29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
chlapečka má: Pajtašek, RAIEM, Margaretka, FERDAFERDA, Račice Dračice, Leninka41, Sissi, Marluk, Markeeet, Sudina, Nikiska, Cream
holčičku má: Potvůrkapodivná,Brusinka, Mag, Jitulak, Clariceann
PETRAP 31 let, Daneček se narodil 36tt 29.10.2009 ve 13:10, CS, 1900g
DAJAJA 29 let, Kamilka se narodila 38tt 19.11.2009 v 5:48, 47cm 2369g
FUFÍK 32 let, Deniska se narodila 40tt 21.11.2009 v 22.20, 50cm 3550g
POTVURKA 32 let, Sofinka se narodila 42+1tt 9.12.2009 ve 13.39, 52cm 3100g
BRUSINKA 25 let, Anežka se narodila 41tt 15.12.2009 ve 11.14, 52cm 3650g
RAČICE DRAČICE 31 let, Ondrášek se narodil 40+1tt 18.12.2009 ve 14.00, 4000g
PAJTAŠEK 32 let, Lukášek se narodil 39+3tt 20.12.2009 ve 12.45, 3280g a 49cm
RAIEM 26 let, Danielek se narodil40+0tt 21.12.2009 ve 8.15, 3700g
MAG 30 let, Agátka se narodila 41+4tt, 3.1.2010 v 6:17 CS, 51cm 3390g
KATY11, Anežka se narodila 7.1.2010,49 cm, 3050g,
NIKISKA 31 let, Tomášek se narodil40+5tt 9.1.2010 ve 15.45, CS, 4100g, 54cm
CREAM 26 let, Mikulášek se narodil41+6tt 9.1.2010 v 8.00, 3210g, 48cm
MAUSKA 28 let, Mikulášek se narodil41+4tt 22.1.2010
CORINNE 33 let, Maxime Henri se narodil39+6tt 24.1.2010, v 8:57, 3480g a 50cm
MARLUK 37 let, Tomášek se narodil 40+1tt 25.1.2010, v 1:59, 3300g a 50cm
ANNIE 28 let, Jakoubek se narodil 39+3tt 26.1.2010, 4050g a 52cm
JITULAK 37 let, Terezka se narodila 38+6tt plánovaným CS 28.1.2010 51cm 3200g
CLARICEANN 31 let, Kristýnka se narodila 40+5tt 31.1.2010 v 5:26 50cm 3500g
LENINKA41 35 let, Matěj se narodil 38+6tt 4.1.2010 ve 21:39, 2750g 47cm
MARKET 31 let, Matyášek se narodil 38+1tt 7.1.2010 ve 4:49, 50cm, 3110g
SUDINA 32 let, Štěpánek se narodil 28.2.2010, ve 23:15, 50 cm, 3890g,
SISSI 31 let, Tobiášek se narodil 2.3.2010,52 cm, 3700g, CS
Výbava pro miminko
- je to jen jeden z mnoha seznamů na internetu (pro další si klidně zkuste vygooglovat "výbava pro miminko" a samy uvidíte:). Zdál se mi ale nejobsáhlejší. Nicméně obsahuje hodně osobních rad, se kterými můžeme, ale nemusíme souhlasit. Můžeme to tedy brát třeba jen jako návrh na další diskuze
Výbava do porodnice
Jak vybrat kočárek
Jak vybrat dřevěnou postýlku případně: jak vybrat dřevěnou postýlku II
Monitor dechu
A jak vlastně funguje monitor dechu
Tabulka dětských velikostí
jak koupat miminko
jak správně kojit
jak připravit umělou výživu
jak na říhání
jak si poradit s nadýmáním
jak správně změřit teplotu
jak snížit horečku bez léků
jak oblékat novorozence
jak obléci novorozence na chladnější vycházku
jak zajistit spokojený spánek
jak odsávat hleny
jak správně stříhat nehty
Není tady
První Že bych předběhla obvyklé Hujerovce?
Tak matky, do nového chlívečku zdravé, spokojené a vysmáté dětičky, co prospí celou noc
Není tady
Ty Hujere jeden
Taky přeju jen to nej, zdravá a spokejná miminka a šťastné maminky
Clari písni mi pls do SZ ten tvůj recept na ten hrnec s bramborama a mletm masem. Mě se to nechce zpětně v těch příspěvkách hledat. Děkuju
Není tady
Už to tam máš
Jo a holky, to včerejší kuře jakože v remosce se povedlo, dost jsem nevěřila že se dá udělat smažené maso na minimu tuku a bez poprskané plotny!! Recept tu dám ještě jednou, stojí za to
http://www.toprecepty.cz/recept/2584-ku … -v-troube/
já bych furt žrala... ale už mám domluveno, že od příštího týdne chodím 3x týdně na spin, jupí
Není tady
Clari, jako třeba mě?
TAk ať se máme všechny skvěle Jdu dočíst starej chlív.
Není tady
no, zrovna Tebe
tak a teď se tu pár dní neukážu, budeme mít na návštěvě babičku, tak tu nezlobte a koukejte psát, ať mám co číst
pěkný víkend!
Není tady
Clari, hezky si to s babčou užij. A hele, já taky o hrochovi z ikei tvrdila, že je to sob
Není tady
Tak tady slíbená fotka blbce na pružině.
Není tady
Vy jste nedočkavky! Ještě není dokecanej starej a už jedete v novým
Clari, tím spin. budeš do léta jak laňka!!! Já začla lehce aerobik interval a teď jsem přidala alpinning a mám zase kg dole... a to jsem před otěhu měla o 5 víc než teď... Jenže proti vám jsem vazba, takže mám pořád co hubnout!!!
Jo a keříky u vody to taky jistěj, protože moje celulitida na "pohublých" nožkách a zadku není ke koukání
Nejde mi sem šoupnout fotka ze sobotní oslavy, tak aspoň takhle : http://michaelka2211.rajce.idnes.cz/Rom … ca_035.JPG
Není tady
Jdu vas pozdravit do noveho chlivečku.
Mam dotaz,asi hlavne na MAG(myslim ze mala ma ty ocka hnisave)Lukimu porad hnisa jedno oko,uz to bylo lepsi,ale tim nachlazenim se to zase zhorsilo.ani Dr.v nemocnici se to nelibilo,Lukiho Dr.nad tim vzdy mavla rukou zeje to dobre,dala kapky a hotovo.Tak ted uz mi napsala zadanku na ocni.A to se chci zeptat,co nas tam ceka???Lukimu strasne vadi kdyz mu neco delam na puse-ocich,nose,to zacne vyvadet jako bych ho topila .A tak predstava ze mu to tam budou proplachovat.....a pak se to pry snad jeste cisti nejakym nastrojem-no to si neumim predstavit.Mate teda nektera zkusenosti??Pisnete mi klidne SZ,at to tu pak nehledam.kuju
A jeste k tomu kojeni,nekdo to tu psal uz.Maly mi dela to same zacne blbnout,chytat a poustet bradavku,vzdycky si jen ucucne.No a pripada mi ze uz ode mne pije jako by se jen caje napil,tim se mi dela i mene mlika(jasne,je to i tim dokrmovanim)kdysi sem po 5h nekojeni mela nalite prsa,a ted sem vnoci byla 10h bez kojeni,a nic.Ale kdyz zmacknu tak i stříká-ale asi uz není vydatné.Takze sem zacala po kazdem-kojení-davat jeste flasku,pač ode mne uz se-krom noci-dosita nenapije.Ted vyzungl 150 kaše,a za 10min řádění v postýlce je tuhý .Tak ja utikam k TV.Mejte se devcata.
Jo,a sem se dnes v tom hnusu vypravila na kycle,poprve bez manzela,a oni ti zmetci maji tento tyd.zavreno!!sem myslela ze me picne.No to tam pristi tyden bude ale vypadat-ordinuji jen 2dny v tydnu.takze ten tyden asi vynecham,pujdu pak,a reknu ze jsme byli nemocni....vsak se to nezblazni ze.
Není tady
Pajti já když malému čistím nosík po každém koupání a uši, tak mi u toho povídá a je hodnounký..to je zlatko. Dnes spal dopo 2.5 hod a odpo 2hod a dala jsem ho po večeři spinkat a do 5min usnul
Já nemůžu sehnat pěknou vestičku lehkou a riflové kratasky na léto...na aukru nis tam neeeeni.
Holky jdu to zapíchnout, dobrou...
Leni a Ty jsi kde kupovala toho pružináka??
Není tady
Clari ď A užij si babičku a moc jí nezlob.
Sissi zajdi do nějaké Batavie. A nebo do obchůdku s alternativníma věcna, jako jsou sošky z černého dřeva, voňavé tyčinky a pod. Tam by ho mohli mít
Leni fotku nevidím
Marluk s tím kojení .... je to tříměsíční puberta a věřím, že se to srovná.
A oni se ty prsa kolem třetího ěsíce už tolik nenalévají. mě se teď nenalévají vůbec a Dany je pořád spokojenej.
S mrkví jsme museli skončit, bo mi začal hrozně plakat při poledu na lžičku a mističku. Takže příkm odložen
Daji gratuluju k zoubku Co jsi si koupila nového? Kdo ho našel?
Tak Dany je po Hexe pačtivej, ale zatím bez teplot. Doufám, že to tak zůstane. Nic jsme mu nedávala, ale pořád ho chodím kontrolovat. Kolem půlnoci ho přeměřím a jestli nic nebude, tak ho nechám. Ale čípky i Diazepam je v pohotovosti
Není tady
Peti prso je prso, co by jedl mrkev A snad bude noc bez teplot
Dají, taky gratuluji, u nás by se nějákej taky mohl vyklubat, soudím podle Agátky nálady, dneska jsem jí nemohla nikde odložit, hned pořvávala
Market, super fotka a jaká vazba, vždyť jsi ja proutek
A já mám prsa sice veliká, ale nalitá už taky ne a mlíka je dost.
Upravil(a) mag (13. 5. 2010 21:52)
Není tady
Dobrou
Není tady
Jo tak vy ste zdrhly.. ja si tam ve starym chlive rikam,kde sou vsechny dneska celej den
Není tady
Ahojte holky,
tak co u nás nového? Sofinka už 3 týdny frčí na příkrmech a stráášně moc jí to chutná, tak si to užívám, protože s Niki to byly strašný boje. Ale začla mi bojkotovat mlíko, takže zkusím vyměnit značku. Dneska jsem byly na prohlídce a na druhý hexe, tak má 6 a půl kila a doktorka jí řekla, že jí stačí dvě dávky mlíka denně, což se mi zdá jako absolutní blbost. Nevíte, kolik má vypít 5. měsíční mimčo mlíka za den? Zítra zkusíme Hami a třeba jí zachutná víc. Jinak jí to asi budu muset přidávat do příkrmů. Ta jak vidí lžičku, tak se celá tetelí blahem A taky jsme už 3 dny bez dudlíku. Byl to poslední týdny očistec, taky 50x za noc vstávat a dávat jí dudlíka, takže po pondělní probdělé noci jsem všechny dudlíky sebrala a letěly do kotle
Kupodivu to snáší docela dobře a spí mnohem líp. Niki ho měla do roka a půl a myslím, že čím větší dítě, tím hůř se toho jde zbavit, tyhle mimča si po 3 dnech nepamatují, že kdy dudlík měly.
Tanko, koukala jsem do tvé galerky a úplně jsi mě nahlodala s RS. Potřebuju něco, co se dá rychle navázat, když jedem někam autem a nechci tahat kočár. Vázat šátek se mi na ulici nechce. Nebo ještě přemýšlím nad mei tai, ty se mi taky líbí na nějaké poponášení
Já mám od včera svou pylovou sezonu, takže trpím jak kůň
Jinak je Sofi úžasný dítě, je to taková pohodářka, pláče minimálně. Nikča je víceméně v pohodě, občas má nějakej vzdor, ale myslím, že je to u všech dětí. Chodíme teď zase hodně ven, takže se zabaví s dětma a je spokojená. Sofča začla akceptovat kočár až když jsem z něj vytáhla tu tašku na mimčo, asi jí to omezovalo v pohybu či co.
O víkendu budeme slavit její svátek, tak už se těším.
Jinak pořád chodíme s Niki na rehabky a čeká nás kontrola na neurologii, tak uvidíme, co dál. Mě se v mé "práci" daří dobře, zvládla jsem i postup na vyšší pozici, tak jsem spokojená. Píšu na jeden web, takže činností mám požehnaně.
Tak se tu mějte pěkně a ať vám mimísci hezky rostou
Ahoj Potvůr
takže jedete v příkrmech? Dany asi bude ten vybíravej ( po mamince )
Kdybys viděla tu scénu po každé lžičce a jak se pak hrnul pod tričko k prsu ... závisláček můj
Je super, že se holk srovnali a mám radost i z tvého povýšení. Jsi fakt dobrá, jak to zvládáš
Já si dudlíka vzít netroufám. On s ním usíná a těsně před usnutím ho vyplivne a už spí bez něj. Ale na usínání ho potřebuje
RS jsem si teď objednala, tak jsem zvědavá, jak nán to s ním půjde. S Mei Tai zkušenost nemám
Není tady
Peti, já si s Niki zažila fakt muka, to byly komedie u toho jídla a tak nějak jí to vydrželo dodneška. I dneska si dá radši mlíko než normální jídlo, pak nemá být anemická, že
Kdyby Sofi měla dudla na usnutí, tak to neřeším, ale to bylo fakt co 20 minut ho vyflusla, zjistila, že ho nemá, tak řev, musela jsem vstát a jít ho hledat a za 20 minut zas celou noc, to se prostě nedalo
Odkud máš RS? Hoď odkaz
Potvůr koupila jsem ho na www.nosenideti.cz v bazaru
Je to šitý RS z Dydimosu hlubinné rybky. Fotku nemám. Až ho navážu , tak se vyfotím a hodím to sem. Zkus tam juknout, třeba taky na něco trefíš
Není tady
Koukala jsem tam včera, nehrabala jsem se celým bazarem. Já fakt nevím jestli RS nebo mei tai. V tom RS si myslím, že to je taky spíš jen na poponášení a ne nadlouho, navíc nevím jestli při nošení na boku by malá měla správně obě nohy a mě aby nebolely záda Stejně mě doma přerazí, že mám zase "další krám "
POtvurko,jak pises..ten RS je spis na takovy to poponaseni,na vylet nebo delsi noseni bych urcite volila spis MeiTai..urcite pohodlnejsi a muze nosit i chlap RS asi nosit nebude.Navic v RS ,kdyz ti prcka usne,tak ji budes celou dobu drzet hlavicku rukou,neni cim zajistit.My ho proste zatim vubec nepouzivame
casem snad..
Upravil(a) Tanka (13. 5. 2010 23:26)
Není tady
No a mei tai máš buď klasický nebo liliputi, tak myslím, že na ty chvilky by nám stačil ten obyč
Ahojky,
Peti fotka je na webu ve 4. měsíci.
Máme plačtivé ráno,takže se tu objevím později
Není tady
Ahoj a hezky patek vsem
tady teda leje az hanba a jen tak neprestane a my razime na kycle.Nastesti autickem
Potvur,jee, to ja ani nevim,ze je to jeste takhle rozdeleny...to se budu muset mrknout,ale kazdopadne se delaj i jiny nositka na stejnym principu a nektery fakt moc hezky..ale radsi sem to nezkoumala,neb jak sama pises dalsi kram domu ale urcite bysme ho uzili...pro chlapa si myslim je to dobra varianta a libi se mi treba vic nez manduca.
Upravil(a) Tanka (14. 5. 2010 11:17)
Není tady