19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
aprill napsal(a):
bloky napsal(a):
Děkuji za reakci, která mě potěila, protoe známí, co se s námi stýkají, to vidí podobně. Znají nai rodinu, nechápou, jak se takhle ná dáreček můe chovat a e já se zničím úplně. Snaím se navenek zachovat klid kvůli dcery, opravdu ji teď věnuji víc pozornosti, protoe jsem se starala jen o toho fakana a ona i díky tomu loni přeruila V, protoe trpí na migrény a ty se stupňovaly. Sáhla si psychicky na do a já jí u nedokázala být velkou oporou, jeliko jsem byla bez baterek. Předtím jsem se starala jetě 6 let o bezmohoucí maminku, která byla po mrtvici leák, sice prostřednictvím pečovatelek, které jsem soukromě sháněla, ale i tak to byl záhul a o víkendech jsme se u ní střídali se sourozenci. Take jsem úplně psychicky vyčerpaná. Dcera se rozhodla tu kolu dokonči a dokonce za měsíc má státnice. Nala si hodného přítele, anemám s ní problém, akorát mě trápí ty její migrény, které snad skončí, kdy dokončí kolu. I přesto jsem na ni díky mému syovi někdy náročná a ona je velmi citlivá, take se trápí. To jsem přehodnotila a řekla jí to, e to vím, a snaím se s ní hezky vycházet, jsme jako kamarádky a mám ji moc ráda. Jene syna mám taky ráda i přesto, co udělal. Jeden z příkladů je, e sebral dceři notebook, kdy nebyla doma a prodal jej do zastavárny. nakonec jsme ho vyzvedli ihned, ale ona byla na zhroucení, jeliko tam měla uloené ve do koly. Dalí příklad - odvezl nás ke známý a kdy měl pro nás přijet "naímů autem, tak ani obraz ani zvu. Nakonec jsme to byli nuceni hlásit na polici, jako e pohřeujemem syna a teprve po týdnu jej nali i s autem a jeho kamarády. Nikdo neví, jaký je to pocit, jít vlastního syna hlásit n a policii. A takový případů je hory. Jene manel to vyčítá ve mi, e jsem ho rozmazlila, take se nemá cenu o tom sním bavit, a jsem na ve sama. Kdy ve hezky lape, tak jsme doma v pohodě a najednou je problém se synem, a manelství je v troskách. Chlapi neumí nic řeit a ani nechtějí. Nevím, proč jsem se vdávala. Take se trápím sama a jsem na dně. Nebít dcery, tak u to ve skončím, abych měla klid....
Je mi to líto, ale chyba byla ve výchově a teď u jenom sklízí úrodu
. Já vím, e bude oponovat, dceru jsem vychovala dobře, ale kadé dítě je jiné a potřebuje "jinou " výchovu.
Nezbývá ti nic jiného, ne to co tady u padlo, otevřít dveře a udělat ká.
Aprill a ted me rekni ty sama by si vyhodila sve dite na ulici?Ono se to lehce rekne pokud se te to netyka.Kazda matka sve dite miluje.Ja mam taky problematickeho kluka i,kdyz ted se to o hodne zlepsilo,kdyz u nas bydli muj pritel,ale vzdycky sveho kluka budu mit rada a budu se mu snazit pomoci jako to celou dobu delam.
Není tady
Taky jsem mozna sveho kluka rozmazlila,protoze,kdyz se me narodila dcera byla uprednostnovana svym dedou a babickou a to dost okate.Kluk ten jenom v koutecku stal a dival se smutne jak se vsichni mazli s holkou.Tak jsem vzdycky kluka zavolala k sobe a mazlila jsem se s nim.On byl vzdycky strasne rad.Jeste ve 12 letech se mnou chodil za ruku.V jeho 14 letech se to hodne zvrtlo,kdyz jsem zacala delat na smeny.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Aprill a ted me rekni ty sama by si vyhodila sve dite na ulici?Ono se to lehce rekne pokud se te to netyka.Kazda matka sve dite miluje.Ja mam taky problematickeho kluka i,kdyz ted se to o hodne zlepsilo,kdyz u nas bydli muj pritel,ale vzdycky sveho kluka budu mit rada a budu se mu snazit pomoci jako to celou dobu delam.
Erem, tady je kadá rada drahá a jsem ráda, e nejsem na místě bloky . Je mi líto jak toho kluka, který mílovými kroky spěje k dráze bezdomovce a je mi líto bloky, která se trápí
. Asi bych mu na nějaký čas zaplatila nějakou ubytovnu a nechala ho přemýlet ............ .
Není tady
,jo neuvedomila jsem si.
Upravil(a) eremuruss (14. 5. 2010 20:46)
Není tady
Asi takhle, bloky - nemá na něj. Ani fyzicky, ani nervově a za pár chvilek nebude mít ani finančně. On vás má vechny na háku, protoe ví, e táta nic řeit nebude, ty se sice sesype, ale udělá, zařídí, dá a ségra i se svojí kolou mu můe být ukradená úplně (viz noas).
ance, e se to srovná, moc velká není, take pokud ho vystěhuje doslova i ouředně, bude mít minimálně tu jistotu, e vám zůstane střecha nad hlavou a zdravotní stav tvůj i dcera se rapidně zlepí. Existuje jiskřička naděje, e ho ono vykopnutí donutí, aby se začal spoléhat sám na sebe - no a kdy si zadělá na dalí prů.ser, ty bude vědět, e jsi jednak udělala vechno, cos mohla, druhak by do něj spadnul stejně, pouze s tvojí laskavou péčí a podporou.
Omlouvám se - je to hodně natvrdo, ale věř mi, e skoro totoný případ znám téměř z přímého přenosu, akorát e v něm slouím jako vyplakávací vrba.
Není tady
Bloky,mám kamoku s podobným trápením.Z jejího mue se stal alkoholik,pak přily automaty ,dluhy, sliby, léčení ze kterého si domů přivezl enskou, take i to léčení bylo nakonec na nic.Tohle vechno snáela roky a nakonec se rozvedla .Vychovává sama dceru a syna který se potatil-proel asi čtyři koly-ádnou nedokončil,domů se vrací často opilý a bere drogy. Je agresivní ,často svou matku drel pod krkem.Ona se ho straně bojí ,ze svého platu platí byt, iví dceru a syna,splatila dluhy po manelovi a nyní platí dluhy za syna.BM nikdy neplatil alimenty.Ona u je léta na prácích .
S jinou kamokou jsme ji radily toto- zruila bych mu u sebe trvalý pobyt.A milý synu sehnala jsem ti ubytovnu/ podnájem/ tam a tam,má zaplaceno na tři měsíce dopředu.Kadou sobotu peru-jsem ochotna ti vyprát a o víkendu nabízím pozvání na oběd.Víc u pro tebe nemůu udělat,je ti 22let a je na čase, aby ses osamostatnil.
A to stejné bych radila tobě,protoe si myslím,e to bude jen horí a horí.
Samozřejmě chápu,e je to velmi těké rozhodnutí, snad i ílené pro kadou matku a málokterá dokáe své dítě,,vyhodit" z domu,ale jsou situace, kdy se to zdá opravdu nezbytné a v dnení době obzvlát´-bohuel.
Rozhodnutí je jen na tobě /kdyby tak člověk věděl jak to dopadne kdy...../ Přeji hodně těstí.
Není tady
Díky Vandě a Heleně za příspěvek. Asi jsem nenapsala, e syn je teď mimo domov, sehnala jsem mu práci i s ubytováním na Jiní Moravě s tím, e domů jezdí buď co 14 dní nebo kadý týden. Vdy mu během víkendu vyperu, navařím, nabalím ho na dalí týden. Take máme celý týden klid... Jene to je relativní, mi pořád bliká kontrolka v hlavě, jestli zase něco nepodělá. Dávám mu peníze na jídlo, ale jeho spotřeba peněnz je enormní. V práci opět začíná lajdačit a jeho éfová, se kterou máme kontakt, mi volá, kdy něco udělá (třeba místo do práce delé pondělí prospí na ubytovně). Teď tam na víkend zůstal, jeliko asi vidí, e u toho mám s ním opět plné kecky. Dva víkendy po sobě, co byl doma, se k celé rodině choval hrozně, dceři zkazil narozeniny, apod. Nael si u nás holku, a teď mě vydírá přes SMS, e u nikdy domů nepřijde, jeliko kvůli práci mimo domov přijde i o tu holku. Jsou to srdceryvné SMS, já pak opět nemůu spát, protoe mi ho je na jednu stranu líto, ale z 2. strany - doma ho napořád nechci. Museli bychom zase ve, vč.auta, neustále zamykat, protoe i kdy říká, e u ve pochopil a e se změnil, nikdo mu nevěří po tom, co vechno nám provedl. Já vlastně ani neiju svůj ivot, ale jeho ivot. V práci ho moná co nevidět vyhodí, take jsem mu napsala, e v tom případě ho vyhodíme i z domu, co u se před půl rokem stalo, ale vydrelo nám to týden, pak se nám ho zelelo, kdy jsme ho nali v zuboeém stavu. Take to je pořád dokola... Dcera je v pohodě, je ikovná a my se snaíme, aby byla v klidu a mohla se zabývat jen učením. Během týdne taky není doma, dodělává V v Brně.
Není tady
Bloky, to je dobře, e je momentálně z domu a pracuje. Jediné co jetě můe zlepit je: stopnout mu dávání peněz na jídlo. Vyprat by si u Tebe mohl sám. Pořád se o něj jetě stará jako o malého.
Není tady
Bloky, ty tady nejsi jenom pro to jedno dítě - ty tady jsi i pro to druhé dítě, uvědom si to!!! Jak k tomuhletomu ke vemu přijde tvoje dcera? Chová se sluně, ije sluně, ale v popředí zájmu její maminky je pořád brácha-syčák, který nedělá, do kterého se peníze cpou horem-dolem, který se nechává maminkou opečovávat a za odměnu doma krade jako straka. Zkus si představit, jak se ta chudák holčina asi musí doma cítit, co vechno proívá a jak se to na ní podepisuje. Z čeho si asi tak myslí, e pramení její migrény?!? Co je to pro ni za domov, kdy přijede domů a neví, jestli tam nebude okradena, jestli po ní někdo sprostě nevystartuje a kdy u je doma výjimečně klid, vechno se točí okolo bratříčka a dcera se plným právem musí doma cítit nespravedlivě odstrčená.
Bloky, ty buďto nevidí, nebo nechce vidět, jak svojí dceři nesmírně ubliuje tím, e dovolí a podporuje svého syna v tom, aby v rodině takhle řádil. Misto aby ses snaila dávat svoji lásku a péči tomu z dětí, u kterého je předpoklad, e ti ve jednou na stáří oplatí, hází doslova a do písmene perly sviním. Co myslí, e by se asi tak stalo, kdyby tě za patnáct let skolila mozková příhoda, které z dětí by se o tebe postaralo?!? Poctivě si odpověz na tuhle otázku a buď upřímná sama k sobě... a moná, e na leccos přijde.
A závěrem - tady u nemluvíme o dítěti, vyhození vlastního dítěte a podobně. Tvůj syn byl kdysi dítětem, teď u je to dospělý člověk, který ádné vlastnosti milujícího dítěte nemá!!!
Není tady
Bloky ty mu davas penize na jidlo,kdyz vydelava?Nemel by je spise on davat vam za navareni,vyprani....?
Není tady
Vdy mu během víkendu vyperu, navařím, nabalím ho na dalí týden. Take máme celý týden klid... Dávám mu peníze na jídlo, ale jeho spotřeba peněnz je enormní.
Take ty si ten klid v podstatě vykupuje neutuchající péčí o synkovo blaho... Proboha, děvče, uvědom si, e vae svátky, narozeniny, Vánoce... jakpak se synáček pratí přes kapsu, aby vám udělal radost?
teď mě vydírá přes SMS, e u nikdy domů nepřijde, jeliko kvůli práci mimo domov přij
de i o tu holku
Slečna bude zřejmě taky zletilá - tak můe být přes víkend u ní, nebo si z vydělaných peněz zaplatit hotel. Ale ona by mu zřejmě nevyprala, nenavařila a finančně ho nedotovala. Navíc je to skvělý klacek, kterým se dá z maminky vytřískat alespoň ten víkend (k němu je dobrovolně přihozen vanec, čistý trenky a nějaká ta kačka, aby chudák neumřel hlady v dalekým zlým světě).
Dcera je v pohodě... a my se snaíme, aby byla v klidu a mohla se zabývat jen učením. Během týdne taky není doma, dodělává V v Brně.
Myslí???
A jsi si jistá, e k jejímu klidu pomáhá, kdy se s bráchou potkává o víkendech doma, kam by se spí měla těit? Já bych si tipla, e jí je moná na koleji líp... Ostatně - stará se o ní ve vech směrech úplně stejně jako o jejího bráchu?
Není tady
To, e mu dávám peníze vdy na dalí týden je proto, e celou jeho mzdu mám já u sebe. Asi jsem to neuvedla. Take i proto mu vyperu, atd.. Teď má holku, take se to snad zlepí, nevím..
Není tady
Bloky, tak to je správné, e má synek příděly na týden, kdy neudrí korunu a e ho nedotuje.
Upravil(a) eva4444 (15. 5. 2010 20:51)
Není tady
A proč má celou jeho mzdu TY u sebe, probůh?!? Je syn snad nesvéprávnej nebo mentálně retardovanej, e se nemůe naučit dospěle hospodařit s vlastními vydělanými prostředky ??? Proč nemůe mít vlastní účet v bance, na kterej by mu chodila výplata, tobě jako matce dávat poměrnou část na stravu a ubytování o víkendech a jinak ít a hospodařit s výplatou jako 99% jeho vrstevníků??? Proč s ním nezachází jako s dospělým člověkem, nevede ho k zodpovědnosti a neumoní mu ivot na vlastních nohách stylem: kdy si peníze utratí, bude a do výplaty o suchém chlebu a pokud bude chtít doma dostat najíst, kadé sousto si tvrdě odpracuje ?!?
Není tady
bloky, ty tu pupeční ňůru ne a nepřekoue, viď? Sice synka tituluje ne příli slunými slovy, leč pořád v něm vidí toho chlapečka, který potřebuje maminku k tomu, aby se postarala, jeho průvihy řeila nebo nad ním aspoň drela ochrannou ruku zpovzdálí (viz vae kontakty s jeho éfovou). Jestlie ije "na příděl", tak se nediv, e mu prachy nestačí - ví toti, e u mámy je vdycky něco, i kdyby utratil poslední kačku.
Proč ho nenechá ít samostatně? I za cenu, e by si (nebo by mu někdo) párkrát natloukl čenich, hrábnul by si na dno (aby věděl, kde ho má) a musel si svoje průvihy řeit jako dospělej ... no, chlap jetě ne, ale dospělej muskej.
Proč mu v tom tak zoufale brání???
Není tady
Kdybych nad ním nedrela tuto ochrannou ruku, tak u je dávno bůhvíkde pod mostem. Kdo nemá vlastní děti, tak to asi nepochopí. A celou mzdu mám u sebe proto, e vím, jak by to dopadlo, kdyby ji měl u sebe on. Za víkend by ji prohýřil a já bych mu stejně prachy dát musela na cestu a jídlo do práce, jinak by byl bez práce a pořád dokolečka dokola. Take vím, co dělám. A kdo tohle nezail, tak asi nepochopí. Hold někteří dospějí zřejmě a později. Nebo někdy vůbec. A aby skončil někde pod mostem, to určitě nechce ádná máma.
Není tady
bloky napsal(a):
Kdybych nad ním nedrela tuto ochrannou ruku, tak u je dávno bůhvíkde pod mostem. Kdo nemá vlastní děti, tak to asi nepochopí. A celou mzdu mám u sebe proto, e vím, jak by to dopadlo, kdyby ji měl u sebe on. Za víkend by ji prohýřil a já bych mu stejně prachy dát musela na cestu a jídlo do práce, jinak by byl bez práce a pořád dokolečka dokola. Take vím, co dělám. A kdo tohle nezail, tak asi nepochopí. Hold někteří dospějí zřejmě a později. Nebo někdy vůbec. A aby skončil někde pod mostem, to určitě nechce ádná máma.
Bloky ja te chapu mem neco podobneho doma.Taky jsem mela synovo vyplatu u sebe a davala jsem mu 1000 kc na tyden,aby si alespon neco usetril.Pak,ale,uz chtel penize o 3 dny driv,ze uz nema.Proste jsme se pohadali a penize jsem mu dala vsechny.Kartu ma,ale u me,aby ji nahodou neztratil.Za cely rok si syn nekoupil nic na sebe chodi jako trhnan.Jeho vydelek je 12 tisic a 3 tisice dava me 1500 dava na benzin memu brachovi na dopravu do prace. Ostatni utrati.
Není tady
Kdo nemá vlastní děti, tak to asi nepochopí
bloky, jen pro info - vlastní děti mám, dokonce tři a jak jsem psala, v blízkém okolí mám cosi podobného. Tak si můe bejt jistá, e chápu velice dobře.
Za víkend by ji prohýřil a já bych mu stejně prachy dát musela na cestu a jídlo do práce, jinak by byl bez práce a pořád dokolečka dokola.
NEMUSELA - NEMUSELA - NEMUSELA!!! To, co dělá, dělá dobrovolně, take sorry, ale stěuje si vlastně sama na sebe. To, co dělá, není mateřská láska ani náhodou...
A aby skončil někde pod mostem, to určitě nechce ádná máma.
Jasně - ale tak si to představ za nějakých 20 let - utahaná důchodkyně, která i přes své fyzické i duevní obtíe chodí jetě do práce, protoe musí ivit, oblíkat a dotovat zdravého, leč líného čtyřicátníka, aby neskončil pod mostem. A je jistá ance, e kdy máma nebude moct, chlapec si pro péči i peníze bude chodit za sestrou... moná i nějakou tu výhruku pouije... a ona se postará, buď proto, e to tak viděla u mámy, nebo proto, aby mámě pomohla... "a pořád dokolečka dokola"...
Není tady
Nepíte jej to, baby jedny hnusné , lebo vás Bloky tie poiada, aby ste jej u nepísali...
Ona chce poču len isté súhlasné veci... alebo mono vôbec nič, len sa posaova a ís ďalej zarába na synove prúsery...
Upravil(a) Selima (16. 5. 2010 18:28)
Není tady
bloky napsal(a):
bloky, vlastní děti máme vechny, co ti tady píeme a zkuenosti s výchovou má i Selimka, která přejala do dlouhodobé vlastní péče dítě svého partnera, take taky ví, o čem je řeč.
Nechápu, proč si sem chodí pro rady, kdy jich nejsi schopna uposlechnout, na některé z nás se osopuje a poaduje, aby ti na tvé příspěvky neodpovídaly. Tak co vlastně chce? Abychom ti tady odkejvaly, jaký jsi chudák, politovaly tě, poradily ti, a se v tom hezky pěkně plácá dál, dokavaď nepadne doslova a do písmene na hubu a neskončí někde v chudobinci bez koruny?!? Ty se toti pasuje do role tragické, obětavé hrdinky, jenome ta tvoje tragická obětavost hraničí nikoliv s obětavostí, ale úplně s jinou vlastností Kdybys měla invalidního nebo mentálně retardovaného syna, dá se to jetě pochopit a omluvit a nikdo z nás tady by ti neřekl ani popel. Jenome ty si trhá íly pro dospělého klacka, zdravého jako řípa, kterého jsi svojí opičí láskou naučila akorát tak natahovat ruku a parazitovat na rodině - a jetě prská jako křeček, kdy se ti tady snaíme vysvětlit, e něco je ve vaí rodině patně a to něco můe změnit pouze ty a pouze tvrdým, nesmlouvavým a důsledným přístupem jako řemen
Není tady
Bloky,můu ti říct z osobní zkuenosti,jak to dopadne..můj bývalý manel má bratra..od svých 18 let si půjčoval,hrál automaty,nepracoval a jeho maminka stále platila-jídlo,cesty do práce-proboha ta byla astná,kdy mu tu cestu mohla zaplatit,e vůbec do práce dorazil..dluhy,které nakonec ly do tisíců..takhle to dělala a do jeho 36 let..platila,aby nebyl na ulici,aby nebyla ostuda,PROSTĚ POŘÁD A POŘÁD..můj manel to chápal a chápal,třebae ho maminka odsunula kvůli bráchovi na druhou kolej-peníze od ní nepotřeboval,umí si je vydělat,take se staral sám o sebe,také od 18-ale zájem nebyl,protoe se pořád řeil brácha...bratrovi to nijak nepomohlo,jen s manelem se maminka tak nějak postupem času odcizila a teď se vídají ,jen kdy mu ona zavolá ..nakonec to dopadlo tak,e jí byla nařízena exekuce na plat a majetek,syn zmizel a jí nezbylo,ne dluhy splácet,syna odhlásit z trvalého bydlitě a teď se snaí s pomocí antidepresiv najít zase ztracenou duevní rovnováhu...dluhy platí stále a on je stále vytváří,je celostátně hledaný a maminka by teď moc chtěla ty rodinné vztahy vylepit-jde to ztěka..pořád ho omlouvala,vodila ho za ruku,ehlila průvihy a teď ani neví,kde je a platí jeho dluhy a on nemá ani tolik slunosti,aby se jí ozval..take tak...a to co ti tady eny píou s tím maximálně souhlasím..byla by kody ztratit manela a dceru,kvůli člověku,který je tvým synem,ale neváí si tě a ani nebude..věř tomu..dokud se tomu nepostaví,bude to jen horí...podívej se kolem sebe po lidech,kteří tě mají opravdu rádi a kteří si tě váí a zkus se od syna odpoutat..přestaň ho vodit za ruku,zkus to alespoň na čas,vdy rodinu neztratí,ta tu bude pořád,jen nemusí být stále k dispozici,e?
Není tady
A mimochodem mám tři děti,19,8,3roky...nejstarí dcera taky není ádný andílek..nedodělala učňák a tak jsem jí sehnala práci,domů musí odevzdat kadý měsíc na vodu a elektřinu a cestu do práce si platí sama...zatím funguje a je to super a já nepovolím a jakmile by nastal jakýkoliv problém,jde z somu a musí se starat sama,...vdycky jsem byla důsledná a dosdrela jsem co jsem řekla a proto se snaí-ví e by z domova musela odejít...a to ji miluju,stejně jako svoje dalí dvě děti..miluju jí a proto jí to neulehčuju...vím jak by dopadla,právě kvůli té zkuenosti se vagrem
Není tady
Děkuji piggi za příspěvek, který je víc ne pravdivý. Musím se naučit s tím ít, e a dělám co dělám, vdy udělá syn nějaký průser. Teď se do konce týden rozhodne, zda jej nechají v práci nebo vyhodí, jak se bude snait, končí mu zkuební doba. S dcerou máme úasný vztah, take tam nevidím problém, hodně spolu mluvíme, take vím, e jí se taky věnuji a pomáhám, jak se dá, ale je jiná, samostatná, ikovná, snaivá a v ivotě by si nedovoli to, co její bratr, ani 1% z toho, co on. Často si myslím, e můj syn to třeba nemá opravdu v hlavě v pořádku, chtěla jsem s ním zajít i k psychologovi nebo mu nabízela, a si zajde sám. Dělá blbosti, ale přesto vechno si myslím, e není v jádru patný člověk.Myslím si dokonce, e je dost citlivý, ale někdy je zase pravý opak, je jako rozdvojená osobnost, co říkali u ve kole, teď i u něj v práci. Nevím, co si mám o něm myslet, trápím se, kudy chodím, ničí mě to a ani ohuel nemám u manela pochopení, jeliko on tvrdí, e sklízím jen to, co jsem zasela, e jsem mu nikdy nedovolila, aby s ním něco řeil. Ale to není pravda, jene manel ve s ním řeí křikem, zákazy jako malému dítěti, atd.., s čím nesouhlasím já. Take to je začarovaný kruh. Bojím se, co bude...
Není tady
Nevlastný syn, ktorého som vychovávala (a s ktorým boli podobné problémy, časom sa odkonca stupňovali, teraz u dúfam aspoň trochu dostal rozum), bol na tom podobne, my sme aj chodili k detským psychológom, dokonca k psychiatrovi - ale nedozvedeli sme sa nič, o čom sme dúfali, e nám zázračne "napraví diea a vyriei situáciu". Len e mladý je sociopat, e to nie diagnóza, ale typ osobnosti, astná povaha preňho samého a neastná pre okolie. Chce to od rodiny by láskavý, ale neoblomný, zavies pravidlá a trva na nich dôsledne - a pomodli sa. Viac vraj ako rodičia nemôeme robi. Aj tak bolo... Bývlaý to pochopil skôr a skôr syna hodil doslova cez palubu, ja som ete chvížu bojovala(dnes u neviem, proti komu alebo čomu), kým som bola nútená kapitulova. Mám ho stále rada a sme spolu v kontakte, ale u mu nejaký čas nepomáham, alebo len psychicky a morálne. Nie materiálne, lebo to povaujem za kontraproduktívne. A ver mi, e ma to hodne bolelo, ale nedá sa zlým detstvom(lebo to chlapec veru mal) donekonečna ospravedlňova vychcánkovstvo a manipulácia s celým okolím. Dospelý človek je dospelý človek a je zodpovedný sám za seba a svoj osud.
Drím vám vetkým päste, aby ste na to prili čím skôr.
Není tady
Děkuji Selimě za příspěvek a omlouvám se, e jsem posledně tak reagovala a psala, e u její příspěvky nechci. Byla jsem opět psychicky na dně. Syn momentálně pracuje 3.měsíc mimo domov, má práci i s ubytováním, take jezdí co 14 dnů domů, já mu vyperu, nakrmím, atd.. Jeho mzdu mám celou u sebe, protoe u půl roku ádnou neměl a já nejsem charita. A znám ho, kdy má prachy v ruce, tak to je katastrofa... Dávám mu na jídlo, cestu a kdy mu to vyjde, tak i něco na oblečení, zábavu. Jinak to prostě nejde, u jsem zkouela vechno. A co by pak zbytek měsíce dělal, kdyby během víkendu ve rozkutálel ? Stejně bych mu musela dát na cestu do práce, na jídlo. A zase ze svého, take tak vlastně chráním sebe, abych jej jen nedotovala ze svých peněz. A taky jsem mu nala schválně práci mimo domov, abychom měli doma klid a hlavně dcera, která končí vysokou kolu cca za měsíc. Hlavně kvůli ní to dělám. Ale to nepochopí asi nikdo, kdo to nezail, jaké jsou to nervy s takovým synáčkem. Na jednu stranu je na mě citově dosti závislý, ale na 2. stranu vím, e se mnou psychicky manipuluje. I teď, kdy mu hrozí vyhazov z práce, se snaí se mnou manipulovat a hrát mi na city, ale já u se snaím být neoblomná, nevolám mu často, nepíu, protoe ředtím jsem mu volala snad denně, aby se tam "chdáček" necítil oputěný a sám. Vyčítá mi, e jej doma nechceme, e je nám bez něj lépe (co má pravdu), e se odstěhuje a tak...Já mám pak zase nervy, vyčítám si, e se opravdu k němu chováme asi zle, ale za to, co ve nám během 1 roku udělal, se není čemu divit. A pořád se snaím mu věřit, ale nejde to, prostě nás hodně zklamal. Musíme ve zamykat, kdy je doma, schovávat peníze, klíče od auta, atd.. Prostě pořád být ve střehu... Nevím, co dál... Ne se zblázním ze veho.. Třeba jsme mu fakt někdy ublíili, i kdy si myslím, e ne...
Není tady