Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#276 21. 7. 2010 19:10

agewa
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 2. 2008
Příspěvky: 4341

Re: Vztahy s nepodařeným synem

bloky napsal(a):

Dnes jsem si vzala dovolenou a zajela se synem do protidrogové poradny, i se svojí dcerou. Manžel pochopitelně byl po noční aneměl čas. jako vždy. Tam jsme vše rozebrali, syn se přiznal, ž ebere pervitin již zhruba 2 roky a chce to nejdříve zkusit sám s tím přestat. Bude docházet do této poradny 2x týdně s tím, že mě budou informovat o výsledcích, budou mu brát vzorky moči, pokud 1x selže, nepřijde, či testy budou pozitivní, jede na detox a pak do doléčovacího zařízení.  Pokud opustí léčebnu, kdyby k tomu došlo, tak už nemá kde bydlet. On to ví, taková jsme si dali kritéria. Mezitím si musí hledat sám práci a informovat je na každé schůzce, jakou práci hledal, kam volal, atd.. Myslím si, že toto byl opravdu pro nás přínos, i když můj manžel se tomu opět vyhnul a mám pocit, že už vše vzdal předem. Jeho zajímá jen a jen barák, nic jiného v hlavě nemá. A dcera, ta myslí jen na sebe a vše, co špatné se jí v životě stane, vyčítá mi, asi jsem se neměla ani narodit, doma feáka, manžela ignoranta a dceru sebesřednou.

neříkala jsi nedavno, že dcera všechno dobrý a smanželem !kromě problémů kolem syny) vycházíte dobře? jak to, že najednou jsou takový.....špatný?

Není tady

 

#277 22. 7. 2010 6:34

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Vztahy s nepodařeným synem

manžel se tomu opět vyhnul a mám pocit, že už vše vzdal předem. Jeho zajímá jen a jen barák, nic jiného v hlavě nemá. A dcera, ta myslí jen na sebe a vše, co špatné se jí v životě stane, vyčítá mi
bloky, zdá se mi, že začínᚠvyčítat dalším členům rodiny, že se nechovají stejně jako ty = že se "dostatečně nesnaží" pomáhat ti tahat synka z malérů. Jenže já se jim zas tak nedivím. Dceru jsi ještě nedávno vychvalovala, jak je skvělá a co všechno zvládá... na tak zvládá i tohle, akorát svým způsobem. Mimochodem - proč jsi ji proboha vláčela s sebou do tý poradny? Cos očekávala? Chtělas jí předvést, jak je pro tebe důležitej kluk a proto že jí nemůžeš dát tolik času, lásky a péče?
No a manžel... zřejmě došel do stadia "dělejte si, co chcete", protože (vzpomeň si) bylas to ty, kdo před ním syna kryl a dotoval "aby táta nevěděl". Tak proč by se nějak angažoval, když ty si to stejně vždycky udělᚠpo svém.
Ještě k té poradně - nenech se ukolíbat tím, co tam chlapec nasliboval. Jasně, že slíbí hory s horákama, aby ho nezavřeli někam, kde nebude mít k drogám přístup. A znova tě upozorňuju, že "na detox a pak do doléčovacího zařízení" pojede pouze tehdy, když bude sám chtít - násilím ho tam nedostaneš. A "Pokud opustí léčebnu... tak už nemá kde bydlet" platí pouze v případě, že mu odhlásíte trvalé bydliště (což je, jak jsem psala, ve vašem případě složité, protože se nezdržuje na jiné adrese) nebo uspějete s vyklizovací žalobou. Bez toho ho na tu ulici poslat prostě nemůžeš.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#278 22. 7. 2010 9:25

bloky
♥♥-----
Registrovaný: 13. 5. 2010
Příspěvky: 61

Re: Vztahy s nepodařeným synem

Tak pro upřesnění ... Dceru jsem tam včera netahala, jelikož hledá práci, tak měla domluvený pohovor na práci, vzali jsme vše jedním vrzem, jak se říká, pak jsme si společně zašli na oběd, probrali jsme vše, jenže dcera byla naštvaná, protože práci nesehnala, vyčítala to samozřejmě mi, pak ještě zjistila, že byt, kde chtěli s přítelelm bydlet, je již obsazený, no, to byl včera zase den. A já mám být pořád ta silná, já, která jsem 6 let řešila problémy se svojí maminkou, ležáke, pak pořád se synem, pak se dcera sesypala ze školy, kterou jsme jí dotovali 3 roky v Brně, cca 200.000,-- Kč, za o, že tu školu letos po přerušení úspěšně dokončila, jsme jí zaplatili dovolenou v Řecku a teď, když jí něco nevyjde, tak je vše jen a jen má vina ? Syn má teď jasně stanovená pravidla - 2x týdne jde do protiodrogové poradny, kde mu vezmou odběry, pokud nepřijde, nebo bude pozitivní, jde na detox, pak na doléčení, pokud i toto opustí, nemá kde bydlet. Jsme teď ve spojení s více nešstnými matkami v naší vesnici, kde požívání drog je asi už nemoc. Nevím, co dělá policie, asi nic, ví, že o u nás řádí jako mor, a kdo je slabý jedinec, ten neodolá, jsou to všichni kluci z dobrých, pohodových rodin, tak kde je ta chyba ? Odkud se tm ty drogy berou ? Od těch našich výkuků se to nikdo nedozví,protože drží basu. Máme se spojit a nahlásit to policii, a s tím proboha něco dělají ? Místo toho, aby si vozili zadky ve služebním autem jen sem a tam ? Co ty nešastné matky, kterých je nás už olik, že už prostě nemáme sílu ... Za co je vlastně ta policie placená ?
Jaké další kroky mám ještě podniknout, aby se můj syn dostal zase do normálu ? Teď je zase v poho, mluvíme spolu hodně, dokonce včera souhlasil, že s námi pojede za měsíc na dovolenou, na které už nebyl léta, já jeho neupřednostňuji, jak by někdo mohl namítat, ale taky si zaslouží lásku a šanci, ví, co jej jinak čeká...

Není tady

 

#279 22. 7. 2010 10:14

javena
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 8. 2008
Příspěvky: 4274

Re: Vztahy s nepodařeným synem

Bloky, proč házíš vinu na policii za to, že tvůj syn bere drogy? Ty si musíš vždycky najít viníka, že jo...
Ty rodiny asi nebyly až tak pohodové, když jejich děti berou drogy - i když vím, že se to nevyhýbá dětem bohatých, chudých, hodných rodičů i těch, co na svoje děti kašlou... vždycky je problém skrytý v rodině. Něco tam prostě bylo, co spustí tu potřebu kamarádů a něčeho, co s nimi sdílím, abych zapadl... Moc pozornosti, nevšímavost, prachy místo citů, nedostatek financí - a dítě si to nedokáže zpracovat. Neutěšené poměry v rodině, absence jednoho z rodičů... fakt je ten spouštěč u každého jiný. Neber to špatně - můj názor.
A vaše vztahy - dceru jste dotovali, syna dotujete, pak jim to vyčítáte... dcera si hlídá svoje území a hned je sebestředná, syn vás vyžírá a ten si zaslouží šanci... ten jede na dovču za slib, že přestanhe brát drogy, holka na to, aby jste jí zaplatili Řecko, tvrdě tři roky makala... a manžel nic neřeší - Bloky, já bych si snad šlehla taky...
Já chápu, že to mᚠtěžký... ale holka, prober se - víš, jak je těžký abstinovat? Víš vůbec, co to obnáší? To není jako vyřadit z jídelníčku cukry - a že to spousta lidí nedokáže... Víš, kolik lidí nedokáže típnout cigáro a už si nikdy nezapálit... já to měla na třikrát a slíbit, že si nikdy nezapálím si netroufám... Víš kolik úsilí je za tím, že alkoholik nepije? Probrali to s tebou v tý poradně? Nebo ti stačilo jenom slyšet - já se mami polepším. Ten kluk ani neví, jak dlouhá to bude cesta... Dva roky na perníku...

Není tady

 

#280 22. 7. 2010 10:43

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Vztahy s nepodařeným synem

Nevím, co dělá policie, asi nic, ví, že o u nás řádí jako mor...
bloky, jak víš, že policie ví? Jistěže můžete podat oznámení - ale to se v tom svezou i vaše děti (viz § 283 a násl. tr. zák.). Je možné, že to víte a právě proto jste ještě nic neudělali.
já jeho neupřednostňuji, jak by někdo mohl namítat, ale taky si zaslouží lásku a šanci, ví, co jej jinak čeká...
Tvoje láska je poněkud opičí a šancí už dostal nepočítaně. Už jen očekávám větu "holce jem zaplatili školu a dovolenou, proč by kluk ty peníze taky nemohl dostat..."


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#281 22. 7. 2010 13:04

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB
Registrovaný: 9. 4. 2006
Příspěvky: 5296

Re: Vztahy s nepodařeným synem

bloky - ty nechceš nic řešit , ty chceš být za hrdinku ,že tys to se synem fetákem zvládla. Zatím těžce nezvládáš. Přečti si memento radka Johna nebo my děti ze stanice zoo. Ty jsi taky závislá. Závislá na synovi a lásce a obdivu cizích lidí. A když s tebou někdo nehraje tvoji hru, tak je egoistický a sebestředný. Nikoli jsi to ty.

Kdybys měla být hodna obdivu, pak stanovíš pravidla hry, jako třeba ted, a hlavně je DODRŽÍŠ i v případě, že syna vyhodíš na ulici a budeš se tvářit , že už není, nežije.

Syna už nemáš, má ho droga. Jenže tvoje droga je syn. POchop tohle a pochopíš princip závislosti.


Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

 

#282 22. 7. 2010 13:21

javena
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 8. 2008
Příspěvky: 4274

Re: Vztahy s nepodařeným synem

Jo, tyhle knížky jsou Pavlo super - četla jsem je jako puboš a nikdy, kromě párkrát trávy gloria, jsem nic jinýho nezkusila...
A ještě jedna kniha - Matka Davida S. narozeného 4. července... bomba. Snad jsem klukovi nezbabrala to datum narození. Tahle maminka musela taky leccos pochopit...

Není tady

 

#283 22. 7. 2010 13:22

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB
Registrovaný: 9. 4. 2006
Příspěvky: 5296

Re: Vztahy s nepodařeným synem

nezbabrala javeno. Výborný je právě poled závislých na vlastní rodiče, jak vědí že je mají rádi, ale....


Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

 

#284 22. 7. 2010 13:34

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Vztahy s nepodařeným synem

javena napsal(a):

Bloky, proč házíš vinu na policii za to, že tvůj syn bere drogy? Ty si musíš vždycky najít viníka, že jo...
Ty rodiny asi nebyly až tak pohodové, když jejich děti berou drogy - i když vím, že se to nevyhýbá dětem bohatých, chudých, hodných rodičů i těch, co na svoje děti kašlou... vždycky je problém skrytý v rodině. Něco tam prostě bylo, co spustí tu potřebu kamarádů a něčeho, co s nimi sdílím, abych zapadl... Moc pozornosti, nevšímavost, prachy místo citů, nedostatek financí - a dítě si to nedokáže zpracovat. Neutěšené poměry v rodině, absence jednoho z rodičů... fakt je ten spouštěč u každého jiný. Neber to špatně - můj názor.
A vaše vztahy - dceru jste dotovali, syna dotujete, pak jim to vyčítáte... dcera si hlídá svoje území a hned je sebestředná, syn vás vyžírá a ten si zaslouží šanci... ten jede na dovču za slib, že přestanhe brát drogy, holka na to, aby jste jí zaplatili Řecko, tvrdě tři roky makala... a manžel nic neřeší - Bloky, já bych si snad šlehla taky...
Já chápu, že to mᚠtěžký... ale holka, prober se - víš, jak je těžký abstinovat? Víš vůbec, co to obnáší? To není jako vyřadit z jídelníčku cukry - a že to spousta lidí nedokáže... Víš, kolik lidí nedokáže típnout cigáro a už si nikdy nezapálit... já to měla na třikrát a slíbit, že si nikdy nezapálím si netroufám... Víš kolik úsilí je za tím, že alkoholik nepije? Probrali to s tebou v tý poradně? Nebo ti stačilo jenom slyšet - já se mami polepším. Ten kluk ani neví, jak dlouhá to bude cesta... Dva roky na perníku...

Toto si nemyslím... V istom veku začína by "parta" a kamaráti alebo kamošky dôležitejšie ako čokožvek iné a rodina sa môže aj na hlavu postavi a ušami odráža, a nijako si nepomôže. Možno, že mladí z pohodových rodín sa z toho žahšie dostanú, ale to zasa záleží aj na odolnosti organizmu, dobrom psychológovi a ďalších faktoroch. Povaha a spôsob fungovania sú samozrejme nezanedbatežné wink , ale je fakt dostupnos drog je tiež dôležitý faktor. Na druhej strane vini políciu, že nestráži DOSPELÝCH, hoci mladých žudí je smiešne. Mňa rozčužovalo, že som pravidelne vídala pred bratislavskou ZÁKLADNOU ŠKOLOU číha priekupníka, ktorý nemajetné deti posielal kradnú autorádiá a majetným drogy rovno predával. Keď som ho tam vídala ja (kabát sa vydúval šlohnutými autorádiami usch ), musela to vidie aj polícia. Ale taký je život, bohužiaž. (Podotýkam, že nevlastný syn bol pekné kvítko, ale chvalabohu aspoň drogy NIKDY nebral...)
Bloky, tvoj syn je opä pod tvojou - hoci vežmi láskavou, ale nedôslednou - kuratelou a stavím sa, že bude seka dobrotu, len kým nepochopí, že AJ TAK NIČ NEUROBÍTE A BUDETE ĎALEJ LEN JEHO RUKOJEMNÍKMI. Dcére sa nedivím, ja na jej mieste by som sa odsahovala čo najďalej a pozvala len občas rodičov - bez kriminálnickeho brata-narkomana. Mužovi sa tiež nedivím: koniec koncov, vᚠsyn je dospelý a chodi s ním kamkožvek začína by na smiech. Odstrihni konečne tú pupočnú šnúru a nechaj ho bojova samého za seba! stolt


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#285 22. 7. 2010 13:59

javena
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 8. 2008
Příspěvky: 4274

Re: Vztahy s nepodařeným synem

No, píšu, že je to můj názor. smile
Co znám lidi, co brali, tak tam něco prostě haprovalo v rodině. hmm Pubertou projde horda lidí, ale ne každej jede v drogách... možná zkusí, ale to je celý. Kámoši chodili do Radosti a tak, jeli v nějakých práškách, nosili to po kapsách, kolikrát mi nabízeli... v klubu jsem s nima byla... a mě to ani nenapadlo... ale já byla vždycky divná... winkbig_smile

Není tady

 

#286 22. 7. 2010 14:13

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Vztahy s nepodařeným synem

U niekoho prevládne strach, u niekoho opatrnos, u niekoho to, čo mu vtĺkali dumbom do hlavy doma, u niekoho "túžba vytiahnu sa" alebo "odlíši sa od priemeru"... Niekedy stačí jeden chybný krok... stolt A nemôžem si pomôc, ale veža podža mňa robí aj fyzická a psychická dispozícia(eraz myslím vrodené danosti...), rovnako ako pri alkohole a iných závislostiach.
Na druhej strane - tuná, ak chlapec naozaj "fičí" na perníku už dlhšie, nechápem jednak to, že si to nikto z rodiny nevšimol roll a druhak, že po tom všetkom má ešte dôveru. Do protidrogovej poradne s ním ide mamička, ale na "kontroly" už bude chodi sám... a keby niečo, sám sa prihlási na detox tongue big_smile - svätá prostata, môžem poveda za seba.


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#287 22. 7. 2010 14:25

javena
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 8. 2008
Příspěvky: 4274

Re: Vztahy s nepodařeným synem

Tak pravda - alkoholu jsem se nevyhýbala... a s cigárama jsem šlehla nedávno... U mě to byl spíš strach - ne, co řeknou doma, ale abych neskončila blbě - más se zkrátka ráda... tongue Ale spousta kámošů a kámošek nehulila a nepila... a byli jsme parta. Fakt složitý...
Tý důvěře se taky divím... vissla

Není tady

 

#288 22. 7. 2010 17:14

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 12363

Re: Vztahy s nepodařeným synem

agewa napsal(a):

bloky napsal(a):

Dnes jsem si vzala dovolenou a zajela se synem do protidrogové poradny, i se svojí dcerou. Manžel pochopitelně byl po noční aneměl čas. jako vždy. Tam jsme vše rozebrali, syn se přiznal, ž ebere pervitin již zhruba 2 roky a chce to nejdříve zkusit sám s tím přestat. Bude docházet do této poradny 2x týdně s tím, že mě budou informovat o výsledcích, budou mu brát vzorky moči, pokud 1x selže, nepřijde, či testy budou pozitivní, jede na detox a pak do doléčovacího zařízení.  Pokud opustí léčebnu, kdyby k tomu došlo, tak už nemá kde bydlet. On to ví, taková jsme si dali kritéria. Mezitím si musí hledat sám práci a informovat je na každé schůzce, jakou práci hledal, kam volal, atd.. Myslím si, že toto byl opravdu pro nás přínos, i když můj manžel se tomu opět vyhnul a mám pocit, že už vše vzdal předem. Jeho zajímá jen a jen barák, nic jiného v hlavě nemá. A dcera, ta myslí jen na sebe a vše, co špatné se jí v životě stane, vyčítá mi, asi jsem se neměla ani narodit, doma feáka, manžela ignoranta a dceru sebesřednou.

neříkala jsi nedavno, že dcera všechno dobrý a smanželem !kromě problémů kolem syny) vycházíte dobře? jak to, že najednou jsou takový.....špatný?

Ja myslim,ze v kazde rodine,kazdy clen ,nema jen klady.


Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

 

#289 22. 7. 2010 17:26

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 12363

Re: Vztahy s nepodařeným synem

Bloky mozna chce dokazat synovi,ze je taky milovan a,ze neni odhazovan proto ta dovolena.Mozna ma bloky vycitky svedomi,ze klukovi nejak ublizila.To jsou moje slova,protoze tak to citim i ja u sveho syna.


Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

 

#290 22. 7. 2010 18:26

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB
Registrovaný: 9. 4. 2006
Příspěvky: 5296

Re: Vztahy s nepodařeným synem

erem - takže podle tebe je správné dávat oběma dětem naprosto stejně? Nebylo by náhodou vhodnější dávat podle potřeb dítěte? Navíc tady už se bavíme o dvou dospělých.... Oba mají jiné potřeby. Zatímco dcerunka pojede na dovolenou a ráda si odpočine po psychicky náročném období, chlapec stejnou dovolenou střelí, protože - co by tam dělal, že...


Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

 

#291 22. 7. 2010 21:46

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Vztahy s nepodařeným synem

eremuruss napsal(a):

Bloky mozna chce dokazat synovi,ze je taky milovan a,ze neni odhazovan proto ta dovolena.Mozna ma bloky vycitky svedomi,ze klukovi nejak ublizila.To jsou moje slova,protoze tak to citim i ja u sveho syna.

No, ale to môže rozpreda ak veci, ktoré by raz zdedila aj dcéra spoločne, strči synovi prachy na drogy do ruky... a on aj tak bude ma pocit, že je "až ten druhý" alebo že "ho dostatočne nemajú radi". S narkomanom sa v tejto fáze už je ažké dohodnú roll - a vôbec je ažké pvoeda, čo je "objektívna" pravda a čo sú len jeho vlastné mindráky, pocity krivdy a výhovorky.


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#292 28. 7. 2010 14:02

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Vztahy s nepodařeným synem

bloky napsal(a):

Dnes jsem si vzala dovolenou a zajela se synem do protidrogové poradny, i se svojí dcerou. Manžel pochopitelně byl po noční aneměl čas. jako vždy. Tam jsme vše rozebrali, syn se přiznal, ž ebere pervitin již zhruba 2 roky a chce to nejdříve zkusit sám s tím přestat. Bude docházet do této poradny 2x týdně s tím, že mě budou informovat o výsledcích, budou mu brát vzorky moči, pokud 1x selže, nepřijde, či testy budou pozitivní, jede na detox a pak do doléčovacího zařízení.  Pokud opustí léčebnu, kdyby k tomu došlo, tak už nemá kde bydlet. On to ví, taková jsme si dali kritéria. Mezitím si musí hledat sám práci a informovat je na každé schůzce, jakou práci hledal, kam volal, atd.. Myslím si, že toto byl opravdu pro nás přínos, i když můj manžel se tomu opět vyhnul a mám pocit, že už vše vzdal předem. Jeho zajímá jen a jen barák, nic jiného v hlavě nemá. A dcera, ta myslí jen na sebe a vše, co špatné se jí v životě stane, vyčítá mi, asi jsem se neměla ani narodit, doma feáka, manžela ignoranta a dceru sebesřednou.

Bloky, strašně nerada to říkám, ale veškeré indicie které jsi od začátku svého vlákna až doteď napsala neklamně signalizovaly, že tam ty drogy velmi pravděpodobně jsou pussa
Nikoho neobviňuj, ani sama sebe. Jsi v prvotní fázi šoku, kdy se ti natvrdo potvrdilo to, co jsi už dlouho tušila a nechtěla sis to přiznat, tvoje reakce jsou v tomto směru pochopitelné. 
Na rozdíl od ostatních zde si nemyslím, že jsi udělala nějakou chybu, když se dcera zúčastnila vašeho sezení v protidrogové poradně. Syn je závislý a vy - jako rodina - jste bohužel spoluzávislí, protože se jednoho každého z vaší rodiny bezprostředně týká jeho závislé chování.
Jestli ti můžu poradit, každý čtvrtek od 21,30 má na ČT1 svůj pořad pan terapeut Jan Jílek, působící v bohnické léčebně a provozující i vlastní soukromou praxi. Jmenuje se to "Ze závislosti do nezávislosti" a každý díl se týká nějaké závislosti: závislosti na alkoholu, na automatech, na drogách.
Myslím si, že by pro tebe a tvoji rodinu mohlo být užitečné shlédnout určitě aspoň příštíí díl, který běží tenhle čtvrtek, pojednávající o pervitinové závislosti. Nikam nemusíte s manželem chodit, stačí si jenom pustit televizi a dívat se smile

Upravil(a) Kiara (28. 7. 2010 14:03)


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#293 8. 8. 2010 14:22

bloky
♥♥-----
Registrovaný: 13. 5. 2010
Příspěvky: 61

Re: Vztahy s nepodařeným synem

Syn navštěvuje 2x týdně protidrogovou poradnu, pokaždé mu testy nedělají, jen namátkově, byly zatím negativní a on ví, že jakýkovliv krok vedle, tak jede na detox a pak na doléčení, feáka doma nechci. Snaží se zatím, za 14 dnů jej bereme na dovolenou, na které už asi 4 roky nebyl, těší se hrozně a my si od toho slibujeme, že si v klidu povykládáme a sblížíme se více. A hlavně, budu v klidu, jelikož po každé naší dovolené byly škody nevyčíslitelné a já jsem z té dovči nic neměla. Dcera ukončila VŠ, ale stále nemůže najít nějakou práci, tak je z toho taky nervní, přidaly se problémy mezi ní a jejím přítelem, ale jelikož se mi odmítá svěřit, tak nevím, co se mezi mezi nimi tak strašného stalo. Ajá se užírám dál. A manžel, místo aby mě podpořil, mi dnes vyčetl, že vlastně za to, že syn bere drogy, můžu jen já i za to, že se dcera hádá s přítelem. Nevím, co mám dělat, teď jel manžel na odpolední a já mám sto chutí to tu sbalit a jet bydlet někam do podnájmu, když vlastně za vše můžu jen já.

Není tady

 

#294 8. 8. 2010 15:10

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 1. 3. 2007
Příspěvky: 28044

Re: Vztahy s nepodařeným synem

když je teda manžel tak chytrej a ty tak neschopná, že se teda výchovy a dalších věcí neujal on ? to ne, to nechal panáček hezky všechno na tobě, to se jen vezl a když něco neklapne, obviní z toho tebe usch
šmárjá bloky, cos mu na takovou debilitu řekla usch


Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

 

#295 8. 8. 2010 15:18

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 15647

Re: Vztahy s nepodařeným synem

PPavlaa napsal(a):

když je teda manžel tak chytrej a ty tak neschopná, že se teda výchovy a dalších věcí neujal on ? to ne, to nechal panáček hezky všechno na tobě, to se jen vezl a když něco neklapne, obviní z toho tebe usch
šmárjá bloky, cos mu na takovou debilitu řekla usch

Pavli, on asi měl manžel snahu syna vychovávat, ale bloky mu  asi jeho snahu překazila kapitulation

Není tady

 

#296 8. 8. 2010 16:00

bloky
♥♥-----
Registrovaný: 13. 5. 2010
Příspěvky: 61

Re: Vztahy s nepodařeným synem

Jakou snahu jsem mu překazila, vždy se staral jen o tu svoji pajdu (tj. barák, který zdědil po svých rodičích) a večně tam něco opravuje, vráží do toho prachy. To mi nevadí, taky mám ráda, když je uklizeno, navařeno, ale hlavně mě zajímá, když jsou děti šastné. Když vidím, že dcera leží dole v pokoji a je nešastná, proč, to mi neřekne, poslední dobou to i mezi námi skřípe,  její přítel přijel na oběd jen díky mě, protože mám posvícení, já ho mám ráda a nevím, co jí takového udělal... Nemůžu se mezi ně plést. Bohužel. Manžel nechtěl vidět to, že synovi problémy jsou díky drogám, ani já jsem si to nepředstavovala v tom nejhorším snu, ale teď se mu snažím pomoct, i když mě někdy chytne taková nervka, že bych ho roztrhala.I já volám do té protidrogové poradny a vidím u svého syna zlepšení, je schopen si vše vyřídit na úřadech sám (to předtím neeexistovalo), mluví více se mnou, no, jak, kdy. Pak mi zase  volají matky synů u nás z vesnice, co kdo provedl, jak si s ním nevědí rady, a tak. Manžel me dnes obvnil, že jsem alkoholik )to už řekl několikrát),  jelikož jsem včera odpoledne vypila 2 piva, když jsem gruntovala celý JEHO barák. Pak odjel dnes na odpolední naštvaný kvůli těm 2 pivům, tak jsem si otevřela láhev vína a jemi lépe, teď se dám do pucu, zajedu se projet na kole, a si vyvětrám hlavu, protože po návratu manžela z odpolední mě asi nic dobrého nečeká, i když můžu vyřit, péct a uklízet sebevíc. Do toho ještě dcera, která řeší pořád něco s přítelem. tan raději odjel domů, a má klid. Nevím, zda jí mám něco říct nebo to přejí t jen tak. Ale to, že me manžel obvinil ze všeho, co se v naší rodině děje, to mě ničí. Před týdnem jsem se z téhož důvodu chtěla odstěhovat někde na ubytovnu, protože si nᚠsyn zřídil paušál tajně a provolala 10.000 a to byla opět moje vina, co jsem si vyslechla sprostých slov od svého manžela, za  celý život, to asi nikdo. Možná je chyba ve mě, nevím, asi si zajdu taky k nějakému psychologovi. Jsem závislá na alkoholu, denně vypiju cca 1 láhev vína, nikdo to zatím na mě nepoznal, ale ničí mě to a zároveň mi to dává sílu nějak přežít to, že mám doma feáka. Kde se stala chyba? Syn dělá vše pro to, aby nešel na léčení, ale ze života nemá nic a to mě ničí taky. Mám doma prášky, které by vše ukončily, protože jen každý po mě řve a vše dávají za vinu mě!

Není tady

 

#297 8. 8. 2010 16:18

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 15647

Re: Vztahy s nepodařeným synem

bloky napsal(a):

Jakou snahu jsem mu překazila, vždy se staral jen o tu svoji pajdu (tj. barák, který zdědil po svých rodičích) a večně tam něco opravuje, vráží do toho prachy. To mi nevadí, taky mám ráda, když je uklizeno, navařeno, ale hlavně mě zajímá, když jsou děti šastné. Když vidím, že dcera leží dole v pokoji a je nešastná, proč, to mi neřekne, poslední dobou to i mezi námi skřípe,  její přítel přijel na oběd jen díky mě, protože mám posvícení, já ho mám ráda a nevím, co jí takového udělal... Nemůžu se mezi ně plést. Bohužel. Manžel nechtěl vidět to, že synovi problémy jsou díky drogám, ani já jsem si to nepředstavovala v tom nejhorším snu, ale teď se mu snažím pomoct, i když mě někdy chytne taková nervka, že bych ho roztrhala.I já volám do té protidrogové poradny a vidím u svého syna zlepšení, je schopen si vše vyřídit na úřadech sám (to předtím neeexistovalo), mluví více se mnou, no, jak, kdy. Pak mi zase  volají matky synů u nás z vesnice, co kdo provedl, jak si s ním nevědí rady, a tak. Manžel me dnes obvnil, že jsem alkoholik )to už řekl několikrát),  jelikož jsem včera odpoledne vypila 2 piva, když jsem gruntovala celý JEHO barák. Pak odjel dnes na odpolední naštvaný kvůli těm 2 pivům, tak jsem si otevřela láhev vína a jemi lépe, teď se dám do pucu, zajedu se projet na kole, a si vyvětrám hlavu, protože po návratu manžela z odpolední mě asi nic dobrého nečeká, i když můžu vyřit, péct a uklízet sebevíc. Do toho ještě dcera, která řeší pořád něco s přítelem. tan raději odjel domů, a má klid. Nevím, zda jí mám něco říct nebo to přejí t jen tak. Ale to, že me manžel obvinil ze všeho, co se v naší rodině děje, to mě ničí. Před týdnem jsem se z téhož důvodu chtěla odstěhovat někde na ubytovnu, protože si nᚠsyn zřídil paušál tajně a provolala 10.000 a to byla opět moje vina, co jsem si vyslechla sprostých slov od svého manžela, za  celý život, to asi nikdo. Možná je chyba ve mě, nevím, asi si zajdu taky k nějakému psychologovi. Jsem závislá na alkoholu, denně vypiju cca 1 láhev vína, nikdo to zatím na mě nepoznal, ale ničí mě to a zároveň mi to dává sílu nějak přežít to, že mám doma feáka. Kde se stala chyba? Syn dělá vše pro to, aby nešel na léčení, ale ze života nemá nic a to mě ničí taky. Mám doma prášky, které by vše ukončily, protože jen každý po mě řve a vše dávají za vinu mě!

Bloky i ty mᚠhodně velký problém (alkohol) !!!!! Určitě by ses měla léčit společně se synem .

Není tady

 

#298 8. 8. 2010 16:21

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB
Registrovaný: 9. 4. 2006
Příspěvky: 5296

Re: Vztahy s nepodařeným synem

Bloky, jedeš dolůů, úplně stejně jako syn. začni navštěvovat poradnu nebo psychologa. Docela úspěšně pracuješ na sebezničení.  Jen pro tvůj příklad :

Nemůžu se mezi ně plést. Bohužel.  x každý po mě řve a vše dávají za vinu mě 

Já tam vidím souvislost. Ty se tak moc snažíš všem pomoci, za všechny to uhladit a mít rádoby perfektní život, že si jej ani nemᚠčas užít a nikomu nemůžeš nechat jeho část, protože to tak dobře neviřídí jako ty. Takže pak sklízíš , co jsi zasela.

Dělej s tím něco. Hlavně s tím pitím.


Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

 

#299 8. 8. 2010 16:24

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 1. 3. 2007
Příspěvky: 28044

Re: Vztahy s nepodařeným synem

bloky, holky mají pravdu, s tím chlastem musíš něco dělat, tohle není normální kapitulation


Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

 

#300 8. 8. 2010 16:33

agewa
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 2. 2008
Příspěvky: 4341

Re: Vztahy s nepodařeným synem

sama přiznáváš, že problém s pitím máš, ale když to řekne manžel, je to špatně.
dcera se ti nechce svěřit s problémy s přitelem a ty stejně přemýšlíš, jak zjistit CO ONA udělala přiteli. Proč?
manžel nechtěl vidět problémy syna, ale když chtěl nějak reagovat, stejně sis to udělala potají a po svém.
všímᚠsi , jak reaguješ? když nedělal tak, jak ty chceš, tak je to špatně. Proč_?

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů