|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Ahoj, jsem ve třeťáku na gymplu a začínám trochu panikařit ohledně výběru VŠ. Na gymplu nemám vyloženě předmět, který by mě bavil. Spíše občas něco málo v nějakém předmětu. Ale jazyky mám celkem rád. V zaměstnání bych chtěl prodávat auta (u dealera), v autech se i celkem orientuji a chtěl bych se jimi živit, ale teď babo raď. Vůbec nevím která VŠ mě pro tuto práci připraví. VŠ Škody auto je bohužel soukromá takže nepřichází v úvahu. Neznáte nějakou jinou automobilovou školu? Díky předem za rady...
Není tady

spíš ekonomku se zaměřením na obchod ...
Není tady
Je dost důležité vědět,jakýsi si typ - na techniku či spíš na tu ekonomku?Na VUT na Strojní fakultě lze studovat obor něco jako design aut,tak nějak se to jmenuje,ale nevím,jestli to není v rámci specializaci až v pzdějších ročnících.Jinak je to hodně náročná škola,co se náročnosti a požadavků na studenty studia týká.
Taky existuje nějaká vysoká škola dopravní,ale navím jestli o není jen na Slovensku?
Máte ve škole určitě pedagog.poradce a alespoň když chodili naši kluci na střední,tak jim mohl zapůjčit hodně zajímavých materiálů k bud.studiu.
Není tady
Ahoj, mysllím, že pokud je tvým snem prodávat auta, tak VŠ vůbec nepotřebuješ, čímž ale neříkám, že bys ji neměl studovat!!!
Pokud ti jde matika, tak myslím, že ekonomka by byla dobrá volba, ta se hodí v budoucí kariéře vždycky, ať už budeš dělat cokoliv.
Pokud by tvůj zájem o auta byl hlubší, pak nějaká strojařina by nebyla marná pak případně někam do fabriky do vývoje nových modelů, kde bys využil i to, že ti jdou jazyky, protože všechny automobilky mají dnes minimálně zahraničního vlastníka, ne-li zahraniční management a jazyky jsou potřeba.
Pokud nemáš sen dělat zrovna jaderného fyzika, kde je asi celkem jasné, co studovat, snaž se vybrat VŠ tak, aby tam bylo maximum toho, co tě baví nebo ti minimálně nevadí a jde ti a minimum toho, co opravdu nemusíš, pšt let je dlouhá doba a je škoda to v průběhu vzdát, protože sis vybral blbě ;o)
Není tady
Jo a ještě bych dodala, že je dobře řešit to už teď, protože v rámci přijímaček mívají některé školy docela náročné požadavky a pokud se rozhodneš až ve čtvrťáku, kdy budeš mít hlavu v pejru z maturity, může být problém načíst třeba 50 knih k přijímačkám ;o) Ale je fakt, že to požadují většinou u humanitních oborů, kam ty se asi nehrneš.
Není tady

Tak díky za rady, o ekonomce jsem už uvažoval, přemýšlel jsem o VŠE, ale tam zas asi bude dcl problém se dostat. Ale jinak díky za názory.
Není tady
problém dostat se na VŠE?všichni kolem mě, kteří tam chtěli se tam v pohodě dostali a v pohodě s přehledem studují. slyšela sem i názor, že ohledně matiky je to jen nejtěžší gympl v ČR. teď jde o to, jestli tě zajímá spíš prodej, nebo spíš ty auta.
Není tady
A urcite na vysokou chces jit studovat? Ne ze bychom te odrazovali.
Mozna bys mohl i pracovat u prodejce aut a k tomu studovat treba ty jazyky nebo ekonomii? Ono "prodavat auta", "navrhovat karoserie", "stavet motory", "expandovat na nove trhy" jsou strasne rozdilne veci.
Na druhou stranu panikarit netreba, nakonec se to nejak vyvine, nemusis dnes vedet, jako co budes pristi desetileti pracovat.
Obecne jsou vice ocenovane technicke obory, pokud se na to citis, tak radeji mozna to nez VSE. Inzenyr ovladajici dva-tri cizi jazyky ma lepsi start nez ekonom.
Není tady
třeba tohle stojí za prostudování:
http://www.upce.cz/dfjp/kdpd.html
Není tady
jeste me tak napada, i technicke skoly mivaji katedru ekonomie a tam samozrejme lze delat svoji bakalarku/diplomku...clovek ziska jak technicke vzdelani, tak i nejaky prehled o ekonomii, marketingu..

Není tady

Sucre napsal(a):
Ahoj, jsem ve třeťáku na gymplu a začínám trochu panikařit ohledně výběru VŠ. Na gymplu nemám vyloženě předmět, který by mě bavil. Spíše občas něco málo v nějakém předmětu. Ale jazyky mám celkem rád. V zaměstnání bych chtěl prodávat auta (u dealera), v autech se i celkem orientuji a chtěl bych se jimi živit, ale teď babo raď. Vůbec nevím která VŠ mě pro tuto práci připraví. VŠ Škody auto je bohužel soukromá takže nepřichází v úvahu. Neznáte nějakou jinou automobilovou školu? Díky předem za rady...
brácha prodával Nissany a stačila mu k tomu maturita. Spíš bych se být tebou zaměřila na nějakou VŠE, ČVUT.
Není tady

Ahoj, pokud by jsi mel zajem o tu ekonomickou cast, tak ti muzu velmi doporucit Unicorn College (www.unicorncollege.cz), obor Ekonomika a Management. Je to sice soukroma skola, ale kdyz mas vysledky, tak nemusis nic platit (mluvim z vlastni zkusenosti
). Je tady mnohem individualnejsi pristup a pratelska atmosfera nez na verejnych skolach a neni zas az takovy problem se na tuto skolu dostat. Jen se pak musis udrzet
jinak kdyby jsi mel zajem, tak jeste 9.9.2010 je Den otevrenych dveri a Prihlasky se muzou posilat nekdy do 14.9.2010 tusim
Tak hodne stesti 
Není tady

Sacre,
rozhodně nepanikař - možná máš teď pocit, že rok je krátká doba a do čtvrťáku a maturity je to za pár, ale není. Buď si jistý, že za ten rok se ještě hodně posuneš a změníš, některé Tvé zájmy opadnou, jiné se naopak umocní a otevřou Ti tak dveře do další životní etapy. Ohledně aut bych taky radila nějaké VUTčko, ale jinak asi všeobecně platí, že maturita je základ 
Není tady