Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 11. 5. 2010 22:22

Sucre
♥------

Kterou vybrat?

Ahoj, jsem ve třeťáku na gymplu a začínám trochu panikařit ohledně výběru VŠ. Na gymplu nemám vyloženě předmět, který by mě bavil. Spíše občas něco málo v nějakém předmětu. Ale jazyky mám celkem rád. V zaměstnání bych chtěl prodávat auta (u dealera), v autech se i celkem orientuji a chtěl bych se jimi živit, ale teď babo raď. Vůbec nevím která VŠ mě pro tuto práci připraví. VŠ Škody auto je bohužel soukromá takže nepřichází v úvahu. Neznáte nějakou jinou automobilovou školu? Díky předem za rady...

Není tady

#2 11. 5. 2010 22:24

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Kterou vybrat?

-

Upravil(a) misha88 (30. 3. 2011 10:52)

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#3 12. 5. 2010 8:30

sugar
♥♥♥♥---

spíš ekonomku se zaměřením na obchod ...

Není tady

#4 12. 5. 2010 8:54

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Je dost důležité vědět,jakýsi si typ - na techniku či spíš na tu ekonomku?Na VUT na Strojní fakultě lze studovat obor něco jako design aut,tak nějak se to jmenuje,ale nevím,jestli to není v rámci specializaci až v pzdějších ročnících.Jinak je to hodně náročná škola,co se náročnosti a požadavků na studenty studia týká.
Taky existuje nějaká vysoká škola dopravní,ale navím jestli o není jen na Slovensku?
Máte ve škole určitě pedagog.poradce a alespoň když chodili naši kluci na střední,tak jim mohl zapůjčit hodně zajímavých materiálů k bud.studiu.

Není tady

#5 12. 5. 2010 10:07

Teru99
♥♥♥----
Místo: Praha

Ahoj, mysllím, že pokud je tvým snem prodávat auta, tak VŠ vůbec nepotřebuješ, čímž ale neříkám, že bys ji neměl studovat!!!
Pokud ti jde matika, tak myslím, že ekonomka by byla dobrá volba, ta se hodí v budoucí kariéře vždycky, ať už budeš dělat cokoliv.
Pokud by tvůj zájem o auta byl hlubší, pak nějaká strojařina by nebyla marná  pak případně někam do fabriky do vývoje nových modelů, kde bys využil i to, že ti jdou jazyky, protože všechny automobilky mají dnes minimálně zahraničního vlastníka, ne-li zahraniční management a jazyky jsou potřeba.
Pokud nemáš sen dělat zrovna jaderného fyzika, kde je asi celkem jasné, co studovat, snaž se vybrat VŠ tak, aby tam bylo maximum toho, co tě baví nebo ti minimálně nevadí a jde ti a minimum toho, co opravdu nemusíš, pšt let je dlouhá doba a je škoda to v průběhu vzdát, protože sis vybral blbě ;o)

Není tady

#6 12. 5. 2010 10:08

Teru99
♥♥♥----
Místo: Praha

Jo a ještě bych dodala, že je dobře řešit to už teď, protože v rámci přijímaček mívají některé školy docela náročné požadavky a pokud se rozhodneš až ve čtvrťáku, kdy budeš mít hlavu v pejru z maturity, může být problém načíst třeba 50 knih k přijímačkám ;o) Ale je fakt, že to požadují většinou u humanitních oborů, kam ty se asi nehrneš.

Není tady

#7 12. 5. 2010 14:25

Sucre
♥------

Tak díky za rady, o ekonomce jsem už uvažoval, přemýšlel jsem o VŠE, ale tam zas asi bude dcl problém se dostat. Ale jinak díky za názory.

Není tady

#8 12. 5. 2010 14:40

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

problém dostat se na VŠE?všichni kolem mě, kteří tam chtěli se tam v pohodě dostali a v pohodě s přehledem studují. slyšela sem i názor, že ohledně matiky je to jen nejtěžší gympl v ČR. teď jde o to, jestli tě zajímá spíš prodej, nebo spíš ty auta.

Není tady

#9 12. 5. 2010 16:41

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

A urcite na vysokou chces jit studovat? Ne ze bychom te odrazovali.
Mozna bys mohl i pracovat u prodejce aut a k tomu studovat treba ty jazyky nebo ekonomii? Ono "prodavat auta", "navrhovat karoserie", "stavet motory", "expandovat na nove trhy" jsou strasne rozdilne veci.
Na druhou stranu panikarit netreba, nakonec se to nejak vyvine, nemusis dnes vedet, jako co budes pristi desetileti pracovat.
Obecne jsou vice ocenovane technicke obory, pokud se na to citis, tak radeji mozna to nez VSE. Inzenyr ovladajici dva-tri cizi jazyky ma lepsi start nez ekonom.

Není tady

#10 12. 5. 2010 17:27

mia
♥♥♥♥♥♥-

třeba tohle stojí za prostudování:

http://www.upce.cz/dfjp/kdpd.html

Není tady

#11 18. 5. 2010 10:39

HB
♥♥♥♥♥--

jeste me tak napada, i technicke skoly mivaji katedru ekonomie a tam samozrejme lze delat svoji bakalarku/diplomku...clovek ziska jak technicke vzdelani, tak i nejaky prehled o ekonomii, marketingu..

The worse is yet to come...
http://2.bp.blogspot.com/_G1vFx7mb8XA/SJ9omrz2tZI/AAAAAAAAAPI/ZOvV2pRwP4E/S187/support+Israel.jpg

Není tady

#12 18. 5. 2010 10:50

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Sucre napsal(a):

Ahoj, jsem ve třeťáku na gymplu a začínám trochu panikařit ohledně výběru VŠ. Na gymplu nemám vyloženě předmět, který by mě bavil. Spíše občas něco málo v nějakém předmětu. Ale jazyky mám celkem rád. V zaměstnání bych chtěl prodávat auta (u dealera), v autech se i celkem orientuji a chtěl bych se jimi živit, ale teď babo raď. Vůbec nevím která VŠ mě pro tuto práci připraví. VŠ Škody auto je bohužel soukromá takže nepřichází v úvahu. Neznáte nějakou jinou automobilovou školu? Díky předem za rady...

brácha prodával Nissany a stačila mu k tomu maturita. Spíš bych se být tebou zaměřila na nějakou VŠE, ČVUT.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#13 30. 8. 2010 10:59

LcFuture
♥------

Ahoj, pokud by jsi mel zajem o tu ekonomickou cast, tak ti muzu velmi doporucit Unicorn College (www.unicorncollege.cz), obor Ekonomika a Management. Je to sice soukroma skola, ale kdyz mas vysledky, tak nemusis nic platit (mluvim z vlastni zkusenosti smile ). Je tady mnohem individualnejsi pristup a pratelska atmosfera nez na verejnych skolach a neni zas az takovy problem se na tuto skolu dostat. Jen se pak musis udrzet tongue jinak kdyby jsi mel zajem, tak jeste 9.9.2010 je Den otevrenych dveri a Prihlasky se muzou posilat nekdy do 14.9.2010 tusim smile Tak hodne stesti smile

Není tady

#14 31. 8. 2010 12:49

Kara
♥♥♥----
Místo: Jižní Morava

Sacre,
rozhodně nepanikař - možná máš teď pocit, že rok je krátká doba a do čtvrťáku a maturity je to za pár, ale není. Buď si jistý, že za ten rok se ještě hodně posuneš a změníš, některé Tvé zájmy opadnou, jiné se naopak umocní a otevřou Ti tak dveře do další životní etapy. Ohledně aut bych taky radila nějaké VUTčko, ale jinak asi všeobecně platí, že maturita je základ smile

Mohu být hruškou a hrát si s rojem vos...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí