6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Take je protizákonné si vzít ivot? Není to dovoleno? I kdyby to měl dotyčný v plánu, tak mu v tom můou násilím zabránit? To mi přijde zvlátní.
No nic, kadopádně myslím, e kluk jestli to udělá podruhé, tak u definitivně...
Není tady
Vzít si ivot protizákonné není. Protizákonné, resp. trestné, je neposkytnutí pomoci - pro kadého; pro ty, kteří podle povahy svého zaměstnání jsou povinni pomoc poskytovat, pak s vyí sazbou či zákazem činnosti.
Holt se chlapec bude muset přítě líp zaít...
Není tady
Ametyst napsal(a):
Take je protizákonné si vzít ivot? Není to dovoleno? I kdyby to měl dotyčný v plánu, tak mu v tom můou násilím zabránit? To mi přijde zvlátní.
No nic, kadopádně myslím, e kluk jestli to udělá podruhé, tak u definitivně...
Nie je protizákonné vzia si ivot, ale je protizákonné nezabráni druhému, aby si ho vzal, alebo mu v tom dokonca pomáha.
Není tady
arquebus napsal(a):
A to co jsem zvyraznil tak me docela zaujalo. Pokud to dobre chapu tak narazis na psa.
Jo, e naráím na psa, to chápe dobře, jinak jsi ale pořád stejnej kuba.
Jak dlouho s tebou Roxy zůstane, to záleí přece a čistě jenom na tobě. Není třeba vymýlet nějaké termíny "předání".
Ta "hrozná enská" toti miluje Roxy natolik, e je jí jasné, e momentálně jí je s tebou dobře, dokáe jí vytvořit lepí podmínky ne ona. Dokonce i tebe má pořád jako lidskou bytost ráda natolik, e tě za kadou cenu nechce připravit o psího kamaráda, nechová vůči tobě ádné atavismy.
Není nutné, abys ty byl v přírodě sám a Roxy v bytě s ní. Zvolila prostě bez ohledu na své přání mít Roxy u sebe, s ohledem předevím na dobro Roxy.
Řekla bych, e to tak zůstane i kdy u brzy i ona bude moci dát Roxy bezpečný domov a to doslova a do písmene - vlastní pelíek ve vlastním domě a výběh na vlastní zahradě.
Změní se to jen v případě, pokud bys se z Krkono odstěhoval do bytu ve městě, opustil republiku a nebo zase zkouel naplnit svoje bláznivé plány. Pak ona pochopitelně uplatní svá spoluvlastnická práva. Dřív rozhodně ne. Ona se u smířila s tím, e pes je teď prostě tvůj, protoe vidí, e je Vám spolu dobře.
Nediv se ale, e to bere jen do té doby, dokud bude pes S TEBOU a oba spolu budete v pohodě.
Miluje ho stejně jako ty, ví....
Je to zřetelné, srozumitelné a jednoznačně jasné?
Není tady
Pandorraa: odpovidas na neco uplne jineho. Jasna otazka: Co smrdi podrazem? A jake sliby neplnim?
A k tomu jeste: Kdyz si poskladam dohromady kompletne vsechno co si mi za posledni rok o psovi napsala tak se nemuzu ubranit dojmu ze si myslis ze se snazim bejvalku nejak "potrestat" a jedinou paku jakou mam je pes a zda se mi se na me snazis podvedome pusobit tak ze bejvalku nejvic potrestam kdyz ji psa nedam. Zda se mi ze se ji snazis chranit natolik ze bys byla radsi kdyby prisla o psa, ja ji ho nedal, narovinu ji to rekl, poslal ji co se tyce psa do pr... a tim padem ona se mnou prestala uz navzdy komunikovat. Nezda se ti ze bys rozhodovani ohledne psa mela radsi nechat na ji samotne??? A ted pokud se mnou nesouhlasis co jsem napsal tak si precti vsechno co si mi psala.
EDIT: A nebo tu je jeste jena moznost ze se snazis chranit me na jeji ukor, ze si myslis ze dokud jsem se psem tak budu tak nejak v pohode, ze se mi nic nestane.
Selima: Ale Selimo mam pocit ze jsem presne na tohle tady uz odpovidal, tak proc to ze me tahas znova? Nevadi, odpovim. Mmch to ze se umim vyhejbat odpovedim vim, ale neni to ted tenhle pripad.
Budeme-li predpokladat ze to co zde psala Pandorraa ze jsichni jsme manipulatori a ze na tom neni nic spatneho pokud se to pouzije k dobru, tak beru ze ji oznacujes slovem manipulatorka v dobrem slova smyslu. Vsechno zde popisovane co o ni nemluvilo uplne v nejhezcim slova smyslu se delo az po rozchodu. Nemohl jsem ji odhalit ze je takova protoze ona takova neni. To co se delo po rozchodu to nebyla ona. Ona se zacala chovat jak se chovala podle vznikle situace. Ona se snazila situaci nejak zvladnout, zbytecne mi vic neublizovat, proto mi porad lhala, ale neuvedomovala si jak se do toho zamotava a nebo si to uvedomovala ale uz bylo pozde na to rict jak to vsechno opravdu je. Nevedela ze to s cim se nekomu sveri mi ten nekdo hned vyslepici. A kdyz mi porad omilala dokola jak se ke me snazi byt uprimna, ze to je to jedine co pro me momentalne muze udelat a ja pritom uz vedel ze to je cele nejak jinak... Verim ze to cele myslela dobre, ne ze verim, ale vim. To ze to nezvladla ukocirovat, to ze na pavucine kterou tak pekne pletla se ji zacaly trhat nite, bez kterych pavucina proste spadla, a cele jeji lhani udelalo vic skody nez uzitku to je jeji vec, z toho si ona ponauceni urcite vezme... Ale co to teda znamena? Je opravdu tak spatna? Ja myslim ze ne. Ja myslim ze ji mam odhadlou docela dobre.
Ted jsem psal co ona udelala blbe, vim ze ja taky neco blbe udelal, ale pokud by se dal vratit cas a cele to prozit znova tak bych se asi ani jinak nechoval, protoze se neumim chovat pekne k nekomu kdo mi v kuse lze. Kdyz vim ze mi nekdo lze tak si s nim zacnu hrat jak kocka s mysi. To jestli ona nevedela tak spatne odhadla me a nebo nepocitala ze se jeji lzi provali. Pokud by ona se mnou jednala na rovinu a nebo by mi nerekla ani slovo aby mi nemusela lhat tak pak to mohlo byt cele jinak. Nerikam ze lepsi, nerikam ze horsi, ono z toho scenare co se odehral si clovek dokaze vzit asi vic ponauceni nez kdyby to cele probehlo krasne hladce.
A az ji psa dam? Tak proc bych si mel porizovat dalsiho? Aby na me meli rodice nejakou peknou pamatku? nebo starost navic? nebo aby chudak z utulku si musel za cas zas hledat jinej domov?
Není tady
Neviem sa zbavi dojmu, e tie li neprili a ku koncu (a e neboli len z JEJ strany), ale e celý vá vzah bol od začiatku do značnej miery postavený na li, a teda odsúdený na zánik. Neviem to poveda celkom presne a nemám dôkazy, ale taký je môj dojem.
Psa som navrhovala, lebo mám pocit, e má vzah ku zvieratám (alebo by si mohol ma) a e by si mohol nejakému zvierau, ktoré to potrebuje, pomôc - vlastne by ste si pomohli navzájom.
A áno, Pandorra je podža mňa majstrovská manipulátorka, a keby chcela, tak by preválcovala manipuláciou teba, mňa, hocikoho. Naastie je u niekde ďalej, lebo vie, e vetko, čo robíme (alebo aspoň úmysel, s akým to robíme) sa nám raz, skôr alebo neskôr, vráti ako bumerang.
Není tady
arquebus napsal(a):
Pandorraa: odpovidas na neco uplne jineho. Jasna otazka: Co smrdi podrazem? A jake sliby neplnim?
A k tomu jeste: Kdyz si poskladam dohromady kompletne vsechno co si mi za posledni rok o psovi napsala tak se nemuzu ubranit dojmu ze si myslis ze se snazim bejvalku nejak "potrestat" a jedinou paku jakou mam je pes a zda se mi se na me snazis podvedome pusobit tak ze bejvalku nejvic potrestam kdyz ji psa nedam. Zda se mi ze se ji snazis chranit natolik ze bys byla radsi kdyby prisla o psa, ja ji ho nedal, narovinu ji to rekl, poslal ji co se tyce psa do pr... a tim padem ona se mnou prestala uz navzdy komunikovat. Nezda se ti ze bys rozhodovani ohledne psa mela radsi nechat na ji samotne??? A ted pokud se mnou nesouhlasis co jsem napsal tak si precti vsechno co si mi psala.
Tohle je manipulace na mudlovské úrovni, takhle z tebe ádný čaroděj nebude, maximálně tak průměrný kouzelník
Není tady
No a po 8 letech jsem stále na ivu a stále v Krkonoích ve staré roubené chaloupce na samotě u lesa. Abych se nějak zabavil, tak jsem začal farmařit a tak tu mám stádo ovcí a koz.
Není tady
A nebodaj aj nejakú žudskú spoločnos?
Není tady
Bydlím tu jen já, pes, kočky, 25 slepic, 25 koz a asi 100 ovcí.
Není tady
A - spokojný? Mne by teda žudia asi chýbali a sliepok je na môj vkus priveža (ja ich teda nemusím vôbec...), ale inak to znie dobre.
Není tady
Tak ony tu jsou úplně na volno a hned ráno se rozprchnou po okolí, take jich mnohdy víc jak třeba 5 najednou nevidím. Na noc je nezavírám, spěj u koz, tak si tu tak ijou svym ivotem a já jen sbírám vajíčka. A jak maj velkej rozptyl, tak ani bobků okolo baráku moc není.
A jestli jsem spokojený? To je dobrá otázka. Jsem spokojenej s tím co jsem tu od píky a bez peněz postupně vybudoval, jsem spokojenej s tím, e mi tu farma myslím e dobře funguje. Jsem spokojenej s tím e mi farma a faremní byznys okolo vydělá tak, e bych nemusel chodit do zaměstnání, kam ale chodím aspoň na pár hodin měsíčně protoe mě to zkrátka baví. Jsem spokojen s tím, e jako rodina dríme při sobě a kdy má někdo problém tak si vdy navzájem pomůem. Jsem spokojen s tím, e jsem zdravej a to je tak vechno co mě teď napadlo, s čím jsem spokojen. Nevím jestli to je málo nebo hodně, ale v srdci mám pořád jednu velkou prázdnotu, potkávám různé fajn holky, ale připadám si vůči ostatním naprosto citově otupělej, neschopnej se zamilovat, neschopnej tomu dát vůbec nějakou anci, ale asi jsem se s tím naučil takhle ít. Nicméně s jednou holkou se vídám, ví toho o mě dost, ale já o své minulosti moc neumím na ivo s lidma mluvit. Plány do budoucna jsou max na rok dopředu a je to víceméně jen o tom jaké jehně/kůzle si nechám dál do chovu a na jakých pozemcích budu přítí rok pást a kde budu suit seno. Jo je to málo, já vím, ale líp ten ivot momentálně asi ít neumim.
Není tady
To zní hezky, arquebusi. Tolik spokojenosti nemá spousta lidí. Přijde mi takový - vyrovnaný.
Není tady
Myslím si, e ije dobře. A co se týče citů, třeba dojde k takovýmu posunu, e se sám bude divit.
Není tady
arquebus napsal(a):
Tak ony tu jsou úplně na volno a hned ráno se rozprchnou po okolí, take jich mnohdy víc jak třeba 5 najednou nevidím. Na noc je nezavírám, spěj u koz, tak si tu tak ijou svym ivotem a já jen sbírám vajíčka. A jak maj velkej rozptyl, tak ani bobků okolo baráku moc není.
A jestli jsem spokojený? To je dobrá otázka. Jsem spokojenej s tím co jsem tu od píky a bez peněz postupně vybudoval, jsem spokojenej s tím, e mi tu farma myslím e dobře funguje. Jsem spokojenej s tím e mi farma a faremní byznys okolo vydělá tak, e bych nemusel chodit do zaměstnání, kam ale chodím aspoň na pár hodin měsíčně protoe mě to zkrátka baví. Jsem spokojen s tím, e jako rodina dríme při sobě a kdy má někdo problém tak si vdy navzájem pomůem. Jsem spokojen s tím, e jsem zdravej a to je tak vechno co mě teď napadlo, s čím jsem spokojen. Nevím jestli to je málo nebo hodně, ale v srdci mám pořád jednu velkou prázdnotu, potkávám různé fajn holky, ale připadám si vůči ostatním naprosto citově otupělej, neschopnej se zamilovat, neschopnej tomu dát vůbec nějakou anci, ale asi jsem se s tím naučil takhle ít. Nicméně s jednou holkou se vídám, ví toho o mě dost, ale já o své minulosti moc neumím na ivo s lidma mluvit. Plány do budoucna jsou max na rok dopředu a je to víceméně jen o tom jaké jehně/kůzle si nechám dál do chovu a na jakých pozemcích budu přítí rok pást a kde budu suit seno. Jo je to málo, já vím, ale líp ten ivot momentálně asi ít neumim.
A mlieko aj nejako spracúva, alebo....? Čo vlastne teda celé dni robí, keď má také farmové safari s divokými zvermi?
Není tady
Mléko od svejch koz jsem zpracovával, případně jsem si tahal domu kravské mlíko z kravína a vyráběl jsem vechny moné sýry. A u čerstvé, zrající, lisované, plísňové, taené, udělal jsem si i udírnu abych mohl udit korbáčky, kvůli kterým jsem se vůbec výrobu sýrů začal učit... ale on je problém s tím, e mít ofiko výrobnu je zapeklitá věc, kor kdy ijete ve 200 let staré roubené chalupě. Nikde tu nemám 2,5m do stropu, co je minimum pro místnosti kde se zpracovává jídlo, nesměly by se mi kříit cesty, take bych musel bourat zdi a vyrábět dalí dveře abych jedněma dveřma mlíko přinesl a druhejma odnesl sýr + milion dalích blbostí které mě od ofiko výroby odradily a tak kozy pouívám na vypásání pozemků plných náletů, ípků, ostruin, malin a pod. co ony milujou, nálety seerou vechno ostatní taky, protoe maj plechové huby a postupně to zkulturní na klasickou louku kde pak pasu ovce. Takhle se tu postupně rozpínám po okolí. A protoe mám tedy v pastevní sezoně kozy dál od baráku, nemám ofiko výrobnu na sýry a nemůu sýry tudí prodávat, tak nechávám kůzlata pod kozama a tak nemusím dojit a kdy si chci udělat nějaký sýr, tak si vezmu mlíko z kravína.
A co celé dny dělám? O byznysu toho tu asi moc nenapíu, protoe takových jako jsem já je málo, doslova nás je jen pár v republice a kor v tomhle tématu se ke své "profesi" nebo spí činnosti nechci asi veřejně hlásit. No a u tomu bude rok co jsem dal výpověď z plného úvazku. Do té doby jsem byl fakt furt v jednom kole, neměl jsem čas dělat a vůbec jen myslet na nějaké blbosti, chodit na pivo, prostě nic. Ranní směna mi začínala ve 4:00 do poledne jsem byl v práci, někdy jsem měl k tomu i odpolední směny a v mezičasech jsem budoval svojí farmu. Co ono se jen starat o 10km obvodu pastvin a pořád přehánět nebo převáet zvířata z pastviny na pastvinu a dalí činnosti okolo toho bylo pomalu jak dalí plnej úvazek. Od té doby, co do práce chodím fakt jen občas tak po večerech nepadám v montérkách a botech únavou na gauč, abych se tak i ráno probouzel, ale mám čas i energii vysedávat dlouho do noci u počítače, hrabat se ve starých fotkách, nebo jen mých vzpomínkách a tak nějak si říkám, e se v tom zas utápím, ale jen asi tím stylem e mi je víc a víc smutno. Ale mě u nebaví se dřít od nevidim do nevidim abych neměl čas na takový nějaký splín.
Upravil(a) arquebus (27. 9. 2018 23:27)
Není tady
arquebus napsal(a):
Mléko od svejch koz jsem zpracovával, případně jsem si tahal domu kravské mlíko z kravína a vyráběl jsem vechny moné sýry. A u čerstvé, zrající, lisované, plísňové, taené, udělal jsem si i udírnu abych mohl udit korbáčky, kvůli kterým jsem se vůbec výrobu sýrů začal učit... ale on je problém s tím, e mít ofiko výrobnu je zapeklitá věc, kor kdy ijete ve 200 let staré roubené chalupě. Nikde tu nemám 2,5m do stropu, co je minimum pro místnosti kde se zpracovává jídlo, nesměly by se mi kříit cesty, take bych musel bourat zdi a vyrábět dalí dveře abych jedněma dveřma mlíko přinesl a druhejma odnesl sýr + milion dalích blbostí které mě od ofiko výroby odradily a tak kozy pouívám na vypásání pozemků plných náletů, ípků, ostruin, malin a pod. co ony milujou, nálety seerou vechno ostatní taky, protoe maj plechové huby a postupně to zkulturní na klasickou louku kde pak pasu ovce. Takhle se tu postupně rozpínám po okolí. A protoe mám tedy v pastevní sezoně kozy dál od baráku, nemám ofiko výrobnu na sýry a nemůu sýry tudí prodávat, tak nechávám kůzlata pod kozama a tak nemusím dojit a kdy si chci udělat nějaký sýr, tak si vezmu mlíko z kravína.
A co celé dny dělám? O byznysu toho tu asi moc nenapíu, protoe takových jako jsem já je málo, doslova nás je jen pár v republice a kor v tomhle tématu se ke své "profesi" nebo spí činnosti nechci asi veřejně hlásit. No a u tomu bude rok co jsem dal výpověď z plného úvazku. Do té doby jsem byl fakt furt v jednom kole, neměl jsem čas dělat a vůbec jen myslet na nějaké blbosti, chodit na pivo, prostě nic. Ranní směna mi začínala ve 4:00 do poledne jsem byl v práci, někdy jsem měl k tomu i odpolední směny a v mezičasech jsem budoval svojí farmu. Co ono se jen starat o 10km obvodu pastvin a pořád přehánět nebo převáet zvířata z pastviny na pastvinu a dalí činnosti okolo toho bylo pomalu jak dalí plnej úvazek. Od té doby, co do práce chodím fakt jen občas tak po večerech nepadám v montérkách a botech únavou na gauč, abych se tak i ráno probouzel, ale mám čas i energii vysedávat dlouho do noci u počítače, hrabat se ve starých fotkách, nebo jen mých vzpomínkách a tak nějak si říkám, e se v tom zas utápím, ale jen asi tím stylem e mi je víc a víc smutno. Ale mě u nebaví se dřít od nevidim do nevidim abych neměl čas na takový nějaký splín.
arquebusi, to zní téměř pohádkově!
Není tady
arquebus napsal(a):
Hm... tak to skús otoči od minulosti k budúcnosti, k plánom... vymyslie, čo by sa mono ete dalo zmeni, vylepi... (ja by som určite vymýžala nejaké ďalie zvery na chov alebo tak...)
Není tady
Zvětovat chov bych neměl. Naopak bych ho měl spí umenit, protoe pokud bych se někdy nějak zranil, nebo zkrátka jen onemocněl a nemohl bych se o zvířata postarat, tak tu není nikdo kdo by to za mě udělal. Ty zvířata znaj mě a za mnou jdou při přehánění z pastviny na pastvinu, za někym cizim vechny nepůjdou, to jen ty nejdrzejí, nejvlezlejí zvířata jo a při převozech a jejich nakládání na přívěs to je podobné. Kdy sháním brigádníky tak ani za 200kč na hodinu se tu lidem nechce pracovat. Prostě tu jsou na mně zvířata dost závislá.
Hrál jsem si s mylenkou, e bych od jara začal chovat i včely, ale spí to vidím tak, e sníím počty zvířat na polovinu. Ono stejně kdy se radost z toho e něco funguje s nikým nesdílí, tak to je radost poloviční.
A nějaké plány do budoucna? Rád bych cestoval, ale kdy tu jsem tak uvázanej, tak to nejde.
Nevím kam ten ivot teď směřovat. 8 roků jsem něco budoval, měl jsem nějakou vizi, nějakou pomyslnou laku kam to dotáhnout a kdy jsem se k ní na dohled přiblíil, tak najednou nevím co dál. Ano mohl bych to rozjet ve větim, nabrat zaměstnance atd., ale to u by nebyla práce se zvířaty, ale práce s lidmi a tomu jsem se tu celou bodu zdárně vyhýbal.
Upravil(a) arquebus (28. 9. 2018 21:05)
Není tady
A čo tak nabra "psích zamestnancov"....? Nejaké ikovné kólie alebo iné ovčiarske psy, jedného mono ochranu pred zverou (ak tam nejaká je a ohrozuje statok) a aj ako spoločníkov... Inak, zníi na polovicu znamená vybi?
Není tady