6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
arquebus napsal(a):
Jo souhlasim ze je sebevrazda sobecka.
Já si tohle nemyslím.
Neijeme kvůli druhým, ale kvůli sobě. Nakonec v důsledku my a ti druzí jsme jeden celek, součást.
Naopak v době, kdy jsem uvaovala o své sebevradě já , chápala jsem to jako konečně autonomní rozhodnutí. Jako schopnost a monost rozhodnout si o svém ivotě sama.
A nyní jsem se rozhodla zůstat.
Nechtěla bych absolvovat nezdařené či demonstrativní pokusy. Kdy u bych se rozhodla, tak nafest.
Nikdy nikdo nevíme, kdy budeme takovou situaci řeit, byla bych dnes v tom souzení zdrenlivá. A to jsem nebývala.
Není tady
hirondel napsal(a):
Arque,ale pak me tedy rekni jak jsi na tu otazku prisel,zda to taky bereme tak ,ze........
Nekdo Ti to uz takhle podal (rekl)?
A co presne se stalo ze Te vsechno prestalo bavit? Cim to je,to uz vis? (me to mozna uniklo tak se ptam,necetla jsem ohledne Tebe vsechno)
Ja to tak vzdycky bral. vzdycky jsem mel za to ze pokud nekdo tu sebevrazdu chce spachat tak se mu to musi podarit napoprve a kdyz ne tak mi to prislo jako takovy zoufaly pokus o to nejak na sebe kvuli necemu upozornit.
A co se presne stalo? A vis ze vlastne ani nevim... Je v tom ale kazdopande zenska... Rozchod, poslouchani takovejch kecu jako ze jsem ten nejuzasnejsi chlap jakyho potkala ze by holky za kluka jako jsem ja daly cokoliv. Ze se laska z jeji strany ale nekam vytratila, pak vecne hadky o tom co mi tvrdila, porad se snazila byt kamaradkou ale v jednom kuse mi lhala, porad si odporovala, jen co jsem ji rekl ze si odporuje ze predtim rikala neco jineho tak byl najednou ohen na strese as nebo ticho a ze se semnou o tom bavit nebude, pak zas kecy o tom jak mi vsechno rika popravde i kdyz kamaradkam okolo to vsechno rikala uplne jinak, ktery mi to vzdycky kned prisly vyslepicit...
Jeste jsme bydleli spolu a proste to nefungovalo. ja si dohodnul jine bydleni rekl jsem ji ze se odstehuju a ona me hned zacala prosit at se nestehuju, ze tam nechce v baraku zustat sama, ze nechce tahnout sama najem, ze nechce jezdit autobusem do prace, tak jsem teda zustal a hned par dni na to jsem se dozvedel ze si hleda jine bydleni. Po par dnech prisla a i kdyz ten posledni tyden to mezi nami bylo docela ok tak rekla ze i ted nabidli kamaradi jestli se nechce na rychlo k nim nastehovat... Dalsi kecy, uz od nich jsem vedel ze to s nim a nejakou dobu resi. Proste obyc rozchod, kdy ja se sni snazil i po rozchodu vychazet, ale tim ze mi ona porad lhala a pritom tvrdila jak je ke mne porad ve vsem uprimna a pritom nebyla tak to vyvolavalo vselijaky rozbroje.
Vsechno to spatny co se ale stalo tak bych dokazal hodit za hlavu, chtel bych byt zas s ni. Prestal bych myslet na nejakou sebevrazu, vickrat bych se o ni nepokousel, nechtel bych. Vim ze ona ale nechce se mnou byt a to ji nemuzu mit za zly. Vim ze je na svete hodne holek, a vim ze vsichni rikaj ze delat tohleto kvuli zensky je blbost a ja tomu verim ze to je blbost, ale po tom rozchodu jsem zacal kaslat na vsechno mozny a pokud bych se rozhodl zit dal tak by to stalo hodne. (usili, penez, casu) a to se mi nechce. Ted vlastne jen na neco cekam, neco jeste chci udelat. Jde o to kdy se mi naskytne prilezitost to udelat. mozna uz za chvili a mozna treba az za 2 roky. A pokud by se ta moznost nenaskytla tak tu mam jeste plan B a pro vsechny pripady i plan C.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Aque, - el jsi s tím na veřejný web. Co k tomu dodat? Hledá pozornost, to kadopádně, pak určité odpovědi na otázky, které ovem nepokládá. Nic neřeí, nechává to plynout a diví se , e nějak nepluje s proudem. Některé věci prostě nevyhnijí ani se nevyřeí samy. Z tvého příběhu JÁ vidím, jak moc bys chyběl svým blízkým. SMířili by se s tvým činem, jisto jistě by pro tebe hledali omluvy a vyrovnali by se s tím. Ale chyběl bys jim. Jene tento můj pohled není důleitý, důleité je, co v tom vidí TY.
nehledam pozornost, jsem clovek zavisly na internetu a rad se bavim s lidma. A rad premyslim. a tady obcas nekdo polozi zajimavou otazku. tot vse.
Není tady
Uvazoval jsi nekdy o tom proc vlastne chces opet byt s holkou ktera v jednom kuse lhala?
Kdyz nad tim uvazuju,nedava to me osobne smysl.
Proc ses upnul prave na tuhle jednu zenu-divku? To Ty vis?
Není tady
Muzu se Te oevrene Arque zeptat jakym zpusobem jsi se Ty pokousel o svoji sebevrazdu? (pokud me na to nebudes chtit odpovedet nech to plavat)
Pises:
".......vzdycky jsem mel za to ze pokud nekdo tu sebevrazdu chce spachat tak se mu to musi podarit napoprve a kdyz ne tak mi to prislo jako takovy zoufaly pokus o to nejak na sebe kvuli necemu upozornit."
Znala jsem cloveka ktery svoji sebevrazdu uskutecnil a je jasne ze zpusob jaky si vybrala byl takovy ze z nej neni v zadnem pripade cesty zpet. Byl to zpusob kterym definitivne vedel (kazdy by to vedel) ze se mu to skutecne podari napoprve.
Velice brutalni cin.
Proto si opravdu myslim to co Ty,ze jakmile nekdo skutecne chce umrit,najde si zaruceny zpusob.
Není tady
Orlíku - člověče, neblbni.. za pár měsíců se při vzpomínce na toto bude divit sám sobě.
Rozchody, odchody, to je součást běného ivota vech lidí. Ne tedy kadodenně , ale není to ani zvlátnost. Bolí to v tu chvíli - to ano - to vechny.
Pomůe ti teď, pokud zapomene sám na sebe a bude někomu "dávat", pomáhat, realizovat se pomocí atd. A druhá cesta je dlouhodobějí - pracovat na tom stravování skutečností a pochopit, e jaksi ijeme ve svých iluzích, které jsme částečně převzali, částečně vytvořili a společně vechny ivíme dál.. e se motáme ve lích, ne se rozhodneme s tím skoncovat . Pak to prosejeme, protřídíme a můe začít nový ivot.
A ten pes - beru to tak, e svého psa musím dochovat sama. Nesmím od něj já odejít dřív, i kdy by třeba měl nějakého jiného páníka...
Ví, e spousta lidí a zvířat potřebuje pomoci? V nemocnicích, u postiených, v psích útulcích..tam zapomene na sebe hned. Zkusila jsem to a je to tak.
A to znamení - to bylo přesné
Upravil(a) Wiki (18. 5. 2010 16:02)
Není tady
Hledá pozornost, takovou, jakou ti nejsou schopni dát tví blízcí. Za tím si stojím. Kdy tedy má rád lidi a rád se něco dozvídá, proč nejít dál? Umí zpracovat svoje témata? Vdyt to tvoje je doslova pohádkové - pro jedno kvítí slunce nesvítí. KOlikrát u se podobný scénář tady opakoval, vi jak to v pohádkách chodí, tak co bude ted?
Není tady
arquebus napsal(a):
.. Je v tom ale kazdopande zenska... Rozchod, poslouchani takovejch kecu jako ze jsem ten nejuzasnejsi chlap jakyho potkala ze by holky za kluka jako jsem ja daly cokoliv. Ze se laska z jeji strany ale nekam vytratila, pak vecne hadky o tom co mi tvrdila, porad se snazila byt kamaradkou ale v jednom kuse mi lhala, porad si odporovala, jen co jsem ji rekl ze si odporuje ze predtim rikala neco jineho tak byl najednou ohen na strese as nebo ticho a ze se semnou o tom bavit nebude, pak zas kecy o tom jak mi vsechno rika popravde i kdyz kamaradkam okolo to vsechno rikala uplne jinak, ktery mi to vzdycky kned prisly vyslepicit...
Jeste jsme bydleli spolu a proste to nefungovalo. ja si dohodnul jine bydleni rekl jsem ji ze se odstehuju a ona me hned zacala prosit at se nestehuju, ze tam nechce v baraku zustat sama, ze nechce tahnout sama najem, ze nechce jezdit autobusem do prace, tak jsem teda zustal a hned par dni na to jsem se dozvedel ze si hleda jine bydleni. Po par dnech prisla a i kdyz ten posledni tyden to mezi nami bylo docela ok tak rekla ze i ted nabidli kamaradi jestli se nechce na rychlo k nim nastehovat... Dalsi kecy, uz od nich jsem vedel ze to s nim a nejakou dobu resi. Proste obyc rozchod, kdy ja se sni snazil i po rozchodu vychazet, ale tim ze mi ona porad lhala a pritom tvrdila jak je ke mne porad ve vsem uprimna a pritom nebyla tak to vyvolavalo vselijaky rozbroje.
Vsechno to spatny co se ale stalo tak bych dokazal hodit za hlavu, chtel bych byt zas s ni. Prestal bych myslet na nejakou sebevrazu, vickrat bych se o ni nepokousel, nechtel bych.
Arquebe, vichni jsme zaili nějaký rozchod, rozvod, a víme, jak to bolí. I kdybys byl zlatý, stříbrný, ideální a dokonalý a ona přesto nechtěla být s tebou, nedá se nic dělat, ne se s tím smířit. Není to ničí vina, ani její, ani tvoje, jen zkuenost do ivota.
Upravil(a) Daphné (19. 5. 2010 10:31)
Není tady
Sokolíku, sokolíku...netrap ty svoje rodiče nebo některýho z nich pole pod vlak mimochodem to je velice spolehlivý způsob sebevrady
jestli takhle vyvádí kvůli holce tak určitě nestála za to a kdyby se lidi demonstrativně sebevradili kvůli kadýmu rozchodu tak se na ty psychiatrie ani nevejdem. Přihla se na krouek břiního tance, salsy nebo jiné pitominky at nudou nevymýlí nesmysly. Btw. na sase je tolik bab který nemají s kým tančit, e bude na roztrhání a zapomene na chmury
Není tady
Arquebe, taky jsme zaila pár sebevrad mladých lidí ve svém okolí... Nejblií mi byla ta, kdy mladý syn (20) naich známých si el kolem mě koupit provaz a druhý den ho nala jeho matka na stromě v zahradě před domem - oběeného...
Tehdy na ulici den před tím jsme na něj jen koukla, jak jde se svěenou hlavou, ale moná, kdybych se s ním dala do řeči a zavčas si vimla, v jakém je stavu,....třeba by od takové hlouposti upustil.
On měl s rodinou díky svým vylomeninám patné vztahy, nadělal dluhy, vzal si tajně na rodiče nějaké nekalé půjčky, museli ho nechat odepsat z trvalého pobytu, jinak by přili o majetek, a ták.
Ale nepřej si vidět ten pohled na jeho zlomené rodiče, kdy ho tam nali a odřezávali. A pak to zařizování vechno kolem,... Nikdy u nebudou stejní, jako byli kdysi...
Ví, co je nejhorí utrpení pro kadou matku? Kdy její dítě zemře dříve ne ona...
Tak přestaň plácat kraviny o způsobech sebevrady. Ono nikdy není tak zle, aby nemohlo být jetě hůř. A vím, o čem mluvím,...taky jsem zkouela ostří iletky na zápěstí, a sbírala si do zásoby oblbováky, aby se daly v případě finálního řeení pouít, atd.
No, a nikdo to tehdy nevěděl, a nikdo mě z toho nevysekával, jen já sama. Pomalu a postupně zase nahoru nad vodu...
A věř tomu, e pak přily podmínky jetě horí, ale to u jsem věděla, e se zatnutými zuby jde vechno zvládnout, a taky e jó.
Nikdo ti do hlavy nevidí a taky nikomu nic nedluí - s kecy o sobectví nesouhlasím. Ale ví, jak to říká Werich - "Kdy u člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A kdy kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je."
Můu ti odpřísáhnout, e tenhle citát, který mi jedna úča na základce zapsala do památníku, byl tím, nač jsem si o 5 let později, přesně v těch chvílích topení se ve vlastním ivotě (a často hlavně topení se ve vlastním světabolu a sebelítosti) vzpomněla...
Tak neblbni chlape a plav s námi dál. Ono je moc jednoduchý vechno skončit a na ve se vykalat, ale pokud má v sobě trochu té chuti do ivota - a já vím, e jo, a i ta znamení ti to ukázala - tak pojď plavat s námi dál.
On to toti nikdo na světě nemá jednoduchý a i ten zdánlivě nejastnějí a nespokojenějí člověk má své malé peklíčko...
Není tady
Je moné, e potom, co bys ji "získal", bys doel k poznání, e to vlastně není to , co chce. es jen získal to, cos neměl - to je bolest asi mnoha lidí (i moje )Mnoho párů zůstává spolu ze zvyku, nechtějí opustit zázemí a zajetý standard, ač je třeba i nevyhovující...
A získat lásku přemlouváním, hraním na city...atd. .. k ničemu, na h...., ..
Chodila jsem kdysi s velkou osudovou (za hrob ) láskou (cca 16-19let) a rozeli jsme se, z mého popudu, ale myslím , e bych se po měsíci bývala byla vrátila.. Jene ten můj kluk začal vyvádět (přiel se mi ukázat opilej s rozbitou hlavou, pak nám v noci zase opilej na fasádu načmáral srdíčka a miluji tě, stále na mě někde čekal a vyslýchal mě..apod. a mně se totálně zprotivil. Úplně znechutil. Kdyby byl nad věcí, tak jsem přiklusala s omluvou já.
Imponoval by mi kluk "nedobytnej" popř. jetě kdyby tak balil jinou holku !!, ne jouda (to mluvím o tom svém chlapci). Ale to mluvím za "tenkrát", dnes u fakt kluky nebalím
Třeba tě to inspiruje.
Tak vem hrdost do hrsti a dej najevo, e to unese jako chlap. není vem dnům konec, klidně se k sobě můete vrátit. nic není definitivní. Ta holka je. Prostě je, existuje, můe ji mít rád dál..ne? Třebae teď spolu nebydlíte.
No táák..
Není tady
Agatha napsal(a):
Arquebe, taky jsme zaila pár sebevrad mladých lidí ve svém okolí... Nejblií mi byla ta, kdy mladý syn (20) naich známých si el kolem mě koupit provaz a druhý den ho nala jeho matka na stromě v zahradě před domem - oběeného...
Tehdy na ulici den před tím jsme na něj jen koukla, jak jde se svěenou hlavou, ale moná, kdybych se s ním dala do řeči a zavčas si vimla, v jakém je stavu,....třeba by od takové hlouposti upustil.
On měl s rodinou díky svým vylomeninám patné vztahy, nadělal dluhy, vzal si tajně na rodiče nějaké nekalé půjčky, museli ho nechat odepsat z trvalého pobytu, jinak by přili o majetek, a ták.
Ale nepřej si vidět ten pohled na jeho zlomené rodiče, kdy ho tam nali a odřezávali. A pak to zařizování vechno kolem,... Nikdy u nebudou stejní, jako byli kdysi...
Ví, co je nejhorí utrpení pro kadou matku? Kdy její dítě zemře dříve ne ona...
Tak přestaň plácat kraviny o způsobech sebevrady. Ono nikdy není tak zle, aby nemohlo být jetě hůř. A vím, o čem mluvím,...taky jsem zkouela ostří iletky na zápěstí, a sbírala si do zásoby oblbováky, aby se daly v případě finálního řeení pouít, atd.
No, a nikdo to tehdy nevěděl, a nikdo mě z toho nevysekával, jen já sama. Pomalu a postupně zase nahoru nad vodu...
A věř tomu, e pak přily podmínky jetě horí, ale to u jsem věděla, e se zatnutými zuby jde vechno zvládnout, a taky e jó.
Nikdo ti do hlavy nevidí a taky nikomu nic nedluí - s kecy o sobectví nesouhlasím. Ale ví, jak to říká Werich - "Kdy u člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A kdy kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je."
Můu ti odpřísáhnout, e tenhle citát, který mi jedna úča na základce zapsala do památníku, byl tím, nač jsem si o 5 let později, přesně v těch chvílích topení se ve vlastním ivotě (a často hlavně topení se ve vlastním světabolu a sebelítosti) vzpomněla...
Tak neblbni chlape a plav s námi dál. Ono je moc jednoduchý vechno skončit a na ve se vykalat, ale pokud má v sobě trochu té chuti do ivota - a já vím, e jo, a i ta znamení ti to ukázala - tak pojď plavat s námi dál.
On to toti nikdo na světě nemá jednoduchý a i ten zdánlivě nejastnějí a nespokojenějí člověk má své malé peklíčko...
Ano, nic není jak vypadá...
A ta tvá známá (20letý kluk), ta bude mít a do smrti dilema a výčitky jestli tomu přece jen nemohla zabránit...a co udělala patně -
Není tady
Aque - myslím si, e má jen velké a uraené ego, e tě holka nechala.... co myslí?
Není tady
hirondel napsal(a):
Uvazoval jsi nekdy o tom proc vlastne chces opet byt s holkou ktera v jednom kuse lhala?
Kdyz nad tim uvazuju,nedava to me osobne smysl.
Proc ses upnul prave na tuhle jednu zenu-divku? To Ty vis?
Nemyslim si ze to ze mi lhala byla jen jeji chyba. Vim ze jsem ji pokladal otazky do kterych mi nic nebylo. A i kdyz to semnou nechtela rozebirat tak ja se stale ptal porad dokola a tak pak radsi vzdycky neco placla v domeni ze mi takova odpoved bude stacit... Jenze to ze to je lez jsem poznal bud hned a nebo o par dni pozdejc. A proc jsem se upnul prave na ni? Protoze je proste uzasna Je presne takova jakou pritelkyni bych chtel. Delsi dobu nez jsem s ni zacal chodit jsem s zadnou nechodil, protoze jsem proste nechtel. Potkaval jsem hodne super holek, ale zadna nebyla ta prava. A nestala za to neco zkouset, investovat city do nekoho s kym jsem citil ze by to stejnak nevyslo.
hirondel napsal(a):
Muzu se Te oevrene Arque zeptat jakym zpusobem jsi se Ty pokousel o svoji sebevrazdu? (pokud me na to nebudes chtit odpovedet nech to plavat)
Po tom co jsem odesel z domu jsem najezdil par set km mozna i neco pres tisicovku po skotsku a hledal jsem pekne misto kam to s autem poslat. Bud byly vsude plane, kde nebylo do ceho vrazit a tam kde byly treba stromy byla silnice tak mala ze sem nemohl jet dostatecne rychle na to abych si byl jistej ze to nepreziju. Pak jsem nedaleko Inverness nasel docela pekne misto. Pekna kolma skala asi 20m vedle rychlostni silnice. Byl jsem v opacnem pruhu a tak jsem se rozhodl zajet do Inverness. V noci jsem si tam jeste trochu uzil a prespal jsem tam. Druhy den jsem se vydal na ono misto. kdyz jsem byl kus odtamtud tak jsem na to slapnul a protoze to bylo do kopce tak jsem auto na vic jak 180km/h rozjet nedokazal ale rychlost jsem si rikal ze je dostacujici. Vyjel jsem ze zatacky a pred tou skalou, presne v tom miste kam jsem to chtel poslat stal velky jelen a koukal primo na me. To me trochu rozhodilo a tak jsem ono misto minul a jel jel dal. Blbej jelen rikal jsem si, premyslel jsem co tam delal a proc na me tak koukal. Rozhodl jsem se pro neco jineho, jel jsem zpet na zapadni pobrezi a vsude po ceste jen co jsem jel kolem nejakeho obchodu jsem si koupil 2 baleni nejakych paracetamolu, brufenu a nebo neceho takoveho. Kdyz jsem mel asi 250prasku tak jsem zajel do meho oblibeneho udoli ktere konci vysokymi horami a zalivem, postavil jsem stan, vymackal jsem vsechny prasky do pytliku, prazdne plata jsem dal do sacku, pribalil k nim kamen, hodil do reky a vsechny uctenky z obchodu, krabicky a letaky od prasku jsem spalil aby v pripade ze by me tam nekdo nasel nevedel co jsem to spolykal. Ugriloval jsem si svoje oblibene jehneci nozicky na grilu, koukal jsem pri tom na zapad slunce a rikal jsem si ze jen co slunce zapadne ze zalezu do stanu a prasky spolykam. Jeste nez slunce uplne zapadlo jsem se zacal bat ze me tam nekdo najde. Byl jsem asi na prvnim miste kde by me lidi hledali. Tak jsem si rekl ze to nebudu odkladat, a po hrstech jsem zacal prasky polykat. odhaduju ze jsem jich spolykal tak 200. Zbytek jsem proste uz nemohl. Zapil jsem je vodkou, dal si posledni cigaro a po chvili mi zacalo byt divne, zacalo se to se mnou vsechno motat a vim akorat ze jsem spadnul do stanu, lezel jsem na brise a rychle mi busilo srdce a porad me tlacila penezenka a 2 kastany do zaludku ktere mi dala Pandorraa kdyz jsem se s ni videl ve Skotsku. Nevim jak moc za to ty kastany mohly ale jak me porad tlacily do zaludku a ja se nemohl pohnout tak jsem zacal jsem zvracet a zvracel jsem celou noc, pak cely den a pak jeste dasli den a noc. nebo teda da se rict ze jsem zvracel jen tu prvni noc a pak uz jsem nemel co zvracet, jen to byly takove ty pokusy o zvraceni. Po tech dvou dnech jsem se s vypetim vsech sil dostal k autu a dojel do vedlejsi vesnice. Kde jsem se ubytoval v hostelu. Musel na me byt dobry pohled poblitej od hlavy az k pate... ale snazil jsem se to nejak maskovat nejak jsem se tam daval do kupy. Skoro 3 dny jsem nejedl a kdyz uz jsem teda byl dost silnej na to abych vubec nekam sel aniz bych se po par metrech musel nekam posadit a sbirat silu na dalsich par kroku tak jsem prisel na benzinku a koupil si tazne lano. Vedel jsem tam v lesich o jednom peknym posedu, tak jsem tam sel, vylezl nahoru, uvazal si smycku kolem krku, privazal to k lesenarsky trubce a i kdyz jsem predtim zkusil jak je posed bytelnej tak kdyz jsem prelejzal trubky tak ta na ktere byl proval se nejak nechapu jak uvolnila a ja i s trubkou v ruce spadnul o par metru niz a strasne jsem si narazil zadek. Chvilku jsem tam sedel, mel jsem chut brecet ale vic jak par slz jsem ze sebe nedostal a premyslel co se to deje, proc se to proste nemuze a nemuze podarit? Rozhodl jsem se odjet nekam dal, necitil jsem se na to ridit auto a tak jsem ho tam ve vesnici nechal a jel stopem na sever. a pak jsem po skotsku bloudil jste asi tyden, nez si me rodice nenasli na tom ostrove.
Wiki napsal(a):
Ví, e spousta lidí a zvířat potřebuje pomoci? V nemocnicích, u postiených, v psích útulcích..tam zapomene na sebe hned. Zkusila jsem to a je to tak.
A to znamení - to bylo přesné
Nemam rad nemocnice, nemam rad postizene, nemam rad duchodce, a starat se o jednoho psa mi bohate staci...
A tech znameni bylo vic. Kdyz jsem stopoval z Inverness tak na konci mesta je veliky most pres zaliv a jeste pred nim byla znacka zakaz zastaveni nasledujicich 6 mil. Nedalo se tam stopovat a tak jsem se rozhodl se kus za mesto dostat autobusem. Nasedl jsem do nejakeho autobusu, ktery sice prejel ten most, ale potom jel samejma pr... a ja porad cekal kdy se priblizi k dalnici, kde bych vystoupil a stopoval dal. Najednou se stalo ze autobusak spatne na krizovatce zabocil. Po par metrech zastavil u krajnice a rekl ze se omlouva ze spatne zatocil, ze se jen otoci a vrati se na puvodni trasu. Rikal jsem si: "ha ha ze by dalsi znameni" Clovek muze udelat chybu, svest zivot na spatnou kolej ale nikdy neni pozde se otocit a vratit se do tech spravnych koleji... pomyslel jsem si. Pak jsem tuhle myslenu ale odpalkoval myslenou ze jeho praci je jezdit s autobusem po predem urcene trase a ze on proste musi jezdit podle nejakeho planu, radu, mapy... Lidi jako jednotlivci se kdykoliv muzou rozhodnout nekde odbocit a nevracet se.
Dalsi znameni bylo treba kdyz jsem se dostal na ten ostrov kde jsem na tyden zakotvil, tak jsem si uvedomil ze jsem vlastne na ostrove kde je carodejnicke muzem do ktereho jsme se s byvalkou porad planovali jet pri dalsi prilezitosti navstiveni orknejskych ostrovu podivat. Prolezl jsem v hostelu vsechny letaky o tom co se da na ostrove najit a carodejnicke muzem jsem najit nemohl. pristup na internet jsem taky nemel a tak jsem zasel do mistniho obchudku kde byl clovek ktery proste musel vedet vsechno. Bylo to takove jedine misto na ostrove kde se lidi mohli potkat a prohodit par slov. Zeptal jsem se ho na ono carodejnicke muzeum a on mi rekl ze ty dva co to tam meli ze se rozesli, ze ona sla bydlet zpet k rodicum na jiny ostrov a on ze tu jeste chvili byl a pak odjel zpet na jih britanie do mist odkud je jeho rodina. opet jsem si rekl: "Ha ha ze by dalsi znameni? byvalka odjela domu a ja bych tu jeste chvili mel byt a pak se taky vratit domu?" dal jsem nad tim moc nepremyslel, akorat jsem se pokusil najit mosto kde ono carodejnicke muzeum bylo. Nenasel jsem ho. vedel jsem s presnosti na kilometr kde by ten barak asi mel byt ale nenasel jsem nic jineho nez jen pastviny a utesy. Po baraku ani pamatka. Asi jsem blbe hledal.
PavlaH napsal(a):
Hledá pozornost, takovou, jakou ti nejsou schopni dát tví blízcí. Za tím si stojím. Kdy tedy má rád lidi a rád se něco dozvídá, proč nejít dál? Umí zpracovat svoje témata? Vdyt to tvoje je doslova pohádkové - pro jedno kvítí slunce nesvítí. KOlikrát u se podobný scénář tady opakoval, vi jak to v pohádkách chodí, tak co bude ted?
Jses si jista ze mi ji dat nemohou? nebo ji akorat nechci prijmout? to je myslim velky rozdil...
A v pohadkach nezijem, princezna a pul kralovstvi mi do kllina za nabiti draka asi jen tak nespadne.
xxxx napsal(a):
Sokolíku, sokolíku...netrap ty svoje rodiče nebo některýho z nich pole pod vlak mimochodem to je velice spolehlivý způsob sebevrady
Jo spolehlivy zpusob to je, ale nikdy se mi nelibily sebevrazdy typu poslat to autem proti kamionu, nechat se prejet vlakem a podobne, protoze do toho nechci zatahovat vic lidi nez je nutne. Proc by nekdo uplne cizi mel zit s tim ze prejel nebo jakkoliv dopomohl k zabiti nekoho?
Aghata napsal(a):
Ono nikdy není tak zle, aby nemohlo být jetě hůř.
Ja netvrdim ze se stalo neco strasneho, neco co bych nedokazal zvladnout, neco z ceho by nebylo jine vychodisko. Je to jen nechut zit dal a hlavne teseni se na to, co bude pak. Ona sama mi vlastne pomohla k rozhodnuti ze se zivotem zkoncuju, tim co mi rekla v jednom z nasich rozhovoru. Ted si muzes rict proc tu jeste teda sem a bavim se s vami. Odpoved je prosta jeste na neco cekam.
Aghata napsal(a):
Ono je moc jednoduchý vechno skončit a na ve se vykalat
Ano prave ze to je jednoduchy jako facka a proc si to delat slozitejsi?
Wiki napsal(a):
Je moné, e potom, co bys ji "získal", bys doel k poznání, e to vlastně není to , co chce. es jen získal to, cos neměl
Nad tim jsem uz kdysi davno premyslel...
PavlaH napsal(a):
Aque - myslím si, e má jen velké a uraené ego, e tě holka nechala.... co myslí?
Pavlo nerikam ze tohle nehraje, nebo teda spis nehralo nejakou roli. Jo asi to urazilo moje ego. Nevim jak moc ale nerikam ze ne.
Není tady
Tohle je práv onen příběh z pohádek. Pohádkami pohrdá, přestoe jsou plné lidské moudrosti předávanépo staletí, skrývá se v nich hodně poučení. Jak myslí e jsem kápla na tvoje Ego? Docvakl mi podobný bájný příběh starého Řecka. Hrdost a pýcha přivedla Arachné k pohrdání bostvy. Snesla se na ni zkouka, kterou Arachné nedala a potupa jejího Ega ji dohnala k sebevradě. Tebe potupila holka, která si dovolila nechtít tě za ivotního partnera. Sestup z výin orle, rozostři zrak na věci kolem. Zkus v sobě najít úctu k moudrosti věků a přijmi fakt, e i ty můe dojít k princezně a půli království. Kdy ve nebude proívat jen skrz své ego.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Tohle je práv onen příběh z pohádek. Pohádkami pohrdá, přestoe jsou plné lidské moudrosti předávanépo staletí, skrývá se v nich hodně poučení. Jak myslí e jsem kápla na tvoje Ego? Docvakl mi podobný bájný příběh starého Řecka. Hrdost a pýcha přivedla Arachné k pohrdání bostvy. Snesla se na ni zkouka, kterou Arachné nedala a potupa jejího Ega ji dohnala k sebevradě. Tebe potupila holka, která si dovolila nechtít tě za ivotního partnera. Sestup z výin orle, rozostři zrak na věci kolem. Zkus v sobě najít úctu k moudrosti věků a přijmi fakt, e i ty můe dojít k princezně a půli království. Kdy ve nebude proívat jen skrz své ego.
Je bájný příběh to same co pohadka???
Ja vim ze by to slo, ja vim ze bych pro svoje dobro nebo treba jen pro dobro mych rodicu a znamych mel, ale ja proste nechci. Nepocitam s tim ze pochopite to ze se proste tesim na to co bude potom, vim ze to budete brat jen jako srabacky utek od neceho, ale ja vam to vyvracet nebudu.
Pandorraa ktera byla jedina se kterou jsem komunikoval mi na moji ceste po skotsku polozila otazku neco jako abych premyslel nad tim co bych chtel, co bych opravdu chtel. Jedine krome toho byt zas s byvalkou jsem vymyslel to, ze bych chtel byt pres leto se psem na chalupe v krkonosich kde ted prave jsem. Dokud jsem tady tak jsem rici to slovamma druhych "v bezpeci"...
Není tady
Jasně, bájný příběh obsahuje stejná poselství co pohádka. Jsi ted sám má monost přemýlet nad tím co chce, jakou pohádku, nebo příběh chce vlastně ít?
A chtít odejít - to chce hodně odvahy, tu já nikdy neměla...
Není tady
Teda arque, cte se to dobre a rychle, libi se mi jak pises.
Chci Ti napsat, co me zaujalo nejvic. Ze jsi byl natolik duchapritomny, ze sis pred skoncovaci akci dal ty jehneci nozicky na grilu. To si delas srandu. Nebo je to fakt? To je vazne bomba. Ja si to ve fantazii predstavila a fakt dobrej vtip. Jsi me vazne pobavil, ty ses typek
Jo a ten jelen, ten byl dobrej
Jo, a jak je vubec na te chate?
Upravil(a) mariposa (19. 5. 2010 21:34)
Není tady
Arque, tak jestli tomu dobře rozumím, ty tu nechce být, protoe prostě nechce,...Nemá důvod, perspektivu - a hlavně je ani mít nechce... Je to tak?
Zajímalo by mě, jak jsi il "před" tou tvou bejvalkou? Co nějaké sny, plány, vize budoucnosti?
A co si představuje, e bude pak - po smrti, e se na ten druhý břeh tak těí? Oč si představuje, e to tam bude jednoduí ne ivot tady?
Není tady
PavlaH napsal(a):
Jasně, bájný příběh obsahuje stejná poselství co pohádka. Jsi ted sám má monost přemýlet nad tím co chce, jakou pohádku, nebo příběh chce vlastně ít?
A chtít odejít - to chce hodně odvahy, tu já nikdy neměla...
Co kdyz nechci zit zadnou pohadku ani bajny pribeh?
Ja uz jako malej 10ti letej kluk parkrat myslel na sebevrazdu, ale bylo to kvuli ptakovinam a i kdyz jsem mel nekolikrat nuz u krku tak jsme na to odvahu nemel. A vim ze bych to neudelal. Ted to je jine. Prestal jsem se smrti bat. Ale dostal jsem zni respekt. Nemyslim si ze by to byla nahoda ten jelen co mi stal v ceste, ty kasnany od Pandorry kvuli kterejm jsem zacal zvracet, ta trubka co se uvolnila i kdyz byla pevne ukotvena.
mariposa napsal(a):
Chci Ti napsat, co me zaujalo nejvic. Ze jsi byl natolik duchapritomny, ze sis pred skoncovaci akci dal ty jehneci nozicky na grilu. To si delas srandu. Nebo je to fakt? To je vazne bomba. Ja si to ve fantazii predstavila a fakt dobrej vtip. Jsi me vazne pobavil, ty ses typek
Asi jsem blbej a nechapu proc by melo byt spatne si dat jehneci nozicky. Jasny na lacno by to bylo asi lepsi ale prave jsem se bal ze pokud bych prasky snedl uplne na lacno a zapil je Smirnovkou ze by mi mohlo byt zle a mohl to vyblit. Fuj ted jsem si vzpomel jak jsem znova polykal ty vyblite prasky a kdyz se mi z toho udelalo zle tak jsem to zkousel znova a znova dokud jsem uplne neodpadnul. vedel jsem ze tam mam pytlik jeste s nepouzitejma praskama ale nebyla sila je hledat.
Vzdycky jsem mel ovce rad. A ono pokud jedes Skotskem a povede se ti na silnici potkat stado stovek ovci ktere ti zatarasi cestu protoze je nejaky pasak zene se psi z pastviny na jinou pastvinu tak je to uplne super pohled. Navic ty ovce nejsou tak osklive jako ty ceske. Jsou asi trochu mensi, uplne krasne ciste, roztomile, skoro skoda je jist, ale o to vic chutnaj, jsou proste uplne super. Rad si je kupuju v takovym peprmintovym sosu. Normalne nic takoveho nemam rad ale zrovna u toho jehneciho to uplne miluju.
lepsi fotku na kterych by bylo vic ovci jsem ted u sebe nenasel...
Není tady
On Orlík netuí, e sebevrazi to maj těký i na druhým břehu, ejo....nebo tuí a proto demonstruje
Posly, kluku - co to teda bylo na tý bývalce tak úasnýho? Jestli to náhodou nebylo to, e tě nechtěla
Není tady
Nemusí nic, chápe, nic nemusí, ale kdy u jednou tady jsi, kdyby sis mohl vybrat... jaká pohádka či příběh tě napadá? Jen tak z placu, klidně něco plácni, vdyt je to nakonec jedno ne? Kdy to nechce ít...
Není tady
Hele chlape - fotka fakt super, o tom ádná! Klidně přidej dalí, focení miluju a svého času jsem se tomu také dost věnovala
Lupi taky myslím, e si Orlík plete dojmy s pojmy, a e by tu přece jen, ač to má schované někde v hloubce svý due, kam momentálně skrz umatěný brejle nedohlídne, jetě rád strail s námi vemi na světě,...
Arque četls někdy Monroa? Vřele doporučuju. Tam si počte o vem moném a hlavně aktuálně pro tebe - jak to na tom druhém břehu není vůbec hezký, jen edivý, děsivý a prázdný,... A o tom, e za tyhle "rychlokonce" tam taky můe strait ukrutně dlouhou dobu,...o tom asi taky ví...
Není tady
Agatha napsal(a):
Arque, tak jestli tomu dobře rozumím, ty tu nechce být, protoe prostě nechce,...Nemá důvod, perspektivu - a hlavně je ani mít nechce... Je to tak?
Zajímalo by mě, jak jsi il "před" tou tvou bejvalkou? Co nějaké sny, plány, vize budoucnosti?
A co si představuje, e bude pak - po smrti, e se na ten druhý břeh tak těí? Oč si představuje, e to tam bude jednoduí ne ivot tady?
Nemyslim si ze bych nemel perspektivu, plany, vize budoucnosti ktere jsem mel pred byvalkou jsem mel i behem toho co jsem byl s ni. Pohrbil jsem je po rozchodu a ted jsem si vytvoril jine. Treba ten ze ted na chalupe budu davat dohromady maly trakturek, abych si usetril praci pri tahani drivi z lesa a zaroven protoze jako malej jsem porad pozoroval souseda jak jezdi se svym malym trakturkem vyrobenym ze stary oktavky a o 10let pozdejc jsem cetl v casopise jak jsou cesi vyjimecni prave tema po domacku sestavenejma trakturkama. Tak jsem si na to vsechno ted nejak vzpomel, rekl jsem si ze lepsi prilezitost nebude a tak ted schanim svarecku a nejake auto ktere rozrezu a vyrobim z nej traktor... Ted resim jen to jak upravit prevodovy pomer aby mi trakturek nejezdil 200km/h ale aby byl zprevodovan vic do pomala. Moznosti je nekolik ale hledam to nejjednodusi a nejlevnejsi takze asi pouziju 2 seriove zapojene prevodovky cimz o dost snizim provodovy pomer pokud na druhe nepouzivane prevodovce necham zarazenou jednicku.
Není tady
lupina montana napsal(a):
On Orlík netuí, e sebevrazi to maj těký i na druhým břehu, ejo....nebo tuí a proto demonstruje
Posly, kluku - co to teda bylo na tý bývalce tak úasnýho? Jestli to náhodou nebylo to, e tě nechtěla
Kdepak ja vim ze sebevrazi kteri tady neudelaji to proc tu na tomhle svete byli to maji potom jeste tezsi. Ale ja si nemyslim ze bych to pak nezvladl. Myslim ze clovek zvladne hodne pokud chce. Jeste vic nez ci kdokoliv mysli.
A co na i bylo tak uzasneho? nevim nedokazu to moc popsat. Ale predstavi si ze bych mel v hlave nejakou princeznu ktera by byla takova a takova a kdykoliv jsem s nejakou holkou byl tak takova nebyla. kdyz jsem byl par let bez pritelkyne a nekdo se me zeptal proc vlastne s nikym nechodim a ja jsem rekl jakou pritelkyni hledam tak se mi vsichni vysmali ze takovou proste hledat nemuzu ze takovou nenajdu. No a kupodivu ja takovou nasel. Jeste predtim nez jsem s ni zacal chosit jsem zjistil ze to je presne ta kterou jsem vzdycky hledal. Zadnej kompromis, proste uplne vsechno jaka byla, jak se chovala, jak vypadala, jaka byla, jak pracovita byla, jaky nazory mela, jak "dusevne" vyspela byla, proste jsem zjistil ze to je ona a kdyz jsem s ni zacal chodit a poznaval jsem ji vic tak jsem zjistil ze je jeste lepsi nez jsem si vubec dokazal predstavit.
Upravil(a) arquebus (19. 5. 2010 22:28)
Není tady