27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Zdravím,
včera jsem řeila s kamarádem otázky kolem hypotéky a jeho odhady mně dost překvapily, tak jsem se chtěla přeptat na vá názor. Co se mně týče, jsem v tomhle směru totálně tupá ;o)
Bavili jsme se o tom, jak velkou hypotéku by dala banka člověku s příjmem kolem 30 hrubého a kolik by u takové částky musel mít naetřeno jako základ.. kamarád tvrdil maximálně 1,5 mega bez ance na 100% hypotéku, co si o tom myslíte?
Jinak pro případné finanční poradce, kteří by chtěli ulovit ovečku - je to fakt jen hypotetická otázka ;o), na kterou bych nicméně ráda znala odpověď.
Díky
Není tady
Klasika,čím to,e ti totálně tupí (jen opakuji co pisatelka o sobě napsala) vdy hledají rady u kamarádů,na forech,místo aby si to li zjistit na místo k tomu určeném,toti přímo do banky.
Není tady
Kuty napsal(a):
Klasika,čím to,e ti totálně tupí (jen opakuji co pisatelka o sobě napsala) vdy hledají rady u kamarádů,na forech,místo aby si to li zjistit na místo k tomu určeném,toti přímo do banky.
jestli nemá o hypotéku zájem a zajímá ji to jen tak, tak proč by měla chodit do banky?
Ale váně, informace se dají získat i na web. stránkách jednotlivých bank. Myslím, e budou i důvěryhodnějí (tím nechci nikoho urazit). Jsou tam jednoduché kalkulačky a má to spočítáno hned.
Není tady
Koukám Kuty, e jsem v Tobě získala věrného fandu ;o)
Je to tak, e hypotéku nechci, proto nepůjdu do banky, jen mně to zajímá, kdy jsme to včera načli. Různé kalkulačky na netu jsem zkouela, ale moudrá jsem z nich nebyla, tak jsem myslela, e se tdy najde někdo, kdo má osobní zkunost a mojí lenoře a finančnímu analfebetismu uleví jasnou a stručnou odpovědí ;o)
Není tady
Teru99 napsal(a):
Koukám Kuty, e jsem v Tobě získala věrného fandu ;o)
Je to tak, e hypotéku nechci, proto nepůjdu do banky, jen mně to zajímá, kdy jsme to včera načli. Různé kalkulačky na netu jsem zkouela, ale moudrá jsem z nich nebyla, tak jsem myslela, e se tdy najde někdo, kdo má osobní zkunost a mojí lenoře a finančnímu analfebetismu uleví jasnou a stručnou odpovědí ;o)
No právěe to je klasika a proto jsem tě odkazovala přímo na ty banky,protoe na internetu je spousta nesmyslů,ale kdy nám jde o něco váného,jdu se zeptat přímo k prameni.
Asi do budoucna chce tedy řeit svoje bydlení a proto je dobré sbírat pomalinku informace,a se dostává do obrazu a nenaletí pak nahonem na krásné sliby.
Opravdu znovu doporučuji si vyčlenit vdy část dne,kdy postupně objedu fin.instituce s papírem a tukou v ruce,kdy si budu dělat poznámky a klidně si nechej namodelovat třeba splátky na určitou sumu.Nemusí nikde říkat dopředu,e je to prozatím jen tak,banky teď shání kadého klienta a tak by ti měly i ochotně zodpovídat tvé dotazy.A ptej se na ve,i kdy tobě to bude připadat,e si úplně bl.bá.Ale kadý přece nemůeme rozumět vemu,take se natrvdo ptej a ptej!
Budou tě zajímat nejen splátky,výe úroků a doba fixace ale hlavně dalí náklady jakou jsou výe iv.pojistky a vůbec její nutnost(?),poplatek za vedení účtu,který nebude pořád stejný ,atd.,atd.
Není tady
Tulipánko, díky, tak nějak jsem to měla na mysli ;o)
Není tady
Kuty napsal(a):
ani tam nemusí, hypoteční banky mají různé kalkulátory. Nebo stačí oslovit nějakého makléře..třeba gepard finance
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Únor 2008, 2 lidé, čistý příjem 29.000, hyptéka 2,2 mil., 100%. ádné větí úspory.
co platilo v roce 2008, neplatí dnes. Dnes se podmínky pro poskytnutí hypoték zpřísnily.
Není tady
laminanonte napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Únor 2008, 2 lidé, čistý příjem 29.000, hyptéka 2,2 mil., 100%. ádné větí úspory.
co platilo v roce 2008, neplatí dnes. Dnes se podmínky pro poskytnutí hypoték zpřísnily.
Přesně tak Lam,chtěla jsem v tomto smyslu odpovědět,ale s jistým typem lidí je koda ztrácet čas.Odpověď se ktrou je dotyčná spokojená - to absolutně nechápu nebo snad pochybuje ,e s platem 30tis.čistýho nedostane vůbec půjčit?
No bude ale třebas hodně překvapená,kdy by jí i přesto řekli e ne:D - pokud by se nael kraloup v registru,by z dřívějí doby.
Není tady
Já fakt nevím, jestli je něco závadného na mé četině, nebo mém vyjadřování. Netuila jsem, e kdy poloím nevinný dotaz, musím jetě obhájit proč ho kladu, proč ho kladu obecně a ne konkrétně, či proč mi stačí orientační a tedy nedokonalá odpověď.
Take jetě jednou, hypotéku nechci ani dneska, ani zítra a ani za rok, ptám se jen orientačně, protoe mně to zajímá. A zajímá mně to proto, abych měla aspoň přiblinou, hrubou neboli orientační představu, stejně jako si třeba ráda v ZOO poslechnu čím krmí lachtany, ani bych si zítra nutně musela jednoho koupit domů.
Tedy i vstupní data jsou orientační, včetně platu 30, mimochodem hrubého, nikoliv čistého.
A tak, jako ve chvíli, kdy neplánuju koupit lachtana, mně plně uspokojí odpověď, e ere ryby a nepotřebuju vědět, jestli sardinky nebo lososy, tak mně bohatě uspokojila dva roky stará zkuenost s hypotékou Tulipánky, která mou zvědavost ukojika rozhodně lépe ne rada, abych si přítích 14 dní brala odpoledne co odpoledne volno a oblejzala vechny banky v okolí, kolik by mi hypoteticky tak asi chtěly půjčit, kdybych hypoteticky chtěla půjčit na hypotetickou nemovitost.
Take Kuty, vysvětlila jsem ti to dost jasně a podrobně, aby to ukojilo i tvou zvědavost? Doufám, e ano, dochází mi toti inspirace i příměry.
Upravil(a) Teru99 (12. 5. 2010 11:41)
Není tady
Teru, já teda nechápu, co ostatní nechápou , tvůj dotaz je jasný a u vůbec nechápu, proč tě někdo posílá (jako odpověď na tvůj dotaz) oblézat banky
. Asi si myslí, e neví, e banky existují či co to má znamenat
Já mám hypo z října 2008 - plat tehdy 17,5 čistého - hypo jsem si brala sama ve výi 850tisíc.... 100% - naetřeno jsem neměla ani korunu. Teď to bude asi přísnějí....
Není tady
Srovnávat hypo s lachtany v ZOO,no coment. Předpokládám ale,e v budoucnu si asi nějaký úvěr brát bude,e teda asi bude chtít řeit nějaké bydlení,kdy se o to,by velmi laicky a velmi povrchně zajímá u teď.
Holky,které mají 100% hypotéky zřejmě vůbec netuí,kolik přeplatí,protoe hypo bez zajitění=luxus a ten si banky nechávají hoodně dobře zaplatit.Take mi to nedá, a napíu ti,aby si u teď odkládala na budoucno,abys nemusela do takových hrůzných podniků jako jsou 100%hypo vůbec chodit.To si půjčí 1,5mega,např.,a vrací kolem 2,5mega a s tím,e to splácí do konce svého bídného ivota.
Nehledě na to,e momentálně se snad ani 100%hypo neposkytují,moná se to u zas změnilo,to nevím.
Není tady
Já teda budu spíe do konce svého "bídného" ivota litovat, e jsem vznesla tenhle dotaz ;o)))
Barborko, Tino díky
Není tady
selaviii napsal(a):
Kuty napsal(a):
jestli nemá o hypotéku zájem a zajímá ji to jen tak, tak proč by měla chodit do banky?
![]()
Ale váně, informace se dají získat i na web. stránkách jednotlivých bank. Myslím, e budou i důvěryhodnějí (tím nechci nikoho urazit). Jsou tam jednoduché kalkulačky a má to spočítáno hned.
Kuty, ty zase perlí :-)
selaviii, co se týká bonity, tak to na webu nezjistí.
Není tady
Teru99 napsal(a):
Zdravím,
včera jsem řeila s kamarádem otázky kolem hypotéky a jeho odhady mně dost překvapily, tak jsem se chtěla přeptat na vá názor. Co se mně týče, jsem v tomhle směru totálně tupá ;o)
Bavili jsme se o tom, jak velkou hypotéku by dala banka člověku s příjmem kolem 30 hrubého a kolik by u takové částky musel mít naetřeno jako základ.. kamarád tvrdil maximálně 1,5 mega bez ance na 100% hypotéku, co si o tom myslíte?
Jinak pro případné finanční poradce, kteří by chtěli ulovit ovečku - je to fakt jen hypotetická otázka ;o), na kterou bych nicméně ráda znala odpověď.
Díky
Záleí na čistém příjmu, zda je manelka nebo ne, za jsou děti, kde je bydlitě, zda jsou jiné úvěry a leasingy, alimenty a podobně. (zkráceně ivotní minimum plus ostatní závazky)
Mega a půl vidím jako reálné, pokud nejsou ádné ostatní závazky. A 100 % hypotéka se dá získat.
Není tady
Zdravím,
tato diskuze u je docela zapadlá, mě by zajímaly novějí zkuenosti s hypotékami. Loni jsme se nějak nerozhoupali. Nevíte, jaké jsou letos změny?
Máme to do města daleko, tak by mě zajímalo, jak vypadá v praxi vyřizování hypotéky online. Dá se aspoň část formalit vyřídit přes internet z domu?
Děkuju za případné odpovědi.
Upravil(a) tina (3. 2. 2012 23:25)
Není tady
Zdravím a také prosím o zkuenost...je i nadále moné v případě více jak druhého refinancování hypotéky i nadále odečítat úroky?
A jaké jsou vae aktuální zkuenosti při refinancování, která banka vám nabídla výhodnějí podmínky? V létě nás to opět čeká, tak prosím o aktuální zkuenosti).
(my: 1. KB-6,4%, nyní LBBW-4,09% a v létě nám končí druhá pětiletá fixace, tak začínám řeit případné refinancování. 2 zaměstnaní dospělí s dostatečným příjmem, 1 dítě a ji zbývajících cca 500 tis.z hypotéky)
Není tady
Adamíra napsal(a):
Zdravím a také prosím o zkuenost...je i nadále moné v případě více jak druhého refinancování hypotéky i nadále odečítat úroky?
A jaké jsou vae aktuální zkuenosti při refinancování, která banka vám nabídla výhodnějí podmínky? V létě nás to opět čeká, tak prosím o aktuální zkuenosti).
(my: 1. KB-6,4%, nyní LBBW-4,09% a v létě nám končí druhá pětiletá fixace, tak začínám řeit případné refinancování. 2 zaměstnaní dospělí s dostatečným příjmem, 1 dítě a ji zbývajících cca 500 tis.z hypotéky)
Teď je opravdu příleitost ietrit na splátkách tisíce. Rozhodně bych do refinancování la, a oslovila i dalí banky.
příspěvek byl upraven, poruoval pravidla fora.babinet.cz
Upravil(a) mala.popelka (7. 6. 2012 22:47)
Není tady
usetrit napsal(a):
Adamíra napsal(a):
(my: 1. KB-6,4%, nyní LBBW-4,09% a v létě nám končí druhá pětiletá fixace, tak začínám řeit případné refinancování. 2 zaměstnaní dospělí s dostatečným příjmem, 1 dítě a ji zbývajících cca 500 tis.z hypotéky)Teď je opravdu příleitost ietrit na splátkách tisíce. Rozhodně bych do refinancování la, a oslovila i dalí banky.
Neotravuj nevyádanými soukromými zprávami. Zapla si reklamu a pak můe psát tyhle věci.
usetrit napsal(a):
Adamíra napsal(a):
(my: 1. KB-6,4%, nyní LBBW-4,09% a v létě nám končí druhá pětiletá fixace, tak začínám řeit případné refinancování. 2 zaměstnaní dospělí s dostatečným příjmem, 1 dítě a ji zbývajících cca 500 tis.z hypotéky)Teď je opravdu příleitost ietrit na splátkách tisíce. Rozhodně bych do refinancování la, a oslovila i dalí banky.
zas jedna rádobyzlatokopka:lol:
Není tady
Já bych doporučila v první řadě změnit místo, kde se budete tázat. Samozřejmě e podmínky budou vesměs individuální, ale náhled na podmínky a ceny u bankovních institucí zkuste zjistit například přes nějakou z kalkulaček ( Podrobná hypoteční kalkulačka ) Mě vcelku pomohla s výběrem, i kdy jetě nejsme definitivně rozhodnut a stejně jako vy, se zajímáme spíe teoreticky
Upravil(a) RadkaHamová (10. 12. 2015 15:57)
Není tady
Ahoj, je tu někdo, kdo aktuálně rozumí situaci kolem hypoték? Troku jsme zaspali dobu a teď přemýlíme, jestli do hypo jít. Nahlodal mě tenhle článek: https://www.hypoteka.cz/detail/tomas-ko … 18-nahoru/ ale zas bych se nechtěla unáhlit, třeba bude za pár let situace úplně jinde. Děkuju za vae názory
Upravil(a) Kopretka (15. 11. 2018 16:15)
Není tady