|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Tak jste chtěli někoho z druhé strany..kolega z práce, vztah 2 roky, oba zadaní, poté on odešel od manželky se 2 dětmi. Dál jsme se scházeli ještě rok..poté jsem odešla od manžela já.. nyní spolu již 2,5 roku žijeme... Nicméně...přirozeně jsme museli řešili problémy s jeho dětmi, jsem ta hnusná po*ná mrcha co jim ukradla tatínka, ataky bývalé manželky atd. ..nějkdy hodně divoké..oba jsme navíc hodně impulzivní, tak to už párkrát vypadalo na rozchod (to spíš je ale našima povahama než faktem, že jsme se kvůli sobě rozvedli)..Pokud něčeho litujiu, tak že jsem svoje nefungující manželství nedokázala ukončit dříve, soužití bratr sestra jsme s manželem praktikovali ještě dříve než jsem si našla současného partnera, nicméně tím okamžikem se ze mne stala podvádějcíí manželka a dokonce rozvracečka jiné rodiny...pyšná na to nejsem..v současné době vztahy s dětmi i BM celkem ok...Buď připravena na to, že všechno zlo světa padne na tvá bedra, vztahy s dětmi mohou být problematické, naivní je představa budu ta hodná milá teta a děti mne budou milovat, BM často měnící zlomyslně termíny styku s dětmi, hlídání o víkendech, nemožnost vlastního programu v tu dobu atd..pokud jsi toto ochotna trpělivě snášet a OBA to brát jako "daň" toho, abyste mohli být spolu, tak hurá do toho..pokud začneš za chvíli brblat s tím či oním, věštím Vám blízký konec..může se ti taky stát, že zjistíš, že vlastně nejsi no.1, to jsou a vždy budou (aspoň u mého partnera) děti..nestěžuju si, jsem se svým současným životem i partnerem spokojená (byť je to vlastně už taky takový "manželský"stereotyp, na některé věci pyšná nejsem ale stalo se, museli jsme řešit spoustu problémů ale myslím, že celkem úspěšně, možná i proto, že už na začátku jsem se zařekla, že se do věcí jeho dětí a jejich výchovy, vztahů s jeho BM, majetku, alimentů atd nebudu absolutně plést, komentovat či angažovat a to ctím dodnes...jen jsem chtěla potvrdit že láska hory nepřenáší..ty Vám přenese jen vzájemná tolerance, komunikace a vědomí, že spolu chceme opravdu být a hlavně i tolerance a úcta i k bývalému partnerovi tvého partnera a jeho dětěm.. Jo a pokud mi chcete napasat, že třeba budu za pár let na druhé straně..to je riziko každého vztahu, jsem připravena i na tuto variantu, třebaže Vám tu třeba budu brečet na rameni..
Není tady
myško - pěkně jsi to shrnula.
Sice to nebývá časté, ale i já se setkala s chlapem, který má děti na prvním místě. A je to dobře.
Ovšem tohle si na začátku málokdo přizná. Nebo málokterá. Tý vzájemný tolerance je třeba mnohem víc, než kdyby to bylo stavěno na "zelené louce".
Není tady

eremuruss napsal(a):
Muzu te ujistit,ze kdyby me zacal znova oblbovat nejaky zenaty pan,ze mam predem jasno,ze,uz nikdy tu bolest kterou jsem zazivala,uz zazit nikdy nechci.Vim jak lehke je do toho spadnout a tezke jit z toho vztahu jako porazena .
Erem, ale já si matně pamatuji, že ten tvůj ženáč neříkal, že se chce rozvést, říkal něco v tom smyslu, že má málo sexu, a že potřebuje nějaký doping z venku. Čili, podle Plzáka, řekl jasně, že hraje hru Casanova - a ty jsi proti tomu nic nenamítala.
Není tady
Teru99 napsal(a):
Fidorko, máš krásný mimi a na fotce s ním vypadáš moc sympaticky a já moc chápu, že takový příběh asi vnímáš jinak než já svobodná a bez závazků. Takže ne, že bych nedokázala pochopit, že pro tebe je asi ta špatná milenka, která odvede chlapa od rodiny, od manželky a od dítěte.. ale já bych řekla, že ten chlap má svůj rozum a svou vůli a psát, že "se jí podařilo toho chlapa rozvést" mně prostě přijde uhozené. Není to maminky pětiletý lapešek, ale dpospělej mužskej. To, že se případně nechová moc dospěle mu neubírá na zodpovědnosti. On je ten, kdo by měl cítit závazky ke své rodině, ne cizí ženská, on je ten, koho by měla bolet případná bolest manželky nebo opuštěných dětí. Ne nějakou holčinu, která si možná stejně jako já, nedokáže dost dobře představit pocity ženy s dětmi, které odchází manžel.
Ne, že by mně nepřišlo vtipné, když se tady kolikrát o chlapech bavíme jako o nějakých snadno oblafnutelných a ne moc inteligentních tvorech bez vlastní vůle, na druhou stranu to vlastně vtipné vůbec není a jsem přesvědčená, že to není vůbec pravda. Přiznejme jim jejich dospělost, jejich prvo a povinnost na vlastní rozhodnutí a s tím taky spoluúčast na rozpadu manželství. S přestaňme hledět na milenku jako na tu mrchu, která ho nefér ženskými zbraněmi chudáka pitomého zblba natolik, že ze skvělého, četsného a báječného chlapa, kterého jsem si vzala, mi ta megera jedna vyrobila loutku bez vlastní vůle. Tož tak.
víte holky, fakt se nechci chlapů zastávat, ale....
byla jsem ze zvědavosti se podívat na vlákně, kde se řeší, zda mají děti spát s rodiči v jedné posteli.
hrozně mě překvapilo, kolik žen to bralo , jako samozřejmost, některé přiznali, že děti s nimi spí každodenně , celou noc do dvou i tří let. sice tam bylo i jako, že ......mažel bručí....manžel řekl, že jjinde je to jinak....., ale to bylo dotyčnou hned smeteno a byl "přehlasován"
přece nejde jen o to, že jaksi teda sex nic moc, když v posteli máme mezi sebou pokaždý škvrně. přece manželská postel...tam se řeší spoustu starostí i radostí., třeba se i jen tulí a svěřují intimnosti.
vážně pak překvapí, že muž hledá postel, kde budou jen dva? a manželka pak pláče, že přece byli tak štastní a ona nějaká ho odvedla?
Není tady

jo a bylo to sakra těžký přiznat si a skousnout, že pokud bude mít volit mezi Tebou a dětma, tak nebude váhat ani minutu..každá chceme být přeci ta princezna no.1..ale zase vím, že když s ním budu mít děti a rozejdeme se, že je přes palubu nehodí a proto si ho vážím 
Není tady

Fidorka napsal(a):
No tohle si připiš k seznamu jeho morálních kreditů. Není mu blbý s milkama probírat mizernej sexuální život a to je ještě otázka, jestli je fakt mizernej, těžko se ti asi totiž bude chlubit s tím, že ho manželka mimořádně dobře obšťastnila v novém prádélku (a přidá ti jeho detailní popis).
Zas ale přílišná upřímnost se taky nevyplácí - kamarád si jednou hledal milenku (pro zpestření nudného manželského života, jak jinak), a už to s jednou vypadalo, že bude ruka v rukávě (nebo spíš kocour v troubě
), ale on jí na otázku: "Spíš se svou ženou?" odpověděl popravdě, že ano. A ona paní, se kterou prý její manžel nespal, couvla...
Není tady
Závidím upřímně otce dětí, kteří mají své děti na prvním místě. Můj BM to takhle nemá. Nemohu posoudit, nakolik na tom "zapracovala" slečna milenka, nynější manželka BM a nakolik je to jeho aktivita. Ale je mi z toho smutno.
Vážím si mužů, kteří mají na prvním místě své děti. Hluboce před nimi smekám. Nevážila bych si partnera, který by se o své děti nezajímal, nestaral.
Mikeš napsal(a):
Fidorka napsal(a):
No tohle si připiš k seznamu jeho morálních kreditů. Není mu blbý s milkama probírat mizernej sexuální život a to je ještě otázka, jestli je fakt mizernej, těžko se ti asi totiž bude chlubit s tím, že ho manželka mimořádně dobře obšťastnila v novém prádélku (a přidá ti jeho detailní popis).
Zas ale přílišná upřímnost se taky nevyplácí - kamarád si jednou hledal milenku (pro zpestření nudného manželského života, jak jinak), a už to s jednou vypadalo, že bude ruka v rukávě (nebo spíš kocour v troubě
), ale on jí na otázku: "Spíš se svou ženou?" odpověděl popravdě, že ano. A ona paní, se kterou prý její manžel nespal, couvla...
Řekla bych, že Fidorka to myslela ironicky, Mikeši. 

myšák32 napsal(a):
jo a bylo to sakra těžký přiznat si a skousnout, že pokud bude mít volit mezi Tebou a dětma, tak nebude váhat ani minutu..každá chceme být přeci ta princezna no.1..ale zase vím, že když s ním budu mít děti a rozejdeme se, že je přes palubu nehodí a proto si ho vážím
Myšáku, tohle bohužel, jako všechno, neplatí 100%.
Znám osobně otce, který "pohřbil" děti z prvního manželství, o dítě z druhého se střídá velmi pravidelně (i v týdnu) s druhou ženou a přitom má doma čtvrtý dítě se třetí partnerkou. Ta druhá žena nemohla děti vydýchat, první žena nemohla vydýchat tu novou, tatínek nechtěl mít doma problémy, takže nic neřešil a odnesly to, bohužel, děti... Třetí žena je tolerantní, ale nevím, jak moc by byla tolerantní, kdyby měla doma každých 14 dní čtyři děti, v týdnu občas dvě a neustále jedno svoje...
Takhle se dvě dají "zvládnout", nemají ani tříletý rozdíl.
Ono to vždycky záleží na přístupu nejen rodičů, ale i nových paní domácích... a spoustě okolností. 
Není tady

majkafa napsal(a):
Řekla bych, že Fidorka to myslela ironicky, Mikeši.
Ať už to myslela jak myslela, já chtěl jen ukázat, že ani my, ženáči, to kolikrát taky nemáme lehký
Onen kamarád si nakonec nějakou milenku "pro zpestření života" nakonec našel, a zblbnul se do ní tak, že už koupil "pro začátek" garsonku, aby spolu měli kde bydlet, a manželce oznámil, že od ní odchází. Po strašlivých, téměř rok trvajících peripetiích nakonec milenku opustil, garsonku prodal, a zůstal s manželkou. Ale život si zpestřil, to jo

Upravil(a) Mikeš (14. 5. 2010 12:35)
Není tady
právě je tristní, jak vznikají propletence typu - první děti mojí třetí ženy...
Díky bohu, že jsem stávajícího partnera potkala v době, kdy moje děti jsou dospělé. Ovšem jeho pubertální dcera někdy stíhá zaměstnat všechny. Nikomu nepřeju noční telefonáty.
Není tady
Jojo - "Miláčku, moje děti a tvoje děti bijou naše děti!" 
Jenže s pánem, který bez skrupulí odepíše některé ze svých dětí kvůli nové slečně, bych asi váhala pořídit si dítě další... Jen málokterý jim totiž zmizí ze života pro jejich dobro (mám na mysli matky všemožně bránící jakýmkoli kontaktům a pod.) - spíše ho v novém vztahu jaksi ruší... a stejně tak mu může časem začít vadit potomek nový.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Muzu te ujistit,ze kdyby me zacal znova oblbovat nejaky zenaty pan,ze mam predem jasno,ze,uz nikdy tu bolest kterou jsem zazivala,uz zazit nikdy nechci.Vim jak lehke je do toho spadnout a tezke jit z toho vztahu jako porazena .
Erem, ale já si matně pamatuji, že ten tvůj ženáč neříkal, že se chce rozvést, říkal něco v tom smyslu, že má málo sexu, a že potřebuje nějaký doping z venku. Čili, podle Plzáka, řekl jasně, že hraje hru Casanova - a ty jsi proti tomu nic nenamítala.
Ano rikal,ale na zacatku vztahu,kdyz to preslo ve vzajemnou lasku tak se rozhodoval co dal.Manzelce rekl,ze se chce rozvest oni se pohadali a on odjel za mnou.Ona mu rekla,ze ji tu najde v kaluzi krve,ze bez nej zit nebude.Tenkrat musel kvuli tomu volat policii,aby tam manzelku sli zkontrolovat.Policajti mu pak volali zpet to,uz byl u me,ze je vse v poradku.
Nakoc zustal s manzelkou,protoze manzelka nikoho nema ja mam,alespon deti.
Není tady
myšák32 napsal(a):
Mysaku, co myslis tim "volit mezi Tebou a detma" ? Ja mam taky partnera s detma z predchoziho vztahu, ale zatim nenastala situace, ze bych ho musela nutit k takove volbe, nejak to zvlada oboji (je fakt, ze uz kdyz jsme se poznali, nebyly deti tak male a dnes jsou to teenageri). Jedine dilema snad nastalo v okamziku, kdy si byvala zena prala travit spolecne dovolene a svatky "kvuli detem" (jako myslim spolecne s ni), to pro me neprichazelo v uvahu a partner na to taky nepristoupil. Male deti ale pochopitelne potrebuji vetsi casovou investici rodicu nez deti odrostlejsi, takze tam je mozna situace trosku jina.
Jinak mne by samozrejme neprislo v poradku, kdyby partner deti z prvniho vztahu "vymazal", to dle meho svedci o nevalnem moralnim kreditu. Na druhou stranu, kdyby mi daval okate najevo, ze prvni jsou pro nej deti, pak dlouho nic, a teprve pak nas vztah, asi bych s nim nezustala. Myslim, ze vztah k partnerovi a detem je kvalitativne (nikoli nutne kvantitativne) odlisny, neni duvod proc by tam musel byt konflikt.
Není tady

To jak jsem to napsala je samozřejmě nadnesený a popisuje nějakou vyhrocenou hypotetickou situaci, kdyby měl skutečně volit mezi mnou a naším vztahem a tím, jestli "přijde o děti"(navíc v podstatě jde o moje přesvědčení, že by tak zareagoval) , ne to, když mu syn řekne, že s námi nechce jet na dovolenou..
Svoje děti má hodně rád, ale rozhodně to není tak že jeho děti, dlouho dlouho nic a pak my dva, to zase ne..
Jinak společné u nás pro změnu večere s jeho BM jsme taky oba svorně slušně odmítli..
Upravil(a) myšák32 (14. 5. 2010 13:54)
Není tady

Vztah k dětem a parnterovi je za normální situace přirozeně kvalitativně odlišný a konflikt tam není, může však být právě za situace, kdy je to celé ovlivněno ještě "účastí a zájmy" dalších osob (bývalí partneři), pak konflikt mezi těmito dvěma vztahy nastat může..toť realita
Není tady
myšák32 napsal(a):
Já na tom teda nic divného nevidím a naopak by mně hodně zarazilo, kdyby můj partner, který má z prvního vztahu dvojčata (poznala jsem ho pět let po rozvodu, to jen tak pro jistotu ;o), dával přednost mně před dětmi. Protože vím, že stát se může cokoliv a pokdu bychom se jednou rozvedli a našel si jinou madam, nechtěla bych svým dětem vysvětlovat, proč najednou tatínek o ně nemá zájem...
A přijde mi fakt úchylné, aby se dospělá ženská, nota bene s vlastními dětmi cítila blbě, že její muž má na prvním místě děti a ne ji
Copak vy holky máte manžu raději než své děti a kdybyste měly volit, volily byste jeho blaho před jejich? 
Není tady
Teru99 napsal(a):
myšák32 napsal(a):
Já na tom teda nic divného nevidím a naopak by mně hodně zarazilo, kdyby můj partner, který má z prvního vztahu dvojčata (poznala jsem ho pět let po rozvodu, to jen tak pro jistotu ;o), dával přednost mně před dětmi. Protože vím, že stát se může cokoliv a pokdu bychom se jednou rozvedli a našel si jinou madam, nechtěla bych svým dětem vysvětlovat, proč najednou tatínek o ně nemá zájem...
A přijde mi fakt úchylné, aby se dospělá ženská, nota bene s vlastními dětmi cítila blbě, že její muž má na prvním místě děti a ne jiCopak vy holky máte manžu raději než své děti a kdybyste měly volit, volily byste jeho blaho před jejich?
Myslim, ze samotny fakt, ze je partner postaven pred takovou volbu, znamena, ze je na te situaci neco hodne, hodne spatne. U nas se to nastesti nikdy takto nevyhrotilo (i kdyz rozumim, Mysko, co pises o tom neblahem vlivu byvalych partneru, mne byvala zena sveho casu taky hodne nicila zivot, a to uz bylo po rozvodu, ale ted uz je to v poradku).
Ja osobne si vubec nedokazu predstavit, ze bych po partnerovi kdy chtela, aby omezil styky s vlastnimi detmi. Dovedu si ale predstavit, ze kdyby tomu bylo naopak (hypoteticka situace!!! nezda se, ze by nam tento problem akutne hrozil!) a deti by mu v soucasne fazi naseho vztahu rekly, "tatinku, bud se rozejdes s A. nebo se s tebou prestaneme stykat", muj partner by stal spise pri mne (no, mozna jsem naivni). Podotykam, ze deti jsou v adolescentnim veku, leccos uz tedy chapou, a nemluvim o situaci, kdy by mely duvod na me zanevrit (nechovam se jako zla macecha
). U malych deti je to samozrejme o neco komplikovanejsi.
Není tady

Dobrý večer,
s těmi dětmi je to asi takto...jelikož není večně doma, tak vlastně výchova je na manželce, čemuž se nedivím, ani jí to nezávidím. On si to dle mého názoru uvědomil až ted, kdy vlastně už nemiluje manželku a chtěl by druhou šanci. Proto chce být každý den doma, ale se mnou. Nechci aby ted opouštěl manželku a pak čekal na mě, cítila bych to jako tlak na mě
Já s manželem celkem vycházím, ale co se týče sexu či zamilovanosti...ta je ta tam...prostě bratr a sestra 
Není tady
beruška1 napsal(a):
Dobrý večer,
s těmi dětmi je to asi takto...jelikož není večně doma, tak vlastně výchova je na manželce, čemuž se nedivím, ani jí to nezávidím. On si to dle mého názoru uvědomil až ted, kdy vlastně už nemiluje manželku a chtěl by druhou šanci. Proto chce být každý den doma, ale se mnou. Nechci aby ted opouštěl manželku a pak čekal na mě, cítila bych to jako tlak na mě![]()
Já s manželem celkem vycházím, ale co se týče sexu či zamilovanosti...ta je ta tam...prostě bratr a sestra
a to ti stačí?
víš, mě přijde, že ty bys ten svůj vztah s manželem možná i řešila,....kdyby ti někdo zaručil, že nezůstaneš sama a že tvůj přitel s tebou bude. ale to ti nikdo nezaručí.
ovšem na druhou stranu, pokud nezačneš nejdřív s tímhle, budeš se ve všem plácat pořád.
Není tady

beruška1 napsal(a):
Jestli je to opravdu tak, pak je mi líto Tvého manžela... 
Není tady
Mikeš napsal(a):
beruška1 napsal(a):
Jestli je to opravdu tak, pak je mi líto Tvého manžela...
Jenom aby "bratr" taky neměl nějakou s přízněnou duši
.
Není tady
jelikož není večně doma, tak vlastně výchova je na manželce
Beruško, přiznej si, že "věčně doma" není taky proto, že je namísto toho s tebou. Takže na jeho paní asi nebude jenom ta výchova, že... Je hezké, že si uvědomuje, jak rodinu obíral o svůj čas (ať už prací nebo dalším vztahem), ale on to nechce vynahradit jim - on chce tu druhou (podle jeho mínění lepší) šanci jenom sám pro sebe.
Já s manželem celkem vycházím, ale co se týče sexu či zamilovanosti...ta je ta tam...
Po nějakých cca 5 letech nemůžeš čekat, že budete zamilovaní úplně stejně, jako po 5 týdnech nebo měsících. Ono je manželství malinko o něčem jiném (známá Plzákova tři S).
A ještě mi řekni - sex nechceš ty, nebo manžel?
Není tady
beruško, mě přijde, že ty se prostě jen nudíš, nic víc. co čekáš, že po x letech s někým budeš zamilovaná jako na začátku ? táhne ti na třicet, že to takhle nefunguje už bys měla vědět. když se rozvedeš a budeš s tímhle, pak přejde zamilovanost, co budeš dělat ? půjdeš znovu za někým, kde ta zamilovanost bude a pořád dokola ? 
měla by ses probrat ty i tvůj přítel. ten je teda taky dáreček k pohledání 
Není tady