29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Blue,tak to jsi teda matka,když jí všechno sežereš
už se na ty hlášky hrozně těším
Tak jsem dneska viděla miminko,které mělo tři týdny a váhu tři kila a pár deka a to je drobeček to už je Matýsek chlapisko,tam je fakt poznat každých deset deka a každej den
Není tady
ahoj holky,
tak my se teď vrátili z jedné akce, kde Nicolka tancovala a zpívala anglicky na podiu, a celkem jí to šlo
Zoubeček psala, že prý ji dali vyvolávačku včera večer, pak se ji kolem půlnoci rozjeli bolesti a 10 hodin se trápila, než ji udělali císaře. Prý už nechce nikdy víc rodit
Jsem jí psala, že na tu hrůzu brzo zapomene..
Mefi, gratulace ke kontrole
Tak to mu můžeš dávat před každým kojením...já taky to tak dávám
Upravil(a) Maharishi (4. 6. 2010 18:19)
Není tady
dnes večer jdu na jednu akci, bude tam zpívat Lucie Bílá, tak se na ni celkem těším...už jsem strašně dlouho nebyla ve společnosti, ani nevím co na sebe s těma svýma špekama se nacpu leda tak do pytle od brambor
Není tady
Mahari,to je teda Niki šikulka
Večer si to užij a neboj,tobě by to slušelo i v pytli od brambor
Chudák Zoubeček,to si teda taky užila-a na tu bolest určitě brzo zapomene jako vyvolávat porod je hrozný a ješte nakonec jít na CS
Není tady
Pekny vecer holky,
tak nas Adamek dneska celkem potrapil. Nejak se dvakrat po sobe neumel dopapat. Vzdycky pustil bradavku a chtel radeji spat. Jenze pak se vzbudil za pul hodiny a zacal halekat a nakonec jsme zjistili, ze ma hlad. A takhle dvakrat po sobe... Ted se nastesti nakrmil z obou prsou, tak na dalsi dve hodinky snad bude klid a pak snad i celou noc
Není tady
Jeee, ja vam vlastne vubec nepovidala podrobnosti z meho porodu a pobytu v porodnici , tak to musim napravit. Adamek chrupka a manza sel pomoct s necim nahoru k sousedum, tak mam chvilku klid.
Kupodivu se mi rozjeli kontrakce to rano, co jsem mela jit na cisare - takove pry stredne silne. Jelikoz jsem byla na planu druha, tak me Dr. kontrolovala, jestli bych nemela jit jako prvni, ale nakonec rikala, ze to zvladnu, tak jsem si uzila taky par kontrakci (vlastne od sesti rano po cca 6-8 min.). Musim vam rict, ze jsem v jednu chvili rikala, ze snad budu za cisare rada .
Na tom sale to bylo dobry. Pripravili me a kdyz jsem byla na stole a prisla Dr., tak se me ptala, jestli mi delali UTZ. Ja na to, ze ne. A ona, no, ze jeste stesti, ze vidi hlavicku. Mimco se opet vyboulilo, takze hlavicka nahore pekne "koukala" . Pak prisel druhy Dr. a zacali. Celkem me pobavilo, kdyz jsem v jednu chvili citila, jak mimco zacalo hybat hlavickou
. A najednou vidim, jak sestricka za mnou nakukuje a rika: mate chlapecka. A pak slysim Dr. jak rika, ze ma maly nozicky za ouskama.
Pak vzali miminko, ukazali mi ho, ja na to, ze je cely fialovy
a odnesli ho. Za chvilku mi ho prinesli zpet a nechali nas pomuchlovat nosankama
. Ten okamzik byl super a ja se zamilovala
No a pak uz JIPka, pokoj po cisari a roaming. A nejhorsi pro me byla doba na JIPce. Ani ne proto, ze tam me to bolelo nejvic, ale ze jsem se vubec nevyspala. Hrozne mi vadil ten hluk tam (jeste k tomu jsem byla vedle sesterny, vsechny ty pristroje u pacientu pipaly kolikrat i nesmyslne). V noci jsem bohuzel chytla "spolubydlici", ktera nechutne chrapala, takze mi nepomohl ani prasek na spani. Druhy den rano ji odvezli a ja byla happy, jenze ani ten den jsem nemohla usnout. A odpoledne dalsi pani a v noci chrapala podobne jako ta prvni - a to jsem se uz ptala sestricky, jestli nema ucpavky do usi (nemela). Dve noci jsem spala se sluchatkama na usich (s hudbou). I tuhle noc jsem musela mit prasek na spani. A i tak spala jen par hodinek. Vubec jsem nemohla nabrat silu na dalsi dny. A rano, kdyz se stridaly sestricky, tak ta jedna rikala, ze je ji me lito, ze jsem uz podruhe chytla chrapajici osobu na pokoji. Prasky na spani jsem si musela vzit jeste dalsi dve noci, protoze jsem porad nemohla usnout sama. Vlastne sama jsem usnula, az kdyz jsem byla na roaming s Adamkem. Takze to pak vypadalo tak, ze mi chodili navstevy - napr. moji rodice a ja vsechny vnimala tak napul. Manza pak rikal, ze jsem vypadala jak mrtvolka. Nevyspala a nevnimajici... Ale na tom roamingu jsem se probrala, jen jsem na posledni dny odmitla navstevy. Jen manzu jsem tam vyzadovala, tak tam za mnou chodil a byl od tech dvou do sedmi...
Musim rict, ze Motol je sice jak tovarna na deti a nektere sestry nic moc, ale kdyz jsem za nimi neustale chodila, ze Adamek se umel prisat a najednou to nejde a ze odmita prso a ja to resila takhle s kazdou sluzbou, uz si me pamatovali a nakonec mi uplne uzasne pomohli... Ze mam naparit prsa, ze mam promnout bradavku, aby se zmekcila, ze nemam kojit dele jak 10 min. z jednoho prsu, apod. Proste mi strasne pomohli, protoze kdyz se mi jeden den nalily prsa, tak na Adamka najednou byly strasne tvrde a neumel je chytit, natoz dumlat... Takze nakonec budu na vsechen personal z Motola vzpominat jen v dobrem .
Není tady
Akar, presne tak, skoncili jsme v Libcicich. Doktorka i sestricka jsou hrozne sympaticke a Dr. se zda v pohode. Maleho dnes videla podruhe a podruhe ho celeho prohlidla ze vsech stran, mrkla na nozicky (kvuli te poloze pri porodu musime mit siroke baleni a uz jsme objednani na kyclicky a jsem zvedava, jak UTZ dopadne. Nozicky se mu pomalu natahuji, tak verim, ze zadne nasledky z briska mit nebude), proste se mi zdalo, ze se mu opravdu venovala. K tomu se mi libi, ze kdyz je mimco spokojene, tak nejede podle predepsanych tabulek. Coz je fajn a neni stresujici pro maminku, ani pro miminko.
Dr. v Otvovicich jsem zavrhla, kdyz jsem od tri maminek slysela to same. Ze nedela to, co by delat u miminek mela - hlidat takove ty bezne rakce, jestli vymizeli, zustali, apod. Takze jsem si rikala, ze to nema smysl...
Jo a super je, ze kyclicky jsou nove ve Statenicich a jestli vis, jak je na Praze 6 ORP Centrum, tak ma druhou ordinaci prave ve Statenicich (www.orpcentrum.cz). Muj sef se chodi lecit k Dr. Pickovi prave na tu sestku, tak kdyz jsem se dozvedela, ze to je prave ORP Centrum, tak jsem se tam hned objednala a nehledala zadnou jinou ordinaci.
Není tady
ahoj Mefi,
to te obdivuji, jak jsi vsechno ty prvni dny zvladla. Hlavne nervove s takovyma spolubydlicima.
Ja mela smulu, moje spolubydlici mela ca 20 lidi za den na navsteve. Ja byla uplne hotova, cele dny jsem sedela s manzelem na chodbe. A pak jsem si vydupala, ze pujdu treti den domu, to bylo to nejlepsi rozhodnuti, co jsem mohla udelat.... Sice jsme hrozne bojovali s kojenim, ale ted je to uz super. I kdyz musim rict, ze ty prvni tri tydny bych po porodu nevratila. Nikomu jsem neverila, ze to bude tak psychicky narocne..... Kdyz nam to rikali na kurzu, tak jsem se pousmivala jo jo - a pak kvuli kazde blbosti rvala
ale tim si projdou urcite vsichni.
Tak dobrou noc, kouknu sem zase nejaky vecer. papa v.
P.s. - zitra slavime uz 3 mesice - super
Není tady
Nazdar babizny
Tak tu člověk jeden den není a tady takový změny Takže jsme komplet
, to to tak rychle uteklo
že se tomu ani nechce věřit
.
Mahari, strašně mě pobavil kočkodán
fakt že jóó
Mefinko, mooooc gratuluju k přírůstku a těším se , že to zvládáte už na 1 s hvězdičkou
Verčo, tak to teda gratulace k tříměsíčninám
Holky, my dneska taky byli na kontrole, máme 5230g a měříme 59cm (doma jsme už dvakrát naměřili 62) a hlavně, jsme naočkovaný na rotaviry
a za dva týdny jdeme na Hexu a Prevenar, chtěl nám to dát už dneska
ale to jsem odmítla, dostal rotaviry a nemá ještě tři měsíce, takže za čtrnáct dní.
Mahari užij si dneska krásně Lucii Bílou
Mefinko, to tě lituju, žes chytla takový spolubydlící
Holky - Kačí, Blue, Mahari ... taky mají prťata furt ručky v papule? My teda jooo a slinťánkujeme jak bernardýni
ale dásničky klidný nic se nikde neklube
Není tady
Mefi to je super, ze jsi v Libcicich spokojena
jj do Statenic na kycle taky jezdime, je to tam malinke a jsou tam jen ctvrtky dopoledne, ale je to tam fajn a Dr. i sestricka supr, akorat je to tam nekdy blbe na pakrovani (zalezi jak natrefis) jezdila jsem tam s A. a ted uz jsme tam byli se S. taky na prvni kontrole
Není tady
Verco, Mefi teda vy jste ale vychytaly spolubydlici ja musim rict, ze i pri prvnim porodu, i ted vsechno OK
teda Verco to to leti, uz tri mesice - tak gratuluju k pidivyroci
Sito krasne miry a je skvele, ze uz jste mohli ockovat
Není tady
teda Zoubecek si to pekne vyzrala vyvolavacka, 10 hod bolesti a pak jeste CS
( Ale verim, ze to rychle zapomene (teda odsune nekam do pozadi)
Upravil(a) akar (4. 6. 2010 23:23)
Není tady
Dobré ráno holky!
Jupíí už konečně zase vím, jakou barvu má obloha ... dneska moc krásný den...ale je pravda, že mě to slunko po ránu hned naštvalo, máme ložnici na východ a už od 5 nám tam pere slunko, takže jsem nemohla spát...musím si pořídit nějaký závěsy.
Včera to bylo super, Lucka zpívala krásně, ikdyž některé její písničky nemusím, tak ten její hlas to úplně vykompenzoval a já jsem se skvěle nadlábla, pokecala se známýma a přišla domů jak popelka přesně o půlnoci...
V. krásně spinkala, o půl 1 jsem ji kojila, pak ještě ve 4 a potom až ráno v 8. Takže snad se to zase vrací do normálu...
Dnes jela Niki s manžou vlakem do pohádkového lesa (nějaká akce pro děti), ale hned po ránu mě manža vytočil...já ty chlapy fakt nechápu. Já jsem Niki všechno nachystala - svačinu, oblečení na převlečení, sprej proti klíšťákům a sami takový blbosti a mu říkám, ať vezme foťák - měl na starosti jenom tuto jedinou věc. A co myslíte, vzal ho? No nevzal!
Mě už toto opravdu někdy leze krkem...
Není tady
Krasne slunecne dopoledne holky,
u nas tak nadherne sviti slunicko, ze bych nejradsi byla cely den venku .
Tak Adamek dnes v noci si bral jen z jednoho prsu. No, nechala jsem ho - poprve usnul a cele dve hodinky se nevzbudil. Je fakt, ze se mi zase o neco zvetsila prsa (Situs, asi zabraly ty homeopatika), tak jsem si rikala, ze to zkusim a druhe kojeni dam z druheho. No, i podruhe si vzal jen z jednoho. Vzdycky usnul k neprobuzeni, tak jsem ho zase nechala spinkat. A rano se probudil o pul hodinky driv, tak jsme ho zvazili pred kojenim a po kojeni. Z jednoho prsu si vzal 40 (doted bral tak v prumeru 30 a to jeste k tomu z obou prsou) a pak jsem ho na dala na druhe prso (byl nastesti jeste vzhuru) a vytahl si dalsich 10. Takze 50 dohromady. To je zatim nejvic, co si vzal... Zacina byt sikovny. I lepe saje... Snad mu to vydrzi.
U nas je dnes pout, sousedi nas tam vytahuji, abychom se tam sli na chvili podivat. Ja bych hrozne rada sla, ale jeste kvuli te jizve asi nepujdeme - je to celkem daleko a i vcerejsi kratounka prochazka (jeee, jsem ani nepovidala, vcera jsme byli na te kratke 15ti minutove prochazce - jsem si to uzivala ) mi dala na tu jizvu celkem zabrat - ty otresy pri chuzi... No, ale projit se urco pujdeme - fakt je nadherne pocasi. U nas vlastne bez mracku
Co planujete na dnesek vy?
Není tady
Dobrý krásný sluníčkový den!
tak snad se mi podaří Vám sem něco hodit..
[img][IMG]http://img62.imageshack.us/img62/5671/dsc00474z.jpg[/img]
Uploaded with ImageShack.us[/img]
Upravil(a) nika9 (5. 6. 2010 10:44)
Není tady
No, mě to prostě jinak nejde.. už jsem to dělala tolikrát a pak pokaždé stejně nevím...
Všechny moc zdravíme!
Včera jsem byli u dr, tak Domík už konééééčně může ven a pan dr na moje podezření refluxu mi odvětil... "no a nebude to paní Dobešová náhodou tím, že se Honzík přejídá?"
Přibral za týden 400gr - tak nevím. Jenže on ta příšera chce být pořád u prsa jinak řve a řve.. Já mu teda pokaždý nedám.. ale připadám si jako krkavčí matka.. pak to stejně po hodině a půl nevydržím a to prso mu dám..
No, a to nemluvím o noci.. (když já chci aby se všeci aspoń trošku vyspali)..
Máte to taky nějkterá holky tak, že chcou prcci fakt pořád prso?? Když on je chce klidně i 15minut po najezení..
Jinak my dnes poprvé vytáhneme tandem a jdeme k nám do takové hospůdky- je to venku- děti tam mají motorky na ježdění a houpačky- tak se moooc těším!! Akortá nemám co na sebe..
Není tady
Hezký večer
Situ,blahopřání ke kontrole-to už není žádný maličký miminko
Niko,Honzíček je kouzelnej a taky už je to chlapisko
Mefi,já byla ráda,že mám nadstandart-nikdy nevíš s kým budeš na pokoji a když jsem to tam viděla,tak jsem opravdu byla ráda,že mi to vyšlo a ten pokoj se v den mého nástupu uvolnil
Adámek je šikulka,to krásně spinká
Mahari,tak sis to užila a určitě to byl zážitek,Lucka zpívá krásně.To je úplně normální s tím foťákem-u nás takové věci byly na denním pořádku-myslím z ex...
Dneska bylo opravdu krásně,celé dopoledne jsme byli na procházce,pak jsme jeli na návštěvu k mladým,pak nakoupit a ještě jsme seděli na balkoně a užívali si sluníčka.A teď si spokojeně chrupká
Už se krásně směje nahlas a jak se pokouší mluvit to jeho gggggrrrrrr je úžasný
Dneska poprve spal celou noc-večer baštil v devět a spal až do pěti tak jsme se oba krásně vyspali
Jdu se dívat na telku-asi u ní stejně usnu,taky toho za dnešek mám dost
Upravil(a) A-N-Y 1 (5. 6. 2010 20:26)
Není tady
aha, tak asi ještě není nový domeček....já moc nestíhám, ted jezdíme hodně ven, tak nemám dočteno....holky, chci se zeptat vás, co máte větší prcky, zase jako já...zhruba, kde máte přes den mimčo, aby ho větší nechtíc nezranil, nebo tak? v postýlce, vedle? nebo v kolíbce a jak to prochází? já mám z toho našeho divocha obavy, pořád musím koukat, aby malé nelezl do košíku, on je houpací a bojim se, aby ji nevysypal a přemýšlím, do čeho a kam ji dávat, a zároven, abych ji měla na očích....
Není tady
Ahojky
vzhledemk tomu, že už máme všechny odrozeno dovolila jsem si přesunout nás mezi maminky...nový domeček najdete na adrese: Naše děti - miminka a batolátka ( děti 0-3 roky) - jarňátka 2010
Takže vzhůru na novou adresu
Není tady
Téma zavřeno