29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
NAŠE MAMINKY A JEJICH MIMINKA
Adanka
klučíci Matýsek 1250g a Honzík 1390g se narodili předčasně 1.1. 2010 v tt 29+6
Sita
chlapeček Tobiášek 48cm,2650g se narodil akutním císařským řezem 12.3.2010 v 13:18 v tt 40+3
Katka83
chlapeček Adámek 52 cm, 3660g se narodil císařským řezem 13.3.2010 v 10:40 v tt 40+6
A-N-Y 1
chlapeček Matyášek 52cm, 3750g se narodil 9.4.2010 ve 14:00 v tt 40+0
Slunicka
chlapeček Vladimírek 52cm, 3700g se narodil 17.4.2010 v 5:21 v tt 39+6
Mraketa
chlapeček Kubík 54cm, 5170g se narodil císařským řezem 24.4.2010 v tt 41+0
Nika9
chlapeček Honzíček 49cm, 3300g se narodil 22.5.2010 v 7:10 v tt 38+2
Mefinka
chlapeček Adámek 2920g, se narodil císařským řezem 26.5.2010 v 11:18 v tt 39+1
Verca01
holčička Natálka 50cm, 3560g se narodila 5.3.2010 ve 4:08 v tt 40+6
Heliorik
holčička Barunka 49cm, 3150 g se narodila císařským řezem 11.3.2010 v tt 37+0
Maharishi
holčička Vikinka 47cm, 2900 g se narodila 18.3. 2010 v 19:30 v tt 37+4
Toša
holčička Verunka 49cm, 3250g se narodila 26.3.2010 v 8:39 v tt 40+1
Petulacka
holčička Madlenka 50cm, 3330g se narodila 26.3.2010 v 10:30 v tt 39+0
Sigi
holčička Maruška 46cm, 3680g se narodila císařským řezem 26.3.2010 v 11:17 v tt 41+0
Blue
holčička Kačenka 50cm, 3500g se narodila 1.4.2010. v tt 39+1
Akar
holčička Sofinka 52cm, 3920g se narodila 2.5.2010 ve 2:59 v tt 40+5
Andulka
holčička Kačenka 46cm, 2900g se narodila 11.5.2010 v 21:30 v tt 37+3
Gabrielle
holčička Anastázie 50cm, 3150g se narodila 12.5.2010 ve 4:40 v tt 39+3
Gabu
holčička Berenika 54cm, 3990g se narodila 13.5.2010 v 9:19 v tt 39+6
Meryblue
holčička Valentýnka 49cm, 2900g se narodila 25.5.2010 v 21:10 v tt 40+0
Zoubeček
holčička Gitulka 53cm, 3830g se narodila 4.6.2010 císařským řezem
Upravil(a) Sigi (5. 6. 2010 22:17)
Není tady
Vítám Vás v novém domečku s číslem popisným 18
Našim těhulkám přeji samé rychlé porody a maminkám spoustu mlíčka aradsoti z našich broučků
Není tady
Tak co, holky, bude nam tento domecek stacit na zbyle porody? Pokud ano, tak nam je preju rychle, bezbolestne a v pohode. A mimskum zdravi, spokojene spinkani a klidne maminky
Není tady
do noveho domecku vse nej - pohodova miminka a tehulkam rychle porody
Není tady
vše nej do nového domečku...
Není tady
v novém... samé dobré zprávy pohodová miminka všem maminkám
a samozřejmě rychlé,štastné porody
Mefíku holky už všechno napsaly
určitě je něco jiného plánovaný CS,nežli si odbýt třeba oba způsoby porodů najednou !! Hlavní je,že budete oba v pořádku
a já tedy typuji chlapečka
Není tady
V novém domečku přeji všem maminkám pohodová a miminkům hodně mlíčka a žádné bolístky
a těhulkám rychlé a bezproblémové porody
Mefi ...
Holky, moc dekuji za povzbuzeni. Jste zlaticka pussa
Katko, asi se na to divam momentalne negativne, protoze jsem byla prave z kurzu naladena na prirozeny porod (pri hlavicce dolu). Pri kontrakcich se vyplavi hormony, lepe se najede s laktaci, atd., atd. Ale urcite na tom najdu i plno pozitivnich veci. Hlavni je, ze prcek bude v poradku smile.
Mefi, já se taky celé těhu těšila na přirozený porod a bránila se císaři, určitě si vzpomínáte jak jsem se tomu bránila i když mi doktor stále říkal, že by byl lepší ... a koukni , po vyvolání - píchnutí vody jsem rodila přirozeně až do otevření na 8 cm a pak během 5 minut akutní císař ... bylo to hrozné, nejen, že máš bolesti co minutu, ale ještě tě popadne strach o miminko, protože ta rychlost proč musí hned ven, není sama sobě. Jestli beruška je KP, tak k tomu má prostě důvod. Mě Tobík nechtěl stále sestoupit a rotovat a moc dobře věděl proč ... prostě si chtěl zachránit život. Jak mi potom řekli, že kdyby se narodil přirozeně, tak by to pravděpodobně nepřežil !!!
a já bych si nikdy v životě neodpustila to, že jsem trrvala na přirozeném porodu. Taky jsem se bála o laktaci a tak, ale jak psala Mahari, koukni jak jsme se rozkojili
Já na tvém místě bych se radovala, budeš to mít bez bolesti a ajak píše Katka se spinálem je to pohoda. Já rodila 4 dny - poslíky po 10 minutách k prodýchávání a pak na konci přirozený porod, který se tak zvrtnul! A dneska ... rodila bych klidně hned znova, protože žádná bolest, žádná "nepohoda" řezu na břiše, prostě nic, se nevyrovná těm kouzelným malým očičkům, ručičkám a hlásku tvého miminka. Jakmile se poprvé navzájem podíváte do očí, ty chytneš jeho ručku a on tě přivolá svým pláčem, budou veškeré nevýhody CS zapomenuty, neboj
Není tady
dobre rano... Sito, to jsi napsala krasne Mefi ja uz k tomu tudiz nemam co dodat
proste se stane to co se ma stat a ty hold musis drobkovi verit, ze vi co dela
jinak preji vsechno nej do noveho chlivecku nejen Mefince
nakonec se posledni jarnatko narodi Andulce
ja jdu dnes na tu gyndu a jak na potvoru me to siti uz tak dva dny zacina pobolivat
ne ze by to nejak bolelo, ale citim to, tak nevim, co to zas je
uz se celkem tesim az me Dr uklidni, ze je vse v poradku
holky jak jste to resili po porodu s antikoncepci???
Upravil(a) Toša (11. 5. 2010 7:17)
Není tady
Dobré ráno,
vše nej do nového chlívečku
Adámek se dneska ráno poprvé řehnil nahlas - jsou to úžasné okamžiky
Toši, držím palce na KO, mě dr. dal injekci na tři měsíce (tělísko po CS nemůžu a na prášky bych asi občas zapomněla). Akorát říkal, že pokud chci další dítě, tak nepíchat injekce dlouho.
Není tady
ja chci prave antikoncepci jen tak na rok... ne ze bych pak hned chtela otehotnet, ale nikdy jsem zadnou nebrala, tak aspon na chvilku pro jistotu o tech injekcich jsem slysela, ze zpusobuji casto problemy s krvacenim i dalsi... mas s tim kaci uz nejake zkusenosti??? a kolik ta injekce stoji??? a telisko se zavadi na jak dlouho??? asi se ptam jak analfabet, ale ja jsem v tomhle vazne uplne netknuta
jeee, k prvnimu hlasitemu usmevu moc gratuluju... taky kazde rano cekam ze uz uz, ale dava si holka na cas je schopna mi toho navykladat az az, ale usmat se nahlas se ji jeste nepodarilo
Upravil(a) Toša (11. 5. 2010 9:08)
Není tady
Toši, já to budu mít taky s antiko tak na půl roku, pak budu opět spoléhat na . Toši, krvácela jsem asi týden. Myslela jsem, že jsou to zase očistky, ale myslím, že Maha mi psala, že to může být reakce. Stálo to kolem 3kil/3měsíce. Ty jo a tělísko se zavádí na dost dlouho, myslím na pět let
.
Co kdo dneska plánujete?
Není tady
Do nového domečku jen samé dobré zprávičky
Situ,napsala jsi to moc hezky máš pravdu
Kači,no to je paráda,že se malej už tak směje nahlas,taky se na to těším
Na kontroly a monitory držím palčáky a už by to chtělo opravdu další miminko
Já jsem taky zvědavá co budu mít za antikoncepci-já bych ráda to tělísko na těch pět let,je to pohodlný a nemusím myslet na každodenní užívání prášků-skoro dvacet let mi stačilo
Není tady
tak pet let je pro me moc asi pujdu do te injekce... no, kazdopadne uvidim, co mi dnes Dr doporuci
Kaci ja mam v planu celkem nudnej den... ted jsem u mamky (ktera je v praci ) protoze maji prijit vymenovat měřáky... po obede se sbalim a pujdu na tu gyndu a pak jen do obchodu a neco uvarit... proste celkem nic moc
Není tady
Tosi, ja v minulosti brala tu injekcovou, ale vzdy na konci tretiho mesice jsem zacala krvacet a i kdyz to nikdy nebylo tak strasny, vzdycky mi museli pichnout zastavovaci injekci, abych krvacet prestala. Vydrzela jsem to rok a pak se vratila k praskum. A vratim se k nim zase, protoze jsem mela nastaveny dvoumesicni cyklus a bylo to fajn. Uvazuju, ze az pak prejdu na ty svoje ci podobne, tak nastavim cyklus trimesicni. Sice budu muset brat prasky denne, ale napr. u teliska si ten cyklus neprizpusobim.
Není tady
Situs, dekuji
Katko, ja asi dnes vydrhnu koupelnu, protoze nam montovali zarizeni na zmekceni vody a pry z 18 mame 7, tak abych videla, jestli se nam dal ta vana a baterie zanasi ci ne. Dobry je, ze to stihli pred narozenim Drobka. Holky tu musely mimca hodne promazavat, tak snad ja nebudu muset.
A az se vzbudi manza, pojedeme do Ikey pro vanicku a pak nakoupit do Globu.
Není tady
Dobré ráno holky,
Andulko, já jsem se nějak smířila s tím, že budu mít druhý mimi - to jsem neřešila až do té doby, co se malá opravdu narodila a pustili nás z porodky domů - to jsem si pak na plno uvědomila, co mě všechno čeká
Já jsem před porodem bojovala právě s jinýma věcma - řešila jsem hlavně ty nervy kolem vyvolávanýho porodu a obav, že malá nebude donošená ...však si to všechny tady pamatujete, jak jsem stresovala, že jo.
Teď už jsem se z toho naštěstí dostala.
Katy, gratulace k prvnímu smíšku nahlas...taky se na to těším
Situš, pěkně si to napsala...jak už jsem zde někdy říkala, to byla moje noční můra, rodit dlouho přirozeně a nakonec aby to skončilo CS, ještě jednou máš můj obdiv, žes to tak zvládla
Ad. antikoncepce, u mě padá jakákoliv hormonální, takže teď jen spoleh na manžu a za půl roku asi tělísko...ale mám z toho trochu obavy, slyšela jsem, že můžou z toho být záněty a nebo silná menstruace. Říkal ti doktor Any něco ohledně tohoto druhu antikoncepce?
Všem co máte dnes kontroly držím pěstičky! A tobě taky Toši na kontrolu u gyndaře.
P,S. vše nej do nového domečku, jsem zvědavá, kdo v něm bude jako první...
Upravil(a) Maharishi (11. 5. 2010 10:17)
Není tady
Mahar a ty máš pocit že je nedonošená???
ad antikoncepce-já chci to tělísko na 5let-antikoncepci pro kojící jsem brala po Davidovi ale to jsem měsíc vkuse krvácela tak jsem to vyhodila
Není tady
andulka napsal(a):
Mahar a ty máš pocit že je nedonošená???
ad antikoncepce-já chci to tělísko na 5let-antikoncepci pro kojící jsem brala po Davidovi ale to jsem měsíc vkuse krvácela tak jsem to vyhodila
Já ani ne, ale pediatr k ní tak přistupuje a dokonce i v porodnici to pořád řešili, že např. to bolení bříška může mít z toho, že je dřív apod. A mám to napsaný všude v papírech a i v té dětské průkazce (že je na hranici). Už to ale neřeším, prostě akorát z toho vyplývá, že se nedá věřit ani tomu UTZ ve 12tt a tím, že jsem vlastně tenkrát před porodem věděla to početí, tak z toho jsem byla ve stresu, že právě ještě ani úplně zralá být nemusí a doktor mě tenkrát neposlouchal a řídil se tím UTZ. Ale v podstatě je to jedno, protože se vyvíjí tak jak má a je v pořádku, akorát mě to trochu mrzelo, když jsem celou dobu měla hrozící předčas.porod a pak mi ji vyvolali a v podstatě nějaké známky nezralosti měla. No ale už to neřeším
Není tady
Tak koukám u Mefi se pojede do Ikey - ty se máš, jela bych taky - hned
Já pojedu asi až vyzvednu Honzíka s klukama do města, objednala jsem si něco v Tescomě a pak s H zajdem do cukrošky, jak je venku hnusně, je to na prd. A příští týden hlásí déšť a 11st .
Není tady
Katka83 napsal(a):
Tak koukám u Mefi se pojede do Ikey - ty se máš, jela bych taky - hned
Já pojedu asi až vyzvednu Honzíka s klukama do města, objednala jsem si něco v Tescomě a pak s H zajdem do cukrošky, jak je venku hnusně, je to na prd. A příští týden hlásí déšť a 11st.
Katko, odkud vlastně jsi? Píšeš, že je venku hnusně, u nás v PV zatím celkem pěkně...
Užijte si cukrárnu
Není tady
Mefi tak já to fakt nechápu proč ti to vyvolal ale podle mne to buďto bylo tím že máš problémy s tou krví a nebo se u tebe malé nedařilo a možnááá a to mi příjde jako asi nejpravděpodobnější si tebou zalepili díru v kalendáři naplánovaných porodů
každopádně mne mrzí že jí kvůli tomu píšou tu hraniční nezralost
ale hlavně že je princezna ok
Není tady
u nás je taky nááádherně
Není tady
Toša napsal(a):
holky jak jste to resili po porodu s antikoncepci???
ja mela po 1.porodu prasky - Cerazzete (nebo tak nejak), akorat jsem po nich furt spinila, tak jsem je po mesici vyhodila a nepouzivala nic. Ted nemam tuseni co si vyberu - injekci nechci, ty prasky (po minule zkusenosti) taky ne a s teliskem nejsem nejak vnitrne srovnana
Není tady
Pry jsou pri kojeni akorat dvoje prasky. Akar, nezkouselas pak ty druhe?
Není tady
Téma zavřeno