|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj.
Hledala jsem rychlý recept z minima surovin a narazila na Římský květák(z odpovědi na "Květák"), do kterého jsem navíc přidala ještě kupované koření do tzatziků a sušenou bazalku. Je to jídlo nenáročné na vaření a moc nám chutnalo. Díky Benji 
Mějte se fajn, D.
Není tady
Daroly napsal(a):
Ahoj.
Hledala jsem rychlý recept z minima surovin a narazila na Římský květák(z odpovědi na "Květák"), do kterého jsem navíc přidala ještě kupované koření do tzatziků a sušenou bazalku. Je to jídlo nenáročné na vaření a moc nám chutnalo. Díky Benji
Mějte se fajn, D.
Dík za pochvalu, jsem moc ráda, že chutnalo. S tím kořením je to dobrý nápad. Určitě to příště tak vyzkouším.
Není tady
Vyzkoušela jsem margotkovou buchtu - skvělá! a buchtu Rafaelo- úžasná. Jen jestli můžu poradit malý zlepšovák: jak se tam leje na upeč.buchtu smetana, tak aby to bylo rovnoměrně pokropené a nemusela tam dávat 2 smetany(hlídám kalorie:)), tak jsem do půli víčka od smetany napíchala špendlíkem dírečky a vytvořila tak pidikonvičku s rovnoměrnou zálivkou:)))
No vymýšlet blbinky, to by mi šlo!
Margo napsal(a):
Nevím, jestli jsem tu dobře, ale potřebuji radu:
1. mám doma přes týden 4 chlapy ve věku: 44,21,18,9 let a já už někdy vážně nevím, co vařit. Vařím ráda
a těší mě, když všem chutnáAle poslední dobou mi připadá, že se dost opakuji:( chtělo by to inspiraci...)
2. na víkend přijíždí další členové rodiny a jejich přátelé, obvykle je nás 7-8, ale taky 25 a když je venku
hezky, nechci trávit hodiny v kuchyni, abych všechny nasytila...poraďte jak nasytit tolik lidí a nezruinovat
rodinný rozpočet na měsíc dopředu. Ale taky uvítám rady, jak si líp zorganizovat práci v kuchyni, máte někdo
nějaké finty? Ráda se podělím o ty své... předem díky, víkend je zase tady...!!!!!
A zkoušela jsi už maso v marinádě? Večer naložíš - vejce, sůl, česnek, pepř, solamyl, worcester, sójová, plnotučná hořčice a
druhý den jen opečeš a když se ti nebudou chtít vařit brambory, tak jim to nachystej s chlebem a zeleninou.
Jinak aby to bylo levnější, tak mě napadají zapečené brambory a rizoto.Ať se daří!
Není tady

Řezy Rafaelo opravdu úžasné. Všem moc chutnaly!!!!! 

Není tady
vaření pro hodně lidí"
na chalupě se nás taky vždycky sejde dost a já to řeším pečením sekané a bůčku,
gulášem, guřtgulášem nebo zapečenými řízky na cibuli se sýrem.
někdy taky udělám bramborový salát a ten se hodí jak k sekané, tak ke studenému pečenému masu nebo na chlebíčky....
fleky, kotle polévek - bramboračka, zelňačka ...
Není tady
Holky nevíte náhodou některá, kde najdu ten cibulový koláč, vím že jsem tu ten recept četla, ale ani za nic ho nemůžu najít 
Není tady
hlava - mapa, no jo už to mám, na co by byl vyhledávač 
Není tady
Raffaelo pekly děti ve školce maminkám ke Dni matek. Všichni si pochvalovali.

Není tady
O víkendu jsem udělala margotkotkovou buchtu - výborná, dokonce i tchýně pomlaskávala 
Není tady
Vyzkoušela jsem péřovou bábovku od Verči, byla opravdu péřová a celkem dobrá. Už několikrát jsem dělala lehký tvarohový koláč, tak ten chutnal všem a není pracný, takové recepty mám ráda.
Chystám se vyzkoušet vámi vychvalovanou Margot buchtu a Raffaelo řezy.
Není tady
Jojo margotkovou buchtu jsem chtěla dělat včera, koupila čokinu, ale po domácí krizi, jsem ji se.rala, tak nemám nic. Ale určitě ji Megan upeč, nebudeš litovat 
Není tady
Dnes se vrátím domů až v noci, tak jsem včera pekla cibulový koláč od Káči - aby doma nezemřeli hlady, ale asi zemřou, páč už nám nic nezůstalo, je vážně móóóc dobrý. Manžel ho jedl včera teplý, a co zůstalo si rozebrali ráno 
Není tady
Chválím Margotkovou buchtu od Kamčitky, dala jsem tam 2 Margotky a nahoru čokoládovou polevu, je fakt výborná, chutnala moc! 
Není tady
Vidíš, dlouho jsem ji nedělala, teDˇpořád dělám buchty s jahodama
. Asi dnes koupím margotky a když mi je nikdo nesní, tak bude buchta. TeĎ jsem někde četla taky recept na marogotkovou bábovku, tak ji vyzkouším a pak poreferuji 
Není tady
Ty asi často pečeš, tak poreferuj, možná to bude hodně podobné. Známá zase přidává do bábovky ananas na kousíčky a kokos, je to taky dobré. Vidím, že tu bude někde i receptík na bublaninu z jogurtu, to může být taky dobrota. Ale jogurt do perníku, tak to jsem ještě neslyšela, no jo, fantazii se meze nekladou. 
Není tady
No já si říkám, raději peču, než nakoupit hory laskomin, oplatek, sušenek a čokolád - buchta vyjde určitě levněji
.
Jojo perník z jogurtu - dokonce tam jsou2
. Je takový jemnější, a hlavně rychlý, všechno do mísy a šup s tím na plech 
Není tady
Když je ten perník s jogurtem rychlovka, mohla by jsi prosím napsat recept, jak budeš mít čas?
Není tady
Megan napsal(a):
Když je ten perník s jogurtem rychlovka, mohla by jsi prosím napsat recept, jak budeš mít čas?
Megan právě jsem ho napsala do jahodové bublaniny, Romča se na ni taky ptala 
Není tady
Včera jsem vyzkoušela Rafaello a povedlo se. Řezy nebyly ani trochu mokré, jak se tu někde psalo a jak jsem se bála. Překvapilo mě, jak těsto hodně vyskočilo. Se smetanou jsem to vyřešila tak, že jsem ji nalila těsně před koncem pečení a ještě na chvilku nechala v troubě zapéct. Jinak mi Rafaello trochu připomíná jiný moučník - mého oblíbeného Vodoucha, jen s tím rozdílem, že ten je v kakaovém provedení a má silnější, krémovější polevu. Pro případné zájemce o vyzkoušení píšu recept:
VODOUCH
1 hrnek vody
1 kostka másla (nebo Hery)
1 vanilkový cukr
2 hrnky moučk. cukru
2 vrchovaté lžíce kakaa
2 hrnky polohr. mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
strouhaný kokos na posypání
Postup: Vodu, máslo, cukr, vanilkový cukr a kakao krátce svaříme. Ze vzniklé hmoty odebereme 1 hrnek, který později použijeme jako polevu. Do vychladlého zbytku hmoty vmícháme mouku, prášek do pečiva a vejce (můžou být rovnou celá, ale já šlehám sníh, připadá mi to pak nadýchanější). Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný olech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Když je moučník upečený (těsto se nelepí na špejli), hned po vyndání z trouby ho polijeme hrnkem polevy . Tepre až se poleva zatáhne (já těsto po upečení propíchám špejlí, aby poleva vtekla i dovnitř) a vychladne, posypeme kokosovou moučkou - tak zůstane kokos krásně bílý a neutopí se v polevě. Dobrou chuť!
Není tady
Tak jsem dnes pekla jogurtový koláč od IVČI,s borůvkama a posypkou.Je dobrý,povedl se!díky za receptík i když mi tak blbě peče trouba tak to dobře dopadlo.

Není tady
Dneska jsem dělala "Gulášek bez míchání" - super, super!!! Dělala jsem ho z plecka a kuřecího masa současně, nemá chybu - zejména příprava. Dík.

Není tady
Tak jsem dneska taky dělala gulášek bez míchání - naházela jsem všechno do zapékací mísy a přikryla víkem a dala do trouby. Za chvilku to vonělo, manžel chodil a byl zvědavý - nu nedovolila jsem mu koukat pod pokličku, jak to má ve zvyku
. Já normálníguláš nedělám, ten vaří vždy jen manžel nebo tchyně
ale tento je vakt VYNIKAJÍCÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§ Manžel je vysloveně masový a tohle si pochvaloval až až. A já taky. Dneska jsme byli na borůvkách, tak jsem si je v klidu čistila a gulášek se dělal sám. Dělala jsem ho také z vepřového, no za hoďku byl hotový. Bez oleje, bez zasmážení, jeden pekáč, jedna vařečka. Paráda. Moc díky za super recept !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Není tady
Včera jsem vytvořila "Střechu" z BB sušenek. Půlku hnědou s banánem, půlku světlou s meruňkami. Do dneška se rozležela a je moc dobrá. Jen se oba recepty rozcházely v množství surovin na náplň, já dala jeden tvaroh, 20 dkg másla a 1 Lučinu a trošku náplně pochybělo.
Přesto DÍK za nápad.

Není tady
Kde najdu recept na ten gulášek v jedné míse?
Není tady