29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Poděkujte nebo vynadejte autorům zdejších receptů .
Já vyzkoušela punč - je moc dobrý, ale karamel se mi poprvé spálil (moje chyba).
Dneska jsem pekla Apettito koláčky, zatím se mi zdají nějaké tvrdé, ale nechala jsem je na balkoně odležet do zítřejší oslavy
Není tady
Já vyzkoušela Apettito koláčky, první den mi také připadaly tvrdé a tučné, druhý den zvláčněly, vše se nějak propojilo a byly dobré - ještě někdy udělám.
Není tady
Já jsem vyzkoušela ty svatební koláčky, ale nestačily se rozležet, kluci je do druhého dne snědli, nezdály se mi nic extra,ale zmizely také, u nás jídlo mizí stále.
Není tady
A u nás se vyzkoušelo maso zapečené ve smetaně.Dala jsem tam žampionky a kari koření. Bzlo to moc dobré.Dnes jsem zkusila to mleté maso v bramborové kaši, ale zvojtila jsem to.Pekla jsem to zakryté a odkryla až nakonec, tak mi to moc nejelo.Teď vybírám něco na zítra.
Je to moc fajn rubrika.Díky.
Upravil(a) Žena 2 (18. 2. 2006 20:33)
Není tady
Žena2: nojo já tam píšu pečeme odkryté, to je dost důležité! Pak je to dobré, růžové a křupavé.... zakryté by to bylo rozblemcané protože to zelí je vlhké...
Není tady
Dneska jsem dělala perník a byl móóóóc dobrý
Není tady
Bety,
došlo mi to v okamžiku, kdy jsem to začala jíst.Popsala jsi to moc pěkně.Slibuji, že podruhé budu poslouchat jak hodinky.Proč objevovat objevené.Ještě jednou dík za radu.
Není tady
Já vyzkoušela buchtu, která má základ jen mouku, cukr a prášek do pečiva. Náplň je tvaroh. Už jí péct nebudu. Sice se snědla, ale mám lepší recepty... Pak jsem vyzkoušela mrkvový koláč s náplní z lučiny. Ten je opěvován dodnes Je to hodně zvláštní kombinace, ale opravdu výborný.
Upravil(a) jsem.sva (20. 2. 2006 7:29)
Není tady
Tak ty Apettito koláčky se do druhého dne opravdu rozležely a jsou dobré. Ale náklady na těsto se mi zdají hodně vysoké, asi příště budu péci zase z kynutého.
Není tady
jsem.sva napsal(a):
Já vyzkoušela buchtu, která má základ jen mouku, cukr a prášek do pečiva. Náplň je tvaroh. Už jí péct nebudu. Sice se snědla, ale mám lepší recepty... Pak jsem vyzkoušela mrkvový koláč s náplní z lučiny. Ten je opěvován dodnes
Je to hodně zvláštní kombinace, ale opravdu výborný.
Prosím Tě mohla by jsi mi napsat na ten mrkvový koláč recept nebo poradila bys pod čím hledat? Hledala jsem na novém Babinetu i v archívu a bez úspěchu. Popisuješ to docela lákavě.......Dík
Není tady
Peču zase jiné svatební koláčky, od tchyně, tak napíši výsledek i recept.
Není tady
Iveta X : našla jsem ho na starém Babinetu, ale už to tam asi není. Mám ho doma, zítra ti ho napíšu.
Není tady
jsem.sva napsal(a):
Iveta X : našla jsem ho na starém Babinetu, ale už to tam asi není. Mám ho doma, zítra ti ho napíšu.
Předem díky, určitě ho vyzkouším.
Není tady
Já jsem zkoušela koláč s bebe sušenkami a čokoládou navrchu...nestačil pořádně zchládmout......klouci jsou hotoví koláčožrouti:D
Není tady
jsem.sva napsal(a):
Napiš ho veřejně, třeba do Sladkostí.
Není tady
Mrkvový koláč
3 hrnky strouhané mrkve
2 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky cukru (dávám jen 1 hrnek)
1 vrchovatá lžička jedlé sody
1 prášek do pečiva
½ lžičky soli
1 lžička mleté skořice
4 vejce
1 a ½ hrnku oleje
¾ hrnku sekaných ořechů
250 ml ananasu (nedávám)
krém:
250g Lučiny (bez příchuti)
100 g másla
1 hrnek sekaných ořechů (mají být pekanové, dala jsem vlašské)
Smíchat: mrkev, mouku, cukr, prášek do peč., sodu, sůl, skořici. Vmíchat vejce, olej, ananas a ořechy. Těsto nalít na plech a upéct.
Zatím utřeme Lučinu s máslem a cukrem do hladka. Krém natřít na vychladlý koláč.
Není tady
Jsem.sva - díky moc. Jelikož jsem od rána nejedla, tak už teď se mí sbíhají sliny.....O víkendu vyzkouším.
Není tady
Nemáš zač a pak napiš, jak to chutnalo...
Není tady
Dneska jsem dělala játra podle receptu od Steličky a bylo to nam,nam.
Není tady
Ero napsal(a):
Tak já jsem vyzkoušela buchtu, sice to bylo řídké...ale nakonec se to pěkně upeklo a mrkvový koláč na plech, neměla jsem Lučinu, tak jsem umíchala tvaroh s pomazánkovým máslem, do toho rozinky..no super !!!
Já to samé dneska taky plánovala, koupila jsem všechny suroviny - Lučinu velkou v Penny, ale z nedostatku času jsem se to toho nepustila a sfoukla jsem jen narychlo bábovku. Ale už se na to těším....
Není tady
Já vyzkoušela tresku s lečem, jen jsem recept malinko přizpůsobila, tresku jsme nekrájela, celou dála na pánev a přelila lečem a protlakem, bylo to naprostojiné než klasická ryba, ale moc dobrá
Až budeme mít konečně zabudovanou troubu, tak začnu péct tady ty sladkosti a dieta po porodu bude vniveč
Není tady
Ja som sa chystala tiež piecť tento koláč, ibaže u nás 250 g Lučiny vyjde finančne pomaly asi ako Mascarpone. Ale v podstate raz sa to dá, zase koláč nebudem piecť každý týždeň. Okrem toho ma zaujala tá náhrada tvaroh + pomazánkové maslo. Vyskúšam aj to.
Iveta X napsal(a):
Ero napsal(a):
Tak já jsem vyzkoušela buchtu, sice to bylo řídké...ale nakonec se to pěkně upeklo a mrkvový koláč na plech, neměla jsem Lučinu, tak jsem umíchala tvaroh s pomazánkovým máslem, do toho rozinky..no super !!!
Já to samé dneska taky plánovala, koupila jsem všechny suroviny - Lučinu velkou v Penny, ale z nedostatku času jsem se to toho nepustila a sfoukla jsem jen narychlo bábovku. Ale už se na to těším....
Můžete mi napsat, kde najdu recept na to mleté maso zapečené v bramborové kaši? Vyzkoušela bych.
O víkendu jsem zkusila Peřinovou bábovku. Jíst se dala, ale čekala jsem od toho víc...
Není tady
Mleté maso zapečené v bramborové kaši
Potřebujeme:
bramborovou kaši uvařenou klasickým způsobem
s máslem a mlékem - takové množství, abychom
půlkou kaše zaplnili dno pekáčku a druhou půlkou
potom zakryli povrch
mleté maso - také tolik abychom ho rozprostřeli po pekáčku
kysané zelí
Mleté maso osolíme a ochutíme podle vlastního uvážení,
např. česnek, pepř, grilovací koření, mletá paprika apod.
Potom krátce orestujeme na pánvi, může být i na trošce
tuku. Není to nutné, ale pak se s tím masem lépe pracuje.
Na spodek pekáčku rozprostřeme polovinu uvařené bramborové
kaše - nemusí být vychlazená.
Na kaši rozvrstvíme to opražené mleté maso.
Na mleté maso rozvrstvíme kysané zelí.
Na kysané zelí rozprostřeme druhou polovinu bramborové kaše.
Poklademe špekem nebo anglickou nakrájenou na tenké plátky.
Upečeme ODKRYTÉ tak dlouho, až je to dozlatova.
Pozor je nutno péct ODKRYTÉ!!!
Po upečení nenabíráme ihned, uvnitř je to strašně horké
a náplň by vytekla, proto necháme chvíli "zavadnout".
Není tady