|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Prosím o radu ohledně nočního pomočování.Je mi 42 let a několikrát v měsíci se probudím a mám pod sebou mokro.Nevím kam se obrátit nebo jak se to dá léčit.Problémy mám někdy i ve dne-to mne přepadne z ničeho nic nucení na močení a někdy nedoběhnu.Budu moc vděčná za vaše rady.
Není tady

no rady typu "na noc nepít" asi moc nepomohou. V noci za tím může být psychický problém a ve dne zdravotní (inkontinence). Zkus posilovat pánevní dno a raději se obrať na lékaře. Existují léky na snížení tvorby moči v noci
Není tady

Asi se opravdu jedna o http://www.inkontinence.com/její více drůhů.U některé opravdu stačí pouze cvičit. řekni své problémy na gyndě .on tě pošle na spešl vyšetření močového měchýře,Podle toho ti pak řeknou co dál.Bu´d cvičit a nebo operace.Ničeho se neboj. Držím palce.
Není tady

Co nejdřív navštiv gynekologa,urologa a taky funguje gynekologicko-urologická poradna.Problém který popisuješ, určitě normální není a může se zhoršovat.Prošla jsem něčím podobným.To náhlé nucení na močení mi vživotě připravilo opravdu perné chvilky.Postupně jsem tomu přizpůsobila celý svůj denní režim.Necestovat hromad.dopr. prostředky,žádné poznávací zájezdy,v autě vždy igelitka s náhradním oblečením,pohybovat se jen ve známém prostředí a tak, aby Wc bylo vždy na dosah,málo pít,žádná káva,nakupovat jen v marketech kde ja WC-Lidl určitě ne,dovolená-stan ne,chatička bez sociálky ne.V šatníku přibyly dlouhé svetry a bundy až pod zadek -kdyby náhodou-aby to nebylo na první pohled hned vidět.Tena vložky mají pěknou reklamu,stojí dost peněz a jsou pro takovou tu první pomoc při drobném ,,úniku",jinak jsou na nic.
Mě našli nádor v moč.měchýři a po operaci se to trochu polepšilo.Nakonec mi pomohla až velká operace při níž mi vzali dělohu, která bala k měcchýři přirostlá +spoustu dalších srůstů, což nikdy při vyšetření na sonu nebylo vidět.
Po tomto je to určitě o 90% lepší a hlavně jsem se zbavila těch křečí které potom už patřily ke každému močení.
Tím tě nechci strašit, těch příčin může být opravdu hodně ,hlavně to řešit za včas.Co se týká té inkontinence a toho cviční, to bylo první co mi doporučili-cvičit.Dostala jsem nějakou brožuru do ruky a cvič.Doma jsem se pokoušela o nějaké cviky a ani nevím jestli jsem to dělala správně-prostě bych uvítala kdyby ta sestřička v ordinaci to nějak vysvětlila.Taky jsem slyšela,že snad i břišní tance nejsou špatné na posílení pánevního dna.V nemocnici jsem ležela s paní která byla kvůli inkontinenci na operaci-dávali ji nějakou pásku nebo proužek myslím tomu říkali,prý to pomůže.Paní za hodinku po operaci běhala po pokoji a za tři dny šla domů a říkala ,že to nebyla žádná hrůza.
Hlavně MÁLO PÍT není řešení -já jsem díky tomu dvakrát zkolabovala.
Není tady

jeny39 napsal(a):
Prosím o radu ohledně nočního pomočování.Je mi 42 let a několikrát v měsíci se probudím a mám pod sebou mokro.Nevím kam se obrátit nebo jak se to dá léčit.Problémy mám někdy i ve dne-to mne přepadne z ničeho nic nucení na močení a někdy nedoběhnu.Budu moc vděčná za vaše rady.
Možná je to nastydlý močový měchýř (omlouvám se za laický název). Když jsem byla malá a trpěla jsem právě tímto problémem, tak mi to maminka vyléčila tak, že mě vždy večer posadila na nočník, v kterém byla horká voda a obalila mě i s tím nočníkem dekou, pak občas přilila horkou vodu. Potom mě teple oblékla a zabalila - a noční pomočování přestalo.
Je to babská rada, ale pomáhá.
Možná, že chodíš moc nalehko a stabilně nastydáš - pak je přednější zdraví než paráda.
Není tady
Dobrý den, aby jste podpořili léčbu inkontinence, zkuste se inspirovat zde http://www.tenacz.cz/lecba-inkontinence/.
Přeji mnoho úspěchů s Vaši léčbou!
Není tady
Bratránek s tím měl po 40 problém také v noci, já spíš řeším každodenní problémy po porodu, happy z toho teda nejsem, ale prostě nedá se nic dělat....respektive dá se dělat - v mém případě, kdy to není tak strašné, tak hlavně posilovat pánevní dno a fakt to neflákat. Kámoška mi doporučila DVD s cviky na posílení pánevního dna, které zdarma posílají z webu Moliklub.cz, zároveň posílají i vzorky inkont. vložek, tak je možné si to vyzkoušet - většinou i kámošky, co trpí těmito problémy, používají stále klasické slipové vložky, ale ty inkontinenční jsou opravdu lepší, vypadají uplně stejně jako slipovky a přitom dokáží moč a pachy pohlcovat daleko lépe. No každopádně mě překvapilo, že tím trpěl i bratránek, měla jsem pocit, že je to spíš "ženský" problém a dokonce, že existují i inkontinentní vložky pro muže, které jsou tvarované pro mužské tělo, také je vyrábí Molimed. Je super, že dnes existují takové pomůcky, které nám pomůžou!!!
Není tady
longbery napsal(a):
Dobrý den, aby jste podpořili léčbu inkontinence, zkuste se inspirovat zde http://www.tenacz.cz/lecba-inkontinence/.
Přeji mnoho úspěchů s Vaši léčbou!
Je bezva, když je to takhle pěkně shrnuté a člověk si může udělat obrázek co a jak a jak svůj problém může řešit. Myslím, že je nejdůležitější, pokud se to člověku občas "stane" hledat příčinu. U nás žen po porodu je to celkem jasné - to je oslabené pánevní dno, tam je prostě potřeba co nejvíce cvičit, cvičit a cvičit. A cviky se dají najít i na internetu i na youtube, prvně jsem se vůbec inspirovala na stránkách Moliklubu a než jsem si nechala poslat to DVD s cviky (neb nejsem u internetu stále), tak jsem cvičila podle obrázků na webu.
Tak můžete mrknout - při lehké inkontinenci jsou cviky tady: http://www.moliklub.cz/home-cz/cviceni- … ontinenci, přímo cviky třeba na židli nebo na gymnastickém míči: http://www.moliklub.cz/home-cz/cviceni- … ickem-mici a cviceni vleze na zadech: http://www.moliklub.cz/home-cz/lehka-in … -na-zadech
Tak držím pěsti všem, kteří s tím bojují 

Není tady
Ahoj, chtěla bych se zeptat – manželovi se teď poslední týdny stává, že ho v noci budí potřeba močit, někdy i víckrát za noc. Někdy dojde i k úniku moči. Přes den je to lepší, ale v noci ho to dost ruší. Má 55 let, tak mě napadlo, jestli to může souviset s prostatou? Máte s tím někdo zkušenost? Pomohlo vám něco konkrétního?
Není tady
Myslím si, že by to chtělo vyšetření prostaty. Čím dřív, tím líp! Osobní zkušenost z rodiny má kamarádka.
Není tady
Můj táta měl podobný problém kolem padesátky, taky ho v noci několikrát budilo nutkání na močení a někdy se mu stával i ten únik. U něj to opravdu souviselo s prostatou – doktor mu dělal vyšetření a prý to není nic neobvyklého v tomhle věku. Naštěstí to u něj nebylo tak vážné, takže stačilo pár změn: omezil kávu a alkohol hlavně večer, a začal brát přípravek Uniprosta. Po pár týdnech už se budil mnohem méně často a ty úniky postupně úplně zmizely. Je důležitý to nebrat na lehkou váhu a začít to řešit.
Není tady