Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Existuje Bůh? Jak si ho představujete, co pro vás znamená?

#1 9. 5. 2010 16:04

Blossom
Host

Existuje Bůh? Jak si ho představujete, co pro vás znamená?

Navazu ji na téma, nakousnuté na předchozím vlákně o postižených dětech.
Své názory, příspěvky a představy o Bohu, prosím, pište sem. smile

#2 9. 5. 2010 16:24

Blossom
Host

Re: Existuje Bůh? Jak si ho představujete, co pro vás znamená?

Z minulého vlákna dlužím odpověď maripose. protože to tématicky patří sem, odpověď píšu sem:

Blossom napsal(a):
Náhody existují. A Bůh, který nějak naše životy řídí a někoho někomu vybírá, neexistuje.

Mariposa: Kdyz tedy neexistuje buh, co pak tedy existuje? Cim je Tvuj zivot, Bloss?

Mariposo, každý to cítíme jinak, já to cítím takto: Bůh neexistuje. Pro mě rozhodně ne tedy tak, jak bývá popisován - vševědoucí a všemohoucí božská bytost.
Protože kdyby vše věděl, a kdyby přes svou všemohoucnost nezasáhl, tak pak by pro mě byl spoluviníkem všeho zla, co na světě je.
Podobně jako když vidíte (například) dítě sedící na kolejích a blížící se vlak, tak pokud můžete zasáhnout a nezasáhnete, to dítě neodnesete a necháte ho přejet, tak jste spoluviníci sad
Takováto představa Boha je pro mě nepřijatelná.

Ptáš se mariposoexistuje bůh, co tedy existje? Odpovídám - existuje vše co vidíme i cítíme, Bůh k existenci světa (pro mě) není potřebný. Existuje vše vesele i bez něj.

Dál se ptáš: Čm je tvůj život, Bloss? Odpověď jednoduchá - mým životem. Životem, do kterého zasahují náhody, nečekané událost a souvislosti, a s nimi se vyrovnávám a potýkám jak nejlépe dovedu. Tedy můj život je souhrnem věcí, které ovlivnit nemohu (počasí, živly, chování většiny lidí kolem) a toho, jak jsem na ty jší okolnosti zaereagovala, jak se jim postavila, přizpůsobila, přetvořila k obrazu svému.
Takže už pár let můžu i říct - život je pro mě povětšinou příjemnou a vzrušující poznávací cestou. smile

A když už to tu píšu, napíšu i svou představu: V Boha (klasického) nevěřím, avšak připouštím existenci jakési  (vesmírné?) energie. Něčeho, co cítí lidi při telepatii, hypnóze,něco co pomáhá některým citlivým najít podzemní pramen a nebo nemocné místo v těle, něco, co lidé cítí třeba při metodě reiki, a něco, co jim dovoluje třeba přejít po žhavém uhlí a nespálit se.
Takovéto jakési "Něco" podle mě existuje.
A to souvisí  s možností posmrtného života (připouštím ho tak na 10%) . To si představuji jako jakýsi čtvrtý prostor.

Ale o tom se já i vy všichni ostatní přesvědčíme najisto, teprve až opravdu zemřeme. Já spíš počítám s možností, že pak "nebude nic", ale připouštím možnost, že budu možná i nějak příjemně překvapena tím, že "něco" po smrti je. Předpokládám, že příjemného.

Tak to mám já. Jak to máte vy ostatní?

#3 9. 5. 2010 20:52

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

J8 doufám, že až umřu, tak se se svými životními rádci potkám a spolu si to vysvětlíme. Možná je Bůh, univerzální a v principu vládnoucí, nikoli však ovládající. V rámci svých pozemských představ bych bOha přirovnala k nějakému vůdci, který ti nabízí možnosti , řídí věci, ale není definitivní , jak to říct, není všeurčující. V jeho moci je možno nechat věci plynout a dosadit nám do cessty nějaké určité událost a věci, které nás mají potkat. TO souvisí s životním scénářem, jakýmsi programem, který si stejně v době meziživotí domlouváme.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#4 9. 5. 2010 20:58

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

já vnímám "boha" jako energii - energii lidí, zvířat, všeho živého..  každý tedy máme v sobě boha... energie je podle mě jen jedna a každý jí oplýváme...

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#5 10. 5. 2010 9:01

Teru99
♥♥♥----
Místo: Praha

Na tuhle otázku by ti Halík odpověděl, že je třeba si definovat, co je to Bůh a jak bys definovala slovo existence v případě Boha ;o))
Ano věřím a nepředstavuji si, protože si myslím, že představovat si Boha je zhruba stejné, jako si představovat dokonalost, nekonečno, absolutno...
V téhle souvislosti mně pobavil můj milovaný pratchett, kde (tuším) ústy Bábi Zlopočasné pronáší něco jako že čarodějky na Boha nevěří, protože by to bylo stejné jako věřit na pošťáka.. ;o)

Není tady

#6 10. 5. 2010 11:45

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Všeobjímající JEDNOTA všeho se vším.

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#7 10. 5. 2010 15:17

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

K tomuto tématu mohu doporučit knihu Chatrč od Paula Yonga.
Možná, že už to tady někdo někde psal. Taky jsem si na ní v knihovně počkala tři měsíce na základě doporučení. Mohu říct, že to stojí za to! Ta kniha má hloubku a krááásně se u ní bulí big_smile

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#8 10. 5. 2010 17:21

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Bloss, okolo tohohle témata tady kroužíš už delší dobu, co si tak vzpomínám smile

Máš pravdu, že každý to cítíme jinak. A podle toho jak to cítíme tak taky žijeme a jednáme. Náš svět je takový jací jsme my - určitě tady neříkám nic nového pod sluncem.
Já si všimla, že vidění moje (i ostatních lidí) se časem mění. Nic nezůstává stejné, vše je v pohybu. I názory.

Bůh jako šedovlasý děda na nebi, tomu není nutné věřit jen proto, že mi to někdo v dětství vyprávěl. Podle mě neexistuje nikdo (konkrétní) kdo je odpovědný za to co se na zemi děje. Ale naopak úplně všichni lidé jsou za to odpovědní - každý sám za sebe. Za své činy, za to co do světa vysílá. Asi jako bumerang, který hodíš od sebe, on udělá v dálce ve vzduchu kolo a pak se k Tobě zase vrátí.
Sama říkáš, že věříš na energii Vesmíru smile

Když jsem se Tě ptala: Čím je Tvůj život pro Tebe, měla jsem na mysli, jestli má nějaký smysl, který je naplňován. Něco co je opakem náhody, nebo jak to napsat.
Podle mě život (existence) není náhoda, která se stala a trvá 70-80 let a pak ta náhoda končí smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#9 10. 5. 2010 17:40

Blossom
Host

mariposa napsal(a):

Bloss, okolo tohohle témata tady kroužíš už delší dobu, co si tak vzpomínám smile

Když jsem se Tě ptala: Čím je Tvůj život pro Tebe, měla jsem na mysli, jestli má nějaký smysl, který je naplňován. Něco co je opakem náhody, nebo jak to napsat.
Podle mě život (existence) není náhoda, která se stala a trvá 70-80 let a pak ta náhoda končí smile

Kdesi jsem četla tuto myšlenku: život sám o sobě smysl nemá. Ale dává nám možnost ten smysl mu DÁT.
Asi jako by život byl prázdná láhev, a závisí jen na nás, čím a zda ji naplníme.
Když se na to ptáš - Já ten svůj život jako smysluplný vnímám, já jsem si ho naplnila - mnoha způsoby, k mé již déletrvající dost velké spokojenosti..

A vliv náhody, nebo čehokoli vnějšího, jedincem neovlivnitelného, tam samozřejmě vždy je, a dost velký. Ale přesto vidím jako nejpodstatnější vlastní přístup k životu - ten dovede mnohdy vnější náhodné vlivy přinejmenším mírnit, a přinejlepším obrátit ve věci ryze pozitivní. smile

#10 10. 5. 2010 18:13

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem ateistka, podle mě bůh neexistuje, vymysleli si ho lidé, protože si nedokázali vysvětlit některé jevy na Zemi i ve svém životě a taky protože se nedokážou vyrovnat se svou smrtelností. Proto si vymysleli nesmrtelnou duši, kterou prý každý člověk má. Podle mě nemá, všechno, co lidi považují za duši je produktem mozku. Jakmile zemřeme, mozek zanikne a všechno skončí. Myšlenky, vědomí, duše, to všechno nemá žádnou "energii", jak někteří tvrdí, protože to by se ta "energie" musela dát změřit nějakým přístrojem. Je to jen lidský výmysl, stejně jako reinkarnace, nebe, peklo. Stejně tak nevěřím žádným jasnovidcům a kartářkám, jsou to všechno podvodníci, i když někteří z nich podvádějí i sebe. Ale věřím moci podvědomí, intuici, je to také produkt mozku, jen ještě ne zcela prozkoumaný. Tudíž věřím i že mohou být různí léčitelé, proutkaří atd., ale ti neberou žádnou energii z Vesmíru, ale sami ze sebe. Jo a taky je podle mě astrologie naprostá hloupost. Jaký vliv může mít postavení planet v hodině narození na život člověka? Co když se dva narodili v tu samou hodinu a minutu v téže nemocnici? To jsou tedy úplně stejní?
Já věřím ve zdravý rozum a vědecké poznání.
Až mi někdo vědeckou metodou dokáže existenci boha, budu v něj věřit, dřív ne.

Není tady

#11 10. 5. 2010 19:21

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Bůh k existenci světa (pro mě) není potřebný. Existuje vše vesele i bez něj.

V Boha (klasického) nevěřím, avšak připouštím existenci jakési  (vesmírné?) energie.
Takovéto jakési "Něco" podle mě existuje.

Bloss tohle me zaujmulo.  smile

Podle meho nazoru jsi prave popsala neco cemu jini dali jmeno Buh. Energie=zdroj=koren vseho byti.
Z teto energie vzeslo vsechno co muzes videt a citit. (jak jsi psala) smile

Tuto energii-zdroj-Buh,podle mne nelze oddelit od existujiciho sveta,nebot vsechno v nem je energii-silou.  smile
Cely vesmir a svet v nem nelze delit. Jak by to vubec slo udelat myslis? wink  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#12 10. 5. 2010 19:43

majkafa
Host

Blossom napsal(a):

Bůh k existenci světa (pro mě) není potřebný. Existuje vše vesele i bez něj.
V Boha (klasického) nevěřím, avšak připouštím existenci jakési  (vesmírné?) energie.
Takovéto jakési "Něco" podle mě existuje
.

No, a to je Bůh. heh lol
A pak že podle tebe není. lol
Btw prosím tě, co probůh je cituji - klasický Bůh? lol Klasický Bůh mě fakty rozesmál. lolloldumbomlol

Upravil(a) majkafa (10. 5. 2010 19:44)

#13 10. 5. 2010 19:49

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Já jsem ateistka, podle mě bůh neexistuje, vymysleli si ho lidé, protože si nedokázali vysvětlit některé jevy na Zemi i ve svém životě a taky protože se nedokážou vyrovnat se svou smrtelností. Proto si vymysleli nesmrtelnou duši, kterou prý každý člověk má. Podle mě nemá, všechno, co lidi považují za duši je produktem mozku. Jakmile zemřeme, mozek zanikne a všechno skončí. Myšlenky, vědomí, duše, to všechno nemá žádnou "energii", jak někteří tvrdí, protože to by se ta "energie" musela dát změřit nějakým přístrojem. Je to jen lidský výmysl, stejně jako reinkarnace, nebe, peklo. Stejně tak nevěřím žádným jasnovidcům a kartářkám, jsou to všechno podvodníci, i když někteří z nich podvádějí i sebe. Ale věřím moci podvědomí, intuici, je to také produkt mozku, jen ještě ne zcela prozkoumaný. Tudíž věřím i že mohou být různí léčitelé, proutkaří atd., ale ti neberou žádnou energii z Vesmíru, ale sami ze sebe. Jo a taky je podle mě astrologie naprostá hloupost. Jaký vliv může mít postavení planet v hodině narození na život člověka? Co když se dva narodili v tu samou hodinu a minutu v téže nemocnici? To jsou tedy úplně stejní?

A ta energie se v nich bere kde-odkud, Ivano? Přemýšlelas o tom?
Takhle napsáno (Tebou) by se mohlo zdát, že léčitel je oddělený od vesmíru, neboť z něj se energie bere, ale z vesmíru ne. My všichni žijeme ve vesmíru. Co je tedy vesmír a co my? A dá se to vůbec oddělovat?

Moc se mi líbí co tu napsala Hir smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#14 10. 5. 2010 20:03

Teru99
♥♥♥----
Místo: Praha

Ivana napsal(a):

Ahoj Ivano,

takže ty jsi v podstatě také věřící, jen s tím rozdílem, že nevěříš v Boha a nesrmtelnou duši, ale spíše ve vědu a její poznání, které stojí před zázraky života často s otevřenou pusou, neschopno je vysvětlit.
Myslím, že v době kvantové fyziky je čím dál tím více jasné, že ani naše moderní vědecké poznání nám není schopné o nic lépe vysvětlit takové fenomény jako vznik vesmíru či života, než třeba já nevím buddhismus.
A tak zatímco jedni věří v Boha, druzí věří v Hmotu a Jedno Velké Vysvětlení Všeho, ale oba tábory se mohou ohánět právě jen tou vírou a svým nedokonalým poznáním ;o)
Tohle prosím neber jako nějakou agitku, jen takový postřeh wink
A pobavil mně tvůj názor na astrologii. To je věc, o které já toho moc nevím a ani mně to nijak zvlášť nezajímá, vyjma pár věcí, které jsem si kdysi zjistila o svém znamení, nicméně se mi jednou povedlo potkat se s pánem, který se narodil ve stejný den jako já. Nikdy jsem nezažila, že bych si s někým na první pohled tak rozuměla, v životě se nám děly podobné věci, na které jsme podobně reagovali, přesně jsme věděli, co ten druhý myslí tím, když řekne, že tohle cítil takhle nebo onakhle. Dlouho jsem si myslela, že si ze mně utahuje, že jsme se nenarodili ve stejný den, až mi musel ukázat občanku ;o) Tohle tedy nemyslím jako empirický důkaz toho, že astrologie je věda a je platná a neomylná atd. atd., jen že to byl fakt zajímavý ztážitek, který bych ti přála smile

Není tady

#15 10. 5. 2010 20:19

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Zajímalo by mě, proč se vůči něčemu co neexistuje tak silně vymezujeme, proč "okolo toho kroužíme"...

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#16 10. 5. 2010 20:44

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Jakmile zemřeme, mozek zanikne a všechno skončí.

Ivano, k tomuhle me neco napadlo.   
Kdyz hluboce spis (kdy si rano ani nepamatujes zda se Ti neco zdalo) a nemas ani poneti o tom ze spis a ze jsi,ze existujes ve svem tele a ze mas nejaky mozek,nezda se Ti taky vlastne ze vse skoncilo?  Ze nic z toho o cem vis  v dobe kdy jsi vzhuru tam vlastne v tu chvili vubec neni.

Mozek nezanikl (mas ho) a ani o nem nevis kdyz spis jako zabita. smile    Kam se podel?  A nebo kde jsi Ty kdyz ne se svym mozkem?  smile

Spanek je dle mne jako smrt.

Mozna nekdo z nas o sobe nebude vedet az umrem (a treba jen par hodin jako pri hlubokem spanku) a nekdo o sobe vedet bude alespon tak jako ti co se jim zrovna zdaji sny.
A nebo o sobe budem vedet tak jako ti co sem jim zda sen a oni dokonce vedi ze jsou ve snu.  smile

Není tady

#17 10. 5. 2010 21:27

Blossom
Host

Hirondel, píšeš:
Podle meho nazoru jsi prave popsala neco cemu jini dali jmeno Buh. Energie=zdroj=koren vseho byti

Možná pro jiné  to opravdu splývá, pro mě ani náhodou..
Já myslím, že to rozhodně není totéž jakási vesmírná nedefinovatelná energie a to co lidi nazývají Bohem.

Nesdílím názor, že by takováto (vesmírná ?) energie někomu řídila jeho život, nakládala každému přesně tolik, co snese a co údajně slouží jeho duchovnímu růstu, vybírala dětem jejich rodiče a nebo rodičům jejich děti (a je jedno zda zdravé či postižené),  byla někým, kdo údajně zůstává  inkognito, ale přitom je údajně  strůjcem věcí, které jinak běžně nazýváme náhodami, nikde jsem se nesetkala s názorem, že by energie jako taková byla vševědoucí a zároveň všemohoucí.
Toto co jsem teď popsala, to je spíš popis Boha, tedy klasického Boha, nebo chcete-li klasického pojetí Boha (tím zároveň odpovídám majkafě).
Já to vnímám tak, že Bůh , víceméně zde výše podle zažitých principů popsaný,  a jakási vesmírná energie vůbec nejsou totéž, pro mě se to ani vzáleně nepodobá (opět odpověď pro majkafu).

A že "kolem tohoto tématu kroužím", jak píše třeba mariposa? No a proč by ne? smile
Já tady na babinetu "kroužím" a vyjadřuju se a čtu příspěvky na hodně  zdejších vláknech. Diskutovat mě baví. Témata psychologická, cestovací, občas politická nebo filozofická mě zajímají.
Vstupuji tedy do debat, která mě něčím zaujmou - úplně stejně  jako kdokoli z vás wink smile

#18 10. 5. 2010 21:44

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Hirondel, píšeš:
Podle meho nazoru jsi prave popsala neco cemu jini dali jmeno Buh. Energie=zdroj=koren vseho byti

Já myslím, že to rozhodně není totéž jakási vesmírná nedefinovatelná energie a to co lidi nazývají Bohem.

Ty jsi popsala neco pro co lze pouzit pojem Buh. Nekdo rekne Buh,nekdo rekne TO. Nekdo rekne ENERGIE,atd.
Je to stale jedno a totez ( pro mne osobne. ) smile

Není tady

#19 10. 5. 2010 21:55

Blossom
Host

hirondel napsal(a):

Blossom napsal(a):

Hirondel, píšeš:

Ty jsi popsala neco pro co lze pouzit pojem Buh. Nekdo rekne Buh,nekdo rekne TO. Nekdo rekne ENERGIE,atd.
Je to stale jedno a totez ( pro mne osobne. ) smile

Tyto neměřitelné, neexaktní filosofické kategorie a termíny nelze vtěsnat do jedné škatulky. Každý to vnímáme rozdílně, po svém.

Klíč k podstatě problému  je v těch slovech pro mě osobně. Jsem ráda, že ty jsi tolerantní a už tímto vyjádřením připouštíš, že tvé pojetí  není jediná, obecně pro všechny platná pravda.

Pro mě osobně Bůh a energie  jedno a totéž není, pro mě osobně jsou to zcela různé a v mnohém naprosto rozdílné věci.

#20 10. 5. 2010 22:19

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Nesdílím názor, že by takováto (vesmírná ?) energie někomu řídila jeho život, nakládala každému přesně tolik, co snese a co údajně slouží jeho duchovnímu růstu, ......

(vim ze ten nazor nesdilis)

Neco me napadlo (avsak nevim zda to lze pouzit pro nastineni toho co se pokousim rict  wink  )

Napriklad slunce,to je energie. Ta 'ridi' zda seminko vubec vyklici,vyroste.  Bez slunce=energie nebude zadne seminko,zadna pripadne vyrostla rostlina.  Pro vykliceni a nebo pro to aby ze semene neco vubec vzniklo je potreba ale jeste mnoho jinych podminek. 
Vse je naprosto provazane a nelze nic od sebe oddelit. Totiz v podstate slunce ridi mnoho veci na teto planete a presto ne jako jedine je strujcem vzniku rostlinky ze semene. Hraje tam jednu velkou roli napriklad puda.

Je tahle enrgie inteligentni?  Jak vi napr. strom ze ma shodit listi? Co ho ridi,co ho vede? Jak to vi ze ma shodit listi a nebo vypucet? 

Blossom povazujes sebe jako zivou ci mrtvou hmotu? Jsi zdrojem nejake energie? smile

Není tady

#21 10. 5. 2010 22:22

REŇAS
Host

Ivana napsal(a):

Já jsem docela realistka. S těma kartářkama jsem si to také kdysi myslela. Ono určitě jsou mezi něma podvodnice. stolt Pak má velmi dobrá a jediná dlouholetá kamarádka byla jako mladší u kartářky a začala k ní sem tam chodit na výklad a ta ji tehdy řekla(pozor,kamarádka ji neřekla ani Ň) vy máte přítele,ale sním nezůstanete to není přítel pro vás. A řekla ji vy potkáte vdovce ten bude mít,už 1 dítě a sním budete. Kamarádka tomu nechtěla věřit,tehdy byla mladá a tohle by ji  ani ve snu nenapadlo. No a za nějakou dobu se tohle přesně stalo a jsou spolu dodnes. vissla Nikdy žádné vdovce nevyhledávala! Také kdo v mládí ano.. A když nevěděla,že čeká další(jejich společnou druhou) dceru v té době nebyla ještě plánována(chtěli,ale až později) a ani nevěděla,že je těhotná(bylo to pár dnů) tak ji ta samá kartářka řekla vy jste těhotná a kamarádka koukala s otevřenou pusou,no a za pár dnů se to potvrdilo. smile vissla Takže co to je? To se té kartářce náhodou povedlo 2 krát se strefit? Ta paní,už nežije a já sama jsem si ji vyzkoušela. Strefila se i u mně třeba v tom,kolik mám dětí a jaké pohlaví. A také se sourozenci se trefila přesně. I v jiných věcech. A já ji neřekla vůbec nic,snad kromě dobrý den!! To spíš jen paní si trošku postěžovala na své neduhy a starosti a začla vykládat! No a ještě mi kamarádka vyprávěla o tom co se ji přihodilo po menší bouračce a kdyby to nebyl člověk mě hodně blízký,už spoustu let a ona je i velmi čestný člověk tak bych si možná pomyslela své a tudiž já bych napsala k tématu ,že bůh jako bytost,člověk to je dle mého  úplný nesmysl. Ale to něco mezi nebem a zemí v určitých mezích asi existuje. vissla Jak moc velké  meze to jsou sama,ale netuším. Ani zda to má nějaké hranice kde to skončí. vissla A jak to nazvat  nebo čím to nevím..

#22 10. 5. 2010 22:31

Blossom
Host

Hir, ano, s tím souhlasím, že (skoro) všechno souvisí se vším. A že třeba to slunce (to je podle mě dobrý příklad) je jedním  z těch toků vesmírné energie. A že na jeho svícení či nesvícení záleží a je odvozeno v přírodě spousta věcí. Toto vše přijímám, v tom se shodneme.

Avšak sama určitě cítíš rozdíl v tom, kdyby někdo řekl - slunce ti do cesty postavilo takovouto překážku, protože usoudilo, že ty ji díky své síle uneseš a že ji koneckonců máš jakoby za odměnu, kvůli svému intenzivnějšímu duchovnímu růstu.
Toto druhé se mi (a nechci nikoho urazit) jeví jako nesmysl, fantasmagorie. Za trefné považuji vyjádření Axiho na sousedním vlákně, že toto jsou zažitá klišé, jimiž jsou duchovní vlákna vytapetována.

Promiň, ale otázka považuju-li se za živou či mrtvou hmotu mi přišla ujetá, absurdní až k smíchu. Copak by mrtvola seděla u kompu a datlovala do klávesnice? wink

Ano, i já jsem zdrojem energie, vydávám ji a je to za mnou na mnoha věcech vidět. A taky energii samozřejmě přijímám - nejen coby potravu, ale i ten sluneční svit mě "nabíjí", pak třeba přítomnost pozitivně naladěných lidí, živočišné teplo blízké osoby, nebo třeba hezká muzika... V této části se (asi) opět shodneme. smile

Upravil(a) Blossom (10. 5. 2010 22:38)

#23 10. 5. 2010 22:50

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Axi napsal(a):

Zajímalo by mě, proč se vůči něčemu co neexistuje tak silně vymezujeme, proč "okolo toho kroužíme"...

- protože máme strach ze zániku a potřebujeme berličku

- protože tušíme "něco za oponou"

- protože jsme toto zapomněli, ale nyní to tušíme

- protože jsme součástí toho, čemu se říká Bůh a proto si to uvědomujeme a pátráme po podstatě celku a jednoty

- protože se učíme

klidně doplň další wink

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#24 10. 5. 2010 22:55

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Avšak sama určitě cítíš rozdíl v tom, kdyby někdo řekl - slunce ti do cesty postavilo takovouto překážku, protože usoudilo, že ty ji díky své síle uneseš a že ji koneckonců máš jakoby za odměnu, kvůli svému intenzivnějšímu duchovnímu růstu.

Seminko spadne na misto kde na nej napr. od 12. h do 20. h bude prazit slunce (seminko {rostlinka} nema zadny stin-'odpocivadlo' kde by si ulevilo od slunecniho svitu),to seminko bud ma na to aby to zvladlo a nebo nema.
Vetsinou se i seminko chyti tam kde jsou pro nej dobre podminky. A podle mne seminko pada pobliz zdroje co vysemenilo. smile

Není tady

#25 10. 5. 2010 23:16

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

.

Promiň,  ale otázka považuju-li se za živou či mrtvou hmotu mi přišla ujetá, absurdní až k smíchu. Copak by mrtvola seděla u kompu a datlovala do klávesnice? wink

To je v pohode Bloss,ja to unesu.  big_smile

cituji Te :  "......nikde jsem se nesetkala s názorem, že by energie jako taková byla vševědoucí a zároveň všemohoucí. "

Bloss jestlize jsi se nesetkala s takovym nazorem,to jak vime jeste neznamena ze takovy neexistuje. smile

Jsak rikas sama jsi zdrojem energie-vydavas ,beres.
Dokazes byt inteligentni.

Energie (zdroj,Buh,atd. )je tedy inteligentni a je tedy mozne ze clovek jako jeho sousast (take prtavy zdroj) stale nedosahuje stejne inteligence. 
Jako ten zacek v prvni tride ktery ne a ne pochopit kvantovou fyziku.
Potrebuje na to byt jak se rika -pripraven.  :

Není tady

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Existuje Bůh? Jak si ho představujete, co pro vás znamená?
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí