29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den, můj manžel je cizinec a vzhledem k tomu, že tady má dobrou práci, rád by tu zůstal a zažádal o státní občanství.
Nicméně manželé jsme jen 2 roky a trvalý pobyt tu má necelý rok, tak jsem se chtěla zeptat, kolik let lze z podmínky 5i letého trvalého pobytu na území ČR odpustit? Není příliš odvážné žádat o udělení občanství už nyní?
Máte někdo podobné zkušenosti?
Není tady
Dobrý den,
můj bývalý manžel byl též cizinec.Ale my měli už 5 let trvalého pobytu za sebou.Nicméně bych se zlusila zeptat na patřičném úřadě,bude muset prokázat znalost češtiny v každém případě.
Není tady
Zkoušela jsi to vůbec zadat jednoduše do hledáčku? Je to popsané dost srozumitelně! Vše je tam vysvětleno
http://aplikace.mvcr.cz/archiv2008/rady … t_obc.html
Není tady
Bety, samozřejmě - zákonné podmínky mám nastudované a chápu je. Ale ani v tvém odkazu jsem nenašla informaci, na kterou jsem se tu ptala. Tedy: jestli má "prominutí" nějakou spodní hranici akceptovatelnosti - chtěla jsem znát KONKRETNI časový údaj. (Např. že je usus promíjet podmínku pětiletého trv. pobytu až např. po třech letech a nikoliv dřív.)
Leninko, díky! Asi se opravdu optám přímo na úřadě. (S češtinou problém nemá, umí velmi dobře...)
Není tady