Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#901 29. 5. 2010 19:18

Simonas
♥♥♥♥♥--

Re: CHAT: Podzimňátka 2010 IV

jeee Romi, ty uz planujes druhe? Ja jsem puvodne byla rozhodnuta, ze chci dve deti. Nicmene nyni jsem rozhodnuta, ze na dlouhou dobu si dam pohov. A pokud se to podari, tak az za pet- sest let to druhe.

http://lb1f.lilypie.com/DZuYp2.png

Není tady

#902 29. 5. 2010 19:22

Romana.P
♥♥♥♥♥♥-

No, jak říkam, plány jsou plány. Už mi je dost a chci využít, že nemám relativně žádný zdravotní problémy, tak asi tak. Taky na to koukám ekonomicky, 11 400Kč je určitě lepší než 7600Kč.

Není tady

#903 29. 5. 2010 19:56

Andri
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Simonas napsal(a):

Jo a holky pocitate a tim, ze budete tri roky doma s mrnouskem? Ja jsem chtela jit na dva roky, ale jeste nejsem na sto procent rozhodnuta.

Ahojky,
ti pejsci jsou krásní!!!! kolik má ta deka rozměr?
...a kam ho dáš? do jeslí? nebo bude hlídat babička a ty pracovat? co když nebude hlídání? co potom?
A 3 letá RD vychází i finančně nejlépe, je to vcelku nejvíc peněz

Romí, doporučuji otěhotnět tak, aby měli 2letý dozdíl, taky jsem byla hrdinka, pak jsme to museli odložit kvůli pltoýnce, ale co vím i z okolí, pak maminy najednou začaly měnit názory, že radši počkají až na ten 3letý rozdíl...byl tam zlom ve výchově a náročnosti na dítko nebo spíš dítka na nás smile Teď jsem ráda, vidím, že už se to dá v klidu zvládat, sic jsem utahaná a je to i tak fofr, ale představa, že už mám doma roční dítko je teda mazec, to bych padala na hubu....ale zvládly to jiné, tže bez obav wink

jsem dneska totálně KO, je mi i blbě z únavy, jdu si hned po uložení T. lehnout, zítra písnu víc, páááá

Není tady

#904 29. 5. 2010 20:08

Simonas
♥♥♥♥♥--

Hlidani - pokud se prestehujeme do meho bytu, tak dole je skolka s velkou zahradou a to same je ve vedlejsim dome, kde jsou jesle a maji tam decka hezky bazenek, prolizacky atd. Uvazovala jsem, ze bych ji tam dala v roce a pul a to jednou tydne na pul dne, aby nebyla fixovana jen na me a zaradila se do kolektivu. Pak mam kamaradku, ktera je svobodna maminka a ktere bych sve dite sverila, kdybych byla v praci od dvou let. A velmi rada bych ji za to platila, nebot vim, ze to mam oproti me silene tezke. No a kousek je i druha babicka, takze kdybych mela polovicni uvazek, tak si myslim, ze se to da zvladnout.

No a ten koberecek - ona je to asi deka na hrani a rozmer  je 95x 130cm. Ja pod dekou na hrani mam predstavu hrazda a hracky na ni.

Upravil(a) Simonas (29. 5. 2010 20:13)

Není tady

#905 29. 5. 2010 20:21

Romana.P
♥♥♥♥♥♥-

No asi to ještě zvážim. Děkuji Andri za radu, každá zkušenost jiné maminky dobrá.

Není tady

#906 29. 5. 2010 21:07

Romisek
Letňátka 2008
Místo: Praha
Web

NO, já naopak zvažovala právě nejmíň 3 roky, že rozdíl ve věku bude tak 3-4. musím říct, že dvoletý rozdíl jsem nikdy nechtěla. ale jak Adri ví, tak s prvním otěhotněním děsné problémy, nedařilo se, IUI, mimoděložní atd... a věk skoro 35.... pak se podařilo nečekaně přirozeně a lékaři i to považovali za zázrak. tak jsem v listopadu nějak přestali přesně řešit ochranu s tím, že kdyby se do dvou let zadařilo přirozeně a vyšlo to hned sad ze začátku jsem z toho byla skor nešťastná, teď už si zvykám,a el bude to mazec - bez babiček, bez pomoci.... ale jak píše Adri, zvládly to jiné, budu muset též.

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/4vu7.jpghttp://lb3f.lilypie.com/4vu7p2.png. 19.6.2008-3840g,53cm; 1rok-9,6kg - 73cm; 2 roky 13,5kg - 87cm
http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/NiZj.jpghttp://lb1f.lilypie.com/NiZjp2.png. 28.8.2010 - 2960g,49cm, M- 5320g, 58cm.

Není tady

#907 29. 5. 2010 21:16

Andri
♥♥♥♥♥♥♥
Web

ROMČO, úplně jsem ti zapomněla popřít k holčičce hjarta gratuluji storstark a těším se na fotky ze 3d - ukážeš ?

.....my jsme také zvažovali ten rozdíl 2 let kvůli problémům otěhotnět poprvé...že to necháme a uvidíme. Dohodli jsmem se, že min. 2 roky rozdíl. Ale jak jsem pak ani nemohla, byla jsem ráda a teď jsem šťastná za 3 roky a 2 měsíce  a kdyby to bylo ještě o pár měsíců déle, nevadilo by mi to, napak. Dost nás to překvapilo, že se povedlo hned a bez lékařů va
Ideální pro mě - zajít třebas na 3 měsíce mezi mD a RD do práce a pak být zase doma - těch 6 -7 let v kuse doma  bude děsný záhul sad

jen mi přišlo, že do toho roka jsem byla plná optimismu a síly, pak se to pomalu začalo vytrácet a druhé dítko odkládat na později... proto píšu otěhotnět dřív, než toto období nastane lol
Tobík už má půlnoc, tak taky odpadám sova a mám radost z voleb stolt

Není tady

#908 29. 5. 2010 21:20

Andri
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Romana.P napsal(a):

No asi to ještě zvážim. Děkuji Andri za radu, každá zkušenost jiné maminky dobrá.

Romí, uvidíte časem, jak to půjde, jak bude mimi hodné, uplakané, jak to budeš zvládat a tak vše kolem...

Sim, to máš fajn s těmi možnostmi hlídání. To se jen tak nevidí smile ale pro mě osobně by bylo nepředstavitelné svěřit - komukoliv - Tobíčka takhle malého....pro mě jsou v normě 3 roky a vím, že i nástuo do školky obrečím a budu na tom možná hůř, než Tobča wink je to strašně individuální....
papa

Není tady

#909 29. 5. 2010 21:25

Romisek
Letňátka 2008
Místo: Praha
Web

Adri, nám to vyšlo taky hned. taky jsem si řekla minimálně dva roky - ale upřámně jsem si fakt nemyslela, že to budu dřív než 3. no, nějak to holt budu muset zvládnout. ted ještě dodělat školu a taky nebudu učit, jako celou soukromě učit jako s dvouměsíční pauzou celé těhu až doteď. sad

Adri, ono to prostě bude muset jít. já tedy hlavně doufám, že mimi bude lepší spáč než Estí. k té jsem do 1?5 roku vstával třeba 15x za noc. ( a to od roku bez nočního koja). a tyk doufám, že nějak moudře ustojím dourozenecké vztahy a žárlení a tak.

Upravil(a) Romisek (29. 5. 2010 21:26)

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/4vu7.jpghttp://lb3f.lilypie.com/4vu7p2.png. 19.6.2008-3840g,53cm; 1rok-9,6kg - 73cm; 2 roky 13,5kg - 87cm
http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/NiZj.jpghttp://lb1f.lilypie.com/NiZjp2.png. 28.8.2010 - 2960g,49cm, M- 5320g, 58cm.

Není tady

#910 29. 5. 2010 21:49

Simonas
♥♥♥♥♥--

Hele s tim hlidanim, ja jsem chodila v detstvi 3 x tydne do jesli a to jenom dopoledne, nebot mati musela do prace, nebot by ji hrozilo prizivnictvi. To soudruzi tentkrat meli hezky vymyslene. A proto me zbyle dva dny v tydnu hlidala babicka s dedeckem a to bylo nejlepsi, co me potkalo. Pamatuji si nektere situace dodnes z tech jeslicek, skrinky, decka, zahradu, jidlo - ta ma kamaradka tam byla taky, ale ona vecne plakala na pohovce a ja tam radila a bila kluky. Do skolky jsem nenastoupila - byla jsem s babickou a dedeckem neustale nekde na vyletech, brali me do prace, kde jsem si hrala na kancelar ci obchod. Takze si nemyslim, ze by to bylo k ujme. V Anglii jsou matky jenom pul roku s deckem a pak ho musi dat nanny a pak aupair. Toto bych zase ja neudelala- to je cizi clovek bez zkusenosti.
Pani na uklid ano, hlidacku ne. Ja verim jen te sve kamaradce, nebot my jsme jak sestry a ona je  velmi, velmi zodpovedna a pecliva a dokonce se jednu dobu o me starala. Ona je prakticka a ja neprakticka. A navic ma miminko, takze presne vi co delat.

A Romi 15x za noc. To je horor! To ani nepis, ze takoveho dablika je mozne porodit.Dalsi kamaradka ma temer dvouleteho chlapecka a je rada, kdyz ho uspi kolem pulnoci a taky jeste vstava 2x za noc. No fakt je na sirky v ocich, aby nepadala vicka :-)

Není tady

#911 29. 5. 2010 22:44

Janka29
♥♥♥----

Ahoj Holky.
Simi - super výbavička - máš to dokonale sladěné.tummenupp
Je hrozně špatné, že si nemůžeme posouvat délku RD v průběhu, zkracovat nebo prodlužovat. Jelikož nemůžeme dopředu vědět, jak to vše bude - tedy jaké to naše dítko bude - jak temperamentní, náchylné na nemoci, alegické, úzkostné vlivem traumatu z porodu a to může zapříčinit, že do jeslí tak brzy nebude umístitelné nebo naopak bude vyzrálešjí a samostatnější a jesle zvládne v pohodě. A ještě obecně imunita dítěte se ustáluje do 3let - a v dětském kolektivu se bakterie šíří velice rychle.
Tak že já jdu na 3roky - jelikož jsem hrozně šťasntá, že nejsme ve VB nebo ve Švésku, kde děti opravdu musí hodně brzy do jeslí a do školek - strašně se těším, jak se budu holšišce věnovat - cítím, že je to můj cíl a má práce a důvod proč tu jsem.

Není tady

#912 30. 5. 2010 7:20

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Dobré ráno, těhulky.
Jen pro zajímavost: http://aktualne.centrum.cz/finance/naku … te-pred-c/

Krásnou neděli všem!

Není tady

#913 30. 5. 2010 8:37

Andri
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Bré ránko,
tak jsem odpočatá - teda v rámci možností smile ještě bych klidně hodinku dvě spala, ale...včera jsem odešla s Tobíkem v 10h na koupaliště na Dětský den, ve 14h domů, to jsme byli oba úplně hotoví, nohy bolely, únava, ale přišla mi kamarádka, s tou jsme v 16h pokračovali na další Dětský den a to až do 18.30h. To nás pak naštěstí vyzvedl tatík a jeli jsme domů, ale bylo mi úplně mdlo, jsem si hned vzala 2 magnézka a ve 22h padla za vlast....

Bolí vás také ruce? mě dost pobolívají od předloktí dolů, třeba vyfoukat si vlasy je nadlidký úkol a k večeru mě bolí skoro pořád. Musím asi to magn. brát pravidelněji, třeba to pomůže...

Co budete dnes dělat? My pojedeme asi na golf, si dám latté a oběd, kluci si pohrajou, protože odpo zas tatík odjíždí a budeme do večera sami....

SIM - nemyslím, že by dítě mělo újmu, ale já. Jsem si nikdy nemyslela, že budu až taková matka kvočna, které nedá svoje dítě nikomu, že se mu budu chtít věnovat neustále na maximim.... a jsem a nelituji, i když občas bych odpočinek i brala stolt ale tak strašně to utíká a jsem opravdu ráda za každou chvilku, kterou jsem s T. strávila, i když to je někdy těžký smile
Je to každého věc, dle citů, možností, financí,....a jsem šťastná, že nemusím po půl roce nastoupit do práce a dát dítě 18ti leté holce, která netuší, co s tím a vše se učí a vychovává mi ho, to by mě položilo 100% dumbom

Tak kočky, co vám ještě chybí do výbavičky?

Jani - mě napadlo - jakou máte vanu? třeba i u vašich? takovou tu klasickou "starou" obdélníkovou? Mám doma růžovou vaničku pro mimi, která se položí na tu klasickou vanu, je v ní špunt, tže nemusíš pak vylévat a hlavně se ohýbat. Jenže my máme novou koupelnu a atyp. vanu lol tže ji ráda přenechám - řekla bych komukoliv, ale to byste si musely přjiet smile

Není tady

#914 30. 5. 2010 10:26

Janka29
♥♥♥----

Dobré ránko - spala jsem konečně nepřerušovaně 10h - tak bych měla být odpočatá, ale stejně moc nejsem. Možná to dělá to počasí - zase deštivo.
Včera jsem si rovnala oblečeníčka pro holčičku a zjistila, že mám málo bodýček s dlouhým rukávem - jen 2x, pak nemám zavinovačku, koupené chůvičky, tu vaničku (kterou si ráda Andri půjčím), teploměr do vany, a hlavně ještě nemám tucha jaký kočárek.
Spíš jsem měla napsat, co mám - to je autosedačka, postýlky, plenky.
JO a ještě musím dokoupit nějakou kosmetiku - ale nevím, co.....Tu fybinku na prdýlku - nějaký olejíček?

Není tady

#915 30. 5. 2010 11:03

Romana.P
♥♥♥♥♥♥-

Dobré ráno všem, tak řeknu vám, že jsem nad tím, jak dlouho být doma, přemýšlela celou noc. Na jednu stranu bych se taky každému dítěti chtěla věnovat, co nejvíc a ne na úkor toho druhého, samozřejmě v mezích možností, na druhou stranu mám strach moc dlouho čekat. Mám už věk a nejsem zdravotně úplně o.k., tedy teď díky Bohu ano, ale nic není definitivní. Ale myslím, kdybych otěhotnělo tak akorát po dvou letech, že bych hned po RD nastoupila na riziko a druhé mimčo by se narodilo kolem tří let toho prvního, tak by se to snad dalo zvládnout, ne? Teď jen ve správnou chvíli otěhotnět dumbom dumbom

Upravil(a) Romana.P (30. 5. 2010 11:04)

Není tady

#916 30. 5. 2010 11:20

Janka29
♥♥♥----

A to se právě nemusí podařit - jsou to šílené plány - ale většinou si příroda udělá, co chce. Také si říkám - první otěhotnění bylo okamžité, ale to druhé tak být nemusí....Já si dám na 3roky a budu v klidu.

Není tady

#917 30. 5. 2010 12:15

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj holky, tak já jsem se právě dovalila z plavání a jdu vařit, dnes dělám zapečené těstoviny s brokolicí.
Včera jsme byli u známých a dostala jsem pro mrňouska další obrovský pytel oblečení, takže hadříky já už nebudu opravdu kupovat žádné, mám jich víc než dost. Za chviličku dodám i fotky nějakých kousků na rajče.
Jinak postýlku mám, matraci taky, tak teď ještě prostěradla (obyčejné a nepromokavé), mantinel kolem postýlky, monitor dechu a nějakou tu kosmetiku. Mám plno kuponků do DM, ale nevím, jakou kosmetiku vybrat, která bude nejlépe sedět...
Jinak já budu chtít taky MD na 3 roky.

Není tady

#918 30. 5. 2010 12:17

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Janka29 napsal(a):

JO a ještě musím dokoupit nějakou kosmetiku - ale nevím, co.....Tu fybinku na prdýlku - nějaký olejíček?

Jani, z kosmetiky budu určitě kupovat Rybilku a taky Bepanthen. Dále taky moc nevím hmm

Není tady

#919 30. 5. 2010 13:51

Janka29
♥♥♥----

Babu - ten monitor dechu budeš kupovat? Někde v porodnicích ho půjčují. Já myslím, že je hodně potřeba v komplikovaných porodech....ale je pravda, že to určitá další pomůcka pro klid maminky.
Tu madraci do postýlky také musím koupit. A do DM se chystám také. papa

Není tady

#920 30. 5. 2010 13:55

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

S tím monitorem jsem právě dlouho nebyla rozhodnutá... ale už vím, že ho budu chtít, pro svůj větší klid. Zeptám se v porodnici, zda ho půjčují, jestli ne, koupím si ho.
Do DM skočím dnes, koupím alespoň něco, mám nějakou mánii wink

Není tady

#921 30. 5. 2010 14:46

MiriDc
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj holky,
Babu, koukala jsem na tvůj web a máš moc pěkné věcičky pro miminko stolt jen se chci zeptat, kupovala jsi vše nové?
my toho máme zatím maličko - několik bodyček(asi 10), 1 mikinku, 1 punčocháčky a deku..dneska jedeme pro přebalovací pult..no budu muset už taky začít pořádně něco shánět wink
s manželem řešíme výběr kočárku, víme, co od kočárku očekáváme a jaký tip chceme, ale nemáme zatím jednoho favorita...dumbom

http://dhbm.daisypath.com/5qVHp1.png

Není tady

#922 30. 5. 2010 14:48

MiriDc
♥♥♥♥♥♥-

holky, jaký pořizujete kočárek? potřebuji inspiraci...díky wink

Není tady

#923 30. 5. 2010 14:51

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

MiriDc napsal(a):

Ahoj holky,
Babu, koukala jsem na tvůj web a máš moc pěkné věcičky pro miminko stolt jen se chci zeptat, kupovala jsi vše nové?

Nee Miri, dostala jsem dva pytle oblečení od tet, mám je tam i vyfocené smile... nových věcí jsem koupila jen pár.

Není tady

#924 30. 5. 2010 14:55

MiriDc
♥♥♥♥♥♥-

Aha tak to joo, ale opravdu jsou to moc pěkný věcičky smile
Babu jaký máte kočárek?

Není tady

#925 30. 5. 2010 15:03

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, jsou jako nové smile Ono ty nejmenší věcičky jsou fajn v tom, že je to miminko nezničí, v podstatě jen leží, tak ani nemá jak smile
Kočárek jsem taky zdědila lol, po sestře, ale typ nevím, pak ho vyfotím a dám na net.
Jaký kupujete vy, máte nějakého favorita?

Upravil(a) Babucha (30. 5. 2010 15:04)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí