|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Téma zavřeno

2010 

HOLČIČKY - 6x
CHLAPEČCI - 3x
PŘEKVAPENÍ - 3x
jitka2
PM....// 24.12 :hjarta: ...
PRVNÍ POHYBY: od 16.tt
TP: 2.9.
VYBRANÁ JMÉNA: Neli / Tobiáš
POHLAVÍ bude překvapení!!!!
Papsinka
PM .... // 15.11., :hjarta: 07.01.
21.01. 25,6 mm,
PRVNÍ POHYBY:
TP:
VYBRANÁ JMÉNA:
Lenula
před 2 lety zamlklé těhu v 10 tt
PM 1.12., 15.12. 1. IUI, // 28.12.,
PRVNÍ POHYBY: 19+3
TP: 7.9.
VYBRANÁ JMÉNA: Lucinka, Elizabeth / ...
Romísek
doma dcerka - 19.6.2008 - zadařilo se po dvou letech, neúspěšných IUI, mimoděložním těhotenství, ale nakonec přirozeně
PM 2.12.// 3.1. :hjarta: ...
PRVNÍ POHYBY: dle mého 15tt, ale najisto 17tt
TP: 8.9.
VYBRANÁ JMÉNA: Natalli, Rebeca, Markéta, Sofie..... / Tobiáš Jan
POHLAVÍ bude překvapení!!!!
Babucha
- na podzim vysazena HA a bylo to
PM 30.11., // 02.01., :hjarta: 29.01.
PRVNÍ POHYBY: 18tt, 1. kopaneček 19+3tt
TP 8.9.
VYBRANÁ JMÉNA:
Li.lik
v říjnu spontánní potrat, doma Karolínka 20 měsíců, snažení od léta 09
PM 06.12., // 04.01., :hjarta: 28.01.
PRVNÍ POHYBY: 17.tt
TP: 7.9.
VYBRANÁ JMÉNA: Viktor / ...
Kiwi
PM 26.11., // 8.1.
PRVNÍ POHYBY: 19.tt
TP: 13.9.
VYBRANÁ JMÉNA:
Pohlaví bude překvapení!!!
Simonas
29 let, snazeni od cervence 2009
PM 7.12.09, // 8.1. 2010, :hjarta:4.2.
PRVNÍ POHYBY: až ve 20 tt
TP: 14.9.
VYBRANÁ JMÉNA: Simonka
Janka29
PM 11.12., // 26.01. ve 4.h ráno, :hjarta: 19.02.
PRVNÍ POHYBY:
TP: 19.9.
VYBRANÁ JMÉNA:
Andri
29let, doma Tobiášek nar. 29.7.2007
PM 17.12., // 15.1., :hjarta: 17.2.
PRVNÍ POHYBY: 16+6
TP: 22.9.
VYBRANÁ JMÉNA: Beáta, Stela / ...
Rebeca
snažení 3 roky, léčba prednisonem (po imunobiologii), okamžitě se zadařilo, v září zjištěno afetální vejce, revize, po revizi se zadařilo opět napoprvé
PM 17.12., // 16.1.2010, :hjarta: 11.2.2010
PRVNÍ POHYBY: 18.tt
TP: 23.9.2010
Pohlaví: 100% holčička (z plodové vody)
VYBRANÁ JMÉNA: Klárka
Renda
snažení 2 měsíce
PM 25.12., // ... , :hjarta: .....
PRVNÍ POHYBY:
TP: 1.10.
VYBRANÁ JMÉNA:
Macík
věk 39 let- snažení o mimi 3roky, 2 ZT leden+říjen 2009
PM 27.12., // ... , :hjarta: .....
TP: 3.10.
VYBRANÁ JMÉNA:
Slani
PM..... // 31.01., :hjarta: 17.02.
PRVNÍ POHYBY: šimrání od 16.tt
TP: 5.10.
VYBRANÁ JMÉNA: David, Filip / Anna, Nina
MiriDc
30let, - přirozeně po 1,5 roce snažení, těsně před objednáním do CAR
PM 30.12., // 29.01.
PRVNÍ POHYBY: 19.tt
TP: 5.10.
VYBRANÁ JMÉNA:
Kikinecek
PM 31.12. // 29.01., :hjarta: 01.03.
PRVNÍ POHYBY: 21.tt
TP: 8.10.
VYBRANÁ JMÉNA:
Pavlinka81
28 let, v lete zamlkle tehu, po 5 mesicich se opet zadarilo
PM 31.12. // 31.01., :hjarta: ....
PRVNÍ POHYBY:
VYBRANÁ JMÉNA:
Gabora
doma Daneček 16 měsíců
PM01.01., // 16.02.
PRVNÍ POHYBY:
VYBRANÁ JMÉNA:
Vecera.
doma Matýsek 31.5.2007
PM13.01., // 18.02.
TP: 20.10.
VYBRANÁ JMÉNA:
Zooey
PM 21.01., // 15.02.
PRVNÍ POHYBY:
TP:
VYBRANÁ JMÉNA:
RomanaP.
snažení od listopadu 2009
PM 28.01., // 07.03.
TP: 4.11.
VYBRANÁ JMÉNA: Tobiášek / Anežka
Maryt
29 let, snažení 4 měsíce
PM....., // 21.03., :hjarta:11.4.
PRVNÍ POHYBY:
TP 19.11.
VYBRANÁ JMÉNA:
---------------------------------------------
uživatel: Podzimňátka 2010
heslo: mimi
Upravil(a) Podzimňátka 2010 (23. 5. 2010 21:33)
Není tady

Ať se nám tu daří.... pupky i miminka rostou.....a jen samé dobré zprávy 

LÉKÁRNA + DROGERIE:
- líh na pupík
- kartáček na vlásky
- žínky
- dětské mýdlo nebo takové ty olejíčky do vody, po kterých se už nemusí miminko natírat což je super urychlí to koupání...
- něco na zadeček - Bepanthen (je i na bradavky) nebo Rybilka
- super je ondřejova mast na takové ty stoupky ve vláscích
- vatové čtverečky do očíčka + Ophtal vodu na vytírání očí
- špilky do nosánku+ oušek
- nosní olej, super má fi. Atok (=Hádek)
- řepíkový čaj (na opruzeniny, mokvaviny), dělá se z něj vývar a potírá se, doma se neztratí
- nůžky na nehty jsem používala (později) svoje
- prací prášek Lovela (tekutá) a aviváž třeba Silan senzitive
- ubrousky vlhčené doporučuji zpočátku ty lepší, třeba Pampers, aby nebyly tvrdé a né moc parfemované
- plenky New Born Pampers (žluté balení). Jsou nejjemnější....
doporučuji koupit ta malá vzorková balení v lékárně, má je např. Bubchen, v porodce také dostanete vzorky, aby vám to sedělo. Dobrá je také Sebamed kosmetika, já si později oblíbila Niveu krém, prý nic moc je Johnson...
A jen pár kousků, né celou řadu, pro začátek stačí jen olej do vody, né šampon, ani mýdlo. Pak časem zjistíte, co vám vyhovuje. Zda radši olej nebo namazat krémem, ale po tom oleji miminka tak krááásně voní
!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tyto odkazy jsem s dovolením vypůjčila u Letňátek, třeba se nám budou hodit
pokud narazíte na další, písněte mi je do SZ, doplním 
http://www.rozmery-velikosti.cz/velikost-plodu.htm
http://www.tehotenstvi.academy.sk/.
http://krestni-jmena.cz/clanky/?clname=detskajmena
http://www.babyonline.cz/tehotenstvi/pe … nstvi.html
http://www.bonella.cz/prubeh-tehotenstv … nstvi.html
http://www.azrodina.cz/2678-10-kroku-k- … -porodnice
http://www.kacule.cz/co-s-sebou-do-porodnice
http://www.mamajainfo.cz/8-mytu-o-latkovych-plenach/
http://www.branakdetem.cz/brana-k-detem/prebalovani
http://www.nosime.sk/sk/vsetko-o-noseni/
http://www.kojeni.net/databaze.php
www.emimino.cz
http://aktualne.centrum.cz/finance/graf … cid=668593
Upravil(a) Podzimňátka 2010 (23. 5. 2010 8:42)
Není tady
tak co, kočky, může být
? můžeme cokoliv přidat, někde jsem viděla třebas vybraný kočárek, odkud pocházíme atd. Sem s nápady 
A jaký jste měly víkend? Já super, ale jsem úplně vyřízená, budu muset zpomalit, dnes mi nebylo dobře.... teď jsu klukům udělat véču, pak písnu snad i víc.... jsem vás poslední dobou s děláním nástěnky zanedbávala 
Není tady
Jé, Andri, ty jsi šikula!!! Vypadá to moc hezky
.
A do nového domečku jen dobré zprávičky a spoustu příjemně prokecaných chvil

Není tady
Andri, je to skvele. Dnes jsem cely den prolezela, manzel sel do prace dopsat nejaky dokument a pak jsem ho poslala na nakup. No a dnes jsme mlsali- prasecili..... salko s malinama.A ted delam buchticku s datliky a mandlemi, at ma na snidani.Zitra jdu na hematologii, nebot mi furt vali krev z nosu a dasni, nohy posete modrakama.

Není tady
Dobré ránko,
LILIKU, snad je malé už líp, je to děsný, když marodí, hlavně ty horečky, to jsme bezmocné. Tobík trpí na vysoké při angínách, to je děs běs. Tak snad už je to za Vámi!!!
SIMI, to je divné s tou krví. To slyším prvně, tak ať ti vyšetření dobře dopadne.
Já jsem si řekla, že MUSÍM vyhýbat sladkému, jím to poslední dobou na kila, hnus, fuj! Jsem se zasmála, když myslím Simi psala, že prasečila a snědla jahody se Salkem - to je tak 1/8 z mé denní dávky poslední týden
taky tak vypadám
No a moje předsevzetí jíst zdravě vydželo asi hodinu, jsem pekla čoko řezy a koukaly na mě v obýváku. No a ráno jsem se tak vynervila, že jsem vzteky sedla k PC, dala si čaj a k tomu 2 kousky dortíka
chjo...mi to teda vydrželo. Jsem zvědavá na moje tosty na cukrovku!!!
Není tady
Ahoj holky, jen jsem se chtěla zeptat - ty testy na cukrovku se dělají všem těhulkám? a v jakém týdnu zhruba? já jen abych věděla, co mě čeká 
KO u mého Dr. mám za 2 týdny a ten den také ECHO
Není tady
Ahoj holky, přeju všem krásné pondělí, tady zatím slunečné.
Mi dr říkala, že testy na cukrovku se dělají nějak do 24.tt. Já jdu už zítra. Taky jsem zvědavá, jak mi dopadnou, protože jak píše Andri, já jím sladké na kila
. Taky už jich mám 5 navrch 
Upravil(a) Babucha (10. 5. 2010 9:39)
Není tady
Babuch, myslím, že 5 kg je krásných, na to jak jsi daleko 
Já si zas říkám, že se nebudu omezovat před těmi testy, aby to bylo opravdu jako v reálu. Někdo se tu ptal, jestli se má omezit sladké před testy, tak si myslím, že ne....
Není tady
Ahoj holky! Jak se máte? Já tu měla ty rodiče, od čtvrtka do neděle. Byl to docela záhul, ale bylo to milý. A dnes jsem už zase najela na svůj stereotyp. Jinak nevim, jestli jsem to psala, ta svíčková byla suprová 
Holky, chtěla jsem se zeptat, když jste si kupovaly novou podprdu, páč vám už ta nynější nebyla, jakou jste kupovaly? Jakoukoliv? Nebo už nějakou tu těhotenskou? A co to vlastně je ta těhotenská podprsenka? 
Není tady

Ahoj, těhu podprsenka je měkčí a roztažitelná, protože počítá s tím, že máš bolavá prsa, která se zvětšují.
Já mám prsa malinká a nejlíp se mi osvědčila o číslo větší sportovní, chce to ozkoušet.
Malá už je nesrovnatelně lepší, tak se mi ulevilo - teď poslední dvě virózy měla teploty k 40, tak mě to dost děsilo.
Naštěstí to celkem rychle odeznívá.
Miri, u nás se dělají všem těhulkám testy na cukrovku, do 24 tt. Já jdu příští týden. Pokyny jsem dostala následující: naposled jíst apít sladké v 19.00 večer před vyšetřením, ráno mezi 6.30 a 7.00 do laborky, nesnídat, nepít sladké (jinak je pití ok), s sebou ranní moč a asi 300-350 ml neslazeného nápoje (doporučuji čaj s citrónem).
Jinak já žeru, už nejím, přesto mám 58,5 kg, což se dost divím, myslím, že bych mohla mít klidně víc, minimálně se na to cítím
Mám strašně velké břicho, takže můžu nosit jen věci pod pupík. Prsa mám chvílemi strašně bolavá, ale to je normoš, připravují se...
Hezký den a mějte se! PS: Andri, fakt krása, jsem ráda, že sis s tím tak vyhrála, bylo mi již trapné, že tu nástěnku tak odbývám. 
Není tady
Ahoj holky, dnes jsem byla na hematologii. Brali mi pet zkumavek a musela jsem si tam polezet, nebot dvakrat sem sebou sekla, kdyz me postavily na nohy - mdloby, toceni hlavy. Takze mi davaly pit vodu a ctverecky cokoladky. Pak me predaly motajici me mamce a ta se mnou chodila na cerstvem vzduchu. Zasly jsme si pak na svacinu, kde jsem si dala kafe a panini a to mi pomohlo a pak jsme zamirily do babyparku ci jak se to jmenuje. A byla jsem v sedmem nebi. Postylka se mi tam libila do te doby, nez jsem zjistila, ze stoji 24 000Kc, povleceni bylo uzasne, houpaci lehatko. Tehu obleceni se tam vubec nelibilo a navic jsem zjistila, ze by mi bylo velke. Teda nevim jak se jeste zvetsim. Mam jedny tehotenske bile dziny, ale stale nosim stale ty sve. Pribrala jsem zhruba 4 kila, takze mam 52. Myslim,, ze to dotahnu do te sedesatky. Prsa - ty jsme nikdy nemela, ale ted se neco rysuje. Takze jsem slavnostne vyndala vycpavky z podprsenek a nosim je. Asi si budu muset ale nejake koupit. Jo a co jsem se chtela zeptat. Co doporucujete do porodnice na spani? Kalhoty, kratasy a nejaky topik nebo nocni kosilku. Kdybych mela toho cisare, tak asi kosilku ne az me daji na normalni pokoj, aby guma nebo snurky netahly na bricho. A doporucujete stahovaci pradlo po porodu - korzet nebo staci zvysene kalhotky?

Není tady

Ahoj, Simon, to sis teda užila! Přiště na čerstvém vzduchu najdi lavičku, lehni si na ní a nohy hoď přes opěrku (to mi jediné pomáhalo u minulého těhu, teď to tak hrozné není). Do porodnice doporučuju co nejpohodlnější košilku se snadným přístupem k prsům, jestli chceš kojit. Podprsenky nejméně dvě a spoustu těch tamponků do nich (s lepíkem, abys to nehonila bůh ví kde
). Podprsenky - stačily mi opět ty sportovní, žádnou kojící jsem nepotřebovala - mám malá prsa, tak jsem jen odklopila podprdu a bylo
Kalhotky do porodnice a po porodu co nejméně vnímatelné, jemňoučké. Já měla do porodnice jednorázové síťované (oproti ostatním jednorázovkám se dokonale přizpůsobí), měli je ve zdravotních potřebách, občas jsou v lékárnách, jsou nohavičkové a naprosto perfektní (doporučila nám je v kurzu por. asistentka). Jestli budeš rodit normálně a nastřihnou tě, tak stahovací prádlo je reálné nejdřív dva týdny po porodu, ale stejně si to neumím představit - já ho nepotřebovala a nijak zvlášť jsem necvičila. Chce to cvičit na zavinování dělohy v porodnici a pak budeš lítat kolem mimi, chodit na procházky, tak se neboj, půjde to samo. Jsi hodně štíhlá, tělo si i tu pevnost pamatuje a pokud se nebudeš vysloveně přežírat, tak se ti všechno krásně vrátí, uvidíš.
Jinak těhu oblečení asi nemusíš nějak dramaticky řešit, ke konci by ti možnábyly pohodlné nějaké šikovné šaty - alespoň mně byly.
Není tady
jee Li.lik diky moc za rady. Ja jsem si myslela, ze bych pri normalnim porodu ty stahovaci kalhotky rostrihla mezi nohama, aby me to tam nejak netahlo pripadne to nezpusobilo neprijemne bolesti na stehach. A stahla bych jen bricho, aby se mi lip zavinovala deloha. Ale je to jeste daleko a uvidim. Nicmene diky moc za rady, moc mi to pomohlo. Kalhotky rozhodne jednorazovky. Nedokazu si predstavit, ze bych manzelovi davala pouzite kalhotky, aby je odnesl domu. Kojit chci, ale nevim jak mi to pujde. Kamaradka, ktera ma stejne prsa jako ja - teda zadne, tak se moc tesila a opravdu se snazila, ale decko furt rvalo, rozcilovalo.Cele dny travila nakonec s odsavackou. A nakonec mleko kvuli stresu z jinych duvodu ztratila a ted je maly na prikrmu. Mela z toho obavy, ale nic mu neni a krasne pribira a vypada moc zdrave.

Není tady
zitra si udelam hezky den- inspirovano Andri. Jdu si nabarvit vlasy a ostrihat cca o 10 cm, taky na oboc i- barveni a skubani- to mam sveho kosmetaka Vaska, ktery me i maluje pri ruznych prilezitostech a je fakt zlaty. Pedikuru jsem si tentokrat udelala sama, nebot ma pedikerka, ktera delala suchou to zavrela a v salonu delaji jen mokrou:-(

Není tady
A jeste jedna vec. Zkusila jste nektera z vas tehotenskou masaz? Ja teda moc na masirovani nejsem, nemam moc rada, kdyz se me nekdo dotyka. Nicmene mame tady salon s thajkama a ti to nabizeji. Cena je cca 1000- 1500kc. Zatim jsem o tom nepremyslela, zajima me jen zkusenost, zda nektera z vas ma.

Není tady
Teda Simon, to tě fakt lituju, s tím omdléváním. Jinak vám teď docela oběma závidim žádná prsa, páč já měla vždycky tak 2-3 a teď už se nevejdu do žádný podprsenky. Takže koupit těhotenskou nebo normál měkčí, holky s prsama??

Není tady
Znam ceskeho vyrobce, ktery se zameruje na podprdy pro tehotne, kojici, ale i zeny po ablaci. Cenove je ale vys, ale zato podprsenky hezky sedi. http://www.anita.com/cz-cs/Products,Ani … 398fc035e7

Není tady
Simon, díky. Prádlo vypadá fakt nádherně 
Jinak kdysi se někdo ptal, jesli už někdo ochutnal ten Rajec stromový. Dnes jsem měla lípu, dobře vychlazenou a byla vynikající. Na kaštan jsem zatim nenašla odvahu 
Není tady
Ahoj holky,
jsem hrozná ostuda, že se hlásím tak málo, ale nestíhám, chodím do práce a do toho studuju VŠ, teď máme zkouškový a jsem z toho trochu na nervy:-)))
Ale přináším nové info, dnes jsem byla na utz ve 20. týdnu, takže všechno je v pořádku a hlavně - čekáme HOLKU!!!
Je to 100% z plodovky:-)))
Já jsem byla už připravená na kluka, protože jsem to tak nějak cítila a každý mi to říkal, takže to pro mě byl pořádný šok, i když pozitivní, protože jsem ji chtěla víc:-))) Ale kluka bych taky brala, to je jasný...
Simono, já byla na thajské masáži Pre mamma a je to fajn, ležíš na boku, nohy podložené a je to hrozně příjemné, takže moc doporučuju!
Není tady
Ahoj těhulky.
Romi, tak já taky měla podprsenku C a teď už jsem si musela koupit D... a koupila jsem si normální. Ty těhotenské ani nevím, kde se kupují.
Není tady
Babucha napsal(a):
Ahoj těhulky.
Romi, tak já taky měla podprsenku C a teď už jsem si musela koupit D... a koupila jsem si normální. Ty těhotenské ani nevím, kde se kupují.
Tak to jsme dvě 
Není tady
Ale stejně potom budu muset někde koupit tu kojící, "odklápěcí"
Snad nám zkušenější mamky poradí, co a jak 
Rebeco, tobě moc blahopřeji k holčičce!!!
Není tady
AHojte, jé tady se kecalo 
hlásém se k prsaticím C-D
holky, když mi naběhlo mléko, to byl děs. Prsa jak Pamela, až jsem se styděla, mi to trčelo všude a trefit se tím mega balonem malýmu do pusy, jsem ho vždy ohodila
.... ale kojila jsem 13měsíců. Snas budu tentokrát taky!!!
A k podprdám. Doporučuji KOJÍCÍ. Já si nedovedu při té velikosti představit, jak bych ji stahovala dolů, dost jsem kojila i "venku, tže plínku přes rameno a decentně, tže určo odklápěcí.
Kupovala jsem si v akci černou + bílou v Mothercare. Pak i obchodě s prádlem. Doporučuji vyzkoušet, klidně vemte o číslo větší, aby teď zakrývala téměř celá prsa (žádné push up efekty), protože až se nalijí, tak o 2 čísla se zvětší a vždy před kojením, jak se znovu naplní. A také prozkoumejte to odepínání, aby vám vyhovovalo, nejlépe zvládat jednou rukou - ve druhé držíte dítě, chytáte plínu a tričko... 
No a žádná krása, ale hlavně POHODLNOST. Nesnesla jsem před bradavky šev, krajku ani omylem, i nitka mi vadila. Tže jen hladká, klasická bavlna, čím míň švů, tím lépe
Ad STAHOVACÍ KALHOTKY - to vůbec bych nebrala. Ani na tu dělohu. Ty jsi ještě k tomu děsně hubená, tže mi to přjde jako zbytečné trápení. Příroda ví, co dělá a stahuje dělohu sama, můžeš dopomoci cvičením. Já ho měla naštudované a naplánované a vzpomněla jsem si až po týdnu doma, že jsem vlastně chtěla hned cvičit
nebyl čas a měla jsem teda úplně jiné starosti, jestli mám břicho nebo né. No ono to opravdu trvá, než se zatáhne. Tže počítejte, že ještě pár dní budete vypadat jako s těhot. břichem, ale měkkým, zvláštní a ošklivé
ale tak to je 
Také jsem nakoupila kalhotky po porodu ty síťované v lékárně, měla jsem i z DM papírové či co a letěly ihned do koše, se trhaly, ještě než jsem je navlékla na sebe!
a musí být obyč. vložky ze zdr. potřeb, ty úplně primitivní, žádné Allways, parfemace atpod.....
Ad PYŽAMO - doporučuji noční košilku na ramínka nebo zavinovací, aby se dalo vždy na kojení jen stáhnout a odepnout ramínko podprdy. Na pokoji je i kvůli miminkům vedro. A také na každé kontrole ráno - v posteli před vizitou ležíš, jen vyhrneš košilku a ukážeš spodek a vložku. To mi dělalo dost problém, já ještě aktivně šla do sprchy a dala si čistou
a dostala sprda, že potřebují vidět očistky
ale zvykneš si na vše..... proto já košilku, abych si ji jen vyhrnula a neležela tam nahá celou dobu... pořád jsi na wc a ve sprše (pantofle!!!!).
REBECO, gratulace k holčičce!!!!!!
SIMČO, kdy budeš mít výsledky té krve? To sis tedy užila, ještě že jsi měla doprovod.
LILI, paráda, že je malé už líp, to už bude dobré 
Já byla s Tobískem plavat, úžasný, ale jsem opět KO 
Není tady
o masáži přemýším, já to mám ráda a hodně mi to pomáhá na záda. Ale nevím, jestli se u nás někde dělá. Jezdila jsem do Prhay na Thajskou, ale né tu křupací, ale relaxační s olejema a úžasný, 1.5 h
Zrovna dnes jsem objevila doma poukaz na jednu, že ještě mám, tak jsem si říkala, že to musím pozjistit a kdyžtak si dopřát relax 
Není tady
Téma zavřeno