18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj Karal já jsem si átek na noení pořídila. Byla jsem i na jednou kurzu, kde nás učili úvazy, ale nic moc nového jsem se nedozvěděla, protoe při koupi átku jsem dostala manuál. Nicméně lektorka říkala, e miminko má v átku polohu jako kdy bylo u maminky v bříku. Samozřejmě záleí na úvazu. Rozhodně byla proti nosítkám, protoe děti v ní mají zádička v nepřirozené poloze.
átek hlavně vyuijeme na výlety, protoe se nechceme tahat s kočárem v terénu... a manel říkal, e se rád ujme role nosičky
Není tady
já átek doporučuju, hlavně maminkám s miminkama s kolikou a nespavci. Já Verču vdy v krizi do toho mrskla a do 15 minut spinkala Prý to utváří i vztah maminka - dítě. Četla jsem spíe doporučení a jsem zastánce átku před nosítkama.
Není tady
tak ja mam satek a jeste jsme ho nepouzili:-((( nejde nam poradne uvazat, a male se taky nelibi, takze 800,- v haji, doufam ze nekde bude nejaky kurz a naucim se nejake figle
Není tady
Ahoj holky. Čekáme mimčo, tak se chci zeptat. Píete tady o tom átku na noení. Nemáte někdo zkuenost s Baby vakem?? Přijde mi jednoduí, ale jetě jsem ho neviděla v prodeji. My máme objednanou Klokanku od Chicca, ale nevím, zda se můe pouívat, neb někdo říká, e to není dobré a někdo, e kdy se v tom mimi cítí dobře, tak proč ne. Ale ten Baby vak mi přijde pro mimi přirozenějí, ne klokanka. Baby vak jsem objevila jen v kníce "Něná náruč rodičů", ale nevím, kde se dá sehnat. Díky.
Není tady
Miineček napsal(a):
Ahoj holky. Čekáme mimčo, tak se chci zeptat. Píete tady o tom átku na noení. Nemáte někdo zkuenost s Baby vakem?? Přijde mi jednoduí, ale jetě jsem ho neviděla v prodeji. My máme objednanou Klokanku od Chicca, ale nevím, zda se můe pouívat, neb někdo říká, e to není dobré a někdo, e kdy se v tom mimi cítí dobře, tak proč ne. Ale ten Baby vak mi přijde pro mimi přirozenějí, ne klokanka. Baby vak jsem objevila jen v kníce "Něná náruč rodičů", ale nevím, kde se dá sehnat. Díky.
hledej vak od emitexu http://www.emitex.cz/vak/, asi je praktičtějí, ale jen na miminko, átek uváe na více uvazů i pro 3leté dítě
zkuenosti s ním nemám, ale také jsem nad ním přemýlela
Není tady
Ja tedy nevim, ale trpim dost na bolesti zad, mimi asi nosit nebudu, koupim si jen kocarek a doma budu chovat na rukou. Jeste uvidim. Karal, ty uz porizujes vybavicku? Ja jeste nemam vubec nic...
Není tady
Karal napsal(a):
Zajímalo by mě, jestli některá pouíváte átky na noení mimi..Četla jsem spoustu článků, kde je vychvalovali, stejně jako kde je úplně zatracovali..co pediatr, doktor či maminka to jiný názor..
Ja mam s satkem velmi dobre zkusenosti.Mam syna,ted mu bude jeden a pul roku a v satku jsem ho nosila skoro od narozeni.Kazdym dnem cekame dalsi mimi a myslim,ze satek opet vyuzijeme uplne maximalne.Mohla jsem,kdyz byl v satku,delat temer cokoliv.Mozna jen babickam se zdalo,ze se hodne chova,ale na to mela jedna pani,ktera me uvazy ucila dobrou odpoved.U svych dvou deti,ktere v satku odnoslila,vzdycky rikala,ze chova proto,aby dobre vychovala.
To Sakura
Neboj, Sakuro, jeste nemame vubec nic, jsem trochu poverciva..:-) Za tri tydny jedeme k manzelovo rodicum, kde neco podedime po neteri, a zbytek dokoupim podle toho co bude chybet..pocitam tak kolem 30tt, ze bych to zacala davat dohromady..stejne se chystam radu veci koupit pres internet.
Ted prave jeste nevim, zda satek zaradit do seznamu ci nikoliv..ale taky si rikam, ze kdy umi uvazat, asi to bude lepsi nez klokanky a jina nositk. Idkyz manzel se na to nediva moc nadsene, aby to nemelo spatny vliv na vyvoj patere..
Není tady
átek mám a nosím, na záda mi nevadí. Jen u ho při 10ti kilové dceři nepouívám tak často. Hodně záleí na materiálu, ze kterého je átek uitý. Určitě nevadí zádům miminka, v kočárku se děti vozí od 20 stol. Před tím se často nosily. Jsem rozhodně pro átek, protoe v něm mimi má lepí oporu, dobře zapadá do těitě nosiče a je kdykoli po ruce.
Sakura napsal(a):
Ja tedy nevim, ale trpim dost na bolesti zad, mimi asi nosit nebudu, koupim si jen kocarek a doma budu chovat na rukou. Jeste uvidim. Karal, ty uz porizujes vybavicku? Ja jeste nemam vubec nic...
no Sakuro to je právě na záda horí miminko nosit na rukou! Já Verču nosím v átku jenom doma, kdy mívá nosící náladu a po 2 hodinách u nemůu , tak je átek výborná záchrana! Kdy átek dobře uváu, tak Verunku vůbec necítím a stíhám vařit, uklízet .... a internetovat babinetovat
Není tady
Ja prave taky mam strach, ze me budou bolet zada, ale uz ted kdyz ma Bara 5 kg, tak vecer zada necitim stejne. My jsme ted totiz v nosicim obdobi, postylka pres den moc nehrozi :-)
Není tady
ve třech měsících zase bude chtít více leet a kukat sama! ale to neznamená, e nosí nosí dělat nechce vůbec
záda mě bolí z klokanek, to nemám na těle a nejde mi to v tom nosit
Není tady
Holky, které nosíte :-) od kdy jste začli nosit mimča, ve svislé poloze. Kdy jsem si átek kupovala, tak malé bylo 6 týdnů a paní co mě učila vázat říkala e u jí můu nosit na "koníka" co mi teda přilo trochu brzo. V kolíbce být moc nechtěla, take átek leí ve skříni, teď jí budou 3měsíce tak si myslím, e u by to lo. Je to hodně po*ný, někdo říká, e fakt od 6 týdnů, někdo v půl roce. Poraďte jak jste nosily vy a jaké úvazy ?
Není tady
Já si koupila v Brně ten babyvak.Přijde mi jednoduí ne átek a doufám,e ho vyuiji.Stál mě 690Kč a je docela velkej...
Není tady
Upravil(a) madlička (16. 12. 2009 16:40)
Není tady
Já nosím od 3 měsíců v kříi s kapsou, to je na stojáka čelem ke mě. Jiné úvazy jsem moc nepouila. Kolíbka se Verunce nelíbí, tak pouívám jen ten kří s kapsou.
Není tady
Supr je kří s kapsou. Bud se dá přetáhnout příčná, nebo i postranní část a skvěle fixuje hlavičku. nemohla jsem nic jiného vázat kvůli kyčlím. Babyvak je moná dobrý, ale s tím jak mimi roste, tak začne jednostranně zatěovat záda nosiče. Jen si dejte pozor na materiál, ze kterého je átek. /plně nejlepí jsou Vatanai átky. Mě úplně stačil átek z krepu, ale kamarádka si koupila átek přes net a ten byl naprosto nemoný. Neseděl a blbě se vázal.
Není tady
Ahoj holky. Mohly by jste mi někdo napsat, kde si koupit átek na noení, ten nejlepí z nejlepího materiálu? Myslím, aby mi i k tomu poslali návod, jak ho vázat a tak. Díky moc za tipy.
Není tady
http://www.vatanai.cz/
http://www.babysatky.cz/stranka.htm
http://www.vbavlnce.cz/index.php?height … amp;cnt=18
o těchto mám výborné reference. JInak já mám obyč z mateřského centra asi za 600, ale kupovala jsem osobně, take jsem si mohla předem vyzkouet prunost materiálu a jsem spokojená.
Není tady
já koupila obyč. átek Klubíčko za 750 Kč http://www.pipilota.cz/index.php?akce=1 … ekklubicko
měla jsem půjčený i Vatanai, a fakt se ten materiál nedá srovnávat, ale ta palba !!! To je na mě moc a tenhle funkci plní. Nepouívám ho kadý den, tak proto mi naprosto stačí
Není tady
Holky, díky moc. Zkusím se na to podívat. Díky. Pá
Není tady
Tak já mám právě vatanai 4,5m za 2000.-, je to fakt dost, ale myslím e je super. A hlavně se mi líbilo, e v kadém kraji mají odkaz na někoho kdo poradí a naučí vázat. Samozřejmě i návod na vechny úvazy a záruční list jsem dostala.
Není tady
Tak já mám právě vatanai 4,5m za 2000.-, je to fakt dost, ale myslím e je super. A hlavně se mi líbilo, e v kadém kraji mají odkaz na někoho kdo poradí a naučí vázat. Samozřejmě i návod na vechny úvazy a záruční list jsem dostala.
Není tady
No jo to je jasné co rodič to názor. Tak já přidám i ten svůj :-)Ze zkuenosti vím, e noené děti jsou klidnějí, tím je i rodič klidnějí e Měla jsem átek, super věc na novorozeňátka ale pak mě přestalo bavit pořád dokola vázat. Bylo to nepraktické kdy jsem někam jela autem a pak potřebovala dítko dát do átku, vázala jsem nervozně na ulici, stresující to bylo kdy prelo. Teď jsme koupili z www.mamaja.cz manducu. Je to jen cvak cvak a můe se jít :-) Pro mě i pro manela je to lepí. Navíc je do 20 kg take nějákou dobu vydrí :-)
Není tady