19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ahoj vem,
včera mému synovi (4,5) diagnostikovala oční lékařka astigmatismus. Má zároveň 0,5 dioptrie na kadém očičku a dostal brýle. Pořád se s tím nemůu vyrovnat, znáte ten pocit, e by člověk měl tyhle problémy místo něj, aby on byl v pořádku. Leí mi to v hlavě a zajímalo by mně, jaký vliv můe noení brýlí mít na chování malého dítěte. Bojím se, e ho to změní, e přijde o tu svou ivost a energičnost. Je zvyklý lítat s kamarády, to u teď nepůjde, ráda bych znala názor maminky, která má dítě s brýlemi. Sama brýle nenosím, manel je tupozraký, take dispozice k vadám asi máme.
Vím, e jsou na to jiní daleko hůř, ale je mi to straně líto, mám strach, e z něj bude jiný človíček. Jak je to, bojím se zbytečně? Co nás čeká, jaké změny můou nastat?
Děkuju
Macin
Není tady
Macin napsal(a):
Ahoj vem,
včera mému synovi (4,5) diagnostikovala oční lékařka astigmatismus. Má zároveň 0,5 dioptrie na kadém očičku a dostal brýle. Pořád se s tím nemůu vyrovnat, znáte ten pocit, e by člověk měl tyhle problémy místo něj, aby on byl v pořádku. Leí mi to v hlavě a zajímalo by mně, jaký vliv můe noení brýlí mít na chování malého dítěte. Bojím se, e ho to změní, e přijde o tu svou ivost a energičnost. Je zvyklý lítat s kamarády, to u teď nepůjde, ráda bych znala názor maminky, která má dítě s brýlemi. Sama brýle nenosím, manel je tupozraký, take dispozice k vadám asi máme.
Vím, e jsou na to jiní daleko hůř, ale je mi to straně líto, mám strach, e z něj bude jiný človíček. Jak je to, bojím se zbytečně? Co nás čeká, jaké změny můou nastat?
Děkuju
Macin
Asi ve stejném věku ná syntaky dostal brýle. Rozhodně se nezměnil a přestoe lítal jako divý za celou dobu rozbil asi jenom dvoje brýle.
Není tady
Syn (je mu ted 17) nosil od pěti let brýle. Kvůli ilhavosti levýho oka. V esti el na operaci, a pak nosil brýle asi do osmi. Uplně v pohodě. Lítal, blbl, tak si na ně zvykl, e s nima chodil pořád. Problémy ve kolce nebo kole ádný, jako e by se mu děti posmívali. Nic. Byl spoojenej (i s brýlema).
Vybral si brýle sám , nechtěl uplně ty obyčejný. Ale za celou dobu nerozbil ádný, jen třeba sklíčko vypadlo , to lo opravit.
Není tady
Já teda chápu jak se cítí - vechny chceme aby byli děti dokonalé. Ale uklidním tě. Já nosila brýle od 3 let a do puberty a teď u jen na dálku a divoch jsem byla vdycky a brýle mi vadili akorát v dospívání - to jsem se za ně hrozně styděla. Ale ve 4,5 bude vpohodě. S Máou chodí do kolky chlapeček v brýlích a vypadá tak rozumně - jako doktor a vichni mu to vdycky říkají - ty jsi jako pan doktor a jak ti brýlky sluí a ani se mu děti neposmívají.
Není tady
macin: Je zvyklý lítat s kamarády, to u teď nepůjde...
Ááááále, půjde, macin, neboj se, jen měj připravené penízky na případné náhradní
Hlavně se před synem netvař utrápeně, mluv s ním tak, e noení brýlí je normálka - vak taky dnes nosí brýle tolik lidí - nic na tom není....
Není tady
Ahoj Macin,
ja sama nosim bryle od 2 let, a neboj, rozhodne me to nijak nepoznacilo... tedy, mozna jo, bez bryli ani ranu Jsem bez nich nesva... A ted mam dva kluky, jeden ma hranicni astigmatismus, ten bude sledovan, mladsi, rocni syn ma rozdil v dioptriich mezi obema ocima a tudiz na podzim brylicky dostane. Taky jsem z toho byla v rozpacich, protoze jsem to necekala, pritom ja mam vysoky astigmatismus.
Z detstvi si pamatuji, ze jsem hrala vybijenou, futbal 9dokonce v brane), parkrat tedy bryle posly, tudiz jiste vzdy mit dvoje!!! Neboj, syn nebude nijak omezen a i on i ty si brzo zvyknete a vse bude v pohode a ani vam to neprijde.
Není tady
Sice pozdě, ale taky se přidám, syn(u 7let) nosí brýlky od 5 let, začínaly sme na 2,5 a 5,5 dioptriích, dělala jsem jako e nic, ale večer kdy spal jsem bulila jak malá.
Nemyslím si, e ho to nějak omezuje, je pořád stejný, dělá stejné věci(lumpárny) a děti se mu nesmály, prostě si zvykly.
Občas má takové chvilky, jako a to se nikdy nespraví, hmm ne, no to není fér. A jde dál.
Není tady
Macin buď v klidu ,určitě ho to nezmění!
Kdy bylo dcerce myslím okolo 4 roku.Zjistila ji dr,vadu očí.Na jedno oko měla 7,5 dioptriíí.a druhé asi 2dioptrie.Jene na to jedno skoro neviděla.Musela mít na tom zdravějím okluzor.Tenkrát nebyl tolik k sehnání a tak se zdravé oko zalepovalo klasickou náplastí.Kadý večer jsem jí to musela sundavat.Pamatuji se ,e jsem s ní musela být skoro měsíc doma a učit jí ve.Jak se najíst chodit,zavázat tkaničky a podobně.Kdy na to ve přila.lítala jak diblík.Nijak jí to u neomezovalo.Skončila na nějakých 1,5 a na druhém 2 dioptrie.(dnes je jí 26let).Brýle nosí pouze na čtení.
Není tady
Ahoj, neboj, je to v pohodě, děti si zvyknou !!! Málá nosí brýle od 3 let- na jedno oko má 4dp na druhé 2, je tupozraká, take rok nosila nalepovací okluzor- poctivě!!!-take po roce je bez okluzoru, brýlečky má pořád a nijak jí to neomezuje, máme jedny náhradní, kdyby se jí je podařilo rozbít- co u jednou zvládl mladí brácha-zlomil noičku :-)-ale jinak nemá ádný problém, lítá, skáče, vzteká se-- jako kadé dítě :-)
Není tady