|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Javena tento výraz použila v minulé debatě. Prý o nějakém i ví. Taky znám několik rodů, na které by to mohlo platit. Je to chybná genetická informace, poškozené chromozomy, nebo co jiného, co se táhne těmito rody?
Znáte takové rody? Jak se to u nich projevilo? A jaký důvod má to prokletí?
Není tady
Já žádný prokletý rod neznám, ale myslím, že co jeden vnímá jako prokletí, můpýe být, viděno z jiného úhlu, požehnání.
Mé kusé znalosti psychologie mně vedou k přesvědčení, že jsme náchylní k tomu chovat se tak, jak jsme se naučili chovat jako děti = co jsme viděli u našich nejbližších. Např číslo 4 tě bude strašně děsit, pokud budeš Japonec, protoýe to víš, že se to píše stejně jako smrt, zatímco jako Čech se toho bát rozhodně nebudeš. No a pak se nejspíš budeš chovat adekvátně tomu, jestli to víš nébo ne. No a tvoje děti se nejspíš nbudou chovat podobně.
Takže pokud za prokletý rod budeš považovat takový, kde matku táral otec alkoholik a dcera si nakonec vezme podobného týpka, pak to bude spíš o vzorcích chování než o prokletí.
A to případné požehnání může být třeba v tom, že vnučka bude z babičky a mámy tak otrávená, že si vezme abstitenta, i když by jí třeba vůbec nenapadlo odle tohoto krotéria třídit partnery, kdyby doma neměla zářný příklad.
Proč je někdo schopen se z takových vzorcl vymanit a jiný ne je totiž dost možná hodně podbné tomu, že když hodíš žábu do studené vody a začneš jí vařit, tak se bohužel uvařé k smrti, zatímco z horké vody vyskočí.
P.S. Je mi strašně líto všech žab, an kterých bylo "nutné" si to ověřit ;o(
Není tady
Podle me neco jako proklety rod neexistuje, vlastne vubec nevim co si pod tim mam predstavit.
V kazde rodine JE NECO, neco co se predava a co je treba "osvobodit" - prokouknout, nejaky vzorec chovani ktery se stale opakuje.
Libi se mi priklady, ktery tady uvedla Teru:)
Napadla me k tomu mala vsuvka.
V tehle zemi existuje povera, ze patek 13teho je smolny den, nekdo rika az tragicky.
Zaprve, v nasi rodine se cislo 13 vzdy povazovalo za stastne, takze patek 13teho byl proste naopak stastny den - tak mi to predali rodice. A za druhe, pred casem jsem se dozvedela, ze ve Spanelsku maji take poveru a smolny den maji v utery 13teho
Tady je utery 13teho normalni den a tam je zase patek 13teho normalni den - docela sranda, coooo?
Není tady

amely napsal(a):
Javena tento výraz použila v minulé debatě. Prý o nějakém i ví. Taky znám několik rodů, na které by to mohlo platit. Je to chybná genetická informace, poškozené chromozomy, nebo co jiného, co se táhne těmito rody?
Znáte takové rody? Jak se to u nich projevilo? A jaký důvod má to prokletí?
Neseme v sobě paměti až ze 17tého pokolení, ale vždy máme v sobě moc vše změnit. Síla je v nás a jen na nás záleží, jak s danou informací naložíme a nedopustíme opakování nedobra! Úmyslně nepoužívám jiný výraz!
Nic se nemusí opakovat. My máme život ve svých rukou a jen na nás záleží jakou čistotu životu dáme.
Ani choroby se v dnešní době nemusí opakovat, jestliže se vyvarujeme určitých chyb dietních, myšlenkových.... . jedná se o určitý vzorec, který se opakuje, který je nutno změnit!
Není tady
Souhlasím - a s tím, co řekla Teru taky. Mám stejné zkušenosti.
Jen je to tak těžké, přetnout tyhle zažrané rodové kruhy, že myslím, že když se to povede (alespoň nějak dílem) tak by to chtělo pořádnou oslavu 
Patřím ke generaci, která to dělá poměrně na běžícím pásu
A musím říct, že jsme z toho pěkně grogy.
Ani, Pogačnik hezky říká, že zlu náleží po právu čtvrtina všech věcí
možná se toho slova netřeba bát. I když máš pravdu, že je ve velké inflaci.
Není tady
Můj tatínek i jiní říkají, že rod mé maminky je prokletý. I dům, ve kterém jsem vyrůstala. Ten dům byl vždy tak temný, přesto, že okna má. Bylo tam tolik málo smíchu a radosti.
Ale myslím, že to není domem ani rodem. Že je to naší energií, kterou tomu všemu dodáme. Buď přidáme negativno, anebo změníme na pozitivní. My tři sestry jsme to velmi těžce nesly. Nejdříve jsme měly snahu měnit maminku. Došly jsme k tomu, že takhne nelze. Tak měníme sebe a učíme se nepředávat tu negativní energii dál. Naší změnou se trošíčku mění i naše maminka. Není to moc, ale malinko ano. Už občas vidí i sluníčko, ne jenom černé mraky. Jsem moc ráda, že naše děti vidí sluníčko často.
Na všech pěti vnoučátkách mých rodičů je vidět, že se nám daří co nejméně předávat dál. Díkybohu.
a co rod třeba Kennedyů 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
a co rod třeba Kennedyů
Zrovna nedávno jsem se potkala se zajímavou toerií (v rámci mých psychologických "studiích"), že člověk je schopne přivodit si smrt pod různými záminkami a sám by první popřel, že je to vlastně sebevražda.
Tím teda neříkám, že třeba takový JFK měl prsty v tom, že mu někdo ustřelil kus hlavy, ale třeba takové ty různé nehody v letadle a tak, kde oběť sama pilotuje, tak si to celkem představit umím.
Takže v tom nějaké prokletí nutně nevidím.
Možná, že nejhorší věc na prokletí je ta, že někdo uvěří, že je prokletý a nutně ho čeká tragický osud.. ;o)
Není tady

No ano Teru... to je ono UVĚŘÍ... a tím dává té myšlence sílu. A teď si představ, že je živena několika generacemi... to je síla!
Není tady
Teru99 napsal(a):
Možná, že nejhorší věc na prokletí je ta, že někdo uvěří, že je prokletý a nutně ho čeká tragický osud.. ;o)
Skvělej postřeh
Kdo pojmenuje někoho za prokletého? A na jakém základě? Co to vlastně znamená být prokletý?
Ptám se, protože to je to co mě při čtení názvu vlákna napadá. Jak už jsem napsala, sama si nedokážu představit co ten pojem znamená, když vidím věc tak, že každý tady má něco co se má naučit a zvládnout.
Není tady
pomněnka napsal(a):
No ano Teru... to je ono UVĚŘÍ... a tím dává té myšlence sílu. A teď si představ, že je živena několika generacemi... to je síla!
To mně povídej..... 
Pavli o Kennedyových (m.j.) teď čtu docela zajímavou knihu: šlo tam o to, že porušili rituál v důležitém bodě, což prý vytvoří jakýsi "událostní vír" a zachytí všechny, kdo se dostanou do jeho dosahu. No, něco na tom být může...
Ale normální prokletí, tedy to, čemu se tak říká, to se ty rody prostě zacyklily na nějakým programu, no...zrovinka nedávno mi docvaklo, že moji předkové byli tak, či onak všichni bez výjimky (do dědečků a babiček, dál moc nevím) svým způsobem vyděděnci. Zčásti vím, jak k tomu došlo (dosti pomalu a plíživě) ale to stejně není důležité - důležité je to rozetnout. Uff.
Není tady
Lupi, co je to za knížku?
Píšeš zajímavě, napiš něco víc.
Není tady
Teru99 napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
a co rod třeba Kennedyů
Zrovna nedávno jsem se potkala se zajímavou toerií (v rámci mých psychologických "studiích"), že člověk je schopne přivodit si smrt pod různými záminkami a sám by první popřel, že je to vlastně sebevražda.
Tím teda neříkám, že třeba takový JFK měl prsty v tom, že mu někdo ustřelil kus hlavy, ale třeba takové ty různé nehody v letadle a tak, kde oběť sama pilotuje, tak si to celkem představit umím.
Takže v tom nějaké prokletí nutně nevidím.
Terko, ale u K. nejde přece jen o ustřelení hlavy, co sjem četla, tak těch tragédií se jim táhne spoustu už dlouhý čas. Nemyslím si, že by to bylo tím, že uvěřili tomu, že jsou prokletí.
Není tady
co je to za knihu lupi ?
Není tady

Ten, o kterém jsem psala, je prokletý prokazatelně - proklel ho někdo z nějakého důvodu. Já to tu nechci psát, není to můj rod, tak proto. Prapraděda něco udělal a přišel trest pro všechny...
A teď je otázka, jestli je to možné, nebo si jen krize, nemoce, úmrtí a pod. určitých lidí, jichž se kletba týkala, ti, kterých se netýká jen takto vysvětlují, a celé je to blbost, nebo na tom něco je. Přiznám se, že nevím přesně. Ti, o které šlo, "to" fakt dostane a ti ostatní mají (i díky tomu) velmi nepodařená manželství, majetkové vztahy a tak... A ti, co jim jde o život to prokletí zlehčují.
Jistě to může být i neschopnost vystoupit z nějakého programu, jak píše lupina.
Některé nemoci si při tom vědomí, že mám zatížený rod můžu ohlídat životosprávou a tak, ale třeba autonehody, tomu se vyhýbá těžko. 
Přiznám se, že tápu a jakkoli tomu odmítám uvěřit, tak ty lidi a jejich osudy znám a zapadá to až z toho mrazí...
Ale je tam taky vcelku dost hamtání majetku, kterej ve finále nepřináší blahobyt a štěstí, celková zášť a závist, taková ponurost z nich čiší... Možná si to jen přitahují a do toho tam koluje ta historka o prapradědově nerozvážnosti.
A další postřeh - tohle je vcelku rozvětvená rodina, stýkají se, vědí o sobě. Kennedyovi to byl taky klan o desítkách lidí. Možná, že kdybych vzala celou svou rodinu (my se nestýkáme až tak všichni - velký věkový rozdíly) a porovnala osudy babičky a dědy a jejich dětí, následně zeťáků a snah, vnuků a pravnuků... možná bych přišla na tak děsivý věci, že bych si sedla na zadek. 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
co je to za knihu lupi ?
Předurčené události - Fosarová, Bludorf.
Bůhví, jak moc si přizbůsobují fakta o událostech - nicméně je to zajímavý: je to o důležitosti rituálů a jejich případném přerušení a dopadech toho přerušení (přirozeně, že čím zajetější rituál pro čím více lidí, tím má horší důsledky to přerušení) a taky o tom, jestli existuje něco, jako smyčky událostí - jestli mají události za jistých podmínek sklon se nějak opakovat.
Není tady