29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Judyno, souhlas.
Není tady
Judyna napsal(a):
Krutí a bezcitní lidé byli a jsou mezi námi. A když se takovíto dostanou k moci - za jakéholikv režimu - je zle. A teď nemyslím jen moc politickou, ale jakoukoliv "moc" nad lidmi. Např. nedávný případ ošetřovatelky v dětském domově, která krutě týrala své svěřence.
P.S. Teď jsem si uvědomila - rozhodně nechci zlehčovat příběhy, která zde Míša popsala. Jen dodávám obecný postřeh.
Ano, podobne by sel bagatelizovat i nacismus. Pokud nevidis rozdil mezi pripadem jedne osetrovatelky a systemovym vrazdenim novorozencu a kojencu za ucelem vydirani jejich rodicu, tak to dost vypovida jak o tobe, tak o vsech, co s tebou souhlasi.
Není tady
Míšo, co udělá systém bez lidí, kteří ho budou podporovat? Hm?
Není tady
Dodržování lidských práv zaručí jedině tresty za jejich porušování
Ve vyspělých západních demokraciích se klade velký důraz na lidská práva. Žiji v jedné z nich a tedy vidím, jak naši politici dbají, aby se lidská práva dodržovala především v jiných zemích. Noviny čtu ale celé, tedy nejen první stránku, kde se píše o zahraničí, takže se dostávám i k místním zprávám.Třeba k příspěvku ottawské docentky Dawn Moorové na ottawské Carletonské univerzitě o tom, jak se nedodržují lidská práva občanů ve vazbě.
Dostane-li 398 stížností za jediný rok ombudsman André Marin, vedoucí orgánu zřízeného pro dohled nad dodržováním lidských práv, dá se mluvit o nedodržování lidských práv. Vždyť přichází více než jedna stížnost denně - a to z jediné vazební věznice OCDC v Ottawě!
Doc. Moorová napsala o této situaci rok poté, co se ve vazbě narodil Gionni Bilotta své matce Julii. Ta byla tehdy ve vysokém stupni těhotenství a byla zadržena pro nějakou nepravost s drogami. Přestože žádala dozorce o zdravotní pomoc, vysmáli se jí: "Vy a rodit? Ale kdepak, na nás si nepřijdete!" Pochopili, že skutečně rodila, když z ní nejdříve vystoupila nožička novorozence. Narodil se na betonové podlaze vazební cely po několika hodinách těžkého porodu ignorovaného dozorci. Po porodu byl matce Gionni odebrán a vrácen až po několika týdnech. Nedávno zemřel...
- See more at: http://www.blisty.cz/art/70564.html#sth … Iye0A.dpuf
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Judyna napsal(a):
Krutí a bezcitní lidé byli a jsou mezi námi. A když se takovíto dostanou k moci - za jakéholikv režimu - je zle. A teď nemyslím jen moc politickou, ale jakoukoliv "moc" nad lidmi. Např. nedávný případ ošetřovatelky v dětském domově, která krutě týrala své svěřence.
P.S. Teď jsem si uvědomila - rozhodně nechci zlehčovat příběhy, která zde Míša popsala. Jen dodávám obecný postřeh.Ano, podobne by sel bagatelizovat i nacismus. Pokud nevidis rozdil mezi pripadem jedne osetrovatelky a systemovym vrazdenim novorozencu a kojencu za ucelem vydirani jejich rodicu, tak to dost vypovida jak o tobe, tak o vsech, co s tebou souhlasi.
Ach jo - tak pro Tebe Míšo ještě jednou. I když je to na předchozí stránce, kopíruju ti to i sem :
".......P.S. Teď jsem si uvědomila - rozhodně nechci zlehčovat příběhy, která zde Míša popsala. Jen dodávám obecný postřeh....."
Jsi zbytečně agresivní.
Není tady
Svoboda v ohrožení
Nejsem voličem komunistů,ale: Skutečně lze přistoupit na fakt, že mrtví se sčítají pouze u ideologických nepřátel a ostatní se elegantně zametou pod koberec, aniž bychom viděli břevno ve vlastním oku?
- See more at: http://www.blisty.cz/art/70580.html#sth … W3jzN.dpuf
Není tady
Tao kašli na Blisty.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Tao kašli na Blisty.
Péťo,přece nejde o Blisty.Samozřejmě je dobré připomínat zločiny komunistů,ale i fašistů....ale taky by to chtělo řešit problémy naší doby.Jak je možné,že Američané poukazují nato,že jsme třetí zemí kde hrozí novodobé otroctví,Němci píší o zoufalých pracovních podmínkách v našem městě,kde jsou všichni ti naši ochránci práv,co křičí když se porušují údajně někde ve světě,proč mlčí,když se porušují u nás?
Není tady
Judyna napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Judyna napsal(a):
P.S. Teď jsem si uvědomila - rozhodně nechci zlehčovat příběhy, která zde Míša popsala. Jen dodávám obecný postřeh.Ano, podobne by sel bagatelizovat i nacismus. Pokud nevidis rozdil mezi pripadem jedne osetrovatelky a systemovym vrazdenim novorozencu a kojencu za ucelem vydirani jejich rodicu, tak to dost vypovida jak o tobe, tak o vsech, co s tebou souhlasi.
Ach jo - tak pro Tebe Míšo ještě jednou. I když je to na předchozí stránce, kopíruju ti to i sem :
".......P.S. Teď jsem si uvědomila - rozhodně nechci zlehčovat příběhy, která zde Míša popsala. Jen dodávám obecný postřeh....."
Jsi zbytečně agresivní.
Tak ještě jednou. Já sem dala příklady toho, jak se komunisté chovali ke svým nejmenším občanům. Nešlo o selhání jedinců, bylo to naprosto programové týrání těch miminek i jejich rodičů a sloužilo k vynucení nějakého přiznání či k vydírání, tzn. aby rodiče těch miminek udělali něco proti své vůli - vzdali se statku, udali nějakého příbuzného apod. Komunisté toto své konání omlouvali větou, že "účel světí prostředky". Bylo to systémové (tzn. podílelo se na tom vcelku dost lidí) a ten systém, jak Kalik správně podotknul, tvořili lidé ... právě ti, kteří ten systém vytvářeli a velmi často ti, kteří roky před tím kolaborovali s nacisty ... Nikdo z nich nebyl za tyto zrůdnosti ani odsouzen, ani potrestán. Nějaký Vaš nebo Polednová to jako exemplární případy fakt nevytrhli, protože takových bylo daleko víc. A horších.
Příklady, které uvádíte vy s Tao souzeny a trestány budou, protože se odehrály v právním státě a nenechaly nikoho lhostejným. Za éry komunistů lidé nechtěli podobné případy vidět, tvářili se buď, že se to neděje, nebo naopak - existuje dochováno mnoho peticí, kde žádali smrt pro politické vězně, kteří se provinili jen tím, že s komunistickým zřízením nesouhlasili. To je docela podstatný rozdíl a z toho důvodu jsou vaše příklady zcela mimo mísu. Akorát zavání bitím černochů.
Njn, když ti dochází argumenty, nezbývá, než osočit druhé z agresivity. Už si na tento tvůj rys začínám zvykat
Není tady
Copak bití černochů, ale upalování čarodejnic. To bylo něco. To zde také bylo. Jediný zodpovědný komunistický zločinec byl Pich Tůma. Ten si hodil věšák.
Není tady
Míšo,já jsem pochopila,proč jsi ten příběh psala,ale zrovna tak jako zůstane spousta nepotrestaných jiných zločinů(fašisti..),zůstane bohužel i spousta nepotrestaných zločinů komunistů.Ten článek jsem sem dala ne kvůli bití černochů,ale proto,že,,Dodržování lidských práv zaručí jedině tresty za jejich porušování".Příklady které jsem uvedla,budou potrestány proto,že nenechaly lhostejné lidi ve státě,kde se staly,,Doc. Moorová napsala, že bychom o tomto případu ani nevěděli, nebýt investigativního reportéra,,Proto bych taky ocenila,kdyby se naši ochránci práv věnovali i porušování lidských práv u nás a nemuseli nás na ně upozorňovat cizinci.
Upravil(a) taonata (21. 10. 2013 13:03)
Není tady
Ne, mě nedochází argumenty. Jen jsem slušně připsala doušku, kterou jsem považovala za potřebnou připsat. To, jak reaguješ, to sem (pravda) psát nemusím, to si každý přečte.
Není tady
Česko a otroctví? Řetězy už nezabírají, oběti čelí psychickému nátlaku
Lidovky.cz: Co vše spadá pod tzv. moderní otroctví? Jaká je jeho definice?
Když se na věc podíváme perspektivou trestního zákoníku, je to trestný čin obchodování s lidmi. Tady je hned několik účelů, například za účelem sexuálního vykořisťování, p*rn*graf*e, pracovního vykořisťování, ale i obchod s orgány, otroctví či kuplířství. Moderní otroctví je spíše lidový název, snažíme se řídit pojmy definovanými zákonem či na základě mezinárodních konvencí.
Zdroj: http://www.lidovky.cz/cesko-a-otroctvi- … n_domov_hm
Není tady
taonata napsal(a):
Míšo,já jsem pochopila,proč jsi ten příběh psala,ale zrovna tak jako zůstane spousta nepotrestaných jiných zločinů(fašisti..),zůstane bohužel i spousta nepotrestaných zločinů komunistů.Ten článek jsem sem dala ne kvůli bití černochů,ale proto,že si myslím,,Dodržování lidských práv zaručí jedině tresty za jejich porušování".Příklady které jsem uvedla,budou potrestány,protože nenechaly lhostejné lidi ve státě,kde se staly,,Doc. Moorová napsala, že bychom o tomto případu ani nevěděli, nebýt investigativního reportéra,,Proto bych taky ocenila,kdyby se naši ochránci práv věnovali i porušování lidských práv u nás a nemuseli nás na ně upozorňovat cizinci.
Ano, aspoń bychom se neumisťovali na předních místech v Evropě - tzv. moderního otroctví
Není tady
taonata napsal(a):
Míšo,já jsem pochopila,proč jsi ten příběh psala,ale zrovna tak jako zůstane spousta nepotrestaných jiných zločinů(fašisti..),zůstane bohužel i spousta nepotrestaných zločinů komunistů.Ten článek jsem sem dala ne kvůli bití černochů,ale proto,že,,Dodržování lidských práv zaručí jedině tresty za jejich porušování".Příklady které jsem uvedla,budou potrestány proto,že nenechaly lhostejné lidi ve státě,kde se staly,,Doc. Moorová napsala, že bychom o tomto případu ani nevěděli, nebýt investigativního reportéra,,Proto bych taky ocenila,kdyby se naši ochránci práv věnovali i porušování lidských práv u nás a nemuseli nás na ně upozorňovat cizinci.
Proč ochránci práv? Nemají žádné pravomoci. Od toho jsou státní zaměstnanci. Policajti, soudci, státní žalobci.
Není tady
Petr100 napsal(a):
taonata napsal(a):
Proč ochránci práv? Nemají žádné pravomoci. Od toho jsou státní zaměstnanci. Policajti, soudci, státní žalobci.
Když není žalobce,není ani soudce a když naši novináři a ochránci lidských práv vědí,co se děje v cizích státech,snadno by mohli zjistit i co se děje u nás.Potom by už museli policajti...chtíc nechtíc jednat.Určitě jsi četl,že:,,Doc. Moorová napsala, že bychom o tomto případu ani nevěděli, nebýt investigativního reportéra,,Takže díky němu,mohl stát zakročit.Jj a ještě Tě chci upozornit pro případ,že bys mě chtěl z něčeho nařknout.Myslím si,že je v pořádku,když naši ochr.l.práv a novináři upozorňují na porušování lidských práv,ale jak jsem psala,ocenila bych, kdyby na ně upozorňovali i u nás.
Upravil(a) taonata (21. 10. 2013 16:02)
Není tady
Judyna napsal(a):
P.S. Teď jsem si uvědomila - rozhodně nechci zlehčovat příběhy, která zde Míša popsala. Jen dodávám obecný postřeh.
ano, patologické osobnosti se vyskytují v každé době a každé společnosti, ale v každé normální společnosti jsou jejich trestné činy odsouzeny a potrestány, narozdíl od komunistické a např. nacistické ideologie, která má v rámci svých idejí tohle přímo v "náplni práce" a tyto osobnosti přímo generuje...
A jde právě o to, aby se tito krutí a bezcitní nedostali znovu k moci.
Není tady
KALIK napsal(a):
Judyno, souhlas.
a že se ani nedivím....
Není tady
Judyna napsal(a):
taonata napsal(a):
Míšo,já jsem pochopila,proč jsi ten příběh psala,ale zrovna tak jako zůstane spousta nepotrestaných jiných zločinů(fašisti..),zůstane bohužel i spousta nepotrestaných zločinů komunistů.Ten článek jsem sem dala ne kvůli bití černochů,ale proto,že si myslím,,Dodržování lidských práv zaručí jedině tresty za jejich porušování".Příklady které jsem uvedla,budou potrestány,protože nenechaly lhostejné lidi ve státě,kde se staly,,Doc. Moorová napsala, že bychom o tomto případu ani nevěděli, nebýt investigativního reportéra,,Proto bych taky ocenila,kdyby se naši ochránci práv věnovali i porušování lidských práv u nás a nemuseli nás na ně upozorňovat cizinci.
Ano, aspoń bychom se neumisťovali na předních místech v Evropě - tzv. moderního otroctví
srovnáváš nesrovnatelné.
Samozřejmě, že to není nic pozitivního, ale kolik těchto "otroků" bylo bezdůvodně uvězněno a beztrestně zavražděno?
Není tady
mia napsal(a):
Judyna napsal(a):
P.S. Teď jsem si uvědomila - rozhodně nechci zlehčovat příběhy, která zde Míša popsala. Jen dodávám obecný postřeh.ano, patologické osobnosti se vyskytují v každé době a každé společnosti, ale v každé normální společnosti jsou jejich trestné činy odsouzeny a potrestány, narozdíl od komunistické a např. nacistické ideologie, která má v rámci svých idejí tohle přímo v "náplni práce" a tyto osobnosti přímo generuje...
Evidentně to nemá smysl, mio ... ale dík
Není tady
mia napsal(a):
Judyna napsal(a):
P.S. Teď jsem si uvědomila - rozhodně nechci zlehčovat příběhy, která zde Míša popsala. Jen dodávám obecný postřeh.ano, patologické osobnosti se vyskytují v každé době a každé společnosti, ale v každé normální společnosti jsou jejich trestné činy odsouzeny a potrestány, narozdíl od komunistické a např. nacistické ideologie, která má v rámci svých idejí tohle přímo v "náplni práce" a tyto osobnosti přímo generuje...
Tak ti krutí a bezcitní tam snad dnes už nejsou
Není tady
taonata napsal(a):
Svoboda v ohrožení
Nejsem voličem komunistů,ale: Skutečně lze přistoupit na fakt, že mrtví se sčítají pouze u ideologických nepřátel a ostatní se elegantně zametou pod koberec, aniž bychom viděli břevno ve vlastním oku?
- See more at: http://www.blisty.cz/art/70580.html#sth … W3jzN.dpuf
Mrtvi se scitaji pouze u ideologickych nepratel? To jako TOP08 nebo CSSD nebo Pirati, nebo ODS maji na svedomi mrtve ati byli zameteni pod koberec????
Citat z clanku:
"Autor videa si pro svoji argumentaci bere na pomoc i vícero kritiky strhanou publikaci Černá kniha komunismu , když na začátku uvádí, že komunismus je zodpovědný za 100 milionů lidských životů. Co na tom, že třeba za britského kolonialismu v Indii zemřelo „jen“ při hladomorech 85 milionů lidských bytostí? -
COZE????? Co maji britske kolonie spolecneho s radeni a popravami komunisty u nas v Cesku? Co to ma spolecneho s dnesnimi vobami?
Silene pitomy a demagogicky clanek.
Není tady
KALIK napsal(a):
Čím víc se člověk něčeho bojí, tím spíše se to to stane realitou.
Čím více budou šít do komunistů, tím více hlasů dostanou
Není tady
sahleb napsal(a):
taonata napsal(a):
Svoboda v ohrožení
- See more at: http://www.blisty.cz/art/70580.html#sth … W3jzN.dpufMrtvi se scitaji pouze u ideologickych nepratel? To jako TOP08 nebo CSSD nebo Pirati, nebo ODS maji na svedomi mrtve ati byli zameteni pod koberec????
Citat z clanku:
"Autor videa si pro svoji argumentaci bere na pomoc i vícero kritiky strhanou publikaci Černá kniha komunismu , když na začátku uvádí, že komunismus je zodpovědný za 100 milionů lidských životů. Co na tom, že třeba za britského kolonialismu v Indii zemřelo „jen“ při hladomorech 85 milionů lidských bytostí? -
COZE????? Co maji britske kolonie spolecneho s radeni a popravami komunisty u nas v Cesku? Co to ma spolecneho s dnesnimi vobami?
Silene pitomy a demagogicky clanek.
Bláboly na Blistech.
Není tady
KALIK napsal(a):
KALIK napsal(a):
Čím víc se člověk něčeho bojí, tím spíše se to to stane realitou.
Čím více budou šít do komunistů, tím více hlasů dostanou
jj, tomu se říká medvědí služba.
Největší propagaci komunistům udělaly vlády od roku 2006, tedy jejich způsob vedení země. Myslím si, že díky tomuto dostanou komunisté nejvíc procent od roku 89.
To neustálé strašení tím co (a to nezpochybňuji) bylo před 30, 50, 60 lety mi příjde fakt mimo mísu. To bychom mohli začít strašit i Stranou svobodných - ta naše je doufám jiná, ale co když si bere vzor ve Svobodné straně Rakouska, kde se mísí prvky liberalismu a nacionasmu? A o nacionalismu z dob 2. světové víme své. Kdo chce, najde si něco o této straně např. na Wikipedii. nebo třeba tady
http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zp … o--1251857
To je hrozba ze současnosti. A i u nás se bohužel extremismus hodně rozrůstá.
Není tady