Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#126 10. 5. 2006 19:57

Mizuki
Host

Re: operace nosu

Já nejedla asi 12 hodin před operací a všechno bylo super, ani jsem po probuzení nezvracela smile
To vyndavání tamponu  nastesti vubec neboli,,trochu to simra...mela jsem pocit ze mi vytahuje mozek nosní dírkou big_smilelol
tak hodně štěstíčka smile

#127 13. 5. 2006 17:52

Helena1
Host

Ahojky, tak už jsem po operaci. všechno proběhlo v pohodě. Nervózní jsem ani moc nebyla, ikdyž když mě přiváželi na sál, tak jsem byla stále při vědomí a bála jsem se, že ta injekce, kterou mi dali na pokoji, nepůsobí. Ale jak mě odvezli na sál, tak si mě pan doktor vyfotil a já už si nepamatovala vůbec nic.
Mizuky, dnes jsem byl také na vyndavání tamponu a měla jsem
stejnej pocit jako ty. Nevěřila jsem vlastním očím, že mi tak dlouhý tampom mohl strčit do nosu.
No jinak, po operaci jsem zvracela jenom jednou a musím říci , že jsem čekala, že mi bude druhý den hrozně. Ale všechno bylo super. Nebylo mi blbě a ještě k tomu jsem neměla žádné modřiny kolem očí. Což dost překvapovalo sestřičky a pana doktora taky. Sice večer se modřinky trochu vybarvili,ale nebyly tak hrozné jak jsem čekala. Druhý den(dnes) jsem se ale probudila jako kdybych vylezla z ringu. Modřiny jsem sice mela jen na víčkách, takže to vypadalo jako bych se nalíčila,ale zato jsem měla dost oteklé oči, že jsem sotva viděla.sjuk Když jsem jela odpoledne pak do obchodu, tak na mě všichni zírali, jak na mimozemšťana Asi nejhorší co mě včera však potkalo bylo to, že jsem vůbec necítila jídlo, nerozeznávala jsem chutě, takže kdybych jedla chrousty nepoznám to:) a při tom jsem měla docela hlad. Už jsem shodila 4 kila, což není ani trochu dobrý. Kousat ještě taky moc nemůžu, spíš jen tak přežvykuju,tak mi mamča  koupila dětskou výživu:), abych aspoň do sebe něco dostala.iSmát se ještě moc nemůžu,ale už je to lepší. No jinak nosánek ještě moc nevidím, jen tu špičku a musím říci , že je to docela dobrý, ještě je ale dost nateklý, takže musím počkat až mi pan doktor sundá sádru.
Chtěla jsem se zeptat, jestli ledujete ještě nos? Dnes mi vyndaval tamponádu pan ....nepovolená reklama...a neřekl mi skoro nic. Jen že nesmím smrkat, pouze ten nos čistit. Tak nevím jestli si mužu na ten nos ještě přikládat led. Jinak teď na večír, už oteklé oči nemám a modřiny taky zmizely, tak čekám jestli se nevybarvím později:/
Zatim se měj te hezky papa

Upravil(a) anka (11. 6. 2007 16:18)

#128 14. 5. 2006 19:35

Mizuki
Host

tos tam ty tampony mela tak kratce??? ja 4 dny smile a docela ti zavidim, ze jsi zhubla, ptz ja pred oeraci nabrala 3 kg abych měla co zhubnout..jenze po operaci jsem nezhubla ani gram hmm ..vubec mi nedelano problemy kousat a vubec tak celkove jist..takže jsem jedla 6x denne kdezto normálně stíham max 3 jídla ...
ledovat jem prestala asi 4. den, kdy už ty nejhorší otoky opadly..nos si vytiram vatovyma tycinkama a borovou vodou..
jinak vcera vecer (tyden po operaci) mě strašně začala bolet špička, resp. nosní přepážka..nevim čim to je..vzala jsem si analgetikum a šla spát..dnes je to už lepší ale pořád to bolí.. doufam, že to brzy přejde kapitulation

#129 15. 5. 2006 8:40

Helen
♥♥-----

ahojky Mizuky, ty tampóny jsem tam měla vlastně dva dny, nebo spíš tři, když budu počítat i den, kdy jsem měla operaci:rolleyes:.
Budu ti držet palečky, aby tě ta bolest ve špičce přešla:). Já to mám ještě čerství a občas mě ten nos bolí celý, zejména část, kde jsem měla hrbol. Né že by to byla nějaká ostrá bolest,ale mám pocit, že se mi ten nos chce v té části otevřít, nebo co:grater:. Prášky na bolest už neužívám, není ani proč, dá se to vydržet. Ale začala jsem občas pšikat a to je pak něco. Psala jsem doktorovi, co s tím, jestli to nebude mít nějaký špatný vliv na hojení a on mi velmi stručně odpověděl , že nebude. hmm  Na to jak to je peknej chlap, a snad už teď mohu říci, že i šikovnej, tak mi příjde strašně smutnej, vůbec se neusmívá a když se snaží bý t vtipnej, tak to podá vždy takovým tónem, že mu na to nemůžu ani nic říci. offtopic
A kdy pak jdeš na sundavání sádry?

Není tady

#130 15. 5. 2006 19:21

Ditulin
♥♥♥----
Místo: Havířov

Ahoj holky,
tak už to máme za sebou všechny. Já můžu říct, že nos mnám opravdu super, tak jsem si ho představovala. Jsem moc a moc spokojenááááááááááááááááááááá.
Heli, ta mast je opravdu kostivalová a zabírá rychlostí blesku. Mamka je 4 dny po plastice očních víček a taky si ji nemůže vynachválit.
Jinak mám špatné zprávy, budu stále bez internetu, takže mě to štve. Pak napište, jak se vám nosíky líbí. Ahojky.
Jo, holky, a co vám Kufy řekl při propouštění - pooperační péče, vytahování stehů ze špičky nosu????. Já jsem mu tak zdrhla a po tom telefonu si myslím, že mohl na něco zapomenout. Dík

Není tady

#131 16. 5. 2006 8:39

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Ditulin!!! Gratuluju a už se těším až přijdeš na Nionetu! Udělej už něco s tím PC!!!

Strach je malá smrt...

Není tady

#132 16. 5. 2006 9:58

Helen
♥♥-----

Ahojky Ditulin, tak to je super:)smilesmilesmile jsem moc ráda, že jsi spokojená s výsledkem:)
.... mi toho ohledně pooperační péči nic moc neřekl. Jen, že mám druhý den přijíd na vyndavání tampónů k doktorovi...., který tam operuje s ním, jelikož on nebyl přítomen a za 14 dní se mám ukázat na sundání sádry.  A .... mi řekl, že nesmím smrkat a jen ten nos čistit. JInak žádné jiné instrukce jsem nedostala.Oni jsou oba takový nemluvnýwink
Doufám, že už budeš mít brzy přístup na net.zatim pácek:rock:

upraveno - nepovolená reklama

Upravil(a) anka (11. 6. 2007 16:16)

Není tady

#133 19. 5. 2006 16:11

kaccenka
♥------

Ahoj všichni,
našla jsem tohle fórum a jsem nadšená. Já jdu na operaci k panu.....7.6. a začínám mít bobky, ale hádám, že to je normální.
Ráda bych se Vás zeptala - přečetla jsem si tu, že pokud je vybočená nosní přepážka, že něco uhradí pojišťovna - můžete mi říct jak tohle funguje? Já shodou okolností vybočenou nosmí přepážku mám, ale nikdy jsem si nemyslela, že by mi to mohlo takhle "hezky" pomoci!
Jinak všem Vám fandím, ať jste s těma nosánkama spokojení!!!!
P.S.: Je tu někdo .....?

Upravil(a) anka (11. 6. 2007 16:15)

Není tady

#134 21. 5. 2006 22:19

Mizuki
♥------

Ahoj,
tak jsem se sem konečně dostala smile s nosánkem to vypadá super, je ještě trochu napuchlý, ale jsem s ním moc spokojená smile..nevíte, po jaké době už bude mít konečnou podobu? myslím- kdy už konečně nebude napuchlý?
jinak jsem byla na kontrole, kde mi pan doktor ....nepovolená reklama.....vyndal cca 1-2 stehy ze špičky, nevim přesně..vim jen, že mě to dost bolelo sad pak mi ukázal, jak dělat tlakový masáže, což taky bolí jako čert..hlavně na špičce hmm mno a co dal..ja už moc nevim, pač jsem byla mimo z toho, že mi mačká muj už tak bolavej nosánek a vytahuje z nej nitě smile vzpomínam si jen, že si mám ještě asi měsíc dávat na noc sádru a když se půjdu opalovat, tak na nos hodně vysoký faktor...koupila jsem si Vichi UV 53 snad to bude stačit hihi big_smile
mno jinak by mě zajímalo, kdy můžu začít chodit třeba do posilovny..to jsem se zapomněla zeptat..
a kdy do solárka..no to si asi ještě počkám...

Upravil(a) anka (11. 6. 2007 16:14)

Není tady

#135 23. 5. 2006 11:51

Ditulin
♥♥♥----

Ahoj holky!!!!!!!!!!!!!!§
Mizuki, do solárka ani náhodou!!!!!!!!!! Doktor říkal, že se 2 měsíce nemám opalovat, takže snad až potom by to šlo. Na co jsou ty tlakové masáže??? Já nevím, jak se dělají, bude vadit, když si je dělat nebudu?
O těch stehách z nosu mi ani nemluv. Víš, co jsem udělala? Ustřihla jsem si niť, co mi trčela, a nechala jsem si je tam, však mi nevadí big_smile
Bety, dííííííííííííííííky

Není tady

#136 23. 5. 2006 14:21

lorreine
♥------

Cau holky!
Tiez som bola na operaciu u doktora ...... Bol strasne v pohode a vobec sa mi nezdal nejak "malomluvny" ako tu niekto napisal! Prebrali sme spolu kopu veci. Moju skolu, jeho prax, zaluby a na moje odporucanie isiel vyskusat aj snowboard. Potom mi to docela zabavne licil.lol Bol fakt fajn. A musim povedat, ze sa mi aj poriadne pacil. Ja som totiz uplne vysadena na presedivelych chlapov :-)

Upravil(a) anka (11. 6. 2007 16:14)

Není tady

#137 23. 5. 2006 14:27

lorreine
♥------

Ditulin
Tlakove masaze su hlavne k tomu, aby sa ti koza na nose uvolnila a usadila, Lebo tym, ze ti zmeni tvar nosa, tak vlastne koza je prilepena ku kosti, co nema byt. Je to dolezite aj na spravne usadenie nosa. Boli to ako cert, to je fakt, ale uvidis, ze po mesiaci zistis, aky je nos prijemny na dotyk a mekky. Vysledok totiz zavisi aj od tvojho pristupu. Tvoj organizmus musi totiz prekonat taky velky zasah. A ty mu masazami len pomozes!

Není tady

#138 23. 5. 2006 17:17

Mizuki
♥------

lorreine
Divila bych se, kdyby se pan doktor někomu nelíbil tummenupp teda...mymu přítelovi se nezamlouvá ani trochu, ale to se nepočítá big_smile gloria
No jinak když jsem tam byla s mamkou nebo s přítelem, tak se mi taky moc upovídaný nezdál..ale teď naposledy, kdy jsem tam byla sama byl dost v pohodě smile

Není tady

#139 23. 5. 2006 17:22

Mizuki
♥------

Ditulin]
Já taky stříhala smile mam totiž na špičce pořád ještě jeden steh a ten mi čouhá z nosu jaho nějakej holub lol tak jsem to prostě ušmikla.. smile
ty masáže..proste si nos od kořene až po špičku promačkávat prsty..dnes jsem měla první focení od odperace a líčení bylo jedno velký utrpení..navíc si vizážistka všimla, že mam uplně tvrdou špičku, prý to nikdy neviděla tak to hned všem ukazovala..ale neřekla jsem jim o co jde takže je to pro ně pořád záhada smile

Není tady

#140 23. 5. 2006 17:33

Ditulin
♥♥♥----

Aha, tak já ty masáže teda zkusím, ale zdá se mi, že tu kůži mám docela pěknou, ale asi je pravda, že se to má dělat.
Mizuki, to je prča! Já jsem zas byla dnes u kadeřníka a on mi hřebenem trochu zavadil o nos a měla jsem málem hvězdičky před očima godlike

Není tady

#141 23. 5. 2006 20:21

lorreine
♥------

Holky, to ja je na zaciatku normalne, ze nos akoby dreveny. Ja som mala pocit, ze ani nieje moj. Taky cudzi element medzi ocami. Ale tie masaze pomahaju hlavne tomu, aby sa nejak "zaclenil" nazad do ksichtiku. Ked sa budete snazit a aj cez vsetku bolest masirovat, za mesiac mate cely nostek mekky ako ma byt a ohybny ako predtym. Je pravda, ze nakonecny vysledok si treba pockat par mesiacov. Ja mam 5 mesiacov od operacie a este vzdy sa mi akoby "usadza". Vyzera samozrejme super uz o ledna, ale mala som malu odlisnost nosnych dierok. Vyrovnalo sa to az nedavno :-) Masirovat! Masirovat!

Není tady

#142 23. 5. 2006 20:27

lorreine
♥------

Inak ked uz hovorite o nehodach u kadernika a vizazistky, pridam moj kuriozny pripad. Som nadsena snowboardova maniacka. Operaciu som absolvovala uplne na konci prosince. Po dvoch tyzdnoch som mala dole sadru, podlitiny ziadne a len minimalny opuch. Doktor povedal, ze minimalne mesiac nieje pripustny ziaden sport. Tak som vydrzala az do ledna. POtom som jazdila velmi opatrne, ale po par dnoch som to uz zase bola stara ja a robila som vselijake kusky. No a tak sa stalo, ze som zle dopadla a kolenom som si kopla do nosa. Uprimne holky, myslela som, ze budem musiet na dalsiu operaciu. Certovska bolest! Okamzite som bezala do chaty omrknut vysledok, ale nos sa ani nepohol. Vsetko o.k. Mala som ale stastie, co?

Není tady

#143 25. 5. 2006 18:42

Ditulin
♥♥♥----

Ahoj Lorreine,
a to se tím usazováním ten nos ještě "zmenšuje"? Kolikrát denně sis ho masírovala? No řeknu ti, kopnout si do nosu, tak se asi pos...  :-)

Není tady

#144 26. 5. 2006 23:51

lorreine
♥------

Ahoj Ditulin!
Ak si tym "pos..." myslela to, co si myslim, tak to tak skoro dopadlo. Ale len skoro.
Nepovedala by som, ze sa nos este zmensuje. Ale ziska konecny tvar az po nejakom case. Masirovala som niekolko krat denne. Proste ked ma to napadlo, tak som to urobila. Asi tak 5krat denne. Par tyzdnov po operacii este nieje nos uplne zhojeny, preto sa vlastne masazou na spravnych miestach da dosiahnut este lepsich vysledkov. Ak ti napriklad nos zuzovali, tak okrem klasickej masaze palcom a ukazovackom mozes este prstami rovnomerne tlacit na nos v miestach zuzenia. Ale s mierou. Ta klasicka masaz ma prebiehat asi tak: Najprv si palcom a ukazovakom silno stlacis spicku nosa (az kym ti nevyhrknu slzy- tak doslova to povedal doktor), potom sa takym akoby trenim posuvas pomaly nahor az ku koreni nosa a zase nadol. Uvolnis si tym kozu. Da sa na tu bolest zvyknut. A hlavne je stale mensia a mensia. Nakoniec to beries ako rutinu :-).

Není tady

#145 29. 5. 2006 15:48

Helen
♥♥-----

Ahojky Ditulin, tak jsem se konečně dostala opet k netu. Mám už 17 dní po operaci a musím říci, že výsledek je super. Ten nosík je ještě dost nateklý, ale Kufy je dost šikovnýsmile S tou masáží, to je opravdu ozvyk, než si zvykneš na tu bolest. Mě když pan doktor ukazoval, jakou silou si mám mačkat nos pod kořenem, tak jsem se mu tam málem složila. Ale upřímně, nevím jestli si tu masáž provádím dobře, někdy mám pocit, že tou tím tlakem si ten nosík poškodím. Jinak mi říkal, že musím masírovat tak 10 denně, tak asi každý 2 hodiny.
Iorreine ten návod na masáž je super, takhle mi to pan doktor nevysvětlil, jenom mi prováděl jakási tlaková cvičení na ten nosík. Zabrušoval mi totiž hrbol na nose a říkal mi, že musím to místo, kde jsem měla ten hrbol stlačovat k sobě.  Jinak, o tom že je nemluvný, Misuky měla pravdu, je nemluvný, jen když tam příjdeš s rodičem, teda aspoň u mě. Když jsem tam přišla sama, tak byl v pohodě, a upřímně je hodně přitažlivýsmiletongue Chlapy v prošedivělou hřívou můžu taky:)
A jak pak vám šlo smrkání po sundání sádry?, mě to ještě pořádně nejde, musím ještě čistit vatovými tyčinkami, což je dost nepraktické, jelikož v práci, když zvedám telefony, tak mluvím jak rákosniček:)

Není tady

#146 30. 5. 2006 22:50

lorreine
♥------

Ahoj Helen!
Som rada, že sa ti navod na masaz pacil :-). Nemyslim, ze by si nejak mohla nos poskodit. Ale kazdopadne opatrne! Smrkani? Tak to bola docela sranda. Tiez mi to moc neslo. Par dni potom, co mi dal dole sadru, som dostala rymu a ked som kychala, tak to bolo na zblaznenie. Strasne ale fakt strasne to simralo :-) a nasledne aj trochu bolelo. A smrkani bolo tiez obtiazne, takze som niekedy vyzerala ako usoplene decko :-).
A o pritazlivosti pana doktora snad ani nemusim hovorit. Pripadala som si niekedy dost trapne, ked som tak na neho zbozne pozerala. Ale myslim si, ze je na to zvyknuty.

Není tady

#147 5. 6. 2006 14:40

Ditulin
♥♥♥----

Ahoj holky,
tak taky masíruju, ale nevím, jestli to dělám dobře.... Smrkat teda ještě nesmrkám, zkusila jsem to asi před 14 dny a od té doby to už raději nezkouším. Je fakt, že už mě nos bolí při doteku čím dál míň.

Není tady

#148 5. 6. 2006 14:48

Ditulin
♥♥♥----

Jo holky, a konečně už v pátek spím naposled se sádrou. Mně ty lepítka nějak nedrží a vždycky v noci šmátrám po polštáři a hledám tu sádru, kam mi spadla lol

Není tady

#149 5. 6. 2006 16:06

Helen
♥♥-----

Ahojky Ditulin,
to ti moc závidím, že už nebudeš muset spát s tou sádrou. Pro mě je to vždycky operace, než si tu sádru připevním na nos. Ještě se mi teda ale nestalo, že bych se ráno probudila bez ní. A musím říci, že jsem za ní občas vděčná. Zrovna minulé ráno jsem se probudila a měla jsem skoro celý ksichtít zabořený v polštáři, nebýt té sádry, tak z nosíku mám asi nejspíš placku:)
No jinak, já už smrkám více jak týden, ze začátku to bylo utrpení,ale už je to lepší. Ale stále musím používat vatové tyčinky na pročištění a snažím se smrkat někde kde není moc lidí, jelikož si připadám jak mimino, které neumí smrkat.
Chtěla jsem se tě ještě zeptat Ditulin, nechali ti ve špičce nosu stehy? Já mám jeden steh v levé nosní dírce a když si čistím nos, musím být hodně opatrná, jelikož při silnějším dotyku to místo dost bolí a ještě to tam mám dost červené. Psala jsem už Kufimu, a on mi odepsal, že to prý přejde, tak snad:)
A jak pak se ti od operace změnil tvar nosíku? Mě docela dost, příjde mi, že se dost srovnal, už není tolik nateklý a i špička si trochu sedla. Po sundání sádry, jsem měla spíše pršáček,ale teď se mi zdá že už se špička narovnala. Nevím jestli je to tím, že se ten nosík usadil, nebo že už jsem si na jiný tvar zvykla, každopádně jsem mooooooooooooooc spokojenásmilesmilesmile

Není tady

#150 8. 6. 2006 21:46

Ditulin
♥♥♥----

Ahoj Heli,
tak přesně o tomto jsem před týdnem přemýšlela. To, že mi u kořene otok stále upadá a nos "zeštíhluje", jsem počítala, ale taky se mi zdá, že tu špičku už nemám tak nahoru. Můj původní nos byl s rovnou špičkou, takže když mi ji Kufa vytáhl, nebylo to nepřirozené, jako šílený pršák, byl takovej roztomilej. Teď se mi zdá, že to trochu spadlo, je stále dovrchu, ale předtím se mi to líbilo víc, tak mě to trošku mrzí. Jinak jsem si taky říkala, že jsem si na sebe hodně zvykla s novým nosíkem. Najednou jsem u zrcadla začla pochybovat, jestli ho nemám stejný jak před operací. 1.6. (měsíc a 5 dní po operaci) jsem si pořídila fotky a rychle je srovnala s fotkama, které jsem si nafotila "na památku" před operací. No když jsem je viděla vedle sebe, tak jsem si říkala, to je zázrak, co z takového frňáku dokázal doktor udělat. Ten rozdíl byl opravdu viditelný!!!
S tou špičkou je to fakt. Já jsem se jí taky nemohla ani dotknout a když jsem začala s masážemi, tak jsem šílela. Už ale vidím první pokroky - rozvolnila se mi kůže mezi dírkami, na levé straně jsem to měla více ztuhlé a jakoby uzší, nesouměrné, teď už je kůže stejná k oboum dírkám a už mě ta špička tak nebolí. Ty masáže opravdu pomáhají. Doktorka mi na kontrole vytáhla 2 stehy z levé dírky a z pravé žádný a objednala mě zas za týden, ale já už tam nešla, protože to docela bolelo. Říkám si, že nějaká niť v nose mi nemůže vadit, navíc všechno se opotřebovává, tak doufám, že se sama rozpadne lol
Další fotky si pořídím 3 měsíce po operaci a pak po půl roce a budu srovnávat

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí