Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Podle čeho se vybírají matky postižených dětí ?

#101 5. 5. 2010 10:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Podle čeho se vybírají matky postižených dětí ?

mia napsal(a):

Pan, já se tedy rozhodně necítím být nejpovolanější, neb mé děti jsou naštěstí zdravé, jakpak jsi na to přišla?

Jednoduše: co přisuzuješ druhým, to je většinou tvoje vlastní. S čím většími emocemi to prezentuješ, tím víc jsi tím momentálně zasažena...to platí v obecné rovině pro nás pro všechny.

mia napsal(a):

Za povolané tady považuju např. Lam a amely.

Souhlasím s tebou v tom, že ony určitě velmi dobře vědí, jak vychovávat své dítě, ovšem za povolané k tomu, aby dovedly vysvětlit teorii, kterou přednesla půvpdně majak, já je rozhodně nepovažuji. A o tom snad bylo původně téma, nebo ne?
Takže se tu budete muset rozhodnout, zda budete diskutovat o výchově dětí a nebo o tom, jak to vlastně s tou reinkarnací a výukovými programy je.
Nu a vzhledem k tomu, že se nacházíte na Duchovním foru, jak už jsem řekla očekávala bych, že se bude opravdu věcně a bez emocí diskutovat o tomto  tématu.

mia napsal(a):

Já  tady jen polemizuju, stejně jako ostatní, jestli lze všechno "hodit" na Boha (či nějakou vyšší moc, která tady vše organizuje a řídí big_smile). A můj názor, nebo-li jedna z teorií, jak říkáš Ty, je, že nikoli. Než tento pohled, to už jsem ochotna spíš akceptovat i onu teorii o nasazení naší civilizace nějakou vesmírnou inteligencí k výzkumným účelům..lol.

Takže ty víš PŘESNĚ s čím to vlastně polemizuješ a máš jistě i nějaké argumenty, že? Tak sem s nimi.

mia napsal(a):

A ty mé údajné bolístky na mě tedy opravdu nezkoušej big_smile, mě na to nenachytáš. Jsem realista bez sklonů k depresi, takže žádné sousto pro Tebe...big_smile

Teď si trochu zašpásuju: takových realistů bez bolístek, jako jsi ty, já už viděla smile
Nemám sebemenší potřebu tě "rozsekat" na součástky, neboj wink

mia napsal(a):

Avšak pokud např. Dai Terr lépe snáší své postižení díky Tvé teorii, proč ne, je-li jeho život tím spokolenější...tady je Tvé "učení" asi na místě...

MÉ TEORII a MÉ UČENÍ?
Vidíš vůbec, co říkáš, tedy píšeš?
DT mne nezná, v životě jsme se neviděli a jako svéprávný člověk si zcela SÁM  a SVOBODNĚ vybral, čemu bude věřit.

Tyhle dezinterperetace už snad ani nejsou úsměvné.
Dávej si větší pozor na to, co šíříš dál, je to sice nevyžádaná rada, ale věř, že pro tvé dobro smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#102 5. 5. 2010 10:34

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Bloosom dekuji pussa

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#103 5. 5. 2010 10:42

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

laminanonte napsal(a):

Nevěřím tomu, že všichni 4 jsme v minulých životech provedli něco, za co teď musíme "pykat" smile.

lam,
tohle není přece o trestu.
Samy tu mnohde říkáte, že zkušenost je nepřenosná a že člověk musí prožít, aby pochopil.
Pochopil a začal se chovat tak, aby nikomu neubližoval a žil spravedlivý život.
Když vychováváš dítě a ono tě neposlouchá, někdy ho prostě necháš dojít do situace, kdy se mu jeho neposlušnost - tedy NEnaslouchání tvým radám) vymstí...tím mu dáváš možnost prožít - učit se.

Nebo si to prostě představ jako výměnu rolí - když si děti hrají na policajty a na zloděje, taky si role PROHAZUJÍ, protože nikdo nechce být pořád ten zlý bandita a nebo ten napálený policajt....

Na "vyšších úrovních bytí" to funguje naprosto stejně.

Je dost těžké vysvětlit v kostce něco, k čemu jsem sama docházela dlouhá léta.

Není tady

#104 5. 5. 2010 10:44

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

mia napsal(a):

Pan, já se tedy rozhodně necítím být nejpovolanější, neb mé děti jsou naštěstí zdravé, jakpak jsi na to přišla?

Jednoduše: co přisuzuješ druhým, to je většinou tvoje vlastní. S čím většími emocemi to prezentuješ, tím víc jsi tím momentálně zasažena...to platí v obecné rovině pro nás pro všechny.

mia napsal(a):

Za povolané tady považuju např. Lam a amely.

Souhlasím s tebou v tom, že ony určitě velmi dobře vědí, jak vychovávat své dítě, ovšem za povolané k tomu, aby dovedly vysvětlit teorii, kterou přednesla půvpdně majak, já je rozhodně nepovažuji. A o tom snad bylo původně téma, nebo ne?
Takže se tu budete muset rozhodnout, zda budete diskutovat o výchově dětí a nebo o tom, jak to vlastně s tou reinkarnací a výukovými programy je.
Nu a vzhledem k tomu, že se nacházíte na Duchovním foru, jak už jsem řekla očekávala bych, že se bude opravdu věcně a bez emocí diskutovat o tomto  tématu.

mia napsal(a):

Já  tady jen polemizuju, stejně jako ostatní, jestli lze všechno "hodit" na Boha (či nějakou vyšší moc, která tady vše organizuje a řídí big_smile). A můj názor, nebo-li jedna z teorií, jak říkáš Ty, je, že nikoli. Než tento pohled, to už jsem ochotna spíš akceptovat i onu teorii o nasazení naší civilizace nějakou vesmírnou inteligencí k výzkumným účelům..lol.

Takže ty víš PŘESNĚ s čím to vlastně polemizuješ a máš jistě i nějaké argumenty, že? Tak sem s nimi.

mia napsal(a):

A ty mé údajné bolístky na mě tedy opravdu nezkoušej big_smile, mě na to nenachytáš. Jsem realista bez sklonů k depresi, takže žádné sousto pro Tebe...big_smile

Teď si trochu zašpásuju: takových realistů bez bolístek, jako jsi ty, já už viděla smile
Nemám sebemenší potřebu tě "rozsekat" na součástky, neboj wink

mia napsal(a):

Avšak pokud např. Dai Terr lépe snáší své postižení díky Tvé teorii, proč ne, je-li jeho život tím spokolenější...tady je Tvé "učení" asi na místě...

MÉ TEORII a MÉ UČENÍ?
Vidíš vůbec, co říkáš, tedy píšeš?
DT mne nezná, v životě jsme se neviděli a jako svéprávný člověk si zcela SÁM  a SVOBODNĚ vybral, čemu bude věřit.

Tyhle dezinterperetace už snad ani nejsou úsměvné.
Dávej si větší pozor na to, co šíříš dál, je to sice nevyžádaná rada, ale věř, že pro tvé dobro smile

Nevěřím svým očím,když čtu tvoje příspěvky učitelko pandoro!Jakým právem si vůbec dovoluješ tady rozpytvávat  příspěvky ostatních a ještě jim tady vyhrožovat,že si mají dávat pozor.
Pozor si dej velký především ty a važ slova,která tady používáš,tady nestojíš před třídou žáčků,kteří budou každé tvé slovo hltat.Prezentuješ se tady úplně opačně,radši nebudu psát jak,nestojíš mi za to!

Není tady

#105 5. 5. 2010 10:50

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kuty, uklidni se a čti pořádně.
Jsi na duchovním foru a zkus podle toho taky vnímat.
Jo a taky nelži, protože kdybych ti za TO nestála, tak si tenhle zbyečný off topic výlev odpustíš.
Dýchej zhluboka než něco napíšeš.

Není tady

#106 5. 5. 2010 11:23

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Jo a taky nelži, protože kdybych ti za TO nestála, tak si tenhle zbyečný off topic výlev odpustíš.

no právě i proto,ale nejen proto,by ses podle toho měla vyjadřovat i Ty!Pozorně čti taky především ty - nestojíš mi totiž za žádný ban,jelikož tvé psaní tady bych musela jen hanlivě nazvat.Naopak mi to za to stálo,se ozvat,nebo spíš už nedalo se neozvat,jaký sebestředný jedinec a uzulpátor se skrývá v tvojí osobě.Ani tě nemusím znát osobně,ale za tímhle si stojím.
Co příspěvek to tvoje poučování kdo má co a jak dělat - dávat si pozor,dýchat či nedýchat,...big_smilebig_smiledumbom
Toto je samozřejmě vzhledem k danému tématu:offtopic:,ale je to reakcí na tvé offtopicpříspěvky!

Není tady

#107 5. 5. 2010 11:37

Blossom
Host

Pandorraa napsal(a):

Svá neustálá offtopic a osobní napadání + vyhrožování typu dej si pozor co šíříš dál tady Pandorro dál laskavě nepoužívej..
Je to hrozné, jak nedokážeš ovládat své ego a když se jakákoli diskuse vyvíjí jiným směrem, než by sis ty osobně přála, přecházíš do napadání lidí. Duchovní fórum je tu pro všechny, není to Pandorro tvé osobní soukromé fórum, takže určovat kdo sem smí a kdo podle tebe nesmí je zcela mimo tvé kompetence. rock

Já teď na 3 - 4 dny odjíždím a na netu nebudu.
PROSÍM MODERÁTORY, ABY DOHLÍDLI, ABY TU NA MNOU ZALOŽENÉM VLÁKNĚ NIKDO NIKOMU NEVYHROŽOVAL, NENAPADAL A NEOSOČOVAL. Děkuji.

#108 5. 5. 2010 12:03

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Je vám dvěma teď už líp?
Nechcete mne raději napadat v SZ? Já si kvůli vám i tu schránku zase promažu.
Jdu na to, takže směle do toho smile

Není tady

#109 5. 5. 2010 12:11

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Blossom napsal(a):

Pokud je to formulováno takto, tak se s tím víceméně ztotožňuji. jen bych asi neoužila spojení "postavena (kýmkoli) před zkoušku"., ale spíš - "tato situace se u nich stala, a ona ji zvládla".

Pokud by se použila formulace původní, kvůli které jsem založila toto vlákno - tedy že si ji Bůh vybral pro tento úkol, aby dělala jeho práci - tak s tím se neztotožňuji, to je o něčem úplně jiném. někomu se to možná může zdát jako slovíčkaření, pro mě mají ta 2 vyjádření naprosto odlišný obsah.

Není to slovíčkaření, to máš pravdu, protože tahle debata se rázem dostává na úplně jinou rovinu. Protože já jsem svým způsobem uvažování došla k tomu, že tady na Zemi se neděje nic náhodně. Existuje pro mne prostě něco, co nám pomáhá se kultivovat. Pro snazší porozumnění používám bud Universum nebo Bůh. To už je vcelku jedno. Proto je můj pohled na rodiny s postiženými dětmi takový, že je to jejich úkol, úkol ke zvládnutí, který mohou prožít dobře a v souladu s vyššími zákonitostmi. Mají na výběr. Někdo si poradí hůře jiný lépe.

U tebe je základní problém ten, že pokud nepřijímáš teorii něčeho vyššího než jsme my sami, pak ani slova nemůžeš přijmout.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#110 5. 5. 2010 12:13

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

A co mě zaujalo nejvíce, jak se mezi dialog Pan x Mia přidávají další osoby. Kdyby v těch slovech nebylo něco vymezujícího se, měli byste tuto potřebu? Naučila jsem se díky dialogům tady na netu jednu věc. Emoce si do příspěvků přidávám já, a priori tam nejsou. MOhou být úplně jiné, než ty, které ve chvíli čtení cítím já.  wink 

I toto souvisí s tématem - tak to totiž je v životě, já si mohu myslet co asi cítí dotyční lidé, ale mohu se i mýlit.  Pokud soucit mám a jsem otevřená, mohu zjistit hodně, ale pokud si předem udělám svoji představu, nezviklá mě z mého názoru a pohledu nic.

Upravil(a) PavlaH (5. 5. 2010 12:14)

Není tady

#111 5. 5. 2010 12:15

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Prosím všechy, aby si odpustili osobní výlevy a hovořili k tématu nebo vůbec. Děkuji za pochopení.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#112 5. 5. 2010 12:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

PavlaH napsal(a):

I toto souvisí s tématem - tak to totiž je v životě, já si mohu myslet co asi cítí dotyční lidé, ale mohu se i mýlit.  Pokud soucit mám a jsem otevřená, mohu zjistit hodně, ale pokud si předem udělám svoji představu, nezviklá mě z mého názoru a pohledu nic.

Ano, přesně tak to je.
Pokud někdo vstoupí do debaty s uzavřenou myslí a srdcem, nepřesvědčí ho nic, maximálně na něj z některých - ha ha mých wink - textů jak červený hadr na býka budou působit jen ty části, které je schopen aktuálně vidět. Pochopitelně že jsou to hlavně ty, které by mu ten jeho již hotový názor mohly nabourat. Přitom přece stačí se nad to jen povznést stolt

Snažím se debatu vrátit k její původní duchovní podstatě, protože jsme na duchovním. Nechápu tedy, proč se tu někdo pohoršuje nad tím, že dostává podle toho odpovědi - existence výukových programů duší ap. A jsem naprosto klidná, protože moc dobře vím, kdo a proč má s mou osobou problém. To ovšem s tímto tématem nijak nesouvisí, takže připomínám, že mám opět funkční schránku.

A ještě malý offtopic
Včera jsem pro změnu zase já nevěřila svým očím - to když na čtyřiadvacítce debatovala zcela vážně moderátorka se známým esoterikem  panem Kozákem o astrálních bytostech a věcech mezi nebem a zemí.
Ta redaktorka vypadala dost vyděšeně, přesněji: na mne dělala takový dojem. Zvláštní je, že vůbec nevypadala pobaveně...
A já zírala, co se to děje, když pan Kozák může volně mluvit v české televizi o vílách v našich lesích, o astrálních bytostech kolem nás...

Prostě svět se mění. Je na každém, zda to bude pořád odmítat a nebo začne alespoň naslouchat.
Domnívala jsem se, že tohle vlákno kvůli neslouchání a pochopení názorů druhých bylo založeno.
Ach ty domněnky!
Tak jsem se sekla, no a? big_smile

Není tady

#113 5. 5. 2010 13:36

majkafa
Host

Pan napsala:
Domnívala jsem se, že tohle vlákno kvůli neslouchání a pochopení názorů druhých bylo založeno.
Ach ty domněnky!

Znovu jsem si přečetla první příspěvek zakladatelky vlákna a zjistila jsem, že se pletu. Zakladatelka nechtěla naslouchat a pochopit, neboť už předem prohlásila, že - cituji:

Na psychologickém fóru na vlákně Amééétyst, kde jsi? se nakouslo téma "podle čeho se vybírají matky postižených dětí.
Tedy - podle čeho je (údajně Bůh) vybírá. Majkafa ve své pohádce říká, že Bůh je vybírá podle toho, které jsou silné a toto trápení dovedou zvládnout. Že tak dělají boží práci.

Já si myslím, že to je nesmysl.
Koho to zajímá, prvních pár příspěvkůa pohledů na toto téma najdete tam.
na vlákně Amééétyst, kde jsi.
Ale protože tam to podtéma nepatří a plevelí tamnější vlákno, přesouvám tedy tuto otázku sem.

Chci tedy navázat a reagovat na poslední majkafin příspěvek:
Blossom, vše nelze materialisticky a člověčí logikou někam aplikovat.
Víš, jak říká Malý princ. Nejlépe vidíme srdcem. To skutečně důležité je očima neviditelné.  A už se v tom tolik nevrtej. Stejně to ty ani já neovlivníme jinak, než svým životem, jak a na co si nás Bůh "vybírá", co se ještě potřebujeme naučit reagovat

Mě když nějaká otázka zaujme, tak se ji snažím vidět ze všech úhlů a pochopit to. Tvými slovy se tedy "v tom vrtám". Ale já odmítám přijmout výše uvedené principy jako fakt, jen protože to někdo takto někde napsal. Snažím se v tom nějakou logiku najít, a v tom, co píšeš, ji nenacházím.
Podle mě je celá tato myšlenka - že Bůh si vybírá matky postižených dětí, aby ty matky dělaly jeho práci (  ) celá antihumánní a nesmyslná.

sad

#114 5. 5. 2010 14:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Majko,
já osobně si myslím, že to není tak, že bůh by sám vybíral někomu maminky smile
Myslím si, že on se o naše "pinožení se" zde ani příliš nestará, taky proč by měl, když nám přeci dal svobodnou vůli smile No a taky protože má jinou práci než nás pořád "rovnat do latě" stolt

Myslím si ale, že se ani starat nemusí, protože abychom mu přece jen nezvlčili a taky pro celkové fungování tohoto světa vytvařil na samém jeho počátku geniální nástroj - a tím je právě zákon karmy.
Ten nám dává svobodu, ale zároveň nás učí zodpovědnosti.
Tak to alespoň vnímám já.

Pokud to někoho seriozně zajímá, může si na netu najít spoustu informací.
Třeba i zde: http://www.kpufo.cz/oblasti/fil/fieti.htm

Není tady

#115 5. 5. 2010 14:31

majkafa
Host

Pan, probůh, i ty brute? :-))) Chudák paní Bombecková. Já na vlákno Ametyst a NE SEM dala ten fejeton proto, že Ametyst má postižené dítě, není jí dobře a myslela jsem si, že by ji takový fejeton mohl potěšit, zaujmout, přivést na jiné myšlenky.
Netušila jsem, že z toho, jestli je ten fejeton pravdivý nebo ne, někteří jedinci rozpoutají celobabinetí pozdvižení.

Ten fejeton začíná tím, že si spisovatelka PŘEDSTAVUJE, jak ...

Netušila jsem, že nevinný fejeton skvělé spisovatelky bude Blossom iritovat natolik, že ji dokonce přivede k založení vlákna na duchovním, kde nevinný fejetonek odsoudí. :-)

#116 5. 5. 2010 14:32

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Pan napsala:
Ach ty domněnky!

Znovu jsem si přečetla první příspěvek zakladatelky vlákna a zjistila jsem, že se pletu. Zakladatelka nechtěla naslouchat a pochopit, neboť už předem prohlásila, že - cituji:

Na psychologickém fóru na vlákně Amééétyst, kde jsi? se nakouslo téma "podle čeho se vybírají matky postižených dětí.
Tedy - podle čeho je (údajně Bůh) vybírá. Majkafa ve své pohádce říká, že Bůh je vybírá podle toho, které jsou silné a toto trápení dovedou zvládnout. Že tak dělají boží práci.

Já si myslím, že to je nesmysl.
Koho to zajímá, prvních pár příspěvkůa pohledů na toto téma najdete tam.
na vlákně Amééétyst, kde jsi.
Ale protože tam to podtéma nepatří a plevelí tamnější vlákno, přesouvám tedy tuto otázku sem.

Chci tedy navázat a reagovat na poslední majkafin příspěvek:
Blossom, vše nelze materialisticky a člověčí logikou někam aplikovat.
Víš, jak říká Malý princ. Nejlépe vidíme srdcem. To skutečně důležité je očima neviditelné.  A už se v tom tolik nevrtej. Stejně to ty ani já neovlivníme jinak, než svým životem, jak a na co si nás Bůh "vybírá", co se ještě potřebujeme naučit reagovat

Mě když nějaká otázka zaujme, tak se ji snažím vidět ze všech úhlů a pochopit to. Tvými slovy se tedy "v tom vrtám". Ale já odmítám přijmout výše uvedené principy jako fakt, jen protože to někdo takto někde napsal. Snažím se v tom nějakou logiku najít, a v tom, co píšeš, ji nenacházím.
Podle mě je celá tato myšlenka - že Bůh si vybírá matky postižených dětí, aby ty matky dělaly jeho práci (  ) celá antihumánní a nesmyslná.

sad

Je tohle jeste k tematu? ,nebo by si to Majkafa mela resit jinde?

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#117 5. 5. 2010 14:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Pan, probůh, i ty brute? :-))) Chudák paní Bombecková. Já na vlákno Ametyst a NE SEM dala ten fejeton proto, že Ametyst má postižené dítě, není jí dobře a myslela jsem si, že by ji takový fejeton mohl potěšit, zaujmout, přivést na jiné myšlenky.
Netušila jsem, že z toho, jestli je ten fejeton pravdivý nebo ne, někteří jedinci rozpoutají celobabinetí pozdvižení.

Ten fejeton začíná tím, že si spisovatelka PŘEDSTAVUJE, jak ...

Netušila jsem, že nevinný fejeton skvělé spisovatelky bude Blossom iritovat natolik, že ji dokonce přivede k založení vlákna na duchovním, kde nevinný fejetonek odsoudí. :-)

majko,
já jsem vložení toho fejetonu na vlákno Ametyst pochopila přesně tak, jak to popisuješ. Autorka prostě jen píše o svých představách a pro přiblížení poměrně složitého tématu ho podle mne zcela záměrně zjednodušila. Na tom není nic špatného a kdo se chce dozvědět víc, jistě se dozví smile
Jak píše stále PavlaH: vždycky máš na výběr, buď se rozčílíš a nebo se prostě lidsky zeptáš wink

A babinetích bouří se neděs, ony stejně slouží jen k pročištění vzduchu smile Někomu to téma prostě rezonuje víc, jinému míň.

Není tady

#118 5. 5. 2010 14:57

Petra1234
♥♥-----

Prý ve svém současném životě potkáme jen málo nových lidí, se všemi zúčastněnými máme už rozehranou jistou partii z dob minulých. (není z mé hlavy, nicméně toto mi mnohdy pomáhá chápat utčité souvislosti). Takže souhlas, NÁHODA neexistuje.

Není tady

#119 5. 5. 2010 15:00

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Petra1234 napsal(a):

Prý ve svém současném životě potkáme jen málo nových lidí, se všemi zúčastněnými máme už rozehranou jistou partii z dob minulých. (není z mé hlavy, nicméně toto mi mnohdy pomáhá chápat utčité souvislosti). Takže souhlas, NÁHODA neexistuje.

souhlasim, jen bych jeste doplnila, ze jsem cetla, ze dite zna vzdy jenom jednoho rodice. S druhym se setkava vetsinou napoprve.

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#120 5. 5. 2010 15:01

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Petra1234 napsal(a):

Ano, toto učení říká, že svou "hru" hrajeme v podstatě stále se stejným okruhem lidí - duší, pouze v případě, že si s někým stoprocentně srovnáš karmu, ten ze hry vypadává a už se s ním na této úrovni nepotkáš....

Není tady

#121 5. 5. 2010 16:34

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Tak ted to bude opravdu OFF topic:  big_smile
Nemyslím si, že se potkáváme stále se stejnými dušemi, myslím si , že jen s některými. S některými se potkáme poprvé možná proto, abychom se od nich něco přiučili. Ve své rodině zápasím s pocitem, že jsem cizinec. Kdysi v dětství jsem měla dojem, že jsem adoptovaná. Jestli to bylo ovlivnění tou horou dívčích románků, které jsem v té době četla, nevím. Rozhodně snažila jsem se tuto stránku svého života rovnat a srovnávat.  Jen se mi nějak lehce nechce přijmout, že už se s nimi potkávám po několikáté. U svých dětí mám pocit podobný, jednu duši znám, druhou ne. ALe to je můj pohled, třeba se za pár let změní, třeba ne... v tuto chvíli je to tak, jak píšu.

Není tady

#122 5. 5. 2010 17:38

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Grainne napsal(a):

Tak nejak. Spise v mem pripade , ze se konecne dozvim neco co prokazuje existenci toho duchovna ci jak to nazvat.

Gran,
díky za odpověď.
Ráda bych si ale nejprve ujasnila dvě věci:
1. co si vlastně představuješ pod pojmem DUCHOVNÍ? Sama doplňuješ "nebo jak to nazvat"...takže o co vlastně ve tvém pojetí jde? Pro mně je důležité si to vyjasnit, protože pak se mi snadněji diskutuje.
2. co ty osobně považuješ za "něco, co PROKAZUJE"? Co je pro tebe PROKAZATELNÉ? Tedy jaké hledáš důkazy?
Já si pod tím opravdu neumím momentálně nic představit, protože pro mne je to něco jiného, než pro tebe...nejspíš.
Můžeš mi s tím pomoci?
Myslím, že pokud si nebudeme rozumět v základních pojmech, bude se nedorozumění jen dál prohlubovat a to by byla škoda.

Omlouvam se, nemam talent na vyjadrovani myslenek pisemnou formou.

1.  Predstavuji si neco, co neni materialni , vedecky prokazano
  2.  To nedokazu presne popsat, proste neco co jednoznacne dokaze, ze to tak funguje tozn.
       musela bych to videt, zazit .

Ale jinak mne to docela zajima , takze si rada o tom neco prectu , ale zase ne moc ,
      protoze pak uz je to pro mne moc nestravitelne .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#123 5. 5. 2010 17:43

Johana50
♥♥♥♥♥--

Dita.L napsal(a):

Petra1234 napsal(a):

souhlasim, jen bych jeste doplnila, ze jsem cetla, ze dite zna vzdy jenom jednoho rodice. S druhym se setkava vetsinou napoprve.

Dito, já bych zase ( na základě osobní zkušenosti) řekla, že žádná taková detailní pravidla ani neexistují, něco mi říká, že jsou podružné až zbytečné. Pokáváme se tak, jak aktuálně potřebujeme pro řešení svých vlastních úkolů.
Vím bezpečně, že já oba  své rodiče znám. Sice každého z jiných období své existence na zemi, ale znám. wink

Není tady

#124 5. 5. 2010 19:22

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Na názor uvedený v příspěvku č. 1 mě napadá: Nevím pak, proč se vybírají matky postižených dětí, jejichž děti se ani živé nenarodí: matka jde radši do 24. týdne těhotenství na potrat...

Není tady

#125 5. 5. 2010 19:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Grain,
já si myslím, že každý z nás žije víceméně duchovně, protože v určité míře přemýšlí nad svým životem, kam směřuje, co chce či nechce, přemýšlí nad ostatními lidmi, nad tím, co se mu děje a proč se mu tio děje, hledá odpovědi na otázky, na které mu zatím právě věda odpovědět neumí.

Pokud jde o důkazy, říkáš to podle mne docela jasně: "musela bych to vidět, ZAŽÍT.
Na druhou stranu je ale přece všeobecně známé, že naše smysly nás mohou klamat, takže proto jsem zdůraznila než ono vidět, spíš ono zažít - prožít si.
Já tu prožitou zkušenost mám smile
Nakonec stačí se jen pozorně dívat kolem sebe.
Ne každý to dokáže a hlavně ne každý to chce.

Upravil(a) Pandorraa (5. 5. 2010 19:36)

Není tady

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Podle čeho se vybírají matky postižených dětí ?
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí