29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
mirka.. napsal(a):
není i nějaká jiná forma psychického léčení?je bezva,že máš super terapeuta,ale mě přijde, že ten nestačí.
Jo, léky.
Upravil(a) Ametyst (5. 9. 2010 7:16)
Není tady
Ametyst zkus si prosím přečít, co ti tu píše Pandorra a ostatní holky, které se ti snaží pomoc. Byla bych moc ráda, kdyby ti to k něčemu bylo a řekly spoustu věcí, které jsou k věci a mohou ti být užitečné.
Pokud nechceš číst něčí příspěvky, klikni na jejich profil a zvol si ignorovat příspěvky. U mnohých je to jediná cesta, jak se jich zbavit. Bohužel.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
NIKDO nechodí ve tvých střevících, takže taky nikdo krom tebe neví, jak se cítíš a s čím se pereš.
Takže nikdo tě nemá právo soudit za to, co zvládáš nebo nezvládáš.
Souhlas.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Síla každého z nás spočívá v tom, že si umíme říci o pomoc, je-li ji třeba, nikoliv v tom, že se tvářímě jak mistři světa, kteří všechno zvládnou.
Nikdo takový mezi námi není.... kdo všechno vždycky zvládne sám.
Nikdo není sám, ani ty ne.
Tak se neboj
Jo, tvářím se jak mistr světa, který všechno zvládne, to jsi vystihla přesně.
Pořád si myslím, že mám sílu to zvládnout. Proto možná o tom píšu tady. Kdyby ne, tak o tom asi nebudu psát a rovnou to zabalím.
Upravil(a) Ametyst (5. 9. 2010 7:17)
Není tady
Ronja napsal(a):
Ametyst zkus si prosím přečít, co ti tu píše Pandorra a ostatní holky, které se ti snaží pomoc. Byla bych moc ráda, kdyby ti to k něčemu bylo a řekly spoustu věcí, které jsou k věci a mohou ti být užitečné.
Pokud nechceš číst něčí příspěvky, klikni na jejich profil a zvol si ignorovat příspěvky. U mnohých je to jediná cesta, jak se jich zbavit. Bohužel.
Ano, příspěvky holek mi moc pomáhají.
Upravil(a) Ametyst (5. 9. 2010 7:18)
Není tady
Není tady
Ametyst,
já ti mohu říci jen svou osobní zkušenost a taky zkušenost lidí, kteří ke mně chodí pro radu a pomoc:
Ono to není ani tak o tom, že nechceme trápit naše nejbližší...
Ono je to víc o velkém Strachu, že nejsem dost dobří, že si jejich lásku a přízeň vlastně nezasloužíme, že je zklamem, že nás zavrhnou, že..... přesně jak jsi to napsala: budeš vyhnána z tlupy a bídně zahyneš.
Tenhle vzorec máme hluboko zabudovaný do DNA jako paměť dávných časů.....možná je součástí i naší kolektivní paměti a určitě je součástí paměti některých růdů, kde se táhne po celá pokolení ja velký tlustý provaz, který oslabené členy rodiny ovíjí a ničí...dusí a zabíjí.
Také je to o nedůvěře - oni mi stejně nepomohou, protože mně neberou taková, jaká jsem, musím tedy hrát hry - a o velkém egu - já to zvládnu!
Naše ego, ten Spratek nevyscválanej nám často zatápí tak, že se z toho můžeme pos...
Jenže holčičko, věř mi, že tak to být nemusí.
A nejen, že nemusí, ale ani nemá, nesmí!
Neexistuje žádné předurčení, kletba, bla bla...cokoliv, co bys si musela odžít.
V každém okamžiku to můžeš změnit.
Tak i tak.
Ty sama. Stačí se jen rozhodnout a nehrát si už na tu silnou holku.
Na tomhle všem je nejhroznější totiž to, že to předáváme dál jak štafetu naším dětem.
Zcela NEVĚDOMKY.
Bláhově si myslíme, že je chráníme, ale opak bývá pravdou.
Tak z velké lásky jen posíláme dál, čeho už jsme se mohli dávno zbavit....
Je to vlastně legrace, no ne Já vím, černý humor, ale když se na to podíváš i takhle, může se ti dost ulevit. Alespoň hodně lidem to takhle funguje - je lepší se své hlouposti smát než nad ní naříkat a tak ji do té šroubovice DNA zavrtávat hloub a hloub...
Co?
Neboj se tuhle masku zahodit. Stejně nemáš co ztratit. Můžeš jen získat, věř mi. Získáš soucítění a pomoc ať už od těch, kteří jsou s tebou teď a nebo od těch, kteří teprve příjdou.
Vždycky se někdo objeví.
Tak to prostě je
Znovu říkám: neboj se.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Ono je to víc o velkém Strachu, že nejsem dost dobří, že si jejich lásku a přízeň vlastně nezasloužíme, že je zklamem, že nás zavrhnou, že..... přesně jak jsi to napsala: budeš vyhnána z tlupy a bídně zahyneš.
Tenhle vzorec máme hluboko zabudovaný do DNA jako paměť dávných časů.....možná je součástí i naší kolektivní paměti a určitě je součástí paměti některých růdů, kde se táhne po celá pokolení ja velký tlustý provaz, který oslabené členy rodiny ovíjí a ničí...dusí a zabíjí.
Není tady
Ametyst napsal(a):
hirondel napsal(a):
"Přitom tohle není zrovna způsob, jakým bych se chtěla zprovodit ze světa.
Jistě existuje nějaký příjemnější."
A jaky je prijemnejsi?Nebudu ti tady popisovat způsoby sebevraždy, jaké bych zvolila.
Chceš návod, nebo proč se na to ptáš?
Přece mi nevěříš, tak proč ten zájem?
Nevšímaj si to, niektoré pokusy tu na Babi strhnúť na seba pozornosť od zakladateľky vlákna sú už chronicky známe a my babinetie "inventáre" sme imúnne. Skús byť imúnna aj ty a vyber si z príspevkov to, čo ťa oslovuje a čo ti dáva námety na premýšľanie... Určite sa toho aj tu na vlákne nájde dosť.
A inak - rozumiem ti, keď som mala kedysi dávno samovražedné myšlienky, tiež som si hovorila, že musí existovať nejaký elegantný spôsob, bez krvi, exkrementov, poblitia, bolesti, hrôzy a odporu. Dnes si tým nie som istá. A rada si počkám na to, až to príde samo a nebudem tomu chodiť naproti a sama predbiehať.
Není tady
Ametyst, pro mě daleko těžší, než se rozhodnout (to bylo ták lehoučké utéct od všeho a mít konečně klid), bylo zjištění, že jsem zase tady, že mě tam nechtějí. To už nechci víckrát zažít. Už jen tohle by mě tady udrželo, když nic jiného, tak strašný ten návrat byl.
A možnost, že tě vrátí zpět, je tu vždy, i kdybys zvolila nevímjaký způsob odejít.
V nemocnici se mnou byl pán. Byl to rybář. Měl vyhlídnuté místečko v roští u velikánského rybníka, kam jakživ nikdo nechodil. Vzal si spoustu prášků, zapil je litrem vodky. Pak si podřezal žíly na obou rukách. Když už byl málem mrtvý, objevil se tam rybář, který tam nikdy v životě nebyl, ale tenkrát měl nějaké vnitřní nutkání. Zachránil ho.
Nikdy nevíš. Jestli není tvůj čas, vrátí tě zpět. Byť se to nezdá, je to daleko strašnější a já už to nechci víckrát zažít. I ten pán, kterého zachránil rybář, měl stejný názor.
Jo, a díkybohu, že byli moudřejší než já, a zpět mě vrátili.
Upravil(a) majkafa (4. 5. 2010 18:31)
Ametyst - nejsi v tom sama. Nemusíš být. Je to otázka volby. Tys zvolila jít s tím ven aspon tady, anonymně. Stejné reakce tě mohou potkat i u tvých blízkých. Takže tady máš jakousi zkoušku na nečisto. Hlavně prosím mluv. Ta bolest pak má průchod, má možnost dostat se ven i jinak...
Není tady
hirondel, nedá se ti poslat SZ, máš plnou schránku. Promaž si ji, prosím.
Ametyst, jsi tu ?
Posílám pozdravení.
Není tady
Ame, mě překvapilo, že doma, tví nejbližší o tvých pocitech nic neví a ani netuší...
Mělq jsem období, kdy jsem partnera (10let spolu) podceňovala. Udělala jsem si o něm obrázek - dobrej chlap, ale zařadila jsem ho do určité kolonky- exaktní myšlení, nerozumí lidské řeči, manuálně méně zručný- inža , a pro úplnost - bylo tam i mnoho kladů...- a měla jsem jednu dobu taky vnitřní problém a absolutně by mě nenapadlo, že by za a) rozuměl b)vyslechl, c)pochopil d) pomohl.
A on jednoho dne přišel a řekl ..já mám pocit že se trápíš s tím a tím. Řekl to jasně stručně srozumitelně a bez nápovědy. Utrpěla jsem šok, zúžení koronárek a poté, co jsem se prokysličila, jsem se hrozně zastyděla.. Zrušila jsem škatulku a chlapa zařadila do "nepřečteného". Překvapil mě xkrát. Nemůže to být u tebe nějak podobně? Myslím, že neznáme ani sebe, natož ty své nejbližší..
Není tady
Selima napsal(a):
Ametyst napsal(a):
hirondel napsal(a):
"Přitom tohle není zrovna způsob, jakým bych se chtěla zprovodit ze světa.
Jistě existuje nějaký příjemnější."
A jaky je prijemnejsi?Nebudu ti tady popisovat způsoby sebevraždy, jaké bych zvolila.
Chceš návod, nebo proč se na to ptáš?
Přece mi nevěříš, tak proč ten zájem?Nevšímaj si to, niektoré pokusy tu na Babi strhnúť na seba pozornosť od zakladateľky vlákna sú už chronicky známe a my babinetie "inventáre" sme imúnne. Skús byť imúnna aj ty a vyber si z príspevkov to, čo ťa oslovuje a čo ti dáva námety na premýšľanie... Určite sa toho aj tu na vlákne nájde dosť.
A inak - rozumiem ti, keď som mala kedysi dávno samovražedné myšlienky, tiež som si hovorila, že musí existovať nejaký elegantný spôsob, bez krvi, exkrementov, poblitia, bolesti, hrôzy a odporu. Dnes si tým nie som istá. A rada si počkám na to, až to príde samo a nebudem tomu chodiť naproti a sama predbiehať.
Selim - hééj - zakladatelka jsem jáá!!
Já jsem také řešila sebevraždu, v koutku duše vím, že ne vážně. Ale nepřišla jsem na pěknou čistou, a jak píše Sel. elegantní. Skákat z okna a plašit děti - nee - to jsem si zamítla. Vlak - no to tedy ne, jak bych potom vypadala?! Jen se mi líbilo pěkně jemně sofistikovaně pouštět žilou ve vaně se skleničkou šampaňského. Ale i to v důsledku (a taky jsem furt nemělo to blbý šampaňský po ruce), po promyšlení detailů nebylo tak elegantní jak to vypadalo. ..No, vykašlala jsem se na to - neuměla jsem to. Asi moje ješitnost a sebeláska , či možná jen prostý strach, mi v tom zabránil. Trošku jsem to zlehčila, protože mi to vždycky pomáhalo nevidět problém(y) tak černě....snad je úmysl zřejmý.
Ame -
(samozřejmě s colou)
Není tady
Oki, tak sorry - ale práve preto máte TY(ako zakladateľka) a Ametyst (ako hlavná hrdinka) vlákna nárok na to, byť v ohnisku pozornosti... a majú sa riešiť vaše problémy a otázky a nie iných... (ak s tým teda nie ste uzrozumené...).
A zdravím , aj ja som s týmito myšlienkami koketovala - asi je nás prekvpaivo veľa, čo niekedy takéto "pokušenia" zažili - ale našťastie je to už dávno a našťastie to nikdy nepreročilo hranicu jalových úvah.
Ja som sa nezverovala nikomu, považujem to za svoju súkromnú vec a v tomto konkrétnom prípade som bola presvedčená (právom), že mi aj tak nikto pomôcť nemôže. Mám to proste so sebou na doživotie
a na tom nikto nič nezmení.
Není tady
Ano- tady - výhradně Ametyst, pro Ametyst, o Ametyst a o
Není tady
Wiki napsal(a):
Vlak - no to tedy ne, jak bych potom vypadala?! Jen se mi líbilo pěkně jemně sofistikovaně pouštět žilou ve vaně se skleničkou šampaňského. Ale i to v důsledku (a taky jsem furt nemělo to blbý šampaňský po ruce), po promyšlení detailů nebylo tak elegantní jak to vypadalo. ..No, vykašlala jsem se na to - neuměla jsem to. Asi moje ješitnost a sebeláska , či možná jen prostý strach, mi v tom zabránil. Trošku jsem to zlehčila, protože mi to vždycky pomáhalo nevidět problém(y) tak černě.... snad je úmysl zřejmý.
Muzu se pridat se svymi zlehcovadlem. ?
Není tady
Largo napsal(a):
Ametyst, jsi tu
?
Posílám pozdravení.
Děkuji,
taky zdravím.
Upravil(a) Ametyst (5. 9. 2010 7:19)
Není tady
Wiki napsal(a):
Ame, mě překvapilo, že doma, tví nejbližší o tvých pocitech nic neví a ani netuší...
Překvapil mě xkrát. Nemůže to být u tebe nějak podobně? Myslím, že neznáme ani sebe, natož ty své nejbližší..
Upravil(a) Ametyst (5. 9. 2010 7:23)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Ametyst, jak svoje ovázané ruce vysvětluješ manželovi?
Blbě
Upravil(a) Ametyst (5. 9. 2010 7:23)
Není tady
Říkáš, že on si ví se vším rady a je rozhodný, přitom pokud jde o tvůj problém, tak ten ho děsí a dělá, že nic nevidí.....?
To je velká škoda...
Pochopitelně netuším, čím jste si spolu prošli a čím si prošel on sám, ale tenhle přístup je dlouhodobě dost vražedný pro vás oba.
Myslím, že ti moc chybí právě jeho podpora.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Myslím, že ti moc chybí právě jeho podpora.
Nemůže mi rozumět, je jiný. Přes naše rozdílnosti je mezi námi pěkný vztah.
Upravil(a) Ametyst (5. 9. 2010 7:24)
Není tady
Ametyst napsal(a):
Wiki napsal(a):
Překvapil mě xkrát. Nemůže to být u tebe nějak podobně? Myslím, že neznáme ani sebe, natož ty své nejbližší..Ráda bych se mýlila, ale já si ozkoušela jeho reakci, když zjistil, že piju.
Byl tak vyděšen a zahanben (doktor se ho ptal, jestli spolu nežijem, že to na mě nepoznal, v tohle stavu), ževěřím, že ty indicie, co má, nepovažuje za tak vážné a raději věří mám výmluvám.
Rád vidí svět černobíle, a je zastáncem jasných jednoduchých řešení, a odmítá přijmout, že já zas tak moc jednoduchá nejsem a nezapasuji se do toho.
není to nevzdělanec, je to prostě jen chlap, jemuž jemné náznaky nestačí, prostě mu to nedoklapne.
když na to přijde řeč, byť okrajově, hrozí se toho, že by zas něco musel řešit. Zabývat se mnou, která j pro jeho vidění svta tk mimoc všechny škatulky.
Máme hezký vztah, mně na něm imponuje právě tak rozhodnost pevnost a zádasovost. To, že vidí vždy řešení, byť není nejlepší, tak ale není bezradný, podvědomě mě k němu přitahuje to, jak si ví se vším rady. i když může být bedle. Líbí se mi jeho odhodlání.
Kdybychom byli dva neurotici vedle sebe, nemohlo by to fungovat.
Mám mho ráda, a i když jednou na to přijde, věřím, že mě neopustí, byť u něj ztratím mnoho "bodů.
A otřese to s jeho zjednodušeným pohledem na svět...
Pokud ho obdivuješ pro to vytučněné, tak by neměl být zase tak velký problém mu to říci, měla by ses pak o koho opřít, byli byste na to dva a ne jen Ty sama. Nedopusť aby na to přišel až když bude pozdě, až Tě najde vykrvácenou v koupelně nebo kde to děláš.
Není tady