Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 3. 5. 2010 22:21

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Ámééétyst!? Kde jsi?

eremuruss napsal(a):

Jenom ted premyslim nad tou Estelkou jak se nakonec odhalilo,ze si vymyslela nechce se me to hledat,jdu spat rano vstavam do prace.

Ere. takove veci totiz drive ci pozdeji jsou citit. smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#27 3. 5. 2010 22:22

majkafa
Host

Blossom, vše nelze materialisticky a člověčí logikou někam aplikovat.
Víš, jak říká Malý princ. Nejlépe vidíme srdcem. To skutečně důležité je očima neviditelné. smile A už se v tom tolik nevrtej. Stejně to ty ani já neovlivníme jinak, než svým životem, jak a na co si nás Bůh "vybírá", co se ještě potřebujeme naučit.

Upravil(a) majkafa (3. 5. 2010 22:23)

#28 3. 5. 2010 22:32

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Ahoj Ame, jsem ráda, že už zase píšeš, víš já jsem si prý svůj příběh taky vymýšlela, tak si z těch názorů nic nedělej. Člověk prostě přes písmenka působí úplně jinak než v reále, takže je celkem omluvitelné, že si někdo může myslet, že si všechno vymýšlíš a ohromně se tím bavíš. Já Ti věřím Tvé problémy a pokud o to budeš stát, budu se Ti snažit pomáhat.

Out from the dark into the light !

Není tady

#29 3. 5. 2010 22:44

Blossom
Host

Přesunula jsem diskusi o údajném božím vybírání matek postižených dětí na duchovní, ať tady dál neplevelíme vlákno věnované Ametyst.

#30 4. 5. 2010 5:50

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Rosamunda napsal(a):

Ahoj Ame, jsem ráda, že už zase píšeš, víš já jsem si prý svůj příběh taky vymýšlela, tak si z těch názorů nic nedělej. Člověk prostě přes písmenka působí úplně jinak než v reále, takže je celkem omluvitelné, že si někdo může myslet, že si všechno vymýšlíš a ohromně se tím bavíš. Já Ti věřím Tvé problémy a pokud o to budeš stát, budu se Ti snažit pomáhat.

Ahojky,
já jsem už psát nechtěla, ale kdo by odolal, když ho volá přímo název vlákna.wink
Ani moje ego ne.

Já holkám (Eremus a Hir) rozumím, že mi nevěří.
Dost možná bych takovému vyprávění ještě před několika měsíci nevěřila také.
Nemám prostředky, sílu , a vlastně ani ani potřebu cokoliv dokazovat.

Ono to moje SU chování není zrovna standardní, i když nejsem zdaleka na světě taková sama, tak přece jen, mezi lidmi to v povědomí moc není, protože je to dost nepochopitelné.

Dost rychle se to vyvíjí, a zatímco před půl rokem jsem na něco podobného ani nepomyslela (rozhodně ne ve spojitosti se mnou), tak teď nejen že to dělám, ale stále se zvyšuje četnost a intenzita.
Tento víkend byl dost kritický, co se mých suicidních myšlenek týče.
Přiznám se, že mi zrovna neprospělo jít s kůží na trh a napsat tady o svém problému, ale to už je riziko podobných veřejných  diskuzí. Když se takto obrazně odhalím, musím počítat s tím, že se bude tít do živého.

Jak se má Munďák?

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#31 4. 5. 2010 8:20

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

ametyst, obdivuju tě, že jsi schopná tohle sem psát. já bych to nedokázala. v životě jsem měla dvě časové období, kdy všechno bylo černý,černý k nepřežití, a chvilkovou úlevu přinášelo pořezání, později i popálení cigaretou. bohužel nevím, jak z toho ven.prostě se nějak udělalo líp a frekvence se snižovala..taky vědomě sem to už mohla líp ovládat.ted bych to neudělala, ale co já můžu vědět, kdy se mi mozek zase zblázní a přestane normálně vnímat svět kolem. je to hrozný tě číst, protože si vzpomínám na ty pomalu hojící se rány,krev..nemůžu ti napsat nějako jako holky tady, protože mě by nic z toho nepomohlo, já sem se nějak zvetila sama.ale budu ti držet palce, aby i tvoje hlava nějak prokoukla tu černou clonu. jak dlouho to trvá?

Není tady

#32 4. 5. 2010 8:34

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ametyst napsal(a):

Já holkám (Eremus a Hir) rozumím, že mi nevěří.
Dost možná bych takovému vyprávění ještě před několika měsíci nevěřila také.
Nemám prostředky, sílu , a vlastně ani ani potřebu cokoliv dokazovat.

Ano,Ty nemusis nic dokazovat,presto tu vsak neco dokazujes. smile

Ametyst napsal(a):

Ono to moje SU chování není zrovna standardní, i když nejsem zdaleka na světě taková sama, tak přece jen, mezi lidmi to v povědomí moc není, protože je to dost nepochopitelné.

Opravdu je to dost nepochopitelne?  va  A jak tohle vis?  dudlik
Vzdaleny pohled na Tebe me pripomina pribeh jedne me zname z minula, ktere jsem dala par facek a hned ji ty blbosti presly.

Ametyst napsal(a):

Přiznám se, že mi zrovna neprospělo jít s kůží na trh a napsat tady o svém problému, ale to už je riziko podobných veřejných  diskuzí. Když se takto obrazně odhalím, musím počítat s tím, že se bude tít do živého.

Ano,souhlasim. 
A at jsi kdo jsi,at je to co tady tvoris jakekoliv,je to k zamysleni (stejne tak jako tenkrat to byla Estel) proc je nekdo tim ci onim postizen,svazan (at jiz tim ci onim) smile

Není tady

#33 4. 5. 2010 11:41

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Vlákno bylo promazáno. Kvůli necitlivýcm a off topic příspěvkům jsme již jedno vlákno Ametyst musely uzavřít. Buďte prosím tak hodní a dodržujte pravidla, aby toto vlákno mohlo zůstat otevřené.

1. žádné osobní spory - řešte si je v SZ
2. žádná diskuze mimo téma - řešte si v SZ nebo ve vlákně s nápisem CHAT. Zvlášť varuju tebe Hirondel, protože tohle je u tebe klasika a už jsme museli mazat hodně tvých příspěvků. Dodržuj pravidla jako všichni ostatní.
3. pokud vám někdo vadí, použijte laskavě funkci IGNORE a nemusíte ho číst.

Děkuji za pochopení.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#34 4. 5. 2010 12:04

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Hurá,tak se nám možná povede se vrátit k původnímu tématu: Ámééétyst!? Kde jsi?

Out from the dark into the light !

Není tady

#35 4. 5. 2010 13:01

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Ametyst, chováš se jako zvíře zahnané do kouta, v akutní krizi, jen bolest ti pravděpodobně pomáhá uvědomit si, že ještě nějak žiješ. Nebo se pletu?

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#36 4. 5. 2010 13:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ametyst napsal(a):

Majkafo, to je hezká pohádka.
smile

Moc hezká. Pohádka...

Eremuss,
tobě rozumím, na netu není nikdy nic jisté, kdo se za jakým nickem skrývá.
A po bitvě je každý králem, tak to raději říkáš dopředu.
Kdybych náhodou byla estelka. smile
Tentokrát je to vedle. Ale fakt bych byla radši, kdybys měla pravdu a já si to všechno jen vymýšlela, kdybych tuhle Ametyst mohla odhodit jako masku i s celým jejím trápením.
To by byl dobrý konec příběhu. Lepší, než ten, který vidím já.

Ametys,
dnes jsem si prošla tvoje původní vlákno, tedy především tvoje vlastní příspěvky a některé reakce.
Nevím, kdo jsi. Tedy zatím to nevím, protože to teď momentálně vědět nepotřebuji.
Asi proto, že jsem člověk, který bude pro blby raději stokrát za blba, než by jednou nepomohl někomu, kdo o pomoc volá. Raději stokrát naletím, než bych jednou potřebnému ruku nepodala.
Podle mého je než osobní prestiž vždycky mnohem důležitější lidské soucítění.
Lidí, jako jsem já, je tu mnoho, takže piš, pokud ti to pomáhá.

Já vím, že je někomu, kdo to nezažil nebo je naprostý laik, těžké vysvětlit, že mučivou psychickouo bolest - a je teď zcela fuk, zda to bolí duše a nebo mysl - lze přehlušit a jakžtak zvládnout jen bolestí fyzickou, kterou jak se domníváš, máš pod kontrolou, můžeš ji tedy korigovat a ovládat, a která ti přinese momentální úlevu.
Ty nejspíš ale už víš, že to není řešení a že ani tohle nemáš zcela pod kontrolou - psala jsi o muži, který to přehnal a řízl moc hluboko....
Jediná rada, která mne teď napadá, je ta, abys se zkusila zcela otevřít svému terapeutovi, o kterém tak hezky píšeš. Snaž se mu nic nezatajovat, perotože pokud bude pracovat pouze s neúplnými informacemi, nemůže ti zcela efektivně pomoci.

Jsou věci, se kterými ti nepomůže nikdo, budeš je muset zvládnout sama, ale na to musíš být v pohodě.
Tvoje situace není růžová, ale určitě není beznadějná.
Pokud ji ale ty tak začneš vnímat, taková bude, perotože jak věci vidíme, takové ony pro nás skutečně jsou.... Je to past, nic víc. Nepadej do ní, protože se z ní dost blbě leze. Ale i to se dá.
Neboj se a věř si. Zkus se to zase naučit smile
Pokud se řízneš, neobviňuj se. Nikdo nemá právo tě soudit, ani ty sama ne. Děláš přece všechno, co umíš.
A pokud je to málo, tak na to nezůstávej sama.
Piš stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#37 4. 5. 2010 13:45

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Holky, prosím vás, pokud nevěříte,.. nevěřte, to vůbec nevadí, každý určitě má právo na své vyjádření, názor, notabene na veřejném foru, ... ale nepište sem, moc prosím,  ta necitlivá resumé. Vám to  stejně k ničemu není, jsou to domněnky, (stejnětak to mohou být mé domněnky - domněnkujeme všichni...) a nekomu to třeba může strašně moc ublížit, není-li zrovna v "plné polní" a je jaksi zjitřelý a rozbolavělý.
Zkusete si to prosím připustit a pak psát a nebo  nepsat. Dík. hjarta

Pojdme se mlátit třeba na "vaření" či na "pavlač", ale tady prosím ne...big_smile

Tak to jsem ráda Ame, žes to nevzala. Opravdu je to fajn. Z některých příspěvků být smutná, ani třeba zaražená být nemusíš (že nejsi !!? big_smile), protože každý taky svým psaním vypráví i o sobě. Každý má z toho "poznaného" nějaké filtry a přes ty  pak  své názory cedíme...no a pak to takto vypadá. big_smile

Každá máme názor malinko jiný, bo opačný, což je taky dobře, alespoň zjistíš, co na "trhu" vůbec existuje. Pak se z toho lépe volí a vybírá. Třeba cesta, třeba ta berlička, a vůbec - jakýkoliv způsob jak si pomoci..

Není tady

#38 4. 5. 2010 13:57

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Ametyst napsal(a):

Majkafo, to je hezká pohádka.
smile

Moc hezká. Pohádka...

Eremuss,
tobě rozumím, na netu není nikdy nic jisté, kdo se za jakým nickem skrývá.
A po bitvě je každý králem, tak to raději říkáš dopředu.
Kdybych náhodou byla estelka. smile
Tentokrát je to vedle. Ale fakt bych byla radši, kdybys měla pravdu a já si to všechno jen vymýšlela, kdybych tuhle Ametyst mohla odhodit jako masku i s celým jejím trápením.
To by byl dobrý konec příběhu. Lepší, než ten, který vidím já.

Ametys,
dnes jsem si prošla tvoje původní vlákno, tedy především tvoje vlastní příspěvky a některé reakce.
Nevím, kdo jsi. Tedy zatím to nevím, protože to teď momentálně vědět nepotřebuji.
Asi proto, že jsem člověk, který bude pro blby raději stokrát za blba, než by jednou nepomohl někomu, kdo o pomoc volá. Raději stokrát naletím, než bych jednou potřebnému ruku nepodala.
Podle mého je než osobní prestiž vždycky mnohem důležitější lidské soucítění.
Lidí, jako jsem já, je tu mnoho, takže piš, pokud ti to pomáhá.

To je ještě přesně to, co jsem nenapsala, neuměla jsem to vyjádřit - klidně budu případně za blba, který naletěl, vůbec mi to nevadí. Hůře bych snášela svoji nereakci či lhostejnost.

Není tady

#39 4. 5. 2010 15:28

Ametyst
♥♥♥♥♥--

mirka.. napsal(a):

ametyst, obdivuju tě, že jsi schopná tohle sem psát. já bych to nedokázala.

Píšeš, že bys to nedokázala, a vidíš, ve svém příspěvku jsi to právě udělala. smile
To je dobře. Ve svém pův. vlákně jsem hledala někoho takového, jako jsi Ty. Kdo měl stejný problém, a dostal se z toho. Jsem ráda, že jsi napsala. děkuji.

Upravil(a) Ametyst (5. 9. 2010 7:13)

Není tady

#40 4. 5. 2010 15:43

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Pandorro, dík za příspěvek.

Já vím, že je někomu, kdo to nezažil nebo je naprostý laik, těžké vysvětlit, že mučivou psychickouo bolest - a je teď zcela fuk, zda to bolí duše a nebo mysl - lze přehlušit a jakžtak zvládnout jen bolestí fyzickou, kterou jak se domníváš, máš pod kontrolou, můžeš ji tedy korigovat a ovládat, a která ti přinese momentální úlevu.

Bohužel se domnívám stále méně, že to mám pod kontrolou.
Je to závislost, která se zhoršuje.

Pokud se řízneš, neobviňuj se. Nikdo nemá právo tě soudit, ani ty sama ne. Děláš přece všechno, co umíš.
A pokud je to málo, tak na to nezůstávej sama.
Piš

Tohle sdělení je pro mě hodně důležité, děkuji.

Upravil(a) Ametyst (5. 9. 2010 7:14)

Není tady

#41 4. 5. 2010 15:59

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

"Přitom tohle není zrovna způsob, jakým bych se chtěla zprovodit ze světa.
Jistě existuje nějaký příjemnější."

A jaky je prijemnejsi?   wink

Není tady

#42 4. 5. 2010 16:04

Ametyst
♥♥♥♥♥--

hirondel napsal(a):

Vzdaleny pohled na Tebe me pripomina pribeh jedne me zname z minula, ktere jsem dala par facek a hned ji ty blbosti presly.

yikessjuk

Není tady

#43 4. 5. 2010 16:07

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ametyst napsal(a):

hirondel napsal(a):

yikessjuk

No bys koukala jak na ni tahle naprosto bezprostredni spontanni rekace zabrala.  Kazdy je vsak jiny o tom zadna. sjuk

Není tady

#44 4. 5. 2010 16:07

Ametyst
♥♥♥♥♥--

hirondel napsal(a):

Nebudu ti tady popisovat způsoby sebevraždy, jaké bych zvolila.
Chceš návod, nebo proč se na to ptáš?
Přece mi nevěříš, tak proč ten zájem?

Není tady

#45 4. 5. 2010 16:09

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ametyst napsal(a):

hirondel napsal(a):

Nebudu ti tady popisovat způsoby sebevraždy, jaké bych zvolila.
Chceš návod, nebo proč se na to ptáš?
Přece mi nevěříš, tak proč ten zájem?

A jak Ty vis cemu skutecne verim ci ne? Jak Ty vis ze to co pisu je skutecne to co citim,Ty moje psycholozko? wink

Není tady

#46 4. 5. 2010 16:16

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Hirondel,
já se nechci přít, ano?

Děkuji za soudnost a pochopení.

Upravil(a) Ametyst (5. 9. 2010 7:15)

Není tady

#47 4. 5. 2010 16:21

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

hirondel, proč tohle děláš?plácáš tady rádoby intelektuální slovíčka, který jsou totálně mimo téma a jsou k ničemu.k čemu ti to je?

ametyst,tenkrát bych to neudělala.bože, ještě k tomu nějakou poruchu příjmu potravy?když si vzpoměnu na pár nocí v té době, a ještě bych to měla spojit s dalšíma problémama typu úzkost a bulimie(kámoška), tak teda nevim, co bych dělala.
není i nějaká jiná forma psychického léčení?je bezva,že máš super terapeuta,ale mě přijde, že ten nestačí.

Není tady

#48 4. 5. 2010 16:21

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Mam stale co k tematu ,to jen Ty to nechces z nejakeho duvodu videt. Mela by jsi ten duvod znat.
Utikas pred tim co Ti zrovan ja pisu.
Ja mluvila stokrat s lidma jako jsi Ty.  smile  Temhle vecem velice dobre rozumim,vis?

Není tady

#49 4. 5. 2010 16:22

BB
♥♥♥♥♥♥-

Ametyst napsal(a):

Hirondel,
já se nechci přít, ano?
Jsem na tom mizerně a nepotřebuji vést stupidní spory o slovíčka, když se topím v depce a podřezávám se.
Už jsem Tě v minulém vláknu prosila, abys mě nechala být.
Sama jsi tam psala, že když Tě budu mít dost, mám Tě poslat někam, tak Ti to teď píšu, že už je toho na mě hodně, z Tvé strany. Pokud nemáš co k tématu, prosím nereaguj.
Neztěžuj mi to ještě víc.
Děkuji za soudnost a pochopení.

Ametyst, neber si to od ní osobně. Každý dělá, co umí a Hir umí  DOKONALE vést" stupidní spory o slovíčka" Jediné, co ti pomůže, je,  že ji budeš ignorovat ... nic jiného. Každá tvoje odpověď nebo pokus o vysvětlení ji podnítí k dalším stupidním dotazům o ničem.  pussa  Nemá to  vývoj, je to stále dokola  .... "pes jitrničku sežral " ..
Přeju ti hodně sil .... smile

BB

Není tady

#50 4. 5. 2010 16:29

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ametyst,
nevím, čím vším jsi prošla, asi toho bylo dost, víc než si myslíš, že momentálně uneseš.
Opakuji: NIKDO nechodí ve tvých střevících, takže taky nikdo krom tebe neví, jak se cítíš a s čím se pereš.
Takže nikdo tě nemá právo soudit za to, co zvládáš nebo nezvládáš.

Vykašli se na to, zda tu chápeš něčí řeči nebo ne. Pokud je nechápeš, není prostě ještě jejich čas.
Nečti to.
Soustřeď se jen sama na sebe, buď prostě klidně sobecká, protože teď můžeš, ne-li přímo musíš.
Pokud jde o život, je dovoleno všechno, co nedevalvuje jeho samotnou cenu.

Nevzdávej se a nezůstávej sama. Každý z nás má čas od času právo spadnout na kolena nebo se i v blátě vyválet. Ale měl by se taky snažit zase vstát. Je normální, že k tomu potřebuje pochopení a pomoc druhých lidí. Přijmi ji.
Pokud jsi zklamaná sama ze sebe - to je ovšem jen moje domněnka, mohu být vedle - tak prostě nebuď. Síla každého z nás spočívá v tom, že si umíme říci o pomoc, je-li ji třeba, nikoliv v tom, že se tvářímě jak mistři světa, kteří všechno zvládnou.

Nikdo takový mezi námi není.... kdo všechno vždycky zvládne sám.
Nikdo není sám, ani ty ne.
Tak se neboj smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí