6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
majkafa napsal(a):
Neumím to vyjádřit svými slovy, ale Pan to kdysi napsala za mě nádherně a já si dovolím ji citovat a opět jí za pochopení toho, co hledám, děkuji. (Ovem to neznamená, e kdy to nenajdu, budu neastná. Budu mít jen prostě jiné věci, co mě naplní )
Cituji Pan z 12.11.2008 - to jsem si opsala do svého seítku mouder:
U Majky to cítím trochu jinak. Tam je spí touha po výjimečném, trvalém a pevném svazku, posvátném a posvěceném...
Majka prostě chce svou pohádku, která je sice totoná s výe uvedeným, jen na jakési dobrovolné a posvétné bázi...
Kdo ví?
Zázraky se dějí.
Konec citace.
A to je přesně to ono, o čem sním.
Nevím proč, ale mám pocit, e jsi na to hrdá. či pyná, na ten sen ..bez jakýchkoliv invektiv myleno a psáno..
Zázraky se dějí, to jo, ale nemá smysl na ně čekat doma a být mezitím zahořklý. Co bych řekla, e je společným jmenovatelem vech tvých příspěvků..
Pokud zrovna zázrak není po ruce, jdu ven, třeba ho potkám. Kdy ne, zařídím se jinak.. moná to souvisí s pýchou - to jsem si vzpomněla na sebe - protoe ta mě drela v pozici být něco jiného, chtít být něco jiného, ne ostatní. Pokud se tím, co dělám a tím, jaká jsem dostanu do situace a stavu, e jsem skutečně vyjímečná - je to v pořádku. Ale jít prvotně za tím,být odliná, vyjímečná - to dobře, podle mě, není.
Třeba uvědomit si - to - proč bych zrovna já měla být vyjímečná? mi trvalo snad 30let
Co takhle nepohrdat ostatním, ostatními a vesele se připojit, bez předsudků a očekávání...
Není tady
Marusja napsal(a):
Pro Pan (citováno z předelého vlákna): "Jetě celkem důleitou poznámku: kdy tě odněkud vyprovodí dveřmi, vlézt tam zpět oknem, komínem.... tomu ty říká CESTA?"
No, drahá Pan, já mám v ivé paměti, jak jsi zrovna Ty i se "svým vocáskem" teatrálně odkráčela z Babi do jiné kecárny..., (a vidí, jste tady zpět...) take bych to "lezení po okapech" moc nerozebírala.
A má odpověď? Ne. Má CESTA opravdu není cpát se někomu do zadku. Má cesta je pouze o tom, jak docílit svého, svých zájmů, potřeb, přání... a tak. Kadý si jde za tím svým, i ty, ne? Take své moudré rady, jak se spojit či nespojit s Karlot, si nech laskavě pro sebe, ptz. to je, myslím, jenom její a moje věc...
Viktorko, to má z hladu viď?
Chybí ti soudnost, protoe kdybys jí měla by jen petičku, jistě bys si vimla, e já jsem babinet dosud neopustila a to ani v době, kdy se ostatní přesunuly na jiný web. A zatím se k tomu ani nechystám.
Přestěhovala jsem pouze svoji kolu, protoe tenhle web se k ní zachoval maceky. Taky díky tobě, viď. Věřím, e jsi na to patřičně hrdá.
Nicméně pomohla jsi jen tomu, e kola je u na několika jiných webech a připravuje se pro ni i zcela nový prostor na nově vznikajícím webu pro eny. Take ti děkuji Sama bych se k ničemu takovému, jako rozířit své aktivity i jinam, ne kde vznikly, nejspí nerozhoupala, protoe já jsem tvor poměrně velmi věrný a předevím své obchodní partnery nepodráím. Nu a odchod i jinam jsem za podraz vdycky povaovala )
Take dali jste mně i kole volnost, jetě jednou díky
Upravil(a) Pandorraa (29. 4. 2010 13:38)
Není tady
Wiki, k výjimečnosti se nebudu vyjadřovat. Na nic si nehraju, jsem jaká jsem.
Pyná? Nač probůh? Jen jsem to přijala jako fakt, e já to tak mám.
marjá, já a čekat doma? Chodím domů, hlavně od jara do podzimu, jen přespávat, kdy se zadaří.
To je jen tvá domněnka, e někým pohrdám a e se "vesele nepřipojuji" . Mám skvělý ivot, dá se říct, e u dlouho nabitý k prasknutí, dokonce i s mui jako společníky u veho moného. Akorát to sem od jisté doby u nepíu.
Jak praví Toltékové: nedělejte si domněnky.
majkafa napsal(a):
marjá, já a čekat doma? Chodím domů, hlavně od jara do podzimu, jen přespávat, kdy se zadaří.
To je jen tvá domněnka, e někým pohrdám a e se "vesele nepřipojuji" . Mám skvělý ivot, dá se říct, e u dlouho nabitý k prasknutí, dokonce i s mui jako společníky u veho moného. Akorát to sem od jisté doby u nepíu.
ok
Není tady
majkafa napsal(a):
.............Jak praví Toltékové: nedělejte si domněnky.
Majko smím .................?
4 dohody Toltéků:
nehřete slovem; neberte si nic osobně; nevytvářejte si ádné domněnky; dělejte ve, jak nejlépe dovedete
První dohoda.: Nehřete slovem - neboli: Hovořte jako osobnost. Říkejte jen to, co si myslíte. Vyhýbejte se uívání slova proti sobě nebo k pomlouvání druhých. Uívejte sílu slova ve jménu pravdy a lásky.
Druhá dohoda. Neberte si nic osobně - neboli: Nikdo nedělá nic kvůli vám. Co druzí říkají a dělají je projevem jejich vlastní situace a snů. Kdy budete imunní proti názorům a činům druhých, nestanete se obětí zbytečného utrpení.
Třetí dohoda. Nevytvářejte si ádné domněnky - neboli: Nalezněte odvahu klást otázky a vyjádřit, co skutečně chcete. Komunikujte s ostatními tak jasně, jak jenom dovedete, abyste se vyhnuli nedorozuměním, smutku a dramatům. Pouze touto jedinou dohodou dokáete zcela změnit svůj ivot.
Čtvrtá dohoda. Dělejte ve tak, jak nejlépe dovedete - neboli: Vae činnost se mění od okamiku k okamiku; bude vypadat jinak, kdy jste nemocní, ne kdy jste zdraví. Dělejte vak za vech okolností ve, jak nejlépe dovedete, a vyhnete se zbytečným soudům a lítosti.
Čtyři dohody jsou esencí moudrosti Toltéků, známých po celém jiním Mexiku jako eny a mui poznání.
(Kniha moudrosti starých Toltéků; Ruiz, Don Miquel] K.
Upravil(a) Karlotina (29. 4. 2010 13:23)
Není tady
majkafa napsal(a):
Jiný zdroj:
TŘETÍ DOHODA - Nevytvářejte si ádné domněnky - nás učí e:
Máme sklon vytvářet si o vem domněnky. Dělat ukvapené závěry. Dělat závěry, ani by byly podloené objektivními fakty. Problém s vytvářením domněnek je v tom, e věříme, e jsou pravdivé. Přísahali bychom na to, e jsou skutečné. Vytváříme si domněnky o tom, co jiní lidé říkají nebo dělají, bereme to osobně, a pak je obviňujeme a reagujeme tak, e svými slovy vysíláme jed. Proto kdykoliv, kdy si vytváříme domněnky, koledujeme si o nějaký problém. Vytvoříme si nějakou domněnku, patně jí pochopíme, vezmeme ji osobně a skončí to tím, e z ničeho se stane drama.
Způsob, jím funguje lidská mysl, je nesmírně zajímavý Máme potřebu ve ospravedlňovat, vysvětlovat a vemu rozumět, abychom se cítili bezpeční. Máme miliony otázek, které si vyadují odpovědi, protoe existuje tolik věcí, které si uvaující mysl nedokáe vysvětlit. Kdy nám jiní něco řeknou, vytvoříme si domněnky, a kdy nám něco neřeknou, vytvoříme si je také, protoe musíme naplnit svou potřebu vědět a nahradit komunikaci. I kdy něco slyíme a nerozumíme tomu, vytváříme si domněnky o tom, co to znamená, a pak těmto domněnkám věříme. Vytváříme si vechny druhy domněnek, protoe nemáme odvahu klást otázky.
Vytváříme si domněnku, e kadý vidí ivot stejně jako my. Předpokládáme, e ostatní myslí stejně, jako myslíme my, posuzují ve stejně jako my a zneuívají ve jako my. Toto je nejčastějí domněnka, jakou si lidé vytvářejí. A z tohoto důvodu máme strach být uprostřed jiných sami sebou. Protoe si myslíme, e nás bude kadý soudit, dělat z nás obě, zneuívat nás a obviňovat, jako to děláme my sami. Proto se sami zavrhneme jetě dříve, ne mají příleitost zavrhnout nás jiní. Tak funguje lidská mysl.
A jen na okraj: Toto je esence filosofie toltéckých Indiánů:
Pokud budete vysílat zlo, bude se vám vracet zlo
Pokud budete přijímat zlo, budete ho i vysílat
Kdy budete vysílat lásku, bude se vám vracet
Kdy budete přijímat lásku, budete ji i vysílat
K.
Upravil(a) Karlotina (29. 4. 2010 13:50)
Není tady
Pořád říkám, e rozhovory a setkání face to face jsou mnohdy překvapivé
Písmenka matou, zvlá toho, kdo klamat chce, stejně jako toho, kdo chce být klmán.
Někdy to bývá jeden a tý....
Není tady
majkafa napsal(a):
Tohle ti závidím( v dobrém) . . . no,za takových dvacet let se snad taky dočkám.
Není tady
Karlotino, teď čtu Ruizovu a Millsovu kníku Pátá dohoda.
wereno30, proívám jedno z nejkrásnějích období mého ivota. Skvělý věk, je mi dopřáno zdraví, dobrá práce, báječní lidé kolem (i mui ), děti, vnouček, ...
A e má pohádka o "Věrném princi na bílém koni" je zatím sen? Nu, to neva. I snění je nádherné.
Leckdy je těení a snění o něčem mnohem úasnějí, ne kdy se sen vyplní.
Pandorraa napsal(a):
Pořád říkám, e rozhovory a setkání face to face jsou mnohdy překvapivé
Písmenka matou, zvlá toho, kdo klamat chce, stejně jako toho, kdo chce být klmán.
Někdy to bývá jeden a tý....
Pan,
tak jak dobře čtu mezi řádky Majku, o tvých slovech musím dumat, a ne vdy se popídím. Se zkratkami mám odjakiva těkosti. Asi delí vedení.... Snad jsem tě tentokrát pochopila správně. A pokud ano. Podepisuji. Ne-li, vznáím ádost o blií rozvedení. Nebo, e bych tě zaskočila, e vím něco i o Toltécích? K.
Upravil(a) Karlotina (29. 4. 2010 14:05)
Není tady
Nu Caro, já nevím, jak jsi mne pochopila. To je právě ten nedostatek písmenkování, e chybí dalí komunikační prostředky jako je třeba řeč těla, očí...ap.
Číst mezi řádky je hodně oidné a málokdo to dobře umí, já osobně musím říci, e i kdy vycházím z empirie a zároveň se snaím "napojit", leckdy se stejně "seknu", take dokud se s dotyčným nesetkám osobně, nedělám ádné konečné závěry a pak taky ne, protoe i ti největí zabedněnci a zadubenci se jednoho dne pohnou dál, překročí spoustu svých NIKDY a promění se v jiné lidi
Jak znám majku, věřím tomu, e její ivot je nyní určitě mnohem pestřejí a spokojenějí.
Věřím tomu, e ona věří tomu, co píe. Ostatně jako my vichni zde, e?
Co nám přinese budoucnost, to někteří něvědí vůbec, jiní alespoň tuí, protoe se u poučili
Není tady
majkafa napsal(a):
Karlotino, teď čtu Ruizovu a Millsovu kníku Pátá dohoda.
wereno30, proívám jedno z nejkrásnějích období mého ivota. Skvělý věk, je mi dopřáno zdraví, dobrá práce, báječní lidé kolem (i mui ), děti, vnouček, ...
A e má pohádka o "Věrném princi na bílém koni" je zatím sen? Nu, to neva. I snění je nádherné.
Leckdy je těení a snění o něčem mnohem úasnějí, ne kdy se sen vyplní.
To ti moc přeji. Ano i pouhé touení je tak krásné.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Nu Caro, já nevím, jak jsi mne pochopila. To je právě ten nedostatek písmenkování, e chybí dalí komunikační prostředky jako je třeba řeč těla, očí...ap.... Číst mezi řádky je oidné a málokdo to dobře umí, ....take dokud se s dotyčným nesetkám osobně, nedělám ádné konečné závěry a pak taky ne, protoe ...Jak znám majku, věřím tomu, e její ivot je nyní určitě mnohem pestřejí a spokojenějí. Věřím tomu, e ona věří tomu, co píe. Ostatně jako my vichni zde, e?...
Pan,
s těmi písmenky to má kadý jinak. Já se písemně na téma nevěra v naí rodině vyjadřuji přesněji ne, kdybych měla toté vypustit z úst. Neznamená to, e obecné téma, případně nevěra někoho jiného, ústně neumím zpracovat, srozumitelně předloit, udret nadhled a souvislou nit. Zde hovořím (píu) na téma, které bych určitě ústně vůbec neřeila. A pokud bych u musela (z jakéhokoli důvodu a s kýmkoli jiným ne vlastním manelem) hledala bych co nejirí vyjádření, aby se téma nepozorovaně z hovoru vytratilo, případně převedlo do obecné roviny.
Je jasné, e face to face si člověk udělá obrázek rychleji. Volba slov, kadence řeči, spontánnost, promlky, gestikulace, mimika, pohled očí, postavení zad a ramen, překládání nohou, atd..... A také je jasné, e v hovoru si snáze toho druhého odhadneme. Mnohdy stačí jeden pohled a stisk ruky. Neznamená to, e lidi soudím. Pouze odhaduji. A u vůbec nečiním ádné závěry. Ani z rozhovoru, ani např. z psaní tady na Babi. (Závěry činím pouze tehdy, kdy u je má zkuenost uzavřena a já musím k něčemu zaujmout postoj. A i tak si ponechávám velikou rezervu.)
Jen jsou tu pro mne někteří čitelnějí, jiní méně. A z Majky cítím, e musela dostat pořádnou ránu. A e ta rána se jetě zcela nezhojila. Moná u je zacelená, ale řekla bych, e jí vadí, svědí a před detěm pobolívá. Byla by raději, kdyby ji neměla (inu, kdo by nebyl), a tak ji trochu rozčiluje. Vůbec to neznamená, e její ivot není nyní klidnějí, spokojenějí, pestřejí! A vůbec to neznamená, e ona sama není nyní klidnějí a spokojenějí. A také to neznamená, e to, co tu píe je klié, které nám předkládá. Já ale cítím, e někde hluboko uvnitř má nevyschlý zbytek louičky vzdoru, zlosti a spravedlivého vzteku. Jak vůči svému BM a jeho nynějí paní, tak vůči sobě samé. A e jí ta louička ubírá na pohodlí, i kdy to ona sama nemusí vnímat jako já. Určitě je to milá, srdečná a chytrá enská a mně je líto, e to není z jejích příspěvků moc vidět a jen sem tam z nich vykoukne "nemajkafové" snivé stvoření. Já Majku neznám, narozdíl od tebe. Rovně mám nejspí maličko jiné vidění světa ne ty. A to, co jsem napsala je jen můj pocit, jakým na mne působí její příspěvky. Take se přirozeně mohu mýlit. K.
P.S. Majko, prosím, omluv mne, e o tobě hovořím s Pan, místo toho, abych takové věci řekla tobě přímo. O nás bez nás nemám ve zvyku, ale u to tak z diskuse vyplynulo. Ráda to proberu jetě s tebou, bude-li to povaovat za ádoucí. K.
Upravil(a) Karlotina (30. 4. 2010 0:48)
Není tady
Karlo,
on ten majčin pohled podle mě hezky zapadá do toho tvého příběhu. Ona má u odito to s čím teď zapásí. A řeí zase o kousek dál něco jiného. Jasně, e to co dělá ty (ne a tak tvůj mu) je přetvářka. Ty cítí, e ti něco netimuje, e takhle by to nemělo být, e má zlomenou důvěru, e tvoje pohádka přestala ít u moc let zpátky.
Já nevím, kdo jsi a co tu hledá. Ale po přečtení tvých velmi krásně psaných textů mě napadá ke "Karlotině" ta klasická ohraná Nesnesitelná lehkost bytí. "Free Willy, man!"- sedí ve vězení, které sis na sebe sama utrikovala a je to fakt koda. Ty bys uměla lítat a líbilo by se ti to. Pocítila bys tu "správnost", která není daná tím co si myslí, e se má (stejně ti to pocitově nefachčí), ale "správnost" přirozenou a souladnou s tvou duí (sorry za patos). A věř mi, e taková bys nosila mnohem víc těstí i pro ty, na kterých ti záleí a pro které nese tu "stranou tíhu zodpovědnosti."
Velice bujarý ohníček ti. A jedno kotě z Perinbaby.
Upravil(a) Nharte (30. 4. 2010 20:14)
Není tady
Karlotino, v pohodě. Dík za tvé psaní. Je pro mě zajímavé, jak mě vidí jiní lidé.
Nharte ti to napsala hezky a pravdivě. Nejtvrdí vězení si děláme sami svým uvězněním v tom, co si myslíme, e se má, e nějak musí být. Pokud v tom svém nastavení nejsme spokojeni, ale cítíme se v něm vězněni, myslím, e v tu chvíli je čas změnit své mylení.
Můeme se trápit (ale jen malinko) maximálně tím, čím jsme (si) ublíili sami. Vzít si z toho ponaučení, jestli to vnímáme jako ublíující. Ale ty, Karlotino, jsi k sobě zlá, nelaskavá a zničující a probůh, za co? Za to, e (ti) byl nevěrný někdo jiný - tvůj mu. Copak jsi byla nevěrná ty? (Jestli se tohle neslučuje s tvým nitrem a trápilo by tě to)
Tak proč se trápit něčím, co jsi nezpůsobila ty ale jiný člověk? Můe snad jiného člověka řidit?
Upravil(a) majkafa (30. 4. 2010 20:13)
majkafa: v tu chvíli je čas změnit své mylení
A to je to nejtěí.
Pořád si myslím, e karlotina sem POUZE vypisuje svoje nejhlubí mylenky, a povauji ji za velmi chytrou enu, take pro to, jak se chová a jak ije, má určitě dostatečný důvod. Jen si to vecko potřebuje utřídit.
Není tady
Nharte
Chytrost, vzdělání, přirozená inteligence, bla bla bla... to nehraje vůbec roli v tom, e někdo má (máme ji v určitých ivotních situacích naprosto vichni) potřebu hrát hry, tančit tanečky a tvářit se jako někdo jiný, ničit sami sebe i své okolí, dokonce i ty, které milujeme ze veho nejvíc na světě.
Jediný rozdíl já osobně vidím v celé kále moností, jak to dělat.
Od naprosto primitivního způsobu výhrůování přes to jít a někomu rozbít hubu či mu dát nů na krk, a po způsob vysoce sofistikovaný, téměř nevinný a obdiv vzbuzující - tedy na první pohled velice ulechtilý...
Jene zdání klame
Pořád je to stejné pokrytectví, přetvářka a hra na "policajty" a "lupiče", či "indiány" a "bandity", či nazvěte si to jak chcete.
Prostě na nevinného a vinného.
Take jak říká majka: je čas změnit své mylení
Protoe pokud jde o Karo, Nharte má nejspí pravdu, cítím to jako ona - Nejen e by Karo uměla lítat a líbilo by se jí to, ale ona by při tom nejspí uměla i stát oběma nohama pevně na zemi. A to jen tak někdo neumí.
Upravil(a) Pandorraa (2. 5. 2010 17:46)
Není tady
Tercila napsal(a):
majkafa: v tu chvíli je čas změnit své mylení
A to je to nejtěí.
Pořád si myslím, e karlotina sem POUZE vypisuje svoje nejhlubí mylenky, a povauji ji za velmi chytrou enu, take pro to, jak se chová a jak ije, má určitě dostatečný důvod. Jen si to vecko potřebuje utřídit.
jistě e má. kadý má důvod ít, tak jak ije.
jen mi přijde, e ten důvod je pro ní dnes málo. ve smyslu , e ten důvod jí nakonec (TED) nepřinesl kýenou a doufanou odměnu.
Není tady
agewa: jen mi přijde, e ten důvod je pro ní dnes málo. ve smyslu , e ten důvod jí nakonec (TED) nepřinesl kýenou a doufanou odměnu.
No jo, agewo, ale to právě můe posoudit zase jenom ona sama. Navíc, a se rozhodneme jakkoliv, nikdy nevíme, co nám toto rozhodnutí přinese třeba za 10 let...
Prostě si to Karlotina utřídí a pak se uvidí.
Jak se říká: i cesta můe být cíl.
Není tady
Ano, i ta cesta můe být cíl. Nemůu si přeci myslet, e kdy spadnu v ivotě do "takovéhoto" nebo i jiného průvihu, vechny následné kroky mířené jaksi tím správným směrem pro nás, jsou tím správným směrem pro naeho partnera, děti. No a to je dalí věc, kterou mi nevěra dala, mít oči otevřené, ui nastraené a více vnímat druhé lidičky. No a bolest je najednou ruku v ruce doprovázena i obrovskou radostí, těstím, neskutečně zintenzivňující proitky. Kdyby mi někdo na začátku řekl, e můj ivot bude procházka zůovou zahradou, moná bych dodala: " To ale bude docela nuda". Take trochu ít jak na houpačce, od srdce se radovat, ale i cítit obrovskou bolest při pohledu na svého mue a mylence, e bych o tohoto člověka mohla přijít, je moná právě do určité míry osvobozující a svazující zároveň. V manelství je nejdůleitějí komunikace, která u nás podle mne fungovala, ale ouva, dostala jsem pěkně přes prsty. NEFUNGOVALA. Kolik témat jsme s muem schopni otevřít a nyní, kolika věcem jsme se záměrně vyhýbali, moná určité kopírování zaitého chování naich rodičů, take ta cesta je asi opravdu cíl, na jeho konci můe být pochopení čehosi. Ale na to si jetě chvilku počkám.
Není tady
http://janbily.blog.idnes.cz/c/144887/Z … obeti.html
http://janbily.blog.idnes.cz/c/143253/A … every.html
Není tady
Tema me naramne pobavilo Diky vsem prispevatelum !
Není tady
Kdy u jste to oivili.... tak jsrm si přečetla odkazy Axiho. Dobré článečky. Moc se mi líbily.
Není tady