6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tady můete pokračovat
Není tady
Take pro Karlotinu z minulého vlákna zopakuju:
V případě 25 let trvajících nevěr manela SMYSL PRO FAIR HRU ve vaem manelství mi přijde opravdu jako velmi výstiná charakteristika. U mi nedalo.
Ano, na Oskara jste bezpochyby jednou z nejlepích nominací. U jen pro dotaz, proč nikdo v okolí nevysílá signál.
Tak třeba proto, e vy ádný signál PRO JISTOTU nevidíte. Nebo vechny síly věnujete hraní spokojené, astné a úasné rodiny. Co kdyby vám tu vai oscarovou hru náhodou ty signály naruily? Tak raději klapky na oči, na ui a jedeme dál ve své lajně.
Ale co. Tomá Marný. On se stejně nejspolehlivěji utluče kadý sám, kdy se k tomu rozhodne. Jako ty, Karlotino.
Upravil(a) majkafa (28. 4. 2010 21:59)
Já to spí vidím jako otázku priorit. Pro kadého je důleité neco jiného ... vzpomínáte na ... tuím ...toru .. ta byla v tomhle směru téměř profík. Stanovila si, co je pro ni důleité a co ne. A byla - nebo snad stále je - astná. A na tom to vechno stojí.....
Není tady
BB tys evidentně pozorně nečetla ve, co tora napsala.
Nala jsem si, co tora psala. 23.3.2009.
iju iju smile, jinak ve při starém, táta lítá z hnízda do hnízda .... momentálně se spíe vleče ... bolí ho ledviny .... jinak se snaí a snaí .... a já musím přiznat, e jsem takhle počátkem roku měla období pravdy .... a tak jsem mu to vechno hezky řekla .... a mne samotnou překvapilo co vechno jsem mu řekla .... no bylo to velký .... ten koukal .... no a následně to prodýchal, já takté a jedeme dál .... asi to tak má být smile .... vlastně jedna změna ... oznámil synovi pravdu (neb jsem mu řekla, e se z něj jednou ty děti asi pozvracej) ... no a skoro 16ctiletej synek na něho kouknul a naprosto klidný a vyrovnaný mu říká .... "no to není ádná novinka, to snad vím, jetě něco?" .... tak táta odvětil e nic .... smile .... kdy to beru ze vech stran, tak si prostě musím přiznat, e mne zkrátka jinej nebaví a dle toho co vypadávalo z něj při výměně názorů , tak on to asi vidí podobně smile))) .... asi budeme chyceni v nějaké začarované smyčce smile ... a jestli je to dobře nebo patně neřeím, neb jak jsem psala o kousek vý .... nakonec chcu stejně toho vzpupňáka drzýho smile))) a ostatní mají právo se mnou nesouhlasit, ale já mám zase právo ít podle svého smile
... moná si to táhnem u spoustu ivotů smile .... a moná si to potáhnem jetě dlouho smile))))
Z té věty je mi najednou tak velmi smutno. Moná kvůli mně samotné. Dnes jsme si v práci u oběda povídali. O muích. Byl tam i kolega. Který měl tříletého syna s milenkou a asi osmiletý vztah s ní. Kdy to konečně řekl manelce.
Ano. Zamilovat se můe kadý. To se stává. Ale lhát?
Vdy jsem si myslela, e vichni mui jsou mizerové, ale ten můj, ten je jiný.
Teď si myslím - vichni mui jsou mizerové. TEČKA
Já potřebuju ke svému ivotu věrného mue. Takového na světě není. A tak u budu jen sama. A pak u budu jenom astná.
Protoe mám pokoj v dui. A nikdo mě netrápí. Ani já sama, protoe nepřemýlím, co jsem udělala patně a co jsem měla udělat jinak, aby nebyl nevěrný.
Jak řekla dnes kolegyně, která má děti necelých 3 a 4,5 roku a které manel má roční dítě s naí jinou kolegyní. Přinc na bílém koni neexistuje.
Já mám děti. To je to, na čem záleí. To je věčnost, na které záleí. Boe, prosím pro ně o zdraví ve vech smyslech tohoto slova.
Upravil(a) majkafa (28. 4. 2010 23:03)
Nu...majko, moná, e právě proto, e si stále myslí, e vichni mui jsou mizerové, co je totální pitomost, jako kadé zeveobecnění, tak nečte v tořině příspěvcích to, co tam čte BB: její naprosté vyrovnání se s daným stavem a přijetí toho, co je....
Moná jen jinak chápe její:
"...kdy to beru ze vech stran, tak si prostě musím přiznat, e mne zkrátka jinej nebaví a dle toho co vypadávalo z něj při výměně názorů , tak on to asi vidí podobně"
Není tady
Nu, Pan, já hlavně chápu její - e se z něj jednou ty děti asi pozvracej.
Jen jsme dnes slavili 40-tiny jedné kolegyně, které první manel před 20 lety, kdy přila domů těhotná z práce dříve, protoe jí bylo zle, a nala ho doma v posteli s milenkou, řekl - nemá chodit domů dřív. Kdybys přila normálně, u by byla pryč. Tenkrát jetě nebyly pevné linky na počkání, čekalo se na ně spousty let, take fakty ani domů zavolat nemohla. A které druhý manel ...
A tak ti to na mě nějak víc dolehlo, nebo opravdu jsme nenaly/i včetně shodujících se přítomných chlapů ádného věrného, kterého bychom osobně znali.
Mui jsou bohuel opravdu z Marsu.
A já jsem z Vě(r)nue.
A to dohromady prostě nejde. Ale věet se kvůli tomu nebudu.
A tak jsem si ve vláčku přemýlela, jak je mi teď u roky klidně, dobře, mám doopravdy pokoj v dui a nejsem uvnitř rozervaná a rozdrásaná jako tenkrát.
e u nedopustím, abych jetě někdy zaila tak strané vteřiny po tom hrozném zjitění, které mě tenkrát rozervalo na cáry.
Upravil(a) majkafa (28. 4. 2010 23:16)
BB napsal(a):
Já to spí vidím jako otázku priorit. Pro kadého je důleité neco jiného ... vzpomínáte na ... tuím ...toru .. ta byla v tomhle směru téměř profík. Stanovila si, co je pro ni důleité a co ne. A byla - nebo snad stále je - astná. A na tom to vechno stojí.....
Lene ona sa netrápila, nebola sklamaná/zklamaná... Nemala pochybnosti a neila neobvyklosou ich zoskupenia. JEJ by som verila, e nikto nič netuí, vetci sú spokojní a veria tú spokojnos aj jej.
Není tady
Majka, proste sú eny, ktoré nemajú fyickú vernos postavenú ako jediné alebo hlavné kritérium lásky. A vyzerá to, e sa im ije žahie. Ale uteím a: Nie si jediný človek, ktorého poznám, čo si ivot ZÁMERNE komplikuje a sauje a kladie sám svojej dui podmienky a prekáky. Holt, kadý to máme nejako - t.j. kadý inak - nastavené.
MMch, Toru som zaila aj osobne a NEBOLA NEASTNÁ A ZATRPKNUTÁ, aspoň vtedy nie.
Upravil(a) Selima (28. 4. 2010 23:20)
Není tady
Seli, len na doplnenie - ja nehovorím o fyzickej vernosti. Horovím o vernosti. Pre mňa je v tom rozdiel.
Neumím to vyjádřit svými slovy, ale Pan to kdysi napsala za mě nádherně a já si dovolím ji citovat a opět jí za pochopení toho, co hledám, děkuji. (Ovem to neznamená, e kdy to nenajdu, budu neastná. Budu mít jen prostě jiné věci, co mě naplní )
Cituji Pan z 12.11.2008 - to jsem si opsala do svého seítku mouder:
U Majky to cítím trochu jinak. Tam je spí touha po výjimečném, trvalém a pevném svazku, posvátném a posvěceném...
Majka prostě chce svou pohádku, která je sice totoná s výe uvedeným, jen na jakési dobrovolné a posvétné bázi...
Kdo ví?
Zázraky se dějí.
Konec citace.
A to je přesně to ono, o čem sním.
Upravil(a) majkafa (28. 4. 2010 23:32)
Tak mi napadlo, e moná sním o stejném vztahu s muem, jako karlotina.
Ale já na rozdíl od ní u nezůstávám ve vztahu, který není takový, o jakém sním. A netrápím se tím, e jsem ten vztah ukončila.
Jsem v období mého ivota, kdy nemám zapotřebí dělat v tomhle kompromisy. Moná zase jednou, kdoví. Teď ne. Pokoj v dui je pro mě nade ve. Jen s ním můu dobře fungovat pro sebe i pro své děti. Ve svazku s muem, kde nejsem prostě, lidsky, klidně spokojená, s muem, který by poruil exkluzivitu naí intimity tělesné i duevní a necítím se v něm bezpečně, pokoj v dui nemám.
Upravil(a) majkafa (28. 4. 2010 23:46)
No, tak drím paste, aby si nala rovnako zmýžajúceho a aby si mu bola schopná poskytnú to, čo sama poaduje. BI. Ja mám skromnejie očakávania, a dá sa, e sa mi žahie plnia.
Není tady
Seli, dík, ale váne netreba dra palce.
Mám najcennejie poklady sveta - svoje deti a teraz u aj prvé vnúčatko. Tie sú nad vetky ostatné vzahy, nad vetky poklady.
Ak sa s takým muom u v tomto ivote vzájomne nestretneme, nestane sa vobec nič.
Za sto rokov, ba čo vravím, za 50, u vobec nebude doleité, čo sa so mnou, drobným zrniečkom vo vesmíre, v tomto ivote stalo. U ani nebude doleité, e som v mojom manelstve z mojho pohžadu zlyhala, lebo lepie som to proste nedokázala.
Upravil(a) majkafa (28. 4. 2010 23:48)
majko,
já ti ten tvůj pokoj v dui věřím. Ty jsi za tím prostě zabouchla dveře a zamkla na několik západů.
Ale.... ta pohádka...no přece jen...co kdyby...co? Hmm...
A věrnost.... to je dalí zajímavý pojem
Jsou mui, kteří s jednou enou spí a s jinou vychovávají děti.
Jsou tací, kteří tu první kvůli té druhé a vemu, co je s ní spojené, klidně kdykoliv hodí přes palubu, jsou jiní,kteří takovu situaci prostě nedopustí..
Kteří jsou věrní a kteří jsou nevěrní?
Kdo to posoudí a rozsoudí?
Děti?
Myslí, e mají právo soudit otce?
"Pozvracet" se z něho?
Pak budou ovem muset odsoudit i kus sama sebe.
Myslí, e tohle můe matka dopustit?
A proč vlastně?
e není ta jediná a on není ten princ?
e ona je zklamaná...?
Hmmm...nu nevím.
Dřív bych řekla, e z takové eny se mi chce zvracet, dnes to tak u necítím.
Je to příběh od příběhu.
Nic není stejné.
Nic není černobílé.
Není tady
majkafa napsal(a):
Seli, len na doplnenie - ja nehovorím o fyzickej vernosti. Horovím o vernosti. Pre mňa je v tom rozdiel.
To je něco jako e kdy "pásuju" v posteli se svým milencem, tak "věrně" myslím na svého manela?
Není tady
To je něco jako e kdy "pásuju" v posteli se svým milencem, tak "věrně" myslím na svého manela?
Ach jo... pouhé radovánky v duchnách jsou ten nejméně ohroující způsob nevěry (při dodrení určitých pravidel, samozřejmě).
A ano - i přitom (nebo spí potom ) můe myslet na manela... kupodivu v těch lepích úrovních, protoe si příjemné vyladění nehodlá kazit oklivejma mylenkama. V lepím případě to přetrvá i do doby, kdy ho zase najde zaaretovanýho v trenkách na kanapi u TV...
Není tady
Heleno.......jo.....hezky jsi to popsala.....souhlasím
Není tady
Pandorraa napsal(a):
majko,
já ti ten tvůj pokoj v dui věřím. Ty jsi za tím prostě zabouchla dveře a zamkla na několik západů.
Ale.... ta pohádka...no přece jen...co kdyby...co? Hmm...
A věrnost.... to je dalí zajímavý pojem
Jsou mui, kteří s jednou enou spí a s jinou vychovávají děti.
Jsou tací, kteří tu první kvůli té druhé a vemu, co je s ní spojené, klidně kdykoliv hodí přes palubu, jsou jiní,kteří takovu situaci prostě nedopustí..
Kteří jsou věrní a kteří jsou nevěrní?
Kdo to posoudí a rozsoudí?
Děti?
Myslí, e mají právo soudit otce?
"Pozvracet" se z něho?
Pak budou ovem muset odsoudit i kus sama sebe.
Myslí, e tohle můe matka dopustit?
A proč vlastně?
e není ta jediná a on není ten princ?
e ona je zklamaná...?
Hmmm...nu nevím.
Dřív bych řekla, e z takové eny se mi chce zvracet, dnes to tak u necítím.
Je to příběh od příběhu.
Nic není stejné.
Nic není černobílé.
Pan, ano. Zabouchla jsem za tím dveře. Nezamkla. Stačí mi zabouchnuté.
Pohádky jsou krásné. Mám je ráda. Ráda sním. U zase to umím. Třeba se má pohádka jednou stane skutečností. A třeba taky ne. Nic se neděje. Je spousta jiných pohádek.
Soudit? Odsoudit? Nevím jestli má kdokoliv "právo" kohokoliv soudit. Nesoudím. Jen jsem komentovala vyjádření tory.
Podle mě je důleité mít pokoj v dui. Kdyby ho měla, je to super. Její slova mi přijdou, e ho nemá. Jestli to tak je, je něco patně. To je tak vechno, nijak víc to neřeím.
Majka, ja si myslím, e jej písanie na Babi sa postupne vyvíjalo. A keď som sa s ňou ja stretla, vyrovnaná a spokojná mi fakt pripadala, ako málokto. Schválne som si k nej sadla a prekecala s ňou dos času, lebo som bola zvedavá a skeptická. A mala som dojem, e je proste autenticky astná a berie veci tak, ako prichádzajú... Ale uznávam, e toho bolo pred vye tromi rokmi a odvtedy môe by veličo inak.
Není tady
Pro Pan (citováno z předelého vlákna): "Jetě celkem důleitou poznámku: kdy tě odněkud vyprovodí dveřmi, vlézt tam zpět oknem, komínem.... tomu ty říká CESTA?"
No, drahá Pan, já mám v ivé paměti, jak jsi zrovna Ty i se "svým vocáskem" teatrálně odkráčela z Babi do jiné kecárny..., (a vidí, jste tady zpět...) take bych to "lezení po okapech" moc nerozebírala.
A má odpověď? Ne. Má CESTA opravdu není cpát se někomu do zadku. Má cesta je pouze o tom, jak docílit svého, svých zájmů, potřeb, přání... a tak. Kadý si jde za tím svým, i ty, ne? Take své moudré rady, jak se spojit či nespojit s Karlot, si nech laskavě pro sebe, ptz. to je, myslím, jenom její a moje věc...
Není tady
Viktorko, jsi dalím zářným příkladem pokrytectví v řadách SJ.
Navrch huj a vespod FUJ.
Tvoje morálka i závislost na BB jsou skutečně k zamylení.
Upravil(a) Johana50 (29. 4. 2010 8:35)
Není tady
No, sice nevím, z čeho tak soudí... ale tvůj názor ti neberu...
Upravil(a) Marusja (29. 4. 2010 8:41)
Není tady
majkafa napsal(a):
Neumím to vyjádřit svými slovy, ale Pan to kdysi napsala za mě nádherně a já si dovolím ji citovat a opět jí za pochopení toho, co hledám, děkuji. (Ovem to neznamená, e kdy to nenajdu, budu neastná. Budu mít jen prostě jiné věci, co mě naplní )
Cituji Pan z 12.11.2008 - to jsem si opsala do svého seítku mouder:
U Majky to cítím trochu jinak. Tam je spí touha po výjimečném, trvalém a pevném svazku, posvátném a posvěceném...
Majka prostě chce svou pohádku, která je sice totoná s výe uvedeným, jen na jakési dobrovolné a posvétné bázi...
Kdo ví?
Zázraky se dějí.
Konec citace.
A to je přesně to ono, o čem sním.
Majko, a není ivot o tom, e vyrovnáváním se s různými nastraenými skutečnostmi rosteme a sílíme a v zásadě proíváme emoce, které - moná - jinde nezaijeme? A, kdy se nad tím zamyslím ..... asi bych ani nechtěla, aby bylo vechno od začátku do konce dokonalé, růové a skvělé. Moná bych to nedokázala ocenit. Nevím. Neláká mě představa takového "růového ivota" - ano, v momentech, kdy je člověk nosem nedaleko bahna na zemi je tahle představa balzámem . A vimni se, e vechny pohádky KONČÍ tou svatbou. U to nikdy nepokračuje a nikde se nepíe, jak třeba princi na bílém koni narostlo břicho a večery si krátil dováděním se sluebnými.... V tomhle jsou pohádky zrádné ...
Není tady