Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 28. 4. 2010 21:22

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Co vám vzala a co dala nevěra II. ?

Tady můžete pokračovat smile

Není tady

#2 28. 4. 2010 21:30

majkafa
Host

Re: Co vám vzala a co dala nevěra II. ?

Takže pro Karlotinu z minulého vlákna zopakuju:

V případě 25 let trvajících nevěr manžela SMYSL PRO FAIR HRU ve vašem manželství mi přijde opravdu jako velmi výstižná charakteristika. lol Už mi nedalo.

Ano, na Oskara jste bezpochyby jednou z nejlepších nominací. Už jen pro dotaz, proč nikdo v okolí nevysílá signál.
Tak třeba proto, že vy žádný signál PRO JISTOTU nevidíte. Nebo všechny síly věnujete hraní spokojené, šastné a úžasné rodiny. Co kdyby vám tu vaši oscarovou hru náhodou ty signály narušily? Tak raději klapky na oči, na uši a jedeme dál ve své lajně. sad

Ale co. TomᚠMarný. On se stejně nejspolehlivěji utluče každý sám, když se k tomu rozhodne. Jako ty, Karlotino.

Upravil(a) majkafa (28. 4. 2010 21:59)

#3 28. 4. 2010 22:28

BB
♥♥♥♥♥♥-

Já to spíš vidím jako otázku priorit. Pro každého je důležité neco jiného ... vzpomínáte na ... tuším ...toru .. ta byla v tomhle směru téměř profík. Stanovila si, co je pro ni důležité a co ne. A  byla  - nebo snad stále je - šastná. A na tom to všechno stojí.....

BB

Není tady

#4 28. 4. 2010 22:36

majkafa
Host

BB tys evidentně pozorně nečetla vše, co tora napsala.

#5 28. 4. 2010 22:47

majkafa
Host

Našla jsem si, co tora psala. 23.3.2009.

žiju žiju smile, jinak vše při starém, táta lítá z hnízda do hnízda .... momentálně se spíše vleče ... bolí ho ledviny .... jinak se snaží a snaží .... a já musím přiznat, že jsem takhle počátkem roku měla období pravdy .... a tak jsem mu to všechno hezky řekla .... až mne samotnou překvapilo co všechno jsem mu řekla .... no bylo to velký .... ten koukal .... no a následně to prodýchal, já taktéž a jedeme dál .... asi to tak má být smile .... vlastně jedna změna ... oznámil synovi pravdu (neb jsem mu řekla, že se z něj jednou ty děti asi pozvracej) ... no a skoro 16ctiletej synek na něho kouknul a naprosto klidný a vyrovnaný mu říká .... "no to není žádná novinka, to snad vím, ještě něco?" .... tak táta odvětil že nic .... smile .... když to beru ze všech stran, tak si prostě musím přiznat, že mne zkrátka jinej nebaví a dle toho co vypadávalo z něj při výměně názorů , tak on to asi vidí podobně smile))) .... asi budeme chyceni v nějaké začarované smyčce smile ... a jestli je to dobře nebo špatně neřeším, neb jak jsem psala o kousek výš .... nakonec chcu stejně toho vzpupňáka drzýho smile))) a ostatní mají právo se mnou nesouhlasit, ale já mám zase právo žít podle svého smile

... možná si to táhnem už spoustu životů smile .... a možná si to potáhnem ještě dlouho smile))))

Ano, jede zřejmě pořád stejně dál. A potáhne si to spoustu životů. .......... Dokud NĚCO neudělá jinak.

Tora taky napsala v jednom příspěvku ... ... a věštkyně mi řekla, že mi pak bude 42 a pak už budu jenom šastná.

Z té věty je mi najednou tak velmi smutno. grater Možná kvůli mně samotné. Dnes jsme si v práci u oběda povídali. O mužích. Byl tam i kolega. Který měl tříletého syna s milenkou a asi osmiletý vztah s ní. Když to konečně řekl manželce.
Ano. Zamilovat se může každý. To se stává. Ale lhát? grater
Vždy jsem si myslela, že všichni muži jsou mizerové, ale ten můj, ten je jiný.
Teď si myslím - všichni muži jsou mizerové. TEČKA

Já potřebuju ke svému životu věrného muže. Takového na světě není. A tak už budu jen sama. A pak už budu jenom šastná.

Protože mám pokoj v duši. A nikdo mě netrápí. Ani já sama, protože nepřemýšlím, co jsem udělala špatně a co jsem měla udělat jinak, aby nebyl nevěrný.

Jak řekla dnes kolegyně, která má děti necelých 3 a 4,5 roku a které manžel má roční dítě s naší jinou kolegyní. Přinc na bílém koni neexistuje.

Já mám děti. To je to, na čem záleží. To je věčnost, na které záleží. Bože, prosím pro ně o zdraví ve všech smyslech tohoto slova.

Upravil(a) majkafa (28. 4. 2010 23:03)

#6 28. 4. 2010 23:05

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nu...majko, možná, že právě proto, že si stále myslíš, že všichni muži jsou mizerové, což je totální pitomost, jako každé zevšeobecnění, tak nečteš v tořině příspěvcích to, co tam čte BB: její naprosté vyrovnání se s daným stavem a přijetí toho, co je....

Možná jen jinak chápeš její:
"...když to beru ze všech stran, tak si prostě musím přiznat, že mne zkrátka jinej nebaví a dle toho co vypadávalo z něj při výměně názorů , tak on to asi vidí podobně"

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#7 28. 4. 2010 23:13

majkafa
Host

Nu, Pan, já hlavně chápu její - že se z něj jednou ty děti asi pozvracej. sad

Jen jsme dnes slavili 40-tiny jedné kolegyně, které první manžel před 20 lety, když přišla domů těhotná z práce dříve, protože jí bylo zle, a našla ho doma v posteli s milenkou, řekl - nemᚠchodit domů dřív. Kdybys přišla normálně, už by byla pryč. Tenkrát ještě nebyly pevné linky na počkání, čekalo se na ně spousty let, takže fakty ani domů zavolat nemohla. A které druhý manžel ...
A tak ti to na mě nějak víc dolehlo, nebo opravdu jsme nenašly/i včetně shodujících se přítomných chlapů žádného věrného, kterého bychom osobně znali.

#8 28. 4. 2010 23:15

majkafa
Host

Muži jsou bohužel opravdu z Marsu.
A já jsem z Vě(r)nuše.
A to dohromady prostě nejde. Ale věšet se kvůli tomu nebudu. smile

A tak jsem si ve vláčku přemýšlela, jak je mi teď už roky klidně, dobře, mám doopravdy pokoj v duši a nejsem uvnitř rozervaná a rozdrásaná jako tenkrát.
Že už nedopustím, abych ještě někdy zažila tak strašné vteřiny po tom hrozném zjištění, které mě tenkrát rozervalo na cáry.

Upravil(a) majkafa (28. 4. 2010 23:16)

#9 28. 4. 2010 23:15

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

BB napsal(a):

Já to spíš vidím jako otázku priorit. Pro každého je důležité neco jiného ... vzpomínáte na ... tuším ...toru .. ta byla v tomhle směru téměř profík. Stanovila si, co je pro ni důležité a co ne. A  byla  - nebo snad stále je - šastná. A na tom to všechno stojí.....

Lenže ona sa netrápila, nebola sklamaná/zklamaná... Nemala pochybnosti a nežila neobvyklosou ich zoskupenia. wink JEJ by som verila, že nikto nič netuší, všetci sú spokojní a veria tú spokojnos aj jej.  stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#10 28. 4. 2010 23:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Majka, proste sú ženy, ktoré nemajú fyickú vernos postavenú ako jediné alebo hlavné kritérium lásky. A vyzerá to, že sa im žije žahšie. Ale uteším a: Nie si jediný človek, ktorého poznám, čo si život ZÁMERNE komplikuje a sažuje a kladie sám svojej duši podmienky a prekážky. Holt, každý to máme nejako - t.j. každý inak - nastavené.
MMch, Toru som zažila aj osobne a NEBOLA NEŠASTNÁ A ZATRPKNUTÁ, aspoň vtedy nie.  smile

Upravil(a) Selima (28. 4. 2010 23:20)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#11 28. 4. 2010 23:24

majkafa
Host

Seli, len na doplnenie - ja nehovorím o fyzickej vernosti. Horovím o vernosti. Pre mňa je v tom rozdiel.

#12 28. 4. 2010 23:31

majkafa
Host

Neumím to vyjádřit svými slovy, ale Pan to kdysi napsala za mě nádherně a já si dovolím ji citovat a opět jí za pochopení toho, co hledám, děkuji. (Ovšem to neznamená, že když to nenajdu, budu nešastná. Budu mít jen prostě jiné věci, co mě naplní smile )

Cituji Pan z 12.11.2008 - to jsem si opsala do svého sešítku mouder:
U Majky to cítím trochu jinak. Tam je spíš touha po výjimečném, trvalém a pevném svazku, posvátném a posvěceném...
Majka prostě chce svou pohádku, která je sice totožná  s výše uvedeným, jen na jakési dobrovolné až posvétné bázi...
Kdo ví?
Zázraky se dějí.

Konec citace.

A to je přesně to ono, o čem sním. stolt

Upravil(a) majkafa (28. 4. 2010 23:32)

#13 28. 4. 2010 23:41

majkafa
Host

Tak mi napadlo, že možná sním o stejném vztahu s mužem, jako karlotina.
Ale já na rozdíl od ní už nezůstávám ve vztahu, který není takový, o jakém sním. A netrápím se tím, že jsem ten vztah ukončila.
Jsem v období mého života, kdy nemám zapotřebí dělat v tomhle kompromisy. Možná zase jednou, kdoví. Teď ne. Pokoj v duši je pro mě nade vše. Jen s ním můžu dobře fungovat pro sebe i pro své děti. Ve svazku s mužem, kde nejsem prostě, lidsky, klidně spokojená, s mužem, který by porušil exkluzivitu naší intimity tělesné i duševní a necítím se v něm bezpečně, pokoj v duši nemám.

Upravil(a) majkafa (28. 4. 2010 23:46)

#14 28. 4. 2010 23:42

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No, tak držím paste, aby si našla rovnako zmýšžajúceho a aby si mu bola schopná poskytnú to, čo sama požaduješ. stolt BI. Ja mám skromnejšie očakávania, a dá sa, že sa mi žahšie plnia.

Brita

Není tady

#15 28. 4. 2010 23:45

majkafa
Host

Seli, dík, ale vážne netreba drža palce.
Mám najcennejšie poklady sveta - svoje deti a teraz už aj prvé vnúčatko. Tie sú nad všetky ostatné vzahy, nad všetky poklady.
Ak  sa s takým mužom už v tomto živote vzájomne nestretneme, nestane sa vobec nič.

Za sto rokov, ba čo vravím, za 50, už vobec nebude doležité, čo sa so mnou, drobným zrniečkom vo vesmíre,  v tomto živote stalo. Už ani nebude doležité, že som v mojom manželstve z mojho pohžadu zlyhala, lebo lepšie som to proste nedokázala. smile

Upravil(a) majkafa (28. 4. 2010 23:48)

#16 29. 4. 2010 0:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majko,
já ti ten tvůj pokoj v duši věřím. Ty jsi za tím prostě zabouchla dveře a zamkla na několik západů.
Ale.... ta pohádka...no přece jen...co kdyby...co? smile Hmm... smilesmilesmile

A věrnost.... to je další zajímavý pojem smile
Jsou muži, kteří s jednou ženou spí a s jinou vychovávají děti.
Jsou tací, kteří tu první kvůli té druhé a všemu, co je s ní spojené, klidně kdykoliv hodí přes palubu, jsou jiní,kteří takovu situaci prostě nedopustí..
Kteří jsou věrní a kteří jsou nevěrní?
Kdo to posoudí a rozsoudí?
Děti?
Myslíš, že mají právo soudit otce?
"Pozvracet" se z něho?
Pak budou ovšem muset odsoudit i kus sama sebe.
Myslíš, že tohle může matka dopustit?
A proč vlastně?
Že není ta jediná a on není ten princ?
Že ona je zklamaná...?
Hmmm...nu nevím.
Dřív bych řekla, že z takové ženy se mi chce zvracet, dnes to tak už necítím.
Je to příběh od příběhu.
Nic není stejné.
Nic není černobílé.
smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#17 29. 4. 2010 6:52

Marusja
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Seli, len na doplnenie - ja nehovorím o fyzickej vernosti. Horovím o vernosti. Pre mňa je v tom rozdiel.

To je něco jako že když "špásuju" v posteli se svým milencem, tak "věrně" myslím na svého manžela?

Není tady

#18 29. 4. 2010 7:09

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To je něco jako že když "špásuju" v posteli se svým milencem, tak "věrně" myslím na svého manžela?
Ach jo... pouhé radovánky v duchnách jsou ten nejméně ohrožující způsob nevěry (při dodržení určitých pravidel, samozřejmě).
A ano - i přitom (nebo spíš potom http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png) můžeš myslet na manžela... kupodivu v těch lepších úrovních, protože si příjemné vyladění nehodlᚠkazit ošklivejma myšlenkama. V lepším případě to přetrvá i do doby, kdy ho zase najdeš zaaretovanýho v trenkách na kanapi u TV... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#19 29. 4. 2010 7:23

vera
♥♥♥♥♥♥-

Heleno.......jo.....hezky jsi to popsala.....souhlasím

Není tady

#20 29. 4. 2010 8:05

majkafa
Host

Pandorraa napsal(a):

majko,
já ti ten tvůj pokoj v duši věřím. Ty jsi za tím prostě zabouchla dveře a zamkla na několik západů.
Ale.... ta pohádka...no přece jen...co kdyby...co? smile Hmm... smilesmilesmile

A věrnost.... to je další zajímavý pojem smile
Jsou muži, kteří s jednou ženou spí a s jinou vychovávají děti.
Jsou tací, kteří tu první kvůli té druhé a všemu, co je s ní spojené, klidně kdykoliv hodí přes palubu, jsou jiní,kteří takovu situaci prostě nedopustí..
Kteří jsou věrní a kteří jsou nevěrní?
Kdo to posoudí a rozsoudí?
Děti?
Myslíš, že mají právo soudit otce?
"Pozvracet" se z něho?
Pak budou ovšem muset odsoudit i kus sama sebe.
Myslíš, že tohle může matka dopustit?
A proč vlastně?
Že není ta jediná a on není ten princ?
Že ona je zklamaná...?
Hmmm...nu nevím.
Dřív bych řekla, že z takové ženy se mi chce zvracet, dnes to tak už necítím.
Je to příběh od příběhu.
Nic není stejné.
Nic není černobílé.
smile

Pan, ano. Zabouchla jsem za tím dveře. Nezamkla. Stačí mi zabouchnuté. smile
Pohádky jsou krásné. Mám je ráda. Ráda sním. Už zase to umím. Třeba se má pohádka jednou stane skutečností. A třeba taky ne. Nic se neděje. Je spousta jiných pohádek. smile

Soudit? Odsoudit? Nevím jestli má kdokoliv "právo" kohokoliv soudit. Nesoudím. Jen jsem komentovala vyjádření tory.
Podle mě je důležité mít pokoj v duši. Kdyby ho měla, je to super. Její slova mi přijdou, že ho nemá. Jestli to tak je, je něco špatně. To je tak všechno, nijak víc to neřeším.

#21 29. 4. 2010 8:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Majka, ja si myslím, že jej písanie na Babi sa postupne vyvíjalo. A keď som sa s ňou ja stretla, vyrovnaná a spokojná mi fakt pripadala, ako málokto. Schválne som si k nej sadla a prekecala s ňou dos času, lebo som bola zvedavá a skeptická. A mala som dojem, že je proste autenticky šastná a berie veci tak, ako prichádzajú... Ale uznávam, že toho bolo pred vyše tromi rokmi a odvtedy môže by všeličo inak.

Brita

Není tady

#22 29. 4. 2010 8:19

Marusja
♥♥-----

Pro Pan (citováno z předešlého vlákna): "Ještě celkem důležitou poznámku: když tě odněkud vyprovodí dveřmi, vlézt tam zpět oknem, komínem.... tomu ty říkᚠCESTA?"
No, drahá Pan, já mám v živé paměti, jak jsi zrovna Ty i se "svým vocáskem" teatrálně odkráčela z Babi do jiné kecárny..., (a vidíš, jste tady zpět...) takže bych to "lezení po okapech" moc nerozebírala.
A má odpověď? Ne. Má CESTA opravdu není cpát se někomu do zadku. Má cesta je pouze o tom, jak docílit svého, svých zájmů, potřeb, přání... a tak. Každý si jde za tím svým, i ty, ne? Takže své moudré rady, jak se spojit či nespojit s Karlot, si nech laskavě pro sebe, ptz. to je, myslím, jenom její a moje věc...

Není tady

#23 29. 4. 2010 8:35

Johana50
♥♥♥♥♥--

Viktorko, jsi dalším zářným příkladem pokrytectví v řadách SJ. usch
Navrch huj a vespod FUJ.
Tvoje morálka i závislost na BB jsou skutečně k zamyšlení.

Upravil(a) Johana50 (29. 4. 2010 8:35)

Není tady

#24 29. 4. 2010 8:39

Marusja
♥♥-----

No, sice nevím, z čeho tak soudíš... ale tvůj názor ti neberu...

Upravil(a) Marusja (29. 4. 2010 8:41)

Není tady

#25 29. 4. 2010 9:29

BB
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Neumím to vyjádřit svými slovy, ale Pan to kdysi napsala za mě nádherně a já si dovolím ji citovat a opět jí za pochopení toho, co hledám, děkuji. (Ovšem to neznamená, že když to nenajdu, budu nešastná. Budu mít jen prostě jiné věci, co mě naplní smile )

Cituji Pan z 12.11.2008 - to jsem si opsala do svého sešítku mouder:
U Majky to cítím trochu jinak. Tam je spíš touha po výjimečném, trvalém a pevném svazku, posvátném a posvěceném...
Majka prostě chce svou pohádku, která je sice totožná  s výše uvedeným, jen na jakési dobrovolné až posvétné bázi...
Kdo ví?
Zázraky se dějí.

Konec citace.

A to je přesně to ono, o čem sním. stolt

Majko, a není život o tom, že vyrovnáváním se s různými nastraženými skutečnostmi rosteme a sílíme a v zásadě prožíváme emoce, které  - možná - jinde nezažijeme? A, když se nad tím zamyslím ..... asi bych ani nechtěla, aby bylo všechno od začátku do konce dokonalé, růžové a skvělé. Možná bych to nedokázala ocenit. Nevím. Neláká mě představa takového "růžového života"  - ano, v momentech, kdy je člověk nosem nedaleko bahna na zemi  je tahle představa balzámem .  A všimni se, že všechny pohádky KONČÍ tou svatbou. Už to nikdy nepokračuje a nikde se nepíše, jak třeba princi na bílém koni  narostlo břicho a   večery si krátil dováděním se služebnými.... V tomhle jsou pohádky zrádné ... smile

BB

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí