27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Prosím Vás zkuené o radu.
Začínám se učit finanční poradenství ale některé věci jsou mi troku proti srsti. Proto se Vás chci zeptat.
Paní si platí 500 Kč měsíčně u ČSOB univerzální ivotní pojitění.
Má v tom zahrnut úraz, tvalé následky 50 000 a v roce 2014 má dostat 50 000 pojitění na doití.
A teď příklad:mám paní poradit pojistku zruit a udělat si Flexi která vychází stejně na 500 Kč ale je monost pojistit více věcí. A já se ptám a co ty peníze které tam jsou jako to spoření které má dostat těch 50 000 Kč. Určitě tam je něco naspořeno. Vím, e částka z toho je na to urazové atd. to není spoření ale něco z těch 500 přece spoření je?
Take kdy tu pojistku zruí, co se stane?
Ptám se asi jako hotentot ale nemíním někoho tlačit někam kde prodělá kalhoty.
Není tady
Petuna napsal(a):
Prosím Vás zkuené o radu.
Začínám se učit finanční poradenství ale některé věci jsou mi troku proti srsti. Proto se Vás chci zeptat.
Paní si platí 500 Kč měsíčně u ČSOB univerzální ivotní pojitění.
Má v tom zahrnut úraz, tvalé následky 50 000 a v roce 2014 má dostat 50 000 pojitění na doití.
A teď příklad:mám paní poradit pojistku zruit a udělat si Flexi která vychází stejně na 500 Kč ale je monost pojistit více věcí. A já se ptám a co ty peníze které tam jsou jako to spoření které má dostat těch 50 000 Kč. Určitě tam je něco naspořeno. Vím, e částka z toho je na to urazové atd. to není spoření ale něco z těch 500 přece spoření je?
Take kdy tu pojistku zruí, co se stane?
Ptám se asi jako hotentot ale nemíním někoho tlačit někam kde prodělá kalhoty.
Přečti si smluvní podmínky daného pojitění.
Není tady
Petuno můe tohle přeci probrat s tím kdo tě zaučuje a nemusí mu,kdy nechce říkat,e je ti něco blbé,to si nech pro sebe ale on nejlíp ti myslím poradí o co přijde a naopak třeba zas dalí výhody.A má na věc komplex.pohled.
PS:Pokud se bude na svou práci dívat tak,e nechce lidi okrádat,tak se nemůe jako pojiovák ivit.Ale zas kdy jde do procesu,tam se jak námezdní otrok a okrádají pro změnu tebe a ty dostává jen almunu za denodenní 8hod.lopocení se.
Tak si to holt člověk musí v kebuli přebrat - buď bude mít peníze ty nebo jiný pojiovák,zaváhá-li.
Není tady
Já bych řekla obecně, e ruit pojistku takhle před koncem asi není dobré. Moná ti poradí ten, kdo tě zaučuje, ale záleí na jeho kvalitách. Na vlastní kůi jsem zaila, kdy nás stav. spoř. jako nováčky tlačila do změn starích smluv a ti lidé by pak přili o peníze. Odela jsem, protoe tohle dělat nechci. Kdy je člověk začátečník, nezbývá mu nic jiného, ne věřit svým kolegům. A ne kadý z nich je solidní.
Není tady
Ony jsou finanční společnosti, které z ruení pojistek ijí. Prostě není cílem společnosti pomoci klientovi, ale hlavně předělat vechny pojistky na jejich. Mají vypracovány velmi promylené systémy, jak klienty přesvědčit. Samozřejmě klientům neřeknou věci, co se nehodí. Prostě vychválí plusy nové pojistky, o záporech mlčí.
Dokonce jsou firmy zaloené na tom, e nového zájemce o tuto práci přimějí, aby přinesl vechny pojistky a penzijka, co mají v iroké rodině a změní mu je na jiné. Nový zájemce za to dostane provizi a zaslepen těmito penězi nevidí nevýhody nových smluv.
Obávám se, e u nás jsou pojitěni u vichni, co chtějí a nové klienty získá u jen tím, e jim zruí staré pojistky.
Taky ale hrozí, e po Tobě přijde do rodiny dalí pojiovák z jiné společnosti a Tebou uzavřenou pojistku zase předělá na svoji. Můe se ti stát, e pak bude vracet provize, které jsi u dostala.
Není tady
Kuty napsal(a):
Petuno můe tohle přeci probrat s tím kdo tě zaučuje a nemusí mu,kdy nechce říkat,e je ti něco blbé,to si nech pro sebe ale on nejlíp ti myslím poradí o co přijde a naopak třeba zas dalí výhody.A má na věc komplex.pohled.
PS:Pokud se bude na svou práci dívat tak,e nechce lidi okrádat,tak se nemůe jako pojiovák ivit.Ale zas kdy jde do procesu,tam se jak námezdní otrok a okrádají pro změnu tebe a ty dostává jen almunu za denodenní 8hod.lopocení se.
Tak si to holt člověk musí v kebuli přebrat - buď bude mít peníze ty nebo jiný pojiovák,zaváhá-li.
Akorát Kuty - pokud chce pojiovákem nějakou dobu zůstat a hlavně chce být dobrým pojiovákem, na kterého se klienti obracejí s důvěrou (s důvěrou, e je neodrbe), pak si musí u do začátku stanovit nějaká pravidla. Za sebe - tohle je podle mě prasečina. Pokud jsi dobrý pojiovák, zvládne uzavřít pojistku jetě jednu, pojistí jiná rizika atd. a vydělá si .. Pokud jsi "béčko", zruí pojistku, v kadém případě pokodí klienta a ve finále i svou pověst.
Petuno - i tady platí, e co nechce, aby druzí činili Tobě, nečiň Ty jim a fair jednání se Ti opravdu dvojnásobně vrátí.
Není tady
Anda napsal(a):
Kuty napsal(a):
Tak si to holt člověk musí v kebuli přebrat - buď bude mít peníze ty nebo jiný pojiovák,zaváhá-li.Akorát Kuty - pokud chce pojiovákem nějakou dobu zůstat a hlavně chce být dobrým pojiovákem, na kterého se klienti obracejí s důvěrou (s důvěrou, e je neodrbe), pak si musí u do začátku stanovit nějaká pravidla. Za sebe - tohle je podle mě prasečina. Pokud jsi dobrý pojiovák, zvládne uzavřít pojistku jetě jednu, pojistí jiná rizika atd. a vydělá si .. Pokud jsi "béčko", zruí pojistku, v kadém případě pokodí klienta a ve finále i svou pověst.
Petuno - i tady platí, e co nechce, aby druzí činili Tobě, nečiň Ty jim a fair jednání se Ti opravdu dvojnásobně vrátí.
Jene to má malý háček. Kamarádka dělá v jedné pojiovně za přepákou a říkala, jak to tam mají. Normální plat základ jen něco málo nad ivotní minimum a pak prémie za některé uzavřené produkty. Hlavní prémie za ivotní pojistky. Tím si můe zvýit plat i na trojnásobek. A kdy je samoivitelka se 2 dětmi, alimenty minimální, tak musí hledět i na to, jak sebe a děti uiví. Je hezké brát ohled hlavně na klienty kdy pak poradkyně sama nemá na zaplacení bytu a můe skončit jako bezdomovec. A kdy se u nich sniovaly stavy, tak podle těch výkonů. První museli bohuel odejít právě ti solidní a lidtí poradci - take to fair jednání u nemohli ani uplatnit.
Já to nesolidní jednání v ádném případě neobhajuji, jen uvádím příklady z praxe.
Není tady
Amely,
a co s tím udělá? Takhle to je, nemá cenu to řeit. Líbí se ti to? Nelíbí? Tak to nedělej. Prostě podmínky zná a kdy s tím nesouhlasí, není co řeit.
A pokud se klienti nechají pojiovacím poradcem přesvědčit ke koupi pro ně nevýhodného produktu, je to jejich hloupost a ty za ně přeci nezodpovídá.
Není tady
amely napsal(a):
Anda napsal(a):
Kuty napsal(a):
Tak si to holt člověk musí v kebuli přebrat - buď bude mít peníze ty nebo jiný pojiovák,zaváhá-li.Akorát Kuty - pokud chce pojiovákem nějakou dobu zůstat a hlavně chce být dobrým pojiovákem, na kterého se klienti obracejí s důvěrou (s důvěrou, e je neodrbe), pak si musí u do začátku stanovit nějaká pravidla. Za sebe - tohle je podle mě prasečina. Pokud jsi dobrý pojiovák, zvládne uzavřít pojistku jetě jednu, pojistí jiná rizika atd. a vydělá si .. Pokud jsi "béčko", zruí pojistku, v kadém případě pokodí klienta a ve finále i svou pověst.
Petuno - i tady platí, e co nechce, aby druzí činili Tobě, nečiň Ty jim a fair jednání se Ti opravdu dvojnásobně vrátí.Jene to má malý háček. Kamarádka dělá v jedné pojiovně za přepákou a říkala, jak to tam mají. Normální plat základ jen něco málo nad ivotní minimum a pak prémie za některé uzavřené produkty. Hlavní prémie za ivotní pojistky. Tím si můe zvýit plat i na trojnásobek. A kdy je samoivitelka se 2 dětmi, alimenty minimální, tak musí hledět i na to, jak sebe a děti uiví. Je hezké brát ohled hlavně na klienty kdy pak poradkyně sama nemá na zaplacení bytu a můe skončit jako bezdomovec. A kdy se u nich sniovaly stavy, tak podle těch výkonů. První museli bohuel odejít právě ti solidní a lidtí poradci - take to fair jednání u nemohli ani uplatnit.
Já to nesolidní jednání v ádném případě neobhajuji, jen uvádím příklady z praxe.
Amely
1) viz Tulipánka
2) přepákář si větinou nebuduje kmen, ze kterého ije léta. Jedním podrazem tak můe klasický pojiovák klidně přijít i o 20 klientů. Kadý má známé, děti, časem i ty děti mají děti... Nejde jen o fair jednání, jde i o to umět si spočítat, e to fair jednání ti časem přinese své ovoce.
Není tady
Ando, to je sice hezké, ale tak můe začátečnice uvaovat třeba kdy má manela, co jí přinese pravidelně výplatu a ona to má jako přivýdělek. Je hezké vyčkávat a děti klientů budou mít děti, ale z něčeho se ít musí teď. Navíc ty děti třeba začnou dělat taky poradce nebo budou věřit víc svým vrstevníkům, kteří dělají poradce.
Taky jsem to kdysi zkouela, ale kdy jsem ivila sama 3 lidi, tak jsem musela hlavně zajistit pravidelný příjem.
Bohuel jsem taky zjistila, e řada lidí ani ty smlouvy moc nestuduje a věří tomu, kdo umí nejlépe zapůsobit a přesvědčit. Skoro bych tady věřila tomu, e za kadý dobrý skutek bude po zásluze potrestán.
Není tady
Amely, to je sice hezké, ale já taky začínala dělat pojiovnictví jako matka samoivitelka (navíc s dluhy po bývalém manelovi). Vechno jde, kdy se chce.
Není tady
Anda napsal(a):
Amely, to je sice hezké, ale já taky začínala dělat pojiovnictví jako matka samoivitelka (navíc s dluhy po bývalém manelovi). Vechno jde, kdy se chce.
Tak to jsi dobrá, já jsem la jinam, ale u mne to bylo i tím, e jsem ranní ptáče a odpoledne u reaguji hůře a nechtěla jsem po večerech nechávat děti samotné doma ani je tahat s sebou. To jetě nechodily do koly. Tak a se Ti daří.
Není tady
Děkuju za přání, Amely, ale já u pět let pracuju v jiné sféře. A na roky v pojiovně vzpomínám se smíenými pocity.
Není tady
Anda napsal(a):
Kuty napsal(a):
Andy,myslí to dobře,ké by to tak fungovalo,ale na fin.trhu je nechutný boj o klienta vč. jetě víc nechutnějích praktik.Take takové ty dobré poctivé due skončí skoro jetě dřív ne začnou,pak brečí na pracáku.
Není tady
Anda napsal(a):
Děkuju za přání, Amely, ale já u pět let pracuju v jiné sféře. A na roky v pojiovně vzpomínám se smíenými pocity.
Ando -5 let tam nejsi. Nemyslí, e se za tu dobu mohla situace změnit?
Kamarádka dělá pro tu pojiovnu u 14 let. Povídala, e kdy začínala, tak stačilo 5 telefonů a zaručeně z toho byla smlouva. Lidé věřili vemu.
Pak kdy to za řadu let začínala dělat znovu po mateřské, byla v oku -50 telefonů a nic. Lidé mnohem mémě důvěřiví.
A teď v posledních letech v té pojiovně řeít o, e jim na přepáky přestali chodit lidé, poradcům se nevěří a hlavně - mladí si uzavírají smlouvy sami přes internet a nestojí o osobu poradce. Smlouvu uzavřenou přes internet mají se slevou.
Není tady
Pokud se týká posouzení konkrétní smlouvy, je důleité vědět, kolik na původní smlouvě jde na "spoření" a na krytí rizik. ALE - vechny smlouvy P, je jedno celkem jaké jsou zaloeny na principu rizikovosti, e se klient doije konce smlouvy, čili ve finále se tam nasype ( do spořící sloky) mnohem víc, ne klient na konci dostane.
Plést si spoření s ivotním pojitěním je jeden z nejobvyklejích onbecně oblkíbených omylů, na kterém finančně - poradenské firmy vydělávají hafo peněz...
Řeení vypořádání smlouvy nabízí zákon o pojistné smlouvě, ve vztahu ke konkrétním smluvním podmínkách ČSOB pojiovny - pokud by klient chtěl odbytné, přijde o značnou část vloených peněz, elegantní řeení je, přestat platit a nechat spotřebovat kapitálovou hodnotu na dokrytí rizika smrti, úrazu a invalidity....
Ale ruit jedno mizerné ivotní pojitění a zakládat Flexi - to je jako vyskočit z autobusu bez brzd pod vlak - je to katastrofa. Jen reklama a reklama...
Dneska je situace na trhu ale u taková, e se dá najít jiné, ale hlavně transparentní kombinace pojitění rizik a odděleného spořen na stáří...
Pokud by vás třeba zajímalo úrazové pojitění, kdy při 50% trvalých následků ( = třebas ztráta zraku na jedno oko úrazem) dostanete plnění jednorázově 620.000,- a doivotní měsíční úrazový důchod 12.000,-, za pojistné 300,-měsíčně, ozvěte se, poradím...a pro děti do vstupního věku 15 let se dá takové úrazové pojitění pořídit za 170,- měsíčně...
Obecně .- na trhu finančních produktů se bohuel děje jen to, e kadý finanční poradce při výběru pojitění klienta hledí na svou kapsu ...je to na delí povídání, ale ...jde to i jinak...přeji hezký den vem...
Není tady
lidi to u si ze mě děláte pr... řeit takovýdle věci na netu? Snad má svoji firmu tam neděla sama tak se ptej kolegů co a jak a neře to na netu
jinak jak tu píete něco málo nad základní mzdou vzpamatujtese aspoň sedíte v teple zvedá lel. a kdy se jí to nelíbí a táhne za stejný prachy dělat třeba za pokladnu jene ona si aspon přividěla uzavřenou smlouvou mi v obchodě těko dostanem něco navíc ba naopak ani předčasy nám neplatěj teď jsem teda bez práce ,ale todle mě dostává nelíbí se jí a to neděla není jediná kdo musí ivit rodinu ostatní ji taky mui uivit a o to huř kdy u nas doma jsem 4 a jeden mizernej plat a níikde si taky nesteuji
a dalí věc u se nedivíjm e paka v český pojitovně mě na stejnej problem řekli 3x něco jinýho nakonec jsem se nastvala a pojistku zruila ale teď jak na to koukám asi za to nemůou asi jim lidi na netu patně poradili co mi mají říc
nechápu proč poradce dělaj lidi z ulice a tam koukaj brát lidi ze kol pak to nebude vypadat tak jak vypada sami o tom ho*no vedi ale uzavirají pojistky a lidi co studuji vysokou ze ýzaměřením bankovnictví a pojiovnictví si pak ani nekrtnou či pak je hazej do pytle s takovou pakáí co neví co dělat a ptají se na to na netu omg se vzpamatujte
Není tady