|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Wiki napsal(a):
Kuty napsal(a):
No Heleno to snad nemyslíš vážně hlavně s tou tvojí odpovědí v posl.odstavci.
PO dosavadních 24 letetech spokojeného manželství totiž vím o čem píšu a mám tudíž představu, a klidně napíšu že správnou,o tom,jak se chová muž,který má svou ženu skutečně rád a tudíž ji bere rád i na chatu ke kámošovi,který většinou to také i nabídne,že mají přijet oba dva,když oba dva i jako pár fungují.
A i ty tvé předchozí rady - prostě komu není shůry dáno v apatice nekoupí.Když je chlap vyloženě lovec a sbírá skalpy,k ničemu se nedá dlouhodobě přinutit.A kolikrát to tak bude Scarlet a ji podobné dělat,že ve dveřích rychle předají děti své polovičce s tím,že někam neodkladně musí?
Když si celou situaci vztáhnu na sebe,tak by mě nikdo nepřinutil dělat dlouhodobě to co nechci a jak to necítím.Ani PLZÁK NE.Proto jsem taky napsala,že ten vztah jde už parvděpodobně do kytek,co taky chtít od takového Casanovy,že.Ano - to je přesně jak píšeš, tvoje představa.
důkaz lásky ´= muž vezme manželku na chatu a rád
Ano, vytučněné podle mě JE jedním z možných důkazů lásky.
Naštěstí to není jediný způsob, těch je mnohem víc...
Jinak mi přijde, že to, co zažívá Scarlet, je (DO URČITÉ MÍRY) jev zcela přirozený v každém vztahu a do určité míry jsou tam náznaky mužova sobectví, které je třeba pokud možno v zárodku usměrnit. Přesně jak psaly holky už přede mnou - nějak přirozeně manžela víc zapojovat, vytvořit a požadovat také nějaký čas Scarlet sama pro sebe apod..
Ale nechápu, proč rovnou malovat čerta na zeď - jako že možná by mohl mít i jinou...jestli se tohoto Scarlett chytí, a propadne žárlivosti a stopování manžela, tak to by to pak šlo opravdu do háje asi fofrem...
Kuty napsal(a):
že ten vztah jde už parvděpodobně do kytek,co taky chtít od takového Casanovy,že.
proč hned Casanova? 
mi to příjde normální, že má chlap potřebu se od rodiny odreagovat.. samozřejmě v mezích, třeba že sobotu tráví na hřišti a neděli s rodinou..
stejně tak chápu, že s dětmi není člověk zvaný všude.. když jsme třeba na jednoho silvestra museli kvůli dítěti v chatě celý večer šeptat, tak to si člověk pak rozmyslí, koho na akci pozvat 
Ale jinak soucítím samozřejmě i se Scarlet.. samotný sex taky nepokládám za důkaz lásky..
tak zkus třeba naplánovat výlety, třeba i na noc někde v hotýlku, na odreagování od těch všedních dnů..
Není tady

laminanonte napsal(a):
Když jsme spolu o tom mluvili, říká, že děsně tlačím na pilu, že mě má rád (ale neřekne to sám od sebe....večer v posteli při milování mi řekl, že tohle je přece ten nejhezčí důkaz lásky)
...no nevím, jestli je zrovna pohlavní styk důkazem lásky. Ono to může zrovna být jen uspokojení fyzické potřeby.
Možno ten chlap dá pri "tom" všetky lásku do dotykov, apod... ale pre život je to proste málo. Určite pre manželský život s deťmi.
Ja by som mu občas nechala deti na stráženie a občas zohnala radšej niekoho tretieho k deťom a vyšla si s ním sama niekam "von". Môže ťa stále mať rád, vo tom žádná, ale vzťah bez oživovania a nových spoločných zážitkov proste vyvanie. 
Upravil(a) Selima (22. 4. 2010 12:39)
Není tady

Kuty napsal(a):
aprill napsal(a):
Kuty napsal(a):
No Heleno to snad nemyslíš vážně hlavně s tou tvojí odpovědí v posl.odstavci.
Helena pravdu, já bych tady nešla nikam kam bych nebyla pozvaná
.
Aprill,tady se ale neřeší jestli někam jít či nejít,když tam nejsi pozvaná.
No, je to asi skôr chyba a nezdvorilosť toho kamaráta, ale ak fakt nepozval aj ženu...
tak by som sa tiež nehrabala. Ale vynahradila by som si to tak, že by som INOKEDY vrazila deti mužovi a šla na nejaký svoj program.
Není tady

Nemusí mít vůbec jinou... může to být prostě pohodlnej sobeček - nemyšleno špatně. Někdo už tu psal, že to tak má spousta rodin. Žena na MD, muž coby živitel má vlastně nárok na koníčky, tak to berou... Taky jsem to tak brala.
Už to vidím trošku jinak. Děti chtěli oba, jsou společné...
Když tam není rovnováha, je to špatný. Nikdo netvrdí, že musí přebalovat, koupat... ale strávit s vlastními dětmi čas snad není taková oběť. Nejde jen o procházku, doma je pomuchlá mezi dveřma... nevím přesně, jak to Scarlett napsala...
Scarlettin manžel byl takovej vždycky, jenže se musel snažit, aby Scarlett nic nepoznala a už mu došel dech.
Má ženu, dvě děti, doma zázemí a ještě má báječnou příležitost mít čas pro sebe - vždyť je přece živí... 
Na chatu může jet, může jet i na hory, může chodit do kina, ale měl by stejný čas a finance věnovat i společným chvílím s rodinou... a ne, že ženuška sedí doma, maximálně jde na nákup nebo do parku s dětmi... jo ještě může k rodičům...
Já si zařídila aktivity sama s dětmi, když náš tatík přestal mít čas a byl to začátek konce. Každý svoje přátele, společní ubývali - nebyl na ně čas... Dneska už vím, že to tak prostě dopadnout muselo - stavěno na špatných základech.
Ale stejně jsem se snažila to změnit. Jako házet hrách na stěnu...
Co poradit. To je těžký. Když něco Scarlett udělá, řekne - bude tlačit na pilu. Když to řešit nebude - konec se blíží mílovými kroky...
Já souhlasím s Kutinou větou, že - ten vztah jde už pravděpodobně do kytek... Špatný základ, obávám se. Rozumnej vyzrálej člověk, který má rád svoje děti a partnera se takhle nechová.
Není tady

Na mě to působí,že Scarlettin manžel od rodiny utíká jak může. Spoustě chlapům péče o dítě nic neříká,nepřináší jim to takové uspokojení jako ženám.Zvlášť,když jsou malé,pak už třeba jo,když s ním jdou čutat na hřiště,nebo vyjedou na kolech...Ale to je to samé,jako,když ženy většinou nejsou rozrajcované z každodenního úklidu,praní,žehlení,vaření.....ale to k rodině a domácnosti prostě patří.To by si měl každý rozmyslet.Scarlettin manžel věděl do čeho jde a co ho čeká,navíc to nebude už žádný zajoch,takže bych ho neomlouvala a neměla pochopení pro jeho potřeby relaxace.Jasně,že každý by měl mít svůj prostor pro zájmy i koníčky.Ať si jde zasportovat a vyventilovat pracovní stres,ale ať to samé umožní i manželce.Jak často to bude je jen na jejich domluvě. A navíc,když člověk svou rodinu miluje,nejraději relaxuje s ní. My se přes týden doma společně taky moc neužijeme,proto si to o víkendech vynahrazujeme společnými výlety,sportováním,procházkami.Protože můj manžel se mnou ( a dětmi ) rád ( a zcela dobrovolně
) tráví volné chvíle,věřím,že mě miluje.Je to pro mě mnohem pádnější důkaz,než kdyby mě každou noc klátil v posteli.
Není tady

děkuji všem za příspěvky
a pište prosím dál, potřebuji slyšet co nejvíc názorů a udělat si obrázek
Nemám na psaní moc klid, děti jsou akční
Jen doplním, jste se ptaly...
manželovi je 45let, je o 15let starší
na horách byl po 20letech, naposledy lyžoval na vojně a je fakt, že to chtěl vyzkoušet, aby byl v obraze a mohli jsme jet příští rok všichni. Vím, že tam byl sám, ukázal mi doma, že se můžu na sjezdovku dívat on line a vždycky nahoře u vleku nám přes počítač zamával
Na oslavu jde teď v sobotu. Je trenér mládeže a dělá to po práci. Slaví jeden z tatínků jedné hráčky a já ho od vidění znám. Je to pojaté jako tenisový turnaj. Víc o tom moc nevím. Manžel mi řekl, že neví, jak dlouho tam bude. Nechci mu to zakazovat, ale prostě mě mrzí, že dá přednost této akci před námi, když mu teď konečně skončila sezóna a víkendy netráví po zápasech.
Dnes ráno mi ještě řekl, že na víkend u nás bude jeho dcera z předchozího manželství. TAkže ji přiveze a na celou sobotu ahoj... já s ní vycházím dobře, ale připadá mi to divné. Já bych na jeho místě zrušila turnaj a věnovala se rodině. Na žádné chatě to není, jen na druhém konci města.
Babičku mám v pohotovosti, může a ráda pohlídá, ale já jsem holt taková kvočna. Jsem s dětma ráda a nejraději bych trávila čas s nima a manželem, prostě jako rodina. Jenže mi nějak připadá, že jsme pro něj spíš závaží. Je fakt, že mi i v okolí kamarádky říkají, ať jdu taky někam sama, nebo ať si někam vyrazíme atd. Takže na tom pracuju. Za čtrnáct dní máme třídní sraz, ale vzhledem k jeho večerním tréninkům bude hlídat stejně babička a ne on. Potom mám kulatiny a tak bych ráda vyrazila tancovat s našimi společnými kamarády. On se na to moc netváří, nikdy nebyl moc extra z těhle věcí nadšený. Ale čekám od toho hodně. Budeme spolu, snad bude dobrá nálada a nebudeme muset nikam spěchat.
Dovolenou naplánovanou máme taky, dokonce už i zaplacenou zálohu. Zase je to z mé strany trošku ústupek, protože rád přes léto rybaří, takže jedeme na přehradu, kde se tomu bude moci věnovat, pronajali jsme si chatu. Ale to si nechci stěžovat, těším se tam, budeme spolu...jen chci říct, že podporuji další jeho zájem.
Poraďte mi prosím, jak v něm znovu vzubit zájem, vždycky na mě tak žárlil. Chápu, že teď mě má doma a situace se změnila. Věřím, že kdybych šla do práce, zase by se zajímal. Ale co dělat te´d. Myslím, že vypadám pořád dobře. Po porodu jsem shodila vše + ještě pět kilo navíc, starám se o sebe i o domácnost. Prostě mě štve, že mi je třicet a jako kdyby mě už nic nečekalo 
K té potencionální milence........na to jsem se ho taky ptala. Řekl, že má jen mě, že co že jsem si to prý vzala do hlavy... Ale myslím,že by mi pravdu stejně nikdy neřekl. Tyhle věci o sobě víme. Mobil nikam přede mnou neschovává, domů chodí včas a to že je noční pták a vysedává večer u PC, to o něm vím také od začátku. Stačí mu spánek pět hodin za noc.
Nechci ho nijak omlouvat, chci to popsat reálně tak jak to je a ráda bych slyšela vaše názory.
Není tady

Tak to vypadá, že už chce mít prostě klid... Druhou mízou jsi byla ty a teď je čas na relax. Děti mu do relaxu nezapadají, je kolem nich lítání, které už s mládeží nemá, tam je to o něčem jiném.
Na dovču se moc netěš, on bude rybařit a děti by mu plašily ryby... zpětně obdivuju tchána, vášnivého rybáře, který bral děti s sebou, přestože neposeděly a občas ve vodě přistál klacík nebo větvička... 
To tancování - no jde tam nerad, to taky není moc dobrý... Chce to něco společné, co děláte rádi oba...
Už na jeho chování k dceři je vidět, že děti jsou pro něj jaksi spíš běžnou věcí, než darem. Já mám děti taky na prvním místě a kdybych věděla, že otec má akci narozeniny nevím do kdy, víkend bych si s BM prohodila. Děti ho vidí míň, než mě a ze dvou dnů udělat jeden...
Není tady

javena napsal(a):
Nemusí mít vůbec jinou... může to být prostě pohodlnej sobeček - nemyšleno špatně. Někdo už tu psal, že to tak má spousta rodin. Žena na MD, muž coby živitel má vlastně nárok na koníčky, tak to berou... Taky jsem to tak brala.
Když tam není rovnováha, je to špatný. Nikdo netvrdí, že musí přebalovat, koupat... ale strávit s vlastními dětmi čas snad není taková oběť. Nejde jen o procházku, doma je pomuchlá mezi dveřma... nevím přesně, jak to Scarlett napsala...
Scarlettin manžel byl takovej vždycky, jenže se musel snažit, aby Scarlett nic nepoznala a už mu došel dech.Má ženu, dvě děti, doma zázemí a ještě má báječnou příležitost mít čas pro sebe - vždyť je přece živí...
Na chatu může jet, může jet i na hory, může chodit do kina, ale měl by stejný čas a finance věnovat i společným chvílím s rodinou... a ne, že ženuška sedí doma, maximálně jde na nákup nebo do parku s dětmi... jo ještě může k rodičům...
Já si zařídila aktivity sama s dětmi, když náš tatík přestal mít čas a byl to začátek konce. Každý svoje přátele, společní ubývali - nebyl na ně čas... Dneska už vím, že to tak prostě dopadnout muselo - stavěno na špatných základech.Ale stejně jsem se snažila to změnit. Jako házet hrách na stěnu...
Co poradit. To je těžký. Když něco Scarlett udělá, řekne - bude tlačit na pilu. Když to řešit nebude - konec se blíží mílovými kroky...
Já souhlasím s Kutinou větou, že - ten vztah jde už pravděpodobně do kytek... Špatný základ, obávám se. Rozumnej vyzrálej člověk, který má rád svoje děti a partnera se takhle nechová.
Lenže málokto sa už rodí "vyzrálej".... My obyčajní sa to pracne učíme na vlastných chybách a omyloch - a s nimi zrajeme. Divné mi je len to, že tento pán, už takpovediac secondhandový, stále nie- a nie "vyzrát"... (
Teraz sa mi podaril preklep vysrát...
).
Není tady

Scarlettt,teď jsem trochu zmatená. V prvním příspěvku píšeš,co tě trápí,vypadá to,že tvůj manžel je až na malé vyjímky stále mimo domov,teď zase píšeš,že byl na horách po 20 letech,oslava narozenin výjmečná...tak nevím.Mě trápí věci,které trvají delší dobu a nemají tendenci se zlepšovat,ale,kdyby mi manžel zmizel čas od času na víkend do pryč-třeba by mi to bylo líto,ale netrápilo by mě to. To určitě ne. Já bych totiž vyrazila taky- i s dětma,to pro mě není problém....Takže mám dojem,že na jednu stranu si na manžela "stěžuješ",ale vzápětí ho omlouváš. Tvůj manžel by se měl podle mě víc přizpůsobit situaci.Má ženu,děti,prostě si musí některé požitky odepřít. A ty si taky dopřej posezení s kamarádkama,občas vyraž ven,mezi lidi.To prospěje nejen tobě,ale i manželovi. Nebuď puťka sedící doma a motající se okolo dětí,udělej ze sebe kočku a pěstuj společenské styky.
Není tady

Selima napsal(a):
Lenže málokto sa už rodí "vyzrálej".... My obyčajní sa to pracne učíme na vlastných chybách a omyloch - a s nimi zrajeme. Divné mi je len to, že tento pán, už takpovediac secondhandový, stále nie- a nie "vyzrát"...
Někomu se nepodaří vyzrát za celý život....
Není tady

scarlettt napsal(a):
děkuji všem za příspěvky
na horách byl po 20letech, naposledy lyžoval na vojně a je fakt, že to chtěl vyzkoušet, aby byl v obraze a mohli jsme jet příští rok všichni. Vím, že tam byl sám, ukázal mi doma, že se můžu na sjezdovku dívat on line a vždycky nahoře u vleku nám přes počítač zamával![]()
Na oslavu jde teď v sobotu. Je trenér mládeže a dělá to po práci. Slaví jeden z tatínků jedné hráčky a já ho od vidění znám. Je to pojaté jako tenisový turnaj. Víc o tom moc nevím. Manžel mi řekl, že neví, jak dlouho tam bude. Nechci mu to zakazovat, ale prostě mě mrzí, že dá přednost této akci před námi, když mu teď konečně skončila sezóna a víkendy netráví po zápasech.
Dnes ráno mi ještě řekl, že na víkend u nás bude jeho dcera z předchozího manželství. TAkže ji přiveze a na celou sobotu ahoj... já s ní vycházím dobře, ale připadá mi to divné. Já bych na jeho místě zrušila turnaj a věnovala se rodině. Na žádné chatě to není, jen na druhém konci města.
Babičku mám v pohotovosti, může a ráda pohlídá, ale já jsem holt taková kvočna. Jsem s dětma ráda a nejraději bych trávila čas s nima a manželem, prostě jako rodina. Jenže mi nějak připadá, že jsme pro něj spíš závaží. Je fakt, že mi i v okolí kamarádky říkají, ať jdu taky někam sama, nebo ať si někam vyrazíme atd. Takže na tom pracuju. Za čtrnáct dní máme třídní sraz, ale vzhledem k jeho večerním tréninkům bude hlídat stejně babička a ne on. Potom mám kulatiny a tak bych ráda vyrazila tancovat s našimi společnými kamarády. On se na to moc netváří, nikdy nebyl moc extra z těhle věcí nadšený. Ale čekám od toho hodně. Budeme spolu, snad bude dobrá nálada a nebudeme muset nikam spěchat.
Dovolenou naplánovanou máme taky, dokonce už i zaplacenou zálohu. Zase je to z mé strany trošku ústupek, protože rád přes léto rybaří, takže jedeme na přehradu, kde se tomu bude moci věnovat, pronajali jsme si chatu. Ale to si nechci stěžovat, těším se tam, budeme spolu...jen chci říct, že podporuji další jeho zájem.
Poraďte mi prosím, jak v něm znovu vzubit zájem, vždycky na mě tak žárlil. Chápu, že teď mě má doma a situace se změnila. Věřím, že kdybych šla do práce, zase by se zajímal. Ale co dělat te´d. Myslím, že vypadám pořád dobře. Po porodu jsem shodila vše + ještě pět kilo navíc, starám se o sebe i o domácnost. Prostě mě štve, že mi je třicet a jako kdyby mě už nic nečekalo
K té potencionální milence........na to jsem se ho taky ptala. Řekl, že má jen mě, že co že jsem si to prý vzala do hlavy... Ale myslím,že by mi pravdu stejně nikdy neřekl. Tyhle věci o sobě víme. Mobil nikam přede mnou neschovává, domů chodí včas a to že je noční pták a vysedává večer u PC, to o něm vím také od začátku. Stačí mu spánek pět hodin za noc.
Nechci ho nijak omlouvat, chci to popsat reálně tak jak to je a ráda bych slyšela vaše názory.
Bohužiaľ to na mňa robí dojem, že okrem tej postele toho zasa tak veľa spoločného nemáte... Koníčky určite nie, ani priateľov a známych... Akurát teda ešte tie deti, ale s tými si asi tiež viac ty ako on...
Vidím vás ako dve paralalené koľaje, ktoré sa nie a nie pretnúť. 
Není tady
scarlettt napsal(a):
děkuji všem za příspěvky
na horách byl po 20letech, naposledy lyžoval na vojně a je fakt, že to chtěl vyzkoušet, aby byl v obraze a mohli jsme jet příští rok všichni. Vím, že tam byl sám, ukázal mi doma, že se můžu na sjezdovku dívat on line a vždycky nahoře u vleku nám přes počítač zamával![]()
Možná jsi měla toto všechno vypsat už ve svém prvním příspěvku
.
Upravil(a) aprill (22. 4. 2010 13:32)
Není tady
MOžná by bylo dobré nebýt taková kvočna a když už ti takové chování vyhovuje, nechtěj ho po druhých. On je jen a pouze jiný. Jde o to, aby jste se v těch představách, co oba máte, někde našli. Našli ty společné body. Tobě taky neuškodí, když vypadneš úplně, ale úplně, sama a vrátíš se v pohodě a rozjařená, protože s kámoškama může být taky docela sranda. Budete se pak na sebe všichni těšit. Vím, o čem mluvím 
Není tady

no jo no...ten věkový rozdíl, to bude nejspíš ono...je věku, kdy by mohl a chtěl mít klid, děti odrostlé a místo toho zase dvě brečící mimina.
V době zamilovanosti si to až tak nepřipouštěl, teď mu to vadí. Až děti povyrostou, budou ho bavit víc. Spousta chlapů to tak má, s miminy si neví rady a děti je zajímají tak od 3 let.
já bych být tebou povolala babičku a snažila se být s manželem. Jděte na plovku, na stolní tenis, na kolo. Večer někam tancovat...
Pokud on bude hlídat a ty půjdeš s kamarádkou, váš vztah to nezlepší.
Není tady

rejka napsal(a):
Scarlettt,teď jsem trochu zmatená. V prvním příspěvku píšeš,co tě trápí,vypadá to,že tvůj manžel je až na malé vyjímky stále mimo domov,teď zase píšeš,že byl na horách po 20 letech,oslava narozenin výjmečná...tak nevím.Mě trápí věci,které trvají delší dobu a nemají tendenci se zlepšovat,ale,kdyby mi manžel zmizel čas od času na víkend do pryč-třeba by mi to bylo líto,ale netrápilo by mě to. To určitě ne. Já bych totiž vyrazila taky- i s dětma,to pro mě není problém....Takže mám dojem,že na jednu stranu si na manžela "stěžuješ",ale vzápětí ho omlouváš. Tvůj manžel by se měl podle mě víc přizpůsobit situaci.Má ženu,děti,prostě si musí některé požitky odepřít. A ty si taky dopřej posezení s kamarádkama,občas vyraž ven,mezi lidi.To prospěje nejen tobě,ale i manželovi. Nebuď puťka sedící doma a motající se okolo dětí,udělej ze sebe kočku a pěstuj společenské styky.
Je to tak, že máme druhý společný víkend, který je volný. Od prosince do teď měl KAŽDÝ víkend zápas. Buď doma nebo venku. Teď sezona skončila a já se těšila, jak budeme konečně spolu. A min. týden byly ty hory, teď turnaj. O to mi jde. TAky bych si nestěžovala, kdyby šel jednou za čas beze mě pryč. Umím se i s dětma zabavit sama, ale právě že ho děti skoro neznají. V týdnu tréninky, jediný volný den je pondělí. Přijde v půl páté, v sedm jdou děti do hajan. Úterý přijde v půl páté, v šest odchod a přijde v půl desáté. Středa - v práci do sedmi, pak posilka, trénink a domů v jedenáct. Čtvrtek trénink hned po práci a domů kolem čtvrt na osm. Pátek přijde kolem půl třetí, ve čtyři odchod na zápas, doma v půl osmé. Přes zimu každý víkend pryč. Ale kdybych prostě cítila zájem, volal nám, že se na nás těší, dával tu lásku najevo...a že to umí...vždyť mu to dříve nedělalo problém, tak by mi to taky přišlo schůdnější.
Nemám teď na psaní klid, juknu sem kdyžtak večer, ikdyž dnes bude manžel konečně dříve doma, tak spíš hodíme řeč. Bojím se ale, že budu zase TLAČIT na pilu...nechci ho do něčeho nutit, ale být zticha neumím. Říkám vše na rovinu a to je možná chyba. Moje babička říkala, že musím být diplomatka...a to bych se asi měla naučit.
Není tady

Měl by se přizpůsobit,udělat kompromis. Samozřejmě,že bude všechno považovat jako tlačení na pilu,protože se mu to tak hodí do krámu.Někdo tu psal,že muži neradi diskutují a rozebírají.To je pravda,ale mluvit spolu musíte.Takže k rozhovoru nakonec nejspíš dojde.Zticha nebuď,on musí vědět,že nejsi spokojená.
Laminanonte- jenomže manžel možná nestojí o společnost Scarlettt.Možná,kdyby vzala do ruky raketu a prohnala ho po kurtu...
Není tady

scarlettt napsal(a):
rejka napsal(a):
Je to tak, že máme druhý společný víkend, který je volný. Od prosince do teď měl KAŽDÝ víkend zápas. Buď doma nebo venku. Teď sezona skončila a já se těšila, jak budeme konečně spolu. A min. týden byly ty hory, teď turnaj. O to mi jde. TAky bych si nestěžovala, kdyby šel jednou za čas beze mě pryč. Umím se i s dětma zabavit sama, ale právě že ho děti skoro neznají. V týdnu tréninky, jediný volný den je pondělí. Přijde v půl páté, v sedm jdou děti do hajan. Úterý přijde v půl páté, v šest odchod a přijde v půl desáté. Středa - v práci do sedmi, pak posilka, trénink a domů v jedenáct. Čtvrtek trénink hned po práci a domů kolem čtvrt na osm. Pátek přijde kolem půl třetí, ve čtyři odchod na zápas, doma v půl osmé. Přes zimu každý víkend pryč. Ale kdybych prostě cítila zájem, volal nám, že se na nás těší, dával tu lásku najevo...a že to umí...vždyť mu to dříve nedělalo problém, tak by mi to taky přišlo schůdnější.
Nemám teď na psaní klid, juknu sem kdyžtak večer, ikdyž dnes bude manžel konečně dříve doma, tak spíš hodíme řeč. Bojím se ale, že budu zase TLAČIT na pilu...nechci ho do něčeho nutit, ale být zticha neumím. Říkám vše na rovinu a to je možná chyba. Moje babička říkala, že musím být diplomatka...a to bych se asi měla naučit.
no to koukám, že nemá ani kdy ty své děti pohlídat,abys mohla jít taky za zábavou. Povolej babičku a vyraž taky někam
Není tady
Všimla bych si hlavně 2 věcí:
1) Že on se takto chová i k dceři z prvního manželství = dává přednost svým koníčkům před časem stráveným s blízkým. Z toho vyplývá jedna věc špatná a jedna dobrá:Ta špatná je ta, že on je asi založením fakt trochu sobec a možná mu to vůbec nedochází.
Dobrá (pro tebe, Scarlett) je ta, že toto nezdvořilé chování není směřováno jen a pouze vůči tobě (to by totiž značilo něco nedobrého ve vašem vztahu).
Svou dceru z prvního manželství má zcela jistě taky rád, ale přesto dal přednost nějaké oslavě = je prostě zvyklý to dělat takto. A proto by mu to měl někdo nenásilně dát najevo, že toto jednání není zcela normální a fér.
Třeba i ta dcera mu řekne - tati, těšila jsem se, že budem spolu, ale ty jdeš klidně na celý den pryč... 
Druhá věc je ta, že jemu je 45. (Jako mě
) V tom může být to, že prostě na šrumec kolem dětí jaksi už nemá sílu (jako já - přiznávám), a tak se domácímu kolotoči vyhýbá. Možná i podvědomě.
Jádro pudla vidím tedy v tom, vrátit situaci co nejblíže době, kdy se musel snažit, aby tě získal. Chápu, při dvou dětech to jde hůř, ale jak holky říkají - víc ho zapoj, odcházej občas z domova za svými koníčky a známými, staň se tím jemu vzácnější.
Takhle tě má doma "naproto jistou", což není dlouhodobě dobré.

Selima napsal(a):
javena napsal(a):
Scarlettin manžel byl takovej vždycky, jenže se musel snažit, aby Scarlett nic nepoznala a už mu došel dech.Má ženu, dvě děti, doma zázemí a ještě má báječnou příležitost mít čas pro sebe - vždyť je přece živí...
Já si zařídila aktivity sama s dětmi, když náš tatík přestal mít čas a byl to začátek konce. Každý svoje přátele, společní ubývali - nebyl na ně čas... Dneska už vím, že to tak prostě dopadnout muselo - stavěno na špatných základech.Ale stejně jsem se snažila to změnit. Jako házet hrách na stěnu...
Já souhlasím s Kutinou větou, že - ten vztah jde už pravděpodobně do kytek... Špatný základ, obávám se. Rozumnej vyzrálej člověk, který má rád svoje děti a partnera se takhle nechová.Lenže málokto sa už rodí "vyzrálej".... My obyčajní sa to pracne učíme na vlastných chybách a omyloch - a s nimi zrajeme. Divné mi je len to, že tento pán, už takpovediac secondhandový, stále nie- a nie "vyzrát"... (
).
Jasně Sel, na zrání se samozřejmě podílí víc faktorů... Taky jde o to, jaký máš výchozí zahradníky.
Je to proces na léta, kterých má už pán za sebou dost na to, aby se dalo předpokládat, že už nepučí... 
Není tady
javena napsal(a):
Selima napsal(a):
javena napsal(a):
Já souhlasím s Kutinou větou, že - ten vztah jde už pravděpodobně do kytek... Špatný základ, obávám se. Rozumnej vyzrálej člověk, který má rád svoje děti a partnera se takhle nechová.Lenže málokto sa už rodí "vyzrálej".... My obyčajní sa to pracne učíme na vlastných chybách a omyloch - a s nimi zrajeme. Divné mi je len to, že tento pán, už takpovediac secondhandový, stále nie- a nie "vyzrát"... (
).
Jasně Sel, na zrání se samozřejmě podílí víc faktorů... Taky jde o to, jaký máš výchozí zahradníky.
Je to proces na léta, kterých má už pán za sebou dost na to, aby se dalo předpokládat, že už nepučí...
Tak s těma zahradníkama jsem např.já ten pravý příklad: matka 2x rozvedená,otec 3x,v současné době žijí sami,každý měli potom několik partnerů.Já jako jedináček,vždy jsem si přála mít úplnou rodinu a minim.2 děti.Povedlo se!
Lidi jsou různí - Kukačka psala,že chování Scarletina manžela je normální chování sportovce,ale většina žen by tohle nezkousla.Taky mi Scarlet přijde,že nejsi diplomat,ale to už asi nebudeš,bo ptát se chlapa,jestli má milenku:dumbom:,promiň,ale takhle mi to připadá.
Jeho dcerušce nedělej chůvu,rázně bych mu řekla,ať se o ni postará,že já to nebudu a skutečně by sis měla najít zástupný důvod,a z domu odejít či odjet i s dětmi,pokud by tvoje řeči nebral vážně.Třeba ke tvé matce.Přijde mi,že se k tobě chová jak k zemové hadře.
Není tady
A buď více jako on - chovej se jako sobecká potvora - a můžeš začít hned tím,že ti chce upíchnout svoji dceru.Jestli budeš donekonečna ustupovat,žádné zázraky nečekej.Buď tvrdá v tomto směru už konečně.
Není tady

Zemová hadra sa mi ako pojem páči!
Môžem to použiť vo svojej nedeľnej kázni? Koniec 
Není tady
Selima napsal(a):
Zemová hadra sa mi ako pojem páči!
![]()
Môžem to použiť vo svojej nedeľnej kázni? Koniec
Jasně.Ale prepáč - čo to je nedelná kázeň?
Není tady