29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Maharishi tak to mate za sebou to je blby, ze jsi musela mit sebou malou i na obrad (ja mela pro malou hlidani a prave prisla az na hostinu, spis aby babicka a ostatni prisli na jine myslenky. Od sestrenice manzel vozil maleho venku a prisli az taky pak)
Andul z tech dvou se mi vic libi Adamek (i kdyz je jich ted vsude plno) jinak s tim zdrobnovanim, ja byla pripravena, ze kdybychom meli kluka a pojmenovali bychom ho Alex, tak bychom nezdrobnovali.
Any ja kojila taky tak, jednou z jednoho prsa, pak dalsi kojo z druheho akorat jsem pak musela mit na ruce silonku (co nosim do vlasu) parkrat se mi stalo, ze jsem nevedela, z ktereho prsa zrovna kojit
(ze zacatku to bylo znat, hodne se nalivaly, ale pak uz tolik ne, tak jsem mela dilema
)
Není tady
Ahoj babuchy
Sluni, super, že jste doma.
Mery, H to měl taky - s tím srdíčkem a už je to ok.
Sigi, to je jasný, s tím Nutrilonem - hlavní je, že je malá spokojená.
Já mám H tento týden doma, začal kašlat, přestal slyšet, má rýmu. Ale začíná se to lepšit. Byla jsem na nervy, vůbec neslyšel, co mu říkám a tisíckrát denně se mě ptal :cože?
A je zlatíčko, dala jsem fotky na rajče. Už nemáme tříměsíčního, ale čtyřměsíčního to mi řekněte, po čem tak roste. H byl vždycky střízlíček. Asi proto, že se cpu od rána do večera sladkým
Jo a ke jménům - líbí se mi víc Adámek
Není tady
Ahoj holky jdu si sem vypít caro a do nového popřát samé dobré zprávy a mažu k dr. na kontrolu,dnes by měli být výsledky strepkáče
a už bych se měla objednat na monitor
Andulko mě se víc líbí Adam,ale je jich jak máku Kryštofa má kámoška a říkají mu Kryšpí
a druhého syna má Kristyána
Sluní vítejte s Vládíkem doma
Mefi díky našla jsem v tvém psaní zase něco co jsem nevěděla
SIgi vůůbec neměj žádný splíny s neúspěšnýho kojení,hlavně že jste s Maruškou v pohodě obě,ona napapaná a ty nevynervovaná
Kačí za chvilku budete vyndávat tu novoro vložku ze židle ne malej je kouzelnej a starší teda taky,je vidět že má manžel silný geny,kluci jsou po něm že jo ?
Není tady
dobré ránko, holky dík...
u nás je právě Adámků málo
Není tady
Dobré ránko.
Jdu se sem veřejně omluvit manžílkovi Jak jsme se bavili o obědech a jejich kupování - zkusila jsem to doma nadhodit - když mám teď oba kluky doma....Byl pro (párkrát v týdnu, a to i když bude H ve školce)
. Tak jsem mu křivdila.
Snad mu to bude chutnat - dnes jdu prvně.
A už chrupe v kočárku, H na zahradě - je tam fakt krásně.
Na kontroly držím palečky.
Gabu A je celej já, když jsem byla malá - jo a mají moje nosánky
. H se fakt potatil.
Zítra jdeme k dr, jsem zvědavá, jestli jim A nestrhne tu jejich novorozeneckou váhu
Není tady
Andulko, u nás když byl v merku Toníček, tak jsem neznala nikoho, kdo by ho měl-chtěl. A teď jsou tu dvě těhule, co ho chtějí...Adamů tu taky moc není, ale je fakt, že oblíbené to je. Hlavně, aby se vám jméno líbilo. A jestli je jich sto nebo tisíc v republice je úplně fuk
Není tady
Katko ten teda roste co v tom mliku mas?
Andul tak kdyz jich v okoli tolik neni, tak tim lip k Davidkovi se Adamek hodi a budou i svatky mit u sebe kolem Vanoc, tak si nebudou zavidet
Gabu drzim palce na KO
No vidis Katko, jak je manza rozumny a tobe to usetri hodne prace
Není tady
Kati no super s těma obědama.....myslím že pro chlapa to nebude že mu to nebude chutnat ale ty s H se v pohodě najíte
u nás jsem dávala 51kč a to já bych pro sebe a Davida za ty prachy prostě neuvařila-měsíčně jsem platívala okolo 1000kč
jídlo je děláno podle norem takže luštěniny, ryby, hovězí atd....pořát se to střídalo tak jak je doporučený jidelníček
no a vem si----žádné stání u plotny s děckama za zadkem, nic moc nádobí, a ušetřený čas-tím i nervy
Není tady
jj Andul taky bych to brala, ale u nas nic neni, musela bych jezdit vedle do mesta. Ale jak bude chodit A. 2x tydne od zari do skolky, tak tam obed dostane a ja budu doma patlat jen kasicky a varenou mrkvicku ten zbytek tydne nejak zvladnem
Není tady
Ahooj holky :-)
tak zas na chvilku nakukuju. U nás hlásím zatím vše OK spíme tak nějak plus mínus, ale není to nijak hrozný
Kojení už jsem bohužel vzdala, minulý týden se mi udělal rudej flek na prsu a měla jsme obě prsa celý horký takže jsem začala dávat studený obklady a tvaroh a od tý chvíle jsem už neodsála ani kapku, takže jsme plně na Nutrilonu.
S tím vařením, brala bych to hned, možná se zkusím zeptat v naší školce ale mě hodně pomáhá tchýně, dělá v kuchyni takže mi dává hodně různý omáčky do mrazáku, tak když se mi nechce vařit jen rozmrazím a udělám přílohu :-)
add jména - kámoška má Kryštofa a říká mu Krýšo nebo Kryško :-) jinak já bych vpřípadě kluka volila Toníčka nebo Fanouška :-)
Není tady
Ahoj holky, zdravím po ránu...tak mám od půl 8 fofry, Viki zase dvě hodiny vkuse řvala...ona má pořád nějaký bolení ,už fakt nevím, co s ní...nevydrží vůbec ležet, jenom se pořád kroutí a blije...V bříšku ji to po každým kojení strašně rachotí, jakoby si ty střívka pořád ještě nezvykly, ke spokojenému miminku má daleko. V noci to bylo taky tak - 2 hodky byla vzhůru a chtěla pořád pít, tak jsem jí zkoušela vrazit dudlík a to jí vyvolalo dávicí reflex a všechno, co vypila bylo zase venku...takže jsem se musela celá převlíct a i ji a nakonec znovu zase nakojit...
Fakt jsem s ní hotová, už nevím, co s ní mám dělat. Piju fenyklovej čas, dávám ji Sab simplex i ty probiotika, dlouho ji nechám odbrkávat, rourkuju, ale stejně nic nezabírá. Ona prostě buď jen spí, nebo pije, a když nedělá tyto dvě věci, tak řve.
Blue, s tím kojením mě to mrzí, ale co už se dá dělat. Já se divím, že jsem se nakonec ještě rozkojila po tom zánětu, ale ty dva dny to vypadalo, že to fakt nepůjde, ale jak zabraly antibiotika, tak už zase dobrý.
Andulko, já jsem zase pro Kryštofa (ale je to tím, že je v našem okolí hodně Adámků), můj bratranec se jmenuje taky Kryštof (ale je indonézan a jeho ségra to neumí dobře vyslovovat, tak mu říká Kytoš )
Katko, máš pěkný chlapáky doma
Gabu, držím pěssti na kontrolu!
Není tady
Holky, ještě mě napadlo, že Viki takto řve cca poslední týden a půl...začalo to ten den, co jsem onemocněla. Myslíte, že to třeba může být těma antibiotikama, co jsem brala? že ji tam třeba v bříšku vymlátily všechny ty "dobré" bakterie....
Není tady
Mahari,já ti nevím, jestli to může být atb, zkus zavolat dr.
I když s tebou nejsem a nevím, jak bych se na tvém místě zachovala já, ale asi bych ji nekojila tak často - nejdřív po dvou hodinách (raději třech), i když by mi to pak vyblinkala. Ono jí v tom bříšku něco zůstane. Myslím, že blinká a má bolení z toho častého kojení. A pak v tom máte začarovaný kruh. Holt by měla chvíli hlad. Až by se to uklidnilo a srovnalo se jí bříško, tak to vysleduješ spíš, kdy bude mít opravdu hlad. Čaj piješ odvar přímo z fenyklu? Myslím, že ty od Hipp a podobné nebudou úplně to ono jako pořádnej vylouhovanej fenykl. A nechala bych jí vybrečet, A to taky včera zkoušel. Nechala jsem ho řvát - byl najedený, přebalený, chtěl společnost, ale já měla práci. Tak si dvacet minut prořval v postýlce, pak vysílením usnul. Asi z tebe cítí tvoji náladu z toho všeho. A. ze začátku taky dudla nechtěl, dávil se, bojovali jsme s tím tak tři týdny, ale nakonec si zvykl a teď už je i poznat, když mu ho dám a on ho nechce, tak mu ho necpu a naopak někdy vezme za vděk a přicucne se hned. To vychytáte, moc ti držím palce.
Není tady
Mahar -rozhodně to můžou být ty antibiotika, moje mamka když měla bráchu tak taky měla zánět, dostala antibiotika a on pak po každém kojení všechno vyblil a po dvou dnech už od ní ani nechtěl pít, takže musela přejít na UM (tehdy Feminar)
Zkus zavolat pediatričce
Jinak nechat vyřvat - na to já osobně nemám nervy ale jak Katka píše, pokud je malá přebalená, nakrmená a jen prostě nechce být v postýlce a chce se chovat tak jí taky občas nechám, ale vydržím většinou tak max. 10 minut
Dudlík malá taky spíš nechce, vezme si ho jen když se probudí hladová a já jí hned nenakrmím, tak to se přicucne, ale jinak ho plive
Není tady
Katko díky moc , právě s tím kojením je to takový divoký, ona vydrží klidně i 3 nebo 4 hodky spát, ale pak jak se vzbudí, tak se stane to, že jí dám prso, ona ho krásně vypije, pak si brkne a z toho se poblije...no a pak to začne, kroutí se, brečí a hledá, čím by se dopila. Už jsem ji zkoušela dát i trochu převařené vody, aby si spravila pálení v pusince po tom ublinknutí, tak to jí na chvíli zabere a pak stejně zase řve a kroutí se. A právě tu bolest těch střívek asi řeší tím, že chce kojit. Já ji dám nejdřív za ty dvě hodiny - to už mi radila i Andulka a holky, ale ona prostě tu dobu, než je zas čas na kojení prořve - a nebo teda prospí, ale i ve spánku se pořád kroutí a brká
No snad se to brzo upraví, protože je to fakt na , jo a jediny co ještě zabírá, tak je to nošení ve svislé poloze, to neřve. Tak ji dávám do Manduky, ale nechci zas moc často, přece jen to není úplně dobrý pro její zádička.
Niki měla taky hrozný problémy s bříškem, ale to proto, že měla alergii na kravský mlíko a celkem špatně trávila i moje mlíko, tak já jen doufám, že to nemá Viki to stejný. Zkusím na čas omezit pití mléka já sama, a uvidím.
Není tady
Blue, no mě to taky příjde, že to může být po těch antibiotikách, dobrala jsem je v úterý v noci, tak uvidím do zítřka, jestli se jí to spraví nebo ne, a když ne, tak zavolám Mudr. Ale nevím, jestli mi něco poradí
Jo a musím koupit ten fenyklový čaj sypanej, mám jen normální balenej.
Není tady
Ahoj holky,
jen jdu pozdravit, doctu vas asi az vecer. U sousedky opravuji sadrokartony, tak je u me i s malym skoro trimesicnim Honzikem, tak je tu sranda . A odpoledne mam kontrolu, tak se tu ukazu asi az vecer...
Vim jen, ze Gabu ma dnes taky kontrolu, tak drzim palecky.
Akar, jak si uzivas volna bez male?
Není tady
Mahar asi bude malá uřvané miminko...
ještě zkus ten teplý polštářek na bříško a nebo madáž dlaní....pak pomáhá rozcvičení nožiček at si pořádně prdne
Není tady
Maharishi ty si teda uzivas doufam, ze se to Viki brzo upravi
(s ATB zkusenosti nemam
)
Mefi jj celkem volna uzivam (i kdyz uz bych radsi rodila, ale do te nedela to nevidim ) - v nedeli a vcera jsme byli s manzou v kine, v sobotu se chystame na zamek Orlik a nekam na obed atd.
Jinak A. se ma fajn, cca 2x denne s ni mluvim pres Skype, ale ona vetsinou stejne nema cas, tak mi jen neco v rychlosti rekne a pak mizi
je tam naprosto spokojena.
Upravil(a) akar (22. 4. 2010 13:09)
Není tady
Mahar hned po dobrání ATB SI PRO SEBE KUP NĚCO NA UKLIDNĚNÍ MIKROFLORY
NUTROLÍN B NEBO JINÉ PROBIOTIKA
Není tady
STOJÍ TO 70KČ
Není tady
Mahari a ještě jedna ode mě Zkus místo fenyklového čaje fenykl v sáčku - koření. Celej sáček přelij litrem vroucí vody, nech ty semínka potopit na dno a pak vypij. Když si ho den nedám, malýho bříško trápí, když ho piju pravidelně, je po starostech
Není tady
Katy, díky za tip, to by mě nenapadlo to koupit přímo jako koření . A kde se to prodává, v lékárně nebo normálně v obchodě?
Andulko, ty probiotika jsem brala hned co jsem začala ty antibiotika, dávám to i malé. No a jestli bude takové uřvané mimi od přírody, tak teda nic moc. Ale spíš momentálně vsázím na to bříško, protože je vidět, že se pořád kroutí a při každým prdíku nebo brkanci brečí.
Akar, co nejvíc si té pohody užij , je fajn, že je malá u babičky spokojená
Není tady
MAhari, koupíš to v obchodě mezi kořením. Vím, že v Lidlu, Penny to nemají, ale třeba u nás "na maloměstě" to v Jednotě seženeš
Zkus vypít třeba i dva litry a uvidíš. A jak si psala s tou alergií na mléko, zkus se zeptat dr., třeba to fakt může mít taky.
U nás to teď spí, tak si půjdu udělat kafe. V noci jsem zas čučela do PC a naspala sotva čtyři hodiny, takže jsem totálně grogy Malej vstává v šest - jako do školky. Ale A se dnes v noci vzbudil v jedenáct a pak v pět a jinak nic
Není tady
Ahojky a hezké odpoledne,na kontroly držím palečky
Andulko,já se přikláním k Adámkovi,znám jednoho Kryštofa a to je mazec
Mahari,můžou to způsobit antibiotika-určitě se to zlepší.Já taky piju fenyklový čaj a Matýsek zatím bez problémů-já se teda hlídám a nesním vůbec nic co by mu mohlo způsobit bolení-v těhu jsem to nějak zvlášť neřešila,ale teď jo.
Blue,že už nekojíš nevadí-když jsou problémy,tak je lepší nekojit-kdybych to měla jak prve,tak to vzdám a nebudu kojit.Jak jsem psala zatím je to OK-včera večer papal v půl sedmé večer pak usnul a já ho v jedenáct musela budit na jídlo a pak se vzbudil ve tři a pak až ráno v sedum-tak myslím,že mu to moje mlíko stačí.Je to zlatíčko,je neskutečně hodnej,brečí jen když ho přebaluju před kojením a už má velkej hlad,jinak vůbec-tak snad to nezakřiknu.
Akar,co ty?Už se něco děje,nebo klidek?A co Elli?Neví nikdo nic?
Není tady
Téma zavřeno