29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
NAŠE MAMINKY A JEJICH MIMINKA
Adanka
klučíci Matýsek 1250g a Honzík 1390g se narodili předčasně 1.1. 2010 v tt 29+6
Sita
chlapeček Tobiášek 48cm,2650g se narodil akutním císařským řezem 12.3.2010 v 13:18 v tt 40+3
Katka83
chlapeček Adámek 52 cm, 3660g se narodil císařským řezem 13.3.2010 v 10:40 v tt 40+6
A-N-Y 1
chlapeček Matyášek 52cm, 3750g se narodil 9.4.2010 ve 14:00 v tt 40+0
Slunicka
chlapeček Vladimírek 52cm, 3700g se narodil 17.4.2010 v 5:21 v tt 39+6
Mraketa
chlapeček Kubík 54cm, 5170g se narodil císařským řezem 24.4.2010 v tt 41+0
Verca01
holčička Natálka 50cm, 3560g se narodila 5.3.2010 ve 4:08 v tt 40+6
Heliorik
holčička Barunka 49cm, 3150 g se narodila císařským řezem 11.3.2010 v tt 37+0
Maharishi
holčička Vikinka 47cm, 2900 g se narodila 18.3. 2010 v 19:30 v tt 37+4
Toša
holčička Verunka 49cm, 3250g se narodila 26.3.2010 v 8:39 v tt 40+1
Petulacka
holčička Madlenka 50cm, 3330g se narodila 26.3.2010 v 10:30 v tt 39+0
Sigi
holčička Maruška 46cm, 3680g se narodila císařským řezem 26.3.2010 v 11:17 v tt 41+0
Blue
holčička Kačenka 50cm, 3500g se narodila 1.4.2010. v tt 39+1
Akar
holčička Sofinka 52cm, 3920g se narodila 2.5.2010 ve 2:59 v tt 40+5
....a tady čekatelky, které budou naše maminky brzy následovat .....Gabu, 39 let bude to
Délka snažení: od 01/07
// objeveny 1.9.2009 po IVF 21.9.2009
TP dle MS: 14.5.2010
dle UTZ 9.5.2010
Vybraná jména: Jan/ Berenika
první pohyby: 15+6
Gabrielle, 31 let bude to...velké překvapení
Délka snažení: 1 měsíc
// objeveny 13.9.2009 5.10.2009
TP dle MS 16.5.2010
dle UTZ 18.5.2010
vybraná jména: Nikola/Anastázie
první pohyby: 15+0
doma zlobidýlko Berenika (nar. 18.9.2007)
Zoubeček, 27 let
Délka snažení: necelý týden
// objeveny 14.9.2009 8.10.2009
TP dle MS 22.5.2010
dle UTZ
vybraná jména:
první pohyby:Meryblue, 30 let bude to
Délka snažení: 3 měsíce
// objeveny 10.9.2009 9.10.2009
TP dle MS 25.5.2010
dle UTZ
Vybraná jména: Jakub/Valentýna
první pohyby: 17+2
doma rarášek Štěpánek
Andulka bude to ...velké překvapení
délka snažení:
// objeveny 17.9.2009 6.10.2009
TP dle MS 29.5.2010
dle UTZ
vybraná jména: ???/???
první pohyby:
doma rarášek Davídek
Mefinka, 27 let bude to ...velké překvapení
Delka snazeni: 11/07 (02/2009 mikropotrat)
// objeveny: 27. 9. 2009 22.10.2009
TP dle MS: 1.6.2010
dle UTZ
Vybrana jmena: Adam/Emílie
první pohyby: 17+2
Nika9, 27 let bude to
délka snažení: -1 měsíc ( plánované snažení bylo od 10/09, ale 09/09 objeveny // )
// objeveny 23.9.2009 23.10.2010
TP dle MS 3.6.2010
dle UTZ 27.5.2010
vybraná jména: ???/???
první pohyby:
doma rarášek Dominiček
CO DO PORODNICE
http://www.ds-soft.info/mimino/view.php … 2005052806
Upravil(a) Sigi (3. 5. 2010 11:58)
Není tady
ahojky holky vítám Vás v novém domečku číslo 17
omlouvám se, ale poslední dobou fakt nestíhám.... trochu jsem bojovala s Maruškou ( ale i s Aničkou..strašně žárlí). No bojovala jsem s kojením...prohrála jsem na celé čáře....jak jsem začli přikrmovat tak z prsa vůbec nechtěla pít tak jsem odstříkala a dávala jí mm z lahve, ale ona to potvora plivala ...takže závěr je te, že nekojíme a jsme na nutrilonu ..no co se dá dělat hlavně ženehubne...včera jsem s ní byl ana převáženía už má 3865g a 50cm
Doufám, že jsem nepropásla nějaké nové jarňátko ..Slunicku jsem zaznamenala, ale jak to vypadá třeba s Blackie nebo Mraketou, a co Elii???
Není tady
Do nového domečku všem co je to ještě čeká tak rychlé a co nejméně bolestivé porody, ty co to mají ještě daleko, tak pohodový zbytek těhu a nám co to už máme za sebou, tak zdravá a spokojená
Sigi, nepropásla jsi nic. Zatím jen Slunička. Elli se neozvala, tak snad je u nich všechno v pořádku. S tím kojením je mi to líto, al hlavně že je malá spokojená
Mraket, tak to tipuju na ten víkend, na neděli 17.45
Není tady
do noveho domecku jen same dobre zpravy
rychle porody, spokojena miminky a pohodove zbyvajici tydny tehotenstvi
Není tady
Sigi zarleni se taky bojim a jak se to u vas projevuje a hlavne jak to zvladas?
S tim kojenim si hlavu nedelej, hlavne, ze je mala spokojena a krasne pribira
Není tady
Ahojky,do nového domečku samé dobré zprávičky,holkám rychlé porody a maminkám samou radost z miminek :hjarta.
Já dnes byla na matrice pro rodnej list,nahlásit broučka na pojišťovnu a zažádat si o porodné-tak jsem ráda,že už to mám vyřízené
Dnes jsme venku nebyli,hodně tady fouká,tak jsem ho nechtěla do takového počasí vytahovat.
Teda Mraket,ty si dáváš na čas
Akar,třeba se ti to rozjede každou chvíli-držím palečky
Upravil(a) A-N-Y 1 (21. 4. 2010 16:00)
Není tady
Ahojte, jdu se nahlásit, dnes jsme přijeli domů...dnes mi řekli, že malý má cosi na ledvinách, ale že to bývá obvyklé, prý se to samo zatáhne, jen je třeba to chvilku hlídat..jinak je snad vše ok!
A zrovna nový domeček! Tak ať to máte všechny tak rychlé jako já !!
Není tady
Do noveho domecku vsechno nej a same rychle a bezbolestne porody
Není tady
Dneska jsem byla na kurzu uz od dvou - nam to posunuli a meli jsme prvni hodinu kojeni. Tak sice pro nekoho uz je pozde, ale pro nektere to treba bude jeste poucne . Jeste nas cekaji dve hodiny kojeni. Priste technika a pak nemoci. Takze zatim sem davam co vim - a to je ta prvni hodina.
KOJENÍ - ČÁST I.
Hned ten den po porodu, než nastoupí laktace, je důležité miminko přikládat k prsům. K levému i pravému a co nejčastěji to půjde, aby se laktace nastartovala.
První mléko, tzv. mlezivo je jakoby taková vodička, ale obsahuje veškeré imunitní látky pro mimčo tak potřebné. Mléko, ze kterého je mimčo živené a přibírá po něm, se udělá později a je hlavně až vzadu v prsou.
Když se probudíme (nejspíš ještě v porodnici) a bolí nás hrozně prsa a jsou taková tvrdá a vyrostla klidně o dvě čísla, je potřeba zajít do sprchy a tam ty prsa teplou sprchou masírovat. Předkloníme se a promačkáváme prsa, jak jen to půjde, abychom ty tvrdé boule uvolnily a ty prsa nám byla zase příjemná.
Je dobré pamatovat na správnou techniku "céčka". Tzn. malíčky dáme pod prsa na kost. Palec dáme nahoru nad prso a ruka s prsty má držení do tvaru C. Takže čtyři prsty pod prsy a palec nad prsy. A pokud potřebujeme odstříkat mléko, protože se nám dělají boule, apod., tak se předkloníme a celé ty prsy promačkáme. Chyba, kterou maminky dělají je, že mačkají jen bradavku či část dvorce a také ty ruce dávají z prsu pryč. Ale tak je to špatně. Mačkají se celá prsa a co nejdále od bradavek, protože těch kanálků, kudy teče mléko je více. A spodní část dlaně - tedy ty čtyři prsty se vlastně nedávají pryč z prsou, ale podpírají je a hýbe se hlavně ten palec. Ten jezdí po všech směrech.
Když před kojením nahříváme, tak po kojení musíme prsa zase zchladit, aby se právě takovéto boule netvořily. Vezmeme si plínu, kterou máme nejdříve zahřátou ze sprchy - namočenou v teplé vodě a než přijdeme k mimču, tak máme tuto teplou plínku na prsou. A po kojení a odříhnutí mimča si na prsa dáme už ochlazenou plínu (dáme pozor při pokládání plíny na to, že tou stranou, kterou jsme měli plínu na prsou, tak i stejnou stranou opět na prsa dáváme). Po každém kojení si trošku zmáčkneme prsa, aby vyteklo mléko a toto mléko rozetřeme po bradavkách a po dvorcích - je to nejlepší desinfekce na bradavky.
A snažíme se co nejvíc větrat. Po dobu, co budeme mít mimčo v poloze na odříhnutí, tak větráme. Doma pak klidně běháme rozhalené.
Miminka sají kolikrát dlouho, takže bradavky pak většinou popraskají a kromě samotného mléka je dobré použít i nějakou kosmetiku, která pomáhá při hojení bradavek. Např. Bepanthen, krém či gel od Weledy a velmi dobrá je mast PureLan - je to čistý lanolin a když se na bradavkách udělají prasklinky a bradavka i krvácí, je tohle nejlepší mast. Žádná z této kosmetiky se nemusí před kojením umývat.
Také si můžeme zhruba od 38tt mazat prsa olejíčkem na podporu laktace. Např. od Weledy - Olej na masáž prsou (podporuje tvorbu a uvolňování mateřského mléka). Ale je to jako se vším - někomu to pomáhá a někomu ne.
Co si prý máme určitě pořídit, jsou čaje pro kojící matky. Kdo věří na homeopatika a měl by problémy s nástupem laktace, tak si v lékárně má říct, že chce homeopatika na laktaci a prý to celkem zabírá.
A samozřejmě už nyní (pár týdnů před porodem) si máme pořídit vložky do podprsenky, protože každá má jiné hormony a jinak fungují, takže se může už nyní stát, že nám začne mléko kapat. Podprsenku si máme koupit o číslo větší.
A určitě si nemáme dělat hlavu z toho, že vedle nás v porodnici bude maminka, která bude mít prsa stejně velká jako když přijela a bude v pohodě kojit a my budeme mít o dvě čísla větší prsa a hrozně nás bolet. V obou dvou případech je to správně. Každá maminka je jiná a srovnávat se prostě nesmí.
V případě, že z nějakého důvodu nebudeme moct kojit, tak určitě nejsme špatné matky a svět se nezboří. Lepší mimčo na Nutrilonu, které přibývá a je spokojené než mimčo, které se trápí hlady.
Není tady
vše neeeej do nového domečku-)
Holky, děkujeme, už je to trochu lepší, ale jen, když má v sobě dávku Nurofenu pro děti, jinak mu stoupne teplota a víc kašle a knourá.....tak uvidíme, zítra ráno stejně asi zajedu k dr...on tam je málo , dneska nebyl....
Sluní, vítej domaaaaa, ty ledvinky se určo napraví samy, to bude asi jako s tím naším srdíčkem...musim pak s malou ve 3 týdnech na KO na kardiologii, má tam nějaký větší otvor, ale prý se to taky zatahuje většinou samo..
Není tady
Já zatím kojení v pohodě,tak jsem sa bála a zatím nemusím ani odsávat-tak jsem zvědavá jestli nám to vydrží.Odsávala jsem pouze jednu noc v porodnici a pak už ne.Dávám mu papat jednou z pravého a jednou z levého-nestřídám to při kojení,ale po těch dvou až čtyř hodinách.
Není tady
Any, presne tohle nam ta pani taky rikala. Ze ze zacatku muzeme davat pri jednom kojeni z obou prsou, ale ze casem by to melo jit tak, jak rikas. A to pak znamena, ze je miminko krasne zivene...
Není tady
Samé dobré zprávy a rychlé porody
Sigi no hlavně že je malá spokojená tak se s tím kojením netrap......ono je to vážně věda
Není tady
Ahoj holky, tak jsme zpět, samozřejmě, malá začala nejvíc natahovat v kostele , tak jsem musela jít kojit do auta , no typicky. Na hostinu jsme nešli, přece jen se ještě moc necítím kvůli té nemoci a malá už byla pěkně protivná, tak jsme šupali domů...samozřejmě jsem musela ještě po druhé kojit v autě na dálnici.
JInak teď už zase vesele chrupká, tak se půjdu chvíli natáhnout.
Mefi, super info o tom kojení, určo to holkám pomůže...
Sluni, vítáme tě doma!!! S ledvinkama to bude mít malý určo ok., já jsem s Viki taky musela na kontrolu, protože jedna jí zas pro změnu při prvním utz nebyla vidět.
Any, tojsi teda rychlovka, já jsem si porodny ještě nevyřídila a ani jsem nebyla na pojišťovně, no příští týden to budu muset pořešit.
Není tady
Jo a taky přeji do nového domku spoustu bezbolestných a rychlých porodů a krásných zdravých miminek!
Sigi, udělalas cos mohla, tak se tím nemusíš trápit, holt to někdy nejde... Jo a mimochodem já pořád kojím z obou prsů při jednom kojení, malé prostě to jedno nestačí.
Není tady
Holka co se vám víc líbí...Adam nebo Kryštof?
Není tady
Dobrý večer!
Sluni, vítejte doma! A určo bude všechno tak ják má!
Sigi, nic si z toho nedělej.. přesně jak říkáš, hlavní je, že malá přibírá!
Mefi, ty jsi fakt šikulka!
Mery, ať jste brzo fit! Jsou to broučci.. mě je jich tak líto, když mají nějaký trápení, bolení, horečky a tak..
Toši, tak ať je brzo taky líp!
a Andulko... já jsem pro Kryštůfka... Taky nad ním uvažujeme.. ikdyž nevím, jak mu říkat zkráceně..
Není tady
jo právě mě vadí že nevím jak říkat zdrobněle
Není tady
Andulko, my budeme mit v pripade kluka Adamka
Není tady
Téma zavřeno