1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Na větině svateb co jsem byla, je větinou po obědě, krájení dortu atd. takovej divnej úpadek, vichni jsou přeraný, unavený a hudba objednaná a na večer. je něco čím jste si svatbu spestřili, nebo zaujali hosty v této pauze??? moc díky
Není tady
Ahoj Lulu my jsme meli svatbu na takovym miste, ze se dalo byt vevnitr i venku na zahrade. Po jidle jsme dali kafco, precetli vsechna blahoprani a pak uz zacali kolem 3 hrat DJove. Je pravda, ze byli skveli a umeli zabavit vsechny do jednoho. Porad jsme se hybali, kuraci venku ostatni stridave. Bylo to fajn. Taky jsem na par svatbach zazila ten "mrtvy" usek, ale nam se to nejak podarilo prekonat. Zase zalezi na tom, jake slozeni svatebcanu mas
my jsme byli takovy mix, takze to bylo fajn.
Není tady
nevim jak resite svatebni dary, zda mate seznam veci nebo chcete penize.Pokud chcete trochu byt originalni a napriklad si zafinancovat svatebni cestu, tak muzete povesit mapu statu, kam chcete jet a vyznacit mista, ktera chcete navstivit. Lidem pak reknete, ze budete posilat fotky z cesty za poplatek.Ze si mohou vas zazitek koupit. Napr. fotky z letistni haly 500Kc. Fotka z Rima 2000Kc u kolosea.
Není tady
my měli na svatbě drubu a muzikanty hned od začátku. take začínali u nás doma, pak před radnicí a pak i na hostině.
Musím říct, e se to opravdu vyplatilo. Protoe druba organizoval zábavu, hráli se různé slovní hry a ač rodiče manela nás upozorňovali na to, e rodina z jejich strany nejspí půjde odpoledne domů, tak zůstali vichni a do konce a bylo to moc fajn.Vichni jsme se nasmáli. Ač je to u 17let, rádi na to vzpomínáme.
Měli jsme velký sál, kde se dalo i krásně tančit.Taky se kouřilo v předsálí.
Není tady
laminanonte napsal(a):
my měli na svatbě drubu a muzikanty hned od začátku. take začínali u nás doma, pak před radnicí a pak i na hostině.
Musím říct, e se to opravdu vyplatilo. Protoe druba organizoval zábavu, hráli se různé slovní hry a ač rodiče manela nás upozorňovali na to, e rodina z jejich strany nejspí půjde odpoledne domů, tak zůstali vichni a do konce a bylo to moc fajn.Vichni jsme se nasmáli. Ač je to u 17let, rádi na to vzpomínáme.
Měli jsme velký sál, kde se dalo i krásně tančit.Taky se kouřilo v předsálí.
Laminanonte, vybaví si jetě, jaké slovní hry to byly? Kamarádka se za týden vdává a dala mi za úkol vymyslet zábavní program.
Děkuju, S.
Není tady
tak to fakt ne...jediné co si pamatuju, tak půlka hostů dostala lístečky s otázkami a druhá s odpověďmi, a kdy si přečetla otázku tak si pak vybrala někoho, kdo přečte tu svoji odpověd, take vznikaly celkem vtipné dialogy s různými variantami. Bylo nás tam 40, take nám to chvíli vydrelo. Těch her bylo docela dost a díky spolu komunikovali vichni, i ti co se neznali.
Není tady
Ahoj,
plánujeme mení svatbu a taky si lámu hlavu nad nějakým spestřením.
Aby se po obědě jen nesedělo a nezapíjelo nebo tancovalo.
Napadlo mě karaoke
Slovní hry by nemuseli být patné
Budu vděčná za jakoukoli inspiraci...
Není tady
Lusinka napsal(a):
Ahoj,
plánujeme mení svatbu a taky si lámu hlavu nad nějakým spestřením.
Aby se po obědě jen nesedělo a nezapíjelo nebo tancovalo.
Napadlo mě karaoke
Slovní hry by nemuseli být patné![]()
Budu vděčná za jakoukoli inspiraci...
a kde budete mít hostinu? my měli v Gerbeře, tam je plno místo, dalo se skvěle tančit.
Není tady
K nám hned po obědě přila "těhotná", ledabyle ustrojená, výrazně namalovaná, la kolem vech sedících hostů, aby si ji dobře vimli. Pár lidí o ní předem vědělo a ti vyvolali troku zmatek otázkami- kdo to je, znáte ji někdo, co tu chce, a pod. "Těhotná" se vrhla k enichovi kolem krku se scénou, e se nestydí, e ji opustil, co bude dělat s dítětem a vyhroovala mu vysokými alimenty, brečela a nadávala mu do podvodníků, zrádců, nevěrníků, lhářů, vyčítala mu, co vechno jí nasliboval, atd. Vichni vytuhli, ticho jak v hrobě a v tom si "těhotná" vykasala sukni a vyndala "břicho". Salvy smíchu nastartovaly zábavu. Pozor, tato scéna, pokud je dobře zahraná a důvěryhodná, , nesmí trvat přehnaně dlouho, aby se někdo nerozhodl ji násilím vyvést nebo aby se lidi opravdu nezačali hádat. U nás, i v irí rodině, tuto scénku opakujeme při kadé svatbě - druhá strana ji nezná a po prvním oku se s úasnou úlevou baví. Ta strana, která o ní ví, se nejdřív tváří vyděeně a s napětím očekává následnou úlevu a smích. Je jedno, jestli o ní předem ví nevěsta nebo enich. Hned po odhalení se lidi mezi sebou začnou bavit o tom, jak se vylekali, co si mysleli, druzí zase vyprávějí jak to připravovali - hned je neutrální téma, kde se zapojí i ti, kteří se před tím nikdy neviděli. Jak se začnou mezi sebou bavit, dalí komunikace se u rozběhne sama.
Také na kadé svatbě v rodině hrajeme idle, které se postaví opěradlem k sobě, ale je vdy o jednu méně ne je lidí. Lidi chodí okolo a kdy přestane hrát hudba, kadý si musí sednout. Kdo zůstane bez idle, musí odstoupit a v dalím kole se zase odebere jedna idle. Nezdá se to, ale je při tom fakt legrace.
V kadém případě je na svatbě důleitý někdo, kdo svatbu reíruje, má v zásobě nějakou hru a udává tempo.
Není tady
nala jsem třeba tohle
http://www.krasnasvatba.cz/svatebni-pov … tebni-hry/
http://www.skupinaecho.estranky.cz/stra … -na-svatby
Není tady
Jetě jsem si vzpměla na hru "Já tě típnu do ouka". Jak se sedí u stolu, sousedé se típou (s citem - ne doopravdy ípat) a při tom říkají: Já tě típnu do ouka, do tvářičky, atd. - kolem dokola stolu. Jenome- vedle předem vybrané "oběti" sedí někdo, kdo má pinavou ruku od sazí nebo od měkkého líčidla nebo rtěnky a vechny části obličeje "oběti" pořádně umaou. Organizátor hry vyhlásí, e vyhrává ten, kdo se bude nejvíc smát. Smíchy řvou vichni. Jen musí být být "obětovaný" vybrán tak, aby ustál, e je zesměněn a neurazil se. Nebo ho s tím předem seznámit, aby věděl, e tím pobaví ostatní. Nejlepí je, kdy "umazaný" o tom neví ani po skončení hry a chodí pinavý tak dlouho, dokud se nepodívá do zrcadla. Pozor na típnutí do nosánku, toho si "obě" vimne. Tam se típne jen tehdy, kdy jsou domluveni a "obě" sehraje divadlo.
Není tady
laminanonte napsal(a):
a kde budete mít hostinu? my měli v Gerbeře, tam je plno místo, dalo se skvěle tančit.
Budeme mít v restauraci Romagna, zatím to vypadá super, byli sme uneení.
Gerbera byla taky ve výběru
Děkuju vem moc za inspiraci, určitě něco vyuijeme...
Není tady
Mne napadla autentická bitka, podž amoností aj s noom a žahími reznými zraneniami - typický slovensky folklór v niektorých oblastiach; ale to si asi nemala na mysli, e?
Potom mi ete napadá čítanie telegramov a SMSiek(ale aj to môe by zaklínanie hadov, ak gratulanti nemajú fantáziu...), únos nevesty(my, nevestine druičky, sme raz uniesli enícha z hrozne nudnej svadby ), rozbíjanie taniera a zametanie črepov(kde sa údajne ukáe schopnos spolupráce novomanelov), prezlečenie + čepčenie nevesty... Ja som raz bola ako orientálna tanečnica na svadbe, medziprogram, apod.
Není tady
Připravili jsme tombolu o netradiční ceny a pak 2 promítání během večera. Jedno jako poděkování rodině (fotky z dětství i legrační z dospělosti s komentářema a hudbou) a jedno jako předem nahraný divadelní kousek (cca 15 min). Já si dala práci se "svatebníma novinama", který byly volně k dispozici, take se lidi na chvíli zabavili.
Kamarádi nám pak jako překvapení zazpívali Medelsonův pochod dle Cimrmana "Pojď Járo do chomoutu" a večer pak zahráli se svojí kapelou. enichovi se zavázal ioči a podle nohou hledal nevěstu. Nevěsta pak se zavázanýma očima měla najít kolíčky rozmístěné na enichovi.
Pár odkazů: http://www.svatebni-noviny.wz.cz/obrazky.htm
http://www.unas.estranky.cz/fotoalbum/n … bni-noviny
a nejvíce inspirace: http://www.trotom.net/svatnoviny.html
Tak hodně těstí
Není tady
Tady se můete kouknout, čím ji spestřit, je to na zámku Lysice. Je to opravdu pěkný zámek.
nepovolená reklama
Upravil(a) Ronja (15. 11. 2010 22:42)
Není tady
Kamarádka také vytvořila svatební noviny a pak vtipnou tombolu. Hlavní cena byla např. klíčky od auta (bez auta , případně dovolená snů (fakt ve snu
)...
Není tady
Tombola je bezva věc! Třeba "romantická večeře pro dva" ...a v balíčku instatntní polévka a dvě svíčky Na netu toho najdete spoustu. Poutění lampiónu těstí, poznávání novomanelky podle lýtka, focení se nevěsty s mui a novomanela s enami v lechtivým kreacích...
Není tady
nai známí měli foto i video prezentaci a byl to jeden z nejzábavnějích okamiků celé svatby. Měli to skvěle připravené, do toho četli připravené historky apod.
Není tady
Dobrý den. Myslím si, e na svatbě by měla být ivá hudba ji od začátku a ne a večer. Muzikanti nemusí hrát hned jako o závod, kdy je po jídle, ale proč a večer? To nechápu. O pauzách můou poutět také muziku, romantickou i pro děti s rodiči. I kdy jsou tam s vámi tolik hodin, mají v mezičase pauzy, mohou vám pomoct se zábavou a sami i něčím přispět, od toho jsou baviči. Hledejte mezi kapelami ty, které opravdu umí hrát na svatbách, jsou ochotni spolupracovat a ne jen hrát svůj koncert svých est hodin a alou domů. Zpívám v kapele, hrajeme svatby a přijídíme tak, aby novomanele při vstupu do sálu, kde svatbu pořádají, je ivá hudba ji vítala. Pokud nepochodíte u jedné kapely, zkuste jinou. Takový slavnostní den se vyplatí si ho uít, ne se nudit. Kadý si zatančí na to své a nezapomeňte, e staří odchází dříve a ti s malými dětmi také. Jetě jedna dobrá zkuenost: vezměte si sebou i svoje oblíbené písničky, nejlépe na CD, můete si vyrobit i směsky a ty muzikanti v pauze jistě rádi pustí. Nezapomínejte na děti a prarodiče. Hudba je přece magická věc a i kdy jen sedíme a oddychujeme, navodí nám příjemnou atmosféru a dá se vypnout vdycky. S pozdravem Lenka.
Není tady
Váené dámy, jsem studentka Masarykovy univerzity a v rámci své seminární práce, bych Vás chtěla poprosit o vyplnění krátkého dotazníku na téma Svatební sluby a nakupování přes internet. Vyplnění je plně anonymní a zabere jen chvíli a moná Vae odpovědi pomohou něco změnit. Mnohokrát Vám děkuji za odpovědi, velmi mi to pomůe.
odkaz: https://docs.google.com/spreadsheet/vie … eEpfMWc6MQ
Děkuji a přeji Vám krásnou svatbu a spokojené manelství!
Není tady
Dobrý den. My měli svatbu od Le Reve a bylo to fajn, měli jsme čokoládovou fontánu a dokonce malinké krásné ledové soky. Takové detaily úplně změní ráz svatby.
Není tady
Dobrý den. My měli svatbu od Le Reve a měli jsme čokoládovou fontánu a dokonce také malé ledové soky, takové detaily dají svatbě úplně jiný ráz.
Není tady
tina napsal(a):
Andromedo255 - dotazník mi přijde celkem nicneříkající, oprav si tam ale kolonku vdaná/ý - vdaného chlapa asi nenajde
![]()
navíc jsi zde
třeba myslela registr.partnerství,ne?
Není tady