6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Na většině svateb co jsem byla, je většinou po obědě, krájení dortu atd. takovej divnej úpadek, všichni jsou přežraný, unavený a hudba objednaná až na večer. je něco čím jste si svatbu spestřili, nebo zaujali hosty v této pauze??? moc díky
Není tady
Ahoj Lulu my jsme meli svatbu na takovym miste, ze se dalo byt vevnitr i venku na zahrade. Po jidle jsme dali kafco, precetli vsechna blahoprani a pak uz zacali kolem 3 hrat DJove. Je pravda, ze byli skveli a umeli zabavit vsechny do jednoho. Porad jsme se hybali, kuraci venku ostatni stridave. Bylo to fajn. Taky jsem na par svatbach zazila ten "mrtvy" usek, ale nam se to nejak podarilo prekonat. Zase zalezi na tom, jake slozeni svatebcanu mas my jsme byli takovy mix, takze to bylo fajn.
Není tady
nevim jak resite svatebni dary, zda mate seznam veci nebo chcete penize.Pokud chcete trochu byt originalni a napriklad si zafinancovat svatebni cestu, tak muzete povesit mapu statu, kam chcete jet a vyznacit mista, ktera chcete navstivit. Lidem pak reknete, ze budete posilat fotky z cesty za poplatek.Ze si mohou vas zazitek koupit. Napr. fotky z letistni haly 500Kc. Fotka z Rima 2000Kc u kolosea.
Není tady
my měli na svatbě družbu a muzikanty hned od začátku. takže začínali u nás doma, pak před radnicí a pak i na hostině.
Musím říct, že se to opravdu vyplatilo. Protože družba organizoval zábavu, hráli se různé slovní hry a ač rodiče manžela nás upozorňovali na to, že rodina z jejich strany nejspíš půjde odpoledne domů, tak zůstali všichni až do konce a bylo to moc fajn.Všichni jsme se nasmáli. Ač je to už 17let, rádi na to vzpomínáme.
Měli jsme velký sál, kde se dalo i krásně tančit.Taky se kouřilo v předsálí.
Není tady
laminanonte napsal(a):
my měli na svatbě družbu a muzikanty hned od začátku. takže začínali u nás doma, pak před radnicí a pak i na hostině.
Musím říct, že se to opravdu vyplatilo. Protože družba organizoval zábavu, hráli se různé slovní hry a ač rodiče manžela nás upozorňovali na to, že rodina z jejich strany nejspíš půjde odpoledne domů, tak zůstali všichni až do konce a bylo to moc fajn.Všichni jsme se nasmáli. Ač je to už 17let, rádi na to vzpomínáme.
Měli jsme velký sál, kde se dalo i krásně tančit.Taky se kouřilo v předsálí.
Laminanonte, vybavíš si ještě, jaké slovní hry to byly? Kamarádka se za týden vdává a dala mi za úkol vymyslet zábavní program.
Děkuju, S.
Není tady
tak to fakt ne...jediné co si pamatuju, tak půlka hostů dostala lístečky s otázkami a druhá s odpověďmi, a když si přečetla otázku tak si pak vybrala někoho, kdo přečte tu svoji odpověd, takže vznikaly celkem vtipné dialogy s různými variantami. Bylo nás tam 40, takže nám to chvíli vydrželo. Těch her bylo docela dost a díky spolu komunikovali všichni, i ti co se neznali.
Není tady
Ahoj,
plánujeme menší svatbu a taky si lámu hlavu nad nějakým spestřením.
Aby se po obědě jen nesedělo a nezapíjelo nebo tancovalo.
Napadlo mě karaoke
Slovní hry by nemuseli být špatné
Budu vděčná za jakoukoli inspiraci...
Není tady
Lusinka napsal(a):
Ahoj,
plánujeme menší svatbu a taky si lámu hlavu nad nějakým spestřením.
Aby se po obědě jen nesedělo a nezapíjelo nebo tancovalo.
Napadlo mě karaoke
Slovní hry by nemuseli být špatné
Budu vděčná za jakoukoli inspiraci...
a kde budete mít hostinu? my měli v Gerbeře, tam je plno místo, dalo se skvěle tančit.
Není tady
K nám hned po obědě přišla "těhotná", ledabyle ustrojená, výrazně namalovaná, šla kolem všech sedících hostů, aby si ji dobře všimli. Pár lidí o ní předem vědělo a ti vyvolali trošku zmatek otázkami- kdo to je, znáte ji někdo, co tu chce, a pod. "Těhotná" se vrhla k ženichovi kolem krku se scénou, že se nestydí, že ji opustil, co bude dělat s dítětem a vyhrožovala mu vysokými alimenty, brečela a nadávala mu do podvodníků, zrádců, nevěrníků, lhářů, vyčítala mu, co všechno jí nasliboval, atd. Všichni vytuhli, ticho jak v hrobě a v tom si "těhotná" vykasala sukni a vyndala "břicho". Salvy smíchu nastartovaly zábavu. Pozor, tato scéna, pokud je dobře zahraná a důvěryhodná, , nesmí trvat přehnaně dlouho, aby se někdo nerozhodl ji násilím vyvést nebo aby se lidi opravdu nezačali hádat. U nás, i v širší rodině, tuto scénku opakujeme při každé svatbě - druhá strana ji nezná a po prvním šoku se s úžasnou úlevou baví. Ta strana, která o ní ví, se nejdřív tváří vyděšeně a s napětím očekává následnou úlevu a smích. Je jedno, jestli o ní předem ví nevěsta nebo ženich. Hned po odhalení se lidi mezi sebou začnou bavit o tom, jak se vylekali, co si mysleli, druzí zase vyprávějí jak to připravovali - hned je neutrální téma, kde se zapojí i ti, kteří se před tím nikdy neviděli. Jak se začnou mezi sebou bavit, další komunikace se už rozběhne sama.
Také na každé svatbě v rodině hrajeme židle, které se postaví opěradlem k sobě, ale je vždy o jednu méně než je lidí. Lidi chodí okolo a když přestane hrát hudba, každý si musí sednout. Kdo zůstane bez židle, musí odstoupit a v dalším kole se zase odebere jedna židle. Nezdá se to, ale je při tom fakt legrace.
V každém případě je na svatbě důležitý někdo, kdo svatbu režíruje, má v zásobě nějakou hru a udává tempo.
Není tady
našla jsem třeba tohle
http://www.krasnasvatba.cz/svatebni-pov … tebni-hry/
http://www.skupinaecho.estranky.cz/stra … -na-svatby
Není tady
Ještě jsem si vzpměla na hru "Já tě štípnu do ouška". Jak se sedí u stolu, sousedé se štípou (s citem - ne doopravdy šípat) a při tom říkají: Já tě štípnu do ouška, do tvářičky, atd. - kolem dokola stolu. Jenomže- vedle předem vybrané "oběti" sedí někdo, kdo má špinavou ruku od sazí nebo od měkkého líčidla nebo rtěnky a všechny části obličeje "oběti" pořádně umažou. Organizátor hry vyhlásí, že vyhrává ten, kdo se bude nejvíc smát. Smíchy řvou všichni. Jen musí být být "obětovaný" vybrán tak, aby ustál, že je zesměšněn a neurazil se. Nebo ho s tím předem seznámit, aby věděl, že tím pobaví ostatní. Nejlepší je, když "umazaný" o tom neví ani po skončení hry a chodí špinavý tak dlouho, dokud se nepodívá do zrcadla. Pozor na štípnutí do nosánku, toho si "oběť" všimne. Tam se štípne jen tehdy, když jsou domluveni a "oběť" sehraje divadlo.
Není tady
laminanonte napsal(a):
a kde budete mít hostinu? my měli v Gerbeře, tam je plno místo, dalo se skvěle tančit.
Budeme mít v restauraci Romagna, zatím to vypadá super, byli sme unešení.
Gerbera byla taky ve výběru
Děkuju všem moc za inspiraci, určitě něco využijeme...
Není tady
Mne napadla autentická bitka, podľ amožností aj s nožom a ľahšími reznými zraneniami - typický slovensky folklór v niektorých oblastiach; ale to si asi nemala na mysli, že?
Potom mi ešte napadá čítanie telegramov a SMSiek(ale aj to môže byť zaklínanie hadov, ak gratulanti nemajú fantáziu...), únos nevesty(my, nevestine družičky, sme raz uniesli ženícha z hrozne nudnej svadby ), rozbíjanie taniera a zametanie črepov(kde sa údajne ukáže schopnosť spolupráce novomanželov), prezlečenie + čepčenie nevesty... Ja som raz bola ako orientálna tanečnica na svadbe, medziprogram, apod.
Není tady
Připravili jsme tombolu o netradiční ceny a pak 2 promítání během večera. Jedno jako poděkování rodině (fotky z dětství i legrační z dospělosti s komentářema a hudbou) a jedno jako předem nahraný divadelní kousek (cca 15 min). Já si dala práci se "svatebníma novinama", který byly volně k dispozici, takže se lidi na chvíli zabavili.
Kamarádi nám pak jako překvapení zazpívali Medelsonův pochod dle Cimrmana "Pojď Járo do chomoutu" a večer pak zahráli se svojí kapelou. Ženichovi se zavázal ioči a podle nohou hledal nevěstu. Nevěsta pak se zavázanýma očima měla najít kolíčky rozmístěné na ženichovi.
Pár odkazů: http://www.svatebni-noviny.wz.cz/obrazky.htm
http://www.unas.estranky.cz/fotoalbum/n … bni-noviny
a nejvíce inspirace: http://www.trotom.net/svatnoviny.html
Tak hodně štěstí
Není tady
Tady se můžete kouknout, čím ji spestřit, je to na zámku Lysice. Je to opravdu pěkný zámek.
nepovolená reklama
Upravil(a) Ronja (15. 11. 2010 22:42)
Není tady
Kamarádka také vytvořila svatební noviny a pak vtipnou tombolu. Hlavní cena byla např. klíčky od auta (bez auta , případně dovolená snů (fakt ve snu )...
Není tady
Tombola je bezva věc! Třeba "romantická večeře pro dva" ...a v balíčku instatntní polévka a dvě svíčky Na netu toho najdete spoustu. Pouštění lampiónu štěstí, poznávání novomanželky podle lýtka, focení se nevěsty s muži a novomanžela s ženami v lechtivým kreacích...
Není tady
naši známí měli foto i video prezentaci a byl to jeden z nejzábavnějších okamžiků celé svatby. Měli to skvěle připravené, do toho četli připravené historky apod.
Není tady
Dobrý den. Myslím si, že na svatbě by měla být živá hudba již od začátku a ne až večer. Muzikanti nemusí hrát hned jako o závod, když je po jídle, ale proč až večer? To nechápu. O pauzách můžou pouštět také muziku, romantickou i pro děti s rodiči. I když jsou tam s vámi tolik hodin, mají v mezičase pauzy, mohou vám pomoct se zábavou a sami i něčím přispět, od toho jsou baviči. Hledejte mezi kapelami ty, které opravdu umí hrát na svatbách, jsou ochotni spolupracovat a ne jen hrát svůj koncert svých šest hodin a alou domů. Zpívám v kapele, hrajeme svatby a přijíždíme tak, aby novomanžele při vstupu do sálu, kde svatbu pořádají, je živá hudba již vítala. Pokud nepochodíte u jedné kapely, zkuste jinou. Takový slavnostní den se vyplatí si ho užít, ne se nudit. Každý si zatančí na to své a nezapomeňte, že stařší odchází dříve a ti s malými dětmi také. Ještě jedna dobrá zkušenost: vezměte si sebou i svoje oblíbené písničky, nejlépe na CD, můžete si vyrobit i směsky a ty muzikanti v pauze jistě rádi pustí. Nezapomínejte na děti a prarodiče. Hudba je přece magická věc a i když jen sedíme a oddychujeme, navodí nám příjemnou atmosféru a dá se vypnout vždycky. S pozdravem Lenka.
Není tady
Vážené dámy, jsem studentka Masarykovy univerzity a v rámci své seminární práce, bych Vás chtěla poprosit o vyplnění krátkého dotazníku na téma Svatební služby a nakupování přes internet. Vyplnění je plně anonymní a zabere jen chvíli a možná Vaše odpovědi pomohou něco změnit. Mnohokrát Vám děkuji za odpovědi, velmi mi to pomůže.
odkaz: https://docs.google.com/spreadsheet/vie … eEpfMWc6MQ
Děkuji a přeji Vám krásnou svatbu a spokojené manželství!
Není tady
Dobrý den. My měli svatbu od Le Reve a bylo to fajn, měli jsme čokoládovou fontánu a dokonce malinké krásné ledové sošky. Takové detaily úplně změní ráz svatby.
Není tady
Dobrý den. My měli svatbu od Le Reve a měli jsme čokoládovou fontánu a dokonce také malé ledové sošky, takové detaily dají svatbě úplně jiný ráz.
Není tady
tina napsal(a):
Andromedo255 - dotazník mi přijde celkem nicneříkající, oprav si tam ale kolonku vdaná/ý - vdaného chlapa asi nenajdeš
navíc jsi zde
třeba myslela registr.partnerství,ne?
Není tady