Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 17. 2. 2006 10:32

Diego
♥♥-----

El Greco, Velázquez, Goya...

Ta jména mi byli téměř neznámé, mimo pár jejich reprodukcí v knížkách, které jsem viděl, když jsem se vybral někdy na podzim autem do Drážďan na výstavu „500 let španělského malířství“ Nejdřív jsem s překvapením zjistil, že Drážďany jsou z Prahy blíže než Brno – a tedy skutečně Evropa blíž, než jsem si myslel...  Jen to nebylo celé na dálnici. No a cestou jsem byl nucen "obdivovat" taky vnady lepých děv na E55. Chvílemi jsem u toho musel zavírat oči, aby se mi ženy jako takové nezhnusili... Bylo to ubohé. Nevím, co na tom ti Němci viděj...

Ta výstava mě však skutečně dostala. Prakticky na jedné dlouhé chodbě průřez nejznámějšími díly celého  španělského malířství. S hezkými popisky u jednotlivých dílů (v němčině, angličtině), takže jsem se  co-to i přiučil, co se ještě u nás neučilo, nebo nevyčtete ani dnes z moudrých knížek. Samé zajímavé věci o námětech obrazů, obyčejně historických... Na mně jako laika nejvíc zapůsobil asi El Greco se svojí barevností na velkých plátnech. Jedno z těch pláten je rovnou proti dveřím, když na to patro vlezete – a ono na vás udeří v celé síle [Je to neporovnatelné z pohledem na obrázek 10x10 cm v knížce]. Na mě to tedy skutečně udeřilo. Pak jsem už celou výstavu prošel jako ve snu... Pro jistotu dvakrát. Pokud by jste se tam chtěli dnes vybrat - tak už je asi pozdě. Ale zrenovované Drážďany ("Benátky severu) se svým obnoveným Frauenkirche a krásným historickým centrem a říčním nábřežím s paláci a muzeí stojí stejně za to, je to krásný výlet na jeden den s odpoledním kafe přímo na zahrádce u Zwingru proti zapadajúcímu slunci... Jen si musíte vybrat hezké počasí, jako já ;-) Výstava měla končit k 1. lednu 2006.

Ale jak jsem našel na internetu, vypadá to tak, že celá výstava je přesunuta teď do Budapešti. Myslím, že se i tam opět ještě v nějaký teplý dubnový víkend vyberu. Stojí to za to.

Upravil(a) Diego (17. 2. 2006 10:36)

Není tady

#2 15. 3. 2006 22:06

Peta
♥♥-----

Re: El Greco, Velázquez, Goya...

Milý Diego, pokud na tebe takhle silně zapůsobili Španělé v Drážďanech, tak sedni na letadlo směr Madrid. A tam si sedni mezi Goyovi obrazy a nech se bombardovat tou silou. Já to dělávala alespoň dvakrát měsíčně.

Jestliže budete dělat pořád to, co vždycky - vždycky dostanete to, co už jste měli

Není tady

#3 16. 3. 2006 8:27

Peta
♥♥-----

maruškakyt napsal(a):

Mám problém! Naše dětičky hrozně rády písničky Hodina zpěvu od Svěráka a Uhlíře, ale nějak jsme nestihli se dívat na poslední vydání Hodiny zpěvu 2005. Neví někdo, kde se dají tyto písničky sehnat? Na CD, nebo videokazetách. Budu Vám vděčná za jakoukoli informaci. Díky předem!

Maruško pokud máš přístup na internet, tak zadej Hodinu zpěvu někam do vyhledavače a určitě ti něco vyskočí

Jestliže budete dělat pořád to, co vždycky - vždycky dostanete to, co už jste měli

Není tady

#4 20. 3. 2006 15:23

Diego
♥♥-----

Peta napsal(a):

Milý Diego, pokud na tebe takhle silně zapůsobili Španělé v Drážďanech, tak sedni na letadlo směr Madrid. A tam si sedni mezi Goyovi obrazy a nech se bombardovat tou silou. Já to dělávala alespoň dvakrát měsíčně.

Uff... A kolikrat za sebou jsi to zvladla a stale Te to oslovovalo, Peto? To jej jich tam tolik tech Goyu? Nebo, predpokladam, jeste i jine veci v Prado mimo Goyu, co stoji za videni?

Na to se taky chystam, Peto... Dokonce jednou uz jsem byl i rozhodnut a nemeli listek [na letadlo] :-( predstav si...

Upravil(a) Diego (20. 3. 2006 15:24)

Není tady

#5 19. 4. 2006 0:21

katafyge
♥♥♥♥♥--

Diego,  asi neskoro..., kedy je tá výstava , či bola, v Budapešti ?

- ak nie tam, tak ak sa Vám  bude chcieť, napíšte či nie je niečo zaujímavé vo Viedni, v Prahe..., lietadlom veľmi nie, autom bez problému,

Ďakujem.

Upravil(a) katafyge (19. 4. 2006 0:25)

Není tady

#6 9. 5. 2006 17:36

Diego
♥♥-----

Myslim, ze mate nejvyssi cas, Katafyge, konci za par dnu... vice info zde:
http://www.budapestinfo.hu/es/agenda_de … sterpieces

Jinak v Praze je karel-IV.cz ted snad nejlepsi - ale zda se ze beznadejne vyprodan uz... Ve Vidni je vzdy neco o nejakem svetovem maliri zajimaveho, o co mate zajem?

Není tady

#7 10. 5. 2006 21:50

katafyge
♥♥♥♥♥--

diego, si ma dosť potešil, v piatok,sobotu to krásne stíham / Budapešť/

ďakujem:pussa:

Není tady

#8 10. 5. 2006 21:58

katafyge
♥♥♥♥♥--

Diego napsal(a):

Ta jména mi byli téměř neznámé, mimo pár jejich reprodukcí v knížkách, které jsem viděl, když jsem se vybral někdy na podzim autem do Drážďan na výstavu „500 let španělského malířství“ Nejdřív jsem s překvapením zjistil, že Drážďany jsou z Prahy blíže než Brno – a tedy skutečně Evropa blíž, než jsem si myslel...  Jen to nebylo celé na dálnici. No a cestou jsem byl nucen "obdivovat" taky vnady lepých děv na E55. Chvílemi jsem u toho musel zavírat oči, aby se mi ženy jako takové nezhnusili... Bylo to ubohé. Nevím, co na tom ti Němci viděj...

Ta výstava mě však skutečně dostala. Prakticky na jedné dlouhé chodbě průřez nejznámějšími díly celého  španělského malířství. S hezkými popisky u jednotlivých dílů (v němčině, angličtině), takže jsem se  co-to i přiučil, co se ještě u nás neučilo, nebo nevyčtete ani dnes z moudrých knížek. Samé zajímavé věci o námětech obrazů, obyčejně historických... Na mně jako laika nejvíc zapůsobil asi El Greco se svojí barevností na velkých plátnech. Jedno z těch pláten je rovnou proti dveřím, když na to patro vlezete – a ono na vás udeří v celé síle [Je to neporovnatelné z pohledem na obrázek 10x10 cm v knížce]. Na mě to tedy skutečně udeřilo. Pak jsem už celou výstavu prošel jako ve snu... Pro jistotu dvakrát. Pokud by jste se tam chtěli dnes vybrat - tak už je asi pozdě. Ale zrenovované Drážďany ("Benátky severu) se svým obnoveným Frauenkirche a krásným historickým centrem a říčním nábřežím s paláci a muzeí stojí stejně za to, je to krásný výlet na jeden den s odpoledním kafe přímo na zahrádce u Zwingru proti zapadajúcímu slunci... Jen si musíte vybrat hezké počasí, jako já ;-) Výstava měla končit k 1. lednu 2006.

Ale jak jsem našel na internetu, vypadá to tak, že celá výstava je přesunuta teď do Budapešti. Myslím, že se i tam opět ještě v nějaký teplý dubnový víkend vyberu. Stojí to za to.

- a ináč, videla som 10 rokov dozadu-v Mnichove - 3 poschodia El Greca,samostatná výstava, bolo to dobré, veľké formáty, niečo pre mňa

Není tady

#9 14. 5. 2006 23:17

katafyge
♥♥♥♥♥--

- dnes som Budapešť absolvovala, bolo to dobré Diego
aj stálu výstavu, aj všetko čo s tým súvisí - súčasné umenie, oproti, ale to som nemohla, po 10 min. som bola vonku, a pritom ho mám rada,
  takže ešte raz ďakujem za inšpiráciu tummenupp , a ak máš ďaľšie -  šup sem s nimi, mne je to v podstate jedno, len nie inštalácie a sochárčina,

pozdravujem podobne postihnutých hjarta

Není tady

#10 15. 5. 2006 11:26

Diego
♥♥-----

to jsem rad katafyge... jo, jo, dam vedet, kdyz budu o necme vedet... ty taky... kdyz tak ruzne jezdis po Evrope, na co se chystas ted? ja asi do mmnichova do Alte Pinakoteky...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí