|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Dobrý den,protože už jednou mi tady bylo dobře poraděno,tak zas prosím o radu...
Jedna se o tchýni,taky jsme netušili že ma dluhy až do doby cco u nás zazvonil exekutor.Bydlíme v rodinném baráku,se dvěma byty,spodní je tchýnin,to je napsáno i v papírech o dědictví,barák ji nepatří jen manželovi.proto že ale nemame zvlášt elektriku a vodu,mužou i k nám....
O co ale jde,první exekuci jsme tchýni zaplatili a všechno co měla nějaké dopisy že dluží taky,ted nám ale zjistil známy že na její jméno byli 3 exekuce a my nevíme které jsou zaplacené a co ještě ne.Společnosti si dluhy různě prodávaji a na exekučním nám dali vědět o 3 exekucích a nic vic nezjistíme.Tchýně dopisy všechny pak už vyhazovala a ted nic nechodí. Dá se teda nějak zjistit kde dluží??? Na jedne exekuci byl napsán esox leasing,tam jsem jejim jménem volala a dluh tam pry už není,ale co když to už zas řeší nekdo jiný???
Omlouvám se jestli jsem to napsala nějak nesrozumitelně a kdo by k tomu něco věděl,budu moc ráda za každou informaci,děkuji Katka.
Není tady
Pokud dluží, tak můžeš nahlédnout do registru dlužníků. Ten zadarmo je neúplný a asi tam nebudou postoupené pohledávky.
Pokud by tě zajímaly exekuce, tak se to dá zjistit dá, ale za peníze. www.ceecr.cz
šariku,díky,už máme vše zjištěno,tak mužem za tchýni vesele platit :-(((
Upravil(a) Katkad (16. 4. 2010 14:16)
Není tady
To jste teda dobry,ze za tchyni budete platit dluhy
Není tady
no nic jineho nam nezbylo,jednou jsme museli zaplatit přímo exekutorum,aby nam nevzali i naše věci ,tak po domluvě s tchyni jsme si na všechno taky vzali pujčky a ona nam bude odevzávat skoro celý plat.Horší když ji vyhodi z práce,nebo se něco stane....
Není tady

Obávám se, že jste zvolili špatné řešení. Nevím, o jakou částku vlastně jde a také nevím, jak to máte s nemovitostí (píšeš, že dům patří manželovi, ale spodní byt tchyni, tomu nerozumím). Předtím vám exekutor mohl nanejvýš zabavit osobní věci, což je nepříjemné, ale ne fatální. Navíc se tomu dá předejít tím, že si k těm věcem obstaráte doklady o nabytí. Nyní dlužíte vy, a když se něco pokazí, tak můžete přijít o všechno. Přitom nemáte žádnou páku, jak tchyni zabránit v nasekání dalších dluhů. Pokud je vlastníkem bytu, tak bych sepsal smlouvu o půjčce s tím, že tím bytem bude ručit a toto dáte do katastru.
Není tady
No asi to nebylo nejlepší řešení,barák je celý naš,tchýně ma pouze doživotní bydlení v dolním bytě.Chtěli jsme ji odhlásit s tím že by jsme si ji tu nechali ,jen ji odhlásili na uřadě,ale proto že jsme z vesnice,tak to nejde,protože tady všichni vi že by tu dále bydlela,aspon to mi řekli na obci...
Není tady