6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Znám tyhle poruchy, ale něco mi není jasné.. Kdy je někomu zle z toho aby to jídlo vyzvracel, tak co pak dělá? Jinak to přece nejde, nebo snad pouívají i vatu kterou sní a nějaké černé uhlí nebo co já vím? Nedokáu pochopit jak to můou dělat, ale tak mají vzor v modelkách a jak vidím i já, kluci si spí vyberou holku kost a koa ne nějakou, kterou je za co chytit . Jen mě to zajímá
Není tady
Bejbush napsal(a):
Kdy je někomu zle z toho aby to jídlo vyzvracel, tak co pak dělá? Jinak to přece nejde, nebo snad pouívají i vatu kterou sní a nějaké černé uhlí nebo co já vím?
To je těký.. to je takový dotaz-nedotaz... (Ale spí nedotaz ! )
Není tady
to není ílenost, to je nemoc. ten člověk se nacpe neuvěřitelným mnostvím jídla a pak ho vyzvrací.od zdorje co sme slyelá já ten člověk pak leel,protoe zvracení vyčerpává a proíval psychický muka.
to nen o modelkách.
zkusím to ve zkratce(v nejbliím okolí mám člověka,který měl anorexii a znal hodně lidí s anorexií,tak se budu snait tlumočit.)
to není touha být tíhlý,protoe modelky jsou vychrtlý(to je jen blbost,kterou kadý říká). jde o dokonalost.dítě,mladistvý se snaí být dokonalé(rodiče to po něm třeba chcou), nebo někteří jedinci jsou takoví, e u od mala touí dělat rodičům radost,víc ne jiný děti.nechtějí dělat starosti. take s nima nejsou problémy, nosí samý jedničky, to,čemu se věnují dělají na sto procent a to jídlo..je to výsledek týhle doby, ale není to kopírování modelek, je to snaha dostát jedné věci,kterou větina vidí jako dokonalou.kdyby společnost uznávala obezitu,budou se snait být obézní.
čili takový člověk je neustále svojí hlavou honěn k tomu, aby měl dobré známky, aby byl ve vem nejlepí a aby byl hubenějí a hubenějí...protoe jídlo je radost..a to oni si nemohou dovolit, vdyt jsou jetě tak nedokonalí. není to jen trápení hladem, ale třeba záměrně zimou. neshcopnost myslet na něco jiného, pořád ta hlava rotuje kolem tohodle.
ačkoli je z anorexie kámoka venku, pořád má problém y s jídlem, u ho prostě nebude nikdy brát normálně.ráda se nají,ráda si pochutná, ale má pak výčitky. a nedávno navtívila nějakou hubnoucí poradnu,kde podle rozboru krve udělají dietu na míru(nelo jí zhubnout,rozhaený metabolismus a hrozivě se zvyující viscerální tuk) a potkala tam nějakou anorektičku. k mojí kámoce se prý ty enské chovaly mile a na člověka s anorexií, na ten uzlíček nervů,co nemůe dojít klidu prý těkaly, e jí málo, at kouká zhubnout...kámoka to taky zaívala, na takový lidi se kadý utrhne...protoe lidi si myslí, e takový člověk si za to můe sám
Není tady
vzhledem k tomu, e anorexií můe trpět i tříleté dítě!!!! , které tvrdí,e má v hlavě pána, který mu nadává a řiká mu, co nesmí a e ví, e nevyroste,protoe musí umřít to asi nebude tak, jak si společnost a hodně doktorů myslí.
Není tady
Zvrací se i v okamiku, kdy se několik dní nenajíte a stačí se nalačno napít vody. Rozvrat metabolismu je stav naprostého vyčerpání, který můe skončit zástavou dýchání a tím i činnosti srdce. Nejíst a zvracet nebo nějakou dobu normálně jíst a potom najednou zvracet je, dle mé osobní zkuenosti, důsledek nějaké nepříznivé situace. Ta jen navazuje na "něco" v minulosti.
Co se týká některých lékařů a sester: v mém nejhorím stavu 42 kilo, kdy mne na interně 120 kilová "ségra" oupla na váhu a poloila mi otázku: "Proč nejíte?", tak jsem se zmohla mezi ztěklým dýcháním /nedostatek draslíku a choridů.... atp./ na odpověď: "Z mladické nerozvánosti". Stalo se to před 2 roky, jsem ročník 1974, 2 děti, z toho jedno na prahu dospělosti. "Nejezení", zvracení, přejídání a zvracení není jen nemocí mladých děvčat, ale i en ve středním a vyím věku. Měla jsem monost to poznat.
Řeím to, jím teď kuřecí polívku....
Není tady
A jak to je s tou vatou? Nenadělá to v aludku neplechu ?
Není tady
Znám mladou paní, je současně anorektička i bulimička. Říká, e zvrací proto, e jí zvracení dělá dobře. Zvrací třeba 30x za den.
To je podobné, jako na psychologické někdo píe o sebepokozování. Pohled na tekoucí krev mu dělá dobře.
Ale takhle jednoduché to není. To je vechno v hlavě.
Bejbush napsal(a):
A jak to je s tou vatou? Nenadělá to v aludku neplechu ?
Ty má opravdu zvlátní dotazy, jak ten první (zcela chaotický), tak tento. Proč mám pocit, e je za tím "něco víc"?
Jinak, taky jsem znala jednu bulimičku, ano je to správný čas, znala, loni zemřela, bylo jí 30 a zůstala po ní osmiletá holčička Příčina úmrtí byla bulimie. Ano, umírá se na to, i tak tragicky to můe skončit. Je to tak. A abych to vyváila, znám i jednu anorektičku, teda v této době u snad je v pohodě, spadla do toho, kdy jí bylo 15, kost a kůe, ztratila menzes, deset let se dávala zdravotně dohromady, na psychině byla hodně dlouho, a a teď, po více jak 18 letech od prvních příznaků se jí podařilo otěhotnět a narodila se jí holčička.
Není tady
Ne, za tím opravdu nic víc není.. Jen e je to havé téma ve kole a mě tohle bylo nejasné.. Kadý je v mých letech nespokojený s tím jak vypadá, ale tímto způsobem bych to neřeila... 1. zničím si aludek i krk zvracením a navíc ta vata prý úcpává a dělá neplechu... taky znám jednu takovou holku.. velice chce být jak modelky, slavná a krásná.. a co z ní je? věák ..... ebra by se í dala počítat.. a jetě je nespokojená e váí 46kg.... e je to moc, e je tlustá... holka, nemá na mých 70.... a nic si z toho nedělám..
Není tady
Bejbush napsal(a):
Znám tyhle poruchy, ale něco mi není jasné.. Kdy je někomu zle z toho aby to jídlo vyzvracel, tak co pak dělá? Jinak to přece nejde, nebo snad pouívají i vatu kterou sní a nějaké černé uhlí nebo co já vím? Nedokáu pochopit jak to můou dělat, ale tak mají vzor v modelkách a jak vidím i já, kluci si spí vyberou holku kost a koa ne nějakou, kterou je za co chytit . Jen mě to zajímá
Jak tady u bylo napsáno, je to vechno v hlavě.
Mám zkuenost s PPP ve svém středním věku. Mám to podobně jako Marg.
Co můu říct za sebe, je to důsledkem psychických potíí.
Pocit, e si jídlo nezaslouím, e jsem nečistá, kdy mám jídlo v aludku.
Neumím jíst normálně. Buď nejím, nebo kdy tak se najím normálně (nepřejím se, ale mám prostě normálně plný aludek), a pokud to jde, snaím se to zvrátit. Cítím se po tom čistějí.
Blití mě nebaví, nejde mi, a je to pro mě vrcholně nepříjemná činnost....přesto to dělám, protoe se mi pak uleví.
Vyndám tím ze sebe něco, co si nechci dopřát.
V jezení nepoivatelných předmětů (vaty) nemám zkuenost, ale mají údajně navodit pocit plného aludku, protoe tam zůstávají, i ve střevech, nestráví se, a časem dělají neplechu a musí ven operativně.
Není tady
Bejbush napsal(a):
Ahoj, mentální bulimie i dalí poruchy příjmu potravy jsou psychická onemocnění, take je zcela v pořádku, e sama pokud si poruchou příjmu potravy neprochází, nechápe, co se jim honí hlavou. Některé osoby se jen přejídají a nezvrací, někdy mají ze zvracení strach nebo jim je z toho zle jak jsi sama napsala. Pokud se přejídají a zvrací, je to z důvodu, e to jídlo nechtějí mít u v sobě. Po častém přejídání a zvracení přichází zvracení i samovolně, take si ho osoby s mentální bulimií u ani nevyvolávají. Pouívají také různé podpůrné prostředky. ivočiné uhlí funguje opačně, je proti průjmům a střevním obtíím. Vatu pouívají spíe osoby s mentální anorexií, kdy drí diety a zakazují si jídlo, tak pro plnost v aludku. Osoby, které poruchou příjmu potravy trpí větinou mají vzor v modelkách nebo na ně negativně působí reklama a média s kultem krásy. Pokud se o vem bude chtít dozvědět více, zkus se podívat na stánky Centra Anabell. Toto Centrum se problematikou poruch příjmu potravy zabývá. Na stránkách mají různé svépomocné materiály ke staení. Věřím, e tam nalezne dalí odpovědi na tvé otázky.
Není tady