Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#101 18. 4. 2010 17:10

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Re: Co vám dnes udělalo radost - č. 14

majkafa napsal(a):

morpheus napsal(a):

[;-) ) = ja + dva moji synove, exmanzelku nepocitam, bo je pipina uz opet vdana a navic jmeno pouze prijala a nevazila si ho ! dumbom

Prosím o definici, co znamená - vážit si jméno. va

Ty to nectes ? Tak pro nechnapavou Majkafu : Jsem byl sam jediny v cele CR s timto jmenem. Ona byla vyvolena. Novaku, Cernych, Svobodu, prochazku, atd..je jak maku, ale ja byl vazne jen jeden. Njn, jina vyvolena zase po nem hrabla, a rada. A proto, ze se ji libi, a pro me je to teda velka cest, dostala ho olde me jako darek, dokonce bez svatby, to je co ?

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#102 18. 4. 2010 17:18

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

morpheus: Ona byla vyvolena.

Ty, morfe, nezlob se, ale tohle mi trochu zavání big_smile. Jaká vyvolená? Prostě se Ti s ní dobře ...to.. a vůbec... tak jste se v mládí holt vzali. Co z toho dnes děláš vědu? Jméno samo o sobě nic neznamená, ani to jediné. Mně naopak při svatbě připadlo hrozné, že se příjmení, na které jsem byla zvyklá 20 let, "vzdávám", a ani mě nenapadlo "vážit si" jiného (jakéhokoliv) příjmení. big_smile Šlo o ten proces. Jestli je četné nebo výjimečné, o tom jsem tedy absolutně neuvažovala.
A píše se rok 2010, tak se těm Tvým maskulinním projevům v souvislosti s nějakým příjmením musím smát big_smilebig_smilewink
Ostatně, Ty ses o příjmení nijak nezasloužil, Ty jsi ho JENOM zdědil. wink big_smile

Není tady

#103 18. 4. 2010 17:23

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Morphe, jsem mimo téma, ale vím, že se to tvému egouškovi moc a moc líbí - mít jediný takové příjmení jaké máš, ale zavání mi tvoje odpověď nadřazeností. Nemyslíš si snad, že díky tomu jsi lepší člověk? wink Když se nad tím tak zamyslíš i ty ho máš jen propůjčené na dobu určitou... zacházíš s ním ty s takovou úctou jak vyžaduješ od ostatních? Nemusíš odpovídat, to bylo jen k zamyšlení hjarta

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#104 18. 4. 2010 17:27

morpheus
Babinet Klub
Web

Tercila napsal(a):

Ostatně, Ty ses o příjmení nijak nezasloužil, Ty jsi ho JENOM zdědil. wink big_smile

To je fakt, ja se dokonce ani nezaslouzil, abych se narodil, ze ano wink Jde o pokracovani stareho rodu z uplne jine zeme, zde v teto zemi. Budte rady, vasi potomci mozna jednou budou nosit jmeno mych potomku smile No rekni, neni to uzasne ! big_smile

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#105 18. 4. 2010 17:28

morpheus
Babinet Klub
Web

pomněnka napsal(a):

Morphe, jsem mimo téma, ale vím, že se to tvému egouškovi moc a moc líbí - mít jediný takové příjmení jaké máš, ale zavání mi tvoje odpověď nadřazeností. Nemyslíš si snad, že díky tomu jsi lepší člověk? wink Když se nad tím tak zamyslíš i ty ho máš jen propůjčené na dobu určitou... zacházíš s ním ty s takovou úctou jak vyžaduješ od ostatních? Nemusíš odpovídat, to bylo jen k zamyšlení hjarta

Ajajaj Pomenko...to mas z OSHO ? va

Není tady

#106 18. 4. 2010 17:33

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

morpheus:  Budte rady, vasi potomci mozna jednou budou nosit jmeno mych potomku smile No rekni, neni to uzasne ! big_smile

Moje potomky hlavně poučím o tom, co je v životě opravdu důležité a že na takové maskulinní šovinisty jako Ty si mají dávat bacha big_smile big_smile big_smile wink

Není tady

#107 18. 4. 2010 17:38

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

morpheus napsal(a):

[ Budte rady, vasi potomci mozna jednou budou nosit jmeno mych potomku smile No rekni, neni to uzasne ! big_smile

ani nevíš jak jsem v tuto chvíli ráda, že mám kluky vissla

Není tady

#108 18. 4. 2010 17:40

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Aprill: ani nevíš jak jsem v tuto chvíli ráda, že mám kluky vissla

Víte, co, holky? S ohledem na název vlákna udělejme morfovi RADOST a nechme ho ještě chvíli pomýleně pomýšlet na to, že je díky svému příjmení snad výjimečný big_smile big_smile tummenupp

Není tady

#109 18. 4. 2010 18:00

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

morpheus napsal(a):

majkafa napsal(a):

morpheus napsal(a):

[;-) ) = ja + dva moji synove, exmanzelku nepocitam, bo je pipina uz opet vdana a navic jmeno pouze prijala a nevazila si ho ! dumbom

Ty to nectes ? Tak pro nechnapavou Majkafu : Jsem byl sam jediny v cele CR s timto jmenem. Ona byla vyvolena. Novaku, Cernych, Svobodu, prochazku, atd..je jak maku, ale ja byl vazne jen jeden. Njn, jina vyvolena zase po nem hrabla, a rada. A proto, ze se ji libi, a pro me je to teda velka cest, dostala ho olde me jako darek, dokonce bez svatby, to je co ?

To je zvláštne uvažovanie... Kájínkov asi v ČR tiež veľa nebude, ale pochybujem, že by sa ženy masovo trhali o toto priezvisko. big_smile

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#110 18. 4. 2010 18:01

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

morpheus napsal(a):

majkafa napsal(a):

morpheus napsal(a):

a jaký je to tvoje úžasný jméno, že je z něj ta další vyvolená tak mimo vissla

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#111 18. 4. 2010 18:01

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

morpheus napsal(a):

majkafa napsal(a):

To je zvláštne uvažovanie... Kájínkov asi v ČR tiež veľa nebude, ale pochybujem, že by sa ženy masovo trhali o toto priezvisko. big_smile

lolgodlike

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#112 18. 4. 2010 18:04

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Hm, no jo, jenže když se všichni budou jmenovat jako Morf, už nebude unikát, ale úplně obyčejnej tucťák

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#113 18. 4. 2010 18:04

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Ale abych dodržela tématu, radost mi udělala projížďka na kole

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#114 18. 4. 2010 18:05

majkafa
Host

morpheus napsal(a):

majkafa napsal(a):

morpheus napsal(a):

Morphe, neplácej blbosti. Stejně jsi nedefinoval, JAK si má žena vážit svého příjmení. dumbomlol
Btw jakou váhu má použít? lol

Pokud jsem dobře četla, psals, že jsi POUZE na Facebooku nenašel své přijmení v ČR. To ovšem neznamená, že se takové příjmení v ČR nevyskytuje. Copak je na FAcebooku registrován každý?
Nepřeháněj, Egouši.

Pro úplnost tě cituji:
Dnes rano jsem se tak nejak popijel kavu a hledal na facebooku lidi s mym prijmenim. Neni jich mnoho, nasel jsem jich asik jen 80 a to jsou rozhazeni po celem svete. vetsina zije v Polsku a v Americe, v CR nas zije tri, slovy 3 kusy

Upravil(a) majkafa (18. 4. 2010 18:07)

#115 18. 4. 2010 18:09

morpheus
Babinet Klub
Web

Majkafo, jsem si jist a s Facebookem to nema az tak moc spolecneho. Par jedincu je na Slovensku a pak hlavne v Polsku, odkud pochazi nas rod smile Ano, je to mem egu wink Ale nekde jsem cetl, ze by bez ega nemohl existovat zadny clovek, ale vazne nevim smile

Není tady

#116 18. 4. 2010 18:09

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

PPavlaa napsal(a):

morpheus napsal(a):

majkafa napsal(a):

a jaký je to tvoje úžasný jméno, že je z něj ta další vyvolená tak mimo vissla

Nagelvogelhurdebanik wink .

Není tady

#117 18. 4. 2010 18:10

morpheus
Babinet Klub
Web

Aprill : Prihoriva :-) Mezi I a K jeste chybi C smile

Upravil(a) morpheus (18. 4. 2010 18:11)

Není tady

#118 18. 4. 2010 18:12

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Aprill: Nagelvogelhurdebanik wink .

big_smile big_smile big_smile málem mě máš na svědomí, řechtám se tu nahlas big_smile
Mám radost z toho, že jsem právě sama doma, pouštím si z youtube něco (pro mě) úžasného (sousedi jsou zvyklí)a navíc jsem objevila v lednici zákusek, zítra mám dovču a tady se díky morphovi dobře bavím wink, takže - téměř dokonalé odpoledne... tummenupp

Upravil(a) Tercila (18. 4. 2010 18:13)

Není tady

#119 18. 4. 2010 18:12

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Froedoestroem...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#120 18. 4. 2010 18:32

Blossom
Host

Tercila napsal(a):

Aprill: ani nevíš jak jsem v tuto chvíli ráda, že mám kluky vissla

Víte, co, holky? S ohledem na název vlákna udělejme morfovi RADOST a nechme ho ještě chvíli pomýleně pomýšlet na to, že je díky svému příjmení snad výjimečný big_smile big_smile tummenupp

..ono je výjimečný a výjimečný.... On taky může být výjimečný blb, třeba... vissla

Ale zaujala mě ta debata o tom vážení si jména, které "jen přijala"....
Já kdysi ráda přijala manželovo příjmení, nějaké špatné pocity, že se vzdávám svého dosavadního, jsem vůbec  nepociťovala. Naopak. Mé původní jméno totiž svádělo k parodování (však jsem si toho jako dítě docela užila), a jméno sňatkem přijaté se mi líbilo. Nejen proto, že vyjadřovalo náš tehdejší svazek s manželem, že patříme k sobě, ale moc se mi to příjmení líbí i zvukomalebně.
Po rozvodu mě ani na vteřinu nenapadlo se toho jména vzdát, byla jsem na ně už zvyklá a jmenují se tak naše děti.
No a nyní s hrdostí konstatuji, že mé jméno je tak trochu něco jako má dobrá značka, pod tímto jménem jsem mnohé věci dokázala, pod tímto jménem mě lidi znají. Patří ke mě. stolt

Takže já své příjmení mám opravdu ráda a vážím si ho. Protože teď, po 24 letech, co ho nosím, je to dávno už MÉ vlastní jméno, nikoli něco, co jsem od někoho jen přijala.
A že bych za to příjmení měla být jako někomu vděčná ( va ? ) , jako měla být (a nebyla tongue ) chudák  paní Morpheová...... dumbom

Upravil(a) Blossom (18. 4. 2010 18:36)

#121 18. 4. 2010 18:39

Blossom
Host

Zpátky k tématu: Mám radost z dnešního cyklovýletu.
Mimochodem, letos máme již naježděno na kole 220 km ( i když kilometry jsou u nás jen hodně okrajový ukazatel, zážitky a krásné poježdění je neměřitelné...).

#122 18. 4. 2010 19:48

vera
♥♥♥♥♥♥-

Blos....taky už mám 200 km na kole....je to super

dnes 50 km.....a krásný obraz Medka....mám ho před očima

dnes převážně jízda do kopce....už to zvládám.....techniku

Není tady

#123 18. 4. 2010 20:14

morpheus
Babinet Klub
Web

Mam radost, ze jsem v podvecer vypnul moje modly - pro mene chnapkajici pocitac a televizi - a sel na varhani koncert do kostela v nasi farnosti. Vstupne dobrovolne a vytezek sel na dobrou vec do jedne rozvojove zeme. I takto vyjimecne s vyjimencnyma lidma se da prozit podvecer.

Vyjimecny, z ligy vyjimecnych Morpheus syn Hypnuv wink

Není tady

#124 18. 4. 2010 21:00

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Vero a Blossom, jste šikovné cyklistky (Blos, k Tvým 220 km když přidám 3 nuly, vyjde z toho zhruba moje osobní kilometráž za volantem) smile.
Ale jdu do sebe - já jsem začala cvičit!!! Činky a tak! tummenupp
Mohly byste mě, prosím, poplácat po rameňouch? big_smile

Není tady

#125 18. 4. 2010 21:07

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

va kapitulation

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí