Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 11. 4. 2010 13:33

Kateina Nová
♥------
Místo: Ostrava

Návštěvy na začátku vztahu -finance

Dobrý den,
zajímal by mě názor ostatních na můj "problém" smile Přibližně dva měsíce mám přítele, který u mě víceméně od začátku vztahu přespává cca 15x měsíčně. Jen pro dokreslení situace - já bydlím sama s malým synem, přítel po rozchodu s přítelkyní po 9 letech vztahu (ta měla měsíčně cca čtyřnásobek průměrného platu, bydleli v jejím bytě, hypotéku si platila sama, zbytek věcí platili napůl) bydlí u matky v domě, které za bydlení nic neplatí. Přítel teď přišel s tím, že když za byt platím 6000 inkaso, jedna noc tedy stojí 200 a on mi tedy za každou noc, kterou u mě přespí, dává 100 Kč (=polovina nákladů za tu noc). Dal mi to zpětně od začátku vztahu. Na hypotéku mi nechce přispívat nic. Trošku se v tom plácám. Na jednu stranu oceňuju jeho vstřícné gesto, že sám navrhl, že mi bude peníze dávat, ale mně se to zdá málo, když už u mě de-facto bydlí, aby mi dal za bydlení 1500 měsíčně a hotovo  ... Přišel k zařízenému, používá moje věci, někdy tu nechá prádlo (tak ho prostě přihodím k našemu), občas se ale prostě použije/sní jídlo/věc, které jsem koupila už dřív já ..  Jídlo platíme přibližně 50-50. Nechci se s ním dohadovat o každou vypranou fusekli nebo lžičku cukru ze "zásob" smile, protože on mi na druhou stranu udělal v bytě hodně prací (materiál jsem koupila z 80% já) a taky nepočítá, jestli toho náhodou syn moc nesnědl, když platíme nákup napůl ... , ale musím myslet v první řadě na sebe se synem a nemůžu si dovolit někoho "sponzorovat". Na druhou stranu lepší příspěvek 1500 než vůbec nic ... Nehodlám kvůli tomu přítele nějak prudit, přítelovo řešení mi do začátku přijde jako velmi dobré, přesto mi někde vzadu hlodá červík, že chci víc rodna Jak byste to řešili vy? Díky.

Není tady

#2 11. 4. 2010 14:11

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Re: Návštěvy na začátku vztahu -finance

No nevím, po 2 měsících vztahu myslím můžeš být ráda, že Ti přispívá na bydlení 1500Kč a platíte jídlo napůl.

Není tady

#3 11. 4. 2010 14:24

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

Mne se zatim v zivote nestalo, ze by tyto veci prisly na pretres drive nez kdyz jsem s partnerem regulerne bydlela. Do te doby je to pro me host - je u me proto, ze chceme byt spolu. Jinak by prece mohl byt doma a neplatil by navic nic, ne smile? Myslim, ze navrh pritele je v soucasne situaci ferovy a na Tvem miste bych do toho zatim vic nerejpala, pokud bych ho nechtela znechutit.

Samozrejme neni dobre, kdyz jeden z partneru ma od zacatku pocit, ze toho druheho sponzoruje - mas nejaky duvod se tohoto problemu do budoucna obavat? Z toho, co pises, se to nezda.

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#4 11. 4. 2010 14:42

Kateina Nová
♥------

Samozřejmě že ho beru jako svého "hosta", ale můj hlavní příjem je rodičovský příspěvek 7600, tak opravdu nemám na to, abych někoho hostila polovinu dní v měsíci a všechny víkendy, navíc má speciální dietu, takže např. namazat k večeři chleba nepřipadá v úvahu... Jen pro upřesnění, to jídlo napůl platíme jen víkendové nákupy, jinak si většinou k večeři něco přinese, takže jinak nám se synem pochopitelně nakupuju sama.

Neříkám, že nejsem spokojená, jsem smile Ale máme dlouhodobě sešroubované výdaje na minimum a snažíme se ušetřit každou korunu, takže mám už bohužel místo mozku kalkulačku roll Kdybych byla v jiné situaci a chodila do práce, neřeším to tolik.

Díky za názory.

Upravil(a) Kateina Nová (11. 4. 2010 14:56)

Není tady

#5 11. 4. 2010 15:22

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Vis ono je to tezke z obou stran,chapu tebe a chapu i jeho.Ale nevim,proc on by te mel prispivat na hypoteku.Pripominas me tak trochu mou dnes,uz znamou,ktera chudak porad nemela penize zila sama se synem dala dohromady 15 tis.mesicne.Ktera samozivitelka to da dohromady to nevim ona byla v invalidnim duchoduZacal s ni zit pritel ona me porad tvrdila,ze ji dava malo penez,platil ji pulku za inkaso a 500 kc tydne na jidlo+ internet.k tomu prinesl vzdy s navstevy od svych bratru,husu,kachny,vejce.Kdyz prisli brachove na navstevu tak pred nimi schovavala buchty,ze pry by ji vsechno sezrali.
Na druhou stranu chapu i tebe,ze nemas penez na zbyt.Mela jsem pritele,ktery vydelaval pres 30 tisic mesicne jezdil ke me ob vikend.Porad chtel nekam na vilet treba na cely vikend,ale platit vse na pul.Vedel,ze jsem zivila sama 2 deti.Samozrejme jsem mu vyvarovala cely vikend a jeste jsem mu nabalila jidlo s sebou jezdil kamionem tak,aby mel navareno.Cekala jsem,ze alespon priveze alespon nejake jidlo,ale nic prinesl vzdy jen kytku.On zil v jinem svete nez ja takze jsme se rozesli.

Upravil(a) eremuruss (11. 4. 2010 15:24)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#6 11. 4. 2010 17:16

Mihule
♥♥♥♥---
Místo: kousek od Prahy

Ahoj Katko,
také si myslím, že  jednání Tvého přítele je "košer". Vzhledem k tomu, že spolu oficiálně nežijete, je jeho finanční příspěvek do Tvé domácnosti v pořádku. Až se dohodnete na společném bydlení, určitě se k tomu postaví čelem.

http://smileys.on-my-web.com/repository/Babies/small-stork.gif

máme vlasatou holčičku Barunku  ** 10.6.2010 ve 12,51 hod., 47 cm, 3 310g **

máme druhou vlasatou holčičku Verunku  17.7.2012 v 8,13 hod. ,51 cm, 3 240g

Není tady

#7 11. 4. 2010 18:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Na hypotéku mi nechce přispívat nic.
No - chtít příspěvek po dvouměsíční známosti by byla poněkud drzost, zdá se mi.
Přišel k zařízenému, používá moje věci, někdy tu nechá prádlo (tak ho prostě přihodím k našemu), občas se ale prostě použije/sní jídlo/věc, které jsem koupila už dřív já
Nastěhovala sis ho doborvolně? Zřejmě ano, tak s tím musísš počítat. Odhadla bych, že víc prádla, než na jednu pračku měsíčně u tebe nenechá... a kdybys bydlela ty u něj, používala bys jeho věci pravděpodobně taky.
on mi na druhou stranu udělal v bytě hodně prací (materiál jsem koupila z 80% já)
Materiál jsi kupovala do svého bytu - už to, že investoval aspoň těch 20 % a zadarmo svoji práci do pro něho v podstatě cizí věci, je od něj docela slušné.
nepočítá, jestli toho náhodou syn moc nesnědl, když platíme nákup napůl... napůl platíme jen víkendové nákupy, jinak si většinou k večeři něco přinese, takže jinak nám se synem pochopitelně nakupuju sama.
Jestli bereš rodičák, tak asi tvůj syn není puberťák, který denně vyčistí lednici - tak proboha co počítat? Víkend platíte napůl, večeře si nosí... co mu vyčítáš, nebo co bys ještě chtěla?
Jestli ti platí čtvrtinu inkasa, půlku jídla na víkend a ještě si donese svoje jídlo, tak bys asi měla přestat počítat, jestli mu vypereš trenky dvakrát či čtyřikrát za měsíc nebo jak moc ti ošoupává zadkem židle.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#8 11. 4. 2010 18:32

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Moc zamilovana nejsi co Katko?Kdyz takhle premyslis.Fakt me pripada,ze tohle pise moje byvala kamaradka Dana.

Upravil(a) eremuruss (11. 4. 2010 18:34)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#9 11. 4. 2010 19:15

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Tak mě by se asi jen nelíbil ten způsob nabídky...Přítel teď přišel s tím, že když za byt platím 6000 inkaso, jedna noc tedy stojí 200 a on mi tedy za každou noc, kterou u mě přespí, dává 100 Kč (=polovina nákladů za tu noc)....raději bych,kdyby mi řekl něco v tom smyslu- jím tady,spím tady,koupu se a rád bych ti přispěl. Jenomže jestli poznal jaká jsi,tak ti to podal pěkně přepočítané a rozpočítané,abys pochopila,že tě nechce "okrást". Na hypotéku mi nechce přispívat nic. Přepiš na něj půlku bytu a uvidíš,že ti bude nejen přispívat,ale zpětně to i  doplatí.Jak byste to řešili vy? V životě jsem tohle neřešila a ani by mě to nenapadlo. A to můj manžel vlastně taky bydlí u mě ( až doteď jsem si to vůbec neuvědomovala )...a kdyby měl přemýšlet jako ty ....

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#10 11. 4. 2010 19:17

Kateina Nová
♥------

helena napsal(a):

Na hypotéku mi nechce přispívat nic.
No - chtít příspěvek po dvouměsíční známosti by byla poněkud drzost, zdá se mi.
Přišel k zařízenému, používá moje věci, někdy tu nechá prádlo (tak ho prostě přihodím k našemu), občas se ale prostě použije/sní jídlo/věc, které jsem koupila už dřív já
Nastěhovala sis ho doborvolně? Zřejmě ano, tak s tím musísš počítat. Odhadla bych, že víc prádla, než na jednu pračku měsíčně u tebe nenechá... a kdybys bydlela ty u něj, používala bys jeho věci pravděpodobně taky.
on mi na druhou stranu udělal v bytě hodně prací (materiál jsem koupila z 80% já)
Materiál jsi kupovala do svého bytu - už to, že investoval aspoň těch 20 % a zadarmo svoji práci do pro něho v podstatě cizí věci, je od něj docela slušné.
nepočítá, jestli toho náhodou syn moc nesnědl, když platíme nákup napůl... napůl platíme jen víkendové nákupy, jinak si většinou k večeři něco přinese, takže jinak nám se synem pochopitelně nakupuju sama.
Jestli bereš rodičák, tak asi tvůj syn není puberťák, který denně vyčistí lednici - tak proboha co počítat? Víkend platíte napůl, večeře si nosí... co mu vyčítáš, nebo co bys ještě chtěla?
Jestli ti platí čtvrtinu inkasa, půlku jídla na víkend a ještě si donese svoje jídlo, tak bys asi měla přestat počítat, jestli mu vypereš trenky dvakrát či čtyřikrát za měsíc nebo jak moc ti ošoupává zadkem židle.

Děkuji, hezky shrnuto.
Už začínám tušit, v čem mám problém a kdy vznikl, takže účel vlákna je myslím splněn wink Úvahy o míře zamilovanosti rozvíjet netřeba.

Není tady

#11 11. 4. 2010 19:22

estelle
♥♥♥♥♥--

Kateina Nová napsal(a):

Na druhou stranu lepší příspěvek 1500 než vůbec nic ... Nehodlám kvůli tomu přítele nějak prudit, přítelovo řešení mi do začátku přijde jako velmi dobré, přesto mi někde vzadu hlodá červík, že chci víc rodna

usch

Není tady

#12 11. 4. 2010 19:31

Kateina Nová
♥------

rejka napsal(a):

Tak mě by se asi jen nelíbil ten způsob nabídky...Přítel teď přišel s tím, že když za byt platím 6000 inkaso, jedna noc tedy stojí 200 a on mi tedy za každou noc, kterou u mě přespí, dává 100 Kč (=polovina nákladů za tu noc)....raději bych,kdyby mi řekl něco v tom smyslu- jím tady,spím tady,koupu se a rád bych ti přispěl. Jenomže jestli poznal jaká jsi,tak ti to podal pěkně přepočítané a rozpočítané,abys pochopila,že tě nechce "okrást". Na hypotéku mi nechce přispívat nic. Přepiš na něj půlku bytu a uvidíš,že ti bude nejen přispívat,ale zpětně to i  doplatí.Jak byste to řešili vy? V životě jsem tohle neřešila a ani by mě to nenapadlo. A to můj manžel vlastně taky bydlí u mě ( až doteď jsem si to vůbec neuvědomovala )...a kdyby měl přemýšlet jako ty ....

add způsob nabídky .... už si nepamatuju, jak mi to přítel podal, nějak mi to nepřišlo důležité. takhle jsem to napsala já. Podstatné je pro mě to, že když zjistil, že sebe a syna sprchuju vodou, kterou platím z úspor (které nám bohudík manžel při odchodu nechal), stejně tak, že si z úspor kupujeme chleba, máslo, prášky na praní a další věci, bez kterých se člověk neobejde, rozhodl se, že se bude nějak podílet.

Stejně tak je zavádějící moje formulace "na hypotéku mi nechce přispívat nic", myšleno to bylo trochu jinak, ale to je teď už úplně nepodstatné. Takže jak jsem psala, děkuju za odpovědi, mám vyřešeno a jdu sebou hodit na gauč s vědomím, jaký jsem našla poklad. :-)

Není tady

#13 11. 4. 2010 19:54

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

.

Upravil(a) misha88 (30. 3. 2011 11:15)

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#14 11. 4. 2010 20:13

helena
♥♥♥♥♥♥♥

HAPPY END?
To se ti jen zdá.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#15 11. 4. 2010 20:22

rejka
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

HAPPY END?
To se ti jen zdá.

Není jediná,která se oddává snění.....ale misha si to může dovolit stolt

Seneca

Není tady

#16 11. 4. 2010 20:29

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

.

Není tady

#17 11. 4. 2010 20:43

rejka
♥♥♥♥♥♥-

misha88 napsal(a):

Já jen reaguju na ten poklad, který Kateina našla....a teprve teď si toho všimla..

Nemyslela jsem tím nic zlého ani ironického,jestli to na tebe tak zapůsobilo. Možná trocha ironie,ale jiným směrem k někomu jinému.

Seneca

Není tady

#18 11. 4. 2010 21:05

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

.

Není tady

#19 12. 4. 2010 10:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Kateina Nová napsal(a):

Samozřejmě že ho beru jako svého "hosta", ale můj hlavní příjem je rodičovský příspěvek 7600, tak opravdu nemám na to, abych někoho hostila polovinu dní v měsíci a všechny víkendy, navíc má speciální dietu, takže např. namazat k večeři chleba nepřipadá v úvahu... Jen pro upřesnění, to jídlo napůl platíme jen víkendové nákupy, jinak si většinou k večeři něco přinese, takže jinak nám se synem pochopitelně nakupuju sama.

Neříkám, že nejsem spokojená, jsem smile Ale máme dlouhodobě sešroubované výdaje na minimum a snažíme se ušetřit každou korunu, takže mám už bohužel místo mozku kalkulačku roll Kdybych byla v jiné situaci a chodila do práce, neřeším to tolik.

Díky za názory.

No, zdá sa mi, že by si celkom privítala sponzora, ale to tento chlap bohužiaľ asi nebude. Na druhej strane to ani nebude vyžírka. Proste pôjdete zrejme do budúcnosti fifty-fifty a ty si rozmysli, či ti to vyhovuje. wink
Ahá, tak už to je uzavreté. Aj tak dobre.

Upravil(a) Selima (12. 4. 2010 10:59)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#20 12. 4. 2010 13:32

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Pokud Ti má přispívat na hypotéku - nabídla jsi mu, že část nemovitosti přepíšeš na něj? Jinak nevím, proč by měl platit hypotéku, to je přece splátka tvého vlastnictví.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí