|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
holky, nevíte, jestli je nebezpečná v těhot. spálová angína??? Nemám energii to dohledávat, máme ji v rodině, tak díky za jakékoliv info.... volala jsem gyndr. a řekl, že pokud jsem spálu měla (myslela jsem, že ano), je to ok, že max. atb., kdyby se to rozjelo, jako na angínu....teď koukám do očkováku a spálu jsem neměla...a co víc, od večera mě škrábe v krku a tělo trpí únavou...na pohotovost se dostanu nejdříve zítra...a k tomu všemu mě dohnala viroza, co měl Tobík, od rána zvracení, porůjem, zimnice.... no děsný!!! děkuji
Není tady
Andri, u nas ve skolce ji meli pred mesicem, takze jsem to hledala...MUDr.Koutský na porodnici.cz pise nasledujici: Dobrý den, ohrožuje jen vás a léčí se stejně jako mimo těh. - ATB..Ta strevi chripka co radi je pry pekne hnusna, tak se rychle uzdravte!!!!

Není tady
Andri,
nemela by mit na tehotenstvi zadny vliv. Zejmena, kdyz jses vlastne uz ve druhem trimestru. Streptokokovou infekci zvladnete pripadne antibiotiky vhodnymi pro tehotne zeny... V kazdem pripade tekutiny, tekutiny a tekutiny
Drzte se!
Upravil(a) sillwan (9. 4. 2010 13:47)
Není tady
Ahoj Andri, placenta by mela virum a bakteriim zabranit. Neni mozne, aby k vam domu prijel na vecer lekar? Nebo, ze bys zavolala svemu dr-obvodnimu?

Není tady
Andri moje dcera trpí spálovou angínou 2-3 x do roka a nikdy jsem jí od ní nechytla.Poznala bys to podle červených pupínků na jazyku.
Není tady
Byli jme na Velikonoce u tchýně, dorazil tam švára s dcerkou a jejich mamča zrovna měla tuto virozu, tato holčina o pár dní dříve. Tobík ji chytil v úterý v noci a já v pátek. Zřejmě má dlouhou inkub dobu....
No a tato holčina chodí do školky, kde spál. ang. řádí 2.týden. V pondělí ji vyšupal chlapeček, v úterý volali, že chlapeček onemocněl. Ta neteř se složila včera.
A mě práve od včera večer taky bolí v krku, celé tělo, mám zv. teplotu, na angíny trpím, tže to vidím na 85% znovu na angínu (naposledy před měsícem), jen mě děsí ta spálová, když jsem spálu neměla jako malá, neznám tuto nemoc....
ty pupínky - jak vypadají? Mám bílý povlak na patře a vidět červené žilky, nevím, jestli to jsou ty tečky 
a ve II.trim. se smí PARALEN nebo ACYLPIRIN?
Upravil(a) Andri (9. 4. 2010 15:41)
Není tady
Andri, paralenem nic nezkazíš, taky jsem ho několikrát v těhu brala...
Tak se brzo uzdrav, angíny jsou hnus, taky jsem na ně trpěla (než mi ve 23 letech vytrhli mandle).
A taky jak píší holky, tak by spálová ang. miminku vadit neměla...
Není tady
Andri tady je popis:
Angína - zánět mandlí často vzniká chvíli po vzestupu horečky.
Nález v hrdle je typický: spálově červený, opuchlý hltan a mandle. Na mandlích bývají čepy a hnisavé povláčky. Na měkkém patře zastihneme drobné tečky. Jazyk je na začátku onemocnění bíle povleklý, za dva až tři dny se povlak olupuje a vzniká typický tzv. malinový jazyk. V té době je jazyk jasně červený, bez povlaku a papily výrazně vystupují na povrch jako drobná malinová zrníčka.
A tady obrázky:
http://images.google.cz/imgres?imgurl=h … s%3Disch:1
17.12.2003 8:46:41 MUDr. Aleš Padrta
Onemocnění spálou se projevuje stejně u těhotných jako netěhotných žen. Streptokok vyvolávající onemocnění plod nepoškozuje (onemocnění plodů žen, které prodělaly spálu nejsou častější než plodů žen, které ji neprodělaly). Léčba antibiotiky je účinná. Její nevýhodou je, že dojde k tak rychlé likvidaci infekce, že se nestačí vytvořit protilátky a onemocnění se může opakovat.
Upravil(a) Leninka41 (9. 4. 2010 17:12)
Není tady
holky, jste zlaté, děkuji za rychlé informace 
Nakonec se mi podařilo zastihnout švagrovou a odvezla mě, sice pí. dr. hrozná, netušila, nevěděla, léky které smím jsem jí diktovala
ale mám alespoň atb., tak snad to zítra bude lepší. Jsem KO, díky moc, jdu si zase lehnout.
Není tady
Andri tak to je dobře,alespoń se ti brzo uleví.No někteří dr jsou na
vím to z dětské pohotovosti,kde slouží kdo má ruce a nohy,proto tam raději nechodím.Jinak kdyby se to u tebe nebo malého opakovalo,mohu doporučit Tantum Verde,kupuji dcerce pastilky a angíně jsme nejednoou už zabránili 
Není tady
Karal, myslis si to spraven. Acylpyrin ne po celou dobu tehotenstvi!!! Jen paralen, nic jineho.
Není tady

Ty brďo Andri - to je nemoc za nemocí - na jaře se toho vždy hodně vyrojí - já lítala k Dr., jelikož jsem se bála planých neštovic, které v práci řádily - ale mám dobré protilátky - ale ne na spalničky - těch se bojím.
Moc na Tebe myslím - odpočívej a věřím !!!!, že toto je definitivně poslední nemoc, kterou jsi v těhu musela prodělat.
Není tady

Holky posloucháte zprávy? Spadlo letadlo s prezidentem polské republiky - to je strašné...nikdo nepřežil.
Není tady