Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 19. 6. 2010 21:05

Chiméra
♥------

Re: Výklad snu o utonutí syna

lupina montana napsal(a):

Mmch - kolik je ti zhruba? Hádám, že některý sedmdesátý ročník?

"některý sedmdesátý ročník" by souhlasil - ať žijou Husákovy děti;)  Jinak že bych byla nějak zásadně duchovně disponovaná, to se nedá říct. I ty lucidní sny jsou pro mě spíš zábava. Předpokládám, že  v odkazu níže bylo vysvětlené, že LD (lucidní sen) spočívá v tom, že si ve snu uvědomíte, že jste prostě ve snu - pak máte možnost sen různě ovlivňovat. Ze začátku jsem v podstatě vždycky létala. Proč platit za bungee jumping, když si člověk může solidně zalítat zadáčo? smile  Co je to ale proti chlapcům z amerických diskusních fór, kteří řeší, že "když si jako přitáhnu pěknou babu a du na ni, najednou jí zmizej k*zy, co s tim mám dělat?" big_smile  Nemluvě o masové likvidaci snových postav v LD na mnoho různých způsobů - je pravda, že jsem s nimi taky neměla moc trpělivost (často se bojí, jakmile uvidí, že jste vědomí, a hromadně prchají), ale jsem pro slušné chování. Zvlášť poté, co jsem jedné slečně takhle v LD zlomila ruku, neb ke mně nebyla dostatečně uctivá, a já ji pak za týden měla zlomenou taky, a to ve skutečnosti. Od té doby se snažím s nimi jednat, jako by to byli reál lidi. Nemám ale LD nijak moc, zvlášť poslední dobou. Nejsem ani nijak výrazně disponovaný snivec, někteří dokážou skutečně hýbat horami a vytvářet nová moře. Bude to tím, že posledních pár měsíců (z níže popsaných důvodů) snění nevěnuju takovou pozornost jako dřív - ono to fakt chce mít ten záměr a víckrát denně myslet na to, že "dneska v noci budu mít vědomej sen,"  "je tohle sen nebo realita?" apod.  Myslím, že tohle dokáže kdokoli z vás, pokud tomu dá dostatečnou energii a zájem. BTW z těch snových postav někdy lezou zajímavé věci a už jen ten pocit, že nejste celou noc odsouzeni k nevědomému snění, stojí za to. Osobně si radši vyberu létání, plavání s rybama, cestu exotickým městem a čarování než hádku s přiboudlým policajtem, cestu na veletrh v pyžamu s dírou na břiše nebo šůrování podlahy v kuchyni (i tak blbé pracovní sny se mi zdají, Luminka by záviděla;)). Zase kdo má obavu, že nedojde k dostatečnému vyčištění a zpracování běžných denních obsahů, k čemuž tyhle šméčko-sny slouží, tak o to se mozek ošidit nenechá, těch vědomých je oproti nevědomým jen zlomek i u zdatných "snových cestovatelů."

Není tady

#27 19. 6. 2010 21:15

javena
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

No, možná dostali příliš mocný dar příliš brzy smile Ono to není jen tak: slyšela jsem (blízká kamarádka) o člověku, který vždycky věděl, že spadne letadlo - a věděl i společnost, které se to stane - jenže v tom množství (asi) nevěděl kdy a které přesně. No a co měl dělat, volat na ty společnosti "heleďte, spadne vám letadlo, jen nevím kdy a na jaký trase"? va K čemu by jim taková informace byla - i kdyby jí nakrásně uvěřili? Ten člověk z toho měl jen trauma, tak si to nakonec zatrh.

Jo uz Te chapu lupi. smile

Mam k tomu vlastni poznatek kterej bude svym zpusobem souhlasit s tim co pises.  smile
Clovek a to predevsim mlady clovek prave v obdobi puberty se se svoji schopnosti nedokaze dost casto vyporadat a citi se s ni ve spolecnosti dost sam.
Dostava traumata,deprese. Malo kdo mu  te spolecnosti v ktere zije veri (zdali vubec nekdo hlavne drive) ,neboli malo kdo ho chape.
A tak se v cloveku automaticky vytvori ono zachovani si zdraveho rozumu, strach ze mu z toho preskoci.
Chapu to take jako obranny mechanismus. smile

Ale jednoho krasneho dne kdy je clovek opet pripraveny na to se svoji schopnosti zit a bez bolesti ( traumat,depresi) ,pak se mu mnohdy jeho schopnosti i vraci.

Takze s Tvym pojetim ja opravdu souhlasim. smile

Ono nejde ani tak o to, jestli ti to někdo věří... spíš je děsný, že tomu nedokážeš zabránit. Něco tě napadne - že to auto jede rychle a pak bum... stejně se to stane a ty nemáš jak to ovlivnit (nebo zatím nevíš jak). Pak se bojíš i jen myslet, natož to vyslovit.

Upravil(a) javena (19. 6. 2010 21:16)

Není tady

#28 19. 6. 2010 21:48

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Ono nejde ani tak o to, jestli ti to někdo věří... spíš je děsný, že tomu nedokážeš zabránit. Něco tě napadne - že to auto jede rychle a pak bum... stejně se to stane a ty nemáš jak to ovlivnit (nebo zatím nevíš jak). Pak se bojíš i jen myslet, natož to vyslovit.

No Javeno ono kdyz napriklad auto ridi ten s tou schopnosti ,ten to muze ovlivnit.
Kdyz to auto ridi nekdo jiny a Ten s tou schopnosti v nem sedi taky a upozorni na neco,ten co ridi neveri a reaguje dal podle sebe. (jo to je to co rikas,ze ten s tou schopnosti tomu bum stejne nezabrani).
A kdyz ten s tou schopnosti vidi uplne neznamy auto o kterem vi ze udela bum (nekdy se jedna jen o par minut ,ci nekolik sekund),tak tam to tezko ovlivni. Nicmene i kdyby mohl to rict dopredu a vcas ,neuveri mu. Vypada to dost casto jako blaznovstvi. smile

Ty Javeno mas tu schopnost? A bojis se vyslovit to co vnimas?

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#29 19. 6. 2010 22:09

javena
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

javena napsal(a):

No Javeno ono kdyz napriklad auto ridi ten s tou schopnosti ,ten to muze ovlivnit.
Kdyz to auto ridi nekdo jiny a Ten s tou schopnosti v nem sedi taky a upozorni na neco,ten co ridi neveri a reaguje dal podle sebe. (jo to je to co rikas,ze ten s tou schopnosti tomu bum stejne nezabrani).
A kdyz ten s tou schopnosti vidi uplne neznamy auto o kterem vi ze udela bum (nekdy se jedna jen o par minut ,ci nekolik sekund),tak tam to tezko ovlivni. Nicmene i kdyby mohl to rict dopredu a vcas ,neuveri mu. Vypada to dost casto jako blaznovstvi. smile

Ty Javeno mas tu schopnost? A bojis se vyslovit to co vnimas?

Já nevím... nepřijde mi to jako schopnost, spíš jen velmi zvláštní shoda náhod, ale je fakt, že mě to vždycky vyleká. Takový blbosti, ale když to pak udělá bum... tak se dlouho snažím na nic nemyslet. Kromě nákupu a práce... teda tam taky moc ne - když dorazí kravaťáci a já předtím ráno řeknu - dlouho tu nebylo vedení... tak mi kolegyně týden nato strčí koblihu až do krku, abych něco zase nepronesla, protože je tam furt mít teda nemusime, kluky vyžehlený... big_smile Prej je přivolávám... dumbom
Já jen když jsem četla Lupinu, tak se mi vybyvil ten pocit (ne ten z práce),  proto jsem reagovala. Když beru cizí děti na výlet nebo na bazén... tak mám o ně strach. Hlídám je víc jak svoje děti, i když vím, že se nic nestane, jinak bych si je nebrala. Ale tohle je takový jiný... jede auto, po ulici jde chlap, kousek je přechod... a mě napadne - ten ho srazí. A ono jo. grater Přitom vůbec nebyl na tom přechodu, na ten není vidět z toho místa, co jsem byla. Chlap může jít rovně, ale to ne, on se rozhodne přejít a mě je pak všelijak. usch

Není tady

#30 19. 6. 2010 22:45

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Já nevím... nepřijde mi to jako schopnost, spíš jen velmi zvláštní shoda náhod, ale je fakt, že mě to vždycky vyleká. Takový blbosti, ale když to pak udělá bum... tak se dlouho snažím na nic nemyslet. Kromě nákupu a práce... teda tam taky moc ne - když dorazí kravaťáci a já předtím ráno řeknu - dlouho tu nebylo vedení... tak mi kolegyně týden nato strčí koblihu až do krku, abych něco zase nepronesla, protože je tam furt mít teda nemusime, kluky vyžehlený... big_smile Prej je přivolávám... dumbom
Já jen když jsem četla Lupinu, tak se mi vybyvil ten pocit (ne ten z práce),  proto jsem reagovala. Když beru cizí děti na výlet nebo na bazén... tak mám o ně strach. Hlídám je víc jak svoje děti, i když vím, že se nic nestane, jinak bych si je nebrala. Ale tohle je takový jiný... jede auto, po ulici jde chlap, kousek je přechod... a mě napadne - ten ho srazí. A ono jo. grater Přitom vůbec nebyl na tom přechodu, na ten není vidět z toho místa, co jsem byla. Chlap může jít rovně, ale to ne, on se rozhodne přejít a mě je pak všelijak. usch

Tak ta situace s tim chodcem ,ta je jednou z tech ktere lze jen tezko zabranit pokud se jednalo o par vterin. A nebyla jsi mu dost na blizku. Jenze i kdyby jsi byla ,mozna ze svym vjemum neveris natolik aby jsi tomu sla zabranit.  smile

Nekdo tomu rika schopnost,nekdo shoda nahod ,nekdo intuice,nekdo jasnovidectvi,nekdo normalka,to je ruzne ,ale podle mne je to jedno jak se tomu rika,(hlavne ze vime o cem se bavime smile  )

Ta kobliha me rozesmala big_smile
No proste vnimas dopredu co se bude dit. smile At uz se jedna o kravataky nebo chodce. Ma to jen ruzny casovy rozmezi.
Kdyz tohle (ta schopnost,predvidani )dokaze zachranit nekomu zivot,pak je to prima.  smile

Není tady

#31 19. 6. 2010 23:54

javena
♥♥♥♥♥♥-

Já ti nevím, Hir...
Každopádně jsem měla vždycky jen ty bleskový a když ne - ten stan nepostavíme pod stromy, kdyby popadaly... a ono třetí noc jo... tak ty mi prostě přijdou logický. A až pak se ukáže, že to byl dobrej tah. tummenupp Nebo se taky neukáže nic. tongue
Ale tak, jak to popisovala Lupina s dcerou, mi to strašně připomněla... auto odbočí... a u mě - ta cisterna je kolos a vjela zrovna před nás... a pak bum... sad
Myslím si, že kdyby to mělo někomu pomoci, tak by to člověk nezapomněl. hmm A přesně, jak psala - když jsem se snažila něco odhadnout, předvídat, abych se přesvědčila, že to "umím" (to víš, že mě to napadlo), tak nic.
Takže souhra náhod. wink A jestli má ta souhra náhod někomu pomoci, tak doufám, že to pochopím dostatečně dopředu... nejsem zrovna blesk. hmm

Není tady

#32 20. 6. 2010 10:31

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Myslím si, že kdyby to mělo někomu pomoci, tak by to člověk nezapomněl. hmm

Mas na mysli ty deti o kterych mluvila Lupina,ktery to v prubehu sveho dospivani nahle zapomnely,prestalo jim to fungovat?
Ono to neni Jav jen o tom ,ze kdyby to nekomu melo ,ci mohlo pomoci ze by to clovek nezapomnel.
Clovek zapomina mnoho veci v prubehu zivota,ale oni tam ty veci v te pameti jsou stale,jen o nich zrovna nevi.
Ale co se tyka prave tehle veci o predpovidani u tech co to meli ale v prubehu puberty to ztratili a dokonce zapomneli,je take o tom ze u nich dochazi ke zmenam. Prave tou pubertou dite dospiva.

Deti si napriklad umi hrat tak ze jsou naprosto v pritomnosti (meditace),pozdeji kdyz uz to nejsou deti to zacinaji zapominat,neumeji to. Dospeli to uz zapomneli uplne (je jen hrstka tech co to umi stale).

Tyhle zmeny jsou take mimojine (co uz jsem uvedla) pricinou podle mne ,proc dochazi k zapomneni.   

Pokud se clovek snazi neco odhadnout,predpovidat tim samozrejme ztraci kontakt s tim co prichazi samo ,bez premysleni a snazeni se zkusit predpovedet.
Pak uz to nejde ,neni to spontannost ale snazeni se o to. smile

Jak pises ,ze nejsi blesk,to nejsme ,ale mnohdy staci kdyz neco vime jen pouhou minutu,ci par vterin dopredu a lze zmenit situaci. (pokud se to tyka nas samotnych)
Me to napriklad uplne stacilo. smile

Upravil(a) hirondel (20. 6. 2010 10:33)

Není tady

#33 20. 6. 2010 21:06

javena
♥♥♥♥♥♥-

Ano, měla jsem na mysli to, co psala Lupina - že to postupně zapomenou.
Ono je to asi vážně složitější, u mě puberta nehrála až tak roli - ten chlapík pod autem je dva roky stará záležitost a to už jsem měla pubertu dávno za sebou - jsem už taky starší záležitost... lol Vlastně jsem si to uvědomila až po pubertě, předtím se mi nic takovýho nestávalo (možná si to nepamatuju) a občas se to prostě vynoří, resp. občas si to uvědomím... wink Ale právě z toho nemám zrovna dobrý pocit - mám pocit, že jsem to přivolala. Kdyby mě to nenapadlo, šel by rovně, jel by pomaleji... blbej pocit, no. hmm
Teď vybavuju věci z dětství (nahoře píšu, že si to nepamatuju, ale nechce se mi to mazat... je to tím, že se snažím si vzpomenout, tak to asi nabíhá...), kdy jsem někam tvrdošíjně nechtěla jít a máma to nechápala a šla tam s bráchou sama a já stála na cestě a měli mě za sraba... a pak byli rádi, že jsem doběhla pro tetu... a já jim říkala, že jsem věděla, že se to stane... Šli krmit tetina mírumilovná zvířátka a já prostě věděla, že se to tam semele.
Hmm, možná mi ještě něco naskočí... A ještě ty vánoce, co jsme hořeli... porád říkali, že to NEMŮŽE chytit, že ať už jsem ticho... a to byl pak fofr... tonguedumbom Tak spíš to fakt člověk zapomene, potlačí...

Není tady

#34 21. 6. 2010 9:52

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Ale právě z toho nemám zrovna dobrý pocit - mám pocit, že jsem to přivolala. Kdyby mě to nenapadlo, šel by rovně, jel by pomaleji... blbej pocit, no. hmm

Tak spíš to fakt člověk zapomene, potlačí...

Jav,
takze Ty myslis ze svym nahlym napadem nekomu menis myslenku? Napriklad tomu chodci?
Kdyz se na to zeptame takhle,pak by to znamenalo ze napriklad ten chodec byl nahle Tebou naprogramovan(jako robot big_smile napriklad ) a sam nevedel co v tu chvili dela. Ze sam se neridil vlastni vuli ,ci svym rozhodnutim.

Jak se Ti to ted jevi?  Je to mozne,neni to mozne?  smile

U Tebe z tech par radku co ctu bych zatim rekla ,ze i vzhledem k tomu jak to vnimas (ze to privolavas) ,tak bych se nedivila ci chapala ze to nejspis radeji potlacujes.  smile
Neco mozna o tom jak jsem psala-mozna s tou schopnosti (jak to nazyvam ja) nejsi pripravena zit. 

(Ja osobne to nevnimam jako privolavani )

Není tady

#35 21. 6. 2010 10:55

javena
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

javena napsal(a):

Ale právě z toho nemám zrovna dobrý pocit - mám pocit, že jsem to přivolala. Kdyby mě to nenapadlo, šel by rovně, jel by pomaleji... blbej pocit, no. hmm

Tak spíš to fakt člověk zapomene, potlačí...

Jav,
takze Ty myslis ze svym nahlym napadem nekomu menis myslenku? Napriklad tomu chodci?
Kdyz se na to zeptame takhle,pak by to znamenalo ze napriklad ten chodec byl nahle Tebou naprogramovan(jako robot big_smile napriklad ) a sam nevedel co v tu chvili dela. Ze sam se neridil vlastni vuli ,ci svym rozhodnutim.

Jak se Ti to ted jevi?  Je to mozne,neni to mozne?  smile

U Tebe z tech par radku co ctu bych zatim rekla ,ze i vzhledem k tomu jak to vnimas (ze to privolavas) ,tak bych se nedivila ci chapala ze to nejspis radeji potlacujes.  smile
Neco mozna o tom jak jsem psala-mozna s tou schopnosti (jak to nazyvam ja) nejsi pripravena zit. 

(Ja osobne to nevnimam jako privolavani )

Neřekla bych, že měním myšlenky... to bych začala u svých dětí, aby se sami chtěly líp učit... lol
Spíš mám prostě blbej pocit, když se takhle něco stane a napadaj mě i tyhle blb.iny... Proto mi to Lupina připomněla s tím chlápkem s těmi padajícími letadly... a s dcerou.
Nejde o to, jestli mi někdo věří, jde o to, že ve mě to vyvolává blbý pocity, že s tím nemůžu nic udělat a tak se snažím na nic radši nemyslet... proto si myslím, že to člověk zapomíná (ty schopnosti), nenaučí se to ovládat ani s tím žít, tak co s tím. Takhle zapomeneme víc věcí... od písemnýho odčítání po říkanky... než máme malý děti a školáky na prvním stupni... to pak zase naskočí. smile Tak třeba je to tak i s tímhle. wink Občas se to vynoří, já si řeknu, jejda, zase... a pak dlouho nic a mám klid i když auta bouraj a stromy padaj dál... jenže mě to dopředu nenapadne, tak pohoda...
A jak se mi to jeví smile - je to divný... i to, že mám pocit, že by to bylo jinak, kdyby mě to nenapadlo,
i to, že mě to vůbec napadne (nebo vím, že jsem nějakou situaci už zažila... ne to není ono, nezažila, ale věděla jsem, že to tak bude... nevím, jak to napsat. Stála jsem třeba kdysi v práci u espressovaru a jak jsem se otočila, tak jsem si uvědomila, že jsem věděla, že tam budu pracovat... taková blbina. Už jsem tam jakoby byla... )...
I to, že se mi plní předpověď kartářky z doby před skoro dvaceti lety, je přeci divný... hmm
Ale zase - nějak moc to neprožívám. Já se snažím stát nohama na zemi - i proto jsem na duchním málo. Sice mě to svým způsobem oslovuje, ale zase to není středobod mýho světa a moc se v tom nerochním... smile
Jen mi to Lupina prostě nějak připomněla.

Není tady

#36 21. 6. 2010 11:49

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Sice mě to svým způsobem oslovuje, ale zase to není středobod mýho světa a moc se v tom nerochním ... smile

Rozumim.  smile

Není tady

#37 22. 6. 2010 12:30

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Díky, Pavli.Tak to se mi párkrát stalo, že jsem věděla, že spím a zdá se mi to - a dokonce jsem asi dvakrát zažila sen ve snu-ve snu - jakože jsem věděla, že se mi to zdá a ještě se mi to zdálo v tom snu. Ale že bych to nějak mohla ovlivňovat, to ne.
Wiki, moje dcera předpovídala poměrně běžně: třeba řekla "nepředjížděj ho, on zabočí do Horoušan" smile a taky že jo. Takový blbosti každodenní to byly - synka mé kamarádky jsem při tom přistihla taky dvakrát, a když jsem  se nad tím uchvacovala, tak na mě koukali co blbnu, žeprej "to tak má kdekdo" někdo prý na kratší čas dopředu a větší frekvenci, někdo obráceně. smile Dcera asi po roce říkala, že už se jí to vymyká v tom smyslu, že když moc předpokládá, že "bude vědět", tak jí to nevyšlo...no rovnováha se v tomhle hledá asi zvláště obtížně, tak vlastně tímto o tu vlastnost přišla. Zvláštní je to, že když jsem jí to po letech připomněla (a taky tomu kamarádčino synkovi) tak si to fakt nepamatovali - což mi přijde líto. Ale kdoví, třeba je to zdravej obrannej mechanismus.

Tak tohle nemám.
Ale připomněla jsi mi - s tím odbočením...
že , pokud si přeju jet rychle, "požádám", tak ta cesta se mi vymete. To auto přede mnou, které předjížděli už dva ale krkolomným způsobem, mi odbočí. Prostě řeší se to samo.
Ale to není to, o čem píšeme.
Mně to tak běžné nepřijde.

Věřím, že energie je propojena, je všude , že v každém atomu i v menších elementárních částicích  proudí energie, i barvy jsou energie a myšlenky také. Z toho je tedy vyvoditelné, že energie se dá řídit.
Ale souvisí to, cos popsala - jakési to předvídání- s tímto jevem?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí