Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 7. 4. 2010 16:09

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Výklad snu o utonutí syna

Zdravím,
měla jsem hodně hnusný sen o tom, jak se mi utopil syn, spadl do řeky. Asi bych tomu nepřikládala větší váhu, kdyby se mojí mámě tu samou noc nezdálo úplně totéž. roll

Už asi syna budu jenom sprchovat a bazén necháme zasypat pískem rodna

Co může sen znamenat a proč se zdál nám oběma? Je mi z toho trochu divně po těle hmm

Upravil(a) Fidorka (7. 4. 2010 16:09)

Není tady

#2 7. 4. 2010 16:17

Blossom
Host

Re: Výklad snu o utonutí syna

Fidorko, přesně podobný sen se mi kdysi zdál, probudila jsem se polomrtvá hůzou, do smrti na ten sen nezapomenu - dokonce doteď se mi vybavuje synova černočervená flanelová košile mizející hluboko pod hladinou...brrrrrrrrrr......
A podobně jako u vás, tehdy se něco podobného zdálo i mé mamce...nevím vůbec proč. Taky jsem se bála toho, není-li v tom nějaké znamení, varování...

No a dnes je tak o 15 let později, synovi je tento měsíc 20, je naprosto v pohodě a nikdy se netopil ani (pokud vím) nebyl v nějakém jiném ohrožení života. Tak si říkám - byl to jen hnusný sen. Nic víc.

#3 7. 4. 2010 16:20

sillwan
♥♥♥♥♥♥♥

Fi, nasla jsem tohle:
http://www.panna.cz/panna/clanek/238--s … snech.html

Sroluj niz na pasaz o utonuti. gloria

Není tady

#4 7. 4. 2010 17:04

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Díky Sillwi, to jsem taky našla, ale moc mi to endává odpověď smile

Blossom, já si taky říkám že to prostě byl blbej sen a je asi blbá náhoda, že se nám to zdálo oběma. Vysvětluju si to taky tím, že na chalupě máme ten bazén a nemá zastřešení ani jiný jištění a asi se obě celkem oprávněně bojíme, že děti neuhlídáme a jedno tam spadne, notabene to moje, prootže je zatím nejmladší a největší telátko a nejohroženější...

Není tady

#5 7. 4. 2010 17:16

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Fido - můj snář říká o tonutí zhruba toto:
- vidět utonulého věští ztrátu upřímného přítele z důvodu vlastní nerozvážnosti
spadnutí do řeky, i vidět se snu syna (pro ženu) je varování před nemocí a nebezpečím

Potřebovala bych to trochu rozvést...kdybys chtěla mnapsat podrobnosti, hoď mi je do sz, zamyslím se nad tím...

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#6 7. 4. 2010 17:53

Blossom
Host

Definitiv napsal(a):

Fido - můj snář říká o tonutí zhruba toto:
- vidět utonulého věští ztrátu upřímného přítele z důvodu vlastní nerozvážnosti
spadnutí do řeky, i vidět se snu syna (pro ženu) je varování před nemocí a nebezpečím

Potřebovala bych to trochu rozvést...kdybys chtěla mnapsat podrobnosti, hoď mi je do sz, zamyslím se nad tím...

Nechci tomu snáři nějak za každou cenu  oponovat, ale mě tehdy po tom snu nic takového pokud vím nepotkalo - ztráta přítele ani nemoc a nebezpečí...

Ale Fidorko, na tvém místě bych si z toho "varovacího snu" přeci jen něco vzala - ten nezakrytý bazén u vás na chalupě + malé děti je opravdu velké nebezpečí - s tím něco udělej. Bohužel, opravdu stačí jen minuta nepozornosti a může být zle....

#7 7. 4. 2010 18:46

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Kromě logického varování, přehraj si hovor, který jste vedli s maminkou před tímto snem. Nepíšeš žádné podrobnosti. Natož pak vlastní pocity nebo další symboly, které se ve snu mohly objevit. Ptoro ti víc než toto nedokážu napsat. Čím podrobnější popis včetně emocí, tím podrobnější výklad.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#8 11. 4. 2010 17:09

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Fidorka napsal(a):

Díky Sillwi, to jsem taky našla, ale moc mi to endává odpověď smile

Blossom, já si taky říkám že to prostě byl blbej sen a je asi blbá náhoda, že se nám to zdálo oběma. Vysvětluju si to taky tím, že na chalupě máme ten bazén a nemá zastřešení ani jiný jištění a asi se obě celkem oprávněně bojíme, že děti neuhlídáme a jedno tam spadne, notabene to moje, prootže je zatím nejmladší a největší telátko a nejohroženější...

Fidorko, jsem sice tak trochu off topic a asi ti ani neřeknu nic nového ale ten bazén  bez jištění mě dost děsí. Moje bývalá zaměstnavatelka si takhle nechala krásně postavit bazén, když měla děti v batolecím a miminkovském věku, bez jakéhokoliv jištění byl jenom pokrytý takovou deskou, která se po otočení klíčku srolovala.
Jednou se ta deska rozbila a celý den tam skákali do vody opraváři ale nepodařilo se jim to opravit, tak to nechali na druhý den. No a kluk, tenkrát dva a půl roku se rozhodl v nestřeženém okamžiku, že si půjde taky zaskákat.
Proklouzl dveřma jak myška. Doma byli oba rodiče a jeho táta dokonce byl v kuchyni, kde byly ty dveře vedoucí přímo k bazénu. Jenže byl otočený zády a uklízel nádobí, takže ani nezaregistroval, že synátor proklouzl dveřma.  Nebýt jeho mladší sestry, která ztropila humbuk, tak se utopil.
Děsí mě malé děti a jištěné bazény ale nejištěný bazén s dvouma malýma capartama je podle mě nezodpovědnost. S vědomím, že mám na chalupě takový bazén, tak se mi o tom snad zdá každou noc.

Upravil(a) taurus (11. 4. 2010 17:10)

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#9 23. 4. 2010 11:42

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jo jo holky, máte recht, určitě s tím něco samozřejmě uděláme. Bazén je nyní vypuštěnej a napouštět se bude až na opravdu teplý počasí, někdy v červnu a kdoví ještě, zatím dlouhodobá předpověď nic moc.
Každopádně naše děti jsou zatím tak malý, že na zahradě nejsou samy ani omylem a navíc ten bazén je mimo uzavřený átrium, kde si děti obyvkle hrají a kde se pohybují.

I tak ale vím, že řešit to budem muset, známe osobně hned dvě rodiny, který tohle neštěstí potkalo hmm

Pavlo, tak takový detaily už si bohužel nepamatuju... snažím se sen radši vytěsnit a nic za ním nehledat.

Není tady

#10 23. 4. 2010 13:40

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Třeba znamenal ten sen jen tohle Fidorko smile nic víc - ale taky nic míň. Třeba byste to bez něj odkládali, až by tam nějake malej trumbera spadl.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#11 23. 4. 2010 18:11

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Fidorko, mě když se zdá o vodě (kalné,špinavé) a je jedno co se v ní děje, tak je VŽDYCKY na obzoru nějaká nemoc kapitulation .

Není tady

#12 26. 5. 2010 20:02

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tak jsme přece jen vyměkli a nechali na bazén nainstalovat lamelovou roletu, po který se dá i chodit. Pevně doufám, že sen ale nemá žádnou symboliku a byl to prostě jen blbej sen a blbá náhoda.
http://img99.imageshack.us/img99/5927/lamely.th.jpg

Asi mám stejně podvědomě nějakej nenormální strach, protože se mi ještě od tý doby už dvakrát zdálo, že jsem někde pařila a pak jsem si s hrůzou uvědomila, že už jsem dlouho nebyla doma a dítě je tam samotný a bez péče. Asi jsem magor, protože bez prcka nejdu pomalu ani na wc wink

Není tady

#13 27. 5. 2010 9:07

javena
♥♥♥♥♥♥-

Fidorko, napadlo mě - jsi moc v křeči... máš velký strach o chlapečka a přitom víš, že mu musíš dát trochu volnosti... proto asi i ty další sny, jak je sám, bez někoho, kdo by se postaral.
Já vím, že je malej, ale i malé děti potřebují prostor. Ono je to sice normální - já chodila děti v noci kontrolovat, jestli dýchají - stála jsem nad nima a poslouchala dech... a když se mi rozespalý zdálo, že nedýchají, nebo mají dlouhý intervaly - sahala jsem na ně, jestli se jim zvedá hrudníček winkvissla, ale všeho s mírou.

Řeka - všechno plyne... on by třeba plaval, ale ty ho nenecháš, takže se utopí... Tak moc ho chráníš, že neví, že ve vodě musí plavat a stejně plavat neumí, protože řeka je nebezpečná, takže ho to nikdo nenaučil, zdálo se to zbytečný... tak to na mě působí. hmm
Tvůj sen je jen symbolika něčeho jiného, bazén na chalupě ti do toho prostě jen zapadl, wink ale ta roleta je každopádně dobrej tah... tummenupp
I když - zatím to na léto tedy nevypadá... vissla

Není tady

#14 18. 6. 2010 10:24

Chiméra
♥------

Sice už je toto téma poněkud prošlé, ale také se domnívám, že se jednalo spíš o sen "varovací," tzn. co se dost dobře může stát, pokud...   Nikdy se nestalo nic nikomu, o němž se mi zdálo, že zemřel - a mohly to být hnusné sny.  Sny, které skutečně předpovídaly smrt mé dcery, byly jiné. Šli jsme např. na výlet - já, manžel a ona. Najednou jsem se ohlédla a ona nebyla. Nebyla nikde. Volali jsme policii, ale já věděla, že to nemá smysl, protože ji nikdy nenajdou. Těch snů za ten poslední rok bylo víc, byly to mé jediné noční můry (s těmi ostatními jsem si poradila, dělám trochu do lucidního snění) a já je nedokázala rozplést. Vzala jsem je doslova a začala být zběsilá kvůli příchodům ze školy, courání venku... kontrolovala jsem ji, i když jsme spolu skutečně někam šli, připadala jsem si jak cvok. Minulé léto jsem dostala hysterák na koupališti, když jsem vystrčila hlavu z vody a ona nebyla... no, šla si mezitím koupit zmrzlinu a všichni na mě koukali jako na blázna:)  Nyní je to tak, že fakt není, aspoň tady s námi (jinde je OK, dala mi vědět). Nikdy se mi nezdálo o její smrti.

Není tady

#15 18. 6. 2010 13:08

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Chiméra napsal(a):

Sice už je toto téma poněkud prošlé, ale také se domnívám, že se jednalo spíš o sen "varovací," tzn. co se dost dobře může stát, pokud...   Nikdy se nestalo nic nikomu, o němž se mi zdálo, že zemřel - a mohly to být hnusné sny.  Sny, které skutečně předpovídaly smrt mé dcery, byly jiné. Šli jsme např. na výlet - já, manžel a ona. Najednou jsem se ohlédla a ona nebyla. Nebyla nikde. Volali jsme policii, ale já věděla, že to nemá smysl, protože ji nikdy nenajdou. Těch snů za ten poslední rok bylo víc, byly to mé jediné noční můry (s těmi ostatními jsem si poradila, dělám trochu do lucidního snění) a já je nedokázala rozplést. Vzala jsem je doslova a začala být zběsilá kvůli příchodům ze školy, courání venku... kontrolovala jsem ji, i když jsme spolu skutečně někam šli, připadala jsem si jak cvok. Minulé léto jsem dostala hysterák na koupališti, když jsem vystrčila hlavu z vody a ona nebyla... no, šla si mezitím koupit zmrzlinu a všichni na mě koukali jako na blázna:)  Nyní je to tak, že fakt není, aspoň tady s námi (jinde je OK, dala mi vědět). Nikdy se mi nezdálo o její smrti.

To je úžasné, že ti dala vědět.
Ty máš asi nějaké schopnosti - dary, viď? Nechceš napsat více o tom "lucidním snění"  a dělání do toho..?

Není tady

#16 18. 6. 2010 13:47

Chiméra
♥------

Žádné zvláštní schopnosti, je to obvyklé, divila by ses. Na netu jsou takových ADC Stories spousty. U nás v rodině z máminy strany standard (např. jí dal děda vědět přes sen, tetku prateta vypudila z postele, ať se přestane litovat a postaví se na nohy, o babičce ani nehovořím, té už umřel skoro každej a na na druhém břehu ji bude čekat úplná armáda). Ozvala se hned tentýž den, když jsem seděla zhroucená v kuchyni pod 2 svetrama a klepala kosu stresem, všude kolem kriminálka Las Vegas a různě zmoření členové rodiny. Najednou jsem ucítila, že je kousek vedle mě, zářila a hřála (svetry šly dolů), cítila jsem z ní ohromnou radost a maximální svobodu (doteď si ten pocit vybavuji, ale ne tak silně) a jasnou zprávu, že všechno je v pořádku. Bylo to, jako když vidíš, ale bez očí. Jsem skeptická, tak jsem to týden poté v posteli probírala horem dolem ("to sis nalhala, to byla zvláštní reakce tvé psychiky na extrémní zatížení"...a na druhé straně "čekáš snad z druhý strany doporučenej dopis s razítkem, vo*e?!"), když v tom se uvnitř mé hlavy hlasitě ozvalo jejím nezaměnitelným stylem "a-hooj!," tak jsem si řekla, že to nebudu dál rozebírat. Vědomé snění není žádná věda, napíšu příp. o víkendu. Jinak děkuji za zájem.

Není tady

#17 18. 6. 2010 15:42

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

U nás v rodině se tohle stalo třikrát - jednou dceři a dvakrát mně. Co je to lucidní snění, Chiméro?

Není tady

#18 18. 6. 2010 15:45

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Mmch - kolik je ti zhruba? Hádám, že některý sedmdesátý ročník? Ptám se proto, že tahle děcka měla jasnovidnost jako denní chleba, ale v pubertě je to asi většinou bohužel přešlo - a teď na mě koukají jako zjara, když jim to vyprávím. Normálně to zapomněli.

Není tady

#19 18. 6. 2010 16:05

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Chiméra napsal(a):

Žádné zvláštní schopnosti, je to obvyklé, divila by ses. Na netu jsou takových ADC Stories spousty. U nás v rodině z máminy strany standard (např. jí dal děda vědět přes sen, tetku prateta vypudila z postele, ať se přestane litovat a postaví se na nohy, o babičce ani nehovořím, té už umřel skoro každej a na na druhém břehu ji bude čekat úplná armáda). Ozvala se hned tentýž den, když jsem seděla zhroucená v kuchyni pod 2 svetrama a klepala kosu stresem, všude kolem kriminálka Las Vegas a různě zmoření členové rodiny. Najednou jsem ucítila, že je kousek vedle mě, zářila a hřála (svetry šly dolů), cítila jsem z ní ohromnou radost a maximální svobodu (doteď si ten pocit vybavuji, ale ne tak silně) a jasnou zprávu, že všechno je v pořádku. Bylo to, jako když vidíš, ale bez očí. Jsem skeptická, tak jsem to týden poté v posteli probírala horem dolem ("to sis nalhala, to byla zvláštní reakce tvé psychiky na extrémní zatížení"...a na druhé straně "čekáš snad z druhý strany doporučenej dopis s razítkem, vo*e?!"), když v tom se uvnitř mé hlavy hlasitě ozvalo jejím nezaměnitelným stylem "a-hooj!," tak jsem si řekla, že to nebudu dál rozebírat. Vědomé snění není žádná věda, napíšu příp. o víkendu. Jinak děkuji za zájem.

Tak to je úžasné. To vážně nemá cenu dál rozebírat, zprava, doleva, co to asi...ano, ona se fakt rozloučila. To ti určitě strašně moc pomohlo, ne?  Pak je možná jakási komunikace, což může být velmi uklidňující..takový ostrůvek klidu uprostřed všeho. Já jsem se zemřelými "nekomunikovala" Určité sny ano, pár daja-vu, ale takto ne.
Lupi, popiš také, můžeš-li. To jsem nevěděla, že 70ky byly takové extrovky (tedy jsou.. big_smile )
Napiš Chimé víc  - toto mě docela zajímá, i o tom lucidním snění - smile

Není tady

#20 18. 6. 2010 19:13

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

http://cs.wikipedia.org/wiki/Lucidní_snění   různí duchovně založení lidé snění pužívají jako prostředek k rozpoznání Cesty.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#21 18. 6. 2010 21:54

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Díky, Pavli.Tak to se mi párkrát stalo, že jsem věděla, že spím a zdá se mi to - a dokonce jsem asi dvakrát zažila sen ve snu-ve snu - jakože jsem věděla, že se mi to zdá a ještě se mi to zdálo v tom snu. Ale že bych to nějak mohla ovlivňovat, to ne.
Wiki, moje dcera předpovídala poměrně běžně: třeba řekla "nepředjížděj ho, on zabočí do Horoušan" smile a taky že jo. Takový blbosti každodenní to byly - synka mé kamarádky jsem při tom přistihla taky dvakrát, a když jsem  se nad tím uchvacovala, tak na mě koukali co blbnu, žeprej "to tak má kdekdo" někdo prý na kratší čas dopředu a větší frekvenci, někdo obráceně. smile Dcera asi po roce říkala, že už se jí to vymyká v tom smyslu, že když moc předpokládá, že "bude vědět", tak jí to nevyšlo...no rovnováha se v tomhle hledá asi zvláště obtížně, tak vlastně tímto o tu vlastnost přišla. Zvláštní je to, že když jsem jí to po letech připomněla (a taky tomu kamarádčino synkovi) tak si to fakt nepamatovali - což mi přijde líto. Ale kdoví, třeba je to zdravej obrannej mechanismus.

Není tady

#22 18. 6. 2010 22:03

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

Ale kdoví, třeba je to zdravej obrannej mechanismus.

Jak tohle myslis lupi?

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#23 18. 6. 2010 23:00

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No, možná dostali příliš mocný dar příliš brzy smile Ono to není jen tak: slyšela jsem (blízká kamarádka) o člověku, který vždycky věděl, že spadne letadlo - a věděl i společnost, které se to stane - jenže v tom množství (asi) nevěděl kdy a které přesně. No a co měl dělat, volat na ty společnosti "heleďte, spadne vám letadlo, jen nevím kdy a na jaký trase"? va K čemu by jim taková informace byla - i kdyby jí nakrásně uvěřili? Ten člověk z toho měl jen trauma, tak si to nakonec zatrh.

Není tady

#24 19. 6. 2010 9:40

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Mě se taky jednu dobu pravidelně zdávalo o utonutí naší malé dcerky a byla jsem z toho vážně dost vystrašená, hlídám ji jak oko v hlavě, u vody tím víc. Letos jede poprvé na tábor (má 7let) a já asi za těch 13dní zblázním strachy.

Není tady

#25 19. 6. 2010 10:27

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

No, možná dostali příliš mocný dar příliš brzy smile Ono to není jen tak: slyšela jsem (blízká kamarádka) o člověku, který vždycky věděl, že spadne letadlo - a věděl i společnost, které se to stane - jenže v tom množství (asi) nevěděl kdy a které přesně. No a co měl dělat, volat na ty společnosti "heleďte, spadne vám letadlo, jen nevím kdy a na jaký trase"? va K čemu by jim taková informace byla - i kdyby jí nakrásně uvěřili? Ten člověk z toho měl jen trauma, tak si to nakonec zatrh.

Jo uz Te chapu lupi. smile

Mam k tomu vlastni poznatek kterej bude svym zpusobem souhlasit s tim co pises.  smile
Clovek a to predevsim mlady clovek prave v obdobi puberty se se svoji schopnosti nedokaze dost casto vyporadat a citi se s ni ve spolecnosti dost sam.
Dostava traumata,deprese. Malo kdo mu  te spolecnosti v ktere zije veri (zdali vubec nekdo hlavne drive) ,neboli malo kdo ho chape.
A tak se v cloveku automaticky vytvori ono zachovani si zdraveho rozumu, strach ze mu z toho preskoci.
Chapu to take jako obranny mechanismus. smile

Ale jednoho krasneho dne kdy je clovek opet pripraveny na to se svoji schopnosti zit a bez bolesti ( traumat,depresi) ,pak se mu mnohdy jeho schopnosti i vraci.

Takze s Tvym pojetim ja opravdu souhlasim. smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí