|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

(napsáno na popud jedné diskuse, kde se všichni dohadovali o tom, jaká byla minulost lidstva a kdo má vůbec pravdu..)
Zná te to - jedna strana řekne, že "přece Ježíš spasil lidstvo" a on je ten pravý syn Boží. Svět existuje 6000 let a vše je přece popsáno jak v Genesis, tak i v Novém zákoně a to je přece jasná "nejpravdovatější věc.." Druhá strana řekne, že kdepak, protože jedině Buddha je ten pravý a vše ostatní je jen chaos.. Přidá se třetí strana a ... x-tá strana.. Co strana, to názor a nejpravdovatější pravda na světě (pouhá iluze..)
Takže pro zamyšlení všem (někomu pro pobavení třeba klidně) slyšte můj názor (klidně iluzi..):
Ať už jakýkoliv Bůh je, nebo není - vymyšlen byl sakra dobře.. To na jednu stranu..
Na druhou stranu - každý věří v to, v co nyní právě teď věřit potřebuje. Tak to má být.
Na třetí stranu - lidstvo, když zkoumá minulost, tak jde max. po rok "0" a najednou stop.. Dál už nic.. Maximálně tak starý zákon.. Tím zabředáváme do bludného kruhu. To, že byl Starý zákon a Nový zákon, to, že byl Ježíš - to vše je super a bezva, ale nelze pominout i další postupy do minulosti..
Starý zákon se datuje střízlivě do 700-1200 př.n.l max.
Například ale epos "Illias" od Homéra se datuje do 800 (popř. více) př.n.l
Homér hovoří o "bozích".. A co myslíte? Že Starý zákon bere v potaz jednoho boha? No jasně, tak to bylo přeloženo z Hebrejštiny. Ovšem mylně.. V původních spiscích starého zákona se mluví o "Elohim" - tedy o "Bozích.."
Starý zákon / kniha Genesis - se nejprve předávala "ústně".. Ten, kdo zná hru na tichou poštu, pak jistě ví, co to může znamenat.. Ale budiž, dejme tomu, že lidé tehdy byli v tom předávání velmi poctiví, ale i tak tam jisté odchylky od reálu budou.. Navíc ti, co později sepisovali knihu Genesis, si vše "přizpůsobovali" tak, jak "právě zákony kázaly jim.." Takže další odchylky..
Dalo by se tedy říci, že Starý i Nový zákon je sice nádherné čtení, ale asi takové, jako například "Krása nesmírná".. Tedy jde o super knihy, které skrývají archetypy pravdivých střípků, ovšem to vše obaleno velkým množstvím omáčky a prostřeno se servisem "čisté pravdy a nic než pravdy.."
Takto se lidé uváděli do nechtěných omylů..
Ovšem co takové eposy, jako Ramájána a Mahabhárata? Datují se v rozmezí 800-3000 let př.n.l a i ony "hovoří" o "stvoření"..
Ale vraťme se do minulosti - Podle Genesis byl "Adam a Eva" stvořen v "ráji" a vyhnán na "Zemi"..
Podle Ramájány a Mahabháraty "bohové" stvořili "člověka" v "podmořských laboratořích".. (ujeté co? "o)
Podle Genesis "Bůh seslal potopu" a z každého druhu "Noe zachránil po dvojici zvířat.."
Podle R. a M. "bohové zničili podmořská města a s nimi i veškerý nepovedený druhový materiál.. Vysazeno na povrchu Země bylo jen to, co považovali za předmětné. Tedy od každého druhu, co vyvinuli zdárně - po dvojici a to včetně člověka.. (Adam a Eva)
Ale toto vše, co souběžně popisují nezávisle na sobě jak Genesis, tak R. i M., je sice hezké, ale opět je nutno to brát s nadhledem a to jak Genesis, tak i R. a M..
Genesis datuje vznik "všeho" na nějakých "6000" let do minulosti (je možné ale, že jde jen o chybu v překladu)
R. a M. datují události okolo "bohů a létajících vimanů, válek mezi bohy a vysazení člověka na Zemi" v rozmezí od 50 000 let až několik milionů let do minulosti (nejvzdálenější datování patří právě "bohům a válce mezi bohy, zpustošení několika nebeských měst a tak podobně.."
Nutno ještě dodat, že když zapátráte v minulosti bez inklinování k čemukoliv a střízlivě, sami uvidíte nesrovnalosti, které nás provázejí.. Jen si vezměte například "Slovany.." Datování "Slavs" je také zajímavé. Původní "Veneti" (snad pozdější Féničané..??) měli své písemné památky ještě o něco dříve, než kdy světlo světa spatřily vůbec jak R. a M., tak i Genesis..
Indie se považuje za kolébku "Slavs", ale je zřejmé, že oni do Indie přišli..
"Slavs" také hovořili velmi zajímavým jazykem. Říkáme mu "Sanskrt.." Pokud si najdete slovník "Sanskrtu", zjistíte, kolik neuvěřitelně podobných slov má nejen čeština se Sanskrtem..
http://smit.wz.cz/zrcadlo/view.php?cisl … 2006100701
V "sanskrtu" byly napsány eposy jak Ramájana, tak i Mahabhárata..
"Slavs" = v překladu "otrok".. "Bohové" potřebovali hlavně otroky na práci.. "Adam a Eva" = vyšlechtěný základ dnešního člověka/otroka?
Podle R. A M. "bohové na svých vimanech přicestovali odněkud od Síria.."
Prostě když byste zapátrali pořádně do minulosti, tak podobných paralel ve všem najdete mraky. Tady nejde teď o to, co je a co není konspirace, protože v každé "kravině" je ukryto vždy zrnko pravdy, ale jde o nestranný náhled na celkovou minulost.. Zastavit se někde u roku "0" a dál to neřešit s tím, že tehdy se narodil přece Ježíš, který spasil lidstvo - tak to, myslím, není zrovna správné..
Jděte za ten rok "0" a přemýšlejte.. I tehdy existovali civilizace.. Takový Egypt se všemi stavbami začíná někdy kolem roku 4000-7000 př.n.l, ale třebas Sfinga už podle svědectví stála v té době, stejně tak, jako jisté pyramidy.. To, že si je každý faraon nechal "překopat dle svého uvážení" - je věc jiná..
Egypt ale nebyla nejzažší "bašta civilizace.." Co Atlantida, nebo Lemurie? Že by jen fikce? Dnešní objevy a indicie naznačují, že až takové fikce to nejsou.. (třebas struktury nalezené v moři 300 mil jižně od Okinawy..) a tak dále.
A co bylo před Atlantis a "Mu"? Že by jen temno a prázdno? Nebo další civilizace, o kterých se nyní horko těžko dozvídáme, protože vše setřel nejen čas?
Kdo chce věřit v Boha, věř.. Kdo chce věřit v Ježíše, spasitele, věř.. A kdo chce hledat, co za tím vším doopravdy vězí, hledej.. Každému přesně to, co potřebuje ke svému vývoji.
To, co popisuji výše, jsou jen pouhé střípky. Pátrejte, bádejte, poznávejte - chcete-li a máte-li vůbec odvahu.. Pokud ale máte pocit, že byste ztratili rovnováhu, pak vám není souzeno se tím zabývat a v tom případě jděte takovou cestou, jakou potřebujete. Ovšem tak, jako jsou lidé různí s různými názory, tak je potřeba respektovat názory každého jednotlivce.
Nějaké "pravé a jediné pravdy" neexistují a ta "pravá a jediná pravda", kterou dotyčný cítí, je jen dosažení určitého poznání a možnost jít opět další cestou za dalším poznáním. Na to pamatuj každý, kdo zde píšeš své názory.. "o)
Není tady

Uff D.T., co tě tak rozohnilo?
Podle mě je kravina končit u Ježíše. Tak to cítím a vím. Vím, páč jsem sama byla v hodně dááávné době, kdy se ještě čas neměřil, jen na život a přežití. A už v té době se chytří vydávali za "hloupější" aby nebyly tečem těm mocným.
Není tady

pomněnka napsal(a):
Uff D.T., co tě tak rozohnilo?
Podle mě je kravina končit u Ježíše. Tak to cítím a vím. Vím, páč jsem sama byla v hodně dááávné době, kdy se ještě čas neměřil, jen na život a přežití. A už v té době se chytří vydávali za "hloupější" aby nebyly tečem těm mocným.
Jedna diskuse mne přivedla k napsání tohodle.
Každý se zastaví u roku "0" a šlus.. Tak já jen, aby ostatní nedělali podobnou chybu, kdyby náhodou.. 
Zkoumejte.. Zkoumejte.. Bádejte a polemizujte 
Není tady
DaiTerr: Ať už jakýkoliv Bůh je, nebo není - vymyšlen byl sakra dobře..
Vážně si to myslíš?

Já bych tedy nějaké ty trhliny viděla.....
Upravil(a) Tercila (11. 4. 2010 1:04)
Není tady
NĚKDO/NĚCO komu říkáme pracovně Bůh, je. Ale je jiný, než si my všichni dovedeme vymyslet.
Ten vymyšlený, o kterém píše DaiTerr, ten je opravdu jenom vymyšlený.

majkafa napsal(a):
NĚKDO/NĚCO komu říkáme pracovně Bůh, je. Ale je jiný, než si my všichni dovedeme vymyslet.
Ten vymyšlený, o kterém píše DaiTerr, ten je opravdu jenom vymyšlený.
Máš samozřejmě svou pravdu (iluzi..) 
Ale je jiný, než si my všichni dovedeme vymyslet
Takže jaký? Vymyšlený tebou? Nebo jak to mám brát? Takže NĚKDO, komu říkáme Bůh je. Ale ten, "vymyšlený pracovně Majkafou je opravdu vymyšlený.." 
Upravil(a) DaiTerr (11. 4. 2010 11:06)
Není tady

Tercila napsal(a):
DaiTerr: Ať už jakýkoliv Bůh je, nebo není - vymyšlen byl sakra dobře..
Vážně si to myslíš?![]()
![]()
Já bych tedy nějaké ty trhliny viděla.....
Ta první věta měla být jen řečnická 
Každopádně - málo se zajímáme o minulost. Je to jako se vším okolo. Někdo to vidí tak, jiný jinak. Každý dle svého úhlu pohledu. Někdo má "Boha pracovně" a říká, že "vymyšlený bůh je opravdu vymyšlený", jiný si to zase vyloží jinak - prostě vývoj 
Popíš, prosím, ty trhliny. Děkuji.
Upravil(a) DaiTerr (11. 4. 2010 11:03)
Není tady
DaiTerr napsal(a):
majkafa napsal(a):
Ten vymyšlený, o kterém píše DaiTerr, ten je opravdu jenom vymyšlený.Máš samozřejmě svou pravdu (iluzi..)
Ale je jiný, než si my všichni dovedeme vymyslet
Takže jaký? Vymyšlený tebou? Nebo jak to mám brát? Takže NĚKDO, komu říkáme Bůh je. Ale ten, "vymyšlený pracovně Majkafou je opravdu vymyšlený.."
Jen on sám ví, jaký je.
,
A neopisuj podpis od Pan. 
Upravil(a) majkafa (11. 4. 2010 11:11)

Článek byl myšlen jako konstatování, že moc v minulosti lidstva nepátráme. Kdyby k tomu měl někdo víc, než zastavení u první "kecací" věty, budu moc rád. Třebas někdo se tady tím zabývá a byla by škoda to sem nenapsat. Předem moc díky.
Upravil(a) DaiTerr (11. 4. 2010 11:15)
Není tady

Majkafo.. Ten podpis tu mám několik měsíců a už jsme si to mezi sebou vysvětlovali. Ale děkuji za upozornění ;o)
Není tady
Já k tomu mám. Myslím si, že psaní jakýchkoliv článků je jen takové naše domnívání, cobykdyby a proč. Jen Bůh ví, jak to je. Takže se mi nechce polemizovat o dalším z článků, které si vymyslel člověk, aby nějak dal na papír své domněnky. Já si počkám, až mi to jednou řekne Bůh, jak to bylo doopravdy. 

majkafa napsal(a):
Já k tomu mám. Myslím si, že psaní jakýchkoliv článků je jen takové naše domnívání, cobykdyby a proč. Jen Bůh ví, jak to je. Takže se mi nechce polemizovat o dalším z článků, které si vymyslel člověk, aby nějak dal na papír své domněnky. Já si počkám, až mi to jednou řekne Bůh, jak to bylo doopravdy.
Takže se mi nechce polemizovat o dalším z článků, které si vymyslel člověk
Pak se divím, že se ti chce k tomu vůbec něco odpovídat 
Já si počkám, až mi to jednou řekne Bůh, jak to bylo doopravdy.
Tak to já si počkám, až co si k tomu řeknu něco z hlediska vývoje časem.. Pro mne je Bůh Jednota, Celek, Vše okolo, takže pokud jsme součástí Jednoty, pak "čekání na to, aź co řekne Bůh" = čekání na to, až co tomu řekneme nakonec my sami jako Jednota.. Ale to je jen moje filozofování. Každopádně všechny úhly pohledu považuju za správné, protože od toho úhly pohledu jsou.
Není tady

majkafa napsal(a):
Majkafo, nezlob se, ale podle mně, kdyby každý čekal, až mu to jednou řekne bůh, tak se pořád klepeme zimou v jeskyních a o ohni pořád nemáme páru, páč se blesků budem bát - to se bůh zlobí

Není tady
majkafa napsal(a):
Já si počkám, až mi to jednou řekne Bůh, jak to bylo doopravdy.
Otazkou take je, co pojem Buh znamena pro Majku (vid Majko?
) a kdy to je pro Majku, to- jednou . 
Není tady
Dai ... já bych ti odpověděla slovy Wericha: čas si vymysleli lidi, aby věděli od kdy do kdy a co za to ... 
A v tomto duchu bych to viděla ... na vědeckou polemiku s odborníky, kteří dokážou podle jejich současných poznaných znalostí změřit a určit stáří "něčeho" ....
Mě osobně kolikrát napadlo, že člověk na té naší modré kuličce určitě nefunguje od dob zveřejněných v učebnicích dějepisu žijící v dobách prvobytně pospolných společností a ještě možná pár chvil před tím .... Jen mě udivuje, že pokud tu fungovala nějaká vyspělá civilizace " před potopou " v nějakém cyklu před tím naším - poznaným, že stopy po její existenci jsou zameteny celkem dokonale..... Možná na ně někdy narazíme .... někde ... v nějakých vrstvách ....... A možná jsme ještě "nedorostli" k tomu, aby nám bylo dovoleno je naleznout .... 
Není tady