21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
já jezdím Peugeotem 308, spotřeba se pohybuje kolem 5,5 L nafty na 100km, v jízdě i po městě, při dálkových to stáhneme na 4.8 ale uznávám, my máme tempomat, ten to umí zkrotit.
Předtím jsme měli 307, rok výroby 2001 a taky se dodnes pohybuje spotřeba kolem 6L/100km a to s ním dneska courají rodiče jen po městě.
Obě auta jsou spolehlivé, příjemně se řídí, jediný zádrhel, na který jsme si museli zvyknout, e se častěji uklepávají árovky v předních světlech. Podle opraváře je to nevar Peugeotů.
Jinak bývalý byla zelená metalíza, dneska máme červenou perleovou metalízu a je krááásnáááá
Není tady
Saku - řidičák určo schvaluju, ale teda to bude mazec po levé straně a s volantem vpravo
Já jezdím u cca 12 let a docela často, bez řidičáku bych taky byla jak bez ruky. My jsme příznivci koncernových aut, take s malým jezdíme Oktávkou II TD 2l, spotřeba kolem 5-6 l na 100 km (bezpečná, větí, silnějí, prostornej kufr), barva tmavě-edá metalíza a veliká spokojenost. Občas jedem s prckem i manelovým Audi TT, ale to je fakt spí jen pro dva a do kufru vlezou jen golfky.
Peugeot asi není patnej, ale víc by mě (mimo kodovek) spí oslovil Opel nebo Audi nebo Nissan a i Mazda a zřejmě pro začátek asi taky spí mení - u pro ten pocit, e se vude líp vlezu na parkingu
tak dobře vyber
Upravil(a) Berka (6. 4. 2010 21:21)
Není tady
Holky diky, uz se tesim. Asi horsi nez volant vpravo a jizda vlevo bude ais fakt ovladani te radici paky levou rukou...Ja jsem pravak a levou mam opravdu levou.
No protoze auto budeme kupovat asi nove a manzel ho chce mit dlouho - sam teda strida auta jak ponozky, asi nic maleho do zacatku kupovat nebudeme, a ten Peugeot 207 zase neni takovy obr, je to docela kompaktni auto, i kdyz ma na delku asi 4,1m. V autoskole mi jizdy i parkovani docela slo, tak snad se do toho rychle dostanu. A neskoncim hned na vrakovisti.
Není tady
Já bych to s tou levou rukou na řazení neviděla tak dramaticky,pokud ji má teda pohyblivou.Vdy co je u nás leváků,kteří musí řadit pavou rukou...A jedná se o nacvičené stále opakované pohyby při řízení,časem se docela zautomatizují.
Není tady
No hlavne tady v Japonsku je vetsina aut s automatickou prevodovkou, takze na tu radici paku budu asi jen parkrat behem jizdy, ze?
Není tady
Tak během jízdy ve městě se právě musí řadit často,pokud nechce odepsat spojku či motor či co to trpí nejvíc.
S tím automatem mě to taky napadlo,co tak auto rovnou s ním?
Není tady
Kuty, prave ze to bude auto s automatickou prevodovkou.
Není tady
Sakuro, tahat se se dvěmi dětmi a jetě taky s nákupy: teda představa nic moc. Schvaluji Ti, e chce auto.
Kdy bydlí v Japonsku, kup si japonské auto, nějaké bezpečné. Já řídím starí model Octavia Combi, tu tam asi nekoupí :-). Jsem s ní spokojená, ere jen 5l nafty na 100 km, tzn. na janponský přepočet, na 1 litr ujedu 20 km. Oceňuji parkovací senzory, přímo parkovacího asistenta nebo kamery vzadu nemám, ale nová auta i tyto vymoenosti nabízí. Pak jsem jetě ráda za tempomat a také za xenonová světla, protoe za tmy dost patně vidím. Tempomat mi zase pomáhá nepřekračovat povolenou rychlost, co jinak dělám.
Téměř pokadé, kdy jedu na nezmámé místo, tak bloudím, navigace by se mi hodila (obzvlá jak jsem řídila v Rusku, tak jsem byla dost často neastná, kam jsem se dostala...). Ale jetě více jsem schopná zabloudit v Praze. Take navigaci taky doporučuji, jde koupit i dodatečně.
Francouzské auto neber, jsou horí (poruchovějí) ne česká, německá i japonská.
No a kdy jsi dlouho neřídila, podívej se po automatické převodovce... dost to usnadní řízení začátečníkovi.
Není tady
A tak vidím, ne jsem to dopsala, e jsi se pro automatickou převodovku rozhodla.
Není tady
Zde testy spolehlivosti vozů:
http://tipnanakup.bezpecnyobchod.cz/ind … lehlivosti
Není tady
Mě taky nepřijde zrovna Pequet jako nějaká výhra.To u jsou lepí,spolehlivjěí auta.Francouzi jsou dost flinkové u od přírody.
Není tady
Ahoj
taky schvaluju opráit řidičák já jsem ho měla v "upliku" asi dva roky a ted bych u bez něj nemohla být
jezdila jsem malým autičkem fiat grande punto..byla jsme spokojená moc..pak měl mael nehodu,tak se rozhodl mě pořídit něco bezpečnýho..take mám Subaru forester..nejdřív jsem se tomu bránila jak čert kříe,protoe jsem se bála té velikosti a po dvou měsících jedění bych nevyměnila
člověk si fakt zvykne děsně rychle..mám i tu parkovací kameru na puntu jsme měla parkovací senzory a je to paráda....jediný co mě mrzí,e jsem se nenechala ukecat do automatu..dneska u bych do něj la
take si myslím,e je jedno jestli bude mít malinký autíčko nebo větí..zvykne si na vechny
Není tady
Asi bych volila neco vetsiho, nejradeji nejaky crossover, protoze je vzadu vyssi a lepe se do nej nakladaji deti do sedacek. Neco japonskeho jako Mazda CX 7 nebo Nissan Murano. Toyotu pro jistotu radsi ne.
Ve meste jedine automat a pokud mozno v kuzi. Mame dite a psa a kuze hodne zjednodusuje likvidaci ruznych nehod spojenych s pitim a jidlem.
Ja jsem striktne sedanovy typ a momentalne jezdim v Infiniti G35S (tudiz taky Nissanem), to ale neni auto prilis vhodne na vozeni malych deti a kocarku. Je to moje prvni japonske dobrodruzstvi, se kterym jsem uplne nadsena a jsem rada, ze jsem se nenechala premluvit svym muzem, ktery je zarytym zastancem evropskych premiovek, ke koupi neceho evropskeho. Poctive jsem obesla a vyzkousela vsechny, co prichazely v uvahu a nic mi tak nepadlo do ruky jak Infiniti. Priste asi bude Infiniti M56. No a vybavu bych volila co nejlepsi bych mohla. Kvuli umne nastavenym paketum mam aute vsechno i to, co jsem puvodne nechtela, treba prave tu kameru vzadu, protoze mi prisla uplne zbytecna, couvat peci umim, ze, ale treba za tmy v neznamem prostredi to je znacny rozdil.
No a jezdeni bych se nebala, tady jezdi kazdy mentalne a fyzicky schopny, protoze to jinak nejde. Aby se nejaka baba vymlouvala, ze ona radsi nebude, protoze ma z toho nervy, naprosto neprichazi v uvahu. Nakonec i vsechny Cesky, co sem prijely s touto mentalitou a casto i cerstvym ridicakem s manzely, kteri jsou tady na dva az tri roky sluzebne, vesele a dobre jezdi, protoze druha moznost je byt zavrena cele dny doma, nez se muz vrati z prace. Bydlime vsichni na predmestich a treba ja mam nejblizsi zastavku mestske asi 3.5 km.
Není tady
Eleno, kdepak zijes? Zdravim te z Japonska.
Není tady
Lucka 1 napsal(a):
Ahoj
taky schvaluju opráit řidičákjá jsem ho měla v "upliku" asi dva roky a ted bych u bez něj nemohla být
jezdila jsem malým autičkem fiat grande punto..byla jsme spokojená moc..pak měl mael nehodu,tak se rozhodl mě pořídit něco bezpečnýho..take mám Subaru forester..nejdřív jsem se tomu bránila jak čert kříe,protoe jsem se bála té velikosti a po dvou měsících jedění bych nevyměnila![]()
člověk si fakt zvykne děsně rychle..mám i tu parkovací kameru na puntu jsme měla parkovací senzory a je to paráda....jediný co mě mrzí,e jsem se nenechala ukecat do automatu..dneska u bych do něj la
take si myslím,e je jedno jestli bude mít malinký autíčko nebo větí..zvykne si na vechny
Subaru Forester......
....také jsme o něm přemýleli,nakonec tedy vyhrál ji zmiňovaný Hyundai Santa Fé....
....ale jinak manel má Imprezu a je ze Subaru pos.anej.....hrozně je ere.......
Není tady
Sakuro, od tebe na uplne opacnem konci sveta, na vychodnim pobrezi USA.
Není tady
Ahoj, chtěla bych se s Vámi podělit o jednu nepříjemnou zkuenost. Před rokem jsme jeli s přítelem na Jiní Moravu do vinného sklípku. Patřím k těm zkuenějím řidičkám, take jsem neměla problém přemluvit Martina, aby mě nechal řídit jeho vůz. Bohuel se nám po cestě stala nehoda, natěstí nic váného. Dostala jsem smyk a sjela do příkopy. My s Martinem jsme vyvázli prakticky bez zranění, ovem na autě byla koda kolem 10 000,-. Martin to nesl velmi těce a dodnes mě nenechá sednout za volant jeho auta Myslím si, e je to od něj celkem nespravedlivé, protoe tohle se můe stát kadému (jetě k tomu na zamrzlé silnici) a chybama se člověk učí.
Máte někdo podobnou zkuenost jako já? Jak přesvědčit přítele, aby mi v tomhletom zase věřil?
Není tady
nákupní vozík
Není tady
adavok: Sakuro,
říkala jsem manelovi o tvém témátku a divil se proč nechcete japonské auto?Jsou to prý nejspolehlivějí auta.Tvůj manel je japonec nebo jiný cizinec?
Adavok, japonským autům se říká "papíráci". Do bytelných plechů á-la německá výroba to má daleko. Tedy prý - slyela jsem od chlapů, jinak jsem se nezajímala.
Na otázku tématu: jezdím v silném "Němcovi".
Není tady