29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
já jezdím Peugeotem 308, spotřeba se pohybuje kolem 5,5 L nafty na 100km, v jízdě i po městě, při dálkových to stáhneme na 4.8 ale uznávám, my máme tempomat, ten to umí zkrotit.
Předtím jsme měli 307, rok výroby 2001 a taky se dodnes pohybuje spotřeba kolem 6L/100km a to s ním dneska courají rodiče jen po městě.
Obě auta jsou spolehlivé, příjemně se řídí, jediný zádrhel, na který jsme si museli zvyknout, že se častěji uklepávají žárovky v předních světlech. Podle opraváře je to nešvar Peugeotů.
Jinak bývalý byla zelená metalíza, dneska máme červenou perleťovou metalízu a je krááásnáááá
Není tady
Saku - řidičák určo schvaluju, ale teda to bude mazec po levé straně a s volantem vpravo
Já jezdím už cca 12 let a docela často, bez řidičáku bych taky byla jak bez ruky. My jsme příznivci koncernových aut, takže s malým jezdíme Oktávkou II TD 2l, spotřeba kolem 5-6 l na 100 km (bezpečná, větší, silnější, prostornej kufr), barva tmavě-šedá metalíza a veliká spokojenost. Občas jedem s prckem i manželovým Audi TT, ale to je fakt spíš jen pro dva a do kufru vlezou jen golfky.
Peugeot asi není špatnej, ale víc by mě (mimo Škodovek) spíš oslovil Opel nebo Audi nebo Nissan a i Mazda a zřejmě pro začátek asi taky spíš menší - už pro ten pocit, že se všude líp vlezu na parkingu
tak dobře vyber
Upravil(a) Berka (6. 4. 2010 21:21)
Není tady
Holky diky, uz se tesim. Asi horsi nez volant vpravo a jizda vlevo bude ais fakt ovladani te radici paky levou rukou...Ja jsem pravak a levou mam opravdu levou.
No protoze auto budeme kupovat asi nove a manzel ho chce mit dlouho - sam teda strida auta jak ponozky, asi nic maleho do zacatku kupovat nebudeme, a ten Peugeot 207 zase neni takovy obr, je to docela kompaktni auto, i kdyz ma na delku asi 4,1m. V autoskole mi jizdy i parkovani docela slo, tak snad se do toho rychle dostanu. A neskoncim hned na vrakovisti.
Není tady
Já bych to s tou levou rukou na řazení neviděla tak dramaticky,pokud ji máš teda pohyblivou.Vždyť co je u nás leváků,kteří musí řadit pavou rukou...A jedná se o nacvičené stále opakované pohyby při řízení,časem se docela zautomatizují.
Není tady
No hlavne tady v Japonsku je vetsina aut s automatickou prevodovkou, takze na tu radici paku budu asi jen parkrat behem jizdy, ze?
Není tady
Tak během jízdy ve městě se právě musí řadit často,pokud nechceš odepsat spojku či motor či co to trpí nejvíc.
S tím automatem mě to taky napadlo,co tak auto rovnou s ním?
Není tady
Kuty, prave ze to bude auto s automatickou prevodovkou.
Není tady
Sakuro, tahat se se dvěmi dětmi a ještě tašky s nákupy: teda představa nic moc. Schvaluji Ti, že chceš auto.
Když bydlíš v Japonsku, kup si japonské auto, nějaké bezpečné. Já řídím starší model Octavia Combi, tu tam asi nekoupíš :-). Jsem s ní spokojená, žere jen 5l nafty na 100 km, tzn. na janponský přepočet, na 1 litr ujedu 20 km. Oceňuji parkovací senzory, přímo parkovacího asistenta nebo kamery vzadu nemám, ale nová auta i tyto vymoženosti nabízí. Pak jsem ještě ráda za tempomat a také za xenonová světla, protože za tmy dost špatně vidím. Tempomat mi zase pomáhá nepřekračovat povolenou rychlost, což jinak dělám.
Téměř pokaždé, když jedu na nezmámé místo, tak bloudím, navigace by se mi hodila (obzvlášť jak jsem řídila v Rusku, tak jsem byla dost často nešťastná, kam jsem se dostala...). Ale ještě více jsem schopná zabloudit v Praze. Takže navigaci taky doporučuji, jde koupit i dodatečně.
Francouzské auto neber, jsou horší (poruchovější) než česká, německá i japonská.
No a když jsi dlouho neřídila, podívej se po automatické převodovce... dost to usnadní řízení začátečníkovi.
Není tady
A tak vidím, než jsem to dopsala, že jsi se pro automatickou převodovku rozhodla.
Není tady
Zde testy spolehlivosti vozů:
http://tipnanakup.bezpecnyobchod.cz/ind … lehlivosti
Není tady
Mě taky nepřijde zrovna Pequet jako nějaká výhra.To už jsou lepší,spolehlivjěší auta.Francouzi jsou dost flinkové už od přírody.
Není tady
Ahoj
taky schvaluju oprášit řidičák já jsem ho měla v "šupliku" asi dva roky a ted bych už bez něj nemohla být
jezdila jsem malým autičkem fiat grande punto..byla jsme spokojená moc..pak měl mažel nehodu,tak se rozhodl mě pořídit něco bezpečnýho..takže mám Subaru forester..nejdřív jsem se tomu bránila jak čert kříže,protože jsem se bála té velikosti a po dvou měsících ježdění bych nevyměnila
člověk si fakt zvykne děsně rychle..mám i tu parkovací kameru na puntu jsme měla parkovací senzory a je to paráda....jediný co mě mrzí,že jsem se nenechala ukecat do automatu..dneska už bych do něj šla
takže si myslím,že je jedno jestli budeš mít malinký autíčko nebo větší..zvykneš si na všechny
Není tady
Asi bych volila neco vetsiho, nejradeji nejaky crossover, protoze je vzadu vyssi a lepe se do nej nakladaji deti do sedacek. Neco japonskeho jako Mazda CX 7 nebo Nissan Murano. Toyotu pro jistotu radsi ne.
Ve meste jedine automat a pokud mozno v kuzi. Mame dite a psa a kuze hodne zjednodusuje likvidaci ruznych nehod spojenych s pitim a jidlem.
Ja jsem striktne sedanovy typ a momentalne jezdim v Infiniti G35S (tudiz taky Nissanem), to ale neni auto prilis vhodne na vozeni malych deti a kocarku. Je to moje prvni japonske dobrodruzstvi, se kterym jsem uplne nadsena a jsem rada, ze jsem se nenechala premluvit svym muzem, ktery je zarytym zastancem evropskych premiovek, ke koupi neceho evropskeho. Poctive jsem obesla a vyzkousela vsechny, co prichazely v uvahu a nic mi tak nepadlo do ruky jak Infiniti. Priste asi bude Infiniti M56. No a vybavu bych volila co nejlepsi bych mohla. Kvuli umne nastavenym paketum mam aute vsechno i to, co jsem puvodne nechtela, treba prave tu kameru vzadu, protoze mi prisla uplne zbytecna, couvat peci umim, ze, ale treba za tmy v neznamem prostredi to je znacny rozdil.
No a jezdeni bych se nebala, tady jezdi kazdy mentalne a fyzicky schopny, protoze to jinak nejde. Aby se nejaka baba vymlouvala, ze ona radsi nebude, protoze ma z toho nervy, naprosto neprichazi v uvahu. Nakonec i vsechny Cesky, co sem prijely s touto mentalitou a casto i cerstvym ridicakem s manzely, kteri jsou tady na dva az tri roky sluzebne, vesele a dobre jezdi, protoze druha moznost je byt zavrena cele dny doma, nez se muz vrati z prace. Bydlime vsichni na predmestich a treba ja mam nejblizsi zastavku mestske asi 3.5 km.
Není tady
Eleno, kdepak zijes? Zdravim te z Japonska.
Není tady
Lucka 1 napsal(a):
Ahoj
taky schvaluju oprášit řidičákjá jsem ho měla v "šupliku" asi dva roky a ted bych už bez něj nemohla být
jezdila jsem malým autičkem fiat grande punto..byla jsme spokojená moc..pak měl mažel nehodu,tak se rozhodl mě pořídit něco bezpečnýho..takže mám Subaru forester..nejdřív jsem se tomu bránila jak čert kříže,protože jsem se bála té velikosti a po dvou měsících ježdění bych nevyměnila![]()
člověk si fakt zvykne děsně rychle..mám i tu parkovací kameru na puntu jsme měla parkovací senzory a je to paráda....jediný co mě mrzí,že jsem se nenechala ukecat do automatu..dneska už bych do něj šla
takže si myslím,že je jedno jestli budeš mít malinký autíčko nebo větší..zvykneš si na všechny
Subaru Forester......
....také jsme o něm přemýšleli,nakonec tedy vyhrál již zmiňovaný Hyundai Santa Fé....
....ale jinak manžel má Imprezu a je ze Subaru pos.anej.....hrozně je žere.......
Není tady
Sakuro, od tebe na uplne opacnem konci sveta, na vychodnim pobrezi USA.
Není tady
Ahoj, chtěla bych se s Vámi podělit o jednu nepříjemnou zkušenost. Před rokem jsme jeli s přítelem na Jižní Moravu do vinného sklípku. Patřím k těm zkušenějším řidičkám, takže jsem neměla problém přemluvit Martina, aby mě nechal řídit jeho vůz. Bohužel se nám po cestě stala nehoda, naštěstí nic vážného. Dostala jsem smyk a sjela do příkopy. My s Martinem jsme vyvázli prakticky bez zranění, ovšem na autě byla škoda kolem 10 000,-. Martin to nesl velmi těžce a dodnes mě nenechá sednout za volant jeho auta Myslím si, že je to od něj celkem nespravedlivé, protože tohle se může stát každému (ještě k tomu na zamrzlé silnici) a chybama se člověk učí.
Máte někdo podobnou zkušenost jako já? Jak přesvědčit přítele, aby mi v tomhletom zase věřil?
Není tady
nákupní vozík
Není tady
adavok: Sakuro,
říkala jsem manželovi o tvém témátku a divil se proč nechcete japonské auto?Jsou to prý nejspolehlivější auta.Tvůj manžel je japonec nebo jiný cizinec?
Adavok, japonským autům se říká "papíráci". Do bytelných plechů á-la německá výroba to má daleko. Tedy prý - slyšela jsem od chlapů, jinak jsem se nezajímala.
Na otázku tématu: jezdím v silném "Němcovi".
Není tady