|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Nemyšlení není cílem, nýbrž prostředkem. Stejně jako to myšlení. Na cíl ale raději nemyslet. Jak? Dovolit očím, aby se dívaly. Když se oči jen dívají, na všechny ty tvary, barvy, pohyby, není čas o tom přemýšlet. Protože tehdy myslí Bůh - ty tóny, vůně, doteky, atd - to jsou jeho myšlenky, jeho inspirace. Je to hudba přírody, poezie života. Jakmile se do toho vloží osobní já, je konec. Oči se stanou nenasytnými a všechnu tu krásu skrze ně vcucne mysl. Přivlastní si to a začne to v představách přetvářet ke svému obrazu. Oči ale nepatří osobnímu já, patří Životu, nejsou spjaty s našimi osobními záležitostmi. Život tu byl a naše jména a kariéry tu nebyly a až tu zas nebudou, Život tu bude dál. Ale i teď tu je, a my máme možnost si všimnout - pro tu možnost všimnutí tu jako ti jedinci jsme - jde jen o to, o nic jiného tu věru nejde. Zavřít oči svého já a dovolit očím Života, aby se dívaly...
Není tady

Oci jsou k divani a usi k naslouchani. Oci jsou aktivni, usi pasivni. Oci jsou muzskym elementem, usi zenskym elementem.
Zkusili jste si nekdo na par chvil zavrit oci a delat bezne cinnosti jake delate s otevrenymi? Ja ano, a stala se diametralni promena - nebyl cas na jakekoliv myslenky, nebyl pro ne prostor. Slo o preziti, o to abych se nerizla, o to abych nenarazila do sloupu, o to abych se neoparila teplou vodou. Donutilo me to byt 100% tady a ted a vnimat co se okolo me deje, odkud prichazeji zvuky, zda zepredu, ze strany ci zezadu, vnimat pachy, vnimat sve telo a byt pritomna. Moc pekny experiment. A uzasna meditace, doporucuju
Tedy zavrit oci a jen se tak divat vnitrnim zrakem a vnimat celym clovekem
Upravil(a) mariposa (4. 4. 2010 10:50)
Není tady
Stačí si zajít do Světluščiny kavárny Potmě...

Jen se tak dívat..srdcem 
Není tady

Jen se tak dívat...srdcem svým,
pohledem tvary zastaví,
a ty pak v rytmu dechu mého
promění v cosi skutečného. 
Není tady