29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
snad nezakládám duplicitnítéma, ale na první pohled jsem si nevšimla, že by tady takové téma už bylo.
Zajímal by mne váš názor na stále převládají tred volební kampaně, kdy více než o myšlenky a program té které strany je to o tom nakydat co nejvíce špíny na protihráče.
Vůbec tady nechci rozebírat konrétní strany a jejich konrkténí výroky, urážlivé billboardy atp., ale spíše mi jde o váš pocit.
Mně se zvedá kufr. O politiku se nijak zvlášť nezajímám, ani o tu českou ani o zahraniční, ale tohle by mne opravdu zajímalo - je to jinde v Evropě podobné? Také tam volební kampaně svými hesly připomínají nápisy na učňovských záchodcích? myslíte si, že je skutečně nutné vést volební kampaň v tomto duchu?
A na závr jeden dotaz trochu mimo, myslíte si, že KDYBY se objevila politická strana, který by to myslela opravdu upřímně a přišla s takovým programem, který by skutečně vedl k oddlužování země, důchodové reformě, reformě školství a zdravotnictví.. a to vše by samozřejmě nutně znamenalo, že by to občan pocítil na vlastní peněžence - myslíte, že by takovou stranu někdo skutečně volil?
Není tady
Milá Terru, oddlužování země se dá udělat jednoduše - když se zastaví miliardové kupčení s veřejnými zakázkami a jeho aktéři budou muset vrátit do státní pokladny to, co si nakradli. To by bylo peněz!!! Až se zastaví zkorumpovanost, která prolezla naši zemi odshora až dolů. Až tady konečně někdo udělá pořádek a povládne pevnou rukou, až nastaví jasné mantinely, co se smí a co je už za čarou, až největší podvodníci nebudou málem za hrdiny, až se slušnost nebude považovat za slabost. Až si vykukové přestanou hledat cestičky, jak obcházet zákony a až začnou platit nejen psané smlouvy, ale i sliby potvrzené jen stiskem ruky. Až se všichni vzpamatují a společně zastaví morální rozklad naší společnosti.
Pak už nebude třeba agresivních volebních programů.
Není tady
Teru, nevím, jak je to jinde a ani mně se agresivní volební kampaň nelíbí. To snad nikomu. Myslím, že je to práce hlavně dvou lidí - Topolánka a Paroubka. Jeden už odešel, druhý by měl asi také.
S tou druhou otázkou je to horší. Protože snad skoro všechny strany mají tato témata ve svém volebním programu, více, či méně. A když příjde nová strana s tím samým, kde máš jistotu, že to bude jinak? Myslím, že ta doba, kdy lidé byli velice ochotni utahovat opasky se trestuhodně prošvihla. Bylo to po revoluci, ale lidé, kteří se tenkrát dostali k moci, všechnu svoji energii věnovali tunelování a jinému rozkrádání. Bohužel. A po celou dobu se hlavně z důchodového fondu braly peníze. Poslední vzal Topolánek - říká se, že to bylo něco kolem 20 miliard a prý, že je vrátí. Nevrátil. Jak to, že se tyto peníze tak rozkutálely? Vložili je tam lidé, kteří celý život pracovali a penízky jsou fuč. A obrovské peníze se ztrácejí i ve školství a zdravotnictví. Korupce, předražené státní zakázky, Nevím, jak z toho ven. Za poslední roky to narostlo do velkých rozměrů. Jeden obviňuje druhého a přitom ruka ruku myje. Toto všechno obyčejní lidé vidí a nevěřím tomu, že jsou v této situaci ochotni si utahovat opasky.
Zářný příklad máš třeba v tom, že poslanci mají nezdaněné ty svoje příplatky a obyčejným lidem ja daní.
Kdyby se opravdu podařilo to, co píše Torina, aby se všechny nakradené peníze vrátily, měli bychom se dobře. Ale to je nereálné.
Upravil(a) Judyna (5. 4. 2010 21:44)
Není tady
asi jako nikomu se mi tenhle styl politiky a kampaní nelíbí... Ono se totiž nepoukazuje na vlastní cestu z krize, dluhů apod..... ale naopak se jenom vykřikuje a ukazuje prstem na chyby a přešlapy druhých...
a k tomu, zda takovou stranu, která nahlas řekne, co se MUSÍ udělat.... a ne jen, jak lidem zalepit pusy sliby..... bude volit dost lidí, aby to skutečně mohli dovést v praxi..... netuším, ale obávám se, že těžko... Na to se opravdu mělo myslet mnohem dříve, kdy by ještě lidi pochopili, že to takhle dělat nejde /jen prohlubovat deficit/, teď se obávám, že hromada voličů si říká "když to šlo do prkenný vohrady doteď, proč by to nemělo tak jít i dál?"
A taky v době, kdy lidi ještě nebyli na naše bájo politiky tak nas...aní, zprava doleva napříč politickými stranami, na ty super představitele státu, co kážou lidem vodu, ale sami pijí víno
každopádně, za sebe můžu říct, po 10ti letech se znovu vrátím k volební urně, ale ani jednoho z těch současných "elit" rozhodně volit nebudu.
Není tady
Proč takovéto volební kampaně? No asi proto, že ví, že to na obyčejné lidi platí. Bohužel musím říct, že si naše politiky jako národ zasloužíme. Dokud budeme volit současnou garnituru, nic se nezmění. Dokud se lidé nebudou zajímat o politiku, dokud nevezmou rozum do hrsti, dokud nepozvednou hlavu, bude to stále stejné a politici s námi budou dál vyjebávat.
Není tady
No já teda taky nejsem příznivkyně negativních kampaní. Už do toho zatáhli i knížete: http://davidnemec.blog.idnes.cz/c/13194 … izete.html
Není tady
naopak se jenom vykřikuje a ukazuje prstem na chyby a přešlapy druhých...
No samozřejmě... čím víc špíny naházejí na ty okolo, tím míň jí zbude na nich. Takže pokud se podaří přemístit dostatek bahýnka na druhé, může i prase vyjít z hnojiště zářivě bílé a voňavé.
Není tady
Přiblblá negativní kampaň, vypouštějící jenom jedy, je mi taky z duše protivná. Ale na druhou stranu - když jde o pádné argumenty, jako že někdo káže vodu a pije víno - proč na to neupozornit. Nikdo z nás před svými zlýmí skutky z minulosti neuteče, každý si je táhneme sebou jako břemeno. Proč by politici měli být výjimka? Ba naopak - když mají máslo na hlavě, je nutné, aby se to dozvěděla celá veřejnost. Ne to zametat pod koberec.
Není tady
když mají máslo na hlavě, je nutné, aby se to dozvěděla celá veřejnost
Řekla bych, že to je spíš záležitostí investigativních novinářů (ne! bulváru), protože jinak to vypadá, že namísto politiky = své práce, koukají vyčmuchat co nejvíc cizího máslíčka.
Ale neboj - to jen těch pár tejdnů volební kampaně... jináč bude každej vesele zametat i hříchy cizí, aby na něj neruply jeho vlastní zas až do voleb či naskytnutí se lukrativnějšího korejtka.
Není tady
torina napsal(a):
... jednoduše - když se zastaví miliardové kupčení s veřejnými zakázkami a jeho aktéři budou muset vrátit do státní pokladny to, co si nakradli..
Možná, že jednoho dne se tu objeví síla, která zastaví kupčení - ale nevěřím tomu, že bude někdo něco vracet...
Není tady
Teru99 napsal(a):
A na závr jeden dotaz trochu mimo, myslíte si, že KDYBY se objevila politická strana, který by to myslela opravdu upřímně
a přišla s takovým programem, který by skutečně vedl k oddlužování země, důchodové reformě, reformě školství a zdravotnictví.. a to vše by samozřejmě nutně znamenalo, že by to občan pocítil na vlastní peněžence - myslíte, že by takovou stranu někdo skutečně volil?
Když se taková strana objeví - jistěže ji budou (někteří) lidé volit. Ale ty ostatní strany na ní stejně nenechají nit suchou !
Není tady
KALIK napsal(a):
Proč takovéto volební kampaně? No asi proto, že ví, že to na obyčejné lidi platí. Bohužel musím říct, že si naše politiky jako národ zasloužíme...
Poctivých a dobrých lidí je... Ale je bohužel i dost těch, co by zasloužili. - Na ty jsou však poctiví lidé krátcí -na ty je potřeba pořádnej bejčák (policie, soudy, přísnost, důslednost, neúplatnost).
A to za lidi může udělat jen policie, úřady, soudy. Jinak by to byla jen anarchie - snad jako ta poslední, v Evropě úspěšná, fašistická před rokem 1938...
A jak je to DNES v parlamentu? - K veslům a ke korytům mají přístup jen ti, kteří jsou všech p.r.a.s.á.r.e.n. schopní.
A mladá nastupující generace? - Seděl jsem u stolu při obědě se dvěma studenty. Myslel jsem si, že aspoň toho jednoho znám, měl jsem ho za rozumného kluka... Začali se bavit o vnitrostranickém boji, o tom, jak odstranit toho mamlase v čele jejich místní politické organizace... - No, nestačil jsem se divit !!!
No potěš pán Bůh!!! ... (jenže ono to nejspíš bude takovéto všude - bohužel...)...
Upravil(a) Vachu (7. 4. 2010 12:52)
Není tady
Torino, ale vždyť jsou letos k vidění snad jen negativní kampaně a to je špatně. I když chápu, že ČSSD si dělá srandu z z předvolební smlouvy s voliči... A on ten Paroubek taky není člověk k pomilování. Ale důležitý je program a tam jsem z ODS a TOP09 zděšena!
Není tady
Učitelová já jsem zase zděšen z programu socanů. Buď ho budou plnit a potom - Řecko a vy posléze přijdete o kus platu, nebo ho plnit nebudou, najdou si určitě tisíc důvodů, a potom lžou aby získali VÁŠ hlas.
Není tady
Kurnik, já budu muset volit ČSSD, abych dodržela svůj slib. Že budu volit stranu, která si přinejmenším dá do volebního programu a nejlépe i prosadí změnu obchodního zákoníku - a to zrušení akcií na majitele. Abychom se zařadili mezi totální většinu civilizovaných států světa, která má pouze akcie na jméno.
ČSSD už to dála do návrhu změny zákona, dokonce je to v poslanecké sněmovně už snad i po prvním čtení. KONEČNĚ někdo. Konečně zmizí věčná nesmyslná témata některých bulvárních novinářů, včetně některých redaktorů Hospodářských novin. Konečně bude všem jasno. Konečně se zlegalizuje zákonem prodej akcií mezi akcionáři a prodeje podléhající zdanění, budou zdaněny. A tím bude zajištěn vyšší příjem do státní pokladny a hnedka bude jedna strana vědět, ODKUD vzít ty prachy na slibované sociální výhody. Byla jsem na předvolebním mítingu ODS a její zástupci v UL neměli ponětí, o čem mluvím, když jsem se ptala, proč si nedají do volebního programu i tento bod. A že tam by měli zdroje pro sociální dávky, které slibují.
A za to všechno mi ten hlas stojí. Ač jsem pravicová, hluboce před ČSSD za tohle smekám.
Upravil(a) majkafa (7. 4. 2010 21:12)
Ještě jeden pohled z naprosto jiného úhlu...
Taky se mi nelíbí negativní kampaň, házení špíny, a vlastně už dlouho naše celá politika vůbec.
Nedá se s tím bohužel "zespoda" mnoho dělat, jen ve volbách vybrat ty nejméně strašné (ale kteří to teď vlastně jsou ??)
Další možnost je - jít do toho sami = kandidovat.
Nad tím jsem měla možnost se nedávno hluboce zamyslet. Blíží se totiž komunální volby. Nejdřív za mnou přišli z jednoho sdružení nezávislých (docela sympatičtí), ať s nimi kandiduju. A za čtrnáct dní tu za mnou byli další - opět docela zajímaví jiní nezávislí (strany totiž já moc nemusím, tam bych rovnou věděla, že ne).
Já se hodně rozmýšlela - opravdu pokud by člověk chtěl aspoň něco pozitivně změnit, měl by do toho jít sám. měl by mít tu odvahu a sílu.
Ale po zralé úvaze jsem já došla k tomuto: Politika ( i ta komunální) a i v nejlepším úmyslu vedená, nutí účastníky dělat velké kompromisy. A já kompromisy dělám nerada.
A v posledních letech jsem (naštěstí) našla celkem účinné cesty občanské a podnikatelské, jak dění ve svém městě pozitivně ovlivnit a jak uvést v život mnohé své nápady.
Taky jsem si vzpomněla na slova mé oblíbené Olgy Havlové - Čověk má dělat to, nač má sílu. Na to, co dělám dosud a dění kolem sebe ovlivňuji, cítím že sílu mám. Na to, abych šla skutečně nastavovat kůži do politiky, cítím, že sílu nemám. A že nejsem asi masochista.
Prostě jsem se rozhodla do toho nejít a obě sdružení nezávislých zdvořile odmítla.
Ale uvědomuju si, že svým způsobem tak vyklízím pozice těm, kteří tam skutečně jdou jen kvůli osobnímu prospěchu. Že možná dělám chybu, že do toho ringu nejdu. Ono jen nadávat na "ty nahoře" je svým způsobem strašně levné. Ale vlézt do té jámy lvové se (s dobrými úmysly) odváží už málokdo. A to je asi i škoda...
Majko kolik peněz se získá prodejem těchto akcií? Samozřejmě nemám nic proti tomuto zákonu. Proč s tím přišli socani až nyní, když je všem jasné, že se zákon do voleb neschválí?
Není tady
majkafa napsal(a):
Kurnik, já budu muset volit ČSSD, abych dodržela svůj slib. Že budu volit stranu, která si přinejmenším dá do volebního programu a nejlépe i prosadí změnu obchodního zákoníku - a to zrušení akcií na majitele. Abychom se zařadili mezi totální většinu civilizovaných států světa, která má pouze akcie na jméno.
ČSSD už to dála do návrhu změny zákona, dokonce je to v poslanecké sněmovně už snad i po prvním čtení. KONEČNĚ někdo. Konečně zmizí věčná nesmyslná témata některých bulvárních novinářů, včetně některých redaktorů Hospodářských novin. Konečně bude všem jasno. Konečně se zlegalizuje zákonem prodej akcií mezi akcionáři a prodeje podléhající zdanění, budou zdaněny. A tím bude zajištěn vyšší příjem do státní pokladny a hnedka bude jedna strana vědět, ODKUD vzít ty prachy na slibované sociální výhody. Byla jsem na předvolebním mítingu ODS a její zástupci v UL neměli ponětí, o čem mluvím, když jsem se ptala, proč si nedají do volebního programu i tento bod. A že tam by měli zdroje pro sociální dávky, které slibují.
A za to všechno mi ten hlas stojí. Ač jsem pravicová, hluboce před ČSSD za tohle smekám.
...hmmm, změna obchodního zákoníku, zrušení akcií na majitele....(???)
No, podle mě je v naší společnosti asi tak tisíc důležitějších věcí k řešení..
... které ovšem nikdo nechce řešit
Není tady
KALIK napsal(a):
... které ovšem nikdo nechce řešit
...což mi, na rozdíl od tebe Kaliku, moc k zasmání nepřipadá.
Třeba taková důchodová reforma je totiž hodně nepopulární, nicméně udělat se musí, a čím déle se to bude odkládat, tím hůř pro nás všechny....
Tím spíš, že jak jsi zrovna ty psal, na penzijko kašleš, protože je to podle tebe příliš riskantní investice.
Takže už tě vidím za nějakých 20 let, jak skuhráš: Jakto, že z mého důchodu nelze vyjít? Co je to za pořádky? Jaktože se o mě STÁT nepostaral??
Bloss, nechápu, kde bereš ty informace, že se na stáří nezajišťuju? Abys to nakonec nebyla ty, která bude volat po sociálním státě
Není tady
majkafa napsal(a):
Majko, já teda nevím, ale po tom, co Paroubek předvedl s předčasnými volbami, tak mu nevěřím ani "dobrý den".
Není tady
Hlavně nezapomínat na paroubkův bolševický projev po prohraných volbách!
Není tady
Zvláštní, že na to ani jedna strana nejde tak říkajíc od lesa... že nikdo nepropaguje bojovat proti zadlužování (a proti nutnosti razantní důchodové reformy) tím, že udělá vše proto, aby vyzdvihovala a podporovala mladé lidi, aby nechovali psy, nýbrž dělali děti...
Ono se totiž do důchodové reformy nikomu ve skutečnosti nechce - začněte brát lidem to, co těm před vámi bylo dopřáváno...
Není tady
ČSSD se v kampani moc zaměřuje na opoziční strany. Spoustu věcí neumí vysvětlit (pravda, ODS je v tom ještě horší). Například se mluvilo o tom, že tento rok dostanou důchodci 13.tý důchod. Spousta lidí je zděšena a myslí si, že to bude každý rok a ne jednorázová částka, která má nahradit valorizaci. I ČSSD má ve svém programu záměr sestavovat vyrovnaný rozpočet. Snad budou mít šanci se do toho pustit...
Není tady