Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 6. 4. 2010 14:34

amba001
♥♥♥----

Re: Družstevní nebo v OV?

Popelko,
s popelnicema mᚠurčitě pravdu, neuvědomila jsem si to. Ostatní poplatky jsou správně. Každopádně se platí v bytech v obou typech vlastnictví.

Není tady

#27 6. 4. 2010 15:50

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Frigo napsal(a):

Kuty, tak to jsi měla štěstí na fajn babu..  mně ta představa děsí..  jednou mi paní na fů z jiného útvaru na otázku, jak to mám udělat odpověděla, a si vezmu poradce..  :-)
Přirovnávám družstevní vlastnictví k našemu domu.. jsme malá vesnice a mám hrůzu z OV..  Protože třeba já nebudu chtít dát na opravu střechy, jinej zas na opravu výtahů, jinej zas na opravy balkonů..
Takhle proběhne vše, jak schválí předem členská schůze.

U nás to funguje výborne, dokonca sme sa dohodli na výmene správcu, lebo nefungovala komunikácia, narábanie s našimi peniazmi bolo neprehžadné... Dohodli sme sa aj na zmene poisovne pri celkovom poistení domu, na pristavení kontajenra na sklo, na zamrežovaní kontajnerov, apod. A máme na webe fórum vlastníkov bytov, kde sa dajú odsledova návrhy. Ale je možné, že to je tým, že sme novostavba a vekový priemer vlastníkov 25-45 rokov. big_smile

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#28 6. 4. 2010 16:09

amely
♥♥♥♥♥--

Kuty napsal(a):

Frigo napsal(a):

Kuty, tak to jsi měla štěstí na fajn babu..  mně ta představa děsí..  jednou mi paní na fů z jiného útvaru na otázku, jak to mám udělat odpověděla, a si vezmu poradce..  :-)
Přirovnávám družstevní vlastnictví k našemu domu.. jsme malá vesnice a mám hrůzu z OV..  Protože třeba já nebudu chtít dát na opravu střechy, jinej zas na opravu výtahů, jinej zas na opravy balkonů..
Takhle proběhne vše, jak schválí předem členská schůze.

Tohle není vůbec problém,i když se to tak může jevit.Nakonec i družstveního bytu platíš za opravu střechy apod.Pokud se sdružení vlatníků většinově rozhodne  že to a to je třeba opravit,tak se do toho jde.Úvěr se většinou bere právě to společenství vlastníků jako práv.osoba,takže se nemusí dohadovat s jednotlivcema,jestli do toho půjdou nebo ne.No a pokud se někdo rozhodne,že nebude platit vyšší částky do FO,tak začne mít problém podobný jako při nespl.půjčky či jako by neplatil družstvu.
No a na schůzích společ.vlastníků mᚠnavíc i možnsot zasáhnout do výběru firmy,která práce provede či se s nima bavit o možnosti financování,atd.Což u družstva nehrozí.Tam dostaneš předepsanou platbu a pla.

Tak Kuty, my jsme měli byty v OV - společenství vlastníků a hádali jsme se tam jako psi. O všem se hlasovalo, přehlasovaný vlastník může dát protest k soudu, pak se 2 roky čeká, co soud, mezitím někdo zemře, někdo byt prodá a jede se znovu od začátku. Dokonce se tu jednomu spoluvlastníkovi podařilo vytunelovat fond oprav. Všichni chytřejší se ze zoufalství odstěhovali jinam, já taky.

Není tady

#29 6. 4. 2010 18:44

amba001
♥♥♥----

Aneri promiň,
zdá se mi, že mᚠna některé majitele bytů, kteří byt pronajímají,  pořádnou pifku. To víš, že si se svým bytem mohou nakládat jak chtějí a nikdo jim v tom nemůže bránit. Není nic jednoduššího, než aby každý po stěhování opravil nebo nechal opravit to, co se poškodilo. Rozhodně to nebývá poškození v částce tisíců, spíš několika korun. I když větší poškození  se nemůže vyloučit nikdy, ale to by spíš vzal za své stěhovaný nábytek než zeď nebo schod.
Trošku mi připomínᚠmoje švagrové, které mají společné schodiště a hádají se, kdo víckrát šel po schodech a tím je víc ošlapal.

Upravil(a) amba001 (6. 4. 2010 23:19)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí