18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Popelko,
s popelnicema má určitě pravdu, neuvědomila jsem si to. Ostatní poplatky jsou správně. Kadopádně se platí v bytech v obou typech vlastnictví.
Není tady
Frigo napsal(a):
Kuty, tak to jsi měla těstí na fajn babu.. mně ta představa děsí.. jednou mi paní na fů z jiného útvaru na otázku, jak to mám udělat odpověděla, a si vezmu poradce.. :-)
Přirovnávám drustevní vlastnictví k naemu domu.. jsme malá vesnice a mám hrůzu z OV.. Protoe třeba já nebudu chtít dát na opravu střechy, jinej zas na opravu výtahů, jinej zas na opravy balkonů..
Takhle proběhne ve, jak schválí předem členská schůze.
U nás to funguje výborne, dokonca sme sa dohodli na výmene správcu, lebo nefungovala komunikácia, narábanie s naimi peniazmi bolo neprehžadné... Dohodli sme sa aj na zmene poisovne pri celkovom poistení domu, na pristavení kontajenra na sklo, na zamreovaní kontajnerov, apod. A máme na webe fórum vlastníkov bytov, kde sa dajú odsledova návrhy. Ale je moné, e to je tým, e sme novostavba a vekový priemer vlastníkov 25-45 rokov.
Není tady
Kuty napsal(a):
Frigo napsal(a):
Kuty, tak to jsi měla těstí na fajn babu.. mně ta představa děsí.. jednou mi paní na fů z jiného útvaru na otázku, jak to mám udělat odpověděla, a si vezmu poradce.. :-)
Přirovnávám drustevní vlastnictví k naemu domu.. jsme malá vesnice a mám hrůzu z OV.. Protoe třeba já nebudu chtít dát na opravu střechy, jinej zas na opravu výtahů, jinej zas na opravy balkonů..
Takhle proběhne ve, jak schválí předem členská schůze.Tohle není vůbec problém,i kdy se to tak můe jevit.Nakonec i drustveního bytu platí za opravu střechy apod.Pokud se sdruení vlatníků větinově rozhodne e to a to je třeba opravit,tak se do toho jde.Úvěr se větinou bere právě to společenství vlastníků jako práv.osoba,take se nemusí dohadovat s jednotlivcema,jestli do toho půjdou nebo ne.No a pokud se někdo rozhodne,e nebude platit vyí částky do FO,tak začne mít problém podobný jako při nespl.půjčky či jako by neplatil drustvu.
No a na schůzích společ.vlastníků má navíc i monsot zasáhnout do výběru firmy,která práce provede či se s nima bavit o monosti financování,atd.Co u drustva nehrozí.Tam dostane předepsanou platbu a pla.
Tak Kuty, my jsme měli byty v OV - společenství vlastníků a hádali jsme se tam jako psi. O vem se hlasovalo, přehlasovaný vlastník můe dát protest k soudu, pak se 2 roky čeká, co soud, mezitím někdo zemře, někdo byt prodá a jede se znovu od začátku. Dokonce se tu jednomu spoluvlastníkovi podařilo vytunelovat fond oprav. Vichni chytřejí se ze zoufalství odstěhovali jinam, já taky.
Není tady
Aneri promiň,
zdá se mi, e má na některé majitele bytů, kteří byt pronajímají, pořádnou pifku. To ví, e si se svým bytem mohou nakládat jak chtějí a nikdo jim v tom nemůe bránit. Není nic jednoduího, ne aby kadý po stěhování opravil nebo nechal opravit to, co se pokodilo. Rozhodně to nebývá pokození v částce tisíců, spí několika korun. I kdy větí pokození se nemůe vyloučit nikdy, ale to by spí vzal za své stěhovaný nábytek ne zeď nebo schod.
Troku mi připomíná moje vagrové, které mají společné schoditě a hádají se, kdo víckrát el po schodech a tím je víc olapal.
Upravil(a) amba001 (6. 4. 2010 23:19)
Není tady