29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
stále ještě ležíme v porodnici a já mám "zatím" tak hodné dítě, že jsem se dostala k napsání slohovky už teď
Všechno začalo vlastně už ve čtvrtek 25.3. kdy jsem fňukala příteli do telefonu, že už chci porodit. Bylo to sice v den termínu, ale to čekání a nejistota mě doslova rozčilovali. Mám radši všechno do puntíku naplánované a hlavně potřebuji vždy vědět do čeho jdu. Což u porodu nejde předvídat asi nikdy už jsem měla radši prostudované alternativní metody vyvolání porodu a jednu z těch příjemnějších jsme teda večer otestovali
stejně jsem na to nějak nevěřila, jenže ono ejhle. V jednu v noci mě začal pobolívat podbřišek a já byla přesvědčená, že návštěva velké strany to spraví. No jo, nespravila, začala jsem trošku krvácet a byla jsem nervózní. Bolesti byly slabé, ale dost pravidelné asi po pěti minutách. No nic, byly tři hodiny a jeli jsme "pro jistotu" do porodnice, aby mě zkontrolovali a poslali domů
Na vyšetřovně mě prohlídli a sdělili, že jsem otevřená na 2cm, ale že vypadám dost v pohodě a vysmátě (já byla, ono to vážně moc nebolelo) že to jen tak nebude. Nechali si mě ovšem tam a přítele poslali domů s tím, že v ten den se mimi určitě už narodí, ale že to vidí až tak na odpoledne, spíš k večeru, ať jede klidně do práce (mmch do jiného města). Bylo kolem páté ráno a zavedli mě na pokoj. Prý ať se vyspím
zatím jsem nijak netrpěla, ale spát se teda rozhodně nedalo. Svíjela jsem se v posteli a sledovala intervaly mezi kontrakcemi. Byly už po minutě, ale pořád pohodička
V 6:30 mi zničeho nic praskla voda. To byl pocit
bylo jí hodně a tekla dlouho. Šla jsem tedy za sestrou, která mě poslala na sál, ale věci ať si ještě neberu, že to nemusí vůbec nic znamenat. Už se mi ale šlo špatně. Na sále mě PA napojila zase na monitor a řekla mi, jak mám rozdýchávat. Malá ale spala a ležela jsem tam hodinu než mě pustila z té postele dolů. Řekla, že pořád 2cm, ale že už mi dá nálev, ať si zajdu na pokoj pro věci a že můžu zavolat přítele. Mezitím jsem jí taktně sdělila, že nejdřív budu sdovolením nejspíš zvracet. Nevím, jestli už tak bolely ty kontrakce nebo jestli se mi udělalo zle z toho hlubokého dýchání, každopádně mi bylo fakt špatně od žaludku
Bylo tedy asi půl osmé a já se vydala na pokoj hlavně pro telefon, abych dala vědět příteli. Když jsem šla zpět, byla už čekárna před porodním sálem plná dalších těhulek, které čekali na kontroly. Musela jsem jít mezi nimi v poblité košili a čekat, až mě milostivě pustí dovnitř (nějak se jim nechtělo) už to fakt bolelo a opírala jsem se o dveře porodního sálu Asi v 7:45 mi dala PA nálev a řekla, že mám vydržet aspoň pět minut a kolem půl deváte ať si zajdu do sprchy. Na záchodě se mi opět udělalo
prekérní situace, když na jedné míse sedíte a druhá je daleko
Nyní už jen prodýchávat a čekat, až se otevřu Co nastalo nyní bylo asi nejhorší, kontrakce se stupňovaly šílenou rychlostí a já už se plazila po parapetu a nevěděla jakými pohyby nebo polohami si aspoň trošku ulevit. Nejhorší na tom bylo to, že jsem si nedokázala představit, že v těchle bolestech budu až do toho předvídaného odpoledne. Při další kontrakci už jsem cítila, jak už se něco tlačí ven. Věděla jsem, že nesmím tlačit, dokud nebudu dost otevřená, ale to prostě nešlo. PA mě teda položila na postel a řekla, že to nabralo šílený spád a že už klidně přitláčet můžu a že už mám třičtvrtě porodu za sebou
To by mě ve snu nenapadlo
kdybych to věděla, tak to zase tak hrozné nebylo
jen bylo 8:15 a Honza pořád nikde
Přijel těsně před půl devátou, když jsem zrovna začínala tlačit. To už byla jiná
kontrakce se sice pořád stupňovaly, ale tím tlačením jsem se natolik "zaměstnala", že mi to ani nepřišlo
Honzík mě hladil celý "zbytek" porodu po vlasech a trpěl se mnou Nyní už i přítomná paní doktorka mi říkala, kdy a jak moc tlačit a v 8:39 malá vyklouzla ven. Ani moc nebrečela
Po chvíli ji dali Honzovi do náručí a mně museli ještě zašít ten nástřih, o kterém jsem skoro nevěděla. Byla to neskutečná úleva. (teď nemyslím od bolesti, ale že už to máme za sebou a že jsem to tak zvládli)
Ani jsem se nakonec nezlobila na Honzu, že mu cesta dlouhá něco přes 20km trvala víc než hodinu byla jsem neskutečně spokojená a šťastná, když jsem viděla jeho slzy v očích při pohledu na naše čerstvé miminko
Měla jsem asi vážně štěstí. Do jiného stavu jsem přišla nečekaně, celé těhotenství probíhalo hladce a takový porod, co jsem měla já, bych vám přála všem
Ještě musím dodat, že bez babinetu bych to tak dobře nezvládla. Holky pro mě byly obrovským psychickým pilířem a celé těhotenství jsem měla kde sbírat cenné informace, zkušenosti a hlavně kde čerpat tu duševní podporu
Moc děkuji a všem, co mají porod ještě před sebou přeji hladký průběh a krásná zdravá miminka
Není tady
Toši, ještě jednou velká gratulace k Verunce, je překrásná a slohovka je
až mi slzička ukápla
Není tady
Ač se neznáme, tak moc gratuluju ke krásné holčičce i krásnému a hlavně v pořádku dopadlému porodu ! je to veliké štěstí a ze srdce Vám přeju, aby ste si ho užívala spolu s Vaším Honzíkem každý den každičkou minutu
Není tady
gratuluju k holčičce. Porod opravdu docela hladký. Já na tom byla kdysi podobně. V 6h příjezd do porodnice a v 7.20 malá na světě. Jen 3 bolestivé kontrakce, jinak pohoda. Taky bych to přála všem.
Není tady
Tošo, krásná slohovka, parádně se to četlo!
Ale jinak samozřejmě moc gratuluji k princezně
Není tady
Tosi, jeste jednou gratuluji k male
Porod vypada v tvem podani vazne jednoduse, takze se asi zacnu na porod uz pomalu tesit
Není tady
Krásná slohovka, moc gratuluji k Verunce, ať vám přinese jen samé štěstí a pohodku Hodně štěstíčka, zdravíčka a mlíčka
Není tady
Toši,
super porod, tak bych si to přála taky..
Hodně štěstí, blahopřeji k Verunce.
Není tady
krasna slohovka, super porod a prekrasna holcicka
Toso jeste jednou gratuluju
Není tady
Tošo, moc pěkná slohovka, ještě jednou ti gratluji k Verunce .
Není tady
Tošo, tak to byl super porod!!!
Hlavně, že už to máš za sebou a u sebe Vaše zlatíčko!!
Tak všechno nej a nej a nej!!!
Není tady