Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 27. 3. 2010 21:37

Verčulka
Letňátka 2008

Maminky dvojčátek, na slovíčko prosím...

Milé maminky, mám spoustu otázek, tak snad to dám nějak dohromady gloria

1. V kolikátém měsíci jste rodily? (jestli se to dá nějak zprůměrovat, kdy to zhruba očekávat, vím, že u každé je to   jinak smile ) Přirozeně nebo císařem?
2. Jak byly děti velké a jakou velikost oblečení jste měly do začátku?
3. Kojily jste? Jak dlouho?
4. Byly hned od začátku každý ve své postýlce nebo nejdříve spolu?

A hodně rad pro vyjukanou nastávající maminku, vůbec nevím, jak se to dá zvládat rodna

..no, bylo toho určitě víc, ale nemůžu si vzpomenout.. Děkuji moc smile

http://www.ticker.7910.org/as1cCxl0g410010MjAyMzA2ZHwwMTI1ZHxKaXJ1bGth.gif
Jiřík se narodil 25.7.2008 ve 22:47, 4350g a 51cm
http://www.ticker.7910.org/an1cHpI0g410010Nzc3NzRkenw3NjA4MDVkYXxFdmEgYSBEb21pbmlr.gif
Eva 16.7.2010 13:08 2150g 43cm
Dominik 16.7.2010 13:10 2300g 45cm

Není tady

#2 28. 3. 2010 20:36

lenule12
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Východní Čechy
Web

Re: Maminky dvojčátek, na slovíčko prosím...

Ahoj Veru,
já mám dvouvaječná dvojčátka po IVF
1. Rodila jsem v 35+5 přirozeně
2. Děti vážily po narození 2500 g a 2800 g a používali jsme velikost 56, která nám vydržela tak 2-3 měsíce
3. Kojím ještě teď, ale jednou denně na noc přidávám ještě Nutrilon
4. Ze začátku jsem je měla ve společné postýlce, která byla u nás v ložnici a cca v 5. měsíci šly již každý do svojí a do pokojíčku

Ničeho se neboj, dvojčátka jsou jen radost. A dle mé zkušenosti je vše snadnější než jsem před porodem očekávala, stačí si najít system wink Pokud tě ještě něco bude zajímat, klidně s ptej smile

http://www.ticker.7910.org/as1cF0I0g410010MjAxZHwxODZsZHxNYXQmIzI4MztqIGEgQWTpbGth.gif

Není tady

#3 28. 3. 2010 22:03

mufina1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek za Prahou
Web

Veru hjarta

1) porod byl 38+3 plánovanou sekcí - jedna z holek byla KP a druhá příčka
2) Berenika vážila 3100 g a Rozálka 2450 g - měřily 49 cm, velikost jsem dávala 56, pár kousků 50 - to hlavně pro Rozálku
3) bohužel jsem téměř nekojila
4) ze začátku byly v postýlce spolu, od cca 5 nebo 6 měsíců každá ve své s pokojíčku.... ale jsem tam dodnes s nima, jelikož špatně spí... a je to pro mě pohodlnější než tam běhat z ložnice

Verčulko budeš to mít složitější, jelikož už jednoho prcka máš a rozdíl mezi dětmi nebude moc velký... nicméně se to zvládnout dá... brzy pochopíš proč se říká, že dvojky jsou dvojí radost... jasně i starost, ale každou starost ti vynahradí... to mi věř!!!
moje holky jsou krapet živější a občas je den, že člověk fakt padá na d*žku (omlouvám se za výraz, ale nenapadá mě žádný výstižnější)... ale pak přijde večer, holky se začnou tulit, mazlit, předhánět se, která bude sedět u mě na klíně první a všechna ztracená síla je zas zpět...
a jak píše Lenka, je to jednodušší než se ti to teď zdá...
Rozhodně doporučuji od samého začátku děti "sladit" na společné jídlo a spaní... to vidím jako základ!!! jinak by ses z toho fakt mohla zbáznit... reta a po té, co tohle zmákneš už to půjde samo!!!

Není tady

#4 29. 3. 2010 8:02

lenule12
♥♥♥♥♥♥-
Web

Verči jak píše Mufí: synchronizace je základ, pod to se můžu podepsat stolt
Jinak spoustu informací také nalezneš na stránkách http://www.dvojcata.cz/index.php

http://www.ticker.7910.org/as1cF0I0g410010MjAxZHwxODZsZHxNYXQmIzI4MztqIGEgQWTpbGth.gif

Není tady

#5 29. 3. 2010 12:08

clare
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: České Budějovice
Web

ahojky
1. porod v 37+4, a kluci měli 2680g a 2620g a 45 a 46cm, rodila jsem císařem, ale bylo to naychlovku, nejdřív jako přirozeně, jenže béčko šlo napříč, tak rychle císař...
2.velikost jsme měli 56, v pohodě....
3.já kojila dlouho, nešlo mi to teda dohromady, ale naučili se hezky hned za sebou...plně do 5měsíce, ale pak ještě do 1,5roka, i když od roka jen v noci....
4.byli kažfý ve své, ale vešli se i spolu

jak píšou holky, je to třeba sladit dohromady a ten první rok, to je parádička...to až pak je makačka, pořád říkám, kdy se to zlepší...ale nic....mít je celej den bez pomoci...jsem už v Bohnicích...

Není tady

#6 29. 3. 2010 12:40

Verčulka
Letňátka 2008

Holky, díky moc!!! hjarta Já si to prostě nedokážu stále představit, asi hlavně tím, že mám jednoho malého neposedu a děsím se toho, jak to bude ještě se dvěma, to bylo jaksi mimo plán.. A dvojčata mám sladit jak? va Taky jsem si říkala, že by se "nějak" měla naučit jíst a spát společně..

Clare, nestraš!!! Já mám pouze muže (dělá na  směny) a dědu (vysoký věk), nikdo jiný ku pomoci není sad

http://www.ticker.7910.org/an1cHpI0g410010Nzc3NzRkenw3NjA4MDVkYXxFdmEgYSBEb21pbmlr.gif

Není tady

#7 29. 3. 2010 13:44

mufina1
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Veru já to dělala tak, že prostě když se vzbudila na jídlo jedna, dostala i druhá... a když se šlo spát tak prostě obě... i za cenu toho, že třeba jednu jsem musela chvilku uspávat... naštěstí tento názor zastávali už v porodnici, takže tam mě i učili kojit najednou... ocenila jsem tam takovej velkej kojící polštář, každou na jednu stranu a už to jelo... wink

je pravda, že zhruba do 3/4 roku až roku to zvládneš dá se říci bez problémů... do srpna jsem u holek i pracovala na sto procent (dělala jsem z domova)... pak jsem to musela omezit... momentálně jsou jak pytel blech a přes den toho krom točení se kolem nich moc nestihnu... vařit a uklízet musím ráno, kdy jsou v pohodě a i si vydrží chvilku hrát samotné... budeš se muset připravit na to, že budeš fakt lítat jen kolem těch dětí... sama pro sebe asi čas mít fakt nebudeš... ale i tak se to dá... a hlavně od samého začátku zapoj muže!!!!! pokud dělá na směny, je to docela dobré, prostě bude muset taky fungovat...
zní to asi strašidelně, ale dá se to... fakt jo...
jooo ještě jeden poznatek, za tu dobu co holky mám, mám... zpravidla se u nich střídají období pohody a prudění... naštěstí je to tak, že to maj nastřídačku.... jako jedna v pohodě, druhá protiva... jak kdyby ta příroda věděla, jak to zařídit, aby se chudák matka nezbláznila... lol

Není tady

#8 29. 3. 2010 14:07

Mateska01
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jablonec nad Nisou

Ahoj Veru...takže porod na 33 týdnu,praskla mi plodovka...sice jsem měla plánovaného císaře,ale i tak to bylo rychlé. Váha dětí Terezka 1490 gr a Matěj 2200 gr. Měsíc jsme si pobyli v inkubátoru na neonatologii v Liberci. Ze začátku jsem odstříkávala mlíko,ale protože byli v inkubátoru a zvykli mi je tam na sondičku,tak už pak k prsu nechtěli,ale mlíka jsem stejně měla málo. Jinak v postýlce byli ze začátku spolu,ale od 3 měsíce každý ve své v pokojíku. Jinak velikost 56 souhlasí.
A přesně,jak píšou holky...dodržovat denní režim u obou stejně...ikdyby náhodou nechtěli...prostě pár dní sice bude peklo,ale musíš to vydržet,jinka se pak z toho zblázníš...času moc mít nebudeš a ještě,kdyby ti vstávali a jedli na střídačku...tak si to půjdeš hodit!
1 rok je docela v pohodě...až začnou chodit,tak teprve nastávají krušné chvíle...pochopitelně jde každé někam jinam,takže s nějakýma výletama na odrážedlech po venku můžeš zapomenout... teda pokud nebudeš mít učiněné andílky big_smile držím palečky ať všechno zvládneš v pohodě hjarta
A sice je to dvojitá starost,ale i dvojitá radost! A když jsou starší a momentálně se neperou a nepřetahují o hračky,tak si spolu i vyhrají...a nebývají z nich mamani a závisláci jako z ostatních dětí.

http://lb3f.lilypie.com/YFnOp1.pnghttp://img27.imageshack.us/img27/1278/pc040628.th.jpg
www.mateska01.rajce.net  http://www.youtube.com/results?search_t … a&aq=f
1.Rok - 1.12.2008- Terezka - 10,08kg,79,5cm, Matěj - 11,35kg,78,5cm 18.měsíc-11.5.2009- Terezka 11,60kg,80cm Matěj-13,15kg,83cm

Není tady

#9 29. 3. 2010 14:09

lenule12
♥♥♥♥♥♥-
Web

Verči já také nemám nikoho na pomoc, babičky jsou daleko a přes den manžel v práci, ale zatím to není problém, i když když jdo s nima např. do poradny, všichni na mně koukají jako na blázna, jaktože jdu sama, ale opravdu se to dá smile
Jinak děti kojím najednou na kojícím polštáři myslím, že se to nazývá fotbalová poloha nebo tak nějak a také už nás to učili v porodnici. A přesně jak píše Mufi, když je jeden hladovej, tak holt dostane i druhej i za cenu, že bych ho měla budit. Spát jdou najednou, přebaluju hned po sobě atd. Já si zatím na nedostatek času nestěžuju, ale to protože jsou ještě malý a zatím se mi ani nikam nekouleji to později to asi bude mazec dumbom

Není tady

#10 3. 4. 2010 14:32

meryblue
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Teplice

Ahoj Verčulko, vím,. že budeš mít zápřah, ale chci ti i tak pogratulovat k dvojčátkům....kdo by to bylo řekl, vid? držím palce, at to zvládneš co nejvíc v pohodě.

http://lb4f.lilypie.com/VkYKp2.png
http://lb2f.lilypie.com/O287p2.png

Není tady

#11 6. 5. 2010 12:14

Verčulka
Letňátka 2008

meryblue napsal(a):

Ahoj Verčulko, vím,. že budeš mít zápřah, ale chci ti i tak pogratulovat k dvojčátkům....kdo by to bylo řekl, vid? držím palce, at to zvládneš co nejvíc v pohodě.

Moc děkuji par Jůůů, to uteklo, za pár dní už vás bude o jednoho víc hjarta

Není tady

#12 6. 5. 2010 12:17

Verčulka
Letňátka 2008

Tak pořád přemýšlím nad tím, co jste mi tu napsaly a pořád si myslím, že to není možné zvládnout, chjo dumbom Ještě otázečka - to je nějaký speciální kojící polštář nebo klasika co se používá běžně? A když kojíte najednou, tak vám je někdo musí podat, ne? A jak řešíte když brečí najednou? Používaly jste monitor dechu? Četla jsem, že u dvojčátek se doporučuje.. Díky moc smile

Není tady

#13 6. 5. 2010 15:43

lenule12
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ahoj Verči, já mám kojící polštář, který jsem kupovala od paní, která ho měla údajně ze speciální prodejny pro dvojčata z Rakouska, co jsem měla možnost ho porovnat s nejběžnějším polštářem TeraBag, tak je oproti němu věší (širší i delší a má široké konce, takže se dá použít, tak že máš konce v zadu a když jsou děti větší, tak se dá dát obráceně a konce máš ve předu, ale to jsem ještě nevyzkoušela). Jinak je naplněn normálně kuličkami, které si vždy setřepu, tak jak mi vyhovuje. Ale i s tím TeraBag bys určitě nakojila :-) Jinak je dobré, když má pratelný potah.
A co se týká kojení, tak k tomu nepotřebuju asistenci nikoho. Já to dělám tím stylem, že kojím na gauči nebo na posteli nebo teď i na zemi, kam si položím nejdřív obě děti, posadím se mezi ně, dám si polštář a postupně si děti podám na polštář, chce to jen trochu cviku, ale jde to :-)
A co se týká monitoru dechu, tak já měla Respisense, což je jediný monitor, který můžeš používat, pokud budeš mít děti v jedné postýlce. Ale používala jsem ho jen asi měsíc, pak jsem na něj občas zapomněla a už jsem si odvykla.

Není tady

#14 6. 5. 2010 15:56

clare
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: České Budějovice
Web

Verčul jde to zvládnout, já mám ještě 2 školáky a prostě to jde a z toho z čeho máš největší strach a to jsou problémy prvního roku,  zvládneš levou zadní před tím co tě čeká potom
já kluky kojila každého zvlášť, i když jsem to uměla kojit oba naráz, každého zvlášť jsem si víc užila, jeden byl trošku trpělivější, počkal s dudlíkem, tak to šlo
monitor dechu jsem měla u obou v postýlce teď nevím přesně, ale možná až do 1.roku
s tím, když brečí oba najednou ti můžu říct, že asi to mají nějak udělané tak, že oba najednou brečeli hodněmálo, a když tak prostě musel jeden počkat....

Není tady

#15 6. 5. 2010 19:56

mufina1
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Verčulí přidávám se k holkám... fakt to jde zvládnout... a naprostý souhlas s Clare, že ten první rok je procházka růž. zahradou oproti tomu co postupně přichází lol stolt
fakt se toho začátku neboj...
to kojení najednou se dá i s peřinou... když si jí našteluješ kolem sebe tummenupp jde o to jednou dvakrát to zkusit a bude to ok stolt
monitor jsme neměli vůbec... rodila jsem docela pozdě, holky byly "donošené" a můj dr. prohlásil, že se mám na monitory vy... vissla nevím, možná jsem "střelec", ale prostě jsem mu uvěřila a přesvědčila sama sebe že vše ok fakt bude... ale rodit děti dřív, tak jsem asi ty monitory koupila tak jako tak...

Není tady

#16 7. 5. 2010 15:18

zdenca
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Zlínsko
Web

Verčuli, já rodila taky v 35+5, děti vážili 2600 a 2010, kojila jsem s příkrmem (UM) do 4 měsíce, pak už jenom UM.
Hned od začátku jsme je měli každého ve vé postýlce v ložnici, kde jsou do teď,protože nespí moc dobře a v pokojíčku je starší syn - školák, kterého by jinak v noci budili. Monitory dechu jsem neměla, protože děti byli po porodu naprosto v pořádku - ani v inkubátoru nebyli.Ze začátku jsem se snažila, jak píšou holky, budit, krmit a přebalovat ve stejný čas...jinak by to bylo na palici.
Jinak naprosto chápu tvůj strach - já ho měla taky, ale pak jsem si řekla, že nad tím nebudu moc přemýšlet, že se "to" nějak vyvrbí samo v reálu. Nemá cenu si cokoli plánovat, protože praxe je pak jiná. No a když pláčou oba najednou, tak holt má přednost ten, který má větší "decibely". Ale taky většinou jsou ty děti trochu rozdílné -tzn. jeden klidnější a jeden "nervák".
Zkus se mrknout na ten dvojčatový web, který ti dporučila Lenulka. Najdeš tam spoustu jak rad, tak i podpory. Takže se drž a hlavně ať jsou prcci v pořádku a co nejdýl u tebe tummenupp

http://lb3m.lilypie.com/iMZHp1.png
Anna a Matěj

Není tady

#17 8. 5. 2010 21:45

wanesa
♥♥♥♥---

Verčulko ze všeho nejdříve bych Ti chtěla pogratulovat k párečku....
Já jsem také maminka jednoho roztomilého dvouletého párečku z IVF, jsou to pěkný rarášci...
Když jsem byla těhotná taky jsem se bála toho jak to všechno zvládnu, jsme sami s manželem, babičky a dědečky, tety a veškeré příbuzenstvo máme 100 km daleko, manžel hodně v práci, takže obavy byly, ale jak píšou holky, první rok procházka růžovým sadem, pak to teprvá začalo být krušný a je stále, jak píšou holky snaž se je společně sladit, taky jsem to tak dělala, když jeden chtěl jíst, budila jsem i druhého, když jsem přebalovala, přebalovala jsem i druhého, spát chodili společně i když jeden nechtěl, já to navíc měla ztížený protože Karolínka se narodila se zakloněnou hlavičkou a museli jsme od 4-12 měsíce cvičit 5x denně Vojtovu metodu (před každým jídlem vysvléknout donaha, zacvičit, obléknout), nějaký ten měsíc jsem cvičila i s Ondrou. Byla to fuška, byla jsem mrtvá, ale dalo se to zvládnout, ale jak padnul první rok a začali chodit bylo hůř a teď..... :-)) odstrkovadla beru jedině když jdeme ve dvou, jednou jsem si troufla sama, jeden mi jel k potoku druhý k silnici, nevěděla jsem kterýho zachraňovat dříve, takže jsem se zařekla a na odrážedla zásadně ve dvou, do obchodu taky ve dvou a nebo rovnou bez dětí, důležité je zapojit do všeho manžela jinak si nenajdeš čas pro sebe, ten můj pomáha od doby co se narodili se vším, přebaluje, koupe, uvaří, vezme je na procházku, cokoliv.....nepřeháněj to s nákupem hadříků, já se bála aby měli v čem chodit a pak jsem zjistila, že to ani nestíháme unosit, dobrý je mít některý věci univerzální co může nosit holka i kluk, jednou to oblečeš holce podruhé klučíkovi, teda teď už jsou jim dva roky a dokáží se pohádat, že tahle mikina je zrovna jejich, takže teď už se to hodí oddělit, ale když byli 0-2 roky tak jim to bylo šumák co mají na sobě :-))

Jinak já rodila v 37+1tt, šla jsem na kontrolu a už si mě tam nechali, byla jsem hrozně oteklá, vysoký tlak, bílkovinu v moči, ještě ten den mi dali vyvolávací tabletu a rodila jsem přirozeně, Karolínka v pohodě (2,65kg a 48cm), Ondrášek (2,75kg a 49cm) bohužel nechtěl a vytahovali ho kleštěmi (tím tě nechci strašit jen píši jak to bylo :-)) ) v nemocnici jsme byli 10 dní já je trávila na JIpce a Aru rozjela se mi preeklampsie, děti jsem viděla 1x denně, kojení se mi vůbec nerozjelo, nikdy jsem nekojila, nevím čím to bylo způsobený, asi tím vším preeklampsie, kapačky, nová krev, děti jinde než já, kojící polštář mi byl na nic, ale moc moc doporučuji se rozkojit, my ještě stále krmíme Bebu, teď už teda jenom ráno a večer, ale když to jedli od rána do rána tak to byl nápor na peněženku, já si schovávala ty lopatičky co jsou v každé krabičce a když jim byli dva roky, tak jsem si spočítala podle lopatiček, že jenom za umělý mlíko jsme za ty dva roky dali 80 000 a to nepočítám zbytek.....

děti měli tak 2 měsíce velikost 56, a v postýlce spolu spali taky tak dva měsíce, pak už měli delší ručičky a nožičky a stávalo se, že když jeden plakal uhodil ručkou druhého a vzbudil ho, tak pak už měl každý svoji, spíme v nich ještě teď, monitory dechu jsme taky nikdy neměli, děti byli donošený, v nemocnici v inkubátoru vůbec nebyli, a já si to tak nějako nepřipouštěla, že by se jim mohlo něco stát, a taky se mi nechtělo investovat toliko peněz, stačil ten kočár...

A co kočárek? Už máš vybraný? My máme Easy Walker duo a naprostá spokojenost lehký, otočný na místě, krásně se složí do auta, sundávací korby, teď si do něj děti dokáží nalézt sami...kamarád co má taky dvojčata koupil nejlevnější kočárek a už má v pořadí čtvrtý protože každý se jim rozbil, lepší je investovat víc peněz a mít kvalitní kočárek.....

Ale jinak dvojčátka jsou úžasný, neměnila bych, a občas se s manželem smějeme na co si ty kamarádky s jedním dítkem stěžují....a přijde nám humorný když potkáme rodinku kdy maminka, tatínek, babička i dědeček jdou na procházku s jedním capartem a hlídají ho jako ostříži......to se dvojčátkům nemůže stát....
ahoj přeji pevné nervíky.....

Není tady

#18 17. 8. 2010 14:24

Verčulka
Letňátka 2008

Ahoooj smile Tak to zkusím trošku oživit otázkou na kojící maminky: Střídaly jste dětem prsa nebo měl každý svoje? Já střídám, ale někde jsem četla, že by měl mít každý své...

No a jinak ještě jednou dík za příspěvky hjarta

Není tady

#19 17. 8. 2010 20:51

meryblue
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Teplice

ahoj Verčulko, jak to zvládáš? myslela jsem na tebe...v kolikátém tt jsi rodila? PŘIROZENĚ? a co míry? já jsem tak nějak taky v šílenym zápřahu, tak jsem tě nějak nestihla odsledovat-) kdes nakonec rodila?
jsi šikulka, že kojíš? já musela malou přesně ve 2 měsících odstavit, páč jsem kojila často a dlouho a ukojení jaksi nemůžeš dělat nic jiného a štěpík mě ještě hodně potřebuje, takže pak začal vyvádět, žárlit a bylo to o nervy, ted jsme na lahvičce a krmím jen párkát za den, mohu u toho běhat za malym-) v noci krmim jen jednou a tak, je to škoda, ale jinak to nešlo, páč by si štěpík mohl i  ubližit, začal na sebe upoutávat pozornost tím, že skákal např. ze sedačky na kolena, pak byl pomlácený apod-když jsem kojila....
prý jsou děti takhle brzy za sebou horší, než dvojčátka, ale ty to máš všechno najednou....jak to jde? držím palce-) my to máme zatím pořád docela nářez-))))) malá mi zatím dost bulí, ještě se nezabaví a nemá ještě pořádný režim a do toho štěpík-uličník-))))) každý má zatím jiný režim a nejde to zatím dohromady...

http://lb4f.lilypie.com/VkYKp2.png
http://lb2f.lilypie.com/O287p2.png

Není tady

#20 17. 8. 2010 20:59

Vikinka23
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Key West
Web

Verčulko,moc ti gratuluji pussa A kdy nám hodíš nějakou fotečku? Jinak s kojením ti moc neporadím,ja kojila sotva měsíc a to co jen byly v nemocnici,holt doman nám to nešlo :-(

http://img5.rajce.idnes.cz/d0503/1/1607/1607624_4dfb415b9971aee9202fd0e692c446e2/images/babinet.JPG[url=http://www.ticker.7910.org/eng][img]

Není tady

#21 21. 8. 2010 23:14

Verčulka
Letňátka 2008

Děkuji holky a jen v rychlosti hodím odkaz na rajče wink http://verrysek.rajce.idnes.cz/Dvojcata/

Není tady

#22 22. 8. 2010 0:17

Gabu
♥♥♥♥♥♥♥

Verčulko máš krásný dětičky hjarta pussa

http://tac.families.com/ezb/1218459.png

Není tady

#23 22. 8. 2010 6:00

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Verculko, koukla jsem na miminka a jsou tak nadherny! hjarta Musis byt moc pysna mama. smile Jirik je taky moc roztomily, moc se vam vsichni tri povedli. smile

Není tady

#24 22. 8. 2010 8:01

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Zlínský kraj

Verčulko, Domíšek s Evičkou jsou fakt nádherní hjarta a Jířík vypadá jako pořádně hrdý brácha tummenupp přeji hodně zdraví, Tobě strašně moc síly a energie tummenupp jsi super maminka, tak to určitě zvládneš na výbornou tummenupp

mohla bych mít jen jednu otázku, která mi vrtá hlavou? smile jak to děláte s autem, když potřebujete jet celá rodina pryč? vlezou se dozadu 3 sedačky, nebo máte větší auto? smile

Není tady

#25 22. 8. 2010 10:52

Verčulka
Letňátka 2008

Gabu, Leni, hrozně moc děkuji parhjarta I když ty vaše princezny jsou tak sladké hjartahjartahjarta Leni a gratuluji k těhu (chodím koukat na dlouhodobky, je vás tam hodně co vás "znám") K autu, máme ford mondeo kombi a vejdou se tři sedačky dobře. Kluk je uprostřed a dvojky z krajů a super stolt Jenže máme děti 4, tak se to bude muset do budoucna řešit, teď na to fakt není dumbom

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí