29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Ahoj holky,
chtěla bych se vás zeptat jestli už jste se s tím někdy setkali, nebo o tom něco víte.
Terezka se narodila s velkými fleky na zadečku. Vapadá to jako světlejší modřiny. Jsou to dva takově větší nepravidelné fleky, jeden se táhne až na záda, a pár menších okolo. Dětský lékař mě ulidnil, že to jsou jen pigmentové skvrny a že časem zmizí. měse to ale nějak nezdá a teď na ročkí prohlídce jsem se ho na to zapomněla zeptat.
Vůbec to nemizí a tím jak roste se to spíš roztahuje a zvětšuje. Mám strach že jí to zůstane a že až bude velká tak bude mít přes spodní část zad až na zadek velké fleky a bude z toho nešťastná
Nesetkali jste se s tím některá?
Není tady
Abby, naše Valentýnka to má na zádíčkách. Když jsem to u ní našla, taky mě to vylekalo, ale na štěstí nám to víc neroste a zůstal, jí tam jen menší flek. Pokud se ti to nezdá, tak zajdi na kožní, tam se dozvíš víc.
Není tady
Abby21 napsal(a):
Ahoj holky,
chtěla bych se vás zeptat jestli už jste se s tím někdy setkali, nebo o tom něco víte.
Terezka se narodila s velkými fleky na zadečku. Vapadá to jako světlejší modřiny. Jsou to dva takově větší nepravidelné fleky, jeden se táhne až na záda, a pár menších okolo. Dětský lékař mě ulidnil, že to jsou jen pigmentové skvrny a že časem zmizí. měse to ale nějak nezdá a teď na ročkí prohlídce jsem se ho na to zapomněla zeptat.
Vůbec to nemizí a tím jak roste se to spíš roztahuje a zvětšuje. Mám strach že jí to zůstane a že až bude velká tak bude mít přes spodní část zad až na zadek velké fleky a bude z toho nešťastná
Nesetkali jste se s tím některá?
Abby to co popisujes ma moje dcera,ale nema to od narozeni,ale od 7 let dnes je ji 17 let.
Kdyz jsem to poprve objevila myslela jsem,ze ji nekdo z deti venku neco udelal ma to na brise a vypada to jako modrina ma 2 velky fleky a okolo 2 mensi na pateri taky 2 mensi.Lekar si toho vsiml pri prohlidce ta se konala asi tyden po mem zjisteni myslel si ,ze ji nekdo ublizil.Dceru poslal na kozni tam nam doktorka zdelila ,ze je to zrejme skloredermie a dala ji masticku,aby si to masirovala.Asi po pul roce,kdy se to nezlepsilo jsme navstivili jineho kozniho lekare jeho odpoved byla stejna,chtel odebrat vzorek tkane,ale pres ukrutny sceny dcery to radeji vzdal.Bohuzel dcera se toho nezbavila a nezbavi pry do konce zivota.Nejhorsi to pro ni je na plovarne,kde si kazdy mysli,ze je to modrina a vypada to dost blbe,ale plavky vcelku nechce,ze pry se ji nelibi.Takze radim navstiv sveho kozniho lekare a uvidis.
Není tady
Abby koukla jsem te na web na tu tvoji holcicku a videla jsem ty jeji fleky na zadecku no vypada to tak jako to ma moje dcera,ale dojdi s ni na kozni treba to bude neco jineho.
Není tady
eremuruss: díky, vidíš já jsem si ani nevšimla že to mám vyfocené. A to tam jde vidětsotva půlka. A dokonce jak na to koukám, tak mám pocit že je to teď viditelnější.
Ani vlastně nevím, jestli to má od narození. Všimla jsem si toho až asi dva týdny po porodu. V porodnici mi nikdo nic neřekl...
Zkudsím zajít k té kožní, potřebuju k tomu žádanku od dětského? Nebo můžu jít rovnou?
Není tady
Abby21 napsal(a):
eremuruss: díky, vidíš já jsem si ani nevšimla že to mám vyfocené. A to tam jde vidětsotva půlka. A dokonce jak na to koukám, tak mám pocit že je to teď viditelnější.
Ani vlastně nevím, jestli to má od narození. Všimla jsem si toho až asi dva týdny po porodu. V porodnici mi nikdo nic neřekl...
Zkudsím zajít k té kožní, potřebuju k tomu žádanku od dětského? Nebo můžu jít rovnou?
Muzes jit rovnou a dej pak vedet jak si dopadla.Drzim palce
Není tady
Abby21 napsal(a):
Koukam na vahu tve male ,kdyz se narodila a v roce. Moje dcerka mela 3100 g a v roce vahu co tvoje holcicka.Byla take drobounka moje teta rikala,ze je moc hubena a ted ma potize z obezitou nikdy bych tomu neverila,ze takove vyzle se takhle zakulati.Syn byl baculaty od mala do tech 8 let a ted je,az moc vychrtly je mu 18 let.
Není tady
Abby Erik to má taky, ale má to už od narození. Nejdřív jsme mysleli že je to modřina, která vznikla při porodu (porodní asistentka mi ležela na břiše, aby ho vůbec dostali ven), ale pak jsme zjistili že to nemizí. Prý to není až tak neobvyklé a dokonce jsem o tom i četla, že to zmizet může, ale nemusí a proto to bývá na zadečku kde to není tolik vidět (prý to tak zařídila příroda ). No a řekla bych že Erik má tu skvrnu pořád stejnou, ale jak roste, tak vypadá menší a když na to teď koukám, tak i trošku zesvětlala.
Tady jsem to dokonce našla v chytré knížce:
některá miminka mají v křížové oblasti břidlicově šedou skvrnu se zvláštním názvem "mongoloidní skvrna". Je to jakési rodinné znamení, dá se říci regionální, často se vyskytuje v oblasti Středomoří. Ne vždy se ztratí, ale byl to přece jen dobrý nápad, že se vyskytuje na místě, které se neukazuje kdekomu.
Tak budeme doufat, že to těm našim prckům zmizí
Není tady
Ahoj Abby,
ja to teda nevidela, nemuzu to v tech fotkach v rychlosti najit...
Oba mi kluci maji drobne pigmentove skrvny take. Tomasek dva male flicky na stehynku, asi barvy cafe au lait, Dany zase na zadickach vetsi hypopigmentaci, asi jako petikoruna.
Taky to nebylo videt hned po narozeni, oba kluci meli silnou zloutenku, takze jsem je objevila az pote, co zloutenka odeznela.
Pokud jsou to opravdu pigmentove skvrny, tak te nepotesim. Budou pravdepodobne rust s ditetem, reagovat mozna na slunecni zareni ( vlete se muzou tedy zvyraznit).
Není tady
Není tady
Abby21 napsal(a):
Abby a zcervenalo ji to nekdy okolo toho fleku?Dceri to pak krat jako by zcervenalo jako by to obkreslilo ten flek.Musela na to brat antibiotika.
Není tady
Kotr, ta mongoloidni skvrna by to u vas opravdu mohla byt. Piokud Abby mysli to same, tak tohle by melo case zmizet. Ale tezko se to soudi takhle na dalku, pokud se nad tim nepozastavil pediatr.
Není tady
Teda, taky jsem se mohla zeptat přímo u nás v chlívě, koukám
Kotr, to je přesně to stejné co máme my!! Jen nám to na pravé straně jde více i na záda. Před chvílí jsem ji na to zase koukala, a teď během dne to vypadá hodně světle. Ale vždycky večer při koupání to je hodně výrazné. Asi je to světlem.
Eremuruss, taky díky za odpovědi. Nikdy jsem nepozorovala, že by ji to kolem červenalo...
Ale s tou vahou jsi mě moc nepotěšila. Já se toho bojím už dlouho. Sama jsem byla v roce stejně drobounká jako Terezka a přibližně od páté, šesté třídy bojuju neúspěšně s váhou
Jo Kotr, taky jsem si myslela jestli to není modřina z porodu. Doktorka mi taky ležela na břiše
U nás to vypadá takhle: (tady to skoro nejde vidět, ale to je světlem. Normálně je to daleko výraznější)
Upravil(a) Abby21 (26. 3. 2010 15:31)
Není tady
Zdravím, maminky tuhle skvrnu má Vojtíšek taky, vypadá to jako modřina, taková šedo modrá barva, a jak píše Kotrmelína je to "mongoloidní skvrna" často se vyskytuje v oblastí kříže a na zadečku, typická pro obyvatele Středomoří, ale to už tu asi je napsené
dr. říkal, že by měla zmizet, ale mě se to nezdá, vypadá to jako by Vojta od nás byl bitej jako řešeto
každý kdo ho vidí, tak se nad tím pozastavuje, takže všem vysvětluji o co jde. No každopádně, když jsme dorazili z porodnice k dr. na první prohlídku tak se nad tím tak rozplýval, asi se zas tak časo nevyskytuje, ještě máme na hlavičce a ruce hemangiomy ty si myslím, spíš že vyblednou a to se zas každý ptá jesli má Votja otlačenou hlavičku.
Není tady
Ahoj holky, my tuto skvrnu máme taky...vysvětlení je zde:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Mongolsk%C3%A1_skvrna
Není tady
Ahoj, tady v Japonsku je to běžná věc, taky mě to docela vyděsilo, když jsem chodila se synem na plavání s dětmi a viděla jsem ty "modřiny" na zadečcích. Některé děti měly jen malé skvrny, ale pár jich mělo třeba celá modrá záda...I když je můj syn napůl Japonec, skvrnu neměl žádnou. Mizí to prý do začátku školní docházky. Překvapuje mě, že se to objevuje i u českých dětí. Ale jak koukám na ty vaše fotky, vypadá to přesně tak. Určitě to časem zmizí, není se čeho bát.
Není tady
Stránky: 1