|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ali, kdyby se to vešlo na lžičku, tak by to šlo. Ale já musím dávat 2,5ml a to bych řekla, že je tak lžička spíš polívková lžíce. No odměřuju stříkačkou. Poslední várku antibiotik jsem už bohužel nedala, protože je Markétka celá osypaná. Prý se to stává.
Příkrmy zatím dobrý, začala i večer baštit kaši s chutí, nestačím nabírat lžičky.
Ale musí být trochu vyhladovělá, tak dvě a půl hodiny po kojení. Pak po půl hodině ještě dokojím. Obědová mrkev s brambůrkem taky chutná. No ona se vrhá na všechno co vidí. A křupky, ty vedou úplně nejvíc. 
S příkrmama myslím, že když děti nechtějí tak se nemají nutit. Ale zkoušet a zkoušet. To co píše Ališ je dost pravděpodobný. Jestli se začne v šesti nebo v sedmi je asi fuk, ale pak dýl už by to mohl být problém. Ale chápu, že názory můžou být různé. 
Zuzi, Sofinka je jak modelka.
A gratulace k dalším zoubkům.
Není tady
Spite krasavice?
Tak my meli dneska posledni baby schwimmen a prislo mi to teda pekne lito
a pani co to vede bude mit mimco v srpnu a planuje dalsi kurz az na leden - unor, coz samo chapu, taky rikala, ze by byla nahrada za ni, ale ta je taky tehule, takze nic a jedno plavani, co by tu bylo, je pry nic moc a jeste k tomu drahy a daleko 
Takze nam nezbyva nez chodit pravidelne cvicit do bazenu
Ja u Astraina asi propasla dobu prikrmu a pak mi nechtel hento a tamto a visel na koze jak byl den dlouhy pekne dlouhou dobu, proto, jsem si to ted vycihla s prikrmama drive a jsem spokojena jak to je. Je mozne, ze kdybych zacla driv s prikrmama, stejne by byl fifron a visel na koze, ale to jsem o nicem nic nevedela, byla jsem jeste mladice mlada a nejak jsem to vsechno neresila, jako tedka, tak bych byla teda rada, aby to tentokrat klaplo a potvrdilo se, ze jsem udelala chybu, kde jsem si myslela
Rozumite? 
Peti, tak se na to vytento a zkus to treba zase jindy 
Zuzi ja jsem tak strasne nemozna, ale slibuju, ze sem ty fotky hodim se 7. mesicem, jsem rada, ze tu vubec neco napisu a prehrabu mejly, ktery se mi hromazdi vic a vic a seradim fotky a.....a.......no je toho moc, jak clovek sedne za computer, co si budem vykladat, ze jo 

A Sofi bude teda prazvlastni nevestinka
co se v mladi.............slusi moc 
Jo a Zuzi, ja byla tak zhruba pred mesicem u kozni kvuli takovemu hnusackemu znaminku na rameni(mam ho tam uz x let) a ta mi nedoporucila, abych si to ted kvuli noseni nechala odstranit
Tak nevim, mela bych asi vetsi jizvu, jak rikala, ale me se zda, ze bych to mela prezit, coz? Hod info, jak je a co jizva atd.
Pac tak dlouho mi trvalo nez jsem se konecne odhodlala a pak tohle 
Holky, kolik maji rozmery ty vase postylky prcku, me se zda, ze ta nase je nejaka uzka a mala, mame ji pujcenou a Alik se ted pretaci v noci v postylce a blokne se a zustava pak napric postylky a nejde to ani tam a ani zpet a tim se samo probudi
Def kde jsi s tim krkancem 
Není tady

Já ty příkrmy zase až tak neřeším. Teď nechce, tak nechce. Je to na něm. Jen jsem to zkusila. Navíc to pořád beru tak, že mu chybělo 6 týdnů do TP, takže máme pořád ještě měsíc fóra 
Zusím to třeba zase za 14 dní
Já mám taky známou, které holčička nechtěla nic jiného než prso. Ale nevím, kdy oni začínali s příkrmama, takže se o zkušenost nepodělím .....
Není tady
ahoj holky a mimina 
co ta Veranka myslite že nechodí schválně??? kvůli té debatě s ohrádkama??? to snad nee

nevěřím že má tolik práce že se měsíc neozve. zkusím jí napsat mail.
dočteno mám, ale jako obvykle vím prd, nemáte taky pocit že vám ubývá mozková kapacita? já mám pocit že mě jo 
Hanu jsem ráda že už jste v rámci možností v pořádku. to píchání do hlavičky znělo hrozivě
dej Markétce za nás hubana a ať už je v pohodě.
já dávám probiotika Laktobacílky a míchám to do příkrmu takže ani neví že něco dostává.
s tím masem já taky četla 6xmaso 1x žloutek, ten jsem zatím nedala a jedem v mase. Vojta bude masožrout po rodičích
zato ovoce mu moc nejede, jablko jen povařený co dělá moje mamka přesnídávky sice se trochu u toho otřásá ale pusu otvírá, banán mu vůbec nejede. Ze skleniček mu chutná švestka meruňka broskev tak jsem zvědavá jestli to bude stejné až budou čerstvé.
s odkládáním příkrmů taky moc nesouhlasím podle mě jim v půl roce docházejí zásoby železa a nevím čeho dalšího a hlavně i proto se začíná s příkrmama ne? tak jsem to aspoň někde četla. podle mě mimčo ti na oko může prospívat, ale jestli mu chybí třeba to železo jen tak nezjistíš. i když ono si vezme co potřebuje z mámy ale potřebuje toho čím dál víc a pak je jak parazit na úkor mámy. já třeba beru železo protože ho mám žalostně málo a zjistili na to jenom na providelné prohlídce ohledně střev, jinak bych taky netušila nic. Je to jenom můj názor, ale dýl jak do osmého měsíce bych nečekala. s tím že si pak hůř zvykají - je to možný, ale naučí se to podle mě každej, toho bych se zase nebála. Jsou děti které málo a špatně jí a byli přikrmovány od půl roka.
Ališ ty ses rozjela se šátkama to je paráda, na úvazy na záda jsem si ještě netroufla a ty je dáváš levou zadní
Zuzi s tím spaním v posteli jak píšeš na tom svém vláknu, jsem na tom stejně bez Vojty špatně usínám i když se třeba nevzbudí když jdu spát a nepřisaje se, špatně se mi usíná. Ale záda mám na tisíc kousků a těším se až se JEDNOU vyspím celou noc a sama. ALe času je dost. Takže se říďte tím jak to cítíte a držím palce ať na to máte stejný názor.
já spíš řeším, že Vojta mi v té posteli docela cestuje i přes peřinu a ve spacím pytli se překulí, takže my na staré kolena se ještě budeme učit spát v postýlce, aspoň než půjdu já spát. jinak bude pořád na zemi. Docela často poslední dobou spí na břichu takže se točí točí a bůh ví kde by skončil. No ale ještě nespadl tak snad to nezakřiknu 
u nás teď dva dny probíhá houpání na kolenou takže za chvíli se rozeběhne. je to rychlovka už teď no to nevím co budu dělat pak. a sezení za chvíli asi taky když se točí tak se vzepře na lokti a skoro si sedne. strašně to letí nepřijde vám?
zuby zatím pořád jen dva, ale kouše jak démon a hučí tak nevím jestli se něco neklube. dneska mi tak kousnul do nosu že jsem vděla všechny svatý a zuby měla obtisklý ještě hodinu
bolest jako prase 
kattynko upřímnou soustrast moc mě mrzí cos musela prožít, měla jsem to s babičkou tak to trochu znát. Ať je brzy lépe 
Není tady
ALiš - a jak můžeš vědět, že takový dítě by se v šesti měsících nechovalo úplně stejně?
On statistický důkaz v podobě jedný kamarádky není úplně všeříkající.
Hanu - čajová lžička má obsah 5-7 ml, podle typu. To znamená, že 2,5 ml by se ti tam opravdu mělo vejít.
Jo tak krkání by vás zajímalo? Tož já si jdu pro knihu a něco vám nadatlím 
Není tady
Tak jako prví věc se mi to otevřelo na kapitole s názvem "Nezačínejte s pevnou stravou příliš brzy"
citace:
Kojené děti nepotřebují pevnou stravu po dobu prvního roku života a vůbec by jí neměly dostat alespoň prvních šest měsíců. 
Pak je tam samo další info, ale přiznám se, že přepisovat se mi to echce 
A teď to slavný krkání 
Kapitola 6 - Co očekávat od dítěte, podkapitola Fyzické chování, které rodiče znepokojuje:
...
Když už se zabýváme dětskými zvuky, chci vás upozornit, abyste se nezdržovali říhání. Kdysi v dávné minulosti jedna matka zjistila, že její miminko méně ublinkává oběd, když ho poklepe po zádech, aby se uvolnil spolykaný vzduch z žaludku. Tahle procedura se stala takovým rituálnem, že mnohé nové matky jsou přesvědčené, že jejich dítě nepřežije, neříhne-li hlasitě po každém jídle. Ve skutečnosti není nikde psáno, že vaše dítě musí říhat. Některá miminka spolykají spoustu vzduchu a pohotově říhají, až uši zaléhají. Jiné ho spolykají velmi málo a vůbec si odříhnout nepotřebují. Pokud zjistíte, že odříhnutí po jídle brání dítěti v ublinkávání, můžete se o to trochu snažit, ale nedělejte z toho drama. pro odříhnutí po jídle neexistuje žádný zdravotní důvod.
Citace z Robert. S. Mendelsohn: Jak pečovat o zdraví dítěte... navzdory vašemu lékaři
Není tady

Defi ten sirup se v té doporučené dávce fakt na lžičku nevejde. Je tam odměrka přesně na těch 2,5 ml a to je buď hooodně plná klasik čajovka a nebo dvě ty malý dětský plastový. Já to taky dával na dvakrát na té plastovce
Gall.... taky mi ty mozkové buňky chcípaj. Snad víc, než po chlastu
Já říkám, že se ta hava zaplňuje mlíkem a "jajíčkama" 
Dany teď spí na boku. A to úplně na hranici k přetočení na bříško. On snad celou noc vyvažuje, aby se na to břicho nepřekulil 
Není tady
No to prave nikdo nevi, jestli by to u nekterych deti bylo lepsi zacit driv, nebo pozdeji, nebo jestli je to fuk
ja ted zkousim druhou variantu 
Gall, tak jsi vylezla po dlouhe dobe, vitej mezi nami zeno 
Aaaaaa Vojtisek se rozlizaaaa, tak uz se tesis na domaci zavody? 
No Veranna dneska prispivala u Zuzanky na vlakne, takze zije, ale ze sem nenapise....... 
Gall, u nas to samy s bananem, okamzite pozna, snad i po cichu, ze je smichany s jablkem banan a nenenene, ale jablko s hruskou musim povarit az pak mi to sni
si me teda rozmazluje 
Není tady
Def, nic jsem o rihani driv necetla, ale tohle jsem si presne myslela
my jsme nerihaly, vsechny rihance byly spontanni
diky za osvetleni 
Jo a 2,5 ml na malou lzicku
tak ne na tu nasi
je toho docela hafo, my davali strikackou, fuj, doufam, ze uz nikdy vice 
Není tady
Gall - a když se na tobě nedostatek železa neprojevoval, tak proč je nutný ho doplňovat? 
Mě kdysi zjistili nedostatek bílých krvinek
Cpali do mě asi 15 prášků denně a na kontrole za tři měsíce přisli na to, že mám nedostatek červených krvinek
Takže vyměnily prášky a znovu. A víte, co bylo za tři měsíce? Kritický nedostatek bílých krvinek. Tak znova dokolečka. To jsem milé prášky hodila do kanálu a byl pokoj 
A ten náš bezzubík mě do nosu dásní, taky docela bolest
Ale její největší zábava je, lapnout mi nos do dání, pevně držet, sevřít rty a pak mi ty sliny foukat do nosu 
Není tady
Peti, tak to potom ovšem nemůžou být 2,5 ml. To fyzika prostě nedovolí 
Veranna sem pravděpodobně nepřispívá kvůli mě. Jelikož jsem byla drzá a dokonce jsem se urazila. No, jenže já se umím odrazit. Ale možná bych v zájmu klidu, měla zopakovat pokus holek s Nezávislým chlívem, abych nikde nenarušovala soudržnost 
Lischi - s tím krkáním, to tu proběhlo kdysi, když jsem zapochybovala o svým přístupu a nechala se zvyklat, že krkat se přeci MUSÍ :lol!: Takže jsem chudinku malou v noci dala odkrknout a ta se mi odvděčila dvouhodinovým řevem
Od té dobý tak nějak vím, že mám věřit sobě a ne jedná paní, co to zaručeně ví

Tak teď čtu, že i Lischi - holky, co to máte za lžičky?!
pro panenky? 
Není tady
A teď se neurážím, ale jdu prachsprostě spinkat, padají mi víka a jestli bude ta besťucha vstávat v šest, tak zítřek asi nepřežiju 
Brou noc - což mi připomíná, jak si doma přejete dobrou noc? U nás je asi nejdivnější "bo-no-no" 
Není tady
u nás se říká "omo no"
Def nevím jaký jsou příznaky nedostatku železa a hlavně jaké to má následky, ale vím že kolikrát věcem nepřikládáme váhu a škody se špatně napravují. to znám z vlastní zkušenosti. to že něco neprojevuje nebo nebolí neznamená že nic nehrozí.
ale jak jsem psala, je to jenom můj názor.
my krkáme jenom přes den a jenom občas. v noci vůbec.
Není tady
ahojki,
tak se musim pochlubit!!!! dneska poprve spala filipka 7 hodin v kuse. hura hura!!!! no ale ja samozrejme kontolovala chuvicku, jestli funguje. takze spani nic moc. ale snad to je na dobre ceste a dneska to zase zopakuje. ze by fakt zabrala postylka a vlastni pokojicek?? nespala s nami v posteli ale v kosiku. je docela velky porad se tam v klidu leze, ale uz se tky v noci toci a tam se pretocit moc nemohla a tak se asi porad budila.
v posteli se taky toci, a Lischi tak casto je napric. ale ji to nevadi. postylka ma rozmery 120 x 60. coz jer myslim standard. ted jsem ale halvni koupila novy "bumper" nevim jak se to ted rekne cesky. no zkrtka aby se nebouchala do tech sprusli. ten stary byl kratky a filipka casto strkala nozky mezi ne. takze jsem koupila vysoky.
co jsem jeste chtela - jo prikrmy. takze my s mrkvi na nejaky cas koncime. vcera se mi z ni poblila. normalne jak to dostala do pusy, tak natahovala, natahovala az to zkratka vyblila. bobek muj.
kasicku dlabe o stosest, takze budem pokracovat a mozna pristi tyden do ni zamicham trochu mrkve.
a verann - jestli si nas ctes ale nechces napsat - tak napis - uz je to 2 mesice!!!!!!!!!!!! chceme vedet jak ten vas "drobek" roste 

Není tady
Lischi - my máme lžičky Made in P. republic of China
A právě jsem kvůli vám dala vyvařit inzulínku (mám v ní zbytky barvy
), tak jestli jí zprůchodním, tak to ověřím. A jestli jí nezprůchodním, tak se vypravím do lékárny pro další 
Bumper je mantinel
A nebo taky nárazník 
Není tady
Ahojky. Def, já to teda nezkoušela dát na lžičku, ale podle množství ve stříkačce si troufám říct, že se to tam nemůže vejít. a je to fuk, lžičku by vyplivla, stíkačkou mám jistotu, že to do ní dostanu. 
A naše bezzubá taky kouše fest a jak štípe do nosu, auau. Až budou zuby, tak snas poteče krev.
Mantinel jsem musela zrušit, neb pod něj strkala ruce a přetahovala si ho přes hlavu i když byl přivázanej.
Zuzačko gratulace k dlouhému spánku a přání aby vydrželo. 
Gall u nás se už taky sedí na boku opřená o ruce. ¨letí to hrozně rychle. A ty injekce do hlavy byly fakt hrůza, nikomu to nepřeju a doufám, že už nikdy nebudou.
Není tady

Nazdar
Co to vidim ,prijdete pokecat jenom v noci ,babizny jedny to ja uz daaavno spim
Def tak kapitola krkani je fajn ,ze jsi se tam nasla
A vzdycky jsem ti psala ze ti nekrkani zavidim
Protoze u nas to rozhodne byla nutnost.Jak si nebrkla ,tak bylo boleni briska i behem noci a vubec jsme nespaly
Jee ,jak ja jsem rada ,ze ted uz to neresime
V noci (kdyz nahodou ji) uz nebrka vubec a jinak ted uz ji vsede ,tak je to bez problemu
Lischi jak ze se to nema vyriznout kvuli noseni? Sice me to to boli ,ale je to nastesti presne v miste ,kde satek uz neni na rameni a tak to nedre.Mam tam 4 hezky stehy a vytahnout je pujdu az za 14 dni ,tak pak ti dam vedet ,jakou tam mam hezkou ozdobu
Zatim mam rameno docela modry a I. se vcera nekolikrat zapomel a obejmul me
jsem myslela ze si ucvrknu
S rozmerama postylky - vnitrni jsou asi 60x120 a Sofinka se tam sprajcuje taky
Mantinel mame jen z jedne strany a z druhe musim davat deku ,aby si neomlatila hlavicku
(kdyz uz tam pres dne spinka)
Ke kojeni a zavadeni prikrmu se JA radsi ani nevyjadruju
Zuzi gratuluju k dlouhemu spani
ja se ty prvni noci taky nevyspala kvuli kontrolovani ,ale ted uz je to bajo
Gall ja vim ,pak budeme mit zada tak v haji ,ze uz se nevysime nikdy dobre
Je a Vojtik uz zacne lezt?
Nam ty podzimni deti vsechny utecou
Sofinka jim ale zase udela krasne PAPAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Není tady
čus,
nevěřím, že by sem vera nešla jen kvůli def.
Def příkrmy může být a nemusí. stejně jako ty odkládáš očkování, může to mít negativní dopad, ale nemusí. A tím končím tvá máňa.
A já odkrkávat už nedávám. Dáda sedí jak hřib, tak si krkne sám.
A u nás stav dobrý, bez teplot, už snědl i banán.
Jo a u nás se říká dádádádáproč by se namáhal s mama, tata, když může říkat svoje jméno ne?
Není tady
Ali a nebere to z jedný vody na čisto? není velkej taky Dáda?
Jinak super, že už je viroza pryč. My rýmu pořád máme, odsávat nejde a ani sterimar nepomáhá. o snad se to zlepší.
Není tady
Hani - ten mantinel a jeho přetahování přes hlavu jsem vyřešila tak, že je propletený skrze šprušle. Vždycky jedna před a druhá za. Sice to znamená, že se Maty může o šprušli praštit, ale alespoň neprostrkuje nohy a ruce všude. (My ho máme ze tří stran, jedna je otevřená, abych na ní viděla
)
Není tady

Holky nevi tady nekdo od kdy se smi davat hrasek ,kdyz uz jsme u tech prikrmu

Není tady
Zuzi - netuším, ale zrovna včera jsem o něm uvažovala, páč jsem zas někde četla, jak nedávat mražený, nedávat skleničky a všechno prostě čerstvý
Jsem se viděla, jak kupuju pekelně drahej hrášek a po nocích ho loupu, aby dítko mělo to nej
Stejně se u nás prodává dobrej tak max měsíc v roce, zbytek je už e-e
Jinak osobně bych na hrášku nic závadnýho neviděla. I když, asi to je první z Fabaceae, která se zavádí nejdřív, ne? Jestli ono tam není něco z tím dusíkem. No, vím prd. Nebudu kecat 
Není tady