|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Dobre rano
Alis jak jste na tom ,byla noc klidna?
Treba je to jen takove jarni nachlazenicko?
Peti tak Danielek je pekne vybiravej a vi kde je to nej
Asi jeste nejak neni cas?Davala jsi kupovanou ,nebo uvarila vlastni?
Zuzi tady se fakt dava spis prvni jen zelenina a kase se dava az pozdeji ,az se vyzkousi vic druhu zeleniny.Ona ta kasicka je sladka a smakuje hned a na zeleninu si musi zvykat
U nas je to tak ,ze zeleninu zacala Sofinka odmitat ,az jsem zacala davat casteji kase
A ted nekdy spapa vse a nekdy vyvadi.A mam intenzivni pocit,ze ji proste nechutna ,kdyz tam pridam maso
Dcera takovych masozravcu a ona asi nechce maso
no nebudeme to hrotit ,ale myslim ,ze aspon 2x do tydne by kousilinek masa neuskodil ...
Jdu si dat rychly kafe ,uz jsem zadana
Vsem pekny den a vylezte uz baby jedny
Za chvili tu budeme kecat jen ve 4 a pak se asi muzeme pridat k Letnatkum ,ne
Lisko kde siiii

Není tady
Zuzi - proč myslíš, že 2x do týdne by měla maso?
Nebij mě, ale já fakt snad všude čtu, že maso max. jednou týdně, raději až po roce 
Peti - tož už i vy mrkvujete? No to bysme teda měly taky pomalu začít
Tak že by po víkendu?
Ališ - jaká byla noc?
Není tady
Po odečtu měl nejvíc 38,2. Noc dobrá. spal jak zabitej. já jsem se nevyspala, jak jsem pořád nma něho koukla a k ránu dostal průjem. Byli jsme u doktorky a ta říkala, že je to viroza, že je toho teď opravdu hodně. Prinesl to k nám D. ten to měl minulý týden. Ale i přes virozu se za necelý týden spravil a váží 8620g. Pláče dost, to bříško ho musí bolet. tak non stop nosím v šátku, tam prostě nepláče.
Není tady
děkujem. dáda spinká v šátku. je takovej smutnej. no brečela bych. a jen kojím. at má jen to nejlepší.
Není tady

Def to neni z moji hlavy .. ja zase vsude cetla ,ze maso aspon 3x do tydne
Clovece to cteme asi kazda neco jineho
Ja mam zazite ,ze maso je potreba i kdyz treba minimalne ,ale ne uplne vyskrtnout ... Mam i kamaradku ,co byla nekolik let opravdu vegetarianka a proste i kdyz mela (co vim) pestrou stravu ,tak byla chudokrevna ,zuby spatny .. Ale taky to mohlo byt ze ta strava nebyla tak pestra ,jak si treba myslela... To ja uz nezjistim.Verim ,ze se to da i uplne bez masa ,ale asi je to slozitejsi aby pak byla strava vazne plnohodnotna...
No a o tom zloutku jsem taky cetla pokazde neco jineho
Jednou ,ze davat uz od masovych prikrmu a podruhe ,nedavat do roka .. aby se v tom nekdo pak vyznal ...
A prosimte ja nejsem ta ,co by se uprdla kvuli rozdilnemu nazoru
v pohode ,jen to do me val
A kdyztak mi dej odkaz na to pocteni at mrknu
Alis v satku se mu ulevi a bude brzy v poradku
Hnusnej bacil po*n
Posilame pusu na pupik ,at neboli 
Není tady
Defi, tak já zatím všude četla maso 6x týdně (mluvíme o pidimnožství) a 1x týdně žloutek.. Maso kvůli vstřebávání železa atd.. Já si to dělám stejně po svým, stejně jako každá další, ale jenom mě zarazilo, žes všude četla maso jednou týdně
Jo, vlastně možná na tom zelenémmiminku, viď? Tam se píše toto:
"Proč musíme být opatrní při zařazování masa, mléka a vajec do jídelníčku kojenců a batolat?
Nejen každá máma ví, že nesmí dát miminku, které nemůže být kojeno, plné kravské mléko. Není to kvůli obsahu tuku (mateřské mléko je stejně tučné jako kravské, obsahuje 4 % tuku), ale kvůli vysokému obsahu živočišných bílkovin ( KM - 3,5% bílkovin, MM - 1,5%bílkovin). Jeho podávání by vedlo k velkému zatížení dítěte a nemělo by být neředěné zařazováno do jídelníčku do 3 let jeho věku.
Stejné platí u masa, vajec a ostatních mléčných výrobků, které se běžně doporučují zařazovat do příkrmů kojencům od 6 měsíce (vepřové maso obsahuje 15%, drůbeží 21%, vejce 13%, tvaroh 19%, tvrdé sýry 25% bílkovin). Představují tak mnohem větší zatížení organismu děťátka živočišnými bílkovinami, než je známo u plného, neředěného kravského mléka.
Proto není vhodné, aby příkrmy obsahovaly maso, vejce a mléčné výrobky alespoň do 1 roku. Od 2 -3 let věku dáváme dětem maso ne více než 1x za týden, vždyť tomu tak bylo zvykem po celá staletí. Mléko ředíme, jogurt a tvaroh přidáváme do jídla jen po lžičkách. Pokud však dítě dostává plnohodnotnou stravu složenou z obilovin, luštěnin, zeleniny, ovoce, semen, ořechů a panenských olejů, není potřeba maso do jídelníčku zařazovat.
Maminky, které kojí děti do 2- 3 let, třeba i 1-2x denně, nemusí svému děťátku podávat žádné jiné mléko či výrobky z něj. Mateřské mléko s ostatními plnohodnotnými příkrmy je naprosto dostačující. Děti dnes velmi citlivě (alergicky) reagují na bílkovinu kravského mléka a proto jeho zařazení do jídelníčku co nejvíce oddalujme.""
Já bych řekla, že zlatá střední cesta opět bude asi optimální 
Ališ, ať je Dáda zase brzy OK 
Není tady
Děkujeme za podporu. Dáda se teď probudil po dvou hodinách. Vyndala jsem ho ze šátku před hodinkou, spinkal na sedačce, přikrytý šátkem. Spinkal spokojeně. Díky bohu, páč na nás pak zvonil pošťák a přivezl Zaru. Už chápu, proč se do ní holky tak zamilovávají. Už mám dádu uvázaného, je nádherná a jsme max. spokojení. Váže s krásně, dáda je v ní spokojenej. Jinak je tak smutnej. Fakt pláče jen v tom šátku nepláče. Se mu nedivím, má tam bříško v poloze, kde ho to tlačit prostě nemůže. Ty magory co jsou proti tomu bych udala na sociálku za to, že nechávají děti řvát bolestí bříška.
Není tady

Ahoj holky
tak se hlásím po delší odmlce. Byla jsem nastěhovaná u rodičů a opatrovala dědu, v sobotu nám umřel
tak jsme včera ještě byli zařídit pohřeb a vrátila jsem se domů. Ty jeho poslední dny byly hrozné a asi na to nikdy nezapomenu a ty oči vidím každou noc, on nima prosil ať už je konec 
.A vlastně ve dne je vidím taky, protože Anička je jediná z rodiny po něm modrooká.
Jsme v pořádku a Anička už je pěkná uličnice
všude si doleze, našla kolínka a snaží se po nich lozit, je to sranda ji pozorovat
, jen to má jeden zádrhel ještě se neumí přetočit
takže když leží na zádech tak leží jak placka, jakmile ji dám na břicho tak je to nehlídaná střela. Furt to zkoušíme se přetočit a nic, nechce se jí 
Všem marodům přeji ať jsou brzo zdraví 
Není tady

Luli to je zajimavy.Sofince ale maso fakt moc nejede ,takze stejne budu davat jen tak 2x tydne
myslim ze je to tak akorat
S tim jogurtem si ale nevim rady
Sofinka ma stale HA a tak nevim jestli ji i obycejny bily jogurt nebude vadit... Taky nevim do kdy davat HA mliko ... Mozna zkusim dat ted obyc Nutrilon a uvidime ..
Není tady
Těžko říct, Zuzi, já dávám bílou aktivii... Ale Sofi nemá prokázanou alergii nebo? Proč jste začaly s HA?
Katty, upřímnou soustrast, to muselo bejt hrozný 
Není tady

Katty uprimnou soustrast
Je mi to moc lito
at je brzy lip
Anicka je sikulka
Aspon ti dela radost a rozveseluje
posilam pohlazeni ....
Není tady

Alis tak nos a nos
Dobre ,ze je tak Dadulovi dobre
Luli ne ,nemely jsme ji prokazanou a prave proto nad tim porad premyslim.Ona mela Sofinka hrozne koliky a dost dlouho .. pak jsem behem jednoho tydne zacala davat Probioticke kapky a zaroven tuhle HA vyzivu ,ze je jemnejsi ...Doktorka ji vzala vzorky stolicky a mela tam nejakou bakterii svinskou
a ta to taky mohla zpusobovat... Ja si neco procitala v te dobe o BKM a bylo tam neco o hlenech ve stolici a to Sofi mela
... proste ted nevim jestli tenkat zabraly kapky ,HA vyziva ,nebo to bylo nejak vse dohormady ..A kdyz jsem v 5. mesicich zkusila dat obyc vyzivu (hami) tak se ji po tom brkalo a ublinkavala dost.Tak jsem to ase zavrhla.Ted nad tim opet premyslim ,dat normalni ,nebo zustat u tohodle?Ono je to blby ,ale to je proste strasne drahy
Plechovka za 270 a mame ji na 3 dny .. Samozrejme ,ze pokud by to jinak neslo ,tak ani neceknu ,jen nevim jestli to neni zbytecne ..
Není tady

Omlouvám se, že vám sem lezu..Chtěla jsem pozdravit Zuzanku a poděkovat za mailík...

Zuzanko, musíš do mne kopat, jinak já se nerozkejvám vůbec k ničemu. Už nejsem schopná komunikovat ani s H. segrou....Je to semnou zase na ho :-)..a tak už bylo fajn.
Určitě si dáme někde zrazík, napiš kdy se ti to hodí...já budu ráda...
Není tady

No ja jsem ted malem spadla z gauce
Nazdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar
Ty jedna protivo
prijedu te pokopat k vam ,jestli chces
No ,neblazni ,bude lip .. nepotrebujes nekoho najit na pomoc???Nesmutni nevestinko 
Není tady

Nechces prijet k nam?Nebo my mame za tebou?Prvni jizda vlakem byla katastrofa ,ale mohla bych se o to zase po case pokusit 
Není tady

Zuzanko, já přijedu....
Domluvíme se někdy na příští týden. Já bych v pátek měla jít na brigádu, teda, tento pátek...
Ty se se Sofinkou nekodrcej...
Pomoc potřebuju..ale nevím jakou...možná zbavit se sama sebe..ale jak??
No, zítra jedu ke kinezioložce...tak jsem zvědavá...
Upravil(a) leontyna (11. 5. 2010 11:41)
Není tady

Jo?No proc ne ,treba to bude dobre
pak mi to vsechno povis 
Jasne ,telefon na sebe mame ,tak kdykoliv pristi tydne ,krome utery
Kdyz bude pekne muzeme na zmrzku
a pokecame 
Není tady
Ahojky. Tak u nás ještě dva dny antibiotika, snad to bude ok.
Ali přeju, aby se teploty nevracely, vím co to je a nezávidím. My dopadly tak, že při jakýchkoli teplotách okamžitě moč na vyšetření.
Katty, upřímnou soustrast. Taky už jsme objevily kolínka, začíná lézt dozadu i dopředu. A naučila se říkat na všechno BA. V nemocnici už říkala MAMA, ale to přestalo.
S tím masem já četla všude 6X maso jednou žloutek. Ale asi je jedno jak to každá máma vyřeší. Jen se přikláním aspoň někdy maso, aby byly vyvážené všechny živiny.
Není tady
Zuzi, to chápu
To je takhle pekelně drahý jo?
No hele že je kojení zlatý je bez debat, ale že je takhle zlatý jsem teda nevěděla.. Ježiš, těch peněz, co jsem nám ušetřila
Tolik šátků si můžu koupit
Nebo už jsem koupila?
Spíš to druhý....
No teď vážně, já nevím, co by mohlo způsobit, když zkusíš něco jinýho, kdyžtak se zase vrátíš k tomuhle ne?
Není tady

Hani ahoj ,takze uz je dobre?
tak se opatrujte
Luli asi to proste zkusim ,vratit se muzeme k HA vzdy to je fakt
Jo a kojeni u m moc penez neusetrilo
Jedna rozbita odsavacka ,jedna fungl nova,kojenecka vaha ...
hrozna veda
No ale fakt ta UV neni za hubicku ,proste u nas se na detech strasne vydelava
A na satky radsi u tebe neprepocitavam 
Není tady

Ahojky,
Katy upřímnou soustrast
Vím, jak ti je, Taky jsem to takhle měla ....
Defi ..... mrkvičkujeme ...... spíš po sobě mrkvičku patláme
A jestli něco sní je otázka. Ale něco málo asi jo, bo měl oranžový vajíčka
Ty tři lžičky denně ........ 
Ališu, takže k vám taky dorazila ta hnusná viroza? Tak moc přeju , aby to nemělo tak brutální průběh jako u nás.
A Danymu nošení taky dělalo dobře. Jen mamince nosnici dobře nebylo ....... 
Není tady
Kattyy - upřímnou soustrast 
Lulůi - tam jsem to nečetla určitě, neb tam jsem se ani nekoukala
Četla jsem to urč někde jinde a určitě i v papáírový podobě. Ale vzhledem k tomu, že ještě nepříkrmujem, ta si to neukládám (ani do záložek, ani do paměti
), tak nemůžu sloužit. Ale příští týden se asi an studium příkrmů vrhnu, tak pak poreferuju, odkud to mám.
Ale 6x týdně by u nás maso nebylo, i kdyby to doporučovalo 9 z 10 doktorů (stomatologů a podobně
), páč to je podlě mě holej nesmysl
Ale to je jedno., nebudu o tom spekulovat, každej na to má svůj názor, tak ať se ho drží 
Ališ - napadlo mě, máte jantarový korálky? 
Není tady